Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
21:38 uur

Nederland: “Geen Europees coronageld naar Polen”

Express

13/10/2021 - 19:19

Lees dit artikel: Nederland: “Geen Europees coronageld naar Polen” De uittredende premier van Nederland, Mark Rutte, zal een beroep doen op de Europese Unie om 36 miljard euro in te houden van het voor Polen bestemde coronageld. Hij doet dit in het licht van een recent juridisch geschil tussen Polen en het Hooggerechtshof van de EU. De Europese Commissie, het uitvoerende orgaan van de […] Lees dit artikel: Nederland: “Geen Europees coronageld naar Polen”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Polen loopt Europees coronageld mis als het geen einde maakt aan omstreden holebivrije zones (07/09/2021 - VRT NWS)
  Polen zal 126 miljoen euro uit het coronaherstelfonds van de EU mislopen zolang de rechten van de holebigemeenschap worden geschonden. In een brief aan vijf provinciegouverneurs heeft de Europese Commissie aangekondigd dat ze het geld bevriest. Polen en de Europese Commissie liggen al jaren overhoop over hervormingen die de rechts-populistische regering doorvoerde. Vandaag heeft de Commissie aan het Europese Hof gevraagd om Polen te sanctioneren omdat het de onafhankelijkheid van rechters niet garandeert.
  [naar artikel]
 2. Strijd tussen Polen en EU wordt nu ook openlijk op het hoogste niveau uitgevochten (20/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Commissievoorzitter Ursula von der Leyen riep in het Europees Parlement de Poolse premier Mateusz Morawiecki tot de orde. De onenigheid is daarmee uitgesproken op het hoogste niveau, maar dat verandert weinig aan de patstelling waarin het conflict is beland. “Geen van beide kampen zal toegevingen doen”, zegt professor Hendrik Vos. “Mogelijk komen er wel sancties die Polen echt pijn kunnen doen.”
  [naar artikel]
 3. Duizenden Polen op straat pro Europa “de plaats van Polen is in Europa” (10/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Polen zijn over het hele land duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen het omstreden oordeel van het Grondwettelijk Hof van eerder deze week en voor het behoud van het lidmaatschap van Europese Unie. In Warschau verzamelden de manifestanten op het Paleisplein. Ze zwaaiden er met Poolse en Europese vlaggen en riepen: “We blijven” en “We zijn Europa”. Ook in Gdansk, Poznan, Szczecin en in Krakau werd er betoogd.
  [naar artikel]
 4. Geen oogkleppen bij verdeling Europees coronageld (28/03/2020 - De Morgen)
  Cindy Franssen (44) is CD&V-Europarlementslid
  [naar artikel]
 5. Ook in Polen komen er mini-kerncentrales: “Kernenergie kan de energietransitiekloof overbruggen” (09/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Ook in Polen komen er mini-kerncentrales: “Kernenergie kan de energietransitiekloof overbruggen” In Polen gaan twee bedrijven, koperproducent KGHM en EPS-producent Synthos, aan de slag met kleine modulaire SMR-kernreactoren. Tot dusver zijn wereldwijd meer dan 70 bedrijven betrokken bij unieke SMR-projecten. De populariteit van “atoomenergie op kleine schaal” lijkt dus toe te nemen. Toch wil nog niet iedereen mee op de trein springen. Het vinden van goedkopere […] Lees dit artikel: Ook in Polen komen er mini-kerncentrales: “Kernenergie kan de energietransitiekloof overbruggen”
  [naar artikel]
 6. “Build that wall”: Polen plant grensmuur met Wit-Rusland (14/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Build that wall”: Polen plant grensmuur met Wit-Rusland De Poolse ministerraad heeft een wetsontwerp goedgekeurd om een “hoge, solide schutting met een bewakingssysteem en bewegingssensoren” te bouwen aan de grens met Wit-Rusland, met als doel migranten te beteugelen die illegaal het Poolse grondgebied binnenkomen. Dat bericht Politico. “De Raad van Ministers heeft zojuist een wetsvoorstel goedgekeurd over de bouw van staatsgrensbeveiliging, ingediend door […] Lees dit artikel: “Build that wall”: Polen plant grensmuur met Wit-Rusland
  [naar artikel]
 7. EU-leiders hebben “sereen, maar duidelijk” debat over Polen (22/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Europese staatshoofden en regeringsleiders hebben donderdag op een top in Brussel gesproken over de stand van de rechtsstaat in Polen en het geruchtmakende arrest van het Grondwettelijk Hof in Polen over de relatie tussen het Europese en nationale recht. “Een serene, maar ook een duidelijke discussie”, vatte premier Alexander De Croo na afloop samen.
