Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

23 October 2021
22:50 uur

Facebook wil journalisten en activisten beter beschermen: die groepen worden voortaan beschouwd als “onvrijwillige publieke figuren”

Express

13/10/2021 - 21:54

Lees dit artikel: Facebook wil journalisten en activisten beter beschermen: die groepen worden voortaan beschouwd als “onvrijwillige publieke figuren” Facebook zal activisten en journalisten voortaan beschouwen als “onvrijwillige” publieke figuren en dus meer bescherming bieden tegen pesterijen en intimidatie. Dat maakte Antigone Davis, hoofd veiligheid bij Facebook, bekend in een blogbericht op de site. Facebook wil naar eigen zeggen journalisten en activisten beter beschermen omdat die meer in de publieke belangstelling staan vanwege hun […] Lees dit artikel: Facebook wil journalisten en activisten beter beschermen: die groepen worden voortaan beschouwd als “onvrijwillige publieke figuren”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. K3 geeft infusen in kinderziekenhuis superkrachten: “Toverkracht om sneller te genezen” (04/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Infusen voor de jonge patiëntjes van het ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis worden voortaan toegediend door de helden van Studio 100. De baxters van de kinderen zijn ingepakt in dozen met bekende figuren op. “We vertellen hen dat K3 hen toverkrachten geeft”, zegt pedagogisch medewerker Enya Polfliet.
  [naar artikel]
 2. Nederland maakt onvrijwillige seks en intimidatie strafbaar (22/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Nederland worden onvrijwillige seks en seksuele intimidatie strafbaar. Dat eerste is nodig om slachtoffers die uit angst ‘bevriezen’ en niet protesteren, beter te beschermen, luidt het. Het tweede moet ervoor zorgen dat opdringerige onverlaten niet langer hun gang kunnen gaan op straat en op het internet.
  [naar artikel]
 3. Facebook: ‘Chinese hackers viseren Oeigoeren in het buitenland’ (25/03/2021 - Express)
  Chinese hackers nemen Oeigoerse activisten en journalisten in het vizier in landen als Turkije, de Verenigde Staten, Australië, Canada, Syrië en Kazachstan. Dat heeft Facebook bekendgemaakt.  ‘Ze richtten zich op activisten, journalisten en dissidenten onder Oeigoeren en andere moslimminderheden uit Xinjiang in China die voornamelijk in het buitenland wonen in Turkije, Kazachstan, de Verenigde Staten […] The post Facebook: ‘Chinese hackers viseren Oeigoeren in het buitenland’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. "War on terror" na 9/11 leverde technologiereuzen in VS miljarden op (10/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Technologiebedrijven Microsoft, Amazon, Google, Facebook en Twitter hebben meer dan 44 miljard dollar (37 miljard euro) verdiend aan contracten met de Amerikaanse regering in de “war on terror” (“oorlog tegen terreur”) na de aanslagen van 11 september 2001. Dat blijkt uit een rapport van een groep activisten.
  [naar artikel]
 5. Facebook wil dat oplichters achter de nepadvertenties met bekende mensen meer en harder worden gestraft (20/11/2019 - VRT NWS)
  Facebook gaat nog meer inzetten op de strijd tegen oplichters die met misleidende advertenties met bekende figuren, mensen oplichten. Dat zei Rob Leathern, directeur Product Management bij Facebook aan de telefoon met enkele Belgische journalisten. "De oplichters worden almaar sluwer, Facebook moet er mee voor zorgen dat die oplichters in het echte leven gestraft worden."
  [naar artikel]
 6. “De vraag die ik heb is: hoe kan iemand Facebook nog vertrouwen?” (01/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “De vraag die ik heb is: hoe kan iemand Facebook nog vertrouwen?” Een voormalig medewerker van Facebook heeft aan de Securities and Exchange Commission (SEC) tienduizenden pagina’s van een intern bedrijfsonderzoek overgemaakt waaruit volgens haar kan worden afgeleid dat het sociale netwerk liegt tegenover het publiek en investeerders over de effectiviteit van zijn campagnes om haat, geweld en misinformatie van zijn platforms uit te bannen. De vrouw […] Lees dit artikel: “De vraag die ik heb is: hoe kan iemand Facebook nog vertrouwen?”
