Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
22:13 uur

De zeven geboden van Urbanus

Het Belang van Limburg

14/10/2021 - 03:35

“Ik heb geen schrik van God. Zijn boek is dikker en heeft een grotere oplage. Hij zal niet rap reclameren.” Urbanus (72) kent zijn plek in de wereld. In zijn autobiografie ‘En van waar dit allemaal komt’ - een turf van 512 bladzijden - deelt de peetvader van de Vlaamse comedy grappen, maar ook levenslessen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. VIDEO. Urbanus stelt zijn animatiefilm “Urbanus de Vuilnisheld” voor (24/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Urbanus heeft een animatiefilm gemaakt: “Urbanus de Vuilnisheld”. De stripheld Urbanus wordt daarin verliefd op juf Pussy en redt zijn gemeente...
  [naar artikel]
 2. Bronzen Urbanus voor overleden Nieuwsbladjournalist (23/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Henri Spider (66) kreeg samen met sportjournalist Walter Wauters in het Baljuwhuis de Bronzen Urbanus — de Galmaardse cultuurprijs— uit handen van de echte Urbanus.
  [naar artikel]
 3. Jarige Urbanus wordt gevierd in "Urbanus 70": dit zijn zijn favoriete nummers (al maken zijn fans een heel andere keuze) (08/01/2019 - VRT NWS)
  Hij viert in juni van dit jaar zijn 70e verjaardag: komiek/cabaretier/auteur Urbanus. Eén zet hem vanaf vanavond al in de bloemetjes met een vijfdelige reeks "Urbanus 70". Daarin blikken bekende vrienden en collega's via zijn werk en allerlei anekdotes terug op Urbanus' rijkgevulde carrière. Maar aan welke nummers en sketches heeft hij zelf de beste herinneringen? Voor VRT NWS dook Urbanus in zijn rijkgevulde archief. En de luisteraars van Radio 2: die kozen voor een ultieme klassieker.
  [naar artikel]
 4. "Urbanus: de vuilnisheld", de eerste lange Urbanus-tekenfilm in première (24/02/2019 - VRT NWS)
  Vanmiddag gaat in Antwerpen "Urbanus: de vuilnisheld" in première. Dat is de eerste lange tekenfilm met de figuurtjes uit de beroemde Urbanus-strips. De komiek wordt dit jaar 70 jaar en bovendien is het verhaal van de film bijzonder actueel, want Urbanus wordt geconfronteerd met de milieuproblematiek.
  [naar artikel]
 5. Er komt een musical over Urbanus: “De onnozelste van de eeuw” (27/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Stany Crets (54) gaat een musical over Urbanus (69) regisseren. ‘Urbanus, toneel met liekes’ , wordt ook geschreven Crets. Wie de komiek zal spelen...
  [naar artikel]
 6. Komt er een nieuwe samenwerking tussen Urbanus en Stijn Coninx? (22/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Urbanus wordt dit jaar 70 en viert dat met de film ‘Urbanus: de Vuilnisheld’. Geen logisch vervolg op de kaskrakers ‘Hector’ en ‘Koko Flanel’, maar...
  [naar artikel]
 7. Stripreeks “Urbanus” gevierd met de expo “kattenkwaad, 35 jaar Urbanus verstript” (16/12/2017 - VRT NWS)
  In het Speelkaartmuseum in Turnhout loopt nog tot 31 maart een tentoonstelling over de levende stripfiguur "Urbanus". De reeks bestaat 35 jaar, reden genoeg om uit te pakken met de expo "kattenkwaad, 35 jaar Urbanus verstript". De collectie getekend door Willy Linthout telt inmiddels 176 verhalen en is gekend voor zijn iets stoutere soort van humor.
  [naar artikel]
 8. Trailer gelost van nieuwe animatiefilm rond Urbanus (04/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  De animatiefilm ‘Urbanus: de Vuilnisheld’ is pas vanaf 27 februari in de zalen te zien, maar nu is de volledige trailer al gelost. De stemmen worden verzorgd door onder andere Urbanus zelf, Sven De Ridder en Sien Eggers.
