Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
22:03 uur

Studie: wie Johnson & Johnson-vaccin kreeg heeft baat bij andere booster

Het Laatste Nieuws

14/10/2021 - 02:02

Amerikanen die oorspronkelijk een Johnson & Johnson-vaccin kregen, hebben een veel sterkere afweerreactie op Covid-19 na een zogenoemde boosterprik met een mRNA-vaccin van Moderna of Pfizer/BioNTech dan na een booster met Johnson & Johnson.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wie Johnson & Johnson-vaccin kreeg heeft baat bij andere booster (14/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Amerikanen die oorspronkelijk het Johnson & Johnson-vaccin kregen, hebben een veel sterkere afweerreactie op Covid-19 na een zogenoemde boosterprik met een mRNA-vaccin van Moderna of Pfizer/BioNTech dan na een nieuwe booster met J&J. Dat is een van de voorlopige conclusies van een onderzoek dat de Amerikaanse National Institutes of Health (NIH) woensdag publiceerden. Het onderzoek is nog niet door andere wetenschappers beoordeeld of in een medisch tijdschrift verschenen.
  [naar artikel]
 2. Dode door bloedklachten na toedienen Johnson & Johnson-vaccin (09/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Iemand die het Johnson & Johnson-vaccin van het Nederlandse bedrijf Janssen heeft gekregen, kreeg daarna last van dezelfde bloedklachten als bij het vaccin van AstraZeneca. Deze persoon is daaraan overleden, meldt de Europese vaccinwaakhond, het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA).
  [naar artikel]
 3. Vaccin van Johnson & Johnson goedgekeurd: hoe werkt het en hoe verschilt het van de anderen? (11/03/2021 - De Morgen)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft vanmiddag het Janssen-vaccin van Johnson & Johnson goedgekeurd. Dat kan onze vaccinatiecampagne een boost geven, aangezien het vaccin belangrijke voordelen biedt ten opzichte van de andere vaccins.
  [naar artikel]
 4. Janssen-vaccin (Johnson & Johnson) is 66 procent effectief (29/01/2021 - Express)
  Het kandidaat-coronavaccin ontwikkeld door Janssen Pharmaceutica heeft een doeltreffendheid van 66 procent. Dat meldt zijn Amerikaanse moedergroep Johnson & Johnson. Uit de zogeheten fase 3-studie met bijna 44.000 deelnemers uit verscheidene werelddelen blijkt dat het Janssen-vaccin 66 procent effectief in het voorkomen van matige tot ernstige Covid-19, 28 dagen na vaccinatie. Het begin van de […] The post Janssen-vaccin (Johnson & Johnson) is 66 procent effectief appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. UZ Gent start volgende week met laatste fase van studie Johnson&Johnson-vaccin (14/01/2021 - De Morgen)
  Op 21 januari begint het Centrum voor Vaccinologie van het UZ Gent met de derde en laatste fase van de studie naar het kandidaat-covidvaccin van Johnson&Johnson. Het vaccin is van een ander type dan de goedgekeurde vaccins van Pfizer en Moderna.
  [naar artikel]
 6. Nog beter dan de andere? Vaccin van Johnson & Johnson biedt 100 procent bescherming (18/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het is nog een maand wachten voor Johnson & Johnson zijn coronavaccin op de markt brengt, maar het oogt veelbelovend. Alle proefpersonen die het vaccin ontvingen ontwikkelden na 8 weken antilichamen.
