Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
21:07 uur

‘Star Trek’-acteur William Shatner (90) is oudste ruimtevaarder ooit na ruimtetripje

De Morgen

13/10/2021 - 19:50

Acteur William Shatner, die tientallen jaren de legendarische rol van Captain Kirk speelde in de serie ‘Star Trek’, is vandaag écht de ruimte ingegaan. Dat deed hij met een toeristische vlucht van Blue Origin die na een enkele minuten weer veilig op aarde landde. De 90-jarige Shatner is de oudste persoon die ooit in de ruimte is geweest.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Star Trek-acteur William Shatner (en oudste ruimtevaarder ooit) is veilig geland na ruimtetripje (13/10/2021 - De Morgen)
  Acteur William Shatner, die tientallen jaren de legendarische rol van Captain Kirk speelde in de serie ‘Star Trek’, is vandaag écht de ruimte ingegaan. Dat deed hij met een toeristische vlucht van Blue Origin die na een enkele minuten weer veilig op aarde landde. De 90-jarige Shatner is de oudste persoon die ooit in de ruimte is geweest.
  [naar artikel]
 2. ‘Star Trek’-acteur William Shatner gaat volgende week als oudste man ooit de ruimte in (05/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Volgende week vertrekt de 90-jarige William Shatner naar de ruimte. De ‘Star Trek’-acteur heeft een plaatsje kunnen bemachtigen op een toeristische ruimtevlucht van Blue Origin, het bedrijf van Amazon-baas Jeff Bezos (57). Daarmee wordt hij de oudste man in de ruimte.
  [naar artikel]
 3. William Shatner gaat vandaag de ruimte in, als oudste mens ooit (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Acteur William Shatner, die tientallen jaren de hoofdrol speelde in de serie ‘Star Trek’, gaat vandaag in het echt de ruimte in. Hij gaat mee met een toeristische vlucht van Blue Origin naar de rand van de dampkring. De 90-jarige Shatner wordt dan de oudste persoon die ooit in de ruimte is geweest.
  [naar artikel]
 4. ‘Star Trek’-acteur William Shatner (88) gaat na 18 jaar scheiden (11/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  William Shatner, de acteur die Captain James Kirk speelde in de ‘Star Trek’-series en films, is klaar met zijn huwelijk. Op zijn oude dag heeft de...
  [naar artikel]
 5. Captain Kirk doet het voor echt: William Shatner (90) wordt oudste man in ruimte (24/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Canadese acteur William Shatner (90) wordt binnenkort de oudste man die ooit in de ruimte was. Hij kocht een ticket bij Blue Origin, het bedrijf van Jeff Bezos dat commerciële vluchten naar de ruimte inlegt. Dat is ironisch, gezien Shatner jarenlang het bekende personage Captain Kirk speelde in de serie ‘Star Trek’.
  [naar artikel]
 6. Acteur William Shatner gaat vandaag de ruimte in, als oudste mens ooit (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Acteur William Shatner, die tientallen jaren de hoofdrol speelde in de serie Star Trek, gaat vandaag in het echt de ruimte in. Hij gaat mee met een toeristische vlucht van Blue Origin naar de rand van de dampkring. De 90-jarige Shatner wordt dan de oudste persoon die ooit in de ruimte is geweest.
  [naar artikel]
 7. William Shatner (88) weigert om ooit nog Captain Kirk te spelen (03/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Canadese acteur William Shatner (88) kruipt naar eigen zeggen niet meer terug in de huid van het legendarische ‘Star Trek’-personage Captain...
  [naar artikel]
 8. LIVESTREAM. Acteur William Shatner gaat als oudste mens ooit de ruimte in (13/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  William Shatner, de 90-jarige acteur die Captain Kirk speelde in Star Trek, vliegt vandaag om 16 uur Belgische tijd mee op de volgende ruimtemissie van Blue Origin. Daarmee wordt hij de oudste mens ooit die de ruimte ingaat. Mis geen moment van de vlucht via de livestream.