  [naar artikel]
 8. De Croo over arrest van Pools Grondwettelijk Hof: “Je kan geen lid zijn van de club zonder de regels ervan te volgen” (22/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese leiders zijn in Brussel voor een Europese top. Onder meer het conflict met Polen staat op de agenda. Met een veelbesproken arrest stelde het Poolse Hof twee weken geleden openlijk de voorrang van het Europees recht op het nationaal recht in vraag - nochtans een van de pijlers van de Europese samenwerking. Dat doet veel Europese leiders steigeren. Ook onze premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft geen begrip voor het standpunt van de Polen: “Je kan niet lid van de club zijn en van de voordelen genieten, om dan de regels niet te volgen.”
  [naar artikel]
 9. Donald Tusk waarschuwt voor Poolse exit uit Europese Unie: “Sneller dan iedereen denkt” (10/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Voormalig Europees president en ex-premier van Polen Donald Tusk acht het niet uitgesloten dat zijn land op een dag de Europese Unie verlaat. Als de huidige campagne van de conservatieve regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) uit de hand loopt, zou Polen wel eens “sneller dan iedereen voor mogelijk acht” de Unie kunnen verlaten, zei Tusk vrijdag tijdens een televisie-interview.
  [naar artikel]
 10. Komt er een Europees vermogenskadaster? EU gedraagt zich steeds meer als “een vermogensspion” (31/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Komt er een Europees vermogenskadaster? EU gedraagt zich steeds meer als “een vermogensspion” In de Duitse pers is commotie ontstaan over een onderzoek door de Europese Commissie naar de mogelijkheid van een Europees vermogenskadaster.  Zo’n voorstel is zowat het “monster van Loch Ness” van de Belgische politiek. Af en toe komt er wel eens een voorstel uit linkse hoek om zo’n kadaster aan te leggen, waarna het dan […] Lees dit artikel: Komt er een Europees vermogenskadaster? EU gedraagt zich steeds meer als “een vermogensspion”
  [naar artikel]
 11. Hun regels zijn strenger, dus Nederlanders proberen bij ons trouwfeest te geven: “We kunnen hen er niet tussen nemen” (05/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Horecauitbaters aan de grens in Nederland hebben bij hun burgemeesters hun beklag gedaan over het “ongelijke speelveld” door de coronaregels bij onze noorderburen. De regels in Nederland zijn op dit moment strikter dan bij ons wat feesten in groep betreft. Daardoor zien sommige feestzalen aan Belgische kant de vraag vanuit Nederland toenemen. “Maar alles is de komende maanden al volzet.”
  [naar artikel]
 12. “Ga terug naar Minsk”: Polen probeert met sms’jes migranten af te schrikken (29/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Poolse autoriteiten hebben tienduizenden sms'jes verstuurd naar mobiele telefoons in Wit-Rusland. Warschau probeert op die manier migranten te ontmoedigen die vanuit Wit-Rusland naar Polen willen reizen. “De Poolse grens is gesloten. De autoriteiten in Wit-Rusland hebben jullie leugens verteld. Ga terug naar Minsk”, staat in het tekstbericht.
