Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
23:11 uur

Europa bibbert voor gastekort deze winter

De Tijd

13/10/2021 - 23:22

22:56 In Europa heerst ongerustheid of er wel genoeg gas zal zijn om de winter door te komen. België heeft reserves om 12 dagen in de eigen behoefte te voorzien. Het is daarmee afhankelijker van constante t...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. U dacht dat het koud was? In 1947 was de winter écht streng (01/03/2018 - De Standaard)
  Het hele land bibbert collectief met temperaturen die amper boven het vriespunt uitkomen. 71 jaar geleden was de winter echter nog veel strenger. Toen was het zo koud dat de Schelde tussen Temse en Bornem helemaal dichtvroor. De winter van 1947 staat in de geschiedenisboeken als een van de koudste ooit.
  [naar artikel]
 2. Gazprom: "Europa moet meer Russisch gas importeren om tekort te vermijden" (09/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Europa dreigen een gastekort en flink hoge gasprijzen, als de Europese landen niet meer gas gaan importeren uit Rusland. Dat heeft een hoge...
  [naar artikel]
 3. Voldoende elektriciteit voor deze winter, ondanks Franse moeilijkheden met gevolgen voor België (29/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het elektriciteitsaanbod in Europa zou voldoende groot moeten zijn om alle Europese landen van energie te voorzien deze winter. Ook al kampt
  [naar artikel]
 4. Afgelopen winter was veruit de warmste in Europa (06/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De voorbije winter, van december 2019 tot en met februari 2020, was veruit de warmste winter ooit gemeten in Europa. Dat meldt het Europese...
  [naar artikel]
 5. Terrasjesweer voor ons, rampzalig voor de natuur: waar is de winter naartoe? (31/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Putje winter is dit jaar erg ondiep. Min 0,2 graden. Dat was de minimumtemperatuur deze maand in Ukkel en dan hebben we het ook maar over één nachtje. “De winter sloeg januari gewoon over”, zegt weerman David Dehenauw. “Normaal heb je deze maand 10 à 11 vriesnachten.” Met als gevolg dat de natuur ook negeert dat het winter is. Er is zelfs al een broedend roodborstje gespot. “Die is twee maanden te vroeg.”
  [naar artikel]
 6. ‘The best of the rest’: wint Europa League-specialist Sevilla voor zesde keer in 14 jaar de finale? (21/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Mooie stad, Sevilla. Warm weertje, lekker eten. Maar elke tegenstander bibbert als hun naam uit de trommel komt in de Europa League. Sevilla staat...
  [naar artikel]
 7. Roeselare bibbert voor de pyromaan (13/04/2019 - De Morgen)
  Op nog geen vier kilometer van elkaar zijn in Roeselare een opslagplaats van Tupperware en een café bijna gelijktijdig uitgebrand. De brand in Café Pergola was '100 procent zeker' aangestoken, zegt het parket. 'En de loods waarschijnlijk ook.' Roeselare bibbert: is de 'maandagnachtpyromaan' terug?
  [naar artikel]
 8. Strategische reserve deze winter mogelijk voor het eerst in gebruik (30/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het elektriciteitsaanbod in Europa zou voldoende groot moeten zijn om alle Europese landen van energie te voorzien deze winter, ook al kampt Frankrijk met de laagste nucleaire productie in tien jaar. Dat meldt Entso-E, de Europese hoogspanningsbeheerder, dinsdag. De Belgische netbeheerder Elia sluit niet uit dat het, voor het eerst in de geschiedenis, de strategische reserve zal moeten activeren.
  [naar artikel]
 9. Stroompannes deze winter? De batterijen van deze vijf smartphones overleven het langst (03/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Stroomonderbrekingen, afschakelplannen: de kans zit er dik in dat we er deze winter mee te maken krijgen, als we de actualiteit mogen geloven. Een...
  [naar artikel]
 10. Waar naartoe deze winter? Deze top-voorstellingen moet je gezien hebben (14/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Donkere dans, een ode aan de wielerradio en een heleboel cabaret: er mag deze winter gelachen worden. Tien podiumvoorstellingen om te koesteren.
  [naar artikel]
 11. Winter in Europa en VS wordt uitzonderlijk ijzig (11/04/2019 - De Morgen)
  Omdat het ijs in de Arctische zee deze zomer zo hard smolt, is er grote kans op uitzonderlijk ijzige winters in Europa en de VS. De warmere temperaturen in het Noordpoolgebied verstoren de straalstroom en zo het klimatologisch evenwicht tussen noord en zuid.