  [naar artikel]
 9. Officieel: Star Trek-acteur William Shatner gaat volgende week de ruimte in met Blue Origin (04/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  William Shatner, de acteur die Captain Kirk speelde in ‘Star Trek’, zal op 12 oktober meevliegen op de volgende ruimtemissie van Blue Origin. Dat heeft het ruimtevaartbedrijf van Amazon-baas en rijkste mens ter wereld Jeff Bezos maandag formeel bevestigd.
  [naar artikel]
 10. "Beam me up, Jeff": "Star trek"-acteur William Shatner zal met capsule van  Bezos naar de ruimte vliegen (04/10/2021 - VRT NWS)
  William Shatner, de Canadese acteur die in de populaire "Star trek"-franchise de rol van Captain Kirk speelde, zal met een ruimtecapsule van Amazon-stichter Jeff Bezos meevliegen. Dat maakt Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Bezos, bekend op zijn website. Met zijn 90 jaar zal Shatner de oudste persoon ooit in de ruimte zijn.
  [naar artikel]
 11. Captain Kirk uit ‘Star Trek’ houdt logboek bij over thuisquarantaine (20/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Kapitein Kirk zit in quarantaine. De Canadese acteur William Shatner (88), die het personage uit ‘Star Trek’ speelde, heeft zichzelf geïsoleerd en...
  [naar artikel]
 12. Star Trek-acteur William Shatner gaat ruimte in met ruimtevaartbedrijf Blue Origin (04/10/2021 - Knack)
  William Shatner, de acteur die Captain Kirk speelde in Star Trek, zal op 12 oktober meevliegen op de volgende ruimtemissie van Blue Origin, zo heeft het ruimtevaartbedrijf maandag bevestigd.
  [naar artikel]
 13. 'Star Trek'-acteur William Shatner (86) tekent nieuw platencontract (17/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Captain Kirk-acteur William Shatner heeft op 86-jarige leeftijd een platencontract getekend bij een countrymuziekbedrijf. We zouden binnenkort een...
  [naar artikel]
 14. Captain Kirk-acteur William Shatner is de oudste mens in de ruimte: "Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt" (13/10/2021 - VRT NWS)
  Acteur William Shatner, vooral bekend als Captain James T. Kirk uit "Star Trek", mag zich met zijn 90 lentes vanaf vandaag de oudste mens in de ruimte noemen. "Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt", zei Shatner tijdens de landing. De acteur vloog met een capsule van Blue Origin net boven de grens van de ruimte. Hij breekt daarmee het amper enkele maanden oude record van Wally Funk met 8 jaar.
  [naar artikel]
 15. Ruimtevlucht Star Trek-acteur William Shatner (90) uitgesteld (11/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Star Trek-legende William Shatner zou dinsdag op 90-jarige leeftijd de ruimte ingaan, maar zijn vlucht is een dag uitgesteld. Ruimtevaartbedrijf Blue Origin van Amazon-oprichter Jeff Bezos maakte die beslissing omdat er voor dinsdag veel wind wordt voorspeld in het westen van Texas, waar de raket gelanceerd wordt.
  [naar artikel]
 16. 'Captain Kirk' houdt logboek bij over thuisquarantaine (20/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Kapitein Kirk zit in quarantaine. De Canadese acteur William Shatner (88), die het personage uit ‘Star Trek’ speelde, heeft zichzelf geïsoleerd en...
  [naar artikel]
 17. Blue Origin stelt ruimtevlucht Star Trek-legende William Shatner (90) uit wegens wind (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Star Trek-legende William Shatner zou dinsdag op 90-jarige leeftijd de ruimte ingaan, maar zijn vlucht is een dag uitgesteld. Ruimtevaartbedrijf Blue Origin van Amazon-oprichter Jeff Bezos nam die beslissing omdat er voor dinsdag veel wind wordt voorspeld in het westen van Texas, waar de raket gelanceerd wordt.
