Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
22:16 uur

Vlaamse koeien gaven nog nooit zo veel melk

Het Belang van Limburg

14/10/2021 - 03:35


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hoe een gps-systeem gaat helpen om aan te tonen hoe ‘groen’ de melk van Vlaamse koeien is (11/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Landbouwonderzoekers willen dat koeien in Vlaanderen straks allemaal een gps-apparaat rond de hals dragen. Want zo kan de boer perfect bewijzen dat zijn melkkoeien vaker in de wei dan in de stal staan. “In Nederland is melk van koeien die vooral buitenstaan – zogenaamde ‘weidemelk’ – zeer in trek bij de consument”, zegt landbouwonderzoeksinstituut ILVO. “Maar het ontbrak aan een goed systeem om te bewijzen dat de koeien niet gewoon op stal stonden.”
  [naar artikel]
 2. Koeien krijgen gps, voor ‘groenere’ melk (12/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  HasseltLandbouwonderzoekers willen dat koeien in Vlaanderen straks allemaal een gps-apparaat rond de hals dragen, zodat de boer perfect kan bewijzen dat zijn melkkoeien vaker op de wei stonden, dan in de stal. “In Nederland is melk van koeien die vooral buitenstaan?zeer in trek bij de consument”, zegt landbouwonderzoeksinstituut ILVO. “Maar het ontbrak aan een goed systeem om te bewijzen dat de koeien niet gewoon op stal stonden.”
  [naar artikel]
 3. Belgische koeien maken recordhoeveelheid melk (12/06/2019 - De Tijd)
  11:19 Bijna 4 miljard liter melk stroomde vorig jaar uit de uiers van Belgische koeien. België is een van de winnaars van de afschaffing van de Europese melkquota in 2015.
  [naar artikel]
 4. Primeur in België: Lidl wil enkel nog melk van grazende koeien (31/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Lidl verkoopt vanaf deze zomer enkel nog melk van koeien die buiten, in de wei, grazen. Ze zijn daarmee de eerste Belgische retailer die de...
  [naar artikel]
 5. Aanhoudende droogte jaagt landbouwers met koeien op kosten (19/07/2018 - VRT NWS)
  De groententeelt heeft te lijden onder de hitte maar ook landbouwers met koeien worden geconfronteerd met veel problemen: de koeien geven minder melk en omdat er geen goed gras meer in de weides staat, moeten ze alternatief voeder krijgen. De kosten lopen op en die kunnen de boeren niet doorrekenen aan de melkfabrieken.
  [naar artikel]
 6. Tekort aan koeien dwarsboomt Chinese vraag naar melk (04/06/2021 - Knack)
  Chinese burgers hebben steeds grote vraag naar melk. Het land smeedt grote plannen om hun dorst te lessen, maar moet daarvoor eerst op zoek naar extra koeien.
  [naar artikel]
 7. Man achter Vegetarische Slager heeft nieuw ambitieus project: melk en kaas maken van gras, zonder koeien (11/01/2021 - De Morgen)
  Melk en vooral kaas maken uit gras zonder vervuilende koeien is een oude droom die door nieuwe technologie dichterbij komt. Als het lukt ‘heb je iets in handen waarmee je een hele sector overhoop gooit’.
  [naar artikel]
 8. Enkel melk van grazende koeien bij Lidl? Niet aan supermarkten om die keuze voor ons te maken  (09/06/2019 - VRT NWS)
  Landbouwer Bram Atgen vindt het een brug te ver wanneer supermarkten een landbouwkeuze aan de consument opdringen. Zo wil Lidl binnenkort enkel nog melk van grazende koeien verkopen. Atgen vreest dat de extra kost afgewenteld wordt op de landbouwers.
  [naar artikel]
 9. Koeien aan de wiet (13/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Met zeven zijn ze al, de landbouwers in Limburg die hennep als voer voor koeien verbouwen. Al drie jaar kweken ze cannabis sativa, goed voor een areaal van 25 hectare. De resultaten zijn veelbelovend. “Mijn koeien zijn veel gezonder en geven meer melk”, zegt veeboer Ivo Evens (50) uit Erpekom (Peer). De landbouwhennep is overigens compleet legaal. “Je moet er al acht hectare van opsmoren om hetzelfde gevoel te krijgen dat één joint geeft.”
