Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
22:32 uur

Deze score geeft de Antwerpenaar het stadsbestuur: “Een goed rapport als je weet wie je beoordeelt”

Gazet van Antwerpen

13/10/2021 - 20:01

‘Hoeveel punten geeft u het huidige stadsbestuur op tien’. Ook op die vraag antwoordden duizend Antwerpenaars in de exclusieve peiling van Gazet van Antwerpen, drie jaar na de vorige gemeenteraadsverkiezingen. Met een gemiddelde score van 6,4 op 10 zijn de meerderheidspartijen best tevreden. Voor de oppositie mag het allemaal gerust wat meer zijn.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. China noemt Amerikaans rapport over oorsprong coronavirus “leugenachtig” (29/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  China heeft een rapport van de Amerikaanse inlichtingendiensten over de oorsprong van het coronavirus als “leugenachtig” en “opgesteld voor politieke doeleinden” afgedaan. Het gaat volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken om een “lasterlijke aanval” op China. “Zonder enig bewijs te leveren, hebben de Verenigde Staten verhaal na verhaal verzonnen om China te belasteren en te beschuldigen”, aldus viceminister Ma Zhaoxu zondag.
  [naar artikel]
 2. Antwerpenaar wil door alle Antwerpse straten wandelen: “2.800 kilometer, waarom ook niet?” (12/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerpenaar Niel Staes wil alle Antwerpse straten bewandelen. Allemaal, ruwweg zo’n 2.800 kilometer. “Een zot idee, maar waarom ook niet”, zegt Niel. “Het is de ideale manier om je stad te leren kennen.”
  [naar artikel]
 3. Kitir over begrotingsakkoord: “Meer flexibiliteit kan, maar job moet werkbaar én leefbaar zijn” (13/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Ik ben tevreden met deze trendbreuk en de investeringen in de uitdagingen van de toekomst”, beoordeelt minister Meryame Kitir (Vooruit) het nieuwste begrotingsakkoord. Toch zijn er nog enkele losse eindjes die nog aan elkaar moeten worden geknoopt.
  [naar artikel]
 4. Antwerpenaar produceert CO2-neutrale en gezonde chocopasta (14/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Goed nieuws voor fans van gezond eten én van een dikke laag choco op de boterham. Alex Helsen (46) heeft Choco Yoco ontwikkeld, een smeerpasta op basis van yoghurt. “Die bevat fors minder vetten en suikers en kreeg wereldwijd als enige de Nutri-score A.”
  [naar artikel]
 5. Antwerpenaar maakt gigantische afbeelding van Elton John met speelkaarten: “Uit de hand gelopen hobby” (30/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Sommigen bouwen een kaartenhuisje voor het plezier, maar Tom Giedts had grotere plannen met speelkaarten. De Antwerpenaar ontwierp een gigantisch tapijt van 80 vierkante meter met speelkaarten en wie goed kijkt ziet daarop de beeltenis van een beroemde Britse zanger. Tom en enkele vrienden waren acht uur lang bezig met kaarten leggen. “Een uit de hand gelopen hobby”, klinkt op de regionale zender ATV.
  [naar artikel]
 6. Dimitri de Condé kijkt uit naar West Ham: “Enige match als underdog” (20/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Voor de loting gaf Dimitri de Condé, Head of Football bij KRC Genk, aan dat hij graag een Engelse club zou treffen. “Omdat ik weet dat dit de wens was van het gros van onze spelers”, zegt hij daags voor de clash met West Ham. “Hopelijk houden we achteraf ook een goed gevoel over aan deze topmatch.”
  [naar artikel]
 7. Mieke Gorissen geeft ogen en oren de kost: “Wat een ervaring!” (06/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de nacht van vrijdag op zaterdag begint om middernacht in Sapporo de marathon voor vrouwen. Mieke Gorissen weet dat de kunst wordt om het tempo aan te passen aan de hitte en de vochtigheid. “Iedereen prent me in om niet zot te doen, maar als de rest van me wegloopt, is dat mentaal ook niet goed.”
