Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
22:48 uur

Hoge energieprijzen doen bedrijven haperen

De Tijd

13/10/2021 - 22:51

22:26 De zinksmelter Nyrstar schroeft de productie in Balen terug vanwege de exploderende energieprijzen. Eerder verminderden ook BASF en Yara de productie van ammoniak in hun Belgische fabrieken.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. EU-leiders schuiven langetermijnmaatregelen tegen hoge energieprijzen voor zich uit (22/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De staatshoofden en regeringsleiders van de 27 lidstaten zijn het nog niet eens over wat de Europese Unie op langere termijn kan doen tegen hoge energieprijzen. Dat bleek donderdag na afloop van de eerste dag van een top in Brussel, waar ze ongeveer vijf uur over de huidige piek van de energieprijzen hebben gepraat.
  [naar artikel]
 2. Energieprijzen gaan door het dak: hoe komt dat? En wat kan je nu best doen? "Paniekvoetbal is niet nodig" (12/07/2021 - VRT NWS)
  De economie gaat eindelijk weer in stijgende lijn, maar dat doen ook de energieprijzen. In die mate zelfs dat specialisten een beetje met een frons het najaar tegemoet kijken. Maar wat speelt daar dan allemaal op de achtergrond? En wat moet je doen om die hoge prijzen zo weinig mogelijk te voelen? Drie vragen en antwoorden.
  [naar artikel]
 3. ‘Willen ze soms dat we onze fabrieken sluiten?’: Belgische industrie bloedt door hoge energieprijzen (08/10/2021 - De Morgen)
  Niet alleen aan de keukentafel baren de hoge energieprijzen zorgen, ook in CEO-kamers. Nooit eerder betaalden Belgische bedrijven zoveel geld voor hun energie. ‘Willen ze soms dat we onze fabrieken sluiten?’
  [naar artikel]
 4. Regering bekijkt maatregelen tegen hoge energieprijzen (10/04/2019 - De Morgen)
  De regering is zich terdege bewust van de stijging van de energieprijzen, maar werkt aan een reeks maatregelen om hier iets aan te doen. Dat heeft aftredend premier Yves Leterme in de Kamer gezegd.
  [naar artikel]
 5. Waarom hoge energieprijzen een goede zaak kunnen zijn (10/10/2021 - De Morgen)
  Hogere energieprijzen zijn nodig om ons van fossiele brandstoffen te doen afstappen. Maar dan moet de stijging wel op de juiste manier gebeuren. ‘Nu ontmoedigen we net de veranderingen die we nodig hebben.’
  [naar artikel]
 6. Dure energieprijzen wegen op competitiviteit bedrijven (02/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De hoge facturen voor elektriciteit, aardgas en stookolie wegen op de competitiviteit van de Belgische bedrijven. Daar waarschuwt het Verbond van...
  [naar artikel]
 7. Hoge energieprijzen doen mensen voor houtkachels kiezen, Vlaamse Milieumaatschappij raadt het af (03/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De extreem hoge energieprijzen zorgen er voor dat meer gezinnen kiezen voor een houtkachel om hun huis te verwarmen. De Vlaamse Milieumaatschappij is geen voorstander. “Houtkachels zijn zeer vervuilend. We raden het af. Maar mensen hoeven natuurlijk ook niet in de kou te gaan zitten”.
  [naar artikel]
 8. Inflatievrees duwt Bitcoin en de dollar hoger (07/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Inflatievrees duwt Bitcoin en de dollar hoger Door de oplopende energieprijzen vrezen beleggers dat er niet snel een einde zal komen aan de hoge inflatie. Die vrees geeft Bitcoin (BTC) en de dollar vleugels. Zolang de energieprijzen stijgen, is de kans klein dat we binnenkort het einde zien van de oplopende inflatie. De energieprijzen wegen immers op de winstmarges van de bedrijven. […] Lees dit artikel: Inflatievrees duwt Bitcoin en de dollar hoger
  [naar artikel]
 9. Hoge energieprijzen doen mensen voor houtkachels kiezen, Vlaamse Milieumaatschappij raadt het af: “Zeer vervuilend” (03/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  De extreem hoge energieprijzen zorgen er voor dat meer gezinnen kiezen voor een houtkachel om hun huis te verwarmen. De Vlaamse Milieumaatschappij is geen voorstander. “Houtkachels zijn zeer vervuilend. We raden het af. Maar mensen hoeven natuurlijk ook niet in de kou te gaan zitten”.
