Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
21:57 uur

Voormalige adviseur Boris Johnson: “Het Verenigd Koninkrijk had altijd de intentie om het Noord-Ierse protocol te schrappen”

Express

13/10/2021 - 19:50

Lees dit artikel: Voormalige adviseur Boris Johnson: “Het Verenigd Koninkrijk had altijd de intentie om het Noord-Ierse protocol te schrappen” Dominic Cummings, de voormalige adviseur van de Britse premier Boris Johnson, zei in een reeks tweets dat het Verenigd Koninkrijk altijd de intentie had om het Noord-Ierse protocol te schrappen. “De gebrekkige Brexit-deal was een manier om uit de electorale malaise te komen”, aldus Cummings. Nu het Noord-Ierse protocol, dat ervoor zorgt dat Noord-Ierland in […] Lees dit artikel: Voormalige adviseur Boris Johnson: “Het Verenigd Koninkrijk had altijd de intentie om het Noord-Ierse protocol te schrappen”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Noord-Ierse unionisten kondigen gerechtelijke stappen aan tegen protocol in brexitakkoord (21/02/2021 - VRT NWS)
  De Noord-Ierse unionistische partij DUP gaat gerechtelijke stappen ondernemen tegen een protocol dat de Britse regering en de EU onderhandeld hebben in het kader van de brexit. Het Noord-Ierse protocol belemmert het handelsverkeer en bedreigt de eenheid met de rest van het Verenigd Koninkrijk, zo zegt DUP-leider Arlene Foster.
  [naar artikel]
 2. Boris Johnson schrijft brief naar Donald Tusk en haalt opnieuw uit naar Ierse backstop (20/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson heeft in een brief aan Europees Raadsvoorzitter Donald Tusk nogmaals uitgehaald naar de noodoplossing voor de Ierse grenskwestie, die met zijn voorganger was onderhandeld. Hij vroeg andermaal om de zogenaamde Ierse backstop te schrappen. Die noodoplossing is volgens Johnson “ondemocratisch” en “in strijd met de soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk”.
  [naar artikel]
 3. Noord-Ierse unionisten kondigen gerechtelijke stappen aan tegen protocol in brexitakkoord (21/02/2021 - Knack)
  De Noord-Ierse unionistische partij DUP gaat gerechtelijke stappen ondernemen tegen een protocol dat de Britse regering en de EU onderhandeld hebben in het kader van de brexit. Het Noord-Ierse protocol belemmert het handelsverkeer en bedreigt de eenheid met de rest van het Verenigd Koninkrijk, zo zegt DUP-leider Arlene Foster zondag in een mededeling.
  [naar artikel]
 4. Boris Johnson: “Geen controle in Groot-Brittannië op goederen uit Noord-Ierland” (08/11/2019 - Metro)
  In het Verenigd Koninkrijk zal de handel tussen Noord-Ierland en de rest van het land volgens premier Boris Johnson van een leien dakje lopen. “Er zal geen controle zijn op dingen die vanuit Noord-Ierland naar Groot-Brittannië komen”, beloofde Johnson gisterenavond bij een bezoek aan het Noord-Ierse dorp Tandragee. “We zijn de regering van het Verenigd Koninkrijk en we zullen natuurlijk geen controles doen”, zei Johnson. De overeenkomst met de Europese Unie over de Noord-Ierse kwestie wordt vaak verkeerd begrepen en had beter uitgelegd moeten worden, aldus de Britse premier. In Noord-Ierland luidde de kritiek dat met het akkoord dat Johnson met de EU sloot, een douanegrens in de Ierse ontstond tussen de delen van het koninkrijk. Volgens de overeenkomst zal Noord-Ierland nog aan de handelsregels van de EU gebonden blijven om een harde douanegrens met EU-lidstaat Ierland te vermijden en daarmee ook het gevaar op nieuwe onrust in de regio, waar vroeger een burgeroorlog woedde. “Het is schitterend voor Noord-Ierland dat het hele Verenigd Koninkrijk de EU kan verlaten terwijl er tegelijk geen grens tussen Noord-Ierland en het zuiden is, maar ook – en dat is heel belangrijk – helemaal geen spanning in west-oostrichting”, zei Johnson. De premier zei dat er slechts zelden tol geheven zal worden op goederen die uit Groot-Brittannië komen en via Noord-Ierland naar Ierland geëxporteerd worden. “Als de mensen niet tevreden zijn met de douaneregeling, kunnen ze die over vier jaar wegstemmen.” bron: Belga Het bericht Boris Johnson: “Geen controle in Groot-Brittannië op goederen uit Noord-Ierland” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Boris Johnson legt ‘finaal’ brexitplan voor: wat staat erin? (02/10/2019 - De Morgen)
  Boris Johnson presenteert vandaag een zogeheten tweegrenzenplan als oplossing voor het Ierse-grensprobleem bij de brexit-onderhandelingen. Het komt erop neer dat Noord-Ierland vier jaar lang zowel in de Europese Unie als bij het Verenigd Koninkrijk blijft.
