Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
22:43 uur

STANDPUNT. De enige verliezer is Groen

Gazet van Antwerpen

13/10/2021 - 20:32

Uit de resultaten van de verkiezingsenquête die Gazet van Antwerpen vandaag presenteert, blijkt dat er onder de Antwerpse partijen maar één duidelijke verliezer is. En dat is Groen. De partij verliest 4% van de stemmen die ze haalde in de verkiezingen van 2018. Nochtans bood de actualiteit genoeg nieuws waarmee Groen zich kon profileren. Maar de kiezer volgt niet.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vilvoorde: Groen neemt de tijd voor standpunt over uitnodiging SP.A (24/10/2018 - Knack)
  Groen Vilvoorde heeft nog geen standpunt ingenomen over de uitnodiging die de sp.a dinsdagavond uitstuurde om toch opnieuw aan de onderhandelingstafel te gaan zitten. 'We willen hierover rustig de tijd nemen en onze achterban raadplegen. Na de jarenlange samenwerking met de sp.a is het vertrouwen echt wel gebroken', aldus Barbara De Bakker, één van de drie Groen-verkozenen.
  [naar artikel]
 2. STANDPUNT. “Noodkreet” A12: grondige aanpak is enige uitweg (05/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Moeilijke, complexe kwesties los je zelden op door ze voor de rechtbank te brengen. De stellingen verharden vaak in de loop van een proces, er gaat doorgaans ontzaglijk veel tijd overheen en er zijn aan het eind altijd een winnaar en een verliezer. De dreiging van de bedrijfsleiders van bedrijven langs de A12 om de overheid voor de rechtbank te slepen, kan dan ook best worden geïnterpreteerd als een noodkreet, een oproep om de situatie nu eens grondig aan te pakken.
  [naar artikel]
 3. Wouters opnieuw burgemeester (15/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Coalitie:CD&V en N-VASchepencollege:Luc Wouters (CD&V) wordt burgemeester en levert drie schepenen, N-VA krijgt één schepen.De winnaar:CD&V haalt een absolute meerderheid met 12 op 23 zetels. Ook Groen is winnaar: gaat van 1 naar 3 zetels.De verliezer:Sp.a plus is de grootste verliezer, de partij wordt door huidig coalitiepartner CD&V uit de meerderheid gezet.
  [naar artikel]
 4. Hillary Clinton is de beste verliezer ooit (22/12/2016 - De Redactie)
  Hillary Clinton kwam als verliezer uit de Amerikaanse verkiezingen, maar als het een troost mag zijn: ze is de beste verliezer ooit. Geen enkele kandidaat die in het zand beet, haalde ooit meer stemmen dan zij.
  [naar artikel]
 5. Groen vraagt hertelling van de stemmen, burgemeester ontzet: “Een slechte verliezer” (06/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Oppositiepartij Groen heeft in extremis bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen een hertelling gevraagd van de stemmen van de gemeenteraadsverkiezing in Berlaar. Dat zet bij burgemeester Walter Horemans (CD&V) kwaad bloed.
  [naar artikel]
 6. Blauw en groen kruipen dicht bij elkaar: plots gezamenlijk standpunt tegen de PS/N-VA-strategie (13/08/2020 - Express)
  Niets is statisch in deze regeringsvorming: de vreemdste allianties kunnen ontstaan. Zo ook tussen groenen en blauwen, waar een heuse... The post Blauw en groen kruipen dicht bij elkaar: plots gezamenlijk standpunt tegen de PS/N-VA-strategie appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Groen in Vilvoorde: “We nemen onze tijd. Het vertrouwen met sp.a is echt wel gebroken” (24/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Groen heeft nog geen standpunt ingenomen over de uitnodiging die de sp.a gisteravond uitstuurde om toch opnieuw aan de onderhandelingstafel te gaan...
  [naar artikel]
 8. Exclusieve Antwerpse peiling: N-VA steekt er met kop en schouders boven uit, Groen verliest terrein (13/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever en zijn N-VA steken met kop en schouder boven de andere partijen uit. De partij betaalt geen prijs voor het bijna negen jaar besturen van Antwerpen. Opmerkelijke verliezer is toch oppositiepartij Groen.