  [naar artikel]
 7. Eén prik Janssen-vaccin volstaat mogelijk niet (20/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Eén prik Janssen-vaccin volstaat mogelijk niet Een enkele prik van het Janssen-vaccin volstaat wellicht niet tegen ernstige gevolgen van Covid-19. Daarom overwegen overheden wereldwijd de optie om een booster-shot aan te bieden aan iedereen die het J&J-vaccin kreeg. Ook in België buigt de Hoge Gezondheidsraad zich over de mogelijkheid van zo’n booster-shot. Tegenvallende bescherming Toen farmabedrijf Johnson & Johnson hun vaccin […] Lees dit artikel: Eén prik Janssen-vaccin volstaat mogelijk niet
  [naar artikel]
 8. Waarom je vaccin van Johnson & Johnson ondanks effectiviteit van ‘maar’ 66 procent toch graag in je arm zou moeten willen (29/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het coronavaccin van Johnson & Johnson is 66 procent effectief. Dat heeft het farmabedrijf vrijdag bekendgemaakt op basis van een klinische studie bij 43.783 vrijwilligers in de VS, Zuid-Afrika en zes landen in Latijns-Amerika. Concurrenten Pfizer en Moderna lieten eerder al weten dat hun vaccins een effectiviteit van 95 procent hebben, maar dat betekent niet dat je teleurgesteld moet zijn als je in de komende maanden het vaccin van Johnson & Johnson toegediend krijgt.
  [naar artikel]
 9. Vaccin Johnson & Johnson beschermt bij één dosis voor 66 procent tegen covid-19 (29/01/2021 - De Standaard)
  Eén dosis van het vaccin van Johnson & Johnson is in 66 procent van de gevallen effectief tegen covid-19, blijkt uit grote fase 3-studie. Het farmabedrijf zegt dat het vaccin 66 procent van milde tot ernstige gevallen voorkomt. Geen van de gevallen in de studie moest worden opgenomen of is gestorven.
  [naar artikel]
 10. Vaccin van Johnson & Johnson goedgekeurd in de VS: "Gamechanger" (28/02/2021 - VRT NWS)
  Het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap FDA heeft officieel groen licht gegeven voor het coronavaccin van Johnson & Johnson. Het vaccin is daarmee het derde vaccin dat in de VS wordt goedgekeurd. President Biden noemt de goedkeuring een grote stap uit de crisis maar roept op tot waakzaamheid. Hier is het nog wachten op de goedkeuring van het Europees geneesmiddelenagentschap: dat buigt zich op 11 maart over het vaccin van Johnson & Johnson.
  [naar artikel]
 11. EMA zet licht op groen voor vaccin Johnson & Johnson (11/03/2021 - Knack)
  Het Europees geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft het vaccin van Johnson & Johnson goedgekeurd. Dat meldt het agentschap donderdag op zijn website. Het vaccin heeft volgens het EMA een werkzaamheid van 67 procent. Het is daarmee het vierde coronavaccin dat een goedkeuring krijgt van Europa.
  [naar artikel]
 12. EMA zet licht op groen voor vaccin Johnson & Johnson (video) (11/03/2021 - Knack)
  Het Europees geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft het vaccin van Johnson & Johnson goedgekeurd. Dat meldt het agentschap donderdag op zijn website. Het vaccin heeft volgens het EMA een werkzaamheid van 67 procent. Het is daarmee het vierde coronavaccin dat een goedkeuring krijgt van Europa.
  [naar artikel]
 13. Vaccin Johnson & Johnson heeft hoge effectiviteit na één prikje (24/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het vaccin van Johnson & Johnson beschermt goed tegen ernstige ziekte en overlijden door Covid-19. Dat meldt de Amerikaanse toezichthouder FDA. Volgens de FDA is het vaccin in de VS 72 procent effectief na één prikje.
  [naar artikel]
 14. Thuisvaccinaties met Johnson & Johnson-vaccin gestart in Maasmechelen (30/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  In onze provincie is men nu ook gestart met de vaccinaties van Johnson & Johnson. Het gaat dan vooral om thuisvaccinaties omdat er maar één prik nodig is van het vaccin. Zo kregen gisteren al 53 mensen uit Kinrooi, Maaseik en Dilsen-Stokkem hun Johnson & Johnson-vaccin. Vandaag gingen huisartsen op ronde in Maasmechelen en Lanaken. En wij mochten mee.
  [naar artikel]
 15. Vaccin van Johnson & Johnson haalt hoge effectiviteit (24/02/2021 - De Standaard)
  Het vaccin van Johnson & Johnson beschermt goed tegen ernstige ziekte en overlijden door covid-19. Dat meldt de Amerikaanse toezichthouder FDA. Volgens de FDA is het vaccin in de Verenigde Staten 72 procent effectief.