  [naar artikel]
 10. Christel maakt ijs met melk van eigen koeien: “Eén koe zorgt op een dag voor 80 liter ijs” (01/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  IJsjesmakers kloppen de laatste tijd overuren. Logisch, want dankzij het betere weer en de coronamaatregelen is het moeilijk om een leukere en lekkerdere uitstap te bedenken dan een trip naar het ijssalon. Bij Christel Roelands (53) van Lotte’s Hoeve-ijs in Liezele (Puurs-Sint-Amands) maken ze hun ijsjes letterlijk van A tot Z: de koeien op de boerderij zorgen voor de melk, Christel maakt er heerlijke ijsjes van en schept er smakelijke bolletjes van.
  [naar artikel]
 11. 34 hangbuikzwijnen en twee koeien aangetroffen in erbarmelijke toestand: “In 35 jaar nooit gezien” (16/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  De dienst dierenwelzijn van de Vlaamse Gemeenschap heeft maandag 34 hangbuikzwijnen en 2 koeien in beslag genomen. Volgens Rudi Oyen, de voorzitter van het VZOC in Heusden-Zolder, leefden de dieren in erbarmelijke omstandigheden. “De rug van een koe is helemaal verkrampt en staat bol door de pijn aan de veel te lange hoeven”, vertelde hij aan Het Belang van Limburg.
  [naar artikel]
 12. Lidl wil enkel nog melk van grazende beesten (31/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Lidl verkoopt vanaf deze zomer enkel nog melk van koeien die buiten, in de wei, grazen. Ze zijn daarmee de eerste Belgische retailer die de...
  [naar artikel]
 13. Lidl wil enkel nog melk van grazende beesten (31/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Lidl verkoopt vanaf deze zomer enkel nog melk van koeien die buiten, in de wei, grazen. Ze zijn daarmee de eerste Belgische retailer die de...
  [naar artikel]
 14. Koeien hebben hittestress: hoe bescherm je hen daartegen? (24/06/2020 - VRT NWS)
  Het wordt de komende dagen erg warm. Niet alleen mensen, maar ook dieren hebben het dan soms lastig. De koeien van Els Vanneste in Moerkerke bij Damme ondervinden zelfs hittestress. “Ze zweten meer en geven minder melk.”
  [naar artikel]
 15. Hitte zorgt voor stress bij koeien: "Belangrijk om schaduw te voorzien en ze 's nachts buiten te laten"  (24/06/2020 - VRT NWS)
  Niet alleen mensen hebben het moeilijk met temperaturen boven 30 graden Celsius, ook dieren kunnen er moeilijk tegen. Koeien kunnen er zelfs stress van krijgen. Volgens boer Nico Vandervelpen uit Bekkevoort produceren koeien dan tot 15 procent minder melk. "We doen er alles aan om ze verkoeling te geven."
  [naar artikel]
 16. Virtualrealitybril moet Russische koeien meer melk doen produceren (27/11/2019 - VRT NWS)
  In een melkbedrijf in de buurt van Moskou is een experiment uitgevoerd met VR-brillen (virtual reality) voor koeien. Er werd getest of een beeld van een zomerse weide het welzijn van de dieren zou verbeteren en de melkproductie zou kunnen verhogen. De eerste resultaten zijn alvast positief.
  [naar artikel]
 17. Als het van N-VA afhangt, ziet u straks minder koeien (19/07/2018 - De Standaard)
  6 miljoen varkens en 2,5 miljoen melk- en vleeskoeien, dat is te veel voor Vlaanderen, vindt de N-VA. Maar de Boerenbond is het daar niet mee eens.
  [naar artikel]
 18. Als het van N-VA afhangt, ziet u straks minder koeien (19/07/2018 - De Standaard)
  6 miljoen varkens en 2,5 miljoen melk- en vleeskoeien, dat is te veel voor Vlaanderen, vindt de N-VA. Maar de Boerenbond is het daar niet mee eens.