  [naar artikel]
 6. Boris Johnson bijt van zich af: “Niet mijn taak om alle problemen in Verenigd Koninkrijk op te lossen” (05/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  "Het is niet mijn taak alle problemen in het Verenigd Koninkrijk op te lossen", zegt premier Boris Johnson. Ook het bedrijfsleven moet volgens hem verantwoordelijkheid nemen. De brandstoftekorten en lege winkelrekken in het Verenigd Koninkrijk moeten worden gezien als "keerpunt" voor de opverende Britse economie na de coronapandemie, aldus de premier.
  [naar artikel]
 7. EU: ‘Er is geen alternatief voor het Noord-Ierse protocol’ (25/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: EU: ‘Er is geen alternatief voor het Noord-Ierse protocol’ Volgens de Europese leiders zijn de spanningen tussen het de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk niet het gevolg van het Noord-Ierse protocol. ‘Als we vandaag problemen zien, mogen we niet vergeten dat die niet voortkomen uit het protocol maar het gevolg zijn van Brexit. Dat is de reden waarom de problemen er zijn’, zei […] Lees dit artikel: EU: ‘Er is geen alternatief voor het Noord-Ierse protocol’
  [naar artikel]
 8. Boris Johnson wil “na coronacrisis een beter VK dan dat van voor Brexit” (03/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson is vastbesloten om het Verenigd Koninkrijk na de huidige crisis herop te bouwen tot een beter land dan voor de brexit. Dat heeft hij zaterdag gezegd voor de start van het jaarlijkse congres van zijn Conservatieve Partij in Manchester. Het Verenigd Koninkrijk kampt momenteel met een zware bevoorradingscrisis, die onder andere het gevolg is van de coronacrisis en het vertrek uit de Europese Unie.
  [naar artikel]
 9. LIVE. Johnson verdedigt akkoord: “Wij kunnen, als één Verenigd Koninkrijk, nu onze toekomst bepalen”, oppositie én Noord-Ierse Unionisten breken deal af (17/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er is na lang onderhandelen dan toch een akkoord over de brexit gevonden. Dat kondigen Brits premier Boris Johnson en Europees Commissievoorzitter...
  [naar artikel]
 10. Noord-Ierse paramilitairen trekken steun aan historische Goedevrijdagakkoord uit 1998 in (04/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Ierse paramilitaire organisaties trekken hun steun aan het Goedevrijdagakkoord tijdelijk in. Dat staat volgens de krant Belfast Telegraph in een brief die de overkoepelende organisatie LCC (Raad Loyalistische Gemeenschappen) stuurde aan premier Boris Johnson. De pro-Britse paramilitairen verzetten zich zo tegen afspraken die premier Johnson met de Europese Unie heeft gemaakt over de brexit. Noord-Ierland heeft daardoor een aparte status gekregen binnen het Verenigd Koninkrijk.
  [naar artikel]
 11. Boris Johnson zegt (voorlopig) nee tegen coronapas (15/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Boris Johnson zegt (voorlopig) nee tegen coronapas Het Verenigd Koninkrijk zet volop in op vaccinaties om een nieuwe golf van Covid-19 te drukken. Premier Boris Johnson kondigde een campagne aan om mensen van 50 jaar en ouder een derde prik aan te bieden, evenals eerste vaccinaties voor drie miljoen kinderen van 12 tot 15 jaar. Een vaccinatiepaspoort zou als “plan b” dienen. […] Lees dit artikel: Boris Johnson zegt (voorlopig) nee tegen coronapas
  [naar artikel]
 12. Vlotte handel tussen Groot-Brittanië en Noord-Ierland zonder controle, zegt Boris Johnson (08/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het Verenigd Koninkrijk zal de handel tussen Noord-Ierland en de rest van het land volgens premier Boris Johnson van een leien dakje lopen. "Er...