  [naar artikel]
 16. Cruciale dagen voor Johnson & Johnson: wat staat er op het spel? (20/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het is moneytime voor Johnson & Johnson. Vandaag geeft het Europees Geneesmiddelenagentschap zijn advies over het vaccin. En dan nog is de vraag of Johnson & Johnson zélf beslist om direct weer door te gaan. Is de toekomst van het vaccin in gevaar? Aan het woord is Geert Leroux-Roels, professor vaccinologie aan de UGent.
  [naar artikel]
 17. EMA geeft groen licht voor vaccin Johnson & Johnson (11/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft het vaccin van Johnson & Johnson goedgekeurd. Dat meldt het agentschap vandaag op zijn website. Het is daarmee het vierde coronavaccin dat een goedkeuring krijgt van Europa.
  [naar artikel]
 18. Johnson & Johnson vraagt goedkeuring aan van herhaalvaccin in VS (05/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Farmabedrijf Johnson & Johnson heeft een toelating aangevraagd bij het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap FDA om zijn herhaalvaccin tegen het coronavirus op de markt te brengen. Een studie toonde aan dat de tweede dosis van het vaccin goed beschermt tegen besmetting.
  [naar artikel]
 19. Ook België schort geplande vaccinaties met vaccin Johnson & Johnson tijdelijk op (14/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  België schort de geplande vaccinaties met het Janssen-vaccin van Johnson & Johnson voorlopig op, tot er meer duidelijkheid is over de mogelijke bijwerkingen van het vaccin. Dat hebben de verschillende ministers van Volksgezondheid beslist, zo vernam onze redactie. Eerder had Johnson & Johnson zelf gevraagd het vaccin niet meer toe te dienen in afwachting van een oordeel van het Europese geneesmiddelenagentschap EMA.
  [naar artikel]
 20. Johnson & Johnson in de problemen (13/04/2021 - De Tijd)
  19:21 In de Verenigde Staten kregen zes mensen bloedklonters na een spuitje met het Johnson & Johnson-vaccin. Als gevolg hiervan wordt het toedienen van dit vaccin meteen op pauze gezet.
  [naar artikel]
 21. Janssen-vaccin (Johnson & Johnson) is 66 procent effectief (29/01/2021 - Express)
  Het kandidaat-coronavaccin ontwikkeld door Janssen Pharmaceutica heeft een doeltreffendheid van 66 procent. Dat meldt zijn Amerikaanse moedergroep Johnson & Johnson. Later meer The post Janssen-vaccin (Johnson & Johnson) is 66 procent effectief appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. Amerikaanse FDA keurt vaccin van Johnson & Johnson goed : wat betekent dat voor ons? En welke voordelen heeft dat vaccin? (28/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Hoopgevend nieuws vanuit de VS: het coronavaccin van Johnson & Johnson heeft er officieel groen licht gekregen van de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit. Dat betekent een flinke duw in de rug voor de vaccinatiecampagne. Ons land tekende in op 5 miljoen dosissen van het vaccin, dat voordelen heeft tegenover de andere, maar in Europa is het nog even wachten op goedkeuring.
  [naar artikel]
 23. Huisartsen dienen vaccin Johnson & Johnson toe (02/04/2021 - De Morgen)
  De huisartsen zullen het vaccin van Johnson & Johnson, waarvan maar één dosis nodig is, kunnen toedienen aan hun patiënten. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) in de Kamer gezegd.
  [naar artikel]
 24. Ook België schort geplande vaccinaties met vaccin Johnson & Johnson tijdelijk op (14/04/2021 - De Morgen)
  België schort de geplande vaccinaties met het Janssen-vaccin van Johnson & Johnson voorlopig op, tot er meer duidelijkheid is over de mogelijke bijwerkingen van het vaccin. Dat hebben de verschillende ministers van Volksgezondheid beslist, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De eerste vaccins zouden vrijdag toegediend worden. Eerder had Johnson & Johnson zelf gevraagd het vaccin niet meer toe te dienen in afwachting van een oordeel van het Europese geneesmiddelenagentschap EMA.