  [naar artikel]
 18. “Beam me up, Scotty”: William Shatner gaat volgende week met Blue Origin naar de ruimte (05/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Beam me up, Scotty”: William Shatner gaat volgende week met Blue Origin naar de ruimte William Shatner, de acteur die Captain Kirk speelt in Star Trek, gaat op 12 oktober een ruimtereis maken met Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Jeff Bezos. Voor de inmiddels 90-jarige acteur is het een droom die in vervulling gaat. “Ik heb al een hele tijd over de ruimte gehoord. Ik grijp nu de kans om […] Lees dit artikel: “Beam me up, Scotty”: William Shatner gaat volgende week met Blue Origin naar de ruimte
  [naar artikel]
 19. Star Trek-acteur René Auberjonois overleden (09/12/2019 - Metro)
  René Auberjonois, de Amerikaanse acteur met Frans-Zwitserse roots, is zondag op 79-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker overleden in Los Angeles. Hij was vooral bekend voor zijn rol in “Star Trek: Deep Space Nine”. “We zijn diepbedroefd om te bevestigen dat René vandaag is overleden”, staat te lezen op de website van de acteur. De eerste grote rol van Auberjonois was in de film “MASH” uit 1970. In de jaren 90 raakte de acteur bekend bij het grote publiek met de rol van Odo in “Star Trek: Deep Space Nine”. Daarnaast speelde hij in de jaren 80 in de sitcom “Benson” en in de jaren 2000 in de reeks “Boston Legal”. Als kleinzoon van een schilder en zoon van een journaliste en schrijver, groeide hij op in Parijs en New York, waar bij zijn carrière startte op Broadway. Star Trek-ster William Shatner spreekt op Twitter over een “groot verlies”. “Het was een fantastische, zorgzame en intelligente man”, reageert George Takei, een andere Star Trek-acteur. Auberjonois was getrouwd en had twee kinderen. Bron: Belga   Het bericht Star Trek-acteur René Auberjonois overleden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Vragen bij de dood van de derde vrouw van ‘Star Trek’-acteur William Shatner: ongeval of toegedekte moord? (22/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Was er toch iets louche aan de hand met de dood van William Shatners derde vrouw Nerine Kidd, die op 40-jarige leeftijd dood werd aangetroffen in...
  [naar artikel]
 21. Captain Kirk gaat mee naar Mars (19/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  William Shatner, de acteur die Captain James Kirk speelde in de Star Trek-series en -films, staat op een lijst van 2,4 miljoen namen die de NASA...
  [naar artikel]
 22. ‘Star Trek’-acteur Ben Cross (72) overleden (19/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ben Cross, die vooral bekend werd met de films ‘Chariots of Fire’ en ‘Star Trek’, is dinsdag op 72-jarige leeftijd overleden. Hij stierf na een...
  [naar artikel]
 23. ‘Star Trek’-acteur Chris Obi opgepakt: “Hij verkrachtte zes studentes tijdens oefenscènes bij hem thuis” (30/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse acteur Chris Obi (51), vooral bekend uit de Netflix-serie ‘Star Trek: Discovery’, is opgepakt op verdenking van aanranding en...
  [naar artikel]
 24. Patrick Stewart: “Wereld van nu vraagt om nieuwe serie Star Trek” (27/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Star Trek’ is terug. Streamingdienst Amazon Prime lanceert ‘Star Trek: Picard’, inclusief Sir Patrick Stewart. Hij begint aan zijn tweede leven...
  [naar artikel]
 25. Klimaatexperten in de wolken met uitspraken prins William, William Shatner iets minder: "Hij snapt het niet” (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  William Shatner (90), die deze week als oudste persoon ter wereld een ritje naar het heelal maakte, is het niet eens met de kritiek van de Britse prins William (39) op het ruimtetoerisme. Volgens de prins zou het beter zijn mochten “de grootste breinen” zich concentreren op het redden van de planeet. “Hij is een vriendelijke jongen, maar zit fout”, reageert Shatner. Klimaatexperten zijn wel grote fan van de uitspraken van de hertog.
  [naar artikel]
 26. ‘Star Trek’-acteur Anton Yelchin wilde bekendmaken dat hij ongeneeslijk ziek was toen hij stierf bij een bizar ongeval (25/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Star Trek’-acteur Anton Yelchin was ziek toen hij stierf. Voor zijn dood in 2016 was hij van plan wereldkundig te maken dat hij aan de...
