Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
22:45 uur

Ook morgen verschillende winkels van Lidl mogelijk dicht door vakbondsacties

VRT NWS

13/10/2021 - 22:35

Ook morgen kunnen er nog winkels van Lidl dicht zijn door vakbondsacties. Eerder was al een stakingspost opgericht aan het distributiecentrum in Genk, maar die werd vanavond opgeheven. De vakbond gaat nu op een andere manier door met de actie. Vanaf morgen zullen bij verschillende winkels nieuwe stakingspiketten opduiken, al zal het een verrassing zijn op welke plekken er dan precies actie zal worden gevoerd.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Stakingsacties verwacht bij Lidl: verschillende winkels blijven mogelijk dicht (12/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen/woensdag loopt een stakingsaanzegging af bij warenhuisketen Lidl. Er wordt verwacht dat verschillende winkels dicht zullen blijven. De socialistische vakbond verwacht zeker al acties in de provincie Limburg en sluit niet uit dat ook andere provincies zullen volgen.
  [naar artikel]
 2. Nationale staking bij Lidl: alle winkels blijven zaterdag dicht (15/10/2021 - De Morgen)
  Morgen, zaterdag, blijven alle 309 filialen van supermarktketen Lidl gesloten als gevolg van vakbondsacties. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 3. Tal van Lidl-winkels dicht wegens staking, ook in Antwerpen hinder verwacht (13/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Bij warenhuisketen Lidl zijn er woensdag meerdere winkels dicht als gevolg van een staking tegen de aanhoudend hoge werkdruk. Volgens de vakbondsbronnen worden in verschillende provincies actiegevoerd, waaronder winkels in Antwerpen. De directie van Lidl werkt aan een overzicht.
  [naar artikel]
 4. Aantal Lidl-winkels dicht door actie vakbonden (25/04/2018 - VRT NWS)
  Verschillende Lidl-warenhuizen zijn dicht door een vakbondsactie. De vakbonden gaan er niet mee akkoord dat Lidl blijft investeren in nieuwe winkels en ook zijn assortiment blijft uitbreiden, terwijl dat de druk op het personeel alleen maar verhoogt.  Dat winkelpersoneel moet steeds harder werken, zeggen de bonden. 
  [naar artikel]
 5. Nationale staking bij Lidl: “Twee derde van de winkels zullen waarschijnlijk dicht blijven” (16/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  De vakbonden organiseren vandaag/zaterdag een collectieve staking bij de supermarktketen Lidl. Al vier dagen lang wordt de keten getroffen door vakbondsacties nadat de directie toezeggingen van jaren geleden over extra mankracht in de winkels, zei te gaan terugschroeven. “De actie verloopt zeer goed momenteel staat de teller op 175. Ik reken erop dat 220 van de 309 winkels dicht kunnen blijven vandaag”, klinkt het bij de socialistische vakbond BBTK.
  [naar artikel]
 6. Vandaag opnieuw een derde van vestigingen Lidl dicht: vakbonden ontevreden met hoge werkdruk (15/10/2021 - VRT NWS)
  Een derde van de winkels van supermarktketen Lidl is ook vandaag weer dicht gebleven als gevolg van de vakbondsacties, bevestigt woordvoerster Isabelle Colbrandt. Het is al de derde dag op rij dat er gestaakt wordt bij Lidl. Volgens Jan De Weghe van de socialistische vakbond BBTK ligt de omvang van de sociale acties "in lijn met de voorbije dagen".
  [naar artikel]
 7. Helft van de Lidl-winkels zaterdag dicht door stakingen (16/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Helft van de Lidl-winkels zaterdag dicht door stakingen Een op de twee Lidl-vestigingen heeft zaterdagochtend de deuren niet geopend. Dat is vernomen van woordvoerster Isabelle Colbrandt. De oorzaak van de sluiting is een staking tegen de aanhoudende werkdruk. Het zwaartepunt van de acties ligt in Wallonië, aldus de woordvoerster. Lidl betreurt de staking, zeker omdat er maandag overleg gepland is met de vakbonden. […] Lees dit artikel: Helft van de Lidl-winkels zaterdag dicht door stakingen
  [naar artikel]
 8. Wat doet Lidl nu met al dat voedsel? (27/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 140 winkels van supermarktketen Lidl sloten gisteren deuren en ook de dag daarvoor waren al verschillende winkels dicht. Daarnaast bestaat...