  [naar artikel]
 25. Amerikaanse FDA keurt vaccin van Johnson & Johnson goed : wat betekent dat voor ons? (28/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Hoopgevend nieuws vanuit de VS: het coronavaccin van Johnson & Johnson heeft er officieel groen licht gekregen van de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit. Dat betekent een flinke duw in de rug voor de vaccinatiecampagne. Ons land tekende in op 5 miljoen dosissen van het vaccin, dat voordelen heeft tegenover de andere, maar in Europa is het nog even wachten op goedkeuring.
  [naar artikel]
 26. Duitsland zal Johnson & Johnson-vaccin enkel nog aan 60-plussers toedienen (10/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavaccin van Johnson & Johnson zal in Duitsland enkel nog toegediend worden aan 60-plussers. Dat heeft de Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn samen met zijn collega’s van de deelstaten maandag beslist. Jongere mensen zouden, na medisch advies, wel nog vrijwillig voor het Johnson & Johnson-vaccin kunnen opteren, vernam het Duitse persagentschap DPA.
  [naar artikel]
 27. Johnson & Johnson vraagt om vaccin voorlopig niet toe te dienen (14/04/2021 - Metro)
  De Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson vraagt om zijn coronavaccin niet toe te dienen in afwachting van een oordeel van het Europese Geneesmiddelenagentschap EMA. Dat meldt het EMA woensdag in een persbericht. Het EMA zegt volgende week met een advies te zullen komen. De beslissing komt er nadat Johnson & Johnson had besloten om proactief de leveringen naar Europa uit te stellen nadat zes gevallen van bloedklonters en een laag aantal bloedplaatjes in de Verenigde Staten aan het licht waren gekomen. Lees ook: Denemarken stopt volledig met AstraZeneca en schort gebruik Johnson & Johnson-vaccin op Het bericht Johnson & Johnson vraagt om vaccin voorlopig niet toe te dienen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Hoopgevend: vaccin Johnson & Johnson heel effectief na één prikje (24/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het vaccin van Johnson & Johnson beschermt goed tegen ernstige ziekte en overlijden door Covid-19. Dat meldt de Amerikaanse toezichthouder FDA. Volgens de FDA is het vaccin in de VS 72% effectief na één prikje.
  [naar artikel]
 29. Mogelijk opnieuw zeldzame bijwerking bij vaccin Johnson &Johnson (13/07/2021 - De Morgen)
  Opnieuw tegenslag voor het Johnson & Johnson-vaccin: de Amerikaanse medicijnautoriteit FDA waarschuwt dat het in Nederland ontwikkelde vaccin in zeldzame gevallen kan leiden tot het Guillain-Barré syndroom, een zenuwontsteking die verlammingen veroorzaakt.
  [naar artikel]
 30. Telefacts NU-reporter doet mee aan testfase vaccin Johnson & Johnson (10/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas Van Hemeledonck, de onderzoeksjournalist van Telefacts NU, heeft zich laten inenten met het vaccin van Johnson & Johnson. Of niet. Want helemaal zeker is hij niet. “Ik heb vijftig procent kans dat ik daadwerkelijk met het vaccin ingeënt ben. Maar evenveel kans dat het een placebo is.”
  [naar artikel]
 31. Kandidaat-vaccin Johnson & Johnson is 66 procent effectief tegen COVID-19 (29/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavaccin van Johnson & Johnson is 66 procent beschermend tegen gemiddelde tot ernstige COVID-19, 28 dagen na de inenting. Dat blijkt uit de fase 3 klinische studie, meldt het bedrijf vrijdag.
  [naar artikel]
 32. Vaccin Johnson & Johnson 66 procent doeltreffend (29/01/2021 - De Tijd)
  14:21 Ook de Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson komt met bemoedigende testresultaten over zijn coronavaccin, dat als groot voordeel heeft dat er maar één dosis van nodig is.
  [naar artikel]
 33. Johnson & Johnson mikt op coronavaccin tegen begin 2021 (30/03/2020 - De Tijd)
  14:33 Johnson & Johnson heeft een kandidaat-vaccin geselecteerd om te testen op mensen, en verwacht – als alles vlot verloopt – de eerste batches van het vaccin begin 2021 ter beschikking te hebben.