  [naar artikel]
 9. Trailer gelost van nieuwe animatiefilm rond Urbanus (04/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De animatiefilm ‘Urbanus: de Vuilnisheld’ is pas vanaf 27 februari in de zalen te zien, maar nu is de volledige trailer al gelost. De stemmen worden verzorgd door onder andere Urbanus zelf, Sven De Ridder en Sien Eggers.
  [naar artikel]
 10. De nieuwe levensfilosofie van Urbanus: “Het leven is oneerlijk, trek er uw plan mee” (04/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Urbanus wordt zeventig, maar blijft productief: hij toert het hele voorjaar door Vlaanderen, trekt daarna weer naar Nederland, bracht al meer dan honderdtachtig Urbanus-strips uit én in maart komt zijn animatiefilm in de zalen. Naar aanleiding van zijn verjaardag bereidt de VRT ook een docureeks voor, maar Urbanus relativeert: “Met al dat gedoe rond mijn zeventigste zal ik blij zijn wanneer ik eenenzeventig word.”
  [naar artikel]
 11. Urbanus: "Eind februari 2019 komt mijn tekenfilm uit als hij klaar is" (20/12/2018 - VRT NWS)
  De komiek Urbanus heeft in "De afspraak" zijn nieuwe bioscoopfilm voorgesteld. "Urbanus: De vuilnisheld" is een animatiefilm met zijn stripfiguur in de hoofdrol.
  [naar artikel]
 12. Urbanus goes heavy metal! (14/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Hoog tijd om het ruige kantje van Urbanus boven te halen. Samen met de mannen van Fleddy Melculy rockt hij het kot kapot!
  [naar artikel]
 13. Urbanus viert 25ste huwelijksverjaardag in zijn origineel trouwkostuum (05/08/2020 - VRT NWS)
  Komiek Urbanus en zijn vrouw Nadine hebben hun trouwkledij nog eens aangetrokken. Vandaag precies 25 jaar geleden - op 5 augustus 1995 - stapte het koppel in het huwelijksbootje. Urbanus en Nadine vieren hun zilveren huwelijk nu door hun trouwfoto van destijds nog eens over te doen, in hun originele trouwkledij.
  [naar artikel]
 14. Urbanus: “Tegen programma's als 'Die huis' zeg ik nee” (03/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voor Urbanus, die dit jaar zijn 70ste verjaardag viert, is vrijheid het hoogste goed. In De Morgen vertelt hij dat hij dan ook regelmatig...
  [naar artikel]
 15. “De creativiteit blijft komen” (20/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Zevenenzestig is hij, maar dat is voor Urbanus geen reden om op zijn lauweren te rusten. ‘Urbanus Zelf!’ - zijn eerste sketch-cd in vijftien jaar - is nu verkrijgbaar én hij werkt aan een nieuwe zaalshow. “De creativiteit blijft komen”, zegt Urbanus. “Zolang ik maar niet onder druk moet werken.”
  [naar artikel]
 16. Première Urbanus-tekenfilm lokt massa fans naar Antwerpen: “Ik voel me een sheriff, met een heel grote ster” (25/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Urbanus lijkt op zijn zeventigste populairder dan ooit. De fans stonden gisteren buiten op de rode loper en binnen in Kinepolis Antwerpen rijendik, in de hoop een glimp op te vangen van de komiek, op de première van zijn eigen animatiefilm Urbanus: De Vuilnisheld.
  [naar artikel]
 17. Jonas Van Thielen uit ‘Ten oorlog’ vertolkt Urbanus in musical (30/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Jonas Van Thielen (33) kent u als reisgezel van Arnout Hauben in de VRT-reeks Ten oorlog. Of als acteur in onder meer In Vlaamse velden en Vriendinnen. Nu gaat hij zich voor het eerst aan musical wagen. Hij zal Urbanus spelen in Urbanus, de musical, dat op 16 oktober 2020 in première gaat.
