Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
21:33 uur

Nieuwe videobeelden bewijzen: Limburgse wolven zijn zeker met tien

Het Nieuwsblad

13/10/2021 - 19:50

Het Vlaamse Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (Inbo) heeft een video vrijgegeven die bewijst dat de Limburgse roedel nu uit tien wolven bestaat. De wolven werden allemaal samen gefilmd door een van de camera’s van het netwerk. Het gaat om ouders Gust en Noëlla, hun zes welpen van dit jaar en twee jaarlingen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nieuwe videobeelden bewijzen dat Limburgse wolven met tien zijn (13/10/2021 - De Standaard)
  Het Vlaamse Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (Inbo) heeft een video vrijgegeven die bewijst dat de Limburgse roedel nu uit tien wolven bestaat. De wolven werden allemaal samen gefilmd door een van de camera’s van het netwerk. Het gaat om ouders Gust en Noëlla, hun zes welpen van dit jaar en twee jaarlingen.
  [naar artikel]
 2. Exclusieve beelden: Limburgse wolvenroedel bestaat uit 10 wolven (12/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn nu al minstens 10 wolven in Limburg. TV Limburg beschikt over videobeelden waarop 10 wolven tegelijkertijd te zien zijn.
  [naar artikel]
 3. Nieuwe foto's en visuele waarnemingen bewijzen het: "Wolf is nu helemaal ingeburgerd in Limburg" (11/01/2021 - VRT NWS)
  Vorig jaar heeft Welkom Wolf, het meldpunt van Landschap vzw, meer dan 50 waarnemingen van de wolvenroedel in Noord-Limburg ontvangen. Zondagmiddag werd een van de Limburgse wolven nog gefotografeerd in het landbouwgebied tussen de twee belangrijkste leefgebieden van de wolven.
  [naar artikel]
 4. Mogelijk twee nieuwe wolven in de Kempen (31/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  De wolven Noëlla en August lopen al een tijdje rond in Limburg, maar er zouden ook nieuwe, wilde wolven zijn gezien in de provincie Antwerpen. Het meldpunt Welkomwolf.be heeft maandag en dinsdag meerdere waarnemingen van wolven, vermeende wolven en sporen van de dieren ontvangen uit Rijkevorsel, Mol en Herentals.
  [naar artikel]
 5. Minstens tien wolven aanwezig in Limburg, blijkt uit nieuwe beelden: ‘Maar ze vangen en verplaatsen kan niet’ (13/10/2021 - De Morgen)
  Uit fotomateriaal blijkt dat er minstens tien wolven in Limburg zijn. Dat is gisteren bevestigd op het wolvenoverleg met de Limburgse burgemeesters, Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) en het Agentschap Natuur en Bos. ‘Maar mensen worden bang omdat er veel incorrecte informatie wordt verspreid.’
  [naar artikel]
 6. Limburgse wolven slaan toe in Nederland: “De roedel bezet half de provincie” (17/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het verbod op niet-essentiële reizen geldt duidelijk niet voor de Limburgse wolven. Op 27 januari doodden August en een tweede wolf een schaap in het Nederlands-Limburgse Stramproy, buurgemeente van Bree en Kinrooi.
  [naar artikel]
 7. Al meer dan tien wolven in ons land gespot: “We worden het wolvenkruispunt van Europa” (26/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In ons land lopen nu al meer dan tien wolven rond. In Wallonië zijn dit jaar vier nieuwe exemplaren ontdekt. Dat brengt het aantal op zes, want...
  [naar artikel]
 8. Limburgse wolven op stap in Nederland (17/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse wolven hebben eind januari toegeslagen in Nederland. Dat heeft Welkom Wolf vandaag bekend gemaakt. Op 27 januari is een schaap doodgebeten in de Nederlandse gemeente Stramproy, een buurgemeente van Bree en Kinrooi. Uit DNA-onderzoek blijkt nu dat August betrokken was bij de aanval. De identiteit van de tweede wolf werd nog niet achterhaald, maar het is bijna zeker dat het om een van de welpen gaat.
  [naar artikel]
 9. Minstens tien wolven aanwezig in Limburg: “Mensen worden bang omdat er veel incorrecte informatie wordt verspreid” (12/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Uit fotomateriaal blijkt dat er minstens tien wolven in Limburg zijn. Het gaat om zes welpen, twee jaarlingen en de twee ouders. Dat is dinsdag bevestigd op het wolvenoverleg met de Limburgse burgemeesters, Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) en het Agentschap Natuur en Bos.