  [naar artikel]
 10. HET DEBAT. Wat kan de politiek doen om de stijgende energieprijzen te drukken? Dit is jullie mening (06/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De energieprijzen swingen de pan uit. De energieregulator Creg kondigde vandaag aan dat de energiefactuur tot 700 euro duurder kan worden voor mensen met een variabel contract. Wat denk jij? Wat moet de politiek doen om de stijgende energieprijzen te drukken? Eerder vandaag lieten we enkele experts en politici aan het woord. Nu is het jullie beurt.
  [naar artikel]
 11. HET DEBAT. Wat kan de politiek doen om de stijgende energieprijzen te drukken? (06/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De energieprijzen swingen de pan uit. Gisteren ging er vlot nog eens 10 procent bij. Wat de stijgende prijzen betekenen voor jouw persoonlijke energiefactuur blijft voorlopig onduidelijk. Wat denk jij? Wat moet de politiek doen om de stijgende energieprijzen te drukken? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat experts en politici ervan vinden.
  [naar artikel]
 12. Nyrstar verlaagt productie wegens hoge energieprijzen (13/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Nyrstar verlaagt de productie in zijn drie Europese smelters, wegens de hoge energieprijzen. In de fabrieken in Balen, Budel (Nederland) en Auby (Frankrijk) zal er tot de helft minder geproduceerd worden, kondigde Nyrstar woensdag aan.
  [naar artikel]
 13. Nyrstar verlaagt productie wegens hoge energieprijzen (13/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nyrstar verlaagt de productie in zijn drie Europese smelters, wegens de hoge energieprijzen. In de fabrieken in Balen, Budel (Nederland) en Auby (Frankrijk) zal er tot de helft minder geproduceerd worden, kondigde Nyrstar woensdag aan.
  [naar artikel]
 14. Kan de politiek iets doen om de hoge energieprijzen aan te pakken? Premier De Croo: "Debat op Europees niveau voeren" (30/09/2021 - VRT NWS)
  Wat kan de federale regering doen om de fors stijgende energieprijzen aan te pakken? Dat thema ligt wellicht ook op tafel van de federale begrotingsbesprekingen. Maar premier Alexander De Croo (Open VLD) wil het ook nog een niveautje hoger trekken: "We willen die discussie naar het Europese niveau brengen, omdat alle Europese landen daarmee geconfronteerd zijn."
  [naar artikel]
 15. Duitse bondskanselier Merkel wil hoge energieprijzen en klimaatbeleid gescheiden houden (21/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De huidige piek van de energieprijzen moet “duidelijk gescheiden” worden van het Europese klimaatbeleid. Dat heeft afscheidnemend Duits bondskanselier Angela Merkel meegedeeld bij haar aankomst op de Europese top in Brussel. Op de top werden onder meer de hoge gas- en stroomprijzen besproken.
  [naar artikel]
 16. Spilindex overschreden door hoge energieprijzen, en daar had regering niet op gerekend (31/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ons leven is met rasse schreden duurder aan het worden. Vooral de hoge energieprijzen deden de inflatie afgelopen maand verder oplopen, tot 2,73 procent. Daardoor is de spilindex overschreden. Ambtenarenwedden, sociale uitkeringen en pensioenen zullen komende maanden dus met 2 procent stijgen. Dat is vroeger dan verwacht en zal zich laten voelen in de schatkist.
  [naar artikel]
 17. Stijgende energieprijzen beheersen begroting (10/04/2019 - De Morgen)
  Alle regeringspartijen breken zich vlak voor de begrotingsopmaak het hoofd over de juiste remedie tegen de historisch hoge energieprijzen. Open Vld, MR en N-VA staan volmondig achter ‘het omgekeerde cliquetsysteem’, dat de prijzen aan de pomp doet dalen.
  [naar artikel]
 18. Zo ga je om met hoge energieprijzen: ‘Contracten vergelijken is de boodschap’ (29/09/2021 - De Morgen)
  De gas- en elektriciteitsprijzen gaan door het dak. Is het plafond in zicht, en wat kan je als consument doen om de schade te beperken?