  [naar artikel]
 12. Europa bibbert voor comeback Grexit (19/02/2017 - De Tijd)
  09:38 Deadlines die schuiven, ruzie tussen IMF en eurozone, Grieken die hun geld weghalen bij de bank: de grexit-tragedie van 2015 lijkt zich te herhalen in een al moordend EU-jaar.
  [naar artikel]
 13. Deze haartrends zijn helemaal hot deze winter (09/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Winter is coming, maar dankzij deze drie haartrends zie jij er fantastisch uit, zelfs al is het bar koud buiten.
  [naar artikel]
 14. Deze handtassen passen perfect bij dé trendkleuren van deze winter (11/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De donkerste tijd van het jaar? Niet in modeland! De trendkleuren voor deze winter ogen opvallend...opvallend. Met deze bijpassende handtassen ben...
  [naar artikel]
 15. EUROPA LEAGUE. Bordeaux uitgeschakeld, Zenit bibbert tot op het eind (03/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Donderdagavond was stevig gevuld met Europa League-voetbal. Vroeg op de avond werd de Franse topclub Girondins Bordeaux uitgeschakeld door het Hongaarse Videoton. Zenit, dat zeker leek na de 0-2 in de heenwedstrijd, bibberde tot op het eind tegen het nietige Bnei Yehuda.
  [naar artikel]
 16. Ajax bibbert richting finale Europa League na thriller (11/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ajax hield vandaag stand in Lyon, de Amsterdammers verloren met 3-1 van de Fransen na een razend spannende wedstrijd, maar dankzij de 4-1 thuis
  [naar artikel]
 17. Volgende week wordt het ook bij ons bibberen (09/01/2017 - De Standaard)
  Twee korte winterprikjes. Dat was de winter in ons land tot dusver. Intussen houdt Koning Winter lelijk huis in de rest van Europa. ‘Niet abnormaal’, zegt weerman David Dehenauw.
  [naar artikel]
 18. Deze 5 nieuwe sneakers moet je hebben voor de winter (10/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Sneakerfreaks opgelet! Is er nog plaats op je wishlist voor kerst? Want er zijn weer heel wat nieuwe sportschoenen uitgekomen, die je deze winter
  [naar artikel]
 19. Rutten (Open VLD) aan Marghem (MR): 'Mensen en bedrijven moeten gerust de winter kunnen ingaan' (24/09/2018 - Knack)
  Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten eist dat energieminister Marie Christine Marghem (MR) 'onmiddellijk' een strategische reserve aanlegt om deze winter de bevoorradingszekerheid te garanderen. Elk mogelijk risico dat het licht deze winter zou uitgaan, is 'onaanvaardbaar' voor de Vlaamse liberalen. 'Mensen en bedrijven moeten gerust de winter kunnen ingaan', zegt Rutten.
  [naar artikel]
 20. Batshuayi stoot met Dortmund door na gelijkspel, Arsenal bibbert tegen Zweedse laagvlieger (22/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Michy Batshuayi heeft zich met Borussia Dortmund op het nippertje geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. De Duitsers kwamen in de eerste helft op achterstand tegen Atalanta, maar in de slotfase zorgde invaller Schmelzer voor de verlossing. Adnan Januzaj verloor met Real Sociedad op het veld van Salzburg (2-1) en ligt uit Europa. Arsenal
  [naar artikel]
 21. Stroompannes deze winter? De batterijen van deze vijf smartphones overleven het langst (03/10/2018 - De Morgen)
  Stroomonderbrekingen, afschakelplannen: de kans zit er dik in dat we er deze winter mee te maken krijgen, als we de actualiteit mogen geloven. Een van de adviezen is alvast om altijd te zorgen dat je telefoon goed opgeladen is vóór de stroomonderbreking. Wij zochten ook al even uit welke smartphones momenteel top zijn wat batterijduur betreft.
  [naar artikel]
 22. Griekenland kiest, Europa bibbert (13/04/2019 - De Morgen)
  Nieuwe Griekse verkiezingen, nieuwe financiële onrust, zelfde speculatie: verlaat Griekenland dan toch de eurozone en daarmee de EU? Marc Peeperkorn
  [naar artikel]
 23. Zachte winter zorgt voor weinig verletdagen in de bouwsector: "Dit is misschien wel dankzij de klimaatopwarming" (05/03/2020 - VRT NWS)
  Er waren deze winter nog maar elf verletdagen bij de Limburgse bouwbedrijven. De warme winter, maar ook modernere technieken zorgden ervoor dat de bouw minder stil lag.