  [naar artikel]
 8. Pudding en 5 andere leuke conversation starters voor een honderduit-gesprek met je kind (13/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “Hoe was het op school?” “Saai.” “Wat heb je zoal gedaan?” “Weet ik niet meer.” Hilarisch herkenbaar? Je bent niet alleen! Heel wat ouders blijven...
  [naar artikel]
 9. Rapport Europese financiële toezichthouder noemt crypto “volatiel” maar “innovatief” (10/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Rapport Europese financiële toezichthouder noemt crypto “volatiel” maar “innovatief” De Europese Autoriteit voor effecten en markten (EAEM) publiceerde vorige week een rapport over financiële trends en risico’s, met daarin een scorebord voor financiële vernieuwing. Wat blijkt? Crypto-activa en gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) voeren de innovatielijst aan. Het 110 pagina’s tellende EAEM-rapport, getiteld “Trends, Risico’s en Kwetsbaarheden”, ziet cryptomunten als een financiële innovatie, maar ook als […] Lees dit artikel: Rapport Europese financiële toezichthouder noemt crypto “volatiel” maar “innovatief”
  [naar artikel]
 10. Meerderheid Amerikanen vindt regering van president Joe Biden “niet bekwaam” (08/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst is een meerderheid van de Amerikanen niet tevreden met hoe de regering van president Joe Biden presteert. Dat blijkt uit een peiling van de Quinnipiac University. 53 procent beoordeelt het beleid negatief, tegenover 38 procent die Biden en zijn ploeg een goed rapport geven.
  [naar artikel]
 11. Lefevere ziet mogelijke reden voor mindere prestatie Evenepoel: “Als hij koerst, is het altijd zonder ‘limits’. Dan kan je moe worden” (09/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het is tegengevallen. De Ronde van Lombardije blijkt voorlopig te hoog gegrepen voor Remco Evenepoel (21). “Vijf slechte minuten” bij het ingaan van de finale kwamen hem duur te staan. Een domper, jazeker, maar geen drama. Patrick Lefevere stuurt zijn renner met een goeie score op het rapport de winter in. “Na alles wat hij heeft meegemaakt dit jaar heeft hij er toch nog iets moois van gemaakt.”
  [naar artikel]
 12. Het verontrustende VS-rapport over de Delta-variant: “Zo besmettelijk als waterpokken, zelfs via de gevaccineerden” (30/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Het verontrustende VS-rapport over de Delta-variant: “Zo besmettelijk als waterpokken, zelfs via de gevaccineerden” De Delta-variant van het coronavirus – die voor het eerst in India opdook – baart de gezondheidsautoriteiten over de hele wereld nu al enkele maanden zorgen. Deze keer zijn het de Verenigde Staten die op het punt staan alarm te slaan. Een verontrustend rapport van het Amerikaanse Centrum voor Ziektebestrijding (CDC) is uitgelekt. De Washington […] Lees dit artikel: Het verontrustende VS-rapport over de Delta-variant: “Zo besmettelijk als waterpokken, zelfs via de gevaccineerden”
  [naar artikel]
 13. LIVE. Grootste rapport ooit over klimaatverandering: “Wereld zal tien jaar eerder dan gedacht 1,5 graden opwarmen” (09/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Zonder een “drastische” vermindering van de uitstoot van broeikasgassen in de loop van de komende decennia zal de opwarming van de aarde deze eeuw gemakkelijk meer dan 1,5°C of zelfs 2°C bedragen. Daarvoor waarschuwt het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) in zijn jongste rapport over klimaatverandering dat maandag is gepubliceerd.
  [naar artikel]
 14. Alarmerend rapport bevestigt dramatische staat van het klimaat. Dat wisten we toch al? “Ja, maar het is nog veel erger dan we dachten” (10/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  De planeet warmt in een razend tempo op en de mens is daarvan de oorzaak. Een nieuw VN-rapport slaat in niet mis te verstane woorden alarm over de staat van het klimaat. Maar wisten we dat dan niet allang? Wat is er nieuw aan dit rapport en waarom zou het deze keer wel iets teweegbrengen? “De wetenschappelijke evidentie voor de klimaatopwarming is nog nooit zo duidelijk geweest.”
