Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
21:15 uur

Het non-beleid over e-commerce is symptomatisch voor het gebrek aan hervormingen

Express

13/10/2021 - 18:48

Lees dit artikel: Het non-beleid over e-commerce is symptomatisch voor het gebrek aan hervormingen De coronacrisis zorgde voor een grotere populariteit van e-commerce in ons land. Er kwamen in 2020 maar liefst 20.000 webshops bij in België, wat het totaal in maart op 48.000 online winkels bracht, bijna een verdubbeling dus. Het totale aantal transacties steeg tot 107 miljoen, wat een stijging is met iets meer dan een kwart […] Lees dit artikel: Het non-beleid over e-commerce is symptomatisch voor het gebrek aan hervormingen


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Anderlecht, waar niemand op één lijn zit: hoe het sportieve beleid van paars-wit steeds chaotischer werd (17/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het probleem-Dimata is symptomatisch voor de staat waarin Anderlecht zich bevindt. Onrust als rode draad.
  [naar artikel]
 2. Commissie van toezicht hekelt gebrek aan re-integratiebeleid in gevangenis: “Opsluiting is vooral gecentreerd op bestraffing” (01/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het gebrek aan een echt beleid voor re-integratie is problematisch, schrijven La Libre Belgique en la DH vandaag. Die conclusie staat te lezen in...
  [naar artikel]
 3. Een aantal hervormingen van de arbeidsmarkt niet langer geblokkeerd (26/07/2017 - Knack)
  De uitbreiding van de flexi-jobs, de herinvoering van de proefperiode en soepelere regels voor nacht- en zondagwerk in e-commerce: in arbeidsmarktbeleid heeft de federale regering een aantal dossiers gedeblokkeerd.
  [naar artikel]
 4. Lokale lijst Liever Leuven wil dat stad inzet op e-commerce (21/09/2018 - De Standaard)
  De stadslijst Liever Leuven heeft een totaalplan voor Leuvense e-commerce voorgesteld. Volgens de partij hoeft e-commerce niet langer een bedreiging te zijn, maar kan het een troef worden voor de lokale handelaars.
  [naar artikel]
 5. Zomerakkoord: een aantal hervormingen van de arbeidsmarkt niet langer geblokkeerd (26/07/2017 - Knack)
  De uitbreiding van de flexi-jobs, de herinvoering van de proefperiode en soepelere regels voor nacht- en zondagwerk in e-commerce: in arbeidsmarktbeleid heeft de federale regering een aantal dossiers gedeblokkeerd.
  [naar artikel]
 6. Onenigheid tussen PS en MR staat begrotingsakkoord nog in de weg (12/10/2021 - De Tijd)
  06:19 De federale meerderheidspartijen zijn het eens over de begroting, de energiefactuur en een reeks hervormingen. Wel is er nog onenigheid tussen de PS en de MR over nachtarbeid in de e-commerce en een l...
  [naar artikel]
 7. Bart De Wever wil komaf maken met beleid van “pappen en nathouden” (15/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bart De Wever verdedigt in “De Zevende Dag” de vele hervormingen van de huidige regering. Deze hervormingen hebben volgens De Wever reeds tot mooie resultaten geleid in de private sector in Vlaanderen. Maar kunnen we dat allemaal wel betalen, vraagt “De Zevende Dag”-presentator Tim Pauwels zich af.
  [naar artikel]
 8. N-VA'ster wil taks op e-commerce (12/04/2017 - De Tijd)
  19:47 N-VA-parlementslid Grete Remen pleit voor een belasting op e-commerce.
  [naar artikel]
 9. 'België is wél het Mekka van de e-commerce' (04/03/2017 - De Tijd)
  14:31 Bij logistieke bedrijven is gemor te horen over de doemberichten over e-commerce in België. ‘Wij verdubbelen elk jaar. België is wél het Mekka van de e-commerce, of kan het worden.’
  [naar artikel]
 10. Commerce op de cté (11/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nog tot zondag 15 september kan je in het Casino terecht voor de tentoonstelling 'Commerce op de cité' van de erfgoedvereniging Citévolk Spreekt.
  [naar artikel]
 11. 't Hof Van Commerce viert twintigste verjaardag met een film (12/02/2018 - VRT NWS)
  In april verschijnt een film over de Vlaamse hiphopgroep ’t Hof Van Commerce. Dat maakte de band van Flip Kowlier deze ochtend bekend bij Studio Brussel. De film komt er ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van 't Hof en zal “Wien is ’t Hof Van Commerce?” heten. 