  [naar artikel]
 19. Torenhoge energieprijzen hangen als schaduw over Wetstraat: terwijl federaal kibbelt over wat te doen, heeft regering-Jambon voorlopig niets in petto (29/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Torenhoge energieprijzen hangen als schaduw over Wetstraat: terwijl federaal kibbelt over wat te doen, heeft regering-Jambon voorlopig niets in petto Diesel zit op recordhoogte, de gasprijzen gaan naar ongeziene hoogtes: de energiekost voor gezinnen én bedrijven dreigt op korte tijd bijzonder stevig te groeien. Dat baart de beleidsmakers zorgen: de effecten in de portemonnee dreigen veel kiezers boos te maken. En minstens even erg, de inflatie tikt daardoor steeds meer aan. Net daarom valt het […] Lees dit artikel: Torenhoge energieprijzen hangen als schaduw over Wetstraat: terwijl federaal kibbelt over wat te doen, heeft regering-Jambon voorlopig niets in petto
  [naar artikel]
 20. Vivaldi wil extra inkomsten door hoge energieprijzen teruggeven aan de mensen (01/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  De kans is groot dat de regering onze energiefactuur wat draaglijker gaat maken. Het extra geld dat de staat opstrijkt door de taksen op de hoge energieprijzen zal daar hoogstwaarschijnlijk voor worden gebruikt. “Over mijn lijk dat wij nog eens extra geld gaan verdienen op kap van de consumenten,” zegt een Vlaamse socialist. Een bevriezing van de gasprijzen zoals in Frankrijk komt er zeker niet.
  [naar artikel]
 21. Hoge energieprijzen: is het nu interessanter om in zonnepanelen te investeren? (05/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De energieprijzen gaan door het dak. De consument zoekt massaal naar manieren om de dure gas- en stroomtarieven te ontlopen. Zonnepanelen vormen daartoe een mogelijke piste. Maar hoe rendabel zijn ze in het kader van de huidige evoluties op de energiemarkt? Mijnenergie.be legt uit.
  [naar artikel]
 22. Wat gaat de federale regering doen aan de energieprijzen? (16/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Wat gaat de federale regering doen aan de energieprijzen? In het opbod over de federale begroting deed Groen ook al haar duit in het zakje: energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) herhaalde haar pleidooi om het sociaal tarief voor energie uitgebreid te houden voor ongeveer 1 miljoen armste gezinnen. Dat werd negatief onthaald door een pak regeringspartners. Maar tegelijk lijkt er ook een consensus dat een […] Lees dit artikel: Wat gaat de federale regering doen aan de energieprijzen?
  [naar artikel]
 23. Ook moeite om die hoge energiefactuur te betalen? Dit kan u er aan doen (09/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal afbetalingsplannen voor gas en elektriciteit steeg vorig jaar met ruim zes procent tot 125.423. Dat maakt de energieprijzen voor almaar...
  [naar artikel]
 24. Wat kan de overheid doen? En wat kunnen gezinnen doen? Energieregulator CREG geeft advies over stijgende energieprijzen (06/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  De CREG, een overheidsorgaan dat de energiemarkt in ons land monitort, heeft onderzocht welke maatregelen de regering het best kan nemen om de stijgende energieprijzen het hoofd te bieden. Ook voor de consument zijn adviezen geformuleerd, nu de gemiddelde energiefactuur al 700 euro duurder is dan twee jaar geleden.
  [naar artikel]
 25. Energieprijzen stijgen (fel) en dus zal je gas- en electriciteitsfactuur de hoogte inschieten: is daar iets aan te doen? (29/09/2021 - VRT NWS)
  De energieprijzen stijgen en blijven stijgen. En dat zullen veel mensen voelen in hun portemonnee. Zeker als je een variabel contract hebt, zal je gemakkelijk honderden euro's extra kwijt zijn aan het einde van de rit. Kan je daar zelf iets aan doen? Niet heel veel, zo blijkt.
  [naar artikel]
 26. Moet je morgen nog snel je energiecontract aanpassen om te besparen? Experts over de hoge energieprijzen (29/09/2021 - De Morgen)
  De gas- en elektriciteitsprijzen gaan door het dak: de gasprijs steeg woensdagavond nog eens met 10 procent tot een nieuwe recordkoers. Is het plafond in zicht, en wat kun je als consument doen om de schade te beperken?
