Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
21:35 uur

Quinten Hermans plaatst vraagtekens bij crossen in VS: “Tweemaal tien uur onderweg”

Gazet van Antwerpen

13/10/2021 - 19:30

Na de openingsmanche van de wereldbeker in Waterloo krijgen de veldrijders woensdagavond in Fayetteville een generale repetitie voor het WK eind januari voorgeschoteld. Quinten Hermans, de nummer drie van Waterloo, heeft zo zijn bedenkingen over crossen in de States. “Onze sport is nog niet klaar om alles en iedereen te laten overvliegen naar Amerika.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Biermans’ neef Quinten Hermans schiet tweemaal raak (31/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Quinten Hermans heeft in de Luxemburgse vijfdaagse Flèche du Sud een wonderlijk Hemelvaartweekend achter de rug. De Looise veldrijder van Telenet Fidea Lions won tweemaal op rij is dan ook de logische leider.
  [naar artikel]
 2. Quinten Hermans voor laatste wegkoers van het seizoen: “Parcours in Bretagne moet me liggen” (28/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Quinten Hermans zet zondagavond na de Bretagne Classic-Ouest France een punt achter zijn wegcampagne. Maandag reist de Looienaar van Intermarché-Wanty Gobert met de crosskern af voor een hoogtestage in het Italiaanse Livigno. “Voorlopig staat Bredene (25/9) op de planning als eerste cross van het seizoen”, verklapt Hermans.
  [naar artikel]
 3. Michel Wuyts over Quinten Hermans: “Hij wil meer, veel meer. Maar moed neigt snel naar overmoed” (22/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Quinten Hermans is een man om de komende weken in de gaten te houden in het veld. Hij etaleerde een prima vorm in de Verenigde Staten, maar wil meer. Hij wil “ieder weekend meedoen voor het podium en liefst geregeld winnen”, zo zegt Hermans zelf. Maar onze columnist Michel Wuyts waarschuwt ook voor overmoed. “De renner die wekelijks op de dubbel mikt, sneuvelt.”
  [naar artikel]
 4. Quinten Hermans na cross in Zonhoven: “Toon Aerts kende het geluk dat ik niet had” (24/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Met een tweede plaats uit Ruddervoorde in de achterzak reisde Quinten Hermans naar Zonhoven af. Daar pakte niet Eli Iserbyt, wereldbekerleider en laureaat van zaterdag, maar Toon Aerts de zege. “Toon kende het geluk dat ik niet had: dat Eli in zijn spoor wel haperde”, oordeelde de Looienaar.
  [naar artikel]
 5. Quinten Hermans beleeft zijn winter van de grote verhuis: “Door Mathieu heb ik weinig ervaring met winnen” (26/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdag in Beringen vat Quinten Hermans (24) zijn tiende cross van het seizoen aan. Telkens reed de Looienaar top tien, vijfmaal stond hij op het podium. En dat in een winter die voor Quinten in het teken staat van verhuizen, in tal van opzichten. Dan zit het snor tussen de oren.
  [naar artikel]
 6. Quinten Hermans beste Belg op Muur van Hoei, moedige poging Tim Wellens draait op niks uit (21/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Waar de andere favorieten de uitdaging aangingen in de helse slotkilometer, trachtte Tim Wellens onderweg als één van de weinigen het scenario te herschrijven. Debutant Quinten Hermans deed dat niet en eindigde als beste Belg op de 14de plaats.
  [naar artikel]
 7. Hermans: “Niet mijn bedoeling om weg te rijden” - Stybar: “Ik heb ervan genoten” (07/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik voelde me van in het begin goed”, vertelde Quinten Hermans na zijn zege in Essen. “Het was niet mijn bedoeling om weg te rijden, wel om een...