  [naar artikel]
 19. Daarom drink je best geen melk meer (23/10/2018 - Metro)
  Dierenrechtenorganisatie PETA roept op om geen melk meer te drinken. Blanke racisten zouden melk namelijk als symbool gebruiken voor blanke overheersing. Als bewijsmateriaal verwijst de organisatie naar nieuwsartikels over aanhangers van extreemrechts die op sociale media een emoji van een glas melk in hun naam verwerken of trots verklaren dat ze ‘lactosetolerant’ zijn. Het is een symbool voor raciale zuiverheid, want niet-blanke rassen zijn vaak gevoelig voor melkproducten. “Als je geen melk kan drinken, keer dan terug”, klinkt het bij de racisten. Zwanger Maar daar stopt het voor PETA niet. De organisatie vindt dat het een drankje is van álle overheersers omdat de zuivelindustrie ‘extreem geweld’ gebruikt op levende wezens. “Koeien produceren alleen tijdens en na de zwangerschap melk”, zegt PETA, “dus om de negen maanden worden koeien onder dwang zwanger gemaakt zodat ze melk zouden blijven produceren. De kalfjes worden vervolgens zo snel mogelijk weggenomen zodat de koeien snel weer zwanger kunnen worden gemaakt.” Plantaardige melk PETA raadt aan om andere soorten melk te drinken, zoals soja-, rijst- of amandelmelk. Cows' milk has long been a symbol used by white supremacists. One more reason to #DitchDairy. https://t.co/EcHYpUmBux — PETA (@peta) October 19, 2018 Lees ook : Gisele Bündchen gebruikt moedermelk als medicijn Het bericht Daarom drink je best geen melk meer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Van de uier naar de poes. Deze kitten wil enkel verse melk (05/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een kat heeft het na enkele weken in de vrieskou getroffen in zijn nieuwe thuis in Turkije. Als het beestje honger heeft, kan het zo de stal binnenlopen en genieten van een slokje verse melk, rechtstreeks van de uier van de koeien.
  [naar artikel]
 21. 14-jarige "Melkkoe 107" uit Peer produceerde al 145.000 (!) liter melk: "Ze verdient een olympische medaille" (25/11/2020 - VRT NWS)
  Dominique Smeets uit Grote-Brogel heeft geschiedenis geschreven in het landbouwmilieu, of beter: een van zijn koeien deed dat. Zijn 14-jarige melkkoe verbreekt verbazingwekkende records. "Melkkoe 107" produceerde in haar leven al 145. 000 liter melk. Volgens experts is het al 20 jaar geleden dat een koe zoveel melk produceerde.
  [naar artikel]
 22. 650.000 liter melk is normaal. Diepenbeekse boerderij gaat voor 5 miljoen (29/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  DiepenbeekDe familie Didden in Diepenbeek heeft grootse uitbreidingsplannen met haar melkveebedrijf. Met 650 koeien zou het meteen een van de grootste van Limburg worden. Goed voor 5,2 miljoen melk per jaar, acht keer de productie van een gemiddeld Vlaams melkveebedrijf.
  [naar artikel]
 23. Aanhoudende droogte heeft impact op prijzen van boter en melk (30/07/2018 - VRT NWS)
  Als de droogte nog langer aanhoudt, is de kans groot dat niet alleen melk, maar ook de afgeleiden ervan zoals boter en kaas duurder zullen worden. Vooral op wat langere termijn, in de winter, omdat er dan mogelijk te weinig voeder beschikbaar zal zijn voor de koeien. 
  [naar artikel]
 24. Chinezen helpen Vlaamse melk- en varkensboeren (28/12/2016 - De Standaard)
  Een kleinere productie en een grotere Chinese vraag naar melk en varkensvlees: voor het eerst sinds lang krijgen de Vlaamse boeren weer een goede prijs voor hun product.
  [naar artikel]
 25. Koolstofafdruk van Vlaamse melk is in 20 jaar tijd met 30 procent gedaald (29/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Op twintig jaar tijd is de koolstofafdruk van de productie van één liter Vlaamse melk met dertig procent gedaald. Dat blijkt uit een onderzoek van de KU Leuven, waarvan de resultaten dinsdag zijn voorgesteld. Omdat tegelijkertijd ook de productie van melk echter gestegen is, is de globale uitstoot van de sector wel ongeveer gelijk gebleven.