  [naar artikel]
 12. E-commerce volgend jaar grootste kanaal van de retailsector (17/01/2020 - Express)
  De greep van de e-commerce op de retailsector neemt ook de volgende jaren nog verder toe. De online handel zal de volgende jaren 60 procent van de totale groei van de retailindustrie voor zijn rekening nemen. Volgend jaar al zal e-commerce het belangrijkste retailkanaal van de wereld zijn geworden. Dat blijkt uit een rapport van […] The post E-commerce volgend jaar grootste kanaal van de retailsector appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. 'Nieuwe nachtwerkwet vergroot handicap Belgische e-commerce' (27/10/2016 - De Tijd)
  14:17 De in België actieve winkelketens zijn niet te spreken over de wijziging die de regering doorvoert in de wet rond nachtwerk voor e-commerce.
  [naar artikel]
 14. Rechters protesteren tegen hervormingen Poolse regering (11/01/2020 - VRT NWS)
  In Warschau, in Polen, wordt vandaag geprotesteerd door de rechterlijke macht. De rechters komen op straat omdat ze het niet eens zijn met het beleid van de Poolse regering. De betogers vrezen dat de aangekondigde hervormingen van de regering de rechtsstaat en de onafhankelijkheid van het gerecht zullen ondermijnen. In de betoging zullen ook heel wat rechters uit andere Europese landen meelopen, ook uit ons land.
  [naar artikel]
 15. 'Tot 15.000 jobs kwijt in e-commerce' (06/07/2017 - De Tijd)
  07:36 Doordat klanten vaak kiezen voor buitenlandse webshops, verliest België meer dan de helft van de omzet in e-commerce aan zijn buurlanden', stelt handelsfederatie Comeos.
  [naar artikel]
 16. Ondertussen in de ziekenboeg: het beleid van Onkelinx (05/04/2019 - De Morgen)
  Van leverspecialisten, pediaters tot huisartsen: allemaal klagen ze steen en been over het beleid van gezondheidsminister Laurette Onkelinx (PS). Geen overleg, geen daadkracht en een gebrek aan visie. 'We worden bedolven onder de stappenplannen, maar de echte beslissingen blijven uit.'
  [naar artikel]
 17. "E-commerce kan boost geven" (18/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Kris Peeters (CD&V) pleit in VTM NIEUWS voor een verlaging van de loonkost in de e-commerce. Ons land verliest in die sector veel jobs aan het
  [naar artikel]
 18. Coronacrisis boost voor e-commerce? Expert verwacht ‘het einde van de goedkope thuislevering’ (08/05/2020 - Express)
  De e-commerce groeit in deze tijden razendsnel, maar het nieuwe coronavirus zorgt bij pakjesdiensten ook voor kopzorgen. Dat zegt transporteconoom... The post Coronacrisis boost voor e-commerce? Expert verwacht ‘het einde van de goedkope thuislevering’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. N-VA pleit voor belasting op e-commerce (12/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  N-VA-parlementslid Grete Remen pleit in een opiniestuk op knack.be voor een milieubelasting op e-commerce. "Een verschuiving van lasten op arbeid
  [naar artikel]
 20. Peeters wil loonlasten verlagen voor e-commerce en bouwsector (18/05/2017 - De Redactie)
  De minister wijst erop dat de e-commerce en de bouwsector zware concurrentie krijgen uit het buitenland. Daarom is zeker in die twee sectoren een loonlastenverlaging nodig.
  [naar artikel]
 21. Bpost: king of e-commerce? (09/10/2017 - De Tijd)
  13:46 Met de overname van Radial stort Bpost zich op twee grote beloftes: de Amerikaanse markt én de e-commerce.
  [naar artikel]
 22. Wall Street: Nike weegt op Dow (22/03/2017 - De Tijd)
  17:09 De opmars van e-commerce jaagt Nike op kosten, terwijl de miljardeninvesteringen in e-commerce bij FedEx net beginnen te renderen.
  [naar artikel]
 23. Limburgs filmfestival gaat van start met ‘Wien is ’t Hof van Commerce’ (17/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Kampenaar Kristof Michiels, ook wel bekend als DJ 4T4, stelde dinsdagavond zijn eerste film voor ‘Wien is ‘t Hof van Commerce’ bij de opening van het Mooov festival in de Roxy in Beringen.
  [naar artikel]
 24. Paars-geel op sterven na dood (04/11/2019 - De Tijd)
  22:28 PS-voorzitter Paul Magnette maakte maandag duidelijk dat hij enkel in een regering stapt die een links en sociaal beleid voert én die tegelijk past voor institutionele hervormingen.
