Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
22:29 uur

Ketnetwrapster Gloria getuigt over grensoverschrijdend gedrag: “Hij raakte mij aan op een plek waar ik niet wou”

Gazet van Antwerpen

13/10/2021 - 22:03

Ketnetwrapster Gloria Monserez (20) heeft in een campagnefilmpje voor Sensoa getuigd over een situatie waarbij een jongen zich grensoverschrijdend gedroeg. “Het gesprek begon heel gezellig, maar plots raakte hij me aan op een ongewenste plek”, klinkt het. Gelukkig waren Gloria’s beste vrienden in de buurt die meteen ingrepen. Een handeling die Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, toejuicht. Met “#WijGrijpenIn” proberen ze jongeren en jongvolwassenen te motiveren om op te treden als ze grensoverschrijdend gedrag vaststellen en hen ook helpen om dat op een effectieve manier te doen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ketnetwrapster getuigt over grensoverschrijdend gedrag: “Hij raakte mij aan op een plek waar ik niet wou” (13/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ketnetwrapster Gloria Monserez (20) heeft in een campagnefilmpje voor Sensoa getuigd over een situatie waarbij een jongen zich grensoverschrijdend gedroeg. “Het gesprek begon heel gezellig, maar plots raakte hij me aan op een ongewenste plek”, klinkt het. Gelukkig waren Gloria’s beste vrienden in de buurt die meteen ingrepen. Een handeling die Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, toejuicht. Met “#WijGrijpenIn” proberen ze jongeren en jongvolwassenen te motiveren om op te treden als ze grensoverschrijdend gedrag vaststellen en hen ook helpen om dat op een effectieve manier te doen.
  [naar artikel]
 2. Gloria Monserez getuigt over grensoverschrijdend gedrag: “Hij raakte me aan en ik blokkeerde helemaal” (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Plots raakte hij me aan op een plek die ik totaal niet wou.” Ketnetwrapster en Studio Brussel-stem Gloria Monserez (20) getuigt in een campagnefilmpje van Sensoa over grensoverschrijdend gedrag van een jongen tijdens een nachtje feesten. “Ik wist niet wat ik moest doen. Gelukkig was mijn beste vriendin in de buurt.”
  [naar artikel]
 3. Ketnetwrapster Gloria over dronken moment: “Overgegeven op de voorgevel van ons huis” (25/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ketnetwrapster Gloria Monserez heeft na een stevig Duvel-avondje ooit de voorgevel van haar huis ondergekotst. Dat vertelt ze maandagavond aan Erik Van Looy in De slimste mens ter wereld. “Mijn papa dacht eerst dat één van mijn vrienden het gedaan had, maar ik heb het toch opgebiecht”, klinkt het.
  [naar artikel]
 4. Gloria Monserez getuigt: “Niels Destadsbader is super verliefd op mij!” (21/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Ketnetwrapster en StuBru-presentatrice Gloria Monserez doet donderdag haar intrede in De slimste mens ter wereld. Ze neemt het op tegen internetfenomeen Wiam en basketter Jean-Marc Mwema. Maar kan Gloria de slimste mens worden? Wie is haar grootste concurrent? Hoe weet ze dat Niels Destadsbader super verliefd is op haar? Ontdek het in bovenstaande video.
  [naar artikel]
 5. Sensoa lanceert nieuwe campagne tegen grensoverschrijdend gedrag: “#WijGrijpenIn” (13/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, heeft woensdag een nieuwe campagne gelanceerd tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag. “#WijGrijpenIn” moet met name jongeren en jongvolwassenen motiveren om op te treden als ze grensoverschrijdend gedrag vaststellen en hen ook helpen om dat op een effectieve manier te doen.
  [naar artikel]
 6. Nieuwe StuBru-stem Gloria en Lummense moeder Machteld: “Gloria is een bulldozer” (16/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Actrice Machteld Timmermans (50) en gloednieuwe StuBru-presentatrice en Ketnetwrapster Gloria Monserez (19): moeder en dochter en twee handen op één buik, ook in dit dubbelinterview. “Gloria is niet zo fucked up als haar moeder destijds.”