  [naar artikel]
 26. “Als ik het goed begrijp bevalt een koe en moet ze na drie maanden al terug zwanger zijn?” (01/11/2018 - VRT NWS)
  De nieuwe reeks Over Eten is gestart op Eén. Daarin gaan Kobe Ilsen en Danira Boukhriss Terkessidis op zoek naar wat we op ons bord krijgen. Melk bijvoorbeeld.  “Als ik het goed begrijp bevalt een koe en moet ze na drie maanden al terug zwanger zijn om melk te kunnen geven”, was Danira's verwonderde vaststelling. Hoe zit dat met koeien en onze melk? En van waar komt onze biefstuk? We zochten het uit. 
  [naar artikel]
 27. Animal Rights: “Belgische supermarkten verkochten melk van mishandelde koeien” (15/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Volgens beelden die de Duitse dierenrechtenorganisatie SOKO Tierschutz met een verborgen camera heeft gemaakt, worden de koeien in het grootste melkveebedrijf in de Duitse deelstaat Beieren ernstig mishandeld. Ook verschillende Belgische supermarkten verkopen kazen die afkomstig zijn van het bedrijf, zo stelt Animal Rights maandag.
  [naar artikel]
 28. Smaakhoeve De Lochtenberg schakelt over op ‘duurzamere’ Jerseykoeien (10/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In de weilanden naast Smaakhoeve De Lochtenberg in Merksplas grazen voortaan 65 koeien van het ras Jersey. De melk van die runderen wordt nog niet veel gebruikt om kazen van te maken. Voor de melkvee-activiteiten op De Lochtenberg neemt Jeroen Custers de fakkel over van Jos Laurijssen.
  [naar artikel]
 29. Koeien op wandel in stationsbuurt Geraardsbergen (12/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vreemde blikken deze ochtend bij de pendelaars aan het station in het Oost-Vlaamse Geraardsbergen toen plots twee koeien het Stationsplein...
  [naar artikel]
 30. Vlaamse koeien zijn niet de boosdoener: dat klimaatspijbelaars dat zeggen, is jammer (15/03/2019 - VRT NWS)
  Melkveehoudster Julie Van Boven vindt het jammer om te horen dat klimaatspijbelaars tijdens de betogingen oproepen om te stoppen met vlees eten. Volgens haar doet de Vlaamse landbouw al veel klimaatinspanningen. Dat koeien en hun baasjes nu als de boosdoeners worden gezien, vindt ze jammer: "Ik snap niet goed dat bepaalde mensen deze lekkere voeding eerder willen opgeven dan een luxevliegreis naar de zon. Ik hoop dat we niet naar zo’n wereld evolueren".
  [naar artikel]
 31. Koeien zijn dolgelukkig om weer buiten te komen na een winter op stal: "Lijkt wel alsof ze dansen" (30/03/2020 - VRT NWS)
  Nu de winter officieel achter de rug is, is het tijd voor veel boeren om hun koeien weer te laten grazen in weides. Na een winter in de stal, zijn koeien dolblij om weer naar buiten te mogen. En dat zorgt voor een grappig tafereel: koeien die gekke sprongetjes maken. “Ik kan er uren naar kijken.”
  [naar artikel]
 32. Pakistaan takelt koeien van dak (17/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Pakistan heeft een man die koeien teelt, grove middelen moeten inzetten. De man teelt de koeien op de vierde verdieping van een gebouw, maar wil...
  [naar artikel]
 33. Ouders die baby ‘alternatieve papjes’ gaven, schuldig aan dood (14/06/2017 - De Standaard)
  Een koppel uit het Oost-Vlaamse Beveren, van wie de zeven maanden oude baby overleed aan ondervoeding, is veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel. Dat heeft de correctionele rechtbank van Dendermonde beslist. De ouders hadden zonder een arts te raadplegen hun zoon alleen alternatieve melk gegeven, omdat ze ervan uitgingen dat het kind lactose- en glutenintolerant was. ‘Ze gaven hun kind ongepaste voeding en lieten bewust na om met hem naar een dokter te gaan. Zonder dat ze het wilden hebben ze zijn dood veroorzaakt’, motiveerde de rechtbank.