  [naar artikel]
 9. Tal van Lidl-winkels dicht wegens staking (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bij warenhuisketen Lidl zijn er woensdag meerdere winkels dicht als gevolg van een staking tegen de aanhoudend hoge werkdruk. Om hoeveel winkels het precies gaat, is nog niet duidelijk, maar al zeker in Limburg, Antwerpen en Oost-Vlaanderen wordt er actiegevoerd, zeggen vakbondsbronnen. De directie van Lidl werkt aan een overzicht.
  [naar artikel]
 10. Tal van Lidl-winkels dicht door staking (13/10/2021 - De Tijd)
  10:41 Bij de warenhuisketen Lidl zijn woensdag meerdere winkels dicht door een staking tegen de aanhoudend hoge werkdruk.
  [naar artikel]
 11. Grote staking bij Lidl: ruim 100 winkels gesloten (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bij warenhuisketen Lidl zijn er woensdag meerdere winkels dicht als gevolg van een staking tegen de aanhoudend hoge werkdruk. “Het zou om meer dan 100 winkels gaan”, bevestigt de directie. Op verschillende plekken in Vlaanderen wordt er actiegevoerd tegen de hoge werkdruk in de supermarktketen. De directie van Lidl werkt aan een overzicht.
  [naar artikel]
 12. Helft van Lidl-winkels spontaan dicht na mislukt sociaal overleg (25/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Bij warenhuisketen Lidl zijn op verschillende plaatsen in het land winkels aan het sluiten wegens staking. Dat melden de vakbonden LBC en ACLVB. Het personeel is teleurgesteld dat sociaal overleg is afgesprongen. Volgens LBC gaat het om circa de helft van de zowat 300 winkels, de directie zegt weet te hebben van stakingen in maar zes winkels.
  [naar artikel]
 13. Tal van Lidl-winkels dicht wegens staking tegen hoge werkdruk (13/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Bij warenhuisketen Lidl zijn er woensdag meerdere winkels dicht als gevolg van een staking tegen de aanhoudend hoge werkdruk. Om hoeveel winkels het precies gaat, is nog niet duidelijk, maar al zeker in Limburg, Antwerpen en Oost-Vlaanderen wordt er actie gevoerd, zeggen vakbondsbronnen. De directie van Lidl werkt aan een overzicht.
  [naar artikel]
 14. Zaterdag nationale staking bij Lidl, tot 309 winkels dicht (15/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het conflict bij Lidl escaleert verder. De vakbonden organiseren morgen, zaterdag, een collectieve staking bij de supermarktketen Lidl.
  [naar artikel]
 15. Zaterdag nationale staking bij Lidl, tot 309 winkels dicht (15/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het conflict bij Lidl escaleert verder. De vakbonden organiseren morgen, zaterdag, een collectieve staking bij de supermarktketen Lidl.
  [naar artikel]
 16. Vakbondsacties bij Lidl: enkele distributiecentra geblokkeerd, maar alle winkels zijn open (30/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Bij supermarktketen Lidl zijn vrijdagochtend enkele distributiecentra geblokkeerd door een vakbondsactie van ACV Puls. Maar voorlopig zijn alle winkels nog geopend, meldt de woordvoerster van Lidl. Prikacties later op de dag zijn evenwel niet uitgesloten.
  [naar artikel]
 17. Vierde stakingsdag op rij bij Lidl: 100-tal winkels dicht, vakbonden lichten personeel in (28/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de vierde dag op rij wordt er gestaakt bij Lidl. Net als gisteren bleven er vanochtend ongeveer 100 winkels dicht, zo meldt de directie van de...
  [naar artikel]
 18. KAART. Vierde stakingsdag op rij bij Lidl: 100-tal winkels dicht, vakbonden lichten personeel in (28/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de vierde dag op rij wordt er gestaakt bij Lidl. Net als gisteren bleven er vanochtend ongeveer 100 winkels dicht, meldt de directie van de...
  [naar artikel]
 19. Helft van Lidl-winkels spontaan dicht na mislukt sociaal overleg (25/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Bij warenhuisketen Lidl zijn op verschillende plaatsen in het land winkels aan het sluiten wegens staking. Dat melden de vakbonden LBC en ACLVB. Het personeel is teleurgesteld dat sociaal overleg is afgesprongen.