  [naar artikel]
 25. Macron als Napoleon of als bankier: Tienduizenden Fransen betogen tegen beleid van president (05/05/2018 - VRT NWS)
  Net voor Emmanuel Macron de eerste verjaardag van zijn verkiezing tot president viert, protesteren tienduizenden Fransen tegen zijn beleid. De betogers richten zich vooral tegen de hervormingen van Macron en zijn regering. De politie is massaal aanwezig in Parijs: 2.000 manschappen zijn opgetrommeld.   
  [naar artikel]
 26. E-commerce boomt door corona (18/03/2020 - De Tijd)
  01:00 Nu steeds meer winkels op eigen initiatief de deuren sluiten lijkt de retailsector volledig aangewezen op e-commerce om te blijven draaien. Ook daar worden de limieten voelbaar.
  [naar artikel]
 27. E-commerce, de Frankenstein van de handel? (10/11/2018 - De Tijd)
  06:45 Webwinkels en postbedrijven kreunen onder de torenhoge kosten van pakjes die klanten ‘gratis’ terugsturen. ‘E-commerce kent maar één winnaar: de klant. Er is geen weg terug. Er zullen nog veel bedrijv...
  [naar artikel]
 28. Meeste kmo's niet in orde met regels e-commerce (02/11/2017 - De Morgen)
  Negen op de tien Belgische kmo's die goederen via het internet verkopen, zijn niet in orde met de regelgeving voor e-commerce. Dat blijkt uit een controle van de economische inspectie.
  [naar artikel]
 29. Meeste kmo's niet in orde met regels e-commerce (10/04/2019 - De Morgen)
  Negen op de tien Belgische kmo's die goederen via het internet verkopen, zijn niet in orde met de regelgeving voor e-commerce. Dat blijkt uit een controle van de economische inspectie.
  [naar artikel]
 30. Smartphone en mobiele betalingsapps boven bij e-commerce (14/06/2018 - De Tijd)
  16:47 E-commerce boomt in België. Computers en laptops verliezen aan populariteit, het aantal mensen dat aankopen doet via smartphone of tablet is met 60 procent gestegen.
  [naar artikel]
 31. Nog geen federale regering: België dient ontwerpbegroting 2020 bij ongewijzigd beleid in bij Europa (14/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij gebrek aan een nieuwe federale regering dient België morgen voor 2020 een ontwerp van begroting bij ongewijzigd beleid in bij Europa.
  [naar artikel]
 32. ‘In België kun je perfect e-commerce organiseren' (29/12/2017 - De Tijd)
  11:13 Sinds vier jaar doet het kleine bedrijf BME succesvol aan e-commerce vanuit Genk. ‘Dat België achterloopt met webverkoop is vooral te wijten aan conservatieve ondernemers.’
  [naar artikel]
 33. Onlineverkoop voeding stuwt e-commerce verder omhoog (02/03/2017 - De Redactie)
  Dat voorspelt Comeos, de federatie die de handel en diensten in ons land vertegenwoordigt. Vorig jaar kende de e-commerce een groei van 15 procent, voor dit jaar kan dat 20 procent zijn.
  [naar artikel]
 34. Kan e-commerce de krantenwinkel redden? (07/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tussen 2017 en 2017 verdwenen er wekelijks gemiddeld bijna drie krantenwinkels. Dat blijkt uit onderzoek van het Nationaal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). Volgens het NSZ is er een oplossing te vinden in de toenemende e-commerce. “Maar dan moet de vergoeding omhoog.”
  [naar artikel]
 35. Hervorming nachtarbeid in e-commerce dreigt lege doos te worden (06/09/2017 - De Tijd)
  01:03 De versoepeling van de nachtarbeid in de e-commerce gaat veel minder ver dan gedacht. De N-VA dringt aan op aanpassingen, zodat het vetorecht van de vakbonden aan banden wordt gelegd.
  [naar artikel]
 36. E-commerce vreet aan shoppingcenters (23/01/2017 - De Tijd)
  13:28 Het aantal bezoekers in de shoppingcenters is in 2016 met 3,56 procent gedaald. Dat is de grootste daling sinds de start van de barometer van de shoppingcenters in 2012. E-commerce lijkt nog meer een ...
  [naar artikel]
 37. Minitournee voor twintigste verjaardag ’t Hof Van Commerce stopt niet in 'hometown' Izegem (28/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  't Hof van Commerce bestaat twintig jaar. Dat viert de band met een kleine tournee, maar die passeert niet langs Izegem, waar het allemaal begon.
