Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
21:32 uur

Europa mengt zich in geostrategische strijd op Noordpool

De Tijd

13/10/2021 - 19:46

19:30 De Europese Commissie gaat zich actief inzetten om de rijkdom aan olie, gas en steenkool in het Noordpoolgebied onontgonnen te laten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Van wie is de Noordpool? Europa mengt zich in geopolitieke strijd, met boorplatformen en militaire basissen als inzet (19/10/2021 - VRT NWS)
  De Europese Commissie wil zich inzetten om de natuurlijke rijkdommen in het Noordpoolgebied onontgonnen te laten. Geen boringen naar olie, gas of steenkool dus. En daarmee mengt Europa zich in een geopolitiek schaakspel, samen met Rusland en de Verenigde Staten.
  [naar artikel]
 2. Europa mengt zich in strijd tegen Islamitische Staat (09/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 3. Duitse energiereus RWE mengt zich in strijd om Belgische gascentrales (02/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Duitse energiereus RWE mengt zich in de strijd voor de bouw van nieuwe gascentrales in ons land. RWE neemt immers Dils-Energie over, dat concrete plannen had voor een gascentrale in Rotem.
  [naar artikel]
 4. Wit-Russische oppositieleider mengt zich weer in strijd, vrijgelaten burgers melden martelingen (14/08/2020 - De Morgen)
  ‘Wit-Russen willen nooit meer onder deze macht leven.’ Met deze woorden ? en een oproep tot massale vreedzame betogingen in het weekend ? mengt de naar Litouwen uitgeweken oppositieleider Tichanovskaja zich weer in de strijd. Opgepakte burgers die zijn vrijgelaten schetsen ondertussen een beeld van vernederingen en martelingen.
  [naar artikel]
 5. Buitengewone hittegolf maakt Noordpool warmere plek dan Europa (26/05/2021 - Knack)
  Er is een buitengewone hittegolf aan de gang op de Noordpool. Op verschillende plaatsen steeg het kwik er vorige week tot boven de 30 graden Celsius. Het is er momenteel warmer dan in vrijwel heel Europa.
  [naar artikel]
 6. JetBlue wikt trans-Atlantische vlucht naar Zaventem (11/04/2019 - De Tijd)
  13:22 De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij JetBlue mengt zich in de strijd om het vliegverkeer tussen de VS en Europa. De eerste Europese bestemming wordt Londen. Daarna overweegt de Amerikaanse prijsvecht...
  [naar artikel]
 7. Zenit mengt zich in strijd om Marouane Fellaini (29/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 8. ‘Europa is hier direct bij betrokken’ (07/04/2019 - De Morgen)
  De Fransman Dominique Moïsi (64), een van Europa’s bekendste geostrategische politologen, schreef de bestseller De geopolitiek van emotie. Daarin voorspelde hij de Egyptische omwenteling, die de VS en Europa niet zagen aankomen. Nu wacht het Westen een dilemma. ‘Zal de triomf van onze waarden samengaan met de nederlaag van onze belangen?’door maarten rabaey
  [naar artikel]
 9. Transfer Talk. Ook Juventus mengt zich (met Dybala) in strijd Neymar - Ook Alexis Sánchez naar Inter? (20/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Niet alleen Barcelona en Real Madrid gooien zich in de strijd om Neymar weg te halen bij Paris Saint-Germain. Ook Juventus toont nu interesse in de...
  [naar artikel]
 10. Transfer Talk. Ook Juventus mengt zich (met Dybala) in strijd Neymar - Antwerp strikt Japanse international (20/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Niet alleen Barcelona en Real Madrid gooien zich in de strijd om Neymar weg te halen bij Paris Saint-Germain. Ook Juventus toont nu interesse in de...
  [naar artikel]
 11. 60 lopers wagen zich aan barre marathon op de Noordpool (17/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Noordpool vond afgelopen weekend de Noordpoolmarathon plaats. Bij -33 graden liepen zestig deelnemers de volledige 42 km.
  [naar artikel]
 12. Eleven Sports mengt zich in strijd om rechten Jupiler Pro League (07/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Eleven Sports mengt zich in de debatten om na dit seizoen het Belgische competitievoetbal uit te zenden. Op dit moment liggen de rechten bij MP & Silva, maar dat contract loopt eind mei af. Even leek het erop dat alleen Play Sports en Proximus 11 in de running zouden zijn, maar nu is er dus ook Eleven Sports. Zij hebben nu al de rechten op onder meer Italiaans, Spaans en Frans voetbal.