  [naar artikel]
 15. Florentien uit ‘K2 Zoekt K3’ geeft de moed niet op: “Ik weet wel dat ik moet afvallen, maar ik mag er zijn” (30/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik weet dat ik meer weg dan een meisje met size zero. Maar waarom zou dat me moeten tegenhouden om mijn dromen na te jagen?” En dus stapte Florentien Mol afgelopen zaterdag vol zelfvertrouwen het podium op tijdens ‘K2 Zoekt K3’. Dat de Nederlandse het niet haalde vind ze uiteraard jammer, al blikt ze wel met een tevreden gevoel terug op haar deelname. “Als ik een ding heb willen aantonen met mijn auditie, is het wel dat iedereen het recht heeft om te dromen.”
  [naar artikel]
 16. Rapport: “Uiteindelijk zal de mensheid een absoluut rijverbod krijgen opgelegd” (02/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Rapport: “Uiteindelijk zal de mensheid een absoluut rijverbod krijgen opgelegd” Uiteindelijk zal niemand nog met een auto mogen rijden. Dat blijkt uit een rapport van IDTechEx. De onderzoekers merken daarbij op dat autonome wagens al over drie jaar veiliger zullen opereren dan auto’s met een menselijke bestuurder. De technologie zal volgens het rapport vervolgens een gemiddelde jaarlijkse groei van 30 procent laten optekenen. Nog voor […] Lees dit artikel: Rapport: “Uiteindelijk zal de mensheid een absoluut rijverbod krijgen opgelegd”
  [naar artikel]
 17. Australië verwerpt IPCC-rapport en weigert klimaatdoelstellingen te herzien: “We hebben ons steentje bijgedragen” (10/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Australië verwerpt IPCC-rapport en weigert klimaatdoelstellingen te herzien: “We hebben ons steentje bijgedragen” Het IPCC, het klimaatorgaan van de VN, heeft maandag een zeer alarmerend klimaatrapport gepubliceerd. De VN-deskundigen waarschuwden voor een “code rood voor de mensheid” en riepen de beleidsmakers op tot een “wake-up call”. De boodschap werd in het geheel niet ontvangen door de Australische regering, die er snel vandoor ging. In zijn rapport wijst het […] Lees dit artikel: Australië verwerpt IPCC-rapport en weigert klimaatdoelstellingen te herzien: “We hebben ons steentje bijgedragen”
  [naar artikel]
 18. Vlaming gezonder dan Waal, zo blijkt uit wetenschappelijk rapport (23/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Meer dan driekwart van de Belgische bevolking beoordeelt zijn gezondheid als “goed tot zeer goed”, zo blijkt uit een nieuw rapport van het wetenschappelijk onderzoekscentrum Sciensano. Wat opvalt: Vlamingen rapporteren vaker een goede gezondheid dan Walen of Brusselaars.
  [naar artikel]
 19. Antwerpenaar legt gigantisch speelkaartentapijt in Lotto Arena: “Veel werk, maar vooral véél geduld” (29/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Sommigen bouwen een kaartenhuisje voor het plezier, maar Tom Giedts had er grotere plannen mee. De Antwerpenaar ontwierp een gigantisch tapijt met speelkaarten en wie goed kijkt ziet daarop de beeltenis van Elton John. Acht uur lang waren Tom en enkele vrienden bezig met kaarten leggen, en alles werd gefilmd. Het resultaat mag er zijn. “Het kostte veel werk, maar vooral véél geduld”, zegt een tevreden Tom.
  [naar artikel]
 20. Antwerpenaar regisseert nieuwe Streamz-serie: “Deze reeks heeft wat trekjes van Woody Allen” (03/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Na Welp en Tabula Rasa gooit de Antwerpse regisseur Jonas Govaerts (41) het met de nieuwe reeks F*** you very, very much over een andere boeg. “Sinds de lockdown heb ik de behoefte om meer lichtere en kleurrijke cinema te maken.”