  [naar artikel]
 7. VRT, RTBF en internationale mediaorganisaties roepen op tot meer veiligheid voor pers (30/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een grote groep van internationale publieke omroepen, waaronder de VRT en de RTBF, en andere organisaties hebben donderdag de Brussels Declaration ondertekend. Daarin roepen ze op om geweld en intimidatie tegen journalisten en persmedewerkers een halt toe te roepen. “Vrijheid van pers is een universeel mensenrecht, dat moeten we samen beschermen”, benadrukken de initiatiefnemers.
  [naar artikel]
 8. Europa beschermt staalsector tegen Chinese dumping (15/11/2017 - VRT NWS)
  Het Europees Parlement heeft nieuwe regels goedgekeurd die (onder meer) de staalsector beter zouden moeten beschermen tegen de import van goedkoop staal uit China. De zogenaamde anti-dumpingregels worden aangescherpt. Ook niet-naleving van internationale arbeids- en milieunormen kan voortaan als een vorm van dumping worden beschouwd.
  [naar artikel]
 9. Journalisten krijgen Nobelprijs voor de Vrede: “Ze riskeren hun vel voor de vrijheid” (09/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een Russische en Filipijnse journalist hebben de Nobelprijs voor de Vrede gekregen voor hun “inspanningen voor de vrijheid van meningsuiting”. “Een terechte erkenning”, zegt de Genkse onderzoeksjournalist Peter Dupont die vaak samenwerkt met Filipijnse journalisten.
  [naar artikel]
 10. Europa wil interne datamarkt beter beschermen tegen Facebook & co (30/01/2020 - Express)
  De Europese Unie streeft ook op het gebied van digitale data naar een eengemaakte markt. Het initiatief moet de dominantie van grote Amerikaanse concerns – zoals Facebook, Google en Amazon – helpen bestrijden. Dat schrijft het persbureau Reuters, dat een voorstel terzake van de Europese Commissie heeft kunnen inkijken. Het voorstel zou midden februari worden […] The post Europa wil interne datamarkt beter beschermen tegen Facebook & co appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Dag na klimaatmars bezetten activisten hoofdkantoor Groen en Ecolo: “De tijd van slappe compromissen en lobbywerk is voorbij” (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Leden van het collectief Tegengas bezetten sinds 10 uur de hoofdzetel van Groen en Ecolo in Brussel. Een dag na de grote klimaatmars vragen de activisten dat de daad bij het woord gevoegd wordt. “Meelopen in de klimaatmars betekent kiezen voor een 100 procent duurzame toekomst.”
  [naar artikel]
 12. Facebook waarschuwt voor “aanzienlijk” vertraagde omzetgroei (29/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Facebook waarschuwt voor “aanzienlijk” vertraagde omzetgroei Socialmediagigant Facebook waarschuwde dat het tempo van zijn omzetgroei de komende kwartalen “aanzienlijk zal vertragen”, waardoor zijn aandelen in de nabeurshandel omlaag gingen. Eerst de cijfers. De waarschuwing van het sociale netwerk kwam na het bericht dat het een recordomzet en -winst had geboekt voor het tweede kwartaal. Het socialemediabedrijf van Mark Zuckerberg rapporteerde een […] Lees dit artikel: Facebook waarschuwt voor “aanzienlijk” vertraagde omzetgroei
  [naar artikel]
 13. Sir Cliff Richard: “Onterecht beschuldigd worden van misbruik is het ergste wat mij ooit is overkomen” (10/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Als het aan Cliff Richard ligt, wordt de naam van publieke figuren die worden verdacht van seksueel misbruik voortaan pas openbaar als ze...
  [naar artikel]
 14. Natuurhulpcentrum in rouw na dood van geliefde leeuw: “Mao was op” (06/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Met leeuw Mao in het Natuurhulpcentrum ging het al een tijdje minder goed. “Beter zou het niet worden, alleen maar erger. Daarom werd afgelopen week in samenspraak met de dierenartsen en de vaste verzorgers van Mao beslist om hem niet verder nodeloos te laten lijden. Woensdag kreeg Mao een spuitje”, laat Sil Janssen op Facebook weten.
  [naar artikel]
 15. Facebook gaat in tegenaanval (06/04/2019 - De Morgen)
  Alleen Belgische surfers met een Facebook-profiel kunnen voortaan nog de publieke pagina's van Facebook bezoeken. Naar eigen zeggen stelt Facebook zich daar mee in orde met de recente uitspraak die een Belgische rechter deed. 'Dit is pure chantage', reageert de Privacycommissie.