  [naar artikel]
 13. Schip ligt vast in het ijs: onderzoekers laten zich jaar lang invriezen bij de Noordpool (06/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het onderzoeksschip Polarstern heeft de plek bereikt waar het zich deze winter laat invriezen tussen de ijsschotsen rond de Noordpool....
  [naar artikel]
 14. Drijvende Russische kerncentrale naar de Noordpool: milieu­organisaties maken zich zorgen over "Tsjernobyl op ijs" (23/08/2019 - VRT NWS)
  De Akademik Lomonosov, een gigantische drijvende kerncentrale, vertrekt vanuit de Russische stad Moermansk naar het noordpoolgebied. Een volgende Russische stap in de strijd om de noordpool. Maar milieu-organisaties zijn niet blij met de nucleaire kolos in het kwetsbare gebied.
  [naar artikel]
 15. Electrabel plant vier nieuwe gascentrales (28/11/2020 - De Tijd)
  01:00 Grootste stroomleverancier mengt zich prominent in strijd voor subsidies
  [naar artikel]
 16. "Grootste poolexpeditie aller tijden": honderden wetenschappers laten zich invriezen op de Noordpool (05/10/2019 - VRT NWS)
  Het wordt de grootste Noordpoolexpeditie aller tijden genoemd. Honderden wetenschappers uit 17 landen laten zich invriezen op de Noordelijke IJszee, op het Duitse onderzoeksschip Polarstern. Het is de bedoeling dat het schip een jaar lang met het ijs en de stroming meedrijft. Doel: het klimaatproces op de Noordpool in kaart brengen, om betere voorspellingen te kunnen doen over de opwarming van de aarde. De Noordpool is het gebied waar de klimaatopwarming zich het meest en het snelst laat opmerken.
  [naar artikel]
 17. Schlumberger scoort boven de lat (17/01/2020 - De Tijd)
  17:38 De Amerikaanse beurzen zetten hun nieuwjaarsrally voort. Microsoft mengt zich in de strijd tegen klimaatverandering.
  [naar artikel]
 18. IS-leider mengt zich in strijd om Mosul (03/11/2016 - De Redactie)
  IS-leider Aboe Bakr al-Baghdadi heeft zijn troepen opgeroepen om weerstand te bieden aan het Iraakse leger in de strijd om Mosul, in zijn eerste videoboodschap sinds ongeveer een jaar.
  [naar artikel]
 19. IS-leider mengt zich in strijd om Mosoel (03/11/2016 - Knack)
  IS-leider Aboe Bakr al-Baghdadi heeft zijn troepen opgeroepen om weerstand te bieden aan het Iraakse leger in de strijd om Mosoel, in zijn eerste videoboodschap sinds ongeveer een jaar.
  [naar artikel]
 20. Croky Cup: ook VTM mengt zich in de debatten (05/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Algemene Vergadering van de Pro League heeft dinsdag de televisierechten van de Beker van België voor de komende drie seizoenen verdeeld. Openbare omroep VRT en de commerciële zender RTL-TVI schoten de hoofdvogel af. Aan Vlaamse zijde mengt ook VTM zich in de debatten.
  [naar artikel]
 21. Poetin aast op 'Koningin van de Zwarte Zee' (06/04/2019 - De Morgen)
  Waarom wordt Odessa, 'Koningin van de Zwarte Zee', de inzet van een geostrategische strijd tussen Oekraïne en Rusland?
  [naar artikel]
 22. Wall Street: Kroger mengt zich in ecommercestrijd (17/05/2018 - De Tijd)
  17:29 De Amerikaanse supermarktketen Kroger laat zich horen in de strijd om de onlineverkoop van vers voedsel. Het gaat in zee met de Britse onlinesupermarkt Ocado.
  [naar artikel]
 23. Raad van Europa mengt zich in Linkebeekse soap (20/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Raad van Europa stuurt een "fact finding mission" naar de Vlaamse rand rond Brussel. Die moet uitzoeken waarom minister Liesbeth Homans (N-VA)
  [naar artikel]
 24. Grootste gat ooit in de ozonlaag aan de noordpool (23/04/2020 - VRT NWS)
  Boven de Noordpool zit er momenteel een enorm gat in de ozonlaag. Dat is opvallend omdat grote gaten in de ozonlaag meestal aan de zuidpool voorkomen. Bovendien gaat het om misschien wel het grootste gat ooit aan de noordpool, zegt Karolien Lefever van het Belgisch instituut voor ruimte Aeronomie (BIRA). De ozonlaag beschermt ons tegen schadelijke UV-stralen van de zon. Gelukkig zal het effect van de schadelijke zonnestralen door het gat aan de noordpool voor onze streken beperkt blijven.