  [naar artikel]
 10. Optocht tegen Limburgse wolven trekt veel volk (24/09/2021 - De Standaard)
  In de Limburgse gemeente Oudsbergen vond vrijdagavond een ‘Grote boze wolven fakkeltocht’ plaats, en die trok veel geïnteresseerden – naar schatting meer dan 1.000.
  [naar artikel]
 11. Grijze Wolven in schaapskleren? (18/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een week geleden werd Yasin Gül, kandidaat op de Limburgse CD&V-lijst, uit de partij gezet omdat hij in een filmpje zijn sympathie voor de Grijze Wolven liet blijken. “Compleet van de pot gerukt”, vindt de Turkse gemeenschap. Maar hoe gevaarlijk en gewelddadig zijn de Grijze Wolven echt?
  [naar artikel]
 12. Beelden bewijzen: wolvin Noëlla is opnieuw drachtig (21/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wellicht zullen er binnenkort nieuwe Limburgse wolven bijkomen, want wolvin Noëlla is weer in verwachting. Dat wordt bevestigd op basis van camerabeelden van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek en het Agentschap Natuur en Bos.
  [naar artikel]
 13. Opnieuw staan wandelaars oog in oog met wolf: “We moeten goed beseffen dat de wolven hun territorium uitbreiden” (02/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een van de twee Limburgse wolven is vrijdagvoormiddag gespot in Solterheide, een natuurgebied in de Oudsbergse Duinengordel. “De wolf keek op, draaide zich rustig om en vertrok”, vertellen wandelaars Miet Camps en haar man Marc vol ongeloof. De pootafdrukken in de sneeuw bewijzen volgens expert Jan Loos dat het wel degelijk om een wolf ging. “Wandelaars houden hun hond in het bos voortaan best aan de lijn”, waarschuwt hij.
  [naar artikel]
 14. Nieuwe beelden van Limburgse wolven (11/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nu er meer wolven zijn, zijn er ook steeds meer mensen die een wolf spotten. Natuurfotograaf Robby Scheelen heeft zondag op klaarlichte dag twee foto’s van een wolf kunnen maken. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om wolf August.
  [naar artikel]
 15. Limburgse wolf vermist: "Moeten rekening houden met vergiftiging" (08/10/2021 - VRT NWS)
  Een van de Limburgse wolven is vermist. Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek houdt er rekening mee dat er kwaad opzet in het spel is omdat er in het voorjaar in het leefgebied van de wolven ook al twee honden vergiftigd zijn. Op het schietterrein van Helchteren werden ook vergiftigde vleesballetjes ontdekt.
  [naar artikel]
 16. Beelden bewijzen: wolvin Noëlla is opnieuw drachtig (21/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De komende weken zullen we een nieuwe lading Limburgse wolven krijgen, want wolvin Noëlla is weer drachtig. Dat is bevestigd op camerabeelden van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek en het Agentschap Natuur en Bos. “Noëlla zal rond 1 mei werpen”, klinkt het.
  [naar artikel]
 17. Vier nieuwe wolven ontdekt in Wallonië: "België wordt een echt Europees wolvenkruispunt" (26/04/2020 - VRT NWS)
  In het zuiden van ons land zijn dit jaar al vier nieuwe wolven ontdekt. Dat brengt het aantal in Wallonië op zes, want er liepen vorig jaar al twee wolven rond. De wolven komen uit Frankrijk, Duitsland en Polen. In Vlaanderen zijn intussen al vijf wolven gepasseerd. "Ons land is dan ook goed op weg om het wolvenkruispunt van Europa te worden", besluit Jan Loos van Welkomwolf.be.
  [naar artikel]
 18. Koe vermoedelijk door wolf doodgebeten (01/06/2021 - De Standaard)
  In het Limburgse Oudsbergen is een koe doodgebeten, zo goed als zeker door de Limburgse wolven, zegt Welkom wolf. Als dat bevestigd wordt, is het de eerste echte aanval op gezonde runderen in Vlaanderen.
  [naar artikel]
 19. Wolven doden opnieuw verschillende schapen, deze keer in Houthalen-Helchteren (02/09/2020 - VRT NWS)
  De wolven hebben weer toegeslagen. De afgelopen nachten zijn in de buurt van de Remostortplaats in Houthalen-Helchteren tien schapen gedood, en van minstens een aantal staat vast dat ze door wolven zijn omgebracht.
  [naar artikel]
 20. ‘Grote boze wolven fakkeltocht’ tegen wolven in Limburg blijkt groot succes: 3.000 wandelaars aanwezig (24/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  In het Limburgse Oudsbergen ging vrijdagavond ‘De grote boze wolven fakkeltocht’ door. Een wandeling waarmee de inwoners van de gemeente hun bezorgdheid willen uiten over de aanwezigheid van wolven in de regio. Volgens Het Belang van Limburg namen zo’n 3.000 mensen deel aan het evenement.
