Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
20:54 uur

CD&V blijft ijveren voor afschaffing belastingvoordeel op tweede woning: “Ik krijg dat aan niemand uitgelegd”

Gazet van Antwerpen

13/10/2021 - 22:34

Hoewel de maatregel het huidig begrotingsakkoord niet heeft gehaald, blijft regeringspartij CD&V ijveren voor de afschaffing van het fiscaal voordeel op de aankoop van een tweede woning. Dat zei fractieleider Servais Verherstraeten woensdagavond in de Kamer. “Ik krijg dat aan niemand uitgelegd”, was hij stellig.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. CD&V wil afschaffing belastingvoordeel op tweede woning: “Ik krijg dat niet uitgelegd” (13/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Hoewel de maatregel het huidig begrotingsakkoord niet heeft gehaald, blijft regeringspartij CD&V ijveren voor de afschaffing van het fiscaal voordeel op de aankoop van een tweede woning. Dat zei fractieleider Servais Verherstraeten woensdagavond in de Kamer. “Ik krijg dat aan niemand uitgelegd”, was hij stellig.
  [naar artikel]
 2. CD&V blijft ijveren voor afschaffing belastingvoordeel op tweede woning (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hoewel de maatregel het huidig begrotingsakkoord niet heeft gehaald, blijft regeringspartij CD&V ijveren voor de afschaffing van het fiscaal voordeel op de aankoop van een tweede woning. Dat zei fractieleider Servais Verherstraeten deze avond in de Kamer. “Ik krijg dat aan niemand uitgelegd”, was hij stellig.
  [naar artikel]
 3. Belastingvoordeel voor tweede verblijven op de wip: “Absurd dat het nog niet afgeschaft is” (16/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Groenen, socialisten en CD&V pleiten bij de komende begrotings­besprekingen voor de afschaffing van het belastingvoordeel bij de aankoop van een tweede verblijf. Dat kan op termijn tot 100 miljoen euro opleveren. Maar hoe groot is de kans dat de afschaffing wordt doorgevoerd, en vanaf wanneer is dat dan? En hoe komt het eigenlijk dat je een fiscaal voordeel krijgt bij de aankoop van je tweede verblijf, en niet bij de aankoop van je eerste woning?
  [naar artikel]
 4. Belastingvoordeel voor tweede woning blijft toch overeind (12/10/2021 - De Standaard)
  De federale regering raakt dan toch niet aan het belastingvoordeel bij de aankoop van een tweede woning. De afschaffing lag op tafel, maar ‘een aantal partijen ging daar niet mee akkoord’, zegt Open VLD-vicepremier Vincent Van Quickenborne.
  [naar artikel]
 5. Belastingvoordeel voor tweede verblijven op de wip: “Absurd dat dit voordeel nog niet afgeschaft is” (16/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Groenen, socialisten en CD&V pleiten bij de komende begrotings­besprekingen voor de afschaffing van het belastingvoordeel bij de aankoop van een tweede verblijf. Dat kan op termijn tot 100 miljoen euro opleveren. Maar hoe komt het eigenlijk dat je een fiscaal voordeel krijgt bij de aankoop van je tweede verblijf, en niet bij de aankoop van je eerste woning?
  [naar artikel]
 6. Belastingvoordeel voor tweede verblijven op de wip: “Valt niet uit te leggen” (16/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Groenen, socialisten en CD&V pleiten bij de komende begrotings­besprekingen voor de afschaffing van het belastingvoordeel bij de aankoop van een tweede verblijf. Dat kan op termijn tot 100 miljoen euro opleveren.
  [naar artikel]
 7. Is einde van belastingvoordeel voor tweede verblijf in zicht? (16/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Is einde van belastingvoordeel voor tweede verblijf in zicht? Groenen, socialisten en CD&V pleiten bij de komende begrotings­besprekingen voor de afschaffing van het belastingvoordeel bij de aankoop van een tweede verblijf. Dat kan op termijn tot 100 miljoen euro opleveren, schrijft De Standaard donderdag. Het is een van de grote ongerijmdheden in onze fiscale wetgeving: terwijl de belastingvoordelen voor de eerste woning (de gezinswoning) […] Lees dit artikel: Is einde van belastingvoordeel voor tweede verblijf in zicht?