  [naar artikel]
 7. Michelle Helsen ontwerpt pikante slips om slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag te steunen (14/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Michelle Helsen (26) uit Vorselaar draagt op een eigenzinnige en controversiële manier haar steentje bij in de strijd tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag of seksueel geweld. “Ik heb damesslips laten maken waarop de woorden ‘Bad Ass’ werden aangebracht en die gaan we verkopen.” De opbrengst van de verkoop gaat voor de helft naar PUNT VZW, een vereniging die slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag ondersteunt.”
  [naar artikel]
 8. Ketnetwrapster Gloria Monserez biedt excuses aan na ‘racistische’ berichten: “Dit valt niet goed te praten” (13/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ketnetwrapster Gloria Monserez (19) ligt onder vuur nu enkele oude berichten aan het adres van YouTuber Nathan ‘Acid’ Vandergunst zijn opgedoken. Daarin is te lezen hoe het VRT-gezicht hem tot drie keer toe ‘jood’ noemt. NVA-kamerlid Michael Freilich is ontzet en spreekt van discriminatie, maar aan de Reyerslaan relativeert men de feiten. “Ze heeft zich geëxcuseerd. Voor ons is dat voldoende.”
  [naar artikel]
 9. Ketnetwrapster Gloria Monserez biedt excuses aan na ‘discriminerende’ berichten: “Dit valt niet goed te praten” (13/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ketnetwrapster Gloria Monserez (19) ligt onder vuur nu enkele oude berichten aan het adres van YouTuber Nathan ‘Acid’ Vandergunst zijn opgedoken. Daarin is te lezen hoe het VRT-gezicht hem tot drie keer toe ‘Jood’ noemt. NVA-kamerlid Michael Freilich is ontzet en spreekt van discriminatie, maar aan de Reyerslaan relativeert men de feiten. “Ze heeft zich geëxcuseerd. Voor ons is dat voldoende.”
  [naar artikel]
 10. Billie Eilish getuigt in ‘Vogue’ over grensoverschrijdend gedrag: ‘Elke vrouw maakt dit mee’ (03/05/2021 - De Morgen)
  Popzangeres Billie Eilish onthult het allemaal in Vogue: in een openhartig interview met het Britse lifestyleblad getuigt de zangeres over het grensoverschrijdend gedrag dat ze als minderjarige meemaakte. Vanwaar komt die openheid, en hoe kan het anderen helpen?
  [naar artikel]
 11. Sporttrainer (35) geeft seksueel grensoverschrijdend gedrag toe en riskeert 30 maanden cel: “Ik ben zo’n idioot geweest” (03/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een 35-jarige sporttrainer uit Hasselt riskeert een celstraf van 30 maanden voor seksueel grensoverschrijdend gedrag bij minderjarigen. “Achteraf gezien besef ik wat voor een idioot ik ben geweest. Vandaag werk ik niet meer als trainer bij de jeugd", verklaarde de man.
  [naar artikel]
 12. Ketnetwrapster Gloria Monserez biedt excuses aan voor oude berichten aan YouTuber Acid: “Dit valt niet goed te praten” (13/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ketnetwrapster Gloria Monserez (19) ligt onder vuur nu enkele oude berichten aan het adres van YouTuber Nathan ‘Acid’ Vandergunst zijn opgedoken. Daarin is te lezen hoe het VRT-gezicht hem tot drie keer toe ‘Jood’ noemt. N-VA-kamerlid Michael Freilich is ontzet en spreekt van discriminatie, maar aan de Reyerslaan relativeert men de feiten. “Ze heeft zich geëxcuseerd. Voor ons is dat voldoende.”