  [naar artikel]
 21. Souvenirwinkeltjes onder Brugse belfort moeten na 40 jaar weg van stadsbestuur: “Compleet onverwacht, ik ben er het hart van in” (31/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Verbazing alom in de winkeltjes onder het Brugse belfort: het stadsbestuur heeft de huurovereenkomst opgezegd. De zelfstandige uitbaters krijgen nog tot 1 januari 2023 om hun boel op te kramen. “Ik ben hier grootgebracht, onze familie zit hier 50 jaar”, zucht Lieve Pickery. Maar de stad is duidelijk: “Verhuren aan souvenirwinkeltjes is niet onze taak”, zegt schepen Mercedes Van Volcem (Open Vld).
  [naar artikel]
 22. Geeft Evenepoel er al vroeg een lap op? Lefevere: “Concurrentie weet ook dat hij dat kan” (08/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ook Patrick Lefevere zit in Italië. Zijn ploeg start met drie kopmannen, maar uiteraard gaat de meeste aandacht naar Remco Evenepoel. “Hij zal het niet op een presenteerblaadje krijgen.”
  [naar artikel]
 23. LIVE. Vandaag verschijnt grootste rapport ooit over klimaatverandering: “Grim beeld van de toekomst van onze planeet” (09/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Het grootste rapport ooit over klimaatverandering”, noemt de Britse openbare omroep het. Vandaag presenteert het Intergouvernementeel Panel over Klimaatverandering (IPCC) een rapport dat volgens experts “een grim beeld van de toekomst van onze planeet” zal schetsen.
  [naar artikel]
 24. Florentien uit ‘K2 Zoekt K3’ geeft de moed niet op: “Ik weet wel dat ik moet afvallen, maar ik mag er zijn” (30/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik weet dat ik meer weeg dan een meisje met size zero. Maar waarom zou dat me moeten tegenhouden om mijn dromen na te jagen?” En dus stapte Florentien Mol afgelopen zaterdag vol zelfvertrouwen het podium op tijdens ‘K2 Zoekt K3’. Dat de Nederlandse het niet haalde, vindt ze uiteraard jammer, al blikt ze wel met een tevreden gevoel terug op haar deelname. “Als ik één ding heb willen aantonen met mijn auditie, is het wel dat iedereen het recht heeft om te dromen.”
  [naar artikel]
 25. “Golden cross” gespot bij Bitcoin: wat is dit en waarom is dit goed nieuws? (17/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Golden cross” gespot bij Bitcoin: wat is dit en waarom is dit goed nieuws? Technische analisten ontwaarden deze week een bullish signaal op de grafiek van de Bitcoinprijs. Een “golden cross” suggereert dat de koers van ’s werelds grootste cryptomunt in marktkapitalisatie verder gaat stijgen. Vorige week dinsdag vormde de koersgrafiek van Bitcoin een “golden cross”. Concreet: dat gebeurt wanneer het 50-daags voortschrijdend gemiddelde (MA) door en boven het […] Lees dit artikel: “Golden cross” gespot bij Bitcoin: wat is dit en waarom is dit goed nieuws?
  [naar artikel]
 26. “De opwarming van de aarde is geen ver-van-ons-bedshow meer”: wetenschappers trokken nooit zo hard aan alarm (10/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De planeet warmt in een razend tempo op en de mens is daarvan de oorzaak. Een nieuw VN-rapport slaat in niet mis te verstane ­woorden alarm over de staat van het klimaat. Maar wisten we dat dan niet allang? Wat is er nieuw aan dit rapport en waarom zou het deze keer wel iets teweegbrengen? “Klimaatopwarming doet zich veel sneller voor dan we dachten, ook bij ons.”
  [naar artikel]
 27. De vrouw achter Red Lions-bondscoach Shane McLeod: “Shane geeft om zijn spelers, hij zal ze missen in Nieuw-Zeeland” (07/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Deze Olympische Spelen wilde bondscoach Shane McLeod (52) samen met zijn Red Lions nog tot een goed einde brengen, voor hij met zijn gezin een sabbatjaar zou nemen in thuisland Nieuw-Zeeland. Vandaag komt de gouden hockeyploeg aan in Brussel, dus kunnen Shane, zijn vrouw Ann-Sofie Vanstappen (34) en hun drie kinderen in september met een gerust hart vertrekken. “Maar we komen zeker terug naar Berchem”, weet de cardiologe nu al.