  [naar artikel]
 9. Hoofddoekverbod heikel thema voor Groen (23/10/2018 - De Standaard)
  Het schrappen van het hoofddoekverbod is een breekpunt voor Groen in Antwerpen. Dat benadrukt kopman Van Besien. In Brussel is dat niet het geval. ‘Ons standpunt is hetzelfde, de politieke context niet’, aldus Groen-woordvoerder Jonas Dutordoir.
  [naar artikel]
 10. Hoofddoekverbod heikel thema voor Groen (23/10/2018 - De Standaard)
  Het schrappen van het hoofddoekverbod is een breekpunt voor Groen in Antwerpen. Dat benadrukt kopman Van Besien. In Brussel is dat niet het geval. ‘Ons standpunt is hetzelfde, de politieke context niet’, aldus Groen-woordvoerder Jonas Dutordoir.
  [naar artikel]
 11. De mislukte campagne van Groen: 'Op het eind was er geen boodschap meer' (31/05/2019 - Knack)
  Misschien is Groen wel de grootste verliezer van de verkiezingen van 26 mei. De groene golf die de partij zelf al jaren zag aankomen, bleek een kleine rimpeling. Binnen de partij wordt aangestuurd op een wissel van de macht, en daarvoor zijn de ogen gericht op Vlaams fractieleider Björn Rzoska.
  [naar artikel]
 12. Vilvoorde: Groen neemt de tijd (24/10/2018 - De Standaard)
  Groen Vilvoorde heeft nog geen standpunt ingenomen over de uitnodiging die de SP.A dinsdagavond uitstuurde om toch opnieuw aan de onderhandelingstafel te gaan zitten.
  [naar artikel]
 13. Vilvoorde: Groen neemt de tijd (24/10/2018 - De Standaard)
  Groen Vilvoorde heeft nog geen standpunt ingenomen over de uitnodiging die de SP.A dinsdagavond uitstuurde om toch opnieuw aan de onderhandelingstafel te gaan zitten.
  [naar artikel]
 14. Slechte verliezer? 11 sluwe trucs om (bijna) altijd te winnen bij bordspelen (03/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De kerstvakantie en de bijbehorende familiefeestjes zijn ideaal om die doos Monopoly nog eens van zolder te halen. Slechte verliezer? Lees dan...
  [naar artikel]
 15. Atletiekbond laat term ‘snelste verliezer’ vallen (27/09/2019 - De Standaard)
  Wereldatletiekbond IAAF stapt af van het gebruik van de term ‘fastest loser’ of ‘snelste verliezer’ op het wereldkampioenschap atletiek.
  [naar artikel]
 16. Brussel: wie zijn de stemmenkanonnen en wie is er (niet) verkozen? (27/05/2019 - VRT NWS)
  In het Brussels Parlement komen Ecolo en Groen als grote winnaars uit de bus. Aan Vlaamse kant wordt Groen zelfs de grootste partij en is Open VLD de grote verliezer. Aan Franstalige kant blijft PS de grootste partij in Brussel. De socialisten verliezen weliswaar ruim 5 procent, maar blijven desondanks de grootste.
  [naar artikel]
 17. De mooiste plekjes volgens onze journalisten: Douchen met je kleren aan (15/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  In een stortbui door een labyrint van waterwegen varen, omzoomd door groen, groen en nog eens groen van het enige echte Amazoneregenwoud. Daar werd ik toch even helemaal zen van. Regen die dus voor hét vakantiemoment zorgt. Moet kunnen.
  [naar artikel]
 18. SP.A valt Groen aan in strijd om geel hesje (17/02/2019 - De Standaard)
  Om zijn partij als de enige geloofwaardige ­verdediger van de koopkracht op de kaart te zetten, valt SP.A-voorzitter John Crombez Groen frontaal aan. ‘Ik betreur dat hij een debatfiche van de N-VA heeft overgenomen’, reageert Groen-voorzitter Meyrem Almaci.
  [naar artikel]
 19. Wie zijn de winnaars, wie de verliezers? (14/10/2018 - VRT NWS)
  Na verkiezingen is het haast een traditie om de overwinning te claimen. Maar deze keer kan nagenoeg elke partij dat ook met enige geloofwaardigheid doen. Behalve SP.A dan, dat de verliezer is geworden. Quid John Crombez? 