  [naar artikel]
 13. Ketnetwrapster Gloria Monserez belt haar moeder Machteld Timmermans nog bijna elke dag nu ze alleen woont: “Ik mis de warme gezinsmomenten in deze periode” (20/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ketnetwrapster Gloria Monserez (19) woont sinds kort alleen. Als kind van gescheiden ouders was ze het beu om telkens te pendelen. “Nu hoef ik mijn toiletzak tenminste niet meer altijd in mijn rugzak te laten.” Toch gaat het niet allemaal vanzelf, de eenzaamheid door de lockdown hakt er stevig in. Gelukkig heeft ze haar mama, actrice Machteld Timmermans, om af en toe te ventileren.
  [naar artikel]
 14. Leerkracht Gentse school verdacht van grensoverschrijdend gedrag: “Hij gaf lessen seksueel tintje” (25/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een leraar Latijn van het Sint-Pietersinstituut in Gent is preventief geschorst na klachten over vermeend grensoverschrijdend gedrag. Hij zou zijn lessen een seksueel tintje hebben gegeven, onder meer met erg erotische poëzie.
  [naar artikel]
 15. Trixie Whitley getuigt over seksueel grensoverschrijdend gedrag: "Gelukkig weet ik dat ik hier niet alleen in ben" (09/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Trixie Whitley (31) getuigt in deze #metoo-tijden op Instagram hoe ze zelf het slachtoffer werd van verkrachting en seksueel grensoverschrijdend...
  [naar artikel]
 16. Ketnetwrapster Gloria openhartig: “Ik ween 1.000 liter” (12/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Gloria Monserez, een 19-jarige Ketnet-wrapper, roept jongeren op om te praten over hun problemen. Vooral in tijden van corona. Ze getuigde openhartig op Instagram en in Vandaag op Eén.
  [naar artikel]
 17. Waarom het Vlaamse sketchprogramma ‘Grensoverschrijdend’ wel te zien is op de Nederlandse tv, maar uiteindelijk toch niet op VTM (01/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Humor putten uit grensoverschrijdend gedrag. Dat was het uitgangspunt van Grensoverschrijdend, een sketchprogramma dat al in 2019 op het toenmalige Q2 had moeten komen. De eerste aflevering werd echter pas afgelopen maandag uitgezonden, en wel op het Nederlandse Veronica. “Het programma past niet meer in onze huidige filosofie”, klinkt het bij moederhuis DPG Media.
  [naar artikel]
 18. Toolbox tegen grensoverschrijdend gedrag in de kunstensector gelanceerd (13/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Overleg Kunstenorganisaties (oKo) en het Sociaal Fonds Podiumkunsten hebben een toolbox tegen grensoverschrijdend gedrag op maat van de kunstensector gelanceerd. Die nieuwe verzameling instrumenten wil de bestaande systemen verbeteren. “Want machtsmisbruik voorkomen is beter dan genezen”, luidt het in een gezamenlijk persbericht.
  [naar artikel]
 19. Billie Eilish in ‘Vogue’ over grensoverschrijdend gedrag: ‘Elke vrouw maakt dit mee’ (03/05/2021 - De Morgen)
  Popzangeres Billie Eilish onthult het allemaal in Vogue: in een openhartig interview met het Britse lifestyleblad getuigt de zangeres over het grensoverschrijdend gedrag dat ze als minderjarige meemaakte. Vanwaar komt die openheid, en hoe kan het anderen helpen?
  [naar artikel]
 20. Football Talk. Selemani verlengt contract bij KV Kortrijk, waar Van Handenhoven T2 wordt - KV Mechelen veroordeelt gedrag supporters (18/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  KV Mechelen veroordeelt het gedrag van sommige supporters zondagavond tijdens de wedstrijd op Beerschot. In het uitvak werd een voetzoeker tot ontploffing gebracht, wat bij meerdere fans gehoorschade opleverde. “Dit gedrag is ongepast. KV Mechelen is een familieclub en trots op zijn divers publiek, zowel jongeren, kinderen als vrouwen komen massaal naar wedstrijden kijken”, aldus Malinwa. “Het tot ontploffing brengen van zo’n luide voetzoeker getuigt van weinig respect voor de medesupporters. De veiligheidsdiensten deden al het nodige werk, ook de club zal de dader hiervoor streng straffen.”