  [naar artikel]
 34. Kiest u vrijwillig voor het vaccin van Johnson & Johnson? Laat het ons weten (15/06/2021 - De Morgen)
  Mensen jonger dan 41 jaar kunnen zich sinds vandaag via de QVAX-lijst kandidaat stellen om het Johnson & Johnson-vaccin te krijgen. Dat brengt voordelen en nadelen met zich mee, zo moet u slechts één keer naar het vaccinatiedorp, maar er zijn ook wel (iets) meer bijwerkingen. Waarom kiest u wel of niet voor het Johnson & Johnson?
  [naar artikel]
 35. ‘Single-shot’-vaccin van Johnson & Johnson krijgt groen licht van EU (11/03/2021 - Express)
  Het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft toestemming verleend voor het toedienen van het Covid-19-vaccin van Johnson & Johnson bij mensen van 18 jaar en ouder. Daarmee zijn er al vier verschillende coronavaccins die binnen de EU kunnen gebruikt worden. De EMA-commissie die over geneesmiddelen voor menselijk gebruik gaat concludeerde dat de data over de prik van […] The post ‘Single-shot’-vaccin van Johnson & Johnson krijgt groen licht van EU appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 36. Nu ook Johnson & Johnson tegenslag kent: hoe zit het met ons Belgisch vaccin? (01/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Met de haperingen bij AstraZeneca en nu ook Johnson & Johnson, is het misschien tijd om nog eens de ogen te richten op Leuven. Wanneer is ‘ons’ vaccin klaar? “We zijn een kleine speler, zoals iemand die in een keukentje koekjes bakt. De weg naar een industriële bakkerij duurt zo langer”, zegt onderzoeker Johan Neyts. Maar wat als er binnenkort voldoende andere zijn?
  [naar artikel]
 37. Noorwegen stopt met AstraZeneca-vaccin en schort Johnson & Johnson-vaccin op (12/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Noorwegen stopt in het kader van zijn vaccinatiecampagne definitief met het AstraZeneca-vaccin en verlengt de opschorting van het Johnson & Johnson-vaccin. Dat coronavaccin zal wel beschikbaar zijn voor degenen die zich er vrijwillig voor aanmelden. Dat heeft de Noorse regering woensdag aangekondigd.
  [naar artikel]
 38. België voert leeftijdslimiet in voor Johnson & Johnson-vaccin na overlijden -40-jarige vrouw (26/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er is in België een buitenlandse vrouw van jonger dan 40 jaar overleden na vaccinatie met het Johnson & Johnson-vaccin. Dat bevestigt Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) aan onze redactie. Uit voorzorg is beslist voorlopig te stoppen met de vaccinatie met Johnson & Johnson voor personen onder de 41 jaar. De beslissing heeft mogelijk een grote invloed op de timing van de vaccinatiecampagne.
  [naar artikel]
 39. België voert leeftijdslimiet in voor Johnson & Johnson-vaccin na overlijden -40-jarige vrouw (26/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er is in België een buitenlandse vrouw van jonger dan 40 jaar overleden na vaccinatie met het Johnson & Johnson-vaccin. Dat bevestigt Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) aan onze redactie. Uit voorzorg is beslist voorlopig te stoppen met de vaccinatie met Johnson & Johnson voor personen onder de 41 jaar. De beslissing heeft mogelijk een grote invloed op de timing van de vaccinatiecampagne.
  [naar artikel]
 40. Moeten we al onze hoop vestigen op het vaccin van Johnson & Johnson? (24/02/2021 - De Morgen)
  Weer kan AstraZeneca de komende twee weken niet het aantal geplande vaccins leveren, waardoor de vaccinatiecampagne extra vertraging oploopt. Alle hoop op de komst van het Johnson & Johnson-vaccin?
  [naar artikel]
 41. België voert leeftijdslimiet in voor Johnson & Johnson-vaccin na overlijden 39-jarige vrouw (26/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er is in België een buitenlandse vrouw van 39 jaar overleden na vaccinatie met het Johnson & Johnson-vaccin. Dat bevestigt Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) aan onze redactie. Uit voorzorg is beslist voorlopig te stoppen met de vaccinatie met Johnson & Johnson voor personen onder de 41 jaar.