  [naar artikel]
 8. Bouchez over behoud van belastingvoordeel voor tweede woning: "Waar moeten mensen hun geld anders opzijzetten?” (17/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo heeft deze week, na ellenlange begrotingsgesprekken, zijn ‘State of the Union’ voorgesteld. De Croo zei taboes te willen doorbreken, maar raakte niet aan het belastingvoordeel voor een tweede of derde woning. Iets waar de MR van voorzitter Georges-Louis Bouchez op hamerde. “Mensen die in België investeren in een tweede of misschien zelfs derde eigendom zijn niet per se rijk”, zei de MR-voorzitter daarover bij de Zevende Dag. “Als mensen geld willen opzijzetten, waar moeten ze dat dan doen?”
  [naar artikel]
 9. Waarom de MR een “onlogische” woningkorting blijft verdedigen: “Niet alleen de rijken kopen tweede woning, hoor” (14/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het voor velen onlogische fiscale voordeel op een lening voor de tweede woning overleefde onverwacht de begrotingsgesprekken, met dank aan de MR. “Niet alleen rijken kopen een tweede woning, hoor”, reageert Bouchez.
  [naar artikel]
 10. Is het belastingvoordeel voor de tweede woning nog een lang leven beschoren? (08/01/2021 - Express)
  Wie vandaag een huis in Vlaanderen of Brussel koopt, kan niet langer genieten van een fiscaal voordeel. Dat is wel nog het geval voor wie in ons land een tweede woning koopt. Vraag is of het federale belastingvoordeel nog lang zal bestaan. De Vlaamse regering heeft op 1 januari 2020 de woonbonus afgeschaft. Dat betekent […] The post Is het belastingvoordeel voor de tweede woning nog een lang leven beschoren? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Belastingvoordeel voor tweede verblijven op de wip (16/09/2021 - De Tijd)
  06:53 Groenen, socialisten en CD&V pleiten voor de afschaffing van het belastingvoordeel bij de aankoop van een tweede verblijf bij de begrotingsgesprekken. Dat meldt De Standaard.
  [naar artikel]
 12. Belastingvoordeel voor tweede verblijven op de wip (16/09/2021 - De Standaard)
  Groenen, socialisten en CD&V pleiten bij de komende begrotings­besprekingen voor de afschaffing van het belastingvoordeel bij de aankoop van een tweede verblijf. Dat kan op termijn tot 100 miljoen euro opleveren.
  [naar artikel]
 13. Belastingvoordeel voor tweede verblijven op de wip (16/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Groenen, socialisten en CD&V pleiten bij de komende begrotings­besprekingen voor de afschaffing van het belastingvoordeel bij de aankoop van een tweede verblijf. Dat kan op termijn tot 100 miljoen euro opleveren, schrijft De Standaard.
  [naar artikel]
 14. Belastingvoordeel voor tweede verblijven op de wip (16/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Groenen, socialisten en CD&V pleiten bij de komende begrotings­besprekingen voor de afschaffing van het belastingvoordeel bij de aankoop van een tweede verblijf. Dat kan op termijn tot 100 miljoen euro opleveren, schrijft onze zusterkrant De Standaard donderdag.
  [naar artikel]
 15. Wat als het belastingvoordeel voor een tweede verblijf verdwijnt? (16/09/2021 - De Tijd)
  11:05 Bij de komende begrotingsgesprekken zal een mogelijke afschaffing van het belastingvoordeel voor een tweede verblijf en investeringsvastgoed op tafel liggen. Een overzicht van de mogelijke gevolgen.
  [naar artikel]
 16. Frankrijk hervat strijd voor wereldwijde afschaffing van doodstraf (09/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Emmanuel Macron heeft zaterdag aangekondigd dat zijn land “de strijd voor de wereldwijde afschaffing van de doodstraf gaat herlanceren”. Hij plant daarvoor in de eerste helft van volgend jaar “een ontmoeting op het hoogste niveau” om politieke leiders van landen die de doodstraf nog toepassen “te overtuigen van de noodzaak om die af te schaffen”. Macron kondigde dat aan op een plechtigheid voor de 40e verjaardag van de afschaffing in Frankrijk.