  [naar artikel]
 21. Pascale Naessens openhartig: “Een fotograaf heeft me ooit een cover van een groot modeblad aangeboden, maar dan moest ik wel eerst met hem aan bed” (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Grensoverschrijdend gedrag duikt regelmatig op in de media. Denk maar aan de zaak over Bart De Pauw en kunstenaar Jan Fabre. Ook Pascale Naessens (52) heeft als jong model ondervonden waar de grenzen liggen. “Het zou mijn carrière zeker vooruit geholpen hebben.”
  [naar artikel]
 22. Nieuwe campagne over seksueel grensoverschrijdend gedrag: "Sta stil bij je eigen gedrag" (04/11/2019 - VRT NWS)
  "Is't oké? Niet zeker? Check het." Het is de slagzin van een grote, nieuwe sensibiliseringscampagne van Sensoa, Zij-kant en vzw Zijn om seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken en te voorkomen. Die focust vooral op de situaties die zich in de "grijze zone" bevinden", waarin het niet helemaal duidelijk is of gedrag al dan niet seksueel grensoverschrijdend is. "We roepen iedereen op om te checken of je eigen gedrag wel oké is, of de andere met dat gedrag gediend is en om tussen te komen als omstaander."
  [naar artikel]
 23. Pascale Naessens openhartig: “Een fotograaf heeft me ooit een cover van een groot modeblad aangeboden, maar dan moest ik wel eerst met hem naar bed” (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Grensoverschrijdend gedrag duikt regelmatig op in de media. Denk maar aan de zaak over Bart De Pauw en kunstenaar Jan Fabre. Ook Pascale Naessens (52) heeft als jong model ondervonden waar de grenzen liggen. “Het zou mijn carrière zeker vooruit geholpen hebben.”
  [naar artikel]
 24. Waarom dit nieuwe VTM-programma wel te zien is op Nederlandse tv, maar toch niet bij ons (01/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Humor putten uit grensoverschrijdend gedrag. Dat was het uitgangspunt van Grensoverschrijdend, een sketchprogramma dat al in 2019 op het toenmalige Q2 had moeten komen. De eerste aflevering werd echter pas afgelopen maandag uitgezonden, en wel op het Nederlandse Veronica. “Het programma past niet meer in onze huidige filosofie”, klinkt het bij moederhuis DPG Media.
  [naar artikel]
 25. Hulplijn 1712 roept op om grensoverschrijdend gedrag te melden: "Geef aan waar de grens is en durf te spreken" (05/10/2020 - VRT NWS)
  Hulplijn 1712 roept op om niet weg te kijken bij grensoverschrijdend gedrag. Ze lanceren daarvoor een nieuwe campagne die vooral focust op de cultuur- en sportsector, want daar zijn recent verschillende gevallen van grensoverschrijdend gedrag aan het licht gekomen. Verschillende topsporters en actrices delen voor de campagne hun ervaringen. "Het is heel belangrijk om aan te geven waar de grens ligt en durven te spreken als die wordt overschreden", zegt turnster Aagje Vanwalleghem.
  [naar artikel]
 26. “Wederzijds geflirt”, “leugens”, of “één fatale sms”: verdediging Bart De Pauw trekt vrouwen een voor een in twijfel op tweede procesdag (15/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Maaike? “Ze liegt.” Ella-June? “Een fatale sms, meer niet.” Lize? “Wederzijds flirten.” Ellen? “Actief geronseld en dus geen slachtoffer.” Dymphne? “Nooit een affaire.” Helena? “Stuurde altijd terug.” Jenka? “Leugenachtige verklaringen.” Liesa? “Gekwetst, maar nooit gestalkt.” Bart De Pauw (53) bood donderdag in tranen zijn excuses aan voor zijn “foutief” gedrag, dat hij een (serie)stalker is, ontkende hij fel. De hele dag was één langgerekte tegenaanval op álle vrouwen. “Er is met belastinggeld een dossier gefabriceerd.”ah
  [naar artikel]
 27. Eén op de vier vrouwen in cultuursector slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag (26/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een kwart van de vrouwen in cultuursector ervaarde het afgelopen jaar grensoverschrijdend gedrag. In de media is dat 1 op de vijf. Vlaams minister Sven Gatz had een onderzoek ingesteld naar grensoverschrijdend gedrag in de sector na de zaak Bart De Pauw.