  [naar artikel]
 13. Boris Johnson reageert op Frans gemopper over misgelopen deal rond onderzeeërs: “Donnez-moi un break” (22/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson wil dat Frankrijk stopt met klagen over het misgelopen contract voor de levering van onderzeeërs aan Australië, nu dat land samen met de VS en het Verenigd Koninkrijk in een nieuw defensiepact stapt.
  [naar artikel]
 14. Boris Johnson reageert op Frans gemopper over misgelopen deal rond onderzeeërs: “Donnez-moi un break” (22/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson wil dat Frankrijk stopt met klagen over het misgelopen contract voor de levering van onderzeeërs aan Australië, nu dat land samen met de VS en het Verenigd Koninkrijk in een nieuw defensiepact stapt.
  [naar artikel]
 15. Brexit-akkoord weer stap verder weg: Noord-Ierse unionisten steunen deal van Johnson niet (17/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een Brexit-akkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie lijkt weer ver weg: de onderhandelaars leken woensdagavond nochtans dicht bij een compromis, maar donderdagochtend trokken de Noord-Ierse unionisten, wier stemmen noodzakelijk zijn voor premier Boris Johnson, hun steun voor het akkoord in. De tijd dringt, want donderdagnamiddag begint een Europese top waar de deal bekrachtigd moet worden.
  [naar artikel]
 16. Brexit-akkoord weer stap verder weg: Noord-Ierse unionisten steunen deal van Johnson niet (17/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een Brexit-akkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie lijkt weer ver weg: de onderhandelaars leken woensdagavond nochtans dicht bij een compromis, maar donderdagochtend trokken de Noord-Ierse unionisten, wier stemmen noodzakelijk zijn voor premier Boris Johnson, hun steun voor het akkoord in. De tijd dringt, want donderdagnamiddag begint een Europese top waar de deal bekrachtigd moet worden.
  [naar artikel]
 17. Brexit – Boris Johnson haalt opnieuw uit naar Ierse backstop in brief aan Tusk (20/08/2019 - Metro)
  De Britse premier Boris Johnson heeft in een brief aan Europees Raadsvoorzitter Donald Tusk nogmaals uitgehaald naar de noodoplossing voor de Ierse grenskwestie, die met zijn voorganger was onderhandeld. Hij vroeg andermaal om de zogenaamde Ierse backstop te schrappen. Die noodoplossing is volgens Johnson “ondemocratisch” en “in strijd met de soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk”. “Ik stel voor om de backstop te vervangen door het engagement om voor het einde van de overgangsperiode dergelijke regelingen zo verregaand als mogelijk in te voeren”, schreef Johnson. Hij verzond de brief minder dan 48 uur voor zijn gepland onderhoud woensdag in Berlijn met de Duitse bondskanselier Angela Merkel. De Brit zal tijdens die ontmoeting waarschijnlijk lobbyen voor een heronderhandeling van het terugtrekkingsakkoord. De backstop stipuleert dat het volledige Verenigd Koninkrijk in de Europese douane-unie blijft indien er geen betere oplossing wordt gevonden om de herinvoering van grenscontroles tussen het Britse Noord-Ierland en de EU-lidstaat Ierland te vermijden. Johnson vreest echter dat die vangnetoplossing zijn land voor jaren kan vastketenen aan de douane-unie, en een lid van de douane-unie kan geen eigen vrijhandelsakkoorden sluiten. De Britse premier heeft in het verleden al verschillende keren gezworen dat Groot-Brittannië op 31 oktober de EU verlaat, of dat nu mét of zonder deal is. In zijn brief van maandag sloeg hij echter een andere toon aan. “U hebt mijn persoonlijke toezegging dat deze regering zich energiek en vastberaden zal inzetten om tot een overeenkomst te komen”, dixit Johnson. Bron: Belga   Het bericht Brexit – Boris Johnson haalt opnieuw uit naar Ierse backstop in brief aan Tusk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Boris Johnson is de nieuwe Britse premier: 'Zijn hele leven is een campagne' (23/07/2019 - Knack)
  Boris Johnson is de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. Lees in onderstaande voorpublicatie Boris: Bestemming Bereikt van auteur Patrick Bernart wat voor premier Boris Johnson zal worden.