  [naar artikel]
 25. Telecom moet nieuwe spelers naast zich dulden (13/02/2019 - De Tijd)
  11:20 De IT-dienstverlener Cegeka mengt zich in de strijd rond het supersnelle mobiel internet 5G enheeft interesse in de veiling van de frequenties daarvoor. Voor de telecomoperatoren is het uitkijken gebl...
  [naar artikel]
 26. LIVE OS. Emma Plasschaert mengt zich in ultraspannende strijd om het brons - Golfers Pieters en Detry kunnen niet stunten (01/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  • Dag 9 op de Olympische Spelen
  [naar artikel]
 27. “Barça bevindt zich in zorgwekkende situatie”: ook gewezen preses mengt zich in strijd om voorzitterschap Barcelona (18/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuwe saga in de aanloop naar de voorzittersverkiezingen van juni 2021 bij FC Barcelona. Voormalig Barça-preses Joan Laporta overweegt om zich als...
  [naar artikel]
 28. Ligt België binnenkort op de Noordpool? (video) (05/07/2020 - Knack)
  Met de opwarming van de Aarde hopen we binnenkort misschien dat België op de Noordpool lag, zodat we niet meer levend verbranden wanneer we buitenkomen. Kan dat eigenlijk? Kan België ooit op de Noordpool liggen? Wij vroegen het aan David Van Rooij, mariene geoloog aan de UGent, en hij neemt ons mee naar een verre toekomst.
  [naar artikel]
 29. Strijd om de Noordpool (11/04/2019 - De Morgen)
  Standpunt The New York Times
  [naar artikel]
 30. Strijd om de Noordpool (28/08/2017 - De Morgen)
  Standpunt The New York Times
  [naar artikel]
 31. Minister Smet mengt zich in geluidsdebat (06/04/2019 - De Morgen)
  Het overleg over de verstrenging van de geluidsnormen (DM gisteren) tussen minister Schauvliege en de sector loopt vandaag verder. Ook minister van Jeugd Pascal Smet (sp.a) mengt zich in de discussie, om de stem van de jeugdsector meer kracht te geven.
  [naar artikel]
 32. 'Vlaamse overheid mengt zich in strijd om E5 Mode' (13/01/2021 - De Tijd)
  09:14 Ten laatste vandaag moeten potentiële overnemers een bod indienen op de winkelketen E5 Mode.
  [naar artikel]
 33. Peking mengt zich in verkoop TikTok (30/08/2020 - Express)
  De Chinese regering legt beperkingen op aan de uitvoer van technologie rond artificiële intelligentie. De ingreep bemoeilijkt de gedeeltelijke of... The post Peking mengt zich in verkoop TikTok appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 34. Waarom Europa en CD&V wegkijken van Catalonië (10/11/2017 - De Morgen)
  Europa mengt zich zo weinig mogelijk in de Catalaanse zaak. Omdat de Europese Volkspartij dat wil. Voor het machtige christen-democratische blok is de Partido Popular van Spaans premier Rajoy niet zomaar een partij. Ze is een van de steunpilaren van haar dominantie. Door toedoen van Wilfried Martens.
  [naar artikel]
 35. Ook Manchester United mengt zich in de strijd om Romelu Lukaku (02/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een tweestrijd dient zich aan. Een concreet bod is er bij Everton nog niet binnengelopen, maar de club hoopt om Manchester United en Chelsea
  [naar artikel]
 36. Total waarschuwttegen oliewinning Noordpool (12/04/2019 - De Morgen)
  Total vindt dat energiemaat-schappijen niet naar olie mogen boren in Arctische wateren. Het is meteen de eerste keer dat een oliegigant zich publiekelijk uitspreekt tegen oliewinning rond de Noordpool.
  [naar artikel]
 37. Tweestrijd om Lukaku: ook Man United mengt zich in de strijd om Rode Duivel (02/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een tweestrijd dient zich aan. Een concreet bod is er bij Everton nog niet binnengelopen, maar de club hoopt om Manchester United en Chelsea
  [naar artikel]
 38. Schip ligt vast in het ijs: onderzoekers laten zich jaar lang invriezen bij de Noordpool (06/10/2019 - De Morgen)
  Het onderzoeksschip Polarstern heeft de plek bereikt waar het zich deze winter laat invriezen tussen de ijsschotsen rond de Noordpool. Wetenschappers doen daar een jaar lang onderzoek naar onder andere de klimaatverandering. Pas in september volgend jaar, als het ijs weer gesmolten is, zal het expeditieschip zich losmaken.