  [naar artikel]
 8. Quinten Hermans blikt terug op zijn Italiaans avontuur: “Ik geef mijn Giro een zes op tien” (30/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Looienaar Quinten Hermans debuteert in de Giro. Reden genoeg om hem geregeld te laten terugblikken op zijn tocht door de laars van Europa.
  [naar artikel]
 9. Quinten Hermans blij met eerste Werelbeker-zege ooit: “Hier heb ik hard naar toegewerkt” (13/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Quinten Hermans heeft zijn eerste zege van het seizoen beet. En wat voor één. De Looienaar van het Tormans Cross Team rolde in het Amerikaanse Fayetteville de tegenstand schijnbaar moeiteloos op, goed voor zijn eerste zege ooit in de Wereldbeker.
  [naar artikel]
 10. KOERS KORT. Total-Direct Energie geïnteresseerd in Hermans - Wanty-Gobert laat 2 Belgen debuteren in Tour (19/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Quinten Hermans staat in de belangstelling van Total-Direct Energie. “De interesse in Quinten klopt. Er is al met hem een verkennend gesprek...
  [naar artikel]
 11. Hermansen & Hermans in Baskenland (31/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  ‘Hermans&Hermans in Baskenland’, het zou zomaar een titel kunnen zijn van een Kuifje-strip. Op de lastige wegen in Noord-Spanje zorgen ancien Ben (35) en ontdekker Quinten Hermans (26) voor de Limburgse afvaardiging. Ben start voor de derde keer in Baskenland, Quinten voor het eerst.
  [naar artikel]
 12. Quinten Hermans de beste bij de beloften in Zonhoven (16/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Quinten Hermans (Telenet-Fidea) heeft zondag de Superprestigecross in Zonhoven bij de beloften gewonnen. De 21-jarige Hermans haalde het voor de
  [naar artikel]
 13. Quinten Hermans spoelt WK-kater door (04/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Quinten Hermans heeft de slotmanche van de DVV Verzekeringen Trofee bij de beloften op zijn palmares gebracht. De Telenet-Fidea Lion haalde het
  [naar artikel]
 14. Quinten Hermans: ““Fles wijn tegoed van Dan Martin” (26/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Looienaar Quinten Hermans debuteert in de Giro. Reden genoeg om hem geregeld te laten terugblikken op zijn tocht door de laars van Europa.
  [naar artikel]
 15. Eerste profzege voor Quinten Hermans: “Constant gevoel dat ik overschot had” (03/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De kop is eraf voor eerstejaarsprof Quinten Hermans (Telenet Fidea Lions). In het Zwitserse Meilen toonde de 22-jarige Looienaar zich de beste van het lot. Hermans bleef de Nederlander David van der Poel en de Fransman Fabien Canal voor.
  [naar artikel]
 16. Het Girodagboek van Quinten Hermans: “Als het mag van de ploeg wil ik maandag mee in vroege vlucht” (09/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Looienaar Quinten Hermans debuteert in de Giro. Reden genoeg om hem geregeld te laten terugblikken op zijn tocht door de laars van Europa.
  [naar artikel]
 17. Quinten Hermans slaapt met ritwinnaar op de kamer: “Taco zei dat hij deze rit had aangestipt” (10/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Looienaar Quinten Hermans debuteert in de Giro. Reden genoeg om hem geregeld te laten terugblikken op zijn tocht door de laars van Europa.
  [naar artikel]
 18. Quinten Hermans vanuit de Girokaravaan: “Mijn rittenkoers-record verbroken” (14/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Looienaar Quinten Hermans debuteert in de Giro. Reden genoeg om hem geregeld te laten terugblikken op zijn tocht door de laars van Europa.