  [naar artikel]
 13. “Wederzijds geflirt”, “leugens”, of “één fatale sms”: verdediging Bart De Pauw trekt vrouwen een voor een in twijfel op tweede procesdag (15/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Maaike? “Ze liegt.” Ella-June? “Een fatale sms, meer niet.” Lize? “Wederzijds flirten.” Ellen? “Actief geronseld en dus geen slachtoffer.” Dymphne? “Nooit een affaire.” Helena? “Stuurde altijd terug.” Jenka? “Leugenachtige verklaringen.” Liesa? “Gekwetst, maar nooit gestalkt.” Bart De Pauw (53) bood donderdag in tranen zijn excuses aan voor zijn “foutief” gedrag, dat hij een (serie)stalker is, ontkende hij fel. De hele dag was één langgerekte tegenaanval op álle vrouwen. “Er is met belastinggeld een dossier gefabriceerd.”ah
  [naar artikel]
 14. Duizenden Polen op straat tegen beslissing van Grondwettelijk Hof: “We blijven in Europa” (10/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Polen zijn zondag over het hele land duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen het omstreden oordeel van het Grondwettelijk Hof van eerder deze week en voor het behoud van het lidmaatschap van Europese Unie. In Warschau verzamelden de manifestanten op het Paleisplein. Ze zwaaiden er met Poolse en Europese vlaggen en riepen: “We blijven” en “We zijn Europa”. Ook in Gdansk, Poznan, Szczecin en in Krakau werd er betoogd.
  [naar artikel]
 15. EU vraagt financiële sancties tegen Polen, dat het heeft over “daden van agressie” (07/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Europese Commissie wil dat het Europees Hof van Justitie financiële sancties treft tegen Polen in het conflict rond de rechtsstaat. Ze heeft daarvoor een verzoek ingediend bij het Hof, zo maakte ze dinsdag bekend.
  [naar artikel]
 16. “Nederland onderzoekt hoe kernenergie kan worden ingepast in zijn energiemix” (04/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Nederland onderzoekt hoe kernenergie kan worden ingepast in zijn energiemix” Buitenlandse kernenergiebedrijven houden nauwlettend de Nederlandse politieke situatie in de gaten. Dat de economische perspectieven voor nieuwe kerncentrales erg gunstig zijn bij onze noorderburen mag geen geheim heten. Toch laat de Nederlandse politiek geen nieuwe centrales bouwen zolang Europa mist blijft spuien (wordt kernenergie nu gekwalificeerd als klimaatneutraal of niet?). Niettemin heeft de aftredende staatssecretaris […] Lees dit artikel: “Nederland onderzoekt hoe kernenergie kan worden ingepast in zijn energiemix”
  [naar artikel]
 17. Regels in Nederland strenger, dus proberen noorderburen hier dansfeest te organiseren (05/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Horecauitbaters aan de grens in Nederland hebben bij hun burgemeesters hun beklag gedaan over het “ongelijke speelveld” door de coronaregels bij onze noorderburen. De regels in Nederland zijn op dit moment strikter dan bij ons wat feesten in groep betreft. Daardoor zien sommige feestzalen aan Belgische kant de vraag vanuit Nederland toenemen. “Maar alles is de komende maanden al volzet.”
  [naar artikel]
 18. Europees Parlement weigert toegevingen aan Polen en Hongarije: geen heropening onderhandelingen (18/11/2020 - Knack)
  Het Europees Parlement zal geen enkele toegeving meer doen aan Polen en Hongarije om de crisis rond de blokkering van de Europese meerjarenbegroting en het coronaherstelfonds op te lossen.
  [naar artikel]
 19. Bart De Pauw gaat resoluut voor vrijspraak en kiest frontale aanval: vrouwen een voor een onderuit geschoffeld (15/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Maaike? “Ze liegt.” Ella-June? “Een fatale sms, meer niet.” Lize? “Wederzijds flirten.” Ellen? “Actief geronseld en dus geen slachtoffer.” Dymphne? “Nooit een affaire.” Helena? “Stuurde altijd terug.” Jenka? “Leugenachtige verklaringen.” Liesa? “Gekwetst, maar nooit gestalkt.” Bart De Pauw (53) bood donderdag in tranen zijn excuses aan voor zijn “foutief” gedrag, dat hij een (serie)stalker is, ontkende hij fel. De hele dag was één langgerekte tegenaanval op álle vrouwen. “Er is met belastinggeld een dossier gefabriceerd.”
  [naar artikel]
 20. Bart De Pauw gaat resoluut voor vrijspraak en kiest frontale aanval: vrouwen een voor een onderuit geschoffeld (15/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Maaike? “Ze liegt.” Ella-June? “Een fatale sms, meer niet.” Lize? “Wederzijds flirten.” Ellen? “Actief geronseld en dus geen slachtoffer.” Dymphne? “Nooit een affaire.” Helena? “Stuurde altijd terug.” Jenka? “Leugenachtige verklaringen.” Liesa? “Gekwetst, maar nooit gestalkt.” Bart De Pauw (53) bood donderdag in tranen zijn excuses aan voor zijn “foutief” gedrag, dat hij een (serie)stalker is, ontkende hij fel. De hele dag was één langgerekte tegenaanval op álle vrouwen. “Er is met belastinggeld een dossier gefabriceerd.”