  [naar artikel]
 27. ‘Star Trek’-acteur Anton Yelchin wilde bekendmaken dat hij ongeneeslijk ziek was toen hij stierf (25/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Star Trek’-acteur Anton Yelchin was ziek toen hij stierf. Voor zijn dood in 2016 was hij van plan wereldkundig te maken dat hij aan de...
  [naar artikel]
 28. Van 'Star Trek'-acteur tot Facebookster (11/04/2019 - De Morgen)
  Ooit was hij bekend als stuurman Mr. Sulu uit de tv-reeks Star Trek. Maar de roem kwam meer dan 40 jaar later, via Facebook: acteur George Takei schaarde al vier miljoen likes bijeen. Zijn geheim: nichegroepen aanspreken met een mix van humor en maatschappelijk commentaar.
  [naar artikel]
 29. “Star Trek”-acteur Aron Eisenberg overleden (22/09/2019 - Metro)
  Van “Star Trek” bekend, is de Amerikaanse acteur Aron Eisenberg op 50-jarige leeftijd overleden, zo hebben Amerikaanse media zondag op gezag van zijn echtgenote gemeld. In “Star Trek: Deep Space Nine” speelde Eisenberg de rol van Nog. De laatste tijd was het stiller geworden rond de acteur. Waaraan Eisenberg is overleden, is niet bekend. Bron: Belga   Het bericht “Star Trek”-acteur Aron Eisenberg overleden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Star Trek-acteur René Auberjonois (79) overleden (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Acteur René Auberjonois, bekend van zijn rollen in onder andere Star Trek: Deep Space Nine, Benson en Boston Legal, is op 79-jarige leeftijd...
  [naar artikel]
 31. "Star Trek-acteur heeft stikkend moeten wachten op zijn dood" (03/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De ouders van de overleden Star Trek-acteur Anton Yelchin (27) slepen autofabrikant Fiat Chrysler voor de rechter. Ze claimen dat de automatische
  [naar artikel]
 32. Chris Pine stelt documentaire over overleden ‘Star Trek’-collega Anton Yelchin voor (11/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tien jaar geleden verscheen de eerste film in de ‘Star Trek’-trilogie van J.J. Abrams. Om dat te vieren werd er gisteren een screening van de film...
  [naar artikel]
 33. ‘CSI’-acteur William Petersen opgenomen in ziekenhuis: “Uitgeput door lange draaidagen” (23/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  William Peterson (58) is vrijdag op de set van de nieuwe serie ‘CSI: Vegas’ onwel geworden en daarna opgenomen in het ziekenhuis. Zijn woordvoerder liet aan Amerikaanse media weten dat de acteur, die Gil Grissom speelt in de serie, oververmoeid was.
  [naar artikel]
 34. Mark Hamill maakt ‘Star Wars’-grapje over tegenstanders mondmaskers (15/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Mark Hamill (69) heeft zich op Twitter uitgesproken over mensen die weigeren een mondmasker op te zetten. De ‘Star Wars’-acteur deed dat geheel in stijl door een iconische scène uit ‘Return of the Jedi’ een twist te geven.
  [naar artikel]
 35. ‘Star Trek’-actrice Nichelle Nichols slachtoffer van ‘ouderenmisbruik’ (24/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Kyle Johnson (69), de zoon van ‘Star Trek’-actrice Nichelle Nichols (87), heeft een rechtszaak aangespannen tegen haar manager en verzorger,...
  [naar artikel]
 36. Star Trek-acteur René Auberjonois overleden (09/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse acteur met Frans-Zwitserse roots René Auberjonois is zondag op 79-jarige leeftijd overleden in Los Angeles aan de gevolgen van kanker. Hij was vooral bekend voor zijn rol in ‘Star Trek: Deep Space Nine’.
  [naar artikel]
 37. Chris Pine stelt documentaire over overleden ‘Star Trek’-collega voor, 10 jaar na première van de film (11/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tien jaar geleden verscheen de eerste film in de ‘Star Trek’-trilogie van J.J. Abrams. Om dat te vieren werd er gisteren een screening van de film...