  [naar artikel]
 16. Dag na klimaat­mars bezetten activisten hoofdkan­toor Groen en Ecolo: “Schrap onmiddellijk subsidies voor gascentrales” (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Leden van het collectief Tegengas bezetten sinds 10 uur de hoofdzetel van Groen en Ecolo in Brussel. Een dag na de grote klimaatmars vragen de activisten dat de daad bij het woord gevoegd wordt. “Meelopen in de klimaatmars betekent kiezen voor een 100 procent duurzame toekomst.”
  [naar artikel]
 17. Zelfs na de urenlange panne, de klokkenluidster en alle schandalen blijven we Facebook liken: hoe kan dat? “We zijn toch zo verslaafd” (05/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een technische fout waardoor Facebook uitvalt, veroorzaakt enkele miljarden verlies én een pak imagoschade: het is slechts een rimpel in het water, want Facebook vaart als een onverwoestbare tanker verder. “Een speldenprik”, zegt prof Lieven De Marez. Geen schandaal krijgt Zuckerbergs imperium klein, geen panne jaagt een gebruiker of adverteerder weg. “We zijn allemaal verslaafd”.
  [naar artikel]
 18. Undercover op Facebook bij extreemrechts: “Gewone Vlamingen veranderen in gesloten groepen van gedaante” (06/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Onderzoeksjournaliste Hind Fraihi en fotograaf Bas Bogaerts doken twee jaar lang onder in de geheime wereld van gesloten extreemrechtse groepen op Facebook. Waar racisme, antisemitisme en moslimhaat hand in hand gaan met uitingen van afkeer tegenover figuren als Marc Van Ranst en Sihame El Kaouakibi. En waar het Vlaams Belang nooit ver weg is. Ze schreven er een boek over: Achter het schild van extreemrechts.
  [naar artikel]
 19. Russische journalisten krijgen voortaan wapen (07/04/2019 - De Morgen)
  Dmitry Muratov, hoofdredacteur van de Russische krant Novaya Gazeta, wil zijn journalisten voorzien van een wapen om zichzelf te beschermen.
  [naar artikel]
 20. Onderzoek naar ‘dubieuze’ gsm-verzekeringen (23/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open vld) gaat met de verzekeringssector rond de tafel zitten, “gelet op het stijgende aantal klachten” over zogenaamde gsm- of smartphone-verzekeringen. Bedoeling is consumenten “nog beter te beschermen voor dergelijke producten”, zo antwoordde de minister aan CD&V-Kamerlid Leen Dierick.
  [naar artikel]
 21. Onderzoek naar ‘dubieuze’ gsm-verzekeringen (23/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open VLD) gaat met de verzekeringssector rond de tafel zitten, “gelet op het stijgende aantal klachten” over zogenaamde gsm- of smartphone-verzekeringen. Bedoeling is consumenten “nog beter te beschermen voor dergelijke producten”, zo antwoordde de minister aan CD&V-Kamerlid Leen Dierick.
  [naar artikel]
 22. Journalisten en activisten gehackt met Israëlische spionagesoftware (19/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Journalisten en activisten gehackt met Israëlische spionagesoftware De geavanceerde hackingsoftware, dat verkocht wordt door het Israëlische bedrijf NSO Group, werd door bepaalde overheden gebruikt om de smartphones van journalisten en mensenrechtenactivisten te bespioneren. Dat blijkt uit een onderzoek van Knack en Le Soir. Knack en Le Soir onderzochten in samenwerking met journalistencollectief Forbidden Stories en nog vijftien andere internationale mediapartners de Israëlische […] Lees dit artikel: Journalisten en activisten gehackt met Israëlische spionagesoftware
  [naar artikel]
 23. Hadden de vele doden ondanks extreem weer niet vermeden kunnen worden? “Dit kán niet alleen de regen geweest zijn” (29/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Hadden de vele doden ondanks het extreme noodweer niet vermeden kunnen worden? Een Luikse onderzoeksrechter gaat zich over die vraag buigen in een grootschalig strafonderzoek naar onvrijwillige doodslag. “De juiste beslissing als we de waarheid willen achterhalen”, reageert het Collectief People Against Flows, dat honderden slachtoffers vertegenwoordigt.