  [naar artikel]
 28. Alarmerend IEA-rapport: “Als we doorgaan zoals nu, zal koolstofuitstoot tegen 2050 met slechts 40 procent dalen” (13/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Alarmerend IEA-rapport: “Als we doorgaan zoals nu, zal koolstofuitstoot tegen 2050 met slechts 40 procent dalen” Met minder dan drie weken te gaan voor het begin van de cruciale CO26-klimaattop, heeft het Internationaal Energieagentschap (IEA) een alarmerend jaarverslag gepubliceerd. Als we doorgaan zoals nu, zullen we de verwachte klimaatdoelstellingen helemaal niet halen. Met zijn rapport hoopt het IEA dat landen over de hele wereld over een “leidraad” zullen beschikken die hun […] Lees dit artikel: Alarmerend IEA-rapport: “Als we doorgaan zoals nu, zal koolstofuitstoot tegen 2050 met slechts 40 procent dalen”
  [naar artikel]
 29. Anderlecht wil zich optrekken aan bekerwinst: de typeploeg die hoop geeft is er (27/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Was Beerschot een kantelmoment voor Anderlecht? “Neen”, zegt Michael Verschueren. “Daarvoor was ons voetbal niet goed genoeg.” Maar paars-wit hoopt...
  [naar artikel]
 30. Mathieu van der Poel weet nu al dat hij “pijn” gaat hebben tijdens en na het WK: “Wout van Aert zou een mooie wereldkampioen zijn” (23/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Lange tijd was het onzeker of Mathieu van der Poel zou deelnemen aan het WK. Maar de Nederlander hakte begin deze week de knoop door en gaat voluit voor een eerste regenboogtrui op de weg. “Het wordt een loodzware wedstrijd”, zegt hij op de website van Alpecin-Fenix.
  [naar artikel]
 31. Onze sommelier proeft en beoordeelt 15 favoriete festivalwijnen uit de supermarkt: “Voor iets meer dan 6 euro is deze wijn zeer correct gemaakt ” (25/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  September, wijnmaand: de supermarkten breiden tijdelijk hun wijncollectie uit met speciale herfstwijnen tegen scherpe prijzen. Onze huissommelier Sepideh Sedagatnia proefde meer dan tachtig rode en witte wijnen en bubbels uit vijf supermarkten. Dat leverde dit jaar 15 absolute toppers op. Twee flessen behaalden zelfs een 5/5. “Dit is echt wel heel verfijnd!”
  [naar artikel]
 32. Anderlecht recht de rug na Europese uitschakeling: “De manier waarop we speelden tegen de beste ploeg van België, geeft me veel vertrouwen” (29/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Veel goeds, behalve... het resultaat. De Anderlecht-familie - spelers en trainer - deed wat moest in Genk, namelijk goed reageren. Alleen bleef de beloning uit, waardoor de druk aanhoudt. “Ik koester die”, vertelde Vincent Kompany. “Ik ben niet bezig met mijn positie.”
  [naar artikel]
 33. 7 tips om het zelfbeeld van je kind te boosten (12/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “Mama, ik ben te dik”, “Ik ben nergens goed in”, “Niemand vindt mij leuk” ... Geen enkel ouderhart is immuun voor de uitspraken van een onzeker...