  [naar artikel]
 21. Nederland schaft anderhalvemeterregel af, wij discussiëren over mondmaskerplicht: geven we “makkelijke” verdedigingslijnen niet te snel op? (13/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Zo lang het coronavirus al bestaat houden we anderhalve meter afstand. Maar plots zal Nederland die basisregel afschaffen. En het mondmasker, altijd al voorwerp van discussie, willen sommigen in ons land ook weg. Is dat wel verstandig? “Een vierde golf tekent zich af”, zegt Steven Van Gucht (Sciensano). “Als we een paar van die kleine, goedkope maatregelen aanhouden, kunnen we die golf halveren.”
  [naar artikel]
 22. Kompany voor Vitesse: “We spelen thuis. Dan moet je jezelf als favoriet beschouwen” (18/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vincent Kompany leeft ontspannen toe naar de Conference League-confrontatie tegen Vitesse. Zelfs de neerbuigende commentaren uit Nederland over paars-wit pareerde hij met de glimlach: “Ik had geen bloemetjes verwacht, maar ik kan garanderen: wij komen terug.”
  [naar artikel]
 23. Slachtoffers seksueel misbruik kunnen geen proces aanspannen tegen de Kerk, zegt Europees Hof: “Dit is een zwarte dag” (12/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vierentwintig slachtoffers van seksueel misbruik door katholieke priesters kunnen geen proces voeren tegen de Heilige Stoel. Eerder had het Belgische gerecht geoordeeld dat het Vaticaan immuniteit geniet, en die uitspraak gaat niet in tegen de rechten van de slachtoffers, oordeelt het Europees Hof nu. Tot ontzetting van advocaat Walter Van Steenbrugge: “De paus is onaantastbaar.”
  [naar artikel]
 24. Bashir Abdi na Europees record op de marathon: “Laatste 2 km leken wel 10 km te duren” (24/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Bashir Abdi stelde zondag in Rotterdam het Europees record op de marathon gevoelig bij. De olympische bronzenmedaillewinnaar snelde er naar 2u03:36, een verbetering met 40 seconden. “Onderweg had ik helemaal niet in de gaten dat ik op weg was voor een tijd onder de 2u04”, vertelde de dolgelukkige Gentenaar na afloop.
  [naar artikel]
 25. Europese Commissie kiest voor frontale aanval op Polen: “Ze zullen gestraft worden voor het in twijfel trekken van de fundamenten van de EU” (20/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Europese Commissie kiest voor frontale aanval op Polen: “Ze zullen gestraft worden voor het in twijfel trekken van de fundamenten van de EU” De Europese Commissie heeft haar kaarten op tafel gegooid. Ze kiest voor de frontale aanval, als reactie op de beslissing van het Hooggerechtshof in Polen, om de eigen Poolse wetten boven die van de EU te zetten. “Wij veroordelen het feit dat men de fundamentele waarden van de EU in twijfel trekt. We kunnen en […] Lees dit artikel: Europese Commissie kiest voor frontale aanval op Polen: “Ze zullen gestraft worden voor het in twijfel trekken van de fundamenten van de EU”
  [naar artikel]
 26. 3M gaat waterafvoerverbod “implementeren”, maar volhardt: “Onze bedrijfsvoering houdt geen risico in voor het milieu” (29/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Chemiebedrijf 3M heeft naar eigen zeggen de veiligheidsmaatregelen ontvangen die de omgevingsinspectie het bedrijf in Zwijndrecht vrijdag oplegde na een grondige inspectie. “Wij engageren ons om die onverwijld te implementeren”, klinkt het zondag in een reactie. “Wij blijven echter bij ons standpunt dat onze bedrijfsvoering geen risico inhoudt voor het milieu.”