  [naar artikel]
 24. Hadden de vele doden ondanks extreem weer niet vermeden kunnen worden? “Dit kán niet alleen de regen geweest zijn” (29/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Hadden de vele doden ondanks het extreme noodweer niet vermeden kunnen worden? Een Luikse onderzoeksrechter gaat zich over die vraag buigen in een grootschalig strafonderzoek naar onvrijwillige doodslag. “De juiste beslissing als we de waarheid willen achterhalen”, reageert het Collectief People Against Flows, dat honderden slachtoffers vertegenwoordigt.
  [naar artikel]
 25. ‘Journalisten en activisten gehackt met Israëlische spionagesoftware’ (19/07/2021 - De Morgen)
  Spionagesoftware van het Israëlische NSO Group is gebruikt om telefoons van journalisten, activisten en zakenlieden over de hele wereld te hacken. Dat melden internationale media, waaronder The Washington Post en Le Monde, na gezamenlijk onderzoek.
  [naar artikel]
 26. “Wolf of Wall Street” pleit voor regulering van cryptomunten: “Hoe eerder, hoe beter” (31/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Wolf of Wall Street” pleit voor regulering van cryptomunten: “Hoe eerder, hoe beter” Regeringen over de hele wereld beraden zich over plannen om de crypto-industrie te reguleren. Terwijl sommigen een dergelijke regulering vrezen als de pest, meent Jordan Belfort, de bekende makelaar met de bijnaam “The Wolf of Wall Street”, dat het een geweldige zaak zou zijn. Zowel voor Bitcoin als stablecoins. Voormalige trader Jordan Belfort bracht 22 […] Lees dit artikel: “Wolf of Wall Street” pleit voor regulering van cryptomunten: “Hoe eerder, hoe beter”
  [naar artikel]
 27. Twintiger hackt gegevens van duizendtal politici en andere publieke figuren in Duitsland (26/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een 22-jarige man wordt aangeklaagd voor het hacken van gegevens van een duizendtal politici en andere publieke figuren in 2018. Dat meldt de...
  [naar artikel]
 28. Let op wat je zegt: hond verstaat ons beter dan we denken (05/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Zit”, “af” en “pootje” zijn wellicht de meest voorkomende bevelen die baasjes uitdelen aan hun hond. Toch zou het woordenboek van de gemiddelde...
  [naar artikel]
 29. Zuckerberg noemt Facebook “trots Amerikaanse bedrijf” in vrijgegeven verklaring voor hoorzitting Congres (29/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook is een “trots Amerikaans bedrijf”, dat niet geslaagd zou zijn zonder “wetten die concurrentie en innovatie aanmoedigen”. Dat zal topman...
  [naar artikel]
 30. Facebook bant extremistische figuren van zijn platforms (03/05/2019 - VRT NWS)
  Facebook heeft verschillende accounts afgesloten van enkele omstreden extremistische figuren. Het gaat onder anderen om complotdenker Alex Jones, de uiterst rechtse blogger Milo Yiannopoulos en de leider van de radicaal-religieuze organisatie Nation of Islam, Louis Farrakhan. Dat deelt Facebook mee.
  [naar artikel]
 31. Facebook bant extremistische figuren van zijn platforms (03/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook heeft verschillende accounts afgesloten van enkele omstreden extremistische figuren. Het gaat onder anderen om complotdenker Alex Jones,...
  [naar artikel]
 32. Facebook en Instagram censureren seksuele emoji’s (29/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook en Instagram verbieden het gebruik van emoji’s die “impliciet of indirect” naar seks verwijzen. Bovendien mogen emoji’s voortaan ook niet...
  [naar artikel]
 33. Zoom sloot accounts activisten na herdenking Tiananmenprotest (11/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zoom Video heeft de accounts van een groep Chinees-Amerikaanse activisten tijdelijk afgesloten omdat ze niet voldeden “aan de lokale wetgeving”....
  [naar artikel]
 34. War on Terror leverde technologiereuzen in VS miljarden op” (10/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Technologiebedrijven Microsoft, Amazon, Google, Facebook en Twitter hebben meer dan 44 miljard dollar verdiend aan contracten met de Amerikaanse regering in de war on terror na de aanslagen van 11 september 2001. Dat zegt een groep activisten in een nieuw rapport.
  [naar artikel]
 35. “Anderlecht beschermen tegen Club Brugge”: nieuwe onthullingen zijn spijkerhard voor geschorste ref (28/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het net lijkt zich te sluiten rond de geschorste scheidsrechter Sébastien Delferière in de zaak Propere Handen. Volgens Sporza, dat “bronnen dicht bij het dossier” citeert, zegde de arbiter toe “Anderlecht te beschermen” in een cruciale match op het veld van Club Brugge in 2017. Delferière zou zich ook opgesteld hebben als zaakvertegenwoordiger van trainer Felice Mazzu, waarna hij enkele strafschoppen tegen diens team over het hoofd zag.