  [naar artikel]
 20. KBC is de grootste verliezer in de Bel20 (05/01/2021 - Express)
  De Bel20 heeft de beursdag in mineur afgesloten. De Belgische sterindex verloor 0,5 procent. De grootbank KBC was het kneusje... The post KBC is de grootste verliezer in de Bel20 appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 21. Propere Handen: KBVB is grote verliezer (24/07/2019 - Knack)
  Ook het Belgisch Arbitragehof voor de Sport acht KV Mechelen aansprakelijk voor matchfixing. Toch mag geel-rood als promovendus aantreden in 1A. Niet de valsspelers maar wel de bond komt als grootste verliezer uit deze onverkwikkelijke saga.
  [naar artikel]
 22. Drie districten, drie keer njet voor Groen: “N-VA kiest duidelijk voor de verliezer van de verkiezingen” (28/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Groen zal in Deurne geen deel meer uitmaken van het nieuwe districtsbestuur. N-VA gaat er verder onderhandelen met sp.a en Open Vld voor een nieuwe coalitie. Ook in Hoboken en Merksem zijn de groenen buitenspel gezet. “We zijn ontgoocheld”, reageert Wouter van Besien. “Want in de districten hebben we samen met N-VA goed bestuurd.”
  [naar artikel]
 23. Slechte verliezer Klopp valt uit zijn rol: noemt supporters ‘f****** idioten’ en klaagt over antivoetbal van Atlético (12/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zure verliezer. Jurgen Klopp moest zijn woorden wikken en wegen. Het koppige defensieve voetbal van Atlético en het tijdgewin had hem danig...
  [naar artikel]
 24. STANDPUNT. “Dag Samen. Dit was inschattingsfout van jewelste” (17/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Na drie maanden is het dus al gedaan met de linkse lijst die in Antwerpen zou proberen om het bestuur van Bart De Wever omver te werpen. Het partijbestuur van Groen heeft zopas de stekker uit Samen getrokken. Groen en sp.a gaan weer elk apart naar de kiezer en hebben allebei flink wat van hun pluimen verloren.
  [naar artikel]
 25. Peiling: socialisten grote verliezer Europese verkiezingen, geen meerderheid meer met christendemocraten (18/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De socialistische fractie in het Europese parlement, S&D, zou de grote verliezer worden van de verkiezingen van eind mei. Ook de...
  [naar artikel]
 26. Channing Tatum gaat uit de kleren na verloren weddenschap (02/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De verliezer van het spelletje Jenga moet eender welke foto delen die de winnaar kiest. Dat was de weddenschap tussen Channing Tatum en zijn vriendin Jessie J. De verliezer? Hij.
  [naar artikel]
 27. "Hoofddoekenverbod": is het standpunt van Groen in strijd met de grondwet? (27/10/2018 - VRT NWS)
  Tijdens het gesprek gisteren tussen Groen en N-VA over een coalitie in Antwerpen bleef het water heel diep. Ook het "hoofddoekenverbod" was opnieuw een struikelsteen. Leo Neels bekijkt die discussie op basis van onze grondwet en stelt de vraag of het "politiek voluntarisme" van Groen in strijd is met de waarde van neutraliteit die in onze grondwet gebeiteld staat.
  [naar artikel]
 28. ING verliezer van de dag op Brusselse beurs (05/11/2020 - Express)
  De Brusselse beurs kende een al bij al rustige dag. De Bel20-index eindigde met een winst van 0,12 procent op... The post ING verliezer van de dag op Brusselse beurs appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 29. Geel, rood, groen en blauw (15/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Coalities:N-VA, RoodGroen+ en Open VldDe winnaar:Steven Vandeput heeft bereikt wat hij wilde: de burgemeesterssjerp.De verliezer:Nadja Vananroye en haar CD&V komen zeer bekaaid uit de strijd. Van de sjerp wordt het oppositie.