  [naar artikel]
 34. “Productie van fossiele brandstoffen blijft nog decennia toenemen”: VN-rapport (20/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Productie van fossiele brandstoffen blijft nog decennia toenemen”: VN-rapport De wereldwijde productie van olie en gas zal de komende twee decennia stijgen, terwijl de productie van steenkool naar verwachting licht zal dalen. Dat blijkt uit een rapport opgesteld door het VN-Milieuprogramma (UNEP). Ondanks de toezeggingen van veel landen om actie te ondernemen, hebben veel regeringen nog geen plannen gemaakt om de productie van fossiele […] Lees dit artikel: “Productie van fossiele brandstoffen blijft nog decennia toenemen”: VN-rapport
  [naar artikel]
 35. Tarik Tissoudali: “Iedereen heeft vandaag genoten bij AA Gent, deze overwinning geeft veel vertrouwen” (29/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  AA Gent gaf Club Brugge een serieuze pandoering. De Buffalo’s versloegen de landskampioen in de Ghelamco Arena met 6-1. “Deze overwinning geeft veel vertrouwen”, aldus Tarik Tissoudali.
  [naar artikel]
 36. Ethiopische troepen beschuldigd van verkrachtingen in Tigray: “Alsof ik geen persoon was” (11/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Ethiopische troepen beschuldigd van verkrachtingen in Tigray: “Alsof ik geen persoon was” Troepen van het Ethiopische regeringsleger en geallieerde groeperingen hebben honderden vrouwen verkracht en ontvoerd in de regio Tigray. Dat schrijft mensenrechtenorganisatie Amnesty International in een nieuw rapport. “Ze verkrachtten me, de een na de ander… Ik weet niet of ze beseften dat ik zwanger was. Ik weet niet of ze beseften dat ik een persoon […] Lees dit artikel: Ethiopische troepen beschuldigd van verkrachtingen in Tigray: “Alsof ik geen persoon was”
  [naar artikel]
 37. Antwerpenaar slaagt er (nog) niet in om van Engeland naar Frankrijk te zwemmen: “Ik probeer het nog eens opnieuw” (22/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerpenaar Maurits Meire (36) is er niet in geslaagd om het Kanaal over te zwemmen van Engeland naar Frankrijk. Hij heeft zijn poging na zes uur gestaakt. “Maar ik heb er veel uit geleerd en probeer het wellicht nog eens opnieuw”, zegt hij.
  [naar artikel]
 38. De datingapp die je een score op 5 geeft (20/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Op een schaal van 1 tot 10, hoe knap vind je mij?”, het is een vraag die op het eerste gezicht wat wenkbrauwen doet fronsen. Maar datingapp Once...
  [naar artikel]
 39. Amnesty: “Vreedzame protesten zo goed als onmogelijk in Rusland” (12/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het is voor de Russen bijna onmogelijk om op een betekenisvolle manier te manifesteren in hun land, hekelt mensenrechtenorganisatie Amnesty International in het rapport “Russia: No Place for Protest”. De autoriteiten hebben het recht op vreedzame bijeenkomst uitgehold, aldus de ngo.
  [naar artikel]
 40. Voka hekelt “half werk”, Unizo geeft begroting “voordeel van de twijfel” (12/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De arbeidsmarkthervormingen die deel uitmaken van de nieuwe begroting, volstaan volgens werkgeversorganisatie Voka niet om de werkzaamheidsgraad te verhogen. Unizo geeft het akkoord van de federale regering dan weer “het voordeel van de twijfel”.
  [naar artikel]
 41. REACTIES WERKGEVERS. Voka hekelt “half werk”, Unizo geeft begroting “voordeel van de twijfel” (12/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  De arbeidsmarkthervormingen die deel uitmaken van de nieuwe begroting, volstaan volgens werkgeversorganisatie Voka niet om de werkzaamheidsgraad te verhogen. Unizo geeft het akkoord van de federale regering dan weer “het voordeel van de twijfel”.
  [naar artikel]
 42. Donald - “Ik heb het beste geheugen ter wereld” - Trump vertelde Mueller bijna 40 keer dat hij zich bezwarende gebeurtenissen “niet herinnert” (20/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik herinner me dat niet”, “Ik weet dat niet meer”, “Ik kan me dat niet meer voor de geest halen” en “Ik heb daar momenteel geen herinnering meer...
