Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
22:08 uur

“Een ploeg bestaat uit 11 spelers én hun vervangers”

Het Belang van Limburg

14/10/2021 - 03:35


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 6-1! José Mourinho haalt uit naar eigen spelers na blamage in Noorwegen: “Hun A-ploeg was beter dan onze B-ploeg” (22/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Van een schok gesproken. AS Roma heeft in de Conference League met 6-1 - jawel, zes-één - verloren van FK Bodø/Glimt, de leider in de Noorse competitie. José Mourinho was hard voor zichzelf en de spelers van zijn veredeld B-elftal. “Ik heb een heel goeie basisploeg, maar geen sterke kern. Mijn inschattingsfout.”
  [naar artikel]
 2. 6-1! José Mourinho haalt uit naar eigen spelers na blamage in Noorwegen: “Ik heb een heel goeie basisploeg, maar geen sterke kern” (22/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Is dat even schrikken. AS Roma heeft in de Conference League met 6-1 - jawel, zes-één - verloren van FK Bodø/Glimt, de leider in de Noorse competitie. Over een blamage voor José Mourinho gesproken. “Hun A-ploeg was beter dan onze B-ploeg, mijn inschattingsfout.”
  [naar artikel]
 3. “Wederzijds geflirt”, “leugens”, of “één fatale sms”: verdediging Bart De Pauw trekt vrouwen een voor een in twijfel op tweede procesdag (15/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Maaike? “Ze liegt.” Ella-June? “Een fatale sms, meer niet.” Lize? “Wederzijds flirten.” Ellen? “Actief geronseld en dus geen slachtoffer.” Dymphne? “Nooit een affaire.” Helena? “Stuurde altijd terug.” Jenka? “Leugenachtige verklaringen.” Liesa? “Gekwetst, maar nooit gestalkt.” Bart De Pauw (53) bood donderdag in tranen zijn excuses aan voor zijn “foutief” gedrag, dat hij een (serie)stalker is, ontkende hij fel. De hele dag was één langgerekte tegenaanval op álle vrouwen. “Er is met belastinggeld een dossier gefabriceerd.”ah
  [naar artikel]
 4. Van Aert: “Fantastisch om te horen hoe gemotiveerd Evenepoel is om te helpen. Dit is unieke kans” (23/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zondag mag het géén zilver zijn: de favorietenrol van Wout van Aert schreeuwt om WK-goud. “Iedereen beseft dat ik de beste kans heb”, zegt Van Aert in een interview aan HLN. Hij looft hoe de Belgische ploeg hem als één man naar een unieke titel in eigen land wil helpen: “(lacht) Dan kan ik op pensioen gaan.”
  [naar artikel]
 5. Het PSG-effect? RB Leipzig vreest “agressief” Club Brugge: “Een ploeg met bovengemiddeld getalenteerde spelers” (27/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Tot zo ver het verrassingseffect. Na de 1-1-demonstratie van Club Brugge tegen Paris Saint-Germain is RB Leipzig wakker geschud. “Club Brugge heeft het de sterspelers van PSG moeilijk gemaakt”, zegt Leipzig-coach Jesse Marsch. “Ze hebben bovengemiddeld getalenteerde spelers, vooral in de aanval.”
  [naar artikel]
 6. Moet stad café dat al meer dan honderd jaar bestaat onteigenen voor bouw nieuw zwembad? “Ik wil weten waar ik aan toe ben” (02/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het is de voorbije maanden behoorlijk stil geweest rond de bouw van het nieuwe zwembad en de ontwikkeling van de hele sportsite Sportkringpark. Het stadsbestuur heeft nog niet alle gronden die het wil om het project op te starten. Daarvoor zou mogelijk het café Chalet onteigend moeten worden, het café bestaat al meer dan honderd jaar. “Ik wil weten waar ik aan toe ben”, zegt de uitbaatster. “Onteigenen is de allerlaatste optie”, reageert de schepen.
  [naar artikel]
 7. Ein-de-lijk, Philippe Clement zei zowaar eens waar het op stond: “Mijn spelers moeten eens goed in de spiegel kijken” (15/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Een heel aantal jongens heeft geen goeie beurt gemaakt.” “Ik verwacht véél meer van mijn groep.” “Het moet beter, anders win je geen prijzen.”...