  [naar artikel]
 30. Klinkende overwinning voor CD&V (15/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Absolute meerderheid:CD&V (al sluiten ze coalitie met andere partij niet uit)Schepencollege:Frank Smeets (CD&V) wordt burgemeester.De winnaar:De CD&V met Frank Smeets voorop. Hij was de man die de fusie op het spoor zette. En de verkiezingsuitslag bewijst dat hij er binnen de partij zeker in is geslaagd met negen raadsleden uit Overpelt en acht uit Neerpelt. Groen met lijsttrekker Katrijn Conjaerts is de enige partij die meer zetels heeft na deze verkiezing dan ervoor. De verliezer:De N-VA en Samen Pelt, een fusie tussen de Open Vld, s.pa en onafhankelijke. Samen waren ze in 2012 goed voor vijftien verkozen. Daar blijven er nog negen van over.
  [naar artikel]
 31. De verliezer van de dag heet Karl Rove (11/04/2019 - De Morgen)
  Mitt Romney is niet de grootste verliezer bij de Republikeinen. Zijn nederlaag zal worden aangerekend aan Karl Rove. De campagnestrateeg bracht ooit George W. Bush aan de macht en was zeer zeker van de overwinning voor Romney.
  [naar artikel]
 32. STANDPUNT. De hand van N-VA is een kans voor Groen (16/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Groen gaat in Antwerpen niet in op het aanbod van Bart De Wever om met zijn N-VA een alternatieve coalitie te vormen. Voorlopig althans. Er zijn nochtans argumenten genoeg voorhanden om het veto tegen een samenwerking met de N-VA, dat Wouter Van Besien al in volle campagne heeft gesteld, opnieuw onder de loep te nemen.
  [naar artikel]
 33. Mobiliteitsonderzoek VUB: “Openbaar vervoer is de grote verliezer” (02/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Uit een bevraging van de onderzoeksgroep MOBI van de Vrije Universiteit Brussel blijkt dat het openbaar vervoer op het vlak van verplaatsingsgedrag de grootste verliezer wordt van de coronacrisis. De pendelaars ruilen het openbaar vervoer meer in voor de fiets of gaan te voet.
  [naar artikel]
 34. Intel krijgt als enige groen licht om te blijven leveren aan Huawei (22/09/2020 - Express)
  De Amerikaanse producent van microprocessors Intel heeft vergunningen gekregen van het Amerikaanse ministerie van Handel zodat het ‘bepaalde producten’ mag... The post Intel krijgt als enige groen licht om te blijven leveren aan Huawei appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 35. Ontgoocheld Club toont zich grote verliezer: “Genk is de verdiende kampioen” (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Over en uit voor Club Brugge, dat één jaar na de vreugdetaferelen in Luik deze keer als grote verliezer Sclessin achter zich liet: “Dit zal even...
  [naar artikel]
 36. Johan Sauwens wint en verliest in Bilzen (15/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Coalities:Beter Bilzen, N-VA en Bilzen BruistSchepencollege:Beter Bilzen levert de burgemeester, 2 schepenambten en een gemeenteraadsvoorzitter voor 3 jaar. N-VA: 3 schepenen en 3 jaar gemeenteraadsvoorzitter. Bilzen Bruist: 2 schepenambten.De winnaar:Absolute winnaar is oud-burgemeester Johan Sauwens. Bruno Steegen ging als enige meerderheidspartij vooruit in Bilzen.De verliezer:N-VA. Huidig burgemeester Frieda Brepoels en haar N-VA moeten vier zetels inleveren. Achteraf bekeken ook Johan Sauwens: Beter Bilzen en Bilzen Bruist gingen niet in op het aanbod van Trots op Bilzen en Groen.
  [naar artikel]
 37. STANDPUNT. … en Groen wint de verkiezingen (18/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Puur cijfermatig bekeken is het uiteenvallen van Samen een slechte zaak voor de N-VA. In de peiling van deze krant eind september bleek dat Groen en sp.a elk apart beter zouden scoren dan samen. Na die peiling hebben ze bij Groen nog heel hard getwijfeld of Samen wel zo’n goed idee was. Sterker nog: politicoloog Bart Maddens rekende toen voor dat de huidige meerderheid met N-VA , CD&V en Open Vld zou blijven steken op 24 zetels. Er zijn 28 zetels nodig voor een meerderheid in de Antwerpse gemeenteraad.
  [naar artikel]
 38. Vastgoedrel: nog geen beslissing over klacht Groen tegen stadsbestuur (08/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het Antwerpse integriteitsbureau heeft gisteren geen standpunt ingenomen in de klacht van Groen tegen het Antwerpse stadsbestuur over “te nauwe contacten” met projectontwikkelaar Land Invest Group. “We waren niet voltallig”, luidt de motivering.