  [naar artikel]
 43. Antwerpenaar in Kaboel: “Soms is het alsof ik geen kracht meer heb en niet meer kan nadenken” (18/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Hakim (een fictieve naam, uit veiligheidsoverwegingen) uit Deurne zit samen met zijn vrouw en hun twee jonge kindjes vast in de Afghaanse hoofdstad Kaboel, na een familiebezoek. Ze zouden normaal een maand blijven, maar werden verrast door de snelle machtsovername van de taliban. Hakim smeekte gisteren al in een brief om hulp. Vandaag ontvangen we er weer een. “Ik blijf bellen naar de ambassade, wel 25 keer per dag, maar ik krijg niemand aan de lijn die Nederlands spreekt”, vertelt hij. “Vandaag heb ik wel veel collega’s aan de lijn gehad. Ze willen ons helpen, dat geeft dan weer moed.”
  [naar artikel]
 44. Britten staan om 3u op om benzine te vinden: “Wanhopige chauffeurs achtervolgen zelfs tankwagens” (02/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In het Verenigd Koninkrijk staan de benzinestations al een week droog. Ook in de supermarkten is er schaarste. De regering-Johnson houdt al dagen vol dat het probleem “zo goed als opgelost” is, maar heel wat Britten hebben er geen goede hoop op. “Deze chaos hebben we aan onszelf te danken.”
  [naar artikel]
 45. Nina Derwael: “De druk moet bij Simone Biles nog véél erger zijn dan bij mij” (29/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Vanmiddag om 12.50u begint de meest prestigieuze finale van het vrouwenturnen, die van de meerkamp. Zonder Simone Biles (24), die opnieuw forfait geeft. Maar met Nina Derwael (21), die met de vijfde score van alle finalisten toch wel een outsider is. “Ik heb niets te verliezen en gebruik die finale gewoon om mijn brug nog eens te oefenen”, tempert ze de verwachtingen.
  [naar artikel]
 46. Verpleegkundigen UZ Brussel schrijven open brief: “Wij zijn moe en boos” (15/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Hoe moeten en kunnen wij als verpleegkundigen nu nog verder zwoegen?” Dat vragen de verpleegkundigen van de dienst intensieve zorg van het UZ Brussel zich af. In een open brief, die woensdag gepubliceerd werd in De Standaard, schrijven ze dat “de grens van het redelijke al lang is overschreden” “en dat ze “moe en boos zijn”. “Deze coronagolf kon vermeden worden.”
  [naar artikel]
 47. Verpleegkundigen UZ Brussel schrijven open brief: “Wij zijn moe en boos” (15/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Hoe moeten en kunnen wij als verpleegkundigen nu nog verder zwoegen?” Dat vragen de verpleegkundigen van de dienst intensieve zorg van het UZ Brussel zich af. In een open brief, die woensdag gepubliceerd werd in De Standaard, schrijven ze dat “de grens van het redelijke al lang is overschreden” “en dat ze “moe en boos zijn”. “Deze coronagolf kon vermeden worden.”
  [naar artikel]
 48. Zoveel geld is Armstrong kwijt sinds zijn dopingbekentenis (en dat bedrag kan binnenkort meer dan verdubbelen) (19/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf jaar geleden zat Lance Armstrong tegenover Oprah Winfrey op de biechtstoel. Het gevolg is gekend: “Yes.” “Yes.” “Yes.” “Yes.” “Yes.” Simpel,...
  [naar artikel]
 49. “Wederzijds geflirt”, “leugens”, of “één fatale sms”: verdediging Bart De Pauw trekt vrouwen een voor een in twijfel op tweede procesdag (15/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Maaike? “Ze liegt.” Ella-June? “Een fatale sms, meer niet.” Lize? “Wederzijds flirten.” Ellen? “Actief geronseld en dus geen slachtoffer.” Dymphne? “Nooit een affaire.” Helena? “Stuurde altijd terug.” Jenka? “Leugenachtige verklaringen.” Liesa? “Gekwetst, maar nooit gestalkt.” Bart De Pauw (53) bood donderdag in tranen zijn excuses aan voor zijn “foutief” gedrag, dat hij een (serie)stalker is, ontkende hij fel. De hele dag was één langgerekte tegenaanval op álle vrouwen. “Er is met belastinggeld een dossier gefabriceerd.”ah
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.