  [naar artikel]
 19. Quinten Hermans demonstreert bij beloften in Spa (03/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Quinten Hermans heeft de vijfde manche van de Superprestige veldrijden voor beloften in Spa-Francorchamps gewonnen. De renner van Telenet-Fidea
  [naar artikel]
 20. Quinten Hermans maakt favorietenrol waar en wint BK bij de beloften (08/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Quinten Hermans heeft zich tot Belgisch kampioen bij de beloften gekroond. In een mistig Oostende sloeg de renner van Telenet-Fidea Lions al snel een kloofje. Hij gaf dat niet meer uit handen en kwam solo over de finish met een duidelijke voorsprong. Na het Europees kampioenschap schrijft Quinten Hermans zo ook het Belgisch kampioenschap bij de beloften op zijn naam. Nicolas Cleppe reed naar een tweede plaats, Yannick Peeters vervolledigde het podium.
  [naar artikel]
 21. Looienaar Quinten Hermans: "Binnen het Belgisch team was er geen enkele twijfel dat Wout zou winnen" (05/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Elf, elf, elf… Je kon zondag een plastic bierbekertje zetten op de doorkomstpositie van Quinten Hermans. Zo’n constant debuut-WK reed de eerstejaars prof uit Tessenderlo. Uiteindelijk kruiste Quinten ook als elfde de finishlijn. “Ik mag tevreden zijn, maar het steekt wel een beetje dat ik daarmee laatste Belg ben”, voegt hij eraan toe.
  [naar artikel]
 22. Belofte Quinten Hermans snelt naar zege in Ruddervoorde (06/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Quinten Hermans heeft de derde manche van de Superprestige veldrijden bij de beloften op zijn naam gebracht. De Europese kampioen soleerde naar
  [naar artikel]
 23. Quinten Hermans pakt de zege (26/10/2019 - Metro)
  Quinten Hermans (Telenet Baloise Lions) heeft vandaag de eerste editie van de Ethias Cross in Beringen gewonnen. Op een loodzwaar parcours op en rond de mijnterril finishte onze landgenoot solo, met een ruime voorsprong op Belgisch kampioen Toon Aerts, zijn ploegmaat. De Brit Thomas Pidcock werd derde. Bij de vrouwen was de zege eerder op de dag voor de Nederlandse Annemarie Worst. bron: Belga Het bericht Quinten Hermans pakt de zege verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Quinten Hermans is de beste bij de beloften in Zonhoven (16/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Quinten Hermans (Telenet-Fidea) heeft zondag de Superprestigecross in Zonhoven bij de beloften gewonnen. De 21-jarige Hermans haalde het voor van de Nederlander Joris Nieuwenhuis. Yannick Peeters werd netjes derde. Hermans is meteen de nieuwe leider in het tussenklassement na twee manches in de Superprestige. Hij heeft 29 punten achter zijn naam, evenveel als Nieuwenhuis, de winnaar van de eerste manche in het Nederlandse Gieten.
  [naar artikel]
 25. KOERS KORT. Quinten Hermans moet ziek passen voor DVV in Brussel - Van Schip en De Pauw grijpen macht in Rotterdam (05/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Quinten Hermans zal zondag niet deelnemen aan de zevende en voorlaatste manche van de DVV Verzekeringen Trofee in Brussel. De kopman van Tormans...
  [naar artikel]
 26. Quinten Hermans: "Als ik voel dat ik zelf kan winnen en niemand meeneem, rijd ik achter landgenoot" (26/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Quinten Hermans heeft al twee titels op zak met de Europese kampioenentrui en de driekleur. De Telenet Fidea Lion neemt na zijn bronzen medaille
  [naar artikel]
 27. Quinten Hermans klaar voor eerste seizoen bij profs (03/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische veldritploeg Telenet-Fidea heeft gisteren zijn renners voorgesteld in het Sven Nys Cycling Center in Baal. Naast kopmannen als Toon Aerts en Lars van der Haar zit ook de Limburgse Quinten Hermans in het cyclocrossteam. Manager Sven Nys verwacht naar eigen zeggen veel van Hermans, maar wil hem ook de tijd geven om rustig te groeien.