  [naar artikel]
 8. Sinds Konaté in de ploeg kwam, verloor STVV nog maar één keer: “Meer zelfvertrouwen onder Hollerbach” (15/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Toeval of niet, sinds Mory Konaté in de ploeg kwam, verloor STVV nog maar één keer. De 27-jarige Guineeër groeide in geen tijd uit tot sterkhouder op het middenveld en werd door de STVV-fans verkozen tot ‘Speler van de Maand’. “Het verschil met de vorige seizoenen? Ik voel nu het vertrouwen van de coach.”
  [naar artikel]
 9. Mike Trésor na zege in Kortrijk: “Kracht van veel spelers met verschillende profielen” (09/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Ik ben altijd blij dat er weer een dag om is”, glimlachte John van den Brom, die aftelt naar 7 september, de dag dat de zomermercato afloopt. “Het zou geweldig zijn om met deze kern het seizoen af te werken.”
  [naar artikel]
 10. Wout van Aert wordt onbetwiste nummer één in Belgische WK-selectie: “Ik ga resoluut voor één kopman” (11/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Namen noemt bondscoach Sven Vanthourenhout nog niet. Behalve één: Wout van Aert is de Belgische kopman voor het WK wielrennen op de weg, en hij is de enige. Of nog: Tiesj Benoot is nu ook al zo goed als zeker van WK-selectie. “Ik heb vijf certitudes”, zegt Vanthourenhout. Daar zijn Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Tim Wellens, Philippe Gilbert en ook Remco Evenepoel níet bij. “Remco moet nu gewoon een rugnummer opspelden, uitvoeren wat de ploeg hem vraagt en gedaan.”
  [naar artikel]
 11. Dimitri de Condé kijkt uit naar West Ham: “Enige match als underdog” (20/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Voor de loting gaf Dimitri de Condé, Head of Football bij KRC Genk, aan dat hij graag een Engelse club zou treffen. “Omdat ik weet dat dit de wens was van het gros van onze spelers”, zegt hij daags voor de clash met West Ham. “Hopelijk houden we achteraf ook een goed gevoel over aan deze topmatch.”
  [naar artikel]
 12. “STVV is geen ploeg uit rechterkolom” (23/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Na elf wedstrijden telt OHL nog altijd maar één overwinning. Daar willen ze in Leuven verandering in brengen. “We gaan voor drie punten, maar dat zeggen we elke week”, aldus Marc Brys.
  [naar artikel]
 13. “Wees niet bang”: zo leg je de Franse drietand Griezmann-Mbappé-Benzema aan banden (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Dek goed door, laat Mbappé en Benzema niet één tegen één komen.” Maar ook: “Durf zelf aan te vallen - België heeft de driehoek Hazard, De Bruyne, Lukaku.” Moet het aanvallende trio van de Fransen ons zorgen baren? Een inschatting.
  [naar artikel]
 14. Het veldritcircus in de VS is een beetje het Wilde Westen: “Nys heeft een heel bedrijf, wij een tentje” (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De WB-cross in Iowa zondag is de laatste stop in de VS. Het drieluik lijkt op een reizend circus. “Het is elke dag improviseren”, zegt Bart Wellens, ploegleider bij Tormans. Veldrijder Vincent Baestaens ziet de cross over de plas evenmin leven: “Amerikanen willen Amerikaanse winnaars zien.” Een inkijk in de vele obstakels, al ontsnapt één Belgische ploeg aan veel problemen.
  [naar artikel]
 15. Bart De Pauw gaat resoluut voor vrijspraak en kiest frontale aanval: vrouwen een voor een onderuit geschoffeld (15/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Maaike? “Ze liegt.” Ella-June? “Een fatale sms, meer niet.” Lize? “Wederzijds flirten.” Ellen? “Actief geronseld en dus geen slachtoffer.” Dymphne? “Nooit een affaire.” Helena? “Stuurde altijd terug.” Jenka? “Leugenachtige verklaringen.” Liesa? “Gekwetst, maar nooit gestalkt.” Bart De Pauw (53) bood donderdag in tranen zijn excuses aan voor zijn “foutief” gedrag, dat hij een (serie)stalker is, ontkende hij fel. De hele dag was één langgerekte tegenaanval op álle vrouwen. “Er is met belastinggeld een dossier gefabriceerd.”