  [naar artikel]
 20. Ook morgen hinder verwacht bij Lidl-winkels: "Algemene sluiting is voorbarig" (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vakbonden roepen op tot een algemene staking bij discounter Lidl morgen, zaterdag. Dat als gevolg alle winkels dicht zouden blijven, is volgens de keten “voorbarig”. De directie noemt dat bericht echter “voorbarig”.
  [naar artikel]
 21. Ook morgen blijven heel wat Lidl-filialen dicht: ‘Algemene sluiting is voorbarig’ (15/10/2021 - De Morgen)
  De vakbonden roepen op tot een algemene staking bij discounter Lidl morgen, zaterdag. Dat als gevolg alle winkels dicht zouden blijven, is volgens de keten ‘voorbarig’.
  [naar artikel]
 22. Helft van de LIDL-winkels dicht door staking (16/10/2021 - VRT NWS)
  Vandaag zijn 153 LIDL-winkels niet open omdat het personeel niet komt opdagen. Ze zijn misnoegd over de toegenomen werkdruk bij de supermarktketen. Het zwaartepunt van de actie ligt in Wallonië, waar tachtig tot negentig winkel dicht blijven, maar ook in Vlaanderen zal de consument hinder ondervinden.
  [naar artikel]
 23. Bijna 150 Lidl-winkels blijven vandaag dicht (27/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Net als de vorige dagen wordt er ook vandaag weer gestaakt bij Lidl en blijven veel winkels dicht. Vrijdagmiddag is er overleg tussen vakbonden en directie.
  [naar artikel]
 24. Bijna 150 Lidl-winkels blijven vandaag dicht (27/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Net als de vorige dagen wordt er ook vandaag weer gestaakt bij Lidl en blijven veel winkels dicht. Vrijdagmiddag is er overleg tussen vakbonden en directie.
  [naar artikel]
 25. Ook morgen blijven heel wat Lidl-filialen dicht: "Algemene sluiting is voorbarig" (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vakbonden roepen op tot een algemene staking bij discounter Lidl morgen, zaterdag. Dat als gevolg alle winkels dicht zouden blijven, is volgens de keten “voorbarig”. De directie noemt dat bericht echter “voorbarig”.
  [naar artikel]
 26. Opnieuw zes winkels van Lidl dicht: “Gemiddeld 40.000 euro verlies per dag per winkel” (27/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  De staking bij Lidl duurt voort. Al voor de derde dag op rij zijn tientallen winkels van de warenhuisketen gesloten omwille van de sociale onrust. Volgens vakbond BBTK blijven in Limburg vandaag de vestigingen van Genk-Waterschei, Kermt, Sint-Lambrechts-Herk, Lanaken, Maaseik en Neerpelt dicht. Vanmiddag om 14 uur is er opnieuw overleg tussen de directie van Lidl en de vakbonden. De staking is een zware financiële dobber voor Lidl. “Een winkel die dicht blijft, zorgt gemiddeld voor een verlies van 40.000 euro per dag”, zegt een ingewijde.
  [naar artikel]
 27. Acties bij Lidl: honderdtal winkels gesloten (30/04/2018 - Knack)
  Als gevolg van de stakingsacties bij Lidl door de socialistische vakbond bleven maandag opnieuw een honderdtal van de in totaal driehonderd filialen dicht. Dat zegt Lidl-woordvoerster Isabelle Colbrandt maandagnamiddag.
  [naar artikel]
 28. Opnieuw verschillende Lidl-winkels gesloten door staking: hier is er hinder (14/10/2021 - De Morgen)
  Bij supermarktketen Lidl blijven ook vandaag verscheidene winkels gesloten door een staking tegen de aanhoudende hoge werkdruk. Al zeker in Limburg en Oost-Vlaanderen zijn er winkels die de deuren niet zullen openen, klinkt het bij de socialistische vakbond.
  [naar artikel]
 29. Staking bij Lidl: helft Limburgse winkels blijft dicht (12/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Door een staking tegen de hoge werkdruk bij Lidl blijven vijftien warenhuizen woensdag gesloten. De socialistische vakbond verzamelt de actievoerders aan het distributiecentrum van Lidl in Genk om de bevoorrading in Limburg te verhinderen.