  [naar artikel]
 21. Limburgse sp.a staat achter kandidaat die Grijze Wolven-teken maakt (25/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op een foto op Facebook is te zien hoe de Limburgse sp.a-kandidaat Mustafa Aytar het teken van de Grijze Wolven maakt, een Turkse...
  [naar artikel]
 22. Al meer dan tien wolven in ons land: ‘We worden het wolvenkruispunt van Europa’ (26/04/2020 - De Morgen)
  In ons land lopen nu al meer dan tien wolven rond: er werden er zes gespot in Wallonië, en vijf in Vlaanderen.
  [naar artikel]
 23. Kans op welpjes steeds groter: wolven August en Noëlla voor het eerst samen gefilmd (14/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Nadat boswachters al eerder deze maand twee kruisende wolvensporen hadden gevonden van August en Noëlla, zijn nu ook videobeelden vastgelegd van de twee wolven. Een wildcamera van het Agentschap voor Natuur en Bos kon vastleggen hoe het koppel bij elkaar vertoeft.
  [naar artikel]
 24. Wolven riskeren meer nu er minder auto’s rijden: August en Noëlla zijn aan het rondtrekken (24/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Bewoners in het Limburgse dorpje Linde (Peer) geloofden gisteren hun ogen niet. Wolven August en Noëlla wandelden er doodleuk over de weg, vlak bij de huizen. “Het is mogelijk dat wolven, maar ook andere wilde dieren, meer riskeren nu er minder verkeer is”, zeggen experts.
  [naar artikel]
 25. ‘Grote boze wolven fakkeltocht’ tegen wolven in Limburg blijkt groot succes: “Duizend wandelaars aanwezig” (24/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In het Limburgse Oudsbergen ging vrijdagavond ‘De grote boze wolven fakkeltocht’ door. Een wandeling waarmee de inwoners van de gemeente hun bezorgdheid willen uiten over de aanwezigheid van wolven in de regio. Volgens Het Belang van Limburg namen meer dan duizend mensen deel aan het evenement.
  [naar artikel]
 26. Korte nachten zorgen voor piek in wolvenmeldingen bij Welkom Wolf (25/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  De extreem korte nachten maken dat de Limburgse wolven zich vaker laten zien. Bij Welkom Wolf krijgen ze gemiddeld drie meldingen per ochtend binnen. Alles wijst erop dat de wolven zowat de helft van het Limburgse grondgebied als hun territorium hebben toegeëigend.
  [naar artikel]
 27. Man wordt belaagd door de geest van een kwaadaardig kind, en heeft nu de videobeelden om het te bewijzen (07/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een New Yorkse man beweert bij hoog en laag dat de geest van kwaadaardig kind in zijn huis rondwaart en komt nu met camerabeelden op de proppen die dat moeten bewijzen. De man installeerde een bewakingscamera in zijn woonkamer en liet die enkele dagen draaien en opnemen. De uiteindelijke beelden zijn op zijn zachtst gezegd mysterieus en lijken wel degelijk te bewijzen dat er iets vreemds aan de hand is in het appartement.
  [naar artikel]
 28. Man wordt belaagd door de geest van een kwaadaardig kind, en heeft nu de videobeelden om het te bewijzen (08/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een New Yorkse man beweert bij hoog en laag dat de geest van kwaadaardig kind in zijn huis rondwaart en komt nu met camerabeelden op de proppen die dat moeten bewijzen. De man installeerde een bewakingscamera in zijn woonkamer en liet die enkele dagen draaien en opnemen. De uiteindelijke beelden zijn op zijn zachtst gezegd mysterieus en lijken wel degelijk te bewijzen dat er iets vreemds aan de hand is in het appartement.
  [naar artikel]
 29. Kans op welpjes steeds groter: wolven August en Noëlla voor het eerst samen gefilmd (14/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Nadat boswachters eerder deze maand twee kruisende wolvensporen hadden gevonden, zijn nu ook videobeelden vastgelegd van wolven August en Noëlla. Een wildcamera van het Agentschap voor Natuur en Bos kon vastleggen hoe het koppel bij elkaar vertoeft. Waar en wanneer de ontmoeting plaatsvond, maken de beelden niet duidelijk.
  [naar artikel]
 30. CD&V zet Limburgse kandidaat met sympathie voor Grijze Wolven uit de partij (09/05/2019 - VRT NWS)
  CD&V zet Yasin Gül, kandidaat op de Limburgse CD&V-lijst voor het Vlaams Parlement, uit de partij. Er is een filmpje opgedoken waaruit blijkt dat de man sympathie heeft voor de ultranationalistische Turkse beweging Grijze Wolven.