  [naar artikel]
 34. Afrikaans Manneken Pis vraagt aandacht voor belang van melk in Afrika (01/06/2018 - Metro)
  Manneken Pis draagt vrijdag het tenue van een Afrikaanse veehouder en plast zowaar geen water, maar wel melk. 1 juni is Wereldmelkdag en die gelegenheid grijpt de Belgische ngo Dierenartsen Zonder Grenzen aan om samen met het beroemde standbeeldje aandacht te vragen voor het belang van melk in Afrika. De voorbijgangers en toeristen zullen ongetwijfeld even raar opkijken wanneer ze Manneken Pis plots melk in plaats van water zien plassen. Al worden ze meteen gesensibiliseerd tijdens het proeven van een glas eerlijke melk van Fairebel, het merk van de Belgische boerencoöperatieve Faircoop. Liefst 1 miljard Afrikanen leven van de veeteelt en dus is melk een belangrijke bron van inkomsten. In sommige woestijnachtige gebieden is het vaak ook de enige manier om te overleven en dat maakt melk essentieel in de strijd tegen armoede en honger. Aangezien melk een van de weinige eiwitbronnen is in Afrika, leidt een gebrek hieraan vaak tot ondervoeding. Ter vergelijking, een Belgische koe zorgt gemiddeld voor 25 tot 35 liter melk per dag. In Afrika ligt het gemiddelde op twee tot drie liter, maar tijdens het droogseizoen produceert een koe soms vaak geen liter melk. Dierenartsen Zonder Grenzen ondersteunt de melkproductie in Afrika door de gezondheid van de kuddes vee actief op te volgen. De ngo vaccineert dieren, geeft opleidingen aan veeboeren en legt voorraden veevoer aan. Zo kunnen de koeien ook in het droogseizoen twee tot drie liter melk produceren. bron: Belga Het bericht Afrikaans Manneken Pis vraagt aandacht voor belang van melk in Afrika verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Landbouwer lapt maatregelen aan zijn laars: 71 ondervoede koeien in beslag genomen (15/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse dienst Dierenwelzijn heeft dinsdag bij een nog vrij jonge landbouwer in Lichtervelde eenenzeventig runderen in beslag genomen. De koeien waren ernstig ondervoed. “Dit is heel uitzonderlijk”, aldus Brigitte Borgmans van de Vlaamse Dienst Dierenwelzijn.
  [naar artikel]
 36. Zeewier kan methaanuitstoot koeien verminderen met 82 procent (18/03/2021 - Express)
  Volgens een wetenschappelijk onderzoek kunnen boeren de methaanuitstoot van hun koeien gevoelig verlagen door zeewier toe te voegen aan hun voeding. De onderzoekers hebben een daling vastgesteld van 82 procent bij koeien die vijf maanden zeewier kregen bij hun voeding. Het voederen van zeewier aan koeien is een levensvatbare langetermijnmethode om de uitstoot van broeikasgassen […] The post Zeewier kan methaanuitstoot koeien verminderen met 82 procent appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 37. Nooit eerder lagen er zo veel bomen onder de kerstboom: “Vroeger gaven we een doos chocolade, nu een boom” (21/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een boom schenken is nooit zo populair geweest als nu. Bos+, de organisatie waarbij je ‘een boom’ kan kopen om te schenken aan iemand, plant dit seizoen meer dan dubbel zoveel hectare als de voorbije jaren. Vooral bij bedrijven zijn de bomen populair als groen cadeau voor de klanten of het personeel. “Vroeger gaven we een doos chocolade, nu een boom.”
  [naar artikel]
 38. Burger King maakt hamburger van “propere koeien” (14/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Burger King wil een meer milieuvriendelijke hamburger produceren. De hamburgerketen vervaardigt een nieuwe versie van zijn Whopper, waarvoor het vlees gebruikt wordt van koeien die als gevolg van een aangepast dieet minder methaan produceren. Methaan is een van de belangrijkste broeikasgassen, met een veel groter broeikaseffect dan C02, en is quasi uitsluitend afkomstig van herkauwers zoals koeien en schapen.