  [naar artikel]
 16. Bart De Pauw gaat resoluut voor vrijspraak en kiest frontale aanval: vrouwen een voor een onderuit geschoffeld (15/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Maaike? “Ze liegt.” Ella-June? “Een fatale sms, meer niet.” Lize? “Wederzijds flirten.” Ellen? “Actief geronseld en dus geen slachtoffer.” Dymphne? “Nooit een affaire.” Helena? “Stuurde altijd terug.” Jenka? “Leugenachtige verklaringen.” Liesa? “Gekwetst, maar nooit gestalkt.” Bart De Pauw (53) bood donderdag in tranen zijn excuses aan voor zijn “foutief” gedrag, dat hij een (serie)stalker is, ontkende hij fel. De hele dag was één langgerekte tegenaanval op álle vrouwen. “Er is met belastinggeld een dossier gefabriceerd.”
  [naar artikel]
 17. PSG-coach Mauricio Pochettino: “Met alle grote namen als één team spelen is de uitdaging” (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Van onderschatting geen sprake bij PSG, zo lijkt het wel. Coach Mauricio Pochettino geeft in een gesprek met VTM Nieuws alvast aan dat hij “een moeilijke match” verwacht tegen Club Brugge. “We hebben veel grote namen in onze ploeg. Spelen als één team is nu de uitdaging."
  [naar artikel]
 18. Genkse TD Dimitri de Condé: “Met Onuachu had Liverpool gewonnen tegen Chelsea” (02/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Duidelijkheid en eerlijkheid. Twee sleutelbegrippen hielpen technisch directeur Dimitri de Condé om KRC Genk met grote onderscheiding door de zomermercato te loodsen. “Als je je woord houdt, kunnen spelers hun ontgoocheling plaatsen.”
  [naar artikel]
 19. “Dit is geen dode ploeg”: bij Genk weigeren ze na vijf nederlagen in zes matchen nog steeds van het c-woord te spreken (24/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Elf tegendoelpunten in vier matchen. Vijf van de laatste zes wedstrijden verloren. De naakte cijfers van Racing Genk zijn dan wel hard, Head of Football Dimitri De Condé wil niet van het c-woord spreken. “Ik zie veel signalen die wél positief zijn.” Een verhaal met één grote ‘maar’.
  [naar artikel]
 20. Gescheiden leven onder één dak, zoals Regi en Elke: “Je kan dat een tijdje volhouden, maar...” (08/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  “We zijn en blijven vrienden.” Zo kondigden Regi Penxten en Elke Vanelderen begin dit jaar hun breuk aan. Negen maanden later wonen ze nog altijd onder één dak met hun twee dochtertjes. Volgens experts komt het wel vaker voor dat scheidende koppels “apart” blijven samenleven. “Bij sommigen werkt het ook”, zegt Maaike Goyens, die er een boek over schreef. Maar niet bij iedereen.
  [naar artikel]
 21. INTERVIEW. Alexander De Croo na de blauwe en rode scudraketten: “Ik heb liever een regering met een palmares dan een die alleen maar praatjes verkoopt” (11/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “De politiek mag bescheidener zijn. Een beetje minder ego. Minder getater. En meer werk.” Terwijl de valse noten in Vivaldi na amper een jaar al niet meer te aanhoren zijn, predikt premier Alexander De Croo (Open Vld) rust én harmonie. “Ik ga alles uit deze ploeg proberen halen. De uitdagingen zijn té groot.”
  [naar artikel]
 22. Genk-TD Dimitri de Condé: “Na de uitschakeling heb ik spelers zien huilen in de kleedkamer” (11/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Natuurlijk zijn we ontgoocheld. Maar toch ben ik trots op onze prestatie. We staan een stuk verder dan twee jaar geleden en kunnen met ambitie aan de Europa League beginnen.” Aldus Dimitri de Condé, technisch directeur van KRC Genk.
  [naar artikel]
 23. “Hoe meer ik koers, hoe beter ik word”: Remco Evenepoel trekt belangrijke conclusie uit moeilijk wederopbouwseizoen (08/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Remco Evenepoel (21) durft weer dromen. Aan de vooravond van het EK in Trento spreekt hij de vurige hoop uit op “nog één sterke maand.” Om dan, via een feilloze winter, helemaal de oude te worden in 2022. 2021 leerde hem alvast één wijze les. “Laat me koersen, zoveel mogelijk. Dan ben ik op mijn best.”
  [naar artikel]
 24. “Hoe meer ik koers, hoe beter ik word”: Remco Evenepoel trekt belangrijke conclusie uit moeilijk wederopbouwseizoen (08/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Remco Evenepoel (21) durft weer dromen. Aan de vooravond van het EK in Trento spreekt hij de vurige hoop uit op “nog één sterke maand.” Om dan, via een feilloze winter, helemaal de oude te worden in 2022. 2021 leerde hem alvast één wijze les. “Laat me koersen, zoveel mogelijk. Dan ben ik op mijn best.”