  [naar artikel]
 42. Cruciale dagen voor Johnson & Johnson: wat staat er op het spel? En is de toekomst van het vaccin in gevaar? (20/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het is moneytime voor Johnson & Johnson. Vandaag geeft het Europees Geneesmiddelenagentschap zijn advies over het vaccin dat het “werkpaard” zou worden van de vaccinatiecampagne in ons land, vrijdag volgt de Amerikaanse FDA. En dan nog is de vraag of Johnson & Johnson zélf beslist om direct weer door te gaan. “Bij een Amerikaans bedrijf als J&J is de vrees voor schadeclaims enorm”, zegt professor vaccinologie Geert Leroux-Roels (UGent).
  [naar artikel]
 43. ‘Kans op ongeval is groter dan bijwerkingen’: lezers over waarom ze wel (of niet) voor het vaccin van Johnson & Johnson kiezen (16/06/2021 - De Morgen)
  Het loopt storm op de vaccins van Johnson & Johnson. Sinds gisteren kunnen mensen jonger dan 41 zich kandidaat stellen voor dat vaccin, dat bestaat uit maar één prik. Ook voor onze lezers is het duidelijk: hier met dat J&J-vaccin!
  [naar artikel]
 44. ‘Ik wil graag een zorgeloze vrije zomer’: lezers over waarom ze wel (of niet) voor het vaccin van Johnson & Johnson kiezen (16/06/2021 - De Morgen)
  Het loopt storm op de vaccins van Johnson & Johnson. Sinds gisteren kunnen mensen jonger dan 41 zich kandidaat stellen voor dat vaccin, dat bestaat uit maar één prik. Ook voor onze lezers is het duidelijk: hier met dat J&J-vaccin!
  [naar artikel]
 45. Johnson & Johnson: “Vaccin tegen Covid-19 is 66 procent effectief” (29/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het coronavaccin van Johnson & Johnson is 66 procent beschermend tegen gemiddelde tot ernstige Covid-19, 28 dagen na de inenting. Dat blijkt uit de fase 3 klinische studie, meldt het bedrijf vandaag. De bescherming tegen zware ziektesymptomen is 85 procent effectief. Wie dit vaccin krijgt, zal niet moeten vrezen voor een ziekenhuisopname en zal ook niet sterven aan Covid-19.
  [naar artikel]
 46. OPROEP. Ga jij je registreren voor het Johnson & Johnson-vaccin? (14/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vlamingen die jonger zijn dan 41 jaar kunnen zich vanaf woensdag registreren op de QVAX-lijst om zich te laten inenten met het Johnson & Johnson-vaccin. Op eigen risico.
  [naar artikel]
 47. Vaccin Johnson & Johnson gaat laatste fase in (23/09/2020 - De Tijd)
  15:43 Het vaccin van Johnson & Johnson zit in zijn laatste traject voordat het de markt op kan.
  [naar artikel]
 48. Vandaag ingeschreven, overmorgen al geprikt: Alexander (21) zette zich op Johnson & Johnson-lijst (15/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Jongeren kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor het Johnson & Johnson-vaccin. Op de Qvax-reservelijst is een optie toegevoegd waarbij iedereen tussen de 18 en de 40 jaar oud vrijwillig kan aangeven het vaccin te willen. En dat loont blijkbaar. Alexander Delaere (21), student in Gent, zette zich vanmorgen op de lijst en kreeg tien minuten later al een sms waarin stond dat zijn vaccin klaar lag.
  [naar artikel]
 49. Noorwegen geeft Pfizer-vaccin aan wie Johnson & Johnson kreeg, binnenkort ook bij ons? “Het is in ieder geval niet dringend” (05/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Noorse regering heeft beslist alle mensen die ingeënt zijn met het coronavaccin van Johnson & Johnson een tweede dosis te geven met het Pfizer-vaccin. De reden daarvoor is dat het vaccin minder bescherming blijkt te bieden tegen besmetting. Bij ons is het nog niet zover, zegt viroloog Steven Van Gucht. “Het is ook niet dringend. Maar dit is zeker iets dat de Hoge Gezondheidsraad zal bekijken.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.