  [naar artikel]
 38. Zeg ne kjir oe loat'ist? 't Hof van Commerce plant nieuwe concerten (27/10/2017 - VRT NWS)
  't Hof van Commerce geeft in maart volgend jaar 4 concerten in Brugge, Leuven, Gent en Kortrijk. Dat heeft de hiphopgroep van Flip Kowlier, Buyse en DJ 4T4 op Facebook bekendgemaakt.  
  [naar artikel]
 39. Dubbel zoveel bestelwagens op de weg dankzij e-commerce (23/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal bestelwagens op de Belgische wegen is sinds het begin van deze eeuw meer dan verdubbeld: van bijna 400.000 in 2000 tot ruim 800.000 in 2020. Met veel dank aan de doorbraak van e-commerce.
  [naar artikel]
 40. Lastenknip e-commerce haalt Zalando & co niet naar België (26/03/2018 - De Tijd)
  12:21 De gerichte lastenverlaging voor de e-commerce zal misschien wel banen opleveren, maar is geen gamechanger in de strijd om grote spelers als de Duitse e-commercegigant Zalando naar ons land te trekken...
  [naar artikel]
 41. Peeters vraagt lagere lasten voor e-commerce (10/04/2019 - De Morgen)
  De nieuwe wet op nachtarbeid brengt weinig zoden aan de dijk voor de e-commerce. Dat geeft nu ook Open Vld toe, nochtans een groot pleitbezorger. Minster van Werk Kris Peeters (CD&V) wil nu vol inzetten op lagere loonkosten in de sector.
  [naar artikel]
 42. E-commerce goed voor bijna 60 procent omzet grote bedrijven (27/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bedrijven in Vlaanderen met minstens 250 werknemers haalden in 2018-2019 zowat 59 procent van hun omzet uit hun e-commerce. Dat is een stijging met...
  [naar artikel]
 43. “Retail gaat gebukt onder e-commerce” (01/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Dat de retailsector de minst positieve cijfers voorlegt, en de groothandel (inclusief logistiek) de meest positieve, heeft volgens CEO Bart Claes van kledingketen JBC te maken met één en hetzelfde fenomeen: het succes van de e-commerce.
  [naar artikel]
 44. Vier cruciale hervormingen voor dit najaar (05/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Vier cruciale hervormingen voor dit najaar België kwam totnogtoe vrij goed door de crisis, maar de grote test volgt dit najaar. Als we echt sterker uit deze crisis willen komen, moeten we de komende maanden verregaande hervormingen uitwerken op vlak van pensioenen, arbeidsmarkt, fiscaliteit en overheidsfinanciën. Lukt dat niet, dan dreigen we de komende decennia geleidelijk aan welvaart in te boeten.   […] Lees dit artikel: Vier cruciale hervormingen voor dit najaar
  [naar artikel]
 45. Volume ip duust: 't Hof Van Commerce gaat tropische toer op (24/05/2018 - De Morgen)
  Muziekfestival Bomboclat zweeft tussen Caraïbische beats en urban en wil van Zeebrugge een tropische oase maken. En voor de tweede editie kunnen de organisatoren uitpakken met een opvallende coprogrammator: 't Hof Van Commerce.  
  [naar artikel]
 46. Een centrumnota met nog veel vragen (17/09/2020 - De Tijd)
  01:15 De Vivaldi-nota leest als een typisch Belgisch compromis: een beleid door het midden met weinig revolutionaire hervormingen. Bovendien moeten nog veel knelpunten uit de weg worden geruimd.
  [naar artikel]
 47. 't Hof van Commerce: "Zonder het te weten hebben we de West-Vlamingen verenigd" (01/04/2018 - VRT NWS)
  't Hof van Commerce werkt ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van de band een uitverkochte tournee af. "Toen 't Hof van Commerce begonnen is twintig jaar geleden, was er niet echt iets dat de West-Vlamingen verenigde. De band heeft iets gecreëerd waarvan we niet bewust waren. Nu merken we dat het echt iets betekend heeft voor de mensen. Dat is zalig", zegt Flip Kowlier.
  [naar artikel]
 48. 'Investering e-commerce zal niet ten koste van winst Delhaize gaan' (14/11/2018 - De Tijd)
  12:30 De Nederlandse supermarktgroep Ahold Delhaize wil fors groeien dankzij e-commerce. 'Nu boosten we er vooral ons marktaandeel mee, maar ooit maken we er winst mee.'
  [naar artikel]
 49. Grete Remen (N-VA): 'Voer belasting in voor e-commerce' (11/04/2017 - Knack)
  Vlaams Parlementslid en onderneemster Grete Remen (N-VA) pleit voor een belasting op e-commerce, ter bescherming van de kleine ondernemer. 'Er zijn grenzen aan verkopen met verlies.'
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.