  [naar artikel]
 19. Britse cijfers gaan lijnrecht de hoogte in: Boris Johnson kondigt nieuwe lockdown aan (04/01/2021 - De Morgen)
  Het Verenigd Koninkrijk gaat opnieuw in lockdown. Brits premier Boris Johnson heeft nieuwe maatregelen aangekondigd, nu de cijfers in het Verenigd Koninkrijk pijlsnel de verkeerde kant uitgaan.
  [naar artikel]
 20. Boris Johnson: “Verenigd Koninkrijk kan best verder leven met no-deal” (04/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Verenigd Koninkrijk kan best verder leven met een no-deal als de onderhandelingen met de Europese Unie na de Brexit zouden vastlopen. Dat heeft de Britse premier Boris Johnson zondag gezegd.
  [naar artikel]
 21. Boris Johnson en Michael Martin roepen op tot kalmte in Noord-Ierland (08/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson en zijn Ierse ambtgenoot Micheal Martin hebben donderdag opgeroepen tot kalmte na het geweld in Noord-Ierland, dat zij onaanvaardbaar noemen. Dat meldt de Ierse regering.
  [naar artikel]
 22. Donald Trump op G7-top: "Boris Johnson is de juiste man om het Verenigd Koninkrijk uit EU te halen" (25/08/2019 - VRT NWS)
  De Britse premier Boris Johnson is de juiste man om het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie te halen, dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd op de G7-top in Frankrijk. Trump heeft de Britse premier ook een “zeer groot handelsakkoord” beloofd. Het was de eerste ontmoeting tussen de twee politici sinds Johnson premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden.
  [naar artikel]
 23. Volg hier de persconferentie van Boris Johnson (21/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nu in het Verenigd Koninkrijk een variant van het coronavirus rondwaart die nog besmettelijker lijkt, houden verscheidene landen - waaronder ook België - hun grenzen dicht voor reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk. De Britse premier Boris Johnson geeft om 18 uur een persconferentie. Die volg je hier live.
  [naar artikel]
 24. Volg hier de persconferentie van Boris Johnson (21/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nu in het Verenigd Koninkrijk een variant van het coronavirus rondwaart die nog besmettelijker lijkt, houden verscheidene landen - waaronder ook België - hun grenzen dicht voor reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk. De Britse premier Boris Johnson geeft om 18 uur een persconferentie. Die volg je hier live.
  [naar artikel]
 25. Boris Johnson wil megaproject realiseren: een brug tussen Schotland en Noord-Ierland (11/02/2020 - De Morgen)
  Boris Johnson wil een megaproject realiseren. De Britse premier wil een brug bouwen tussen Noord-Ierland en Schotland om het Verenigd Koninkrijk meer aan elkaar te hechten. Toch krijgt hij vooral kritiek.
  [naar artikel]
 26. Boris Johnson: 'EU dreigt met voedselblokkade' (12/09/2020 - Knack)
  De Britse premier Boris Johnson beschuldigt de EU ervan met een voedselblokkade te hebben gedreigd tussen Groot-Brittannië en Noord-Ierland. Een dergelijke stap zou de "economische en territoriale integriteit van het Verenigd Koninkrijk vernietigen", schrijft de regeringsleider zaterdag in een artikel in de krant The Daily Telegraph.
  [naar artikel]
 27. Ook Belfast lust Boris Johnson niet: “Het kan hem weinig schelen als Ierland lijdt onder brexit” (31/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson is vandaag in Noord-Ierland voor ontmoetingen met de vijf voornaamste Noord-Ierse politieke partijen. Na moeizame...
  [naar artikel]
 28. Wat betekent verkiezingsoverwinning van Boris Johnson voor de brexit? (12/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens de eerste exitpolls in het Verenigd Koninkrijk heeft Boris Johnson te pakken waar hij op gehoopt had: met - voorlopig - 368 van de 650...
  [naar artikel]
 29. De Queen in twijfel: wat moet ze aan met de vriendin van Boris Johnson? (25/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De aanstelling van Boris Johnson als nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk plaatst koningin Elizabeth, die hem woensdagmiddag de opdracht gaf...
  [naar artikel]
 30. Opvallende comeback: Boris Johnson is nieuwe Britse minister voor Buitenlandse zaken - Theresa May wil 'Verenigd Koninkrijk en Britten weer samenbrengen' (13/07/2016 - Knack)
  Theresa May is beëdigd als de nieuwe Britse premier die het Verenigd Koninkrijk door de brexitscheiding moet leiden. Haar eerste taak is het samenstellen van een nieuwe regering, waarin Boris Johnson een topministerpost gekregen heeft. Volg het LIVE.