  [naar artikel]
 27. 3M gaat waterafvoerverbod “implementeren”, maar volhardt: “Onze bedrijfsvoering houdt geen risico in voor het milieu” (29/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Chemiebedrijf 3M heeft naar eigen zeggen de veiligheidsmaatregelen ontvangen die de omgevingsinspectie het bedrijf in Zwijndrecht vrijdag oplegde na een grondige inspectie. “Wij engageren ons om die onverwijld te implementeren”, klinkt het zondag in een reactie. “Wij blijven echter bij ons standpunt dat onze bedrijfsvoering geen risico inhoudt voor het milieu.”
  [naar artikel]
 28. Europees Parlement spelt Polen de les (06/04/2019 - De Morgen)
  Polen heeft het Europees recht niet geschonden. Dit zei de Poolse premier Beata Szydlo in het EU-Parlement in Straatsburg. Maar ze kreeg de wind van voren. 'Polen wordt stilaan een autoritaire staat.'
  [naar artikel]
 29. Zoveel geld is Armstrong kwijt sinds zijn dopingbekentenis (en dat bedrag kan binnenkort meer dan verdubbelen) (19/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf jaar geleden zat Lance Armstrong tegenover Oprah Winfrey op de biechtstoel. Het gevolg is gekend: “Yes.” “Yes.” “Yes.” “Yes.” “Yes.” Simpel,...
  [naar artikel]
 30. “Europees antwoord nodig op stijgende energieprijzen” (04/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De scherpe toename van de energieprijzen vereisen “een Europees antwoord”. Dat heeft de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire gezegd voor aanvang van een beraad met zijn ambtgenoten van de andere eurolanden in Luxemburg. Hij bepleit een hervorming van de Europese energiemarkt.
  [naar artikel]
 31. Louis van Gaal maakt journalist met de grond gelijk: “Je hebt er helemaal geen verstand van” (06/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er valt altijd wel iets te beleven op de persbabbels van Louis van Gaal (70). Ook maandag was het weer raak, toen de bondscoach van Nederland vooruitblikte naar het WK-kwalificatieduel tegen Turkije. “Je hebt er helemaal geen verstand van”, snauwde de trainer één van de aanwezige journalisten toe.
  [naar artikel]
 32. 7 tips om het zelfbeeld van je kind te boosten (12/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “Mama, ik ben te dik”, “Ik ben nergens goed in”, “Niemand vindt mij leuk” ... Geen enkel ouderhart is immuun voor de uitspraken van een onzeker...
  [naar artikel]
 33. Voormalig diensthoofd crisisbeheer over aanpak overstromingsramp: “Met de vinger wijzen heeft geen zin, maar het móét anders” (06/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Hij wil geen stenen smijten, “dat lost niets op”. “Maar het crisisbeleid moet performanter”, zegt Geert Gijs, de voormalige chef van B-fast, nu met pensioen. “Ik moet toegeven dat ik met hartzeer heb zitten kijken naar de beelden van de overstromingen en de manier waarop de ramp aangepakt is. Het hele crisisbeheer moet een andere richting uit. We zijn toe aan een nieuw concept dat tot 2050 en langer mee kan.”
  [naar artikel]
 34. Voormalig diensthoofd crisisbeheer over aanpak overstromingsramp: “Met de vinger wijzen heeft geen zin, maar het móét anders” (06/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Hij wil geen stenen smijten, “dat lost niets op”. “Maar het crisisbeleid moet performanter”, zegt Geert Gijs, de voormalige chef van B-fast, nu met pensioen. “Ik moet toegeven dat ik met hartzeer heb zitten kijken naar de beelden van de overstromingen en de manier waarop de ramp aangepakt is. Het hele crisisbeheer moet een andere richting uit. We zijn toe aan een nieuw concept dat tot 2050 en langer mee kan.”
  [naar artikel]
 35. Louis van Gaal (70) bij voorstelling als bondscoach van Nederland: “Wie zou deze job anders moeten doen?” (17/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Louis van Gaal is weer bondscoach van Nederland. Hij gaf vandaag tekst en uitleg tijdens een persconferentie. “Als ik in de positie van de bond zou staan, dan was ik ook bij mij uitkomen.”