  [naar artikel]
 30. Discountketen Lidl rukt op in België (19/02/2020 - Express)
  Discounter Lidl zit dicht op een marktaandeel van 10 procent in België. Ook dit jaar wil de Duitse supermarktketen extra winkels openen in ons land, en is de groep op zoek naar 500 nieuwe werknemers. Vandaag telt Lidl in België 305 winkels. Binnen een jaar moeten dat er 311 worden. Bovendien krijgen verscheidene supermarkten een […] The post Discountketen Lidl rukt op in België appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 31. Vanaf zaterdag telkens vijf Lidl-winkels dicht in Limburg omwille van stakingsactie (30/04/2018 - Metro)
  In de provincie Limburg zullen werknemers van Lidl vanaf deze week elke zaterdag zeker vijf winkels van de warenhuisketen dicht houden. Dat is vanmorgen vernomen aan de vestiging van Lidl langs de Hasseltweg in Genk, waar een honderdtal leden van vakbond BBTK verzamelde. Bij een stemming verwierpen ze unaniem het voorstel van de directie. “Vijf winkels gaan vanaf zaterdag een ganse dag dicht. Dat betekent dat u een zaterdag op vijf moet staken. We beletten het personeel wel niet om te gaan werken. Laat u niet doen twijfelen door de filiaalmanager of de districtsleider, die zich als syndicalist voordoet”, zei Carine Meuwis van BBTK Limburg aan de honderd aanwezigen. Mariana Merola, afgevaardigde van BBTK Limburg voor het Lidl-personeel, gaf maandag aan de aanwezige vakbondsleden ook tekst en uitleg over de huidige situatie. “Woensdag heeft een federaal overleg met de Franstalige partners plaats. SETCa-BBTK trekt aan één zeel. Wij wijken niet af van ons standpunt”, klonk het. De vakbond drukt wel de hoop uit dat de directie van Lidl deze week opnieuw rond de onderhandelingstafel wil zitten. Er raakte ook bekend dat 20 van de in totaal 35 Limburgse Lidl-winkels vandaag dicht zijn. bron: Belga Het bericht Vanaf zaterdag telkens vijf Lidl-winkels dicht in Limburg omwille van stakingsactie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. 35 Lidl-winkels dicht door staking (25/04/2018 - De Tijd)
  15:14 Er is een staking uitgebroken bij supermarktketen Lidl. De keten kampt met groeipijnen.
  [naar artikel]
 33. Helft Limburgse winkels van Lidl dicht wegens staking: "Werkdruk ligt te hoog" (13/10/2021 - VRT NWS)
  Ongeveer de helft van de Limburgse Lidl winkels blijft vandaag dicht. De werknemers leggen het werk neer omdat ze niet te spreken zijn over de verhoogde werkdruk. Ondanks gesprekken met de directie is er geen akkoord bereikt.
  [naar artikel]
 34. Spontane staking bij Lidl: winkels in Bilzen en Smeermaas zijn dicht (25/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  In zowat de helft van de Lidl-winkels is woensdag een spontane staking uitgebroken na mislukt sociaal overleg over werkdruk, zo meldt vakbond LBC.
  [naar artikel]
 35. Vanaf zaterdag telkens vijf winkels dicht in Limburg omwille van stakingsactie (30/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Limburg zullen werknemers van Lidl vanaf deze week elke zaterdag zeker vijf winkels van de warenhuisketen dicht houden. Dat is maandagmorgen vernomen aan de vestiging van Lidl langs de Hasseltweg in Genk, waar een honderdtal leden van vakbond BBTK verzamelde. Bij een stemming verwierpen ze unaniem het voorstel van de directie.
  [naar artikel]
 36. Akkoord bij Lidl: winkels morgen weer open (01/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De vakbonden en de directie van warenhuisketen Lidl hebben zopas een akkoord bereikt. Morgen zijn alle winkels weer open.
  [naar artikel]
 37. Akkoord bij Lidl: winkels morgen weer open (01/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De vakbonden en de directie van warenhuisketen Lidl hebben zopas een akkoord bereikt. Morgen zijn alle winkels weer open.