  [naar artikel]
 18. Urbanus en Kim Duchateau prijken binnenkort op Antwerpse muren (06/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Urbanus en cartoonist Kim Duchateau krijgen deze zomer een mooie plek op een Antwerpse muur. Daarmee komt het aantal stripmuren in Antwerpen op vijftien. Urbanus verschijnt op een muur in de Boterhamstraat, in de buurt van de Paardenmarkt. Cartoonist Duchateau zal te bewonderen zijn in de Grote Goddaard. Dat meldt de Antwerpse zender ATV.
  [naar artikel]
 19. 'Trecto Pnix': Urbanus gaat op tournee met nieuwe theatershow (26/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na drie jaren toeren met een luidruchtig rockbandje langs de zomerfestivals, heeft Urbanus weer zin in het knusse van de theaters. De titel van
  [naar artikel]
 20. Speel de ultieme Urbanus-quiz voor Hittentitten (07/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Chatten en teljoren: vandaag wordt Vlaanderens bekendste komiek 70 jaar. Even checken aan de hand van dit examen, hoe goed jij Urbanus, geboren als...
  [naar artikel]
 21. Fans ongerust door één detail in nieuwste Urbanus-strip: is het einde van de reeks nabij? (15/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Opschudding bij de liefhebbers van de Urbanus-strips. Nadat Urbanus zelf enkele maanden geleden al liet vallen dat het mogelijk voorbij is bij album 200, eindigt strip nr 191 nu ook met een plaatje met een niet mis te verstane boodschap: “nog negen avonturen”. “Alles heeft één einde”, reageert tekenaar Willy Linthout mysterieus. “Tenzij een worstje, dat heeft er twee.”
  [naar artikel]
 22. Zó ziet de eerste animatiefilm van de populaire "Urbanus"-strip eruit (22/10/2018 - VRT NWS)
  Vanaf 27 februari loopt "Urbanus: de vuilnisheld" in de bioscoopzalen. Het is de eerste animatiefilm gebaseerd op de ondeugende strips waarin de Vlaamse komiek, zanger en acteur Urbanus de hoofdrol speelt. Hieronder kunt u alvast de eerste beelden bekijken van een schimmige Rus -Igor De Rus of simpelweg Jef Patat- die gevaarlijk afval komt storten in Tollembeek.     
  [naar artikel]
 23. Urbanus-animatiefilm in de maak: 'De Vuilnisheld' (29/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  'De Vuilnisheld', dat wordt de titel van de eerste tekenfilm van en met Urbanus. De film verschijnt pas volgend jaar in de filmzalen maar deze week...
  [naar artikel]
 24. Musical van Urbanus "wordt de onnozelste van deze eeuw" (20/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Belgische productiehuis Deep Bridge werkt aan musicals gebaseerd op het werk van cabaretier Urbanus en chansonnier Raymond van het
  [naar artikel]
 25. Urbanus schrijft autobiografie: “Na die eerste optredens in de jaren ‘70 was er altijd wel iets plezant te vertellen” (01/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Urbanus heeft zijn eigen levensverhaal opgetekend, de autobiografie is nu helemaal af. Hij wordt volgende week 72 jaar. Het boek zelf was al lang aangekondigd, maar Urbanus raakte maar niet uitgepend over z’n vele successen en de onwaarschijnlijke belevenissen in zijn lange carrière. Het boek komt pas in oktober uit maar hij stelde het vandaag al voor aan de pers.
  [naar artikel]
 26. Nieuwe stripmuur Urbanus in Antwerpen, tekenaar verrast: "Ik kwam het te weten via Facebook" (06/11/2020 - VRT NWS)
  Na Nero, Kiekeboe en Suske en Wiske, krijgt ook Urbanus een stripmuur in Antwerpen. De nieuwe stripmuur komt aan de Paardenmarkt, vlakbij de studentenbuurt in Antwerpen. Urbanus zelf en striptekenaar Willy Linthout waren er niet van de op hoogte. "Ik kom volledig uit de lucht gevallen", zegt Linthout aan Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 27. INTERVIEW. Metalband Fleddy Melculy brengt nieuwe plaat uit: “Mensen vinden dat wij een Urbanus-kantje hebben” (13/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Urbanus is zijn grote inspiratiebron en samen stonden ze al op meer dan 80 podia in binnen- en buitenland. Maar nu is het opnieuw tijd voor dat...