  [naar artikel]
 25. Getalenteerd, afgetraind en klaar om te pieken: waar kwamen de ‘slechte benen’ van Wout van Aert plots vandaan? (27/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Wout van Aert heeft geen goud. Zijn benen waren “niet super”. Het is standaardtaal voor Vlaamse coureurs: “superbenen hebben”. Of in dit geval: “slechte benen”. Maar wat is dat eigenlijk? Bestaat het écht? En zit dat dan inderdaad in de benen, of toch vooral in het hoofd? “Soms zitten je benen vol energie, soms doen ze bij elke inspanning pijn. Niemand die weet waar het vandaan komt, maar élke coureur komt het tegen.”
  [naar artikel]
 26. Getalenteerd, afgetraind en klaar om te pieken: waar kwamen de ‘slechte benen’ van Wout van Aert plots vandaan? (27/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wout van Aert heeft geen goud. Zijn benen waren “niet super”. Het is standaardtaal voor Vlaamse coureurs: “superbenen hebben”. Of in dit geval: “slechte benen”. Maar wat is dat eigenlijk? Bestaat het écht? En zit dat dan inderdaad in de benen, of toch vooral in het hoofd? “Soms zitten je benen vol energie, soms doen ze bij elke inspanning pijn. Niemand die weet waar het vandaan komt, maar élke coureur komt het tegen.”
  [naar artikel]
 27. Getalenteerd, afgetraind en klaar om te pieken: waar kwamen de ‘slechte benen’ van Wout van Aert plots vandaan? (27/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Wout van Aert heeft geen goud. Zijn benen waren “niet super”. Het is standaardtaal voor Vlaamse coureurs: “superbenen hebben”. Of in dit geval: “slechte benen”. Maar wat is dat eigenlijk? Bestaat het écht? En zit dat dan inderdaad in de benen, of toch vooral in het hoofd? “Soms zitten je benen vol energie, soms doen ze bij elke inspanning pijn. Niemand die weet waar het vandaan komt, maar élke coureur komt het tegen.”
  [naar artikel]
 28. Anderlecht recht de rug na Europese uitschakeling: “De manier waarop we speelden tegen de beste ploeg van België, geeft me veel vertrouwen” (29/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Veel goeds, behalve... het resultaat. De Anderlecht-familie - spelers en trainer - deed wat moest in Genk, namelijk goed reageren. Alleen bleef de beloning uit, waardoor de druk aanhoudt. “Ik koester die”, vertelde Vincent Kompany. “Ik ben niet bezig met mijn positie.”
  [naar artikel]
 29. José Mourinho haalt uit naar eigen spelers na blamage in Noorwegen, jeugd- en oude rapvriend Haaland is beul van dienst (22/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Van een schok gesproken. AS Roma heeft in de Conference League met 6-1 - jawel, zes-één - verloren van FK Bodø/Glimt, de leider in de Noorse competitie. José Mourinho was hard voor zichzelf en de spelers van zijn veredeld B-elftal. “Ik heb een heel goeie basisploeg, maar geen sterke kern. Mijn inschattingsfout.”
  [naar artikel]
 30. Frédéric Frans staat voor lange revalidatie: “Hopelijk was dit de laatste tegenslag voor Beerschot” (19/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het seizoen van Frédéric Frans zit erop. De 32-jarige verdediger van Beerschot scheurde zondag zijn achillespees in de verloren thuismatch tegen KV Mechelen. Hij staat zeven tot acht maanden aan de kant en wil weer fit zijn tegen de start van het volgende seizoen. In 1A of 1B? “We moeten erin blijven geloven. Ik ben vanaf nu de grootste supporter van de ploeg.”
  [naar artikel]
 31. Moeder Frédérique over geweld tegen dochter: “Legt pijnpunt in de samenleving bloot” (29/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De zware mishandeling van de 14-jarige Frédérique maandag in het Nederlandse Amstelveen “legt een pijnpunt in de samenleving bloot”. Dat zegt haar moeder, Marjolein van Beek, op Facebook. Ook vindt de moeder dat “Frédériques mishandeling niet op zich staat”.
  [naar artikel]
 32. Kampenaar vestigde in 2000 al record: “Wij serveerden 2.371 potten mosselen in één uur” (19/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De aanval op het wereldrecord mosselen koken op 5 september in Hasselt, waarbij horecazaak NewConcept mikt op 1.008 mosselpotten, deed René Janssens (68) bijna in zijn koffie verslikken. “Ik kookte er twintig jaar geleden al 2.371 in één uur.”