  [naar artikel]
 38. Vierde stakingsdag op rij bij Lidl (28/04/2018 - Knack)
  Na mislukt overleg tussen bonden en directie bij warenhuisketen Lidl blijven ook zaterdag een aantal winkels dicht.
  [naar artikel]
 39. Lidl blijft uitbreiden in België (19/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Discounter Lidl zit dicht op een marktaandeel van 10 procent in België. Ook dit jaar wil de Duitse supermarktketen extra winkels openen in ons...
  [naar artikel]
 40. Alle Lidl-filialen blijven zaterdag gesloten door staking tegen hoge werkdruk (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen, zaterdag, zullen alle 309 filialen van supermarktketen Lidl gesloten blijven als gevolg van vakbondsacties. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 41. Vandaag stakingsacties verwacht bij Lidl (13/10/2021 - VRT NWS)
  Vandaag, woensdag 13 oktober, loopt een stakingsaanzegging af bij warenhuisketen Lidl. Er wordt verwacht dat verschillende winkels dicht zullen blijven. De socialistische vakbond verwacht zeker al acties in de provincie Limburg en sluit niet uit dat ook andere provincies zullen volgen.
  [naar artikel]
 42. Akkoord tussen vakbonden en directie Lidl: winkels en distributiecentra vanaf morgen weer open (01/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  De vakbonden en directie van Lidl hebben tijdens de ultieme verzoeningsvergadering een akkoord bereikt. Daarmee worden alle acties opgeschort, morgen zouden alle winkels weer opengaan.
  [naar artikel]
 43. Directie en vakbonden bereiken akkoord bij Lidl (01/05/2018 - De Tijd)
  19:17 Na een week staken gaan de Belgische Lidl-winkels morgen opnieuw open.
  [naar artikel]
 44. Acties bij Lidl: 'Al minstens veertigtal winkels dicht in Vlaanderen' (30/04/2018 - Knack)
  De nationale stakingsdag van BBTK bij Lidl wordt volgens de socialistische vakbond goed opgevolgd. BBTK-vakbondssecretaris Jan De Weghe heeft in Vlaanderen weet van minstens een veertigtal winkels die de deuren gesloten hielden.
  [naar artikel]
 45. Vakbond sluit morgen depots Lidl af: ‘Minder bevoorrading, minder werkdruk’ (29/04/2021 - De Morgen)
  ACV Puls gaat morgen actievoeren bij supermarktketen Lidl. De christelijke bediendebond zal de Belgische depots afsluiten. Met de actie wil de bond de werkdruk aankaarten. Bij BBTK zijn acties in de winkels zelf niet uitgesloten. De oproepen volgen nu het drie jaar geleden is dat er bij Lidl een langere staking was omwille van de werkdruk.
  [naar artikel]
 46. Opnieuw verscheidene Lidl-winkels gesloten door staking (14/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bij supermarktketen Lidl blijven ook vandaag verscheidene winkels gesloten door een staking tegen de aanhoudende hoge werkdruk. Al zeker in Limburg en Oost-Vlaanderen zijn er winkels die de deuren niet zullen openen, klinkt het bij de socialistische vakbond.
  [naar artikel]
 47. Opnieuw meerdere Lidl-winkels gesloten door staking (14/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Bij supermarktketen Lidl blijven ook donderdag meerdere winkels gesloten door een staking tegen de aanhoudende hoge werkdruk. Al zeker in Limburg en Oost-Vlaanderen zijn er winkels die de deuren niet zullen openen, klinkt het bij de socialistische vakbond.
  [naar artikel]
 48. Werknemers Lidl spuwen hun gal: "Wij zijn het beu" (27/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij supermarktketen Lidl wordt er nu al drie dagen gestaakt. Gisteren bleven zowat 140 winkels dicht, vandaag sloot een 100-tal vestigingen de...
  [naar artikel]
 49. Lidl neemt eieren van één leverancier uit handel (09/08/2017 - De Standaard)
  Supermarktketen Lidl meldt woensdag dat 'een van zijn leveranciers mogelijk de Europese norm voor Fipronil overschreed'. Het gaat om eieren die alleen verkocht werden in Lidl-winkels in Oost- en West-Vlaanderen en Henegouwen. 'Deze eieren zijn inmiddels uit verkoop genomen', meldt Lidl.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.