  [naar artikel]
 27. Moet je morgen nog snel je energiecontract aanpassen om te besparen? Experts over de hoge energieprijzen (30/09/2021 - De Morgen)
  De gas- en elektriciteitsprijzen gaan door het dak: de gasprijs steeg woensdagavond nog eens met 10 procent tot een nieuwe recordkoers. Is het plafond in zicht, en wat kun je als consument doen om de schade te beperken?
  [naar artikel]
 28. Van energieprijzen tot fiscale fraude: dit ligt op tafel bij de federale begrotingsgesprekken (01/10/2021 - De Morgen)
  De regering-De Croo gaat de komende dagen op zoek naar 2 miljard euro. Onder meer een strengere aanpak van fiscale fraude moet geld in het laatje brengen, maar er wordt ook nog gezocht naar een compensatie voor de hoge energieprijzen.
  [naar artikel]
 29. In zeven stappen naar lagere energiefactuur: dit kan u zélf doen als consument (10/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op de almaar snellere stijging van de internationale energieprijzen (en de hoge overheidsheffingen daarop) heeft u als consument geen impact. Toch is er geen reden om de recordprijzen van elektriciteit en gas gelaten te ondergaan. Wat kunt u doen en hoe pakt u dat het best aan? Een handleiding, in zeven stappen.
  [naar artikel]
 30. In zeven stappen naar lagere energiefactuur: dit kan u zélf doen als consument (10/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Op de almaar snellere stijging van de internationale energieprijzen (en de hoge overheidsheffingen daarop) heeft u als consument geen impact. Toch is er geen reden om de recordprijzen van elektriciteit en gas gelaten te ondergaan. Wat kunt u doen en hoe pakt u dat het best aan? Een handleiding, in zeven stappen.
  [naar artikel]
 31. Kan je zelf iets verdienen aan de hoge energieprijzen? (01/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl de gasproducenten en -exporteurs er goed aan verdienen, zorgt de stijging van de energieprijzen voor heel wat kopzorgen bij de consument. Maar kan je er als particulier ook niet wat aan verdienen door te investeren in aandelen, fondsen of futures? Of blijft de verwarming dit jaar niet opzetten en drie extra truien aantrekken de enige optie?
  [naar artikel]
 32. Hoge energieprijzen gaven Europese lidstaten al 10,8 miljard euro extra inkomsten (13/10/2021 - De Tijd)
  16:20 De Europese Commissie onderzoekt de aanleg van strategische gasvoorraden. Op korte termijn moeten lidstaten de energierekening van gezinnen en bedrijven blussen, met bijvoorbeeld de 10,8 miljard euro...
  [naar artikel]
 33. “Stijgende energieprijzen moeten bij Groen alle alarmen doen afgaan” (18/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ze waren deze week niet uit het nieuws weg te denken: de stijgende energieprijzen die zich bij veel mensen nu al in hogere maandelijkse voorschotten laten voelen. Gasprijzen swingen de pan uit, elektriciteitsprijzen volgen in datzelfde spoor. De belangrijkste reden lijkt de simpelste aller economische wetten te zijn: hoge vraag door een aantrekkende wereldeconomie, lager aanbod door een aantal bevoorradingsproblemen. Dan kan je als politicus hopen dat die situatie zichzelf vrij snel weer rechttrekt. Maar dat is een gevaarlijke gok. Wie de energiefactuur negeert, speelt politiek met vuur.
  [naar artikel]
 34. Met deze maatregelen wil de regering de hoge energiefactuur ietwat binnen de perken houden (11/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Met deze maatregelen wil de regering de hoge energiefactuur ietwat binnen de perken houden Als alles volgens plan verloopt, houdt premier Alexander De Croo (Open VLD) dinsdagnamiddag zijn State of the Union. Daarin zal hij de begroting voor dit werkjaar uit de doeken doen. De onderhandelingsgesprekken zijn nog volop aan de gang, maar er is wel een akkkoord bereikt over wat de regering zal doen tegen de oplopende energieprijzen. […] Lees dit artikel: Met deze maatregelen wil de regering de hoge energiefactuur ietwat binnen de perken houden
  [naar artikel]
 35. Verlinden wil energieprijzen niet blokkeren: “Anders komt automatische loonindexering in gevaar” (01/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is geen voorstander van een blokkering van de energieprijzen door de overheid, zoals in Frankrijk. “De energieprijzen zijn in de index opgenomen, wat de mensen meer koopkracht geeft wanneer de energieprijzen stijgen. Dat mechanisme mogen we niet verliezen”, zei ze in ‘De Ochtend’ op Radio 1.