  [naar artikel]
 36. Sven en Thibau Nys, het grote vader-zooninterview: “Amuseer je maar zoveel mogelijk” — “Ik heb de tijd van mijn leven!” (23/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  En plots… werd Thibau Nys (18) Europees U23-kampioen. Start hij morgen als outsider op het WK wielrennen. En begint hij het wegwielrennen zowaar “plezant” te vinden. Papa Sven (45) is trots. Geniet. Maar blijft voorzichtig met zijn zoon. “We moeten hem rustig ‘brengen’. Stap voor stap.” Een dubbelgesprek.
  [naar artikel]
 37. Barakken van nazikamp Auschwitz beklad met anti-Joodse leuzen: “Schandelijk” (05/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Negen houten barakken van het voormalige naziconcentratiekamp Auschwitz-Birkenau in Polen zijn beklad met onder meer anti-Joodse leuzen. De directie van het huidige herdenkingsmonument en museum noemt de vernielingen “een schandelijke aanval” en “extreem pijnlijk”.
  [naar artikel]
 38. Luis Enrique predikt “nederigheid” en “kalmte” in aanloop naar finale tegen Frankrijk, Torres onzeker (09/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In aanloop naar de finale van de Nations League tegen Frankrijk, volgens Spaans bondscoach Luis Enrique “het beste landenteam op individueel vlak”, houdt la Roja er een “nederige” houding op na en leven de Spanjaarden op ontspannen voet toe naar zondag. “We zijn hongerig”
  [naar artikel]
 39. Zeg niet zomaar “jacuzzi” bij een bubbelbad (27/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Zeg niet zomaar “jacuzzi” bij een bubbelbad In Nederland stopt vakantieparkuitbater Center Parcs met het gebruik van het woord “jacuzzi”. Dat meldt de krant De Telegraaf. Een advocatenkantoor heeft dreigbrieven verstuurd namens de Amerikaanse firma Jacuzzi over de merknaam. De verzoeken van de advocaten, om inbreuken op de beschermde bubbelbadmerknaam “te staken en gestaakt te houden”, past volgens de krant in de […] Lees dit artikel: Zeg niet zomaar “jacuzzi” bij een bubbelbad
  [naar artikel]
 40. Waar gaat de 35 miljard euro coronageld naartoe? (30/04/2021 - De Tijd)
  04:23 Als u op 8 mei de lippen aan de pint van de gematigde vrijheid zet, zal de overheid 35 miljard euro ingezet hebben om de grootste crisis sinds WO II te bestrijden. Waar ging het coronageld naartoe, is...
  [naar artikel]
 41. EU start onderzoek naar rechtsstaat in Polen (14/04/2019 - De Morgen)
  Polen mag zich stilaan zorgen maken, want het is Europa menens. Het Europees Parlement stelt een onderzoek in naar het land. Dat zou ertoe kunnen leiden dat Polen zijn stemrecht in de EU verliest.
  [naar artikel]
 42. EU start onderzoek naar rechtsstaat in Polen (16/11/2017 - De Morgen)
  Polen mag zich stilaan zorgen maken, want het is Europa menens. Het Europees Parlement stelt een onderzoek in naar het land. Dat zou ertoe kunnen leiden dat Polen zijn stemrecht in de EU verliest.
  [naar artikel]
 43. Een grote vis ontbrak voor Remco Evenepoel: “Maar van een verloren jaar spreek ik niet” (17/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het was een turbulent jaar voor Remco Evenepoel. Eentje van de lange weg terug sinds zijn val in de Ronde van Lombardije, in augustus 2020. “Maar een verloren jaar vond ik het niet”, vertelt hij in de exclusieve VTM-docu ‘Ik ben Remco’ - vanavond om 22u15 op VTM en VTM GO. “Al klopt het wel dat een grote vis ontbrak. Vorig jaar was die er wel met de Ronde van Polen - toch een WorldTour-koers. Dit jaar kon ik een race van dat niveau niet winnen.” Maar gestaag kwam die goede vorm er wel. “Tweede op de EK-wegrace en op het podium in de tijdritten van het EK en WK. Dit was het jaar van terug naar de top, en op het einde van het seizoen ben ik daar geraakt. En dat ik geen grote zege kon boeken is een extra prikkel om er in 2022 wel zo eentje te winnen.”