  [naar artikel]
 31. CD&V zet Limburgse kandidaat met sympathie voor Grijze Wolven uit partij (09/05/2019 - De Standaard)
  CD&V zet Yasin Gül, kandidaat op de Limburgse CD&V-lijst voor het Vlaams Parlement, uit de partij. Dat meldt VTM Nieuws en bevestigt de partij aan Belga. Er is een filmpje opgedoken waaruit blijkt dat de man sympathie heeft voor de ultranationalistische Turkse beweging Grijze Wolven.
  [naar artikel]
 32. Wild van Limburg: Limburgse wolf is geen probleemwolf (13/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De wolven mogen in deze periode dan wel meer vee pakken, het zijn daarom geen probleemwolven. Dat zegt bioloog en wolvenkenner van het Natuurhulpcentrum, Frederik Thoelen in het TVL-programma Wild van Limburg dat vrijdagnamiddag wordt uitgezonden. Thoelen baseert zich op wetenschappelijk onderzoek van het Instituut Voor Natuur- en Bosonderzoek waaruit blijkt dat ongeveer 90 procent van het dieet van de Limburgse wolven bestaat uit wild, zoals ree en everzwijn.
  [naar artikel]
 33. Mogelijk twee nieuwe wolven in de Kempen (31/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het meldpunt Welkomwolf.be heeft maandag en dinsdag meerdere waarnemingen van wolven en vermeende wolven ontvangen uit de provincie Antwerpen. Maandag kwamen er meldingen uit Rijkevorsel, maar ook een melding van potentiële wolvensporen in Mol.
  [naar artikel]
 34. Vlaanderen krijgt in 2019 meer wolven (26/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  In 2019 zullen in Vlaanderen meer wolven rondlopen, voorspellen wolvenkenners woensdag in Het Belang van Limburg. Niet alleen worden tegen mei de eerste Limburgse welpjes van Naya en August verwacht, vanuit Duitsland zullen nog meer wolven naar Vlaanderen afzakken. Schapenhouders wordt nu al aangeraden hun voorzorgen te nemen.
  [naar artikel]
 35. Vlaanderen krijgt in 2019 meer wolven (26/12/2018 - De Morgen)
  In 2019 zullen in Vlaanderen meer wolven rondlopen, voorspellen wolvenkenners vandaag in Het Belang van Limburg. Niet alleen worden tegen mei de eerste Limburgse welpjes van Naya en August verwacht, vanuit Duitsland zullen nog meer wolven naar Vlaanderen afzakken. Schapenhouders wordt nu al aangeraden hun voorzorgen te nemen.
  [naar artikel]
 36. Kudde schapen in Lommel beschermd tegen wolven nadat wolf ooi doodbijt (20/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Lommel In het Lommelse Kerkhoven is afgelopen weekend naar alle waarschijnlijkheid een schaap doodgebeten door een van de twee Limburgse wolven. Om de kudde te beschermen moesten de wolven terugkeren voor nog een menugang, wordt de weide nu beschermd. Daarvoor wordt voor het eerst een zogenaamde rescue kit ingezet.
  [naar artikel]
 37. Limburgse wolven hadden 5 welpen, geen 4 (21/12/2020 - VRT NWS)
  De wolven August en Noella hebben geen 4, maar wel 5 welpen gehad. Dat blijkt uit beelden van wildcamera's die vorige maand pas zijn ontdekt. Intussen zijn er 2 welpen doodgereden in oktober, waardoor er nog 3 in leven zouden zijn.
  [naar artikel]
 38. Limburgse bubbels: tien flessen om te klinken op het nieuwe jaar (04/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Feestvieren bij je thuis is leuker met een drankje van bij ons: deze tien Limburgse flessen zijn ideaal om te klinken op 2021.
  [naar artikel]
 39. BEKIJK: Limburgse wolvenroedel telt 10 wolven, zo blijkt uit nieuwe beelden (13/10/2021 - VRT NWS)
  De wolvenroedel in Limburg bestaat uit 10 wolven, één wolf meer dan eerst gedacht dus. Dat blijkt uit beelden van het Agentschap Natuur en Bos en het INBO. Het verrassende nieuws kwam naar boven op het wolvenoverleg van dinsdag, tussen burgemeesters van Noord-Limburg en ANB. Verder werd er op het overleg beslist dat er een nieuwe campagne komt om veehouders ervan te overtuigen een wolfproof omheining te plaatsen. Ook het wolvenprotocol wordt herbekeken.