  [naar artikel]
 28. Rector UHasselt sluit niet uit dat Lode Vereeck geen les meer zal geven na onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag (10/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Rector Luc De Schepper van de UHasselt sluit niet uit dat Lode Vereeck niet meer zal terugkeren als professor Economie aan de universiteit. De rector betreurt het dat het nieuws over het dossier over mogelijk grensoverschrijdend gedrag van Vereeck ten aanzien van studentes, dat de UHasselt overmaakte aan het Limburgse parket, in de media is beland. Sinds het nieuws bekend raakte, zijn er volgens De Schepper geen nieuwe meldingen van mogelijk grensoverschrijdend gedrag binnengekomen.
  [naar artikel]
 29. Seksueel grensoverschrijdend gedrag op alle Belgische festivals (maar getuigen grijpen meestal niet in) (21/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Wat zou jij doen als je seksueel grensoverschrijdend gedrag opmerkt op een festival? De eerste reflex van heel wat mensen is niét tussenkomen, zo blijkt uit een onderzoek van Plan International België. Bovendien kwam uit de peiling van dat bureau ook nog naar boven dat grensoverschrijdend gedrag op alle Belgische zomerfestivals voorkomt.
  [naar artikel]
 30. SP.A vraagt minister Weyts in te grijpen: “Cijfers over grensoverschrijdend gedrag in de sport zijn hallucinant” (01/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams Parlementslid Annick Lambrecht (SP.A) vraagt het parlement om de vroegere commissie Grensoverschrijdend Gedrag te heropstarten. Ze doet dat naar aanleiding van het nieuwe onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag in de jeugdsport.
  [naar artikel]
 31. UGent-prof verliest rechtzaken na grensoverschrijdend gedrag (25/09/2020 - Apache)
  De professor van de Universiteit Gent die in 2016 geschorst werd en later ook teruggezet in graad wegens ernstig grensoverschrijdend gedrag tegenover (doctoraats)studenten, verliest zowel een procedure voor de Raad van State als een strafklacht tegen voormalig rector Anne De Paepe. De hele zaak leidde indertijd niet alleen tot een maatschappelijk debat over grensoverschrijdend gedrag
  [naar artikel]
 32. Onderzoek naar Lode Vereeck voor mogelijk grensoverschrijdend gedrag (08/10/2018 - Knack)
  De Universiteit Hasselt, waar Vereeck hoogleraar Economie is, heeft bij het parket aangifte gedaan van mogelijk grensoverschrijdend gedrag tegenover studentes.
  [naar artikel]
 33. Bart De Pauw gaat resoluut voor vrijspraak en kiest frontale aanval: vrouwen een voor een onderuit geschoffeld (15/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Maaike? “Ze liegt.” Ella-June? “Een fatale sms, meer niet.” Lize? “Wederzijds flirten.” Ellen? “Actief geronseld en dus geen slachtoffer.” Dymphne? “Nooit een affaire.” Helena? “Stuurde altijd terug.” Jenka? “Leugenachtige verklaringen.” Liesa? “Gekwetst, maar nooit gestalkt.” Bart De Pauw (53) bood donderdag in tranen zijn excuses aan voor zijn “foutief” gedrag, dat hij een (serie)stalker is, ontkende hij fel. De hele dag was één langgerekte tegenaanval op álle vrouwen. “Er is met belastinggeld een dossier gefabriceerd.”