  [naar artikel]
 36. Van “Ik voelde me bevrijd” tot “Vooral saai”: zo beleefden we de avond zonder Facebook, Whatsapp en Instagram (05/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Voor de ene was het een welgekomen pauze, voor de andere een paar uur blinde paniek en sociaal isolement. Een avond zonder Facebook, Whatsapp en Instagram: het deed wat met de moderne mens. Er zijn dates niet doorgegaan en vergaderingen afgelast, maar ook gesprekken gevoerd en boeken gelezen. “Nu pas besef ik hoe verslaafd ik ben aan doelloos scrollen. Misschien moeten we dit gewoon wat vaker doen.”
  [naar artikel]
 37. Eén euro per dag voor nieuwe park & rides: “Goede zaak voor buurt, maar combiticket is beter”, zegt expert (14/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het nieuws dat de nieuwe park & rides aan de wijk Luchtbal en aan de Keizershoek in Merksem betalend worden, zorgt voor ongenoegen. Pendelaars zullen er één euro per dag moeten betalen om hun auto kwijt te kunnen. De zones errond worden eveneens betalend. “Een goede zaak” zegt verkeersexpert Dirk Lauwers. “Al zou een combiticket in samenwerking met het openbaar vervoer beter zijn.”
  [naar artikel]
 38. ECB stevent af op nieuwe krachtmeting tussen “duiven” en “haviken” (09/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: ECB stevent af op nieuwe krachtmeting tussen “duiven” en “haviken” Er staat vandaag een belangrijke vergadering van de Europese Centrale Bank op de agenda. Economen hopen vooral te weten te komen of en hoe snel de ECB haar noodsteun voor de pandemie gaat afbouwen. Binnen de centrale bank staan twee groepen tegenover elkaar. Het debat draait rond vier letters: PEPP. Dat staat voor Pandemic Emergency […] Lees dit artikel: ECB stevent af op nieuwe krachtmeting tussen “duiven” en “haviken”
  [naar artikel]
 39. Door wortels te eten, zie je beter in het donker: vier op tien gelooft in voedselmythes (09/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “Van wortels ga je beter zien” en “Kauwgom blijft zeven jaar in je maag zitten”. Het zijn van die typische waarschuwingen die we vroeger van onze...
  [naar artikel]
 40. Onze technologiejournalist legt probleem uit: “Onze toestellen vonden de weg niet meer naar Facebook” (05/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na een wereldwijde storing die meer dan zes uur duurde, zijn de systemen van Facebook, Instagram en WhatsApp weer operationeel. “Door een interne update bij Facebook zelf, vonden onze smartphones en laptops de weg niet meer naar Facebook en co”, legt onze technologiejournalist Lucas Wuyts uit bij HLN LIVE.
  [naar artikel]
 41. Klokkenluider Frances Haugen: “Er volgen nog meer onthullingen over Facebook” (07/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De advocaat van Frances Haugen, de klokkenluider die Facebook de afgelopen dagen onder vuur nam, zegt dat haar recente verwijten “slechts het begin” zijn van meer onthullingen over het sociale platform. De voormalige medewerkster heeft “veel elementen nog niet gemeld”, vertelde haar advocaat John Tye woensdag tijdens een online evenement van de Amerikaanse krant The Washington Post.
  [naar artikel]
 42. Zoveel geld is Armstrong kwijt sinds zijn dopingbekentenis (en dat bedrag kan binnenkort meer dan verdubbelen) (19/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf jaar geleden zat Lance Armstrong tegenover Oprah Winfrey op de biechtstoel. Het gevolg is gekend: “Yes.” “Yes.” “Yes.” “Yes.” “Yes.” Simpel,...