  [naar artikel]
 33. Dit is blijkbaar de grootste leugen die we onszelf wijsmaken (14/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik ga me bedwingen tot slechts één paaseitje vandaag”, “Ik doe morgen sowieso de afwas”, “Ik ga het vanavond niet te laat maken en me beperken tot...
  [naar artikel]
 34. Hij ging van de hel naar de hemel, Didier Deschamps looft z'n spelers: “Mijn ploeg staat er altijd” (08/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Didier Deschamps mag zondag met Frankrijk naar zijn derde finale op een groot toernooi, na het EK van 2016 in eigen land en het WK van twee jaar later in Rusland. De ommekeer tegen de Rode Duivels gaf de Franse bondscoach vertrouwen: “Mijn ploeg staat er altijd.”
  [naar artikel]
 35. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen” (09/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
  [naar artikel]
 36. Eksel lijdt eervolle nederlaag en beleeft op Daknam “dag om nooit meer te vergeten” (15/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Geen stunt voor Eksel op Daknam, maar geen enkele Ekselnaar die daar om jammerde na de match. “Spelers, fans en bestuur hebben er met volle teugen van genoten. Dat was voor één keer belangrijker dan het sportieve”, lachte coach Scavone.
  [naar artikel]
 37. Deze Vlamingen kochten een vakantiehuis voor de prijs van een hamburger: “Eén euro: daar kunt ge toch niet héél hard voor gekloot zijn, hé?” (09/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Huis te koop voor 1 euro.” Zo stond het vier jaar geleden in de krant. In la dolce Italia dan nog, met uitzicht op de Siciliaanse heuvels. Heb jij dan ook even weggedroomd? Haalde jij dan ook even die éne euro uit je portefeuille, om hem vervolgens zuchtend weer weg te steken? Maar niet bij iedereen bleef het bij een dagdroom. “We gaan ons zo’n huis van één euro kopen, zei ik. Oké, antwoordde mijn man, en hij vertrok naar zijn werk.”
  [naar artikel]
 38. John van den Brom: “Genoten als trainer én als liefhebber” (15/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Dit was een referentiematch”, glunderde John van den Brom. “Ook al verprutsten we misschien nog net te veel kansen en waren we soms iets te slordig in verdediging. Maar dat is detailkritiek, want dit was een topprestatie. Mijn spelers reageerden schitterend op de uitschakeling in de voorrondes van de Champions League. Ze toonden passie, brachten mooi voetbal, creëerden tal van kansen en maakten enkele geweldige goals.”
  [naar artikel]
 39. Dubbelinterview De Cauwer - Lefevere: “Wout is zeker onze beste spits, maar het maakt toch niet uit wie scoort?” (26/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  José De Cauwer (71) en Patrick Lefevere (66) komen overeen als het over de koers gaat. Eén keer niet, maar dat is ondertussen uitgepraat. Nu knijpt de één aan tafel zonder gêne in de bil van de ander. “Patrick en ik spreken dezelfde koerstaal”, zegt De Cauwer. “Dan begrijp je elkaar altijd.” Over de koerstactiek van de Belgen zitten ze al helemaal op één lijn: “Wout is de troef. Maar onze andere goeie kaarten gaan we toch niet zomaar in de beek gooien?”
  [naar artikel]
 40. ANALYSE. Marc Hendrikx: “Hét moment voor eigen jeugd”
  (02/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Minder dan de helft van alle spelers zijn Belgen. Ik vind het jammer dat dat percentage niet stijgt. Het is zelfs minder dan vorig jaar. Die dalende trend zou toch mogen afnemen. Als België zich wil profileren als wipplank voor jong talent, dan zou dat zeker ook moeten gelden voor Belgen. Het is hét moment om eigen jeugd te brengen. De ploegen liggen heel dicht bij mekaar, maar waarom zetten we niet meer in op eigen jeugd? Het moet meer kunnen. Voor het Bosman-arrest zaten we aan 75 procent met maximaal drie buitenlandse spelers per ploeg. Dat lijkt me onmogelijk vandaag de dag, maar we zouden zeker boven de vijftig procent mogen uitkomen.”
  [naar artikel]
 41. Diane stopt na elf jaar als kokkin van A-kern KV Mechelen: “De soep vonden de spelers het lekkerst” (05/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Na elf jaar stopt Diane De Belder (67) uit Sint-Katelijne-Waver als de vaste kokkin van de A-ploeg van KV Mechelen. Jarenlang bereidde ze het middageten van de voetballers. De laatste maanden stond ze vooral in voor het ontbijt. “En ik maakte nog steeds de soep. De spelers zeiden dat ze die het hardst gaan missen”, vertelt Diane.