  [naar artikel]
 39. Blokkade Qatar? Vlieg melkkoeien over (13/06/2017 - De Tijd)
  11:55 Een Qatarese zakenman laat 4.000 koeien overvliegen naar zijn vaderland om het tekort aan verse melk op te vangen dat is ontstaan door de blokkade van het emiraat.
  [naar artikel]
 40. Chinese kleuters drinken binnenkort Oost-Vlaamse Inex-melk (16/10/2020 - VRT NWS)
  Volgende maand kunnen Chinese kleuters voor het eerst vloeibare groeimelk drinken, en die komt van de Oost-Vlaamse zuivelproducent Inex. Vorig jaar lanceerde het zuivelbedrijf uit Bavegem opnieuw het iconische merk Bambix dat het familiebedrijf nu dus zal uitvoeren naar China. Daar kenden ze tot nu alleen groeimelk in poedervorm. “De nieuwe afzetmarkt is meer dan welkom, want door de coronacrisis hebben we nu veel minder melk kunnen uitvoeren", zegt directeur Steven Dierickx.
  [naar artikel]
 41. Camerabewaking moet koeien tegen pervert beschermen (29/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Wie is de man die nu al minstens vier koeien heeft aangerand, in boerderijen in het Oost-Vlaamse ­Evergem? De boeren zijn in shock, en de lokale politie is een onderzoek opgestart naar de aanrander van hun vee. Veehouders in de streek krijgen nu de raad om camera’s op te hangen in hun stallen.
  [naar artikel]
 42. Drinken we straks melk met prik? (27/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  In een poging melk weer hip te maken komt een Britse zuivelproducent binnenkort met melk met prik op de markt. De bedoeling is dat het drankje later ook hier te koop is.
  [naar artikel]
 43. Burger King maakt hamburger van minder vervuilende koeien (14/07/2020 - De Morgen)
  Burger King wil een meer milieuvriendelijke hamburger produceren. De hamburgerketen vervaardigt een nieuwe versie van zijn Whopper, waarvoor het vlees gebruikt wordt van koeien die als gevolg van een aangepast dieet minder methaan produceren. Methaan is een van de belangrijkste broeikasgassen, met een veel groter broeikaseffect dan CO2, en is quasi uitsluitend afkomstig van herkauwers zoals koeien en schapen.
  [naar artikel]
 44. Grote prijsverschillen voor melk in de supermarkt: "Misschien tijd voor een fairtradelabel voor Belgische melk" (17/09/2021 - VRT NWS)
  Waarom zijn er zo'n grote prijsverschillen voor melk in de supermarkt? Van 55 cent tot 1,15 euro voor een liter halfvolle melk. De Federatie van de Zuivelindustrie klaagt bij De Inspecteur over een kunstmatig lage prijs voor melk: "Prijzenslag heeft de melkprijs doen kelderen."
  [naar artikel]
 45. Lidl schakelt over op weidemelk (31/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Lidl zal vanaf deze zomer enkel nog weidemelk verkopen: melk van koeien die minstens 120 dagen per jaar minimaal 6 uur per dag buiten grazen. Dat...
  [naar artikel]
 46. VIDEO. Helikopter brengt duizenden koeien water (07/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Niet alleen mensen moeten veel drinken bij deze temperaturen, ook dieren hebben nood aan water. Duizenden koeien in de Zwitserse bergen werden...
  [naar artikel]
 47. Vlaamse melkveehouders bezorgd om broeikaseffect door methaan van koeien: "Onze uitstoot moet lager" (06/09/2019 - VRT NWS)
  Milcobel, een coöperatie die bijna de helft van de Vlaamse melkveehouders vertegenwoordigt, wil tegen 2030 30 procent minder broeikasgassen uitstoten. In totaal is de melkveesector verantwoordelijk voor 4 procent van de broeikasgassen in Vlaanderen. Dat aandeel bestaat vooral uit de methaanuitstoot van koeien. Een andere samenstelling van hun voeding kan dat cijfer naar beneden halen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.