  [naar artikel]
 44. Een grote vis ontbrak voor Remco Evenepoel: “Maar van een verloren jaar spreek ik niet” (17/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het was een turbulent jaar voor Remco Evenepoel. Eentje van de lange weg terug sinds zijn val in de Ronde van Lombardije, in augustus 2020. “Maar een verloren jaar vond ik het niet”, vertelt hij in de exclusieve VTM-docu ‘Ik ben Remco’ - vanavond om 22u15 op VTM en VTM GO. “Al klopt het wel dat een grote vis ontbrak. Vorig jaar was die er wel met de Ronde van Polen - toch een WorldTour-koers. Dit jaar kon ik een race van dat niveau niet winnen.” Maar gestaag kwam die goede vorm er wel. “Tweede op de EK-wegrace en op het podium in de tijdritten van het EK en WK. Dit was het jaar van terug naar de top, en op het einde van het seizoen ben ik daar geraakt. En dat ik geen grote zege kon boeken is een extra prikkel om er in 2022 wel zo eentje te winnen.”
  [naar artikel]
 45. Orban stookt vuurtje net voor Europese top nog wat op: “Sancties tegen Polen, belachelijk!” (21/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Hongaarse eerste minister Viktor Orban schaart zich onverkort achter Polen in zijn ruzie met de Europese Unie over de rechtsstaat. Dat maakte hij donderdag duidelijk bij zijn aankomst op de Europese top in Brussel. “Of er sancties moeten genomen worden tegen Polen, het beste land in Europa? Belachelijk!”, zei hij. Op de top staat het gesprek met de Poolse premier Mateusz Morawiecki over het veelbesproken arrest van het Grondwettelijk Hof in Warschau bovenaan de agenda. Belgisch eerste minister Alexander De Croo wil dat Morawiecki open kaart speelt.
  [naar artikel]
 46. Bestaat de kans dat benzineprijs binnenkort tot boven 2 euro stijgt? “Belgische consument heeft zekere bescherming” (10/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De maximumprijs van benzine is vandaag boven de 1,6 euro per liter gestegen, voor de eerste keer sinds oktober 2014. In Nederland zijn de prijzen aan de pomp zelfs al tot boven de 2 euro geklommen. Is dat binnenkort ook bij ons het geval? “Ons land werkt met een maximumprijs, waardoor geen enkele distributeur daarboven kan gaan”, legt Jean-Benoît Schrans van de Belgische Petroleum Federatie uit bij HLN LIVE. “In Nederland is men vrij om de prijs te kiezen, dus in dat opzicht heeft de Belgische consument een zekere bescherming.”
  [naar artikel]
 47. EU: “Terugkeer naar steenkool tijdens energieschaarste zou klimaattragedie zijn” (19/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: EU: “Terugkeer naar steenkool tijdens energieschaarste zou klimaattragedie zijn” Het hoofd van het klimaatveranderingsbeleid van de Europese Unie heeft gezegd dat het “geen slimme zet” is om tijdens de huidige energieschaarste terug te keren naar het gebruik van vuile energie uit steenkool. “De markten de kans moeten grijpen om over te schakelen op hernieuwbare energiebronnen.” Omdat industrieën wereldwijd stilaan herstellen van de coronacrisis, zijn […] Lees dit artikel: EU: “Terugkeer naar steenkool tijdens energieschaarste zou klimaattragedie zijn”
  [naar artikel]
 48. België pas 15de na kwalificaties: “Minder dan gehoopt, maar geen ramp” (25/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Startpositie nummer 15. Dat is de uitkomst voor de Belgen na de kwalificaties van de Naties op zaterdag. “Minder dan gehoopt, maar ook geen ramp”, aldus bondscoach Johan Boonen. Topfavoriet Nederland start op de pole in Mantova.
  [naar artikel]
 49. Internationaal wolvenoverleg in Limburg met experts uit Nederland en Duitsland: “Beter eieren voor je geld kiezen en je vee beschermen” (14/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag komen enkele experts van Duitsland, Nederland en België samen in Lommel (Limburg) om overleg te plegen over de wolvenpopulatie in onze contreien. De buitenlandse experts zullen enkele tips aanreiken gezien men in onze buurlanden minder problemen lijkt te hebben met de dieren. “Niet iedereen reageert positief, maar er wordt bij ons geen fakkeltocht georganiseerd zoals in Vlaanderen”, reageerde René Janssen van het Wolvenmeldpunt in Nederland vanmorgen bij Radio 1.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.