  [naar artikel]
 34. Bart De Pauw gaat resoluut voor vrijspraak en kiest frontale aanval: vrouwen een voor een onderuit geschoffeld (15/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Maaike? “Ze liegt.” Ella-June? “Een fatale sms, meer niet.” Lize? “Wederzijds flirten.” Ellen? “Actief geronseld en dus geen slachtoffer.” Dymphne? “Nooit een affaire.” Helena? “Stuurde altijd terug.” Jenka? “Leugenachtige verklaringen.” Liesa? “Gekwetst, maar nooit gestalkt.” Bart De Pauw (53) bood donderdag in tranen zijn excuses aan voor zijn “foutief” gedrag, dat hij een (serie)stalker is, ontkende hij fel. De hele dag was één langgerekte tegenaanval op álle vrouwen. “Er is met belastinggeld een dossier gefabriceerd.”
  [naar artikel]
 35. “82 procent van jonge sporters kreeg al te maken met psychisch grensoverschrijdend gedrag” (29/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  De overgrote meerderheid van jongeren die in clubverband sporten, zegt al eens slachtoffer geweest te zijn van psychisch grensoverschrijdend gedrag. Dat blijkt uit een bevraging van Thomas More-studenten over negatieve ervaringen bij jeugdsporters. Ook fysiek of seksueel grensoverschrijdend gedrag, door trainers of andere sporters, komt vaak voor.
  [naar artikel]
 36. Minister Ben Weyts maakt vanmiddag rapport grensoverschrijdend gedrag in gymnastiek bekend (16/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Om halfdrie zal Vlaams Sportminister Ben Weyts (N-VA) tijdens een persconferentie in Brussel het rapport van de onafhankelijke onderzoekscommissie naar de mogelijke wantoestanden binnen het turnen aan de Gentse Topsportschool toelichten. Het is een rapport waar ex-gymnasten al maanden op aan het wachten zijn. Ze vragen excuses voor het grensoverschrijdend gedrag waar ze aan werden blootgesteld.
  [naar artikel]
 37. Bekende gezichten scharen zich achter campagne tegen grensoverschrijdend gedrag in cultuur en sport (05/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Hulplijn 1712 lanceert, met steun van heel wat bekende gezichten, een campagne over grensoverschrijdend gedrag in de sport- en cultuursector met als centrale boodschap: “Kijk niet weg en contacteer hulplijn 1712 als je vragen hebt over grensoverschrijdend gedrag”.
  [naar artikel]
 38. Sportminister Ben Weyts maakt vanmiddag rapport grensoverschrijdend gedrag in gymnastiek bekend (16/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Om halfdrie zal Vlaams Sportminister Ben Weyts (N-VA) tijdens een persconferentie in Brussel het rapport van de onafhankelijke onderzoekscommissie naar de mogelijke wantoestanden binnen het turnen aan de Gentse Topsportschool toelichten. Het is een rapport waar ex-gymnasten al maanden op aan het wachten zijn. Ze vragen excuses voor het grensoverschrijdend gedrag waar ze aan werden blootgesteld.
  [naar artikel]
 39. Trixie Whitley getuigt over seksueel grensoverschrijdend gedrag: "Wij kunnen beter dan dit als we kiezen voor moed in plaats van voor angst" (09/10/2018 - VRT NWS)
  Zangeres Trixie Whitley getuigt op haar Instagramaccount over hoe ook zij het slachtoffer was van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ze klaagt het klimaat van (vrouwen)haat, racisme en onrechtvaardigheid "in deze Trump-tijden" aan. Tegelijkertijd heeft ze het over hoe ze haar 3-jarige dochter wil opvoeden. "Ik blijf geloven dat we collectief beter kunnen dan dit, als we kiezen voor moed in plaats van voor angst", is haar kernboodschap. 
  [naar artikel]
 40. De band tussen Machteld Timmermans en dochter Gloria Monserez: “Ze speelt geen rolletje” (30/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Moeder-dochterrelaties. Ze kunnen complex zijn. Of net niet. Zoals bij Gloria Monserez (18), de nieuwe Ketnetwrapster, en Machteld Timmermans (49), actrice. Twee vrouwen die het levende bewijs vormen dat de band tussen moeder en dochter met de tijd heerlijk ongecompliceerd kan zijn.