  [naar artikel]
 24. WHO: ‘Quarantaine wordt niet overal in de VS en Europa correct toegepast’ (20/10/2020 - Express)
  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vreest dat het coronavirus deze winter aan kracht zal winnen als de VS en Europa er niet... The post WHO: ‘Quarantaine wordt niet overal in de VS en Europa correct toegepast’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 25. Van catwalk naar trend: vijf trends voor deze herfst en winter (11/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Herken jij deze modetrends voor de herfst en winter?
  [naar artikel]
 26. Met deze tips is uw auto klaar voor Koning Winter (27/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Echt strenge winters hebben we de voorbije jaren niet meer gehad. Toch blijft de winter een seizoen dat de auto extraop de proef stelt. Enkele eenvoudige tips helpen autoén chauffeur veilig door de winter.
  [naar artikel]
 27. Tot 9 uur wachten op de spoed deze winter (12/01/2017 - Knack)
  'Deze winter ligt de spoeddienst té vol om iedereen kwaliteit te bieden', zegt het diensthoofd van de spoeddienst van het UZ Leuven.
  [naar artikel]
 28. Wat te doen deze winter? 10 tips voor een uitstap met de familie (13/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Waar naar toe met de hele familie deze winter? Keuze zat, en voor elke leeftijd iets. Naast toffe popcornmomenten in de bioscoop zijn er heel wat voorstellingen in het pluche van de theaterzaal.
  [naar artikel]
 29. Geen après-ski in Oostenrijk deze winter (24/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wie deze winter van plan is om naar Oostenrijk af te zakken om te skiën, zal het dit jaar moeten stellen zonder après-ski. Kanselier Sebastien Kurz...
  [naar artikel]
 30. Yannick Carrasco in auto-interview met De Bilde: “Ik heb nog een contract in China, maar ik mis Europa” (12/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Yannick Carrasco hoopt deze winter op een terugkeer naar Europa. Dat zei de 26-jarige Rode Duivel in een exclusief interview met Gilles De Bilde....
  [naar artikel]
 31. Afschakelplan blijft deze winter waarschijnlijk in de kast (29/11/2017 - De Tijd)
  13:43 Elia denkt dat het 'onwaarschijnlijk' is dat het afschakelplan deze winter zal geactiveerd moeten worden. De stroomnetbeheerder waarschuwt wel dat er mogelijk prijspieken kunnen zijn.
  [naar artikel]
 32. Wat staat ons deze winter te wachten? “Wie dat vroeger deed, haalt deze winter ook best een griepprik” (04/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nu we de coronamaatregelen afbouwen, dreigen virussen die we het voorbije anderhalf jaar amper zagen harder dan voordien toe te slaan. Experts maken zich vooral zorgen om het griepvirus. Dat houdt zich, net dankzij de coronamaatregelen, al twee seizoenen gedeisd. Wat staat ons de komende winter te wachten?
  [naar artikel]
 33. Charles Michel wil samen met Nederland en Luxemburg een bevraging over winter- of zomertijd (20/09/2018 - De Standaard)
  Winter- of zomertijd? De Benelux wil over de keuze zijn burgers raadplegen. Vlaams minister-president Geert Bourgeois wil zelfs nog meer: hetzelfde uur in heel Europa.
  [naar artikel]
 34. Charles Michel wil samen met Nederland en Luxemburg een bevraging over winter- of zomertijd (20/09/2018 - De Standaard)
  Winter- of zomertijd? De Benelux wil over de keuze zijn burgers raadplegen. Vlaams minister-president Geert Bourgeois wil zelfs nog meer: hetzelfde uur in heel Europa.
  [naar artikel]
 35. Februari is duurste maand om te skiën: dit zijn duurste en goedkoopste skigebieden (26/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wat kost een nachtje tijdens de skivakantie deze winter? HomeToGo vergelijkt de prijzen in verschillende skigebieden in Europa en hoe deze
  [naar artikel]
 36. Voorbije nacht was koudste van dit jaar en Koning Winter is land nog niet uit: (intense) sneeuwbuien op komst (08/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Afgelopen nacht was de koudste van heel deze winter tot nog toe. In Elsenborn zakte het kwik tot maar liefst -15,9 graden. En Koning Winter is het...
  [naar artikel]
 37. Voorbije nacht was koudste van dit jaar en Koning Winter is land nog niet uit: opnieuw sneeuw op komst (08/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Afgelopen nacht was de koudste van heel deze winter tot nog toe. In Elsenborn zakte het kwik tot maar liefst -15,9 graden. En Koning Winter is het...
  [naar artikel]
 38. Trend deze winter: jeansjas met schapenvacht (13/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Als je deze winter nog één kledingstuk koopt, laat het dan de shearling jean zijn. Een jeansjasje met schapenvacht, heel erg in op dit moment en lekker warm in de koudere maanden die er zitten aan te komen.