  [naar artikel]
 43. “Wederzijds geflirt”, “leugens”, of “één fatale sms”: verdediging Bart De Pauw trekt vrouwen een voor een in twijfel op tweede procesdag (15/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Maaike? “Ze liegt.” Ella-June? “Een fatale sms, meer niet.” Lize? “Wederzijds flirten.” Ellen? “Actief geronseld en dus geen slachtoffer.” Dymphne? “Nooit een affaire.” Helena? “Stuurde altijd terug.” Jenka? “Leugenachtige verklaringen.” Liesa? “Gekwetst, maar nooit gestalkt.” Bart De Pauw (53) bood donderdag in tranen zijn excuses aan voor zijn “foutief” gedrag, dat hij een (serie)stalker is, ontkende hij fel. De hele dag was één langgerekte tegenaanval op álle vrouwen. “Er is met belastinggeld een dossier gefabriceerd.”ah
  [naar artikel]
 44. Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020 – Facebook stelt plan voor om politieke desinformatie aan te pakken (08/11/2019 - Metro)
  Facebook heeft donderdag zijn plan voorgesteld om “de democratische processen te beschermen” tegen desinformatie en buitenlandse inmenging bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020. De sociaalnetwerksite wil het fiasco van de presidentsverkiezingen van 2016 vermijden. Die verkiezingen werden negatief gekenmerkt door het Cambridge Analytica-schandaal, waarbij de Britse onderneming gegevens van miljoenen Facebookgebruikers verzamelde om hen politiek te manipuleren. Daarom zal Facebook onder meer de accounts van kandidaten en politici beter beschermen en de transparantie vergroten door duidelijk aan te geven wie achter politieke pagina’s of accounts van staatsmedia zit. Artikels of video’s die door onafhankelijke journalisten als “vals nieuws” worden geclassificeerd, zullen ook beter worden gemeld. De Amerikaanse non-profitorganisatie Avaaz publiceerde woensdag nog een rapport waaruit blijkt dat de politieke desinformatie op Facebook de laatste drie maanden is toegenomen. Sinds de zaak rond Cambridge Analytica in 2018 aan het licht kwam, heeft Facebook extra maatregelen getroffen om onder meer valse accounts en desinformatie aan te pakken. Toch slaagt de sociaalnetwerksite er volgens het rapport van Avaaz niet in om de virale verspreiding van valse berichtgeving op het platform te verminderen. Bron: Belga   Het bericht Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020 – Facebook stelt plan voor om politieke desinformatie aan te pakken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Verpleegkundigen UZ Brussel schrijven open brief: “Wij zijn moe en boos” (15/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Hoe moeten en kunnen wij als verpleegkundigen nu nog verder zwoegen?” Dat vragen de verpleegkundigen van de dienst intensieve zorg van het UZ Brussel zich af. In een open brief, die woensdag gepubliceerd werd in De Standaard, schrijven ze dat “de grens van het redelijke al lang is overschreden” “en dat ze “moe en boos zijn”. “Deze coronagolf kon vermeden worden.”
  [naar artikel]
 46. Verpleegkundigen UZ Brussel schrijven open brief: “Wij zijn moe en boos” (15/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Hoe moeten en kunnen wij als verpleegkundigen nu nog verder zwoegen?” Dat vragen de verpleegkundigen van de dienst intensieve zorg van het UZ Brussel zich af. In een open brief, die woensdag gepubliceerd werd in De Standaard, schrijven ze dat “de grens van het redelijke al lang is overschreden” “en dat ze “moe en boos zijn”. “Deze coronagolf kon vermeden worden.”
  [naar artikel]
 47. Facebook lanceert zijn Clubhouse-concurrent Live Audio Rooms in de VS (22/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Facebook lanceert zijn Clubhouse-concurrent Live Audio Rooms in de VS Facebook heeft meer details bekendgemaakt over Live Audio Rooms, hun Clubhouse-kloon die in de komende weken in de Verenigde Staten en later ook bij ons gelanceerd zal worden. De optie zal iedereen de mogelijkheid geven om mee te luisteren en deel te nemen aan livegesprekken met publieke figuren, experts en anderen over onderwerpen waarin je […] Lees dit artikel: Facebook lanceert zijn Clubhouse-concurrent Live Audio Rooms in de VS
  [naar artikel]
 48. Facebook verwijdert 16.000 groepen die gelinkt worden met het verspreiden van fake news (09/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Facebook heeft nogmaals 16.000 groepen verwijderd die in verband werden gebracht met het verspreiden van fake news. Dat meldt de Britse concurrentiewaakhond CMA vrijdag.
  [naar artikel]
 49. Facebook verwijdert 16.000 groepen die gelinkt worden met het verspreiden van fake news (09/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook heeft nog eens 16.000 groepen verwijderd die in verband werden gebracht met het verspreiden van fake news. Dat meldt de Britse concurrentiewaakhond CMA vrijdag.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.