  [naar artikel]
 39. Bel20 grootste verliezer in Europees peloton (13/05/2020 - Express)
  Alle Europese beurzen eindigden de dag in het rood. De Brusselse Bel20 sluit af met een verlies van 3 procent... The post Bel20 grootste verliezer in Europees peloton appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 40. Hafsa El-Bazioui: “Blijkbaar heeft N-VA haar standpunt over het dragen van religieuze symbolen bijgesteld” (24/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hafsa El-Bazioui (Groen) hoopt dat N-VA “haar standpunt over het dragen van religieuze symbolen heeft bijgesteld. Het Gentse gemeenteraadslid zegt...
  [naar artikel]
 41. LIVE TOUR. Mohoric verschalkt Belgen in spectaculaire Touretappe, Roglic verliezer van de dag (02/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Matej Mohoric heeft de langste etappe van deze Tour de France gewonnen. De Sloveen was de beste van een vroege vlucht, met daarin ook Wout van Aert en geletruidrager Mathieu van der Poel. Jasper Stuyven eindigde als tweede, Primoz Roglic was daarnaast de verliezer van de dag.
  [naar artikel]
 42. Groen: "Regering reageert te mak op Turkije en laat deur open voor EU-lidmaatschap" (20/07/2016 - De Redactie)
  Volgens Groen-Kamerlid Wouter De Vriendt durft ons land geen "ferm standpunt" innemen tegenover de situatie in Turkije na de mislukte coup. "Voor de premier is de invoering van de doodstraf de rode lijn. Dat is een te makke reactie."
  [naar artikel]
 43. CD&V grote verliezer in Gingelom (14/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Volgens de laatste prognoses, met 11 van de 12 bureau’s geteld zou Patrick Lismont burgemeester blijven. Zijn sp.a-Goesting behaalt 12 zetels en gaan er een zetel op vooruit. #LEEF, de verruimingsbeweging van Open VLD wint 1 zetel en komt op 4. Grote verliezer is CD&V die 2 zetels verliezen en nog slechts 1 zitje in de gemeenteraad hebben. N-Va blijft status quo met 2 zetels.
  [naar artikel]
 44. Wie ook wint, Verenigde Staten blijven achter als grote verliezer (04/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De vrees is uitgekomen: de Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn uitgedraaid op een loopgravenoorlog. Joe Biden leek bij het ter perse gaan op kop te liggen, maar wie straks ook aan het langste eind trekt: de Verenigde Staten blijven achter als grote verliezer.
  [naar artikel]
 45. Chemische industrie bezorgd om regering met Groen en Ecolo (25/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De chemie- en farmasector kijkt met enige bezorgdheid naar een regering waarin Groen en Ecolo zouden zetelen. De sector vreest door de groene...
  [naar artikel]
 46. Europese beurzen starten de dag in het groen (02/02/2021 - Express)
  De Europese beurzen lijken op het eerste gezicht een vervolg te geven aan het herstel van maandag. De Bel20 is de handelsdag 0,6 procent in het groen gestart. Barco was de koploper in de Belgische sterindex. Het technologiebedrijf deed er 1,3 procent bij. De enige daler in de index was het telecombedrijf Proximus met een […] The post Europese beurzen starten de dag in het groen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. De Wever blijft heer en meester in Antwerpen (14/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever en zijn N-VA steken met kop en schouder boven de andere partijen uit. De partij betaalt geen prijs voor het bijna negen jaar besturen van Antwerpen. Opmerkelijke verliezer is toch oppositiepartij Groen.
  [naar artikel]
 48. De Wever blijft heer en meester in Antwerpen (14/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever en zijn N-VA steken met kop en schouder boven de andere partijen uit. De partij betaalt geen prijs voor het bijna negen jaar besturen van Antwerpen. Opmerkelijke verliezer is toch oppositiepartij Groen.
  [naar artikel]
 49. N-VA grote verliezer in nieuwe peiling (11/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  N-VA is de grote verliezer in een nieuwe peiling van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws. De Vlaams-nationalisten duiken onder de grens van 20 procent en stranden op 19,9 procent van de kiesintenties.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.