  [naar artikel]
 17. Wat als belastingvoordeel op tweede verblijf verdwijnt? 9 veelgestelde vragen beantwoord (16/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het ziet er sterk naar uit dat het belastingvoordeel bij de aankoop van een tweede verblijf of opbrengsteigendom volgend jaar op de schop gaat. Na de Hoge Raad voor Financiën en de groenen, tonen nu ook de socialisten en CD&V zich voorstander van een afschaffing van de gunstmaatregel waarvan honderdduizenden eigenaars gebruik maken. Dat zou de schatkist op termijn 100 miljoen euro opleveren. Wie dreigt hiervan de dupe te worden? Hoeveel belastingvermindering misloopt u dan? En komt er nu een nog grotere rush op tweede verblijven?
  [naar artikel]
 18. Regeringspartijen MR en Vooruit grondig oneens over belastingvoordeel op tweede woning: moet het blijven of niet? (17/10/2021 - VRT NWS)
  "Investeren in een tweede of derde woning betekent niet dat je rijk bent" versus "nee, overheid moet geen tweede, derde of vierde woningen subsidiëren met belastinggeld": de MR en Vooruit zijn het grondig oneens over het belastingvoordeel op tweede woningen, waar voorlopig níet aan wordt geraakt.
  [naar artikel]
 19. België zet zich in voor universele afschaffing doodstraf, Wilmès: “Het is een aantasting van de menselijke waardigheid” (10/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land blijft zich inzetten voor “de volledige, wereldwijde afschaffing van de doodstraf voor alle misdrijven”, samen met de rest van de Europese Unie. Dat meldt de minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) naar aanleiding van de Europese en Werelddag tegen de doodstraf. Het thema is al lange tijd een van de grote prioriteiten van ons land.
  [naar artikel]
 20. Regering heeft mond vol van rechtvaardige fiscaliteit, maar is akkoord echt eerlijk? “Die stempel zou ik er niet op plakken” (13/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vlaanderen schafte de woonbonus voor een eerste eigendom af. Maar wie een tweede, derde of vierde woning heeft, krijgt van de federale regering nog altijd een fiscale korting. En daar komt ook na het begrotingsakkoord geen verandering in. Het werk van de liberalen, die de afschaffing tegenhielden. Is het akkoord fiscaal dan wel zo eerlijk als het wordt voorgesteld? “Als de regering er zelfs niet in slaagt om dit gedaan te krijgen...”, reageert fiscalist Michel Maus.
  [naar artikel]
 21. 7 tips om het zelfbeeld van je kind te boosten (12/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “Mama, ik ben te dik”, “Ik ben nergens goed in”, “Niemand vindt mij leuk” ... Geen enkel ouderhart is immuun voor de uitspraken van een onzeker...
  [naar artikel]
 22. “Wederzijds geflirt”, “leugens”, of “één fatale sms”: verdediging Bart De Pauw trekt vrouwen een voor een in twijfel op tweede procesdag (15/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Maaike? “Ze liegt.” Ella-June? “Een fatale sms, meer niet.” Lize? “Wederzijds flirten.” Ellen? “Actief geronseld en dus geen slachtoffer.” Dymphne? “Nooit een affaire.” Helena? “Stuurde altijd terug.” Jenka? “Leugenachtige verklaringen.” Liesa? “Gekwetst, maar nooit gestalkt.” Bart De Pauw (53) bood donderdag in tranen zijn excuses aan voor zijn “foutief” gedrag, dat hij een (serie)stalker is, ontkende hij fel. De hele dag was één langgerekte tegenaanval op álle vrouwen. “Er is met belastinggeld een dossier gefabriceerd.”ah
  [naar artikel]
 23. Van Gucht over versoepelingen: “We gooien het mondmasker iets te snel weg” (17/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Er zijn een aantal goede en slechte zaken”, reageert viroloog Steven Van Gucht op de nieuwe versoepelingen. “Ik ben blij dat men kiest voor een regionale aanpak en dat Brussel en Wallonië niet volgen. In Brussel zijn er drie tot vier keer meer besmettingen. In Vlaanderen is er meer ruimte om te versoepelen. De cijfers dalen, maar is geen garantie dat het zo blijft.” De afschaffing van de mondmaskerplicht komt volgens Van Gucht te vroeg.