  [naar artikel]
 36. Stijgende energieprijzen: hoe groot is de impact op je energiefactuur? (06/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Stijgende energieprijzen: hoe groot is de impact op je energiefactuur? Er lijkt maar geen einde te komen aan de oplopende energieprijzen. Gezinnen met een variabel contract zullen niet kunnen ontsnappen aan die stijgingen. Maar hoe groot zal de effectieve impact zijn op de energiefactuur? Een toenemende vraag en een verstoring aan de aanbodzijde zorgen ervoor dat de energieprijzen, in het bijzonder de gasprijs, de pan […] Lees dit artikel: Stijgende energieprijzen: hoe groot is de impact op je energiefactuur?
  [naar artikel]
 37. Stijgende energieprijzen zetten heel Europa onder hoogspanning: Spanje, Griekenland en Frankrijk smeden plannen (15/09/2021 - De Morgen)
  De hoge energieprijzen bezorgen heel Europa hoofdbrekens. Spanje en Griekenland hebben al maatregelen genomen om consumenten te ontzien. Ook in Frankrijk en Italië worden plannen gesmeed.
  [naar artikel]
 38. Topministers zitten samen om maatregelen tegen stijgende energieprijzen te bespreken: wat ligt er op tafel? (02/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Topministers zitten samen om maatregelen tegen stijgende energieprijzen te bespreken: wat ligt er op tafel? De topministers van de federale regering zitten deze namiddag samen om de stijgende energieprijzen te bespreken. Volgens de meest recente berichten liggen er verschillende maatregelen op tafel om de hoge energiefactuur voor gezinnen ietwat te compenseren. Dit is wat we weten. “Snel maatregelen nemen” De stijgende prijzen houden niet alleen de gezinnen wakker. Ook de […] Lees dit artikel: Topministers zitten samen om maatregelen tegen stijgende energieprijzen te bespreken: wat ligt er op tafel?
  [naar artikel]
 39. Het regent plannen in strijd tegen torenhoge energieprijzen: regering wil extra inkomsten teruggeven aan gezinnen (02/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Betaalt de overheid straks een deeltje van de dure energierekening? Nu de energieprijzen pijlsnel de hoogte ingaan, belandt de factuur op tafel van de federale regering. Niets doen is geen optie meer, beseft de politiek, maar dat komt uiteraard met een prijskaartje.
  [naar artikel]
 40. Je woning duurzamer maken om energiefactuur te drukken: hoe financier je dat? (08/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Je woning duurzamer maken om energiefactuur te drukken: hoe financier je dat? De stijgende energieprijzen zullen heel wat gezinnen in hun portefeuille treffen. Op korte termijn kan je de prijs eventueel drukken door te veranderen van energieleverancier, maar wie op lange termijn minder afhankelijk wil zijn van de energieprijzen, moet zijn woning vergroenen. De energieprijzen zaten deze week fors in de lift, voornamelijk de gasprijs scheerde hoge […] Lees dit artikel: Je woning duurzamer maken om energiefactuur te drukken: hoe financier je dat?
  [naar artikel]
 41. Trump waarschuwt bedrijven met verhuisplannen voor hoge importbelastingen (04/12/2016 - De Redactie)
  Amerikaanse bedrijven die hun productie verplaatsen naar lageloonlanden, zullen hoge belastingen moeten betalen als ze hun producten opnieuw naar de VS willen exporteren.
  [naar artikel]
 42. Wat kunnen we nog doen tegen de stijgende energieprijzen? Energiewaakhond CREG geeft advies (06/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De CREG, een overheidsorgaan dat de energiemarkt in ons land monitort, heeft onderzocht welke maatregelen de regering het best kan nemen om de stijgende energieprijzen het hoofd te bieden. Ook voor de consument zijn adviezen geformuleerd, nu de gemiddelde energiefactuur al 700 euro duurder is dan twee jaar geleden.