  [naar artikel]
 31. Opvallende comeback: Boris Johnson nieuwe Britse minister voor Buitenlandse zaken - Theresa May wil 'Verenigd Koninkrijk en Britten weer samenbrengen' (13/07/2016 - Knack)
  Theresa May is beëdigd als de nieuwe Britse premier die het Verenigd Koninkrijk door de brexitscheiding moet leiden. Haar eerste taak is het samenstellen van een nieuwe regering, waarin Boris Johnson een topministerpost gekregen heeft. Volg het LIVE.
  [naar artikel]
 32. Ieren en Noord-Ieren eensgezind: ‘Noord-Ierland op termijn weg uit het Verenigd Koninkrijk’ (23/04/2021 - Express)
  Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie heeft ook in Noord-Ierland voor grote commotie gezorgd. De brexit heeft de spanningen in de volatiele regio opnieuw hoger doen oplopen. Weinigen verwachten dat Noord-Ierland over een kwarteeuw nog altijd een onderdeel van het Verenigd Koninkrijk zal zijn. Dat blijkt uit een rapport van het […] Lees dit artikel: Ieren en Noord-Ieren eensgezind: ‘Noord-Ierland op termijn weg uit het Verenigd Koninkrijk’
  [naar artikel]
 33. Boris Johnson lobbyt om vaccintempo aan te houden (22/03/2021 - De Tijd)
  22:08 De vaccintrein van het Verenigd Koninkrijk dreigt vertraging op te lopen. Premier Boris Johnson fleemt bij Europese leiders om de toevoer te verzekeren.
  [naar artikel]
 34. Boris Johnson onder vuur voor “schandalig” grapje over Thatcher en de steenkoolmijnen (06/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Britse premier Boris Johnson ligt onder vuur na een bezoek aan Schotland donderdag. Johnson maakte er een grap die bij veel landgenoten in het verkeerde keelgat is geschoten. “Beschamend”, noemen Schotse politici het.
  [naar artikel]
 35. Boris Johnson onder vuur voor “schandalig” grapje over Thatcher en de steenkoolmijnen (06/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson ligt onder vuur na een bezoek aan Schotland donderdag. Johnson maakte er een grap die bij veel landgenoten in het verkeerde keelgat is geschoten. “Beschamend”, noemen Schotse politici het.
  [naar artikel]
 36. Kritische burger drijft Boris Johnson in het nauw over de brexit: "U vertelt sprookjes" (14/09/2019 - VRT NWS)
  De brexit, de uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, blijft de gemoederen heel erg beroeren. Eerste minister Boris Johnson kreeg gisteren enkele lastige vragen van een burger op een markt in Doncaster, in Noord-Engeland. De vrouw confronteerde Johnson met de vele beloftes die hij doet. En ze vroeg hem hoe hij denkt alles te kunnen betalen.
  [naar artikel]
 37. Boris Johnson stelt bevolking gerust nu wordt gevreesd voor voedseltekorten (21/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nu in het Verenigd Koninkrijk een variant van het coronavirus rondwaart die nog besmettelijker lijkt, houden verscheidene landen - waaronder ook België - hun grenzen dicht voor reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk. Tijdens een persconferentie probeerde de Britse premier Boris Johnson de inwoners van zijn land gerust te stellen, nu er wordt gevreesd bevoorradingsproblemen.
  [naar artikel]
 38. Boris Johnson roept EU-leiders op tot "pragmatisme en compromis” tijdens onderhandelingen Brexit (12/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl de Europese Unie het Verenigd Koninkrijk oproept om het brexit-akkoord toe te passen, heeft de Britse premier Boris Johnson zaterdag een oproep gelanceerd tot “pragmatisme en compromis”. Centraal in de discussie staan de afspraken rond Noord-Ierland.
  [naar artikel]
 39. Boris versus Donald: de nieuwe Britse premier lijkt wel erg op Trump (23/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Boris Johnson is de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. De voormalige burgemeester van Londen volgt zo Theresa May op. Maar het enfant...