  [naar artikel]
 24. Van Gucht over versoepelingen: “We gooien het mondmasker iets te snel weg” (17/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Er zijn een aantal goede en slechte zaken”, reageert viroloog Steven Van Gucht op de nieuwe versoepelingen. “Ik ben blij dat men kiest voor een regionale aanpak en dat Brussel en Wallonië niet volgen. In Brussel zijn er drie tot vier keer meer besmettingen. In Vlaanderen is er meer ruimte om te versoepelen. De cijfers dalen, maar is geen garantie dat het zo blijft.” De afschaffing van de mondmaskerplicht komt volgens Van Gucht te vroeg.
  [naar artikel]
 25. VT Hasselt blijft leider in tweede nationale na derbywinst tegen Lanaken (26/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  VT SafeSign Hasselt blijft leider in tweede nationale. De titelkandidaat bleek in een Limburgse derby ook te sterk voor thuisploeg Lanaken. “Een collectieve off-day”, aldus middenman Dries Ilsbroux. “Maar we zullen nog groeien doorheen het seizoen.”
  [naar artikel]
 26. BINNENKIJKER. Tom en Katrien winnen Onroerenderfgoedprijs: “Al 20 jaar bezig met eerherstel voor deze interbellumwoning ” (02/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Totaal verrast” zijn Roeselarenaars Tom Priem (51) en Katrien Jansoone (48) dat hun modernistische woning, ontworpen door architect Joseph De Bruycker, bekroond werd met de Onroerenderfgoedprijs 2021 en de publieksprijs. 25 jaar geleden kochten zij de woning uit de jaren ’30 en sindsdien zetten ze alles op alles om de woning in zijn originele staat te herstellen. “Uit liefde voor de stijl”, aldus Tom. Wij mochten binnenkijken in het kleurrijke erfgoedpand.
  [naar artikel]
 27. Actiegroep wil meldpunt voor wolvenincidenten: “Wie is verantwoordelijk als het misloopt?” (15/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Peer verzamelden woensdag paarden- en veehouders waarvan sommigen zelf dieren verloren bij een wolvenaanval. Ze vinden dat hun ongerustheid niet serieus wordt genomen. “We ijveren voor een neutraal punt waar elk wolvenincident kan worden gemeld.”
  [naar artikel]
 28. Vastgoedmakelaar verwacht extra werk door aanpassing registratierechten: “Voor jonge gezinnen neemt drukte nog toe” (27/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Vlaamse regering wijzigt de registratierechten voor vastgoed. Voor een eerste woning worden ze de helft goedkoper. Voor een tweede woning stijgen ze met een vijfde. Tegelijk verdwijnt het systeem van meeneembare registratierechten. “Dit zal extra drukte teweegbrengen. Laat je adviseren”, reageren ze bij Heylen Vastgoed.
  [naar artikel]
 29. Waarom zie je op modeshows zoveel ‘bizarre’ outfits die toch niemand écht draagt? (01/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Belachelijk, niemand komt hier in buiten” of “net op tijd voor carnaval”, jullie reacties onder de artikels over modeshows op de lopende fashion...
  [naar artikel]
 30. Frankrijk hervat strijd voor wereldwijde afschaffing van doodstraf (09/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Franse president Emmanuel Macron heeft zaterdag aangekondigd dat zijn land “de strijd voor de wereldwijde afschaffing van de doodstraf gaat herlanceren”. Hij deed dat op een plechtigheid voor de 40e verjaardag van de afschaffing in Frankrijk.
  [naar artikel]
 31. Van Aert spoelt tweede plaats door met rit van 229 km: “Zilver is extra brandstof voor Wout” (21/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  5,37 seconden op 43,3 kilometer. 75 meter. Driekwart van een voetbalveld. Dat kwam Wout van Aert tekort om als eerste Belg ooit goud te pakken op een WK tijdrijden. Voor de vijfde keer op minder dan een jaar moest hij vrede nemen met de tweede plaats op een kampioenschap op de weg. “Het zilver te veel”, noemde hij het. “Maar dat blijft niet in zijn hoofd spoken”, verzekert Merijn Zeeman, ploegleider bij Jumbo - Visma.
  [naar artikel]
 32. Grote gezinnen verliezen belastingvoordeel bij aankoop woning (28/12/2017 - VRT NWS)
  Vanaf de zomer van 2018 komt er een éénvormig belastingtarief van 7 procent bij aankoop van een woning in plaats van het huidige groot en klein beschrijf. Daarmee valt ook de koppeling weg van het tarief aan het kadastraal inkomen en de gezinsgrootte. Het gevolg is dat grote gezinnen het belastingvoordeel dat ze nu soms genieten, zullen verliezen, zo schrijft De Tijd.