  [naar artikel]
 41. Islamleraar op non-actief gezet na klachten grensoverschrijdend gedrag (03/06/2017 - De Standaard)
  Er loopt een onderzoek tegen imam Brahim Laytouss wegens grensoverschrijdend gedrag met een leerlinge.
  [naar artikel]
 42. Een op de vijf werknemers krijgt te maken met grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer (17/07/2018 - Knack)
  Vooral de zorgsector wordt met grensoverschrijdend gedrag geconfronteerd, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de SERV.
  [naar artikel]
 43. Gloria Estefan openhartig op Facebook: “Ik ben als kind misbruikt” (03/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Gloria Estefan (64) maakte deze week bekend dat ze als kind door een muziekdocent seksueel werd misbruikt. De man was ook een familielid van haar.
  [naar artikel]
 44. “Stijgende lijn in aantal meldingen grensoverschrijdend gedrag bij jongeren” (08/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Awel, de vroegere Kinderen- en Jongerentelefoon, kreeg afgelopen jaar 3.627 meldingen van jongeren over grensoverschrijdend gedrag, goed voor 13 procent van de gesprekken. “Best wel een groot aantal dus, en we zien ook dat dat in stijgende lijn zit”, zei coördinatrice Sibille Declerq donderdag in de commissie inzake grensoverschrijdend gedrag in het Vlaams parlement.
  [naar artikel]
 45. Aagje Vanwalleghem gaat controleren of grensoverschrijdend gedrag in turnwereld gebannen wordt (27/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Voormalig turnster Aagje Vanwalleghem (33) zal zetelen in een vijfkoppige expertencommissie die grensoverschrijdend gedrag in de turnwereld moet voorkomen. Zij zullen erop toezien dat de aanbevelingen van het rapport van een onafhankelijke onderzoekscommissie worden uitgevoerd. Dat schrijft Het Laatste Nieuws donderdag. Vanwalleghem werd tijdens haar carrière zelf slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag.
  [naar artikel]
 46. Bekende gezichten scharen zich achter campagne tegen grensoverschrijdend gedrag in cultuur en sport (05/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Hulplijn 1712 lanceert een campagne over grensoverschrijdend gedrag in de sport- en cultuursector met als centrale boodschap: “Kijk niet weg en contacteer hulplijn 1712 als je vragen hebt over grensoverschrijdend gedrag”. Heel wat bekende gezichten waaronder actrice Marijke Pinoy, turnster Aagje Vanwalleghem en atlete Louise Carton, steunen mee de campagne.
  [naar artikel]
 47. Minister Gatz denkt aan meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag voor cultuursector (12/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft een maand geleden de culturele sector voorgesteld om een meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag op te richten. De sector heeft tijd gevraagd om dat te overwegen. Dat verklaarde de Open VLD-minister zondag in ‘De Zevende Dag’ op Eén. “Dit kan niet, het wordt veel teveel weggelachen en dat begrijp ik niet”, stelde Gatz over het grensoverschrijdend gedrag.
  [naar artikel]
 48. Minister Gatz denkt aan meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag voor cultuursector (12/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft een maand geleden de culturele sector voorgesteld om een meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag op te richten. De sector heeft tijd gevraagd om dat te overwegen. Dat verklaarde de Open VLD-minister zondag in ‘De Zevende Dag’ op Eén. “Dit kan niet, het wordt veel teveel weggelachen en dat begrijp ik niet”, stelde Gatz over het grensoverschrijdend gedrag.
  [naar artikel]
 49. Grenzen stellen: kinderen over seksueel grensoverschrijdend gedrag (10/11/2017 - VRT NWS)
  Seksueel grensoverschrijdend gedrag, wat is dat precies en hoe gaan kinderen daarmee om? De organisatie Jong en Van Zin heeft daar een nieuw lessenpakket over uitgebracht. Vormingsmedewerker Lore Jansen geeft een workshop aan zesdejaars van de Antwerpse basisschool Crea16. "Karrewiet" ging een kijkje nemen en sprak met de leerlingen: wat is grensoverschrijdend gedrag voor hen en hoe gaan ze ermee om?
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.