  [naar artikel]
 43. Geen hoge vrouwenhakken meer in Filipijnse bedrijven. En in België? (25/08/2017 - VRT NWS)
  Bedrijven op de Filipijnen mogen vrouwen niet langer verplichten om hoge hakken te dragen. De hak is nochtans alom aanwezig in bedrijven in Aziatische landen, maar stuit op groeiend protest. “Ook in België is het lijstje van vrouwenjobs waar de hak bij de dresscode hoort nog best lang”, zegt etiquettespecialist Kevin Strubbe in “De wereld vandaag” op Radio 1.  
  [naar artikel]
 44. Minister Verlinden: “Geen blokkering van energieprijzen zoals in Frankrijk” (01/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is geen voorstander van een door de overheid opgelegde blokkering van de energieprijzen zoals in Frankrijk. “De energieprijzen zijn in de index opgenomen, wat de mensen meer koopkracht geeft wanneer de energieprijzen stijgen. Dat mechanisme mogen we niet verliezen”, zei ze vrijdag op Radio 1.
  [naar artikel]
 45. Hoge energieprijzen? Je zal ze moeten uitzweten (maar je kan wel de schade beperken) (30/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Krijgt u ook koude rillingen van de almaar stijgende energieprijzen en vraagt u zich af of u die factuur voor gas en elektriciteit wel zal kunnen blijven betalen? Slecht nieuws: aan die hogere afrekening valt niet te ontkomen, maar wie slim (en snel) is kan de schade nog beperken. Vijf vragen en antwoorden over de nu al oververhitte energiefactuur, die wel eens een hele winter zou kunnen blijven doorstijgen.
  [naar artikel]
 46. 'Door de juiste voeding kun je een derde van alle gevallen van dementie voorkomen' (23/04/2019 - De Morgen)
  Mocht u, zoals velen onder ons, bang zijn dat u op uw oude dag ten prooi valt aan alzheimer, dementie of een andere hersenziekte, dan hebben wij hoopgevend nieuws: u kunt er zélf iets aan doen, en wel door op te letten wat u op uw bord legt. Met een juist voedingspatroon blijft uw brein tot op hoge leeftijd zonder haperen functioneren. Dat beweert topdokter Lisa Mosconi in haar boek Eet je slim.
  [naar artikel]
 47. Energieprijzen blijven voor politieke spanning zorgen, hoe groot is de rol van Gazprom? (20/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Energieprijzen blijven voor politieke spanning zorgen, hoe groot is de rol van Gazprom? Het wordt misschien wel hét politieke dossier van het najaar (zeker als er geen hervorming van de pensioenen of de fiscaliteit volgt): energie. In de eerste plaats draait het dan voor de burger om de hoge gas- en elektriciteitsprijzen. Voor de Wetstraat draait het eerder om de kernuitstap, die dit najaar definitief wordt beslist. Een […] Lees dit artikel: Energieprijzen blijven voor politieke spanning zorgen, hoe groot is de rol van Gazprom?
  [naar artikel]
 48. Zonnepanelen weer populairder: “Mensen vragen zich af hoe ze de energieprijzen kunnen vasthouden” (25/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Door de hoge elektriciteitsprijzen willen gezinnen weer investeren in zonnepanelen. De interesse was ingezakt na de afschaffing van de terugdraaiende teller. “Mensen vragen zich af hoe ze de energieprijzen kunnen vasthouden”, zegt Wim Dirickx van Belgian Solar.
  [naar artikel]
 49. Warren Buffett noemt de bedrijven die goed presteren bij hoge inflatie (21/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Warren Buffett noemt de bedrijven die goed presteren bij hoge inflatie Hoewel veel economen en andere financiële experts zeggen dat het huidige inflatietempo niets is om je zorgen over te maken, is geldontwaarding zo goed als onafwendbaar tegenwoordig in de VS. Maar als het op investeren aankomt, meent “het Orakel van Omaha” Warren Buffett dat er sommige bedrijven zijn die meer kans hebben om te slagen […] Lees dit artikel: Warren Buffett noemt de bedrijven die goed presteren bij hoge inflatie
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.