  [naar artikel]
 28. Quinten Hermans triomfeert bij beloften in Diegem (23/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De zesde manche in de Superprestige veldrijden bij de beloften kwam op naam van Quinten Hermans. De Telenet Fidea Lion haalde het in Diegem na
  [naar artikel]
 29. Quinten Hermans wint Trek CX Cup in Waterloo (22/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Quinten Hermans (Telenet-Fidea Lions) heeft vrijdag de Trek CX Cup in het Amerikaanse Waterloo gewonnen, dat is een voorbereidingswedstrijd op de Wereldbekerwedstrijden veldrijden in de Verenigde Staten.
  [naar artikel]
 30. Quinten Hermans pakt eerste profzege in het Zwitserse Meilen (02/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Quinten Hermans (Telenet Fidea Lions) heeft vandaag de zege op zak gestoken in de cross in Meilen, de laatste manche van de EKZ Cross Tour, een...
  [naar artikel]
 31. Quinten Hermans triomfeert bij beloften (23/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De zesde manche in de Superprestige veldrijden bij de beloften kwam vrijdagavond op naam van Quinten Hermans. De Telenet Fidea Lion haalde het in Diegem na een spannende strijd voor de Nederlander Joris Nieuwenhuis. Eli Iserbyt vervolledigde het podium.
  [naar artikel]
 32. Deze ploegen azen op veldrijder Quinten Hermans: “Nog niets beslist” (31/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Waar ligt de toekomst van Quinten Hermans? De veldrijder uit Looi ontkent dat er een akkoord is met het Franse Total Energie. “We onderhandelen met verschillende ploegen”
  [naar artikel]
 33. Dieven stelen prijsduivenkoppel bij topkweker in Halen: “Mijn levenswerk is weg” (17/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bij duivenkweker Roger Hermans (72) in Loksbergen (Halen) is in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn topkweekkoppel gestolen. “Mijn levenswerk ben ik kwijt”, zucht de zwaar aangeslagen kweker van het gekende duo Hermans-Bonné. “Dat moest er dit rampjaar 2021 nog bijkomen. De ene tegenslag volgde de andere op.”
  [naar artikel]
 34. Quinten Hermans toont zich de beste in het Zwitserse Meilen (02/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Quinten Hermans (Telenet Fidea Lions) heeft dinsdag de zege op zak gestoken in de cross in Meilen, de laatste manche van de EKZ Cross Tour, een regelmatigheidscriterium in Zwitserland.
  [naar artikel]
 35. VIDEO. Eerste profzege voor Quinten Hermans in Zwitserland (02/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Quinten Hermans (Telenet Fidea Lions) heeft dinsdag de zege op zak gestoken in de cross in Meilen, de laatste manche van de EKZ Cross Tour, een regelmatigheidscriterium in Zwitserland.
  [naar artikel]
 36. Quinten Hermans zegeviert in Essen na knappe solo (07/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Quinten Hermans toonde zich de beste in de Ethias Cross van Essen. De 24-jarige renner van Telenet-Baloise Lions koos snel voor de solo en rondde...
  [naar artikel]
 37. Quinten Hermans hoopt op medaille tijdens BK veldrijden: “Grondige analyse gedaan” (08/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Quinten Hermans (Tormans Cyclcocross Team) stond nog nooit op het podium van een BK veldrijden bij de elite. Hij hoopt daar zondag verandering in te brengen in Meulebeke.
  [naar artikel]
 38. Quinten Hermans Europees kampioen veldrijden bij de beloften (29/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Onze landgenoot Quinten Hermans (21) heeft op het Europees kampioenschap veldrijden voor beloften in Pontchâteau goud veroverd bij de beloften. Hij was in de spurt sneller dan de Nederlanders Joris Nieuwenhuis en Sieben Wouters. Voor de 21-jarige Hermans is het de tweede opeenvolgende Europese titel bij de beloften.