  [naar artikel]
 28. Bekijk de trailer van ‘Urbanus: De Vuilnisheld’, de eerste tekenfilm van de bekende stripfiguurtjes (22/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op 27 februari 2019 komt ‘Urbanus: de Vuilnisheld’ in de zalen. Het wordt een zotte animatiefilm voor jong en oud die zich afspeelt in het van de...
  [naar artikel]
 29. Urbanus over afgelaste Boekenbeurs: "Jammer, ik ben daar al jaren vaste klant" (15/05/2020 - VRT NWS)
  Komiek en stripauteur Urbanus vindt het jammer dat de Boekenbeurs dit jaar niet doorgaat. Organisator Boek.be vindt het te onduidelijk of er in het najaar massa-evenementen kunnen plaatsvinden, dus hakt het de knoop nu al door. "Da's natuurlijk spijtig. Van in het begin van de Urbanusstrip ben ik daar vaste klant," aldus Urbanus.
  [naar artikel]
 30. Eerste tekenfilm van Urbanus gaat in première: "Op randje van 'Kinderen Toegelaten'" (25/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Pas in juni mag Urbanus 70 kaarsjes uitblazen, maar de festiviteiten zijn al lang begonnen. Na een vijfdelige special op Eén ging gisteren in...
  [naar artikel]
 31. Deze moppenbattle tussen Urbanus en Jan Jaap van der Wal zag je niet in 'Tegen de sterren op' (19/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wie is er nu het grappigst? Jan Jaap van der Wal of Urbanus? Dat proberen ze uit te vechten in een heuse moppenbattle.
  [naar artikel]
 32. Urbanus werkt aan autobiografie: “Maar ik maak telkens nieuwe dingen mee” (03/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Urbanus (71) werkt aan een autobiografie. Dat maakte hij bekend in een interview op de website van NPO Radio 5. Het wordt een lijvig en openhartig...
  [naar artikel]
 33. Urbanus: 'Ik, een rechtse zak? Laat ze maar zeggen' (13/08/2017 - Knack)
  Urbanus, aka Urbain Servranckx, is er 68, maar lang niet uitgeblust. Dit najaar pakt de komiek uit met een nieuwe theatershow én een nieuwe plaat.
  [naar artikel]
 34. Eerste Urbanus-animatiefilm in de maak: 'De Vuilnisheld' (29/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  'De Vuilnisheld', dat wordt de titel van de eerste tekenfilm van en met Urbanus. De film verschijnt pas volgend jaar in de filmzalen maar deze week...
  [naar artikel]
 35. Urbanus krijgt carrièreprijs van Sabam (24/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Komiek, liedjesschrijver en auteur Urbanus heeft zondag in Antwerpen de "Muze" van auteursrechtenmaatschappij Sabam gekregen. Hij kreeg de prijs...
  [naar artikel]
 36. Is 't Sagan of Urbanus? "Inderdaad zelfde schelmentronie" (27/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het is twee keer kijken, dezer dagen, als je wielerheld Peter Sagan ziet rondlopen. De gelijkenis met een jonge Urbanus is treffend. Dat zorgde
  [naar artikel]
 37. Met deze prachtige Sleen-ode neemt Urbanus afscheid (12/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Urbanus heeft op geheel eigen wijze afscheid genomen van zijn vriend Marc Sleen, tijdens de uitvaart in de kerk van Hoeilaart. Samen met Dirk
  [naar artikel]
 38. Urbanus krijgt eigen versie van Monopoly (19/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Urbanus (70) heeft zijn eigen spelbord gecreëerd voor Monopoly. Dat vertelde de komiek vandaag zelf op Radio 2. Het spel is vanaf eind dit jaar...