  [naar artikel]
 42. Deze Kempenaars kochten een vakantiehuis voor 1 euro: “Daar kunt ge toch niet héél hard voor gekloot zijn, hé?” (09/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Huis te koop voor 1 euro.” Zo stond het vier jaar geleden in de krant. In la dolce Italia dan nog, met uitzicht op de Siciliaanse heuvels. Heb jij dan ook even weggedroomd? Haalde jij dan ook even die éne euro uit je portefeuille, om hem vervolgens zuchtend weer weg te steken? Maar niet bij iedereen bleef het bij een dagdroom. “We gaan ons zo’n huis van één euro kopen, zei ik. Oké, antwoordde mijn man, en hij vertrok naar zijn werk.”
  [naar artikel]
 43. Partijen staan niet bepaald op één lijn in het "Rijk van de Vrijheid" (20/09/2021 - VRT NWS)
  Het is ons beloofd geweest: het “Rijk van de Vrijheid”, wanneer de vaccinatiegraad voldoende hoog zou zijn. Officieel zouden we in dat Rijk moeten beland zijn, maar we leven toch nog altijd met een aantal beperkingen en verplichtingen. En intussen is de “ploeg van 11 miljoen” ook al opgedeeld: zo blijft de mondmaskerplicht bestaan in Brussel en wellicht ook in Wallonië, dankzij het systeem van een “federale sokkel”. Een systeem dat de gewesten voor het eerst de mogelijkheid biedt om eigen beleid toe te passen.
  [naar artikel]
 44. Valéry Demory voorgesteld als bondscoach Belgian Cats: “Wil de ploeg naar een nóg hoger niveau stuwen” (17/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Valéry Demory (58) is deze voormiddag officieel voorgesteld als de nieuwe bondscoach van de Belgian Cats. De Fransman wil de Belgische basketbalvrouwen nog een extra stap laten zetten. “Vooral in de cruciale matchen moeten we nog progressie maken.”
  [naar artikel]
 45. Actiecomité opgetogen over geweigerde vergunning: “Eindelijk zegeviert boerenverstand” (15/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het actiecomité tegen de bouw van de gascentrale in Tessenderlo reageert opgetogen nu het project geen vergunning krijgt van minister Zuhal Demir (N-VA). “Wat een ontlading!”, reageert Ellen Beyens van het actiecomité dan ook opgelucht. “Onze slag is binnen.”
  [naar artikel]
 46. De Bruyne blij om nog eens tegen Belgische ploeg te spelen: “We zullen het niet licht opnemen” (18/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hij kijkt ernaar uit. Kevin De Bruyne is blij dat hij nog eens in België mag spelen. “Buiten met de nationale ploeg is het ook al, denk ik, tien jaar geleden”, zegt hij. “Het wordt leuk.”
  [naar artikel]
 47. De Bruyne blij om nog eens tegen Belgische ploeg te spelen: “We zullen het niet licht opnemen” (18/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hij kijkt ernaar uit. Kevin De Bruyne is blij dat hij nog eens in België mag spelen. “Buiten met de nationale ploeg is het ook al, denk ik, tien jaar geleden”, zegt hij. “Het wordt leuk.”
  [naar artikel]
 48. Aimé Anthuenis pleit in navolging van De Bruyne voor meer realisme: “Zeggen dat we een groot toernooi moéten winnen, is zever” (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Met alle respect, maar we zijn mààr België.” Kevin De Bruyne sprak na de Nations League even alsof de oude Belgische volksaard als underdog terug was. “Daar heeft dat niets mee te maken”, vindt ex-bondscoach Aimé Anthuenis, die net als De Bruyne pleit voor meer realisme: “Zijn we ooit écht veel beter geweest dan Frankrijk, neen toch?”
  [naar artikel]
 49. Sinan Bolat zet zijn ploegmaats op scherp voor topper tegen Anderlecht: “We kunnen niet wéér laks beginnen” (23/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘When the going gets tough, the tough get going’. Aan de vooravond van zijn 250ste match in de Jupiler Pro League, zet Sinan Bolat (33) zijn ploeg op scherp. “Wij schieten altijd zelf in onze voet, door één te laks te beginnen en twee niet goed om te springen met onze kansen”, zegt de doelman van AA Gent.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.