  [naar artikel]
 39. Man met MS vliegt over de Noordpool: “IJs smelt zoals mijn lichaam aftakelt” (19/10/2018 - De Morgen)
  Om aandacht te vragen voor het smelten van de ijskappen en voor de ziekte MS, vloog de Fransman Loïc Blaise met een ultralicht vliegtuig over de Noordpool. “Het is exact hetzelfde als wat ik meemaak met mijn lichaam. Als je mensen wil tonen wat het is met om met MS te leven, toon hen dan de Noordpool.” 
  [naar artikel]
 40. Cinven mengt zich in strijd om Generali België (01/09/2017 - De Tijd)
  16:21 Ook Baloise en Allianz zitten in de tweede ronde voor de overname van de Belgische tak van de Italiaanse verzekeringsreus Generali.
  [naar artikel]
 41. Europa investeert 4 miljard in strijd tegen kanker (03/02/2021 - De Tijd)
  20:06 Terwijl heel Europa vorig jaar in de ban raakte van het coronavirus, bezweken ongeveer drie keer zoveel mensen aan kanker. De Europese Commissie gooit zich mee in de strijd.
  [naar artikel]
 42. “Amerikanen dwarsbomen Noordpool-overleg” (07/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een conferentie van landen rond de Noordpool is uitgedraaid op een meningsverschil over klimaatverandering tussen de Verenigde Staten en andere...
  [naar artikel]
 43. Abnormaal warm op de Noordpool (22/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De temperaturen op de Noordpool waren de afgelopen twee maanden opmerkelijk hoger dan normaal. Wetenschappers waarschuwen ervoor dat die
  [naar artikel]
 44. Natuurfenomeen boven Noordpool kan voor strenge winterkoude zorgen (12/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er is iets aan de hand in de atmosfeer boven de Noordpool weliswaar. Een spectaculaire weersverandering voltrekt zich op grote hoogte, in de stratosfeer. Daar kan die ook blijven en dan merken wij er hier niets van. Maar in twee van de drie gevallen doet die verandering zich voelen op leefniveau. En dan zullen wij er wél iets van voelen: stevig winterweer.
  [naar artikel]
 45. Klimgeit Van Aert roert zich in strijd om bolletjestrui en ploegmaat Kuss rondt solo op slotklim af: de hoogtepunten van de 15e Touretappe (11/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wout van Aert liet zich vandaag nog maar eens opmerken in de Tour de France. De Belgisch kampioen ging mee in de ontsnapping van de eerste Pyreneeënrit en mengt zich volop in de strijd om de bolletjestrui. Zijn Amerikaanse ploegmaat Sepp Kuss was ook in goede doen. Hij kwam solo aan in Andorra La Vella na een aanval op de slotklim. De hoogtepunten van de vijftiende etappe.
  [naar artikel]
 46. Total geeft gratis brandstof weg aan medisch personeel (24/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In navolging van een hele resem autobouwers mengt ook de Franse oliereus Total zich in de strijd tegen het coronavirus.
  [naar artikel]
 47. Presidentskandidaat Kamala Harris vierde vrouw die strijd aan wil met Donald Trump (22/01/2019 - De Morgen)
  De 54-jarige Democratische senator Kamala Harris heeft zich kandidaat gesteld voor het Amerikaanse presidentschap. Ze is daarmee de vijfde serieuze kandidaat die zich namens de Democratische Partij mengt in de strijd om Donald Trump van herverkiezing af te houden. De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn in november 2020. 
  [naar artikel]
 48. Kanye West mengt zich in moderel met Walter Van Beirendonck (14/08/2020 - De Tijd)
  12:46 De rel tussen de Belgische modeontwerper Walter Van Beirendonck en Virgil Abloh, de Amerikaanse designer bij Louis Vuitton, escaleert nu ook rapper Kanye West zich erin mengt.
  [naar artikel]
 49. Mengt de Rotterdamse onderwereld zich nu ook in de drugsoorlog in Antwerpen? (09/08/2021 - De Morgen)
  De wagen die vrijdagnacht op het nippertje wist te ontkomen aan een wegversperring van de politie in Borsbeek en daar beschoten werd, is in Rotterdam achtergelaten. Mengt de Rotterdamse onderwereld zich nu ook in de drugsoorlog in Antwerpen?
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.