  [naar artikel]
 40. Boris Johnson woensdag op koffie bij Merkel, donderdag bij Macron (18/08/2019 - Metro)
  De Britse eerste minister Boris Johnson gaat woensdag op bezoek bij de Duitse bondskanselier Angela Merkel in Berlijn. De dag erna is een ontmoeting gepland met de Franse president Emmanuel Macron. Dat heeft een woordvoerster van de Britse regering bevestigd in Londen. Sinds Johnson enkele weken geleden Brits premier werd, had hij nog geen ontmoetingen met andere Europese leiders. Daar komt dus snel verandering in. Johnson zal tijdens de bezoeken naar verluidt de brexit bespreken, voor de drie leiders vanaf zaterdag 24 augustus deelnemen aan de G7 in Biarritz. Zoals het er nu naar uitziet, stevent het Verenigd Koninkrijk af op een ‘no deal’-brexit op 31 oktober. Johnson zegt het terugtrekkingsakkoord van zijn voorgangster Theresa May en de Europese Unie te willen heronderhandelen, maar de Europese Unie houdt die boot af. Vooral Johnsons eis om de Ierse ‘backstop’ – de noodoplossing voor de Ierse grenskwestie – te schrappen, stoot op onbegrip. Bron: Belga   Het bericht Boris Johnson woensdag op koffie bij Merkel, donderdag bij Macron verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Britse regering roert oorlogstrom over de brexit (12/10/2021 - De Tijd)
  21:19 Het Verenigd Koninkrijk begint een nieuw rondje brexitpoker. Oud-brexitonderhandelaar en minister David Frost dreigt nauwelijks verholen met het opzeggen van het 'vergiftigde' Noord-Ierse protocol en...
  [naar artikel]
 42. Boris Johnson voor de rechter voor misleidende uitspraken over brexit (29/05/2019 - De Morgen)
  De voormalige Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson moet zich voor de rechter verantwoorden op beschuldiging van misleiding van het publiek over de brexit. Concreet gaat het om uitspraken over de som die het Verenigd Koninkrijk wekelijks betaalt aan de Europese Unie.
  [naar artikel]
 43. Boris Johnson: 'Verenigd Koninkrijk stapt op 31 oktober uit EU, wat er ook gebeurt' (02/10/2019 - Knack)
  Brits premier Boris Johnson sprak woensdag op het partijcongres van de Britse Conservatieven in Manchester. Hij zei dat zijn regering haar Europese gesprekspartners 'constructieve en redelijke voorstellen' over de boedelscheiding zal doen. Het enige alternatief, aldus Johnson, is een harde brexit.
  [naar artikel]
 44. Boris Johnson wil na coronacrisis een beter VK dan dat van voor brexit (03/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson is vastbesloten om het Verenigd Koninkrijk na de huidige crisis herop te bouwen tot een beter land dan voor de brexit. Dat heeft hij gisteren gezegd voor de start van het jaarlijkse congres van zijn Conservatieve Partij in Manchester. Het Verenigd Koninkrijk kampt momenteel met een zware bevoorradingscrisis, die onder andere het gevolg is van de coronacrisis en het vertrek uit de Europese Unie.
  [naar artikel]
 45. Boris Johnson zegt dat Verenigd Koninkrijk zich moet voorbereiden op een ‘no deal’ (16/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson zegt dat het Verenigd Koninkrijk zich moet voorbereiden op een ‘no deal’-scenario. Na de verklaring van de Europese leiders van donderdag gelooft hij niet dat er nog een handelsakkoord kan gesloten worden met de Europese Unie.
  [naar artikel]
 46. Waarom Boris Johnson zó graag uit de EU wil (03/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Boris Johnson is géén ongeleid projectiel, maar een man met een weloverwogen langetermijnplan. Hij wil het Verenigd Koninkrijk zonder pardon...
  [naar artikel]
 47. Dit is waarom Boris Johnson zo graag uit de EU wil (03/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Boris Johnson is géén ongeleid projectiel, maar een man met een weloverwogen langetermijnplan. Hij wil het Verenigd Koninkrijk zonder pardon...
  [naar artikel]
 48. Britse premier Boris Johnson wil snel een Noord-Ierse regering (31/07/2019 - VRT NWS)
  De Britse premier Boris Johnson heeft net zijn eerste reis naar Noord-Ierland afgerond. In Belfast sprak Johnson met alle politieke partijen in de hoop de regeringsvorming daar vlot te trekken. Sinds 2017 heeft Noord-Ierland geen regering meer. En natuurlijk kwam ook de brexit opnieuw ter sprake.
  [naar artikel]
 49. Boris Johnson haalt grote meerderheid in Brits parlement (exitpoll) (12/12/2019 - De Tijd)
  23:04 De Conservatieve premier Boris Johnson is met 368 zetels de grote winnaar van de verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.