  [naar artikel]
 38. Quentin Tarantino wil een ‘Star Trek’-film maken: “En er zal gevloekt worden” (13/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Quentin Tarantino (56) heeft grote plannen voor zijn volgende project: een nieuwe ‘Star Trek’-film. Daar wordt al volop aan gewerkt, vertelt de...
  [naar artikel]
 39. Sulu uit 'Star Trek' komt uit de kast (18/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Hikaro Sulu is het eerste homoseksuele personage uit de 'Star Trek'-franchise, en dat wordt niet overal met groot enthousiasme onthaald. Acteur
  [naar artikel]
 40. 'Star Trek' gaat waar het al geweest is (13/04/2019 - De Morgen)
  Met Star Trek: Discovery begon op Netflix de eerste nieuwe Star Trek-serie in twaalf jaar tijd. Maar ze zet boldly een koers uit die allang is bevaren.
  [naar artikel]
 41. 'Star Trek' gaat waar het al geweest is (27/09/2017 - De Morgen)
  Met Star Trek: Discovery begon op Netflix de eerste nieuwe Star Trek-serie in twaalf jaar tijd. Maar ze zet boldly een koers uit die allang is bevaren.
  [naar artikel]
 42. “Star Trek”-acteur Aron Eisenberg overleden (22/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Van “Star Trek” bekend, is de Amerikaanse acteur Aron Eisenberg op 50-jarige leeftijd overleden, zo hebben Amerikaanse media zondag op gezag van zijn echtgenote gemeld.
  [naar artikel]
 43. ‘Star Trek’-acteur Chris Obi opgepakt: ‘Hij verkrachtte zes studentes tijdens oefenscènes bij hem thuis’ (30/07/2019 - De Morgen)
  De Britse acteur Chris Obi (51), vooral bekend uit de Netflix-serie Star Trek: Discovery, is opgepakt op verdenking van aanranding en verkrachting. Hij wordt ervan beschuldigd zes studentes bij hem thuis misbruikt te hebben ‘terwijl ze liefdessènes aan het oefenen waren’.
  [naar artikel]
 44. Nieuwe Star Trek-serie heet 'Star Trek Discovery' (25/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De naam van de nieuwe Star Trek-serie die Netflix gaat uitzenden is bekend. De serie zal 'Star Trek: Discovery' heten, vertelde uitvoerend
  [naar artikel]
 45. TRAILER. Patrick Stewart keert na 17 jaar terug naar ‘Star Trek’ in eigen, nieuwe serie (24/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Patrick Stewart (78) keert terug als zijn personage Captain Jean-Luc Picard in een nieuwe spinoff-reeks voor ‘Star Trek’. Het is de eerste keer dat...
  [naar artikel]
 46. IN BEELD. Ian McKellen en Patrick Stewart delen innige kus op filmpremière (16/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na 18 jaar kruipt Patrick Stewart (79) opnieuw in de huid van Jean-Luc Picard voor de nieuwe ‘Star Trek’-serie. De acteur was duidelijk in zijn...
  [naar artikel]
 47. ‘The Fault in Our Stars’-acteur Ansel Elgort gaat naakt voor het goede doel (23/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘The Faults in Our Star’-acteur Ansel Elgort (26) heeft ballen aan z’n lijf. Op Instagram deelde hij een pikante foto van zichzelf. De acteur deed...
  [naar artikel]
 48. Populaire La casa de papel-acteur ontdekt ‘Star Wars’-universum in Parijs (19/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bekend volk vandaag in Disneyland Paris. De Spaanse acteur Alvaro Morte, beter bekend als ‘El Profesor’ uit de Netflix-serie ‘La casa de papel’ was...
  [naar artikel]
 49. Brits-Pakistaanse ‘Star Wars’-acteur miste vlucht door raciale profilering (01/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Riz Ahmed (36), een Brits-Pakistaanse acteur die vooral bekend is voor zijn rol als piloot Bhodi Rook uit ‘Rogue One: A Star Wars Story’, heeft...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.