  [naar artikel]
 33. Niemand wil nog op citytrip naar Londen: “Vanaf 1 oktober reispas verplicht” (29/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Citytrips naar Londen zitten in een dip. Door de strenge coronamaatregelen, én de Brexit. “Vanaf 1 oktober kan je enkel nog met een internationaal paspoort naar Londen reizen”, zegt Frank Bosteels van Connections. “Niemand wil nog naar de UK.”
  [naar artikel]
 34. Zo ziet de ruïne van Langerlo er nu uit: “Ik krijg er koude rillingen van” (02/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dingen die verdwijnen: Marc Coenen (51) uit Kolderbos heeft het er moeilijk mee. Dat blijkt eens te meer wanneer hij totaal verloren tussen de restanten van de gesloopte torens van Langerlo struint. “Ik krijg hier koude rillingen van”, zegt hij.
  [naar artikel]
 35. Zo ziet de ruïne van Langerlo er nu uit: “Ik krijg er koude rillingen van” (03/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Dingen die verdwijnen: Marc Coenen (51) uit Kolderbos heeft het er moeilijk mee. Dat blijkt eens te meer wanneer hij totaal verloren tussen de restanten van de gesloopte torens van Langerlo struint. “Ik krijg hier koude rillingen van”, zegt hij.
  [naar artikel]
 36. MR-voorzitter Bouchez verdedigt belastingvoordeel voor tweede woning: ‘Waar moeten mensen hun geld anders opzijzetten?’ (17/10/2021 - De Morgen)
  Premier Alexander De Croo heeft deze week, na ellenlange begrotingsgesprekken, zijn ‘State of the Union’ voorgesteld. De Croo zei taboes te willen doorbreken, maar raakte niet aan het belastingvoordeel voor een tweede of derde woning. Iets waar de MR van voorzitter Georges-Louis Bouchez op hamerde. ‘Mensen die in België investeren in een tweede of misschien zelfs derde eigendom zijn niet per se rijk’, zei de MR-voorzitter daarover in de Zevende Dag. ‘Als mensen geld willen opzijzetten, waar moeten ze dat dan doen?’
  [naar artikel]
 37. “Dat zilver is gewoon brandstof voor de wegrit” (21/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  5,37 seconden op 43,3 kilometer. 75 meter. Dat kwam Wout van Aert tekort om als eerste Belg ooit goud te pakken op een WK tijdrijden. Voor de vierde keer op minder dan een jaar moest hij vrede nemen met de tweede plaats op een kampioenschap op de weg. “Het zilver te veel”, noemde hij het. “Maar dat blijft niet in zijn hoofd spoken”, verzekert Merijn Zeeman, ploegleider bij Jumbo-Visma.
  [naar artikel]
 38. CD&V blijft achter afschaffing opkomstplicht staan (15/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  CD&V blijft achter de afschaffing van de opkomstplicht bij de lokale verkiezingen staan en zal het decreet goedkeuren. Twintig politicologen noemen die afschaffing een vergissing. Daarom werd in het bijzonder naar CD&V gekeken, omdat die meerderheidspartij het minst enthousiast was over de afschaffing.
  [naar artikel]
 39. Lerares Kim (30) ziet haar foto’s op OnlyFans en Tinder opduiken: “En dan krijg ik berichten van ouders en leerlingen” (16/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Maandenlang al ziet lerares en influencer Kim (30) haar foto’s op verschillende sociale media opduiken, en niemand lijkt haar te kunnen helpen. “Eén keer kwam een ouder me letterlijk zeggen dat mijn gedrag ongepast was.”
  [naar artikel]
 40. INTERVIEW. Econoom Peter De Keyzer eist een plan voor dit land. “Anders is het wachten op de volgende crisis. En die zal pijn doen” (09/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf minuten ambitie. Dat vraagt econoom Peter De Keyzer voor ons land in zijn nieuw en gelijknamig boek, waarin hij een somber beeld ophangt van België. “Iedereen is bevoegd, niemand is verantwoordelijk. We leven in een gestold land.” Toch blijft hij optimistisch. Al moet er dringend een toekomstplan komen. “Ik wil echt iets veranderen in dit land. Daarom ga ik niet in de politiek.”