  [naar artikel]
 39. Regering vreest voor stroomuitval komende winter (06/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het gevaar bestaat dat België deze winter geen strategische reserve heeft om een elektriciteitstekort op te vangen. Dat is een bom. Dat zeggen
  [naar artikel]
 40. Ryanair breidt Charleroi-netwerk in winter uit richting noorden (25/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair vliegt komende winter vanop de luchthaven van Charleroi naar enkele nieuwe bestemmingen in Noord-Europa.
  [naar artikel]
 41. Johnson waarschuwt: ‘Volgende winter kan nog erger worden als varianten de vaccins omzeilen’ (12/05/2021 - De Morgen)
  Boris Johnson heeft gewaarschuwd voor een nog ‘groter lijden’ volgende winter dan afgelopen jaar, als nieuwe coronavarianten zouden doorbreken. ‘Er is in elk geval een grote kans op een nieuwe coronagolf deze winter’, zegt de Britse premier.
  [naar artikel]
 42. Hasselt Stix legt er deze winter de riem nog niet af (13/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Hasseltse hockeyers gaan deze winter trainen in zaal, enkele teams nemen deel aan de zaalhockeycompetitie en andere teams onderhouden hun competitieve spirit in zaalhockeytornooien.
  [naar artikel]
 43. Sensationeel avondje Europa League: Marseille stunt, Arsenal bibbert en Lazio laat zich verrassen (12/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Nadat de Champions League eerder deze week al voor spektakel zorgde, hebben ook de kwartfinales van de Europa League donderdagavond niet teleurgesteld. Olympique Marseille stootte door naar de halve finales na een sensationele pot voetbal: het werd maar liefst 4-2 tegen RB Leipzig met een wereldgoal van Payet. Het Lazio Roma van Jordan Lukaku werd na rust verrast door een beresterk RB Salzburg: daar werd het 4-1. Arsenal en Atlético Madrid bibberden maar hielden uiteindelijk nipt stand en mogen ook naar de halve finales.
  [naar artikel]
 44. Sensationeel avondje Europa League: Marseille stunt, Arsenal bibbert en Lazio laat zich verrassen (13/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Nadat de Champions League eerder deze week al voor spektakel zorgde, hebben ook de kwartfinales van de Europa League donderdagavond niet teleurgesteld. Olympique Marseille stootte door naar de halve finales na een sensationele pot voetbal: het werd maar liefst 5-2 tegen RB Leipzig met een wereldgoal van Payet. Het Lazio Roma van Jordan Lukaku werd na rust verrast door een beresterk RB Salzburg: daar werd het 4-1. Arsenal en Atlético Madrid bibberden maar hielden uiteindelijk nipt stand en mogen ook naar de halve finales.
  [naar artikel]
 45. België ondanks hoge vaccinatiegraad bij coronakoplopers in West-Europa (25/10/2021 - De Tijd)
  21:44 Met de winter voor de deur maakt Europa zich op voor een coronastresstest. Het is afwachten of vaccins de regio behoeden voor zwaar onheil. In West-Europa zien Ierland en België de statistieken het sn...
  [naar artikel]
 46. Volgende winter grotere strategische stroomreserve nodig (01/12/2016 - De Standaard)
  In een uitzonderlijk scenario met kerncentrales in eigen land en Frankrijk die niet volledig beschikbaar zijn, is volgende winter nood aan een strategische stroomreserve van 900 MW, meer dus dan deze winter. Dat blijkt uit een analyse door hoogspanningsbeheerder Elia van de bevoorradingszekerheid.
  [naar artikel]
 47. Op jouw to-dolijstje voor een energieke winter staan deze 10 tips (26/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De meeste mensen hebben in de winter last van een serieuze dip. Het gebrek aan zon speelt hen duidelijk parten. Tijd voor een actieplan om die...
  [naar artikel]
 48. Licht zal blijven branden deze winter (09/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Met de terugkeer van Tihange 3 en Doel 4 op het elektriciteitsnet zijn er geen zorgen meer omtrent de bevoorradingszekerheid van ons land deze winter. Zo heeft minister van Energie Marie Christine Marghem woensdag verzekerd. “We kennen terug een normale situatie.”
  [naar artikel]
 49. Gaat het licht deze winter in uw straat uit? Zoek het hier op (28/09/2018 - De Tijd)
  18:44 Er dreigen deze winter opnieuw bevoorradingsproblemen op het elektriciteitsnet. Hier kan u opzoeken of uw straat ook tijdelijk zonder stroom valt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.