  [naar artikel]
 39. Urbanus op tournee met nieuwe zaalshow: "Ouder, maar niet braver" (01/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe grappen hebben een pointe, de liedjes een refrein en dus mag hij het eindelijk vertellen. Volgend najaar trekt Urbanus (67) opnieuw
  [naar artikel]
 40. Urbanus brengt nieuwe plaat uit en toont meteen zijn goed hart (22/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dat Urbanus niet alleen de grote komediekoning is, maar ook een gevoelige kant heeft, bewijst hij met zijn nieuwe single 'Annie Zingt Een
  [naar artikel]
 41. Urbanus schrijft opiniestuk over humor, racisme en censuur: “Zolang de waarheid wordt verdoezeld, zegeviert de argwaan” (22/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Komiek Urbanus (71) was vorige week maandag te gast in het Canvas-programma ‘De Afspraak’ om het te hebben over humor in gevoelige tijden. Enkele...
  [naar artikel]
 42. Urbanus ziet coronacrisis als serieuze levensles: “Ik vind het goed dat mijn kinderen dit eens meemaken” (17/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Urbanus (70) brengt zijn dagen momenteel door met het schrijven van zijn biografie. De huidige crisis - hoe dramatisch ook - ziet hij als een goede...
  [naar artikel]
 43. Passage Urbanus in ‘De Afspraak' zorgt voor ophef: “Niet relevant wat een witte oudere komiek te zeggen heeft over racisme” (16/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Maandagavond was komiek Urbanus (71) te gast in het Canvas-programma ‘De Afspraak’ om het te hebben over humor in gevoelige tijden. Z'n...
  [naar artikel]
 44. Urbanus mengt zich in het debat rond humor/racisme/censuur: “Zolang de waarheid wordt verdoezeld, zegeviert de argwaan” (22/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Komiek Urbanus (71) was vorige week maandag te gast in het Canvas-programma ‘De Afspraak’ om het te hebben over humor in gevoelige tijden. Enkele...
  [naar artikel]
 45. Urbanus krijgt met Jonas Van Thielen een musicaldubbelganger: “Dat streelt mijn ego, ja” (14/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Als Urbanus zijn er voortaan twee: de echte Urbain Servranckx (70) en zijn understudy Jonas Van Thielen (33). Die laatste vertolkt binnenkort de...
  [naar artikel]
 46. Urbanus tekent eigen Monopolyspel (20/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Ook op zijn 70ste blijft Urbanus gekkigheden uit zijn mouw schudden. Dit najaar ligt zijn eigen versie van Monopoly in de winkel, en kan u met vrienden en familie vechten om de Poesje Stoeisteeg en de Hittentitse Steenweg.
  [naar artikel]
 47. Urbanus openhartig in ‘The Best Of’: “Humor dient om onzekerheid te verbergen” (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dinsdag eert ‘The Best Of’ de man die zijn volk leerde lachen. De peetvader van de Vlaamse stand-up comedy, Urbanus (72). Ook de man die al meerdere malen het dak van een uitverkochte Ancienne Belgique blies, maar in ‘The Best Of’ doen anderen dat voor hem. Maar Urbanus maakt ook even tijd om met An Lemmens te praten over zijn onzekerheid. “Ik wilde eigenlijk striptekenaar worden, maar vond nergens de mogelijkheid.”
  [naar artikel]
 48. Urbanus openhartig in ‘The Best Of’: “Humor dient om onzekerheid te verbergen” (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dinsdag eert ‘The Best Of’ de man die zijn volk leerde lachen. De peetvader van de Vlaamse stand-up comedy, Urbanus (72). Ook de man die al meerdere malen het dak van een uitverkochte Ancienne Belgique blies, maar in ‘The Best Of’ doen anderen dat voor hem. Maar Urbanus maakt ook even tijd om met An Lemmens te praten over zijn onzekerheid. “Ik wilde eigenlijk striptekenaar worden, maar vond nergens de mogelijkheid.”
  [naar artikel]
 49. De 7 geboden van Maasmechelaar Ruben Bemelmans om de grillen van het tennisleven te overleven (17/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vorige week Tokio, gisteren in Antwerpen en dan naar zeg maar Moskou, Kaapstad of Melbourne. Zo ziet het lichtjes waanzinnige leven eruit van de 30-jarige Ruben Bemelmans, Limburger én wereldburger. Vooraleer hij zijn debuut maakt op de European Open, geeft hij zijn survivaltips voor het tenniscircuit aan de hand van zeven geboden. “Vergeet vooral niet te genieten.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.