  [naar artikel]
 40. Wolven laten visitekaartje achter bij Ekselse schapenboer: zes schapen doodgebeten (09/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  In een weide in Eksel hebben de Limburgse wolven opnieuw toegeslagen. Woensdagvoormiddag werden er zes dode schapen en een gewond schaap aangetroffen. De dader groef opnieuw onder de omheining door om bij zijn prooi te geraken.
  [naar artikel]
 41. Zeven wolven te zien op camerabeelden: “We hadden geen vier maar vijf welpen” (21/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Lange tijd werd gedacht dat wolven August en Noëlla vier welpen op de wereld hadden gezet, maar beelden in oktober bewijzen dat ze zelfs met vijf waren. In de video loopt een roedel van maar liefst zeven wolven voorbij. En goed nieuws: de recent aangereden welp leeft ook nog, maar het mankt. Op die manier zijn ze in totaal wellicht nog met drie nadat in oktober twee welpjes werden doodgereden
  [naar artikel]
 42. Nieuwe beelden vrijgegeven van wolven Naya en August op klaarlichte dag (26/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  De komst van de wolven Naya en August was een van de meest onverwachte gebeurtenissen die ons land dit jaar te beurt viel. En ook de toekomst van de dieren oogt bijzonder rooskleurig. Zo voorspellen wolvenkenners dat tegen mei ook de eerste welpjes in België zullen rondlopen. Intussen zijn er tevens nieuwe beelden vrijgegeven van de wolven op klaarlichte dag.
  [naar artikel]
 43. Wolven August en Noëlla kregen dit jaar minstens vijf welpen (20/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wolven August en Noëlla kregen dit jaar minstens vijf welpen. Dat meldt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) vandaag in Het Belang van Limburg. Alle nieuwe welpen van het Limburgse wolvenpaar samen fotograferen, is volgens de krant geen sinecure.
  [naar artikel]
 44. Limburgse wolf gespot aan Kamperbaan in Hechtel (07/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Of het door de coronamaatregelen komt weten we niet. Maar feit is wel dat wolven August en Noëlla actiever zijn dan ooit. De afgelopen weken werden ze regelmatig gezond en wel gezien. Vanochtend werd een van de wolven gezien aan de Kamperbaan in Hechtel.
  [naar artikel]
 45. Boeren willen hek rond provincie Friesland tegen wolven (07/01/2021 - De Morgen)
  Een groep Friese veehouders wil een hek rond de provincie Friesland plaatsen om wolven buiten de deur te houden. De boeren, verenigd in de stichting Wolvenhek Fryslân, zijn bang dat veel koeien en schapen binnen tien jaar uit de wei zullen verdwijnen door ‘de snelle en ongelimiteerde uitbreiding van de wolf’. De veehouders denken dat er over vijf jaar 50 tot 150 wolven in Nederland zijn.
  [naar artikel]
 46. CD&V zet Limburgse kandidaat uit partij nadat filmpje opduikt waarin hij dweept met Grijze Wolven (09/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  CD&V zet Yasin Gül, kandidaat op de Limburgse CD&V-lijst voor het Vlaams Parlement, uit de partij. Dat meldt VTM Nieuws en bevestigt de partij aan Belga. Er is immers een filmpje opgedoken waaruit blijkt dat de man sympathie heeft voor de ultranationalistische Turkse beweging Grijze Wolven. De betrokken kandidaat blijft wel op de lijst staan, omdat schrapping niet meer mogelijk is.
  [naar artikel]
 47. Burgemeesters eisen monitoring van welpen (02/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Zoek een systeem om de wolven de monitoren”, dat eisen enkele Noord-Limburgse burgemeesters nu bekend is dat Naya drachtig is. “Zo weten we wat de wolven juist doen en kunnen er gepaste maatregelen worden genomen”, zegt burgervader Steven Matheï.
  [naar artikel]
 48. Vanaf mei pop-upexpo rond wolven in Limburg (04/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Noord-Limburg kan je vanaf mei tot het einde van het jaar terecht op een rondreizende expo over wolven. De initiatiefnemers willen niet alleen informeren, maar ook toeristen lokken. Vragen zoals ‘Hoe kan je wolven herkennen?’ of ‘Wat eten wolven?’ krijgen een antwoord.
  [naar artikel]
 49. Wolven slaan steeds vaker toe in Nederland: al 134 schapen doodgebeten (10/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal schapen dat dit jaar in Nederland door wolven is gedood, ligt nu al fors hoger dan voorgaande jaren. Dit jaar zijn er al zeker 134...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.