  [naar artikel]
 39. De vriendin van Quinten Hermans: “Après-skideuntjes in auto” (02/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  In aanloop naar het WK veldrijden bellen we dagelijks met Simone Cornelisse, de Nederlandse levensgezellin van veldritprof Quinten Hermans. Vandaag praat Simone honderduit over haar smaak en die van haar crossende vriend.
  [naar artikel]
 40. Quinten Hermans in tranen na overwinning: “Had na die val in augustus de hoop al opgegeven” (13/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Voor winnaar Quinten Hermans maakte de zege in Eeklo duidelijk veel los. De renner van Tormans kwam in augustus ten val in de openingsrit van de Dauphiné en bleek daar later een dubbele spierscheur in de rechterarm overgehouden te hebben. Door een infectie werd hij ook nog met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Na een moeilijke periode is Hermans, die na afloop van de cross in Eeklo in tranen was, nu helemaal terug.
  [naar artikel]
 41. Met Quinten Hermans over Limburgs gravel: “Stofwolken zijn alvast dezelfde” (31/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag is het eindelijk zover en wordt er met Strade Bianche het startschot gegeven voor de eerste internationale koers sinds de uitbraak van het coronavirus. Samen met Quinten Hermans, een debutant in de klassieker van de witte wegen, maakten we een toer over Limburgse gravelpaden.
  [naar artikel]
 42. Quinten Hermans wint de Flandriencross bij de beloften (27/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Quinten Hermans (Telenet Fidea Lions) heeft zondag de Flandriencross in Hamme gewonnen bij de beloften. De Europese kampioen haalde het voor Eli Iserbyt (Marlux-Napoleon Games) en de Tsjech Adam Toupalik (Beobank-Corendon).
  [naar artikel]
 43. Albert in beeld bij nieuw crossteam Tormans, Quinten Hermans rijdt Waalse Pijl (02/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wanty-Gobert heeft nu ook z’n eigen crossteam onder de naam Tormans. Corné van Kessel en Quinten Hermans reden gisteren hun eerste wedstrijd voor...
  [naar artikel]
 44. Quinten Hermans mag naar WK in Dubendorf: "Een logische selectie" (21/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Niet Gianni Vermeersch maar Quinten Hermans is onze zevende landgenoot voor het WK veldrijden in het Zwitserse Dübendorf. “Een logische selectie”, vindt de 24-jarige Looienaar. De statistieken geven het Tormans-speerpunt gelijk. Vijftien keer plaatste Hermans zich dit seizoen voor Vermeersch in de daguitslag.
  [naar artikel]
 45. Quinten Hermans demonstreert tijdens generale repetitie WK (14/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Quinten Hermans heeft op het WK-parcours in het Amerikaanse Fayetteville de tweede WB-manche op zijn naam geschreven. De Looienaar haalde het op het loodzware parcours met ruim verschil van Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout. Iserbyt blijft wel leider in de wereldbeker.
  [naar artikel]
 46. Quinten Hermans vat gravelrit aan met bescheiden ambities (19/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Na een deugddoende rustdag trekt de Giro-karavaan zich opnieuw op gang met de rit naar Montalcino. De etappe van 162 kilometer waarvan 35 kilometer over gravel staat bij veel renners met stip aangeduid. Ook Quinten Hermans heeft de mini-Strade Bianche al langer in het vizier.
  [naar artikel]
 47. Quinten Hermans verlengt Europese titel bij de beloften (29/10/2016 - Sporza)
  Voor het tweede jaar op een rij heeft Quinten Hermans de Europese titel bij de beloften veroverd. De renner van de ploeg van Sven Nys hield in de slotronde twee Nederlanders af.
  [naar artikel]
 48. Quinten Hermans opgenomen in ziekenhuis met infectie (29/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Looienaar Quinten Hermans is in de nacht van vrijdag op zaterdag op spoed opgenomen met een infectie. Hij wordt zaterdag geopereerd. Zijn wegseizoen zit erop.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.