  [naar artikel]
 41. Vlaamse inwoners van La Palma weten niet of hun woning nog overeind staat: “Doodop van stress en onzekerheid” (29/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Elke ochtend worden we wakker met slechts één vraag: zal ons huis wel er nog staan?” Aldus Anne Van Den Eede en Tom Van Den Eynde (allebei 53), een geëvacueerd Vlaams echtpaar van La Palma dat de lava van vulkaan Cumbre Vieja tot op 150 meter van hun woning schat. “Want met eigen ogen kunnen we het niet meer zien. De Spaanse politie verbiedt ons zelfs om met een verrekijker op een nabijgelegen heuvel te gaan kijken.”
  [naar artikel]
 42. Massale sterfte van olifanten in Botswana blijft maar doorgaan. En niemand die weet hoe het komt (02/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een “totaal ongekende” sterfte van honderden olifanten in de Okavongodelta in Botswana blijft gehuld in mysterie. Niemand die weet waarom de dieren...
  [naar artikel]
 43. Kappers willen af van mondmaskerplicht: “We moeten toch ooit terug naar normaal?” (19/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de aanloop naar het Overlegcomité van vrijdag pleiten kappers en schoonheidsspecialisten voor een afschaffing van de mondmaskerplicht. “Een Covid Safe Ticket zou een beter alternatief zijn.”
  [naar artikel]
 44. Kappers willen af van mondmaskerplicht: “We moeten toch ooit terug naar normaal?” (19/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  In de aanloop naar het Overlegcomité van vrijdag pleiten kappers en schoonheidsspecialisten voor een afschaffing van de mondmaskerplicht. “Een Covid Safe Ticket zou een beter alternatief zijn.”
  [naar artikel]
 45. Kappers willen af van mondmaskerplicht: “We moeten toch ooit terug naar normaal?” (20/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In de aanloop naar het Overlegcomité van vrijdag pleiten kappers en schoonheidsspecialisten voor een afschaffing van de mondmaskerplicht. “Een Covid Safe Ticket zou een beter alternatief zijn.”
  [naar artikel]
 46. Geen zevende en achtste windmolen in Lot. Raad van State vernietigt vergunning. “Waarom geen windturbines in het Hallerbos of het Zoniënwoud? Het is technisch perfect haalbaar” (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Liefst zes windturbines staan er in Lot. Maar een zevende en een achtste molen blijft het dorpje bespaard. De Raad van State vernietigt de vergunning nadat de gemeente Beersel naar de rechter trok. “Lot heeft al genoeg te verduren”, zegt burgemeester Hugo Vandaele (Lijst Burgemeester). “Dat andere gemeenten eerst hun verantwoordelijkheid nemen.” De burgemeester stelt ook voor om turbines in natuurgebieden te bouwen. “Daar heeft niemand er last van”, zegt hij.
  [naar artikel]
 47. Demir weigert al twee gascentrales: “Maar die in Vilvoorde niet vergunnen zou onbegrijpelijk zijn” (19/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Bij CD&V zijn ze er niet zo gerust op. Voor de tweede keer besliste Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) om een gascentrale geen vergunning te geven. Helemaal zeker dat daar geen politieke motieven achter zitten, is niemand. “Nu legt de minister voor een stuk adviezen naast zich neer”, zegt Vlaams Parlementslid Robrecht Bothuyne (CD&V). “Dan lijkt het toch een politieke beslissing.”
  [naar artikel]
 48. Zoveel geld is Armstrong kwijt sinds zijn dopingbekentenis (en dat bedrag kan binnenkort meer dan verdubbelen) (19/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf jaar geleden zat Lance Armstrong tegenover Oprah Winfrey op de biechtstoel. Het gevolg is gekend: “Yes.” “Yes.” “Yes.” “Yes.” “Yes.” Simpel,...
  [naar artikel]
 49. Regering raakt niet aan belastingvoordeel op tweede verblijven (12/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De federale regering raakt niet aan het belastingvoordeel bij de aankoop van een tweede verblijf. Dat bevestigt het kabinet van Open Vld-vicepremier Vincent Van Quickenborne, die dat eerder al meegaf aan Villa Politica.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.