Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
22:36 uur

Limburg domineert, maar tekort aan spelers baart zorgen.

Het Belang van Limburg

14/10/2021 - 03:35

De rangschikkingen in de nationale reeksen laten er na de eerste competitiemaand geen twijfel over bestaan: Limburg domineert, en hoe. We vroegen Hans Minten (Alken, dames nationale 2) en Steven Bijloos (Genk, heren nationale 3) om tekst en uitleg.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Tegen 2100 heeft de wereld een tekort aan vrouwen: dat is niet onschuldig (07/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tegen 2100 zullen er wereldwijd 22 miljoen meisjes minder geboren worden omdat in landen als China en India ouders een jongen verkiezen en vrouwelijke foetussen aborteren. Dat tekort baart demografen zorgen.
  [naar artikel]
 2. Tegen 2100 heeft de wereld een tekort aan vrouwen: dat is niet onschuldig (06/08/2021 - De Morgen)
  Tegen 2100 zullen er wereldwijd 22 miljoen meisjes minder geboren worden omdat in landen als China en India ouders een jongen verkiezen en vrouwelijke foetussen aborteren. Dat tekort baart demografen zorgen.
  [naar artikel]
 3. Nederlandse handel in lachgas baart Genks parlementslid Nawal Farih ernstig zorgen (03/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wordt lachgas de trend van de lockdown? De verkoop aan minderjarigen wordt binnenkort verboden, maar de trafiek vanuit Nederland baart zorgen. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke vraagt Sciensano om een onderzoek.
  [naar artikel]
 4. Impact corona op seksuele ontwikkeling baart experts zorgen (12/02/2021 - De Morgen)
  Door de coronamaatregelen zijn er jongeren die geen of weinig ervaring opdoen met relaties en seks. Dat baart experts zorgen. ‘Experimenteren is net belangrijk om je grenzen te leren kennen.’
  [naar artikel]
 5. Pingpongoorlog drukt pret ondernemers niet (06/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  HasseltHet Limburgse ondernemersvertrouwen blijft ook in het eerste kwartaal van 2018 op een hoog niveau. Dat blijkt uit de Polsslag Ondernemend Limburg, het instrument waarmee VKW-Limburg en Unizo-Limburg de temperatuur meten van de Limburgse economie. Dat de internationale vrijhandel onder druk staat, baart de ondernemers echter zorgen. “Maar de Limburgse bedrijven laten zich niet uit het lood slaan”, aldus Ruben Lemmens, gedelegeerd bestuurder van VKW-Limburg.
  [naar artikel]
 6. Impact corona op seksuele ontwikkeling baart experts zorgen (12/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Door de coronamaatregelen zijn er jongeren die geen of weinig ervaring opdoen met relaties en seks. Dat baart experts zorgen. “Experimenteren is net belangrijk om je grenzen te leren kennen”, klinkt het in De Morgen.
  [naar artikel]
 7. Tekort aan leraars dreigt nu meer dan ooit (19/02/2020 - De Morgen)
  Minder studenten kiezen voor de lerarenopleiding kleuter- en lager onderwijs. Dat blijkt uit de inschrijvingscijfers van dit academiejaar. Een evolutie die zorgen baart gezien het nakende lerarentekort.
  [naar artikel]
 8. Provincie Limburg lanceert nieuwe campagne tegen fietsdiefstallen (22/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Limburg worden jaarlijks 2.000 fietsen gestolen en dat hoge aantal `baart het provinciebestuur zorgen. “Zeker nu er met de elektrische fietsen steeds duurdere exemplaren in omloop zijn”, zegt gouverneur Herman Reynders.
  [naar artikel]
 9. Wasbeer rukt op in Nederlands Limburg: "Afschieten enige optie" (04/10/2018 - De Morgen)
  De wasbeer is in Nederlands Limburg bezig aan een opmars en dat baart de provincie zorgen. Er zit niets anders op dan de dieren af te schieten, blijkt uit antwoorden van de provincie Limburg op vragen van de Partij voor de Dieren (PvdD).
  [naar artikel]
 10. Wasbeer rukt op in Nederlands Limburg: "Afschieten enige optie" (04/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De wasbeer is in Nederlands Limburg bezig aan een opmars en dat baart de provincie zorgen. Er zit niets anders op dan de dieren af te schieten,...
  [naar artikel]
 11. Waarom Tether, de op twee na grootste cryptomunt, economen zorgen baart (07/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Waarom Tether, de op twee na grootste cryptomunt, economen zorgen baart Tether, een zeer stabiele cryptomunt, dient als veilige haven in de digitale valutamarkt. Maar de groeiende invloed van de digitale valuta doet vrezen dat een crisis nakend is. Tether is niet de meest bekende cryptovaluta; in feite is deze ronduit obscuur in vergelijking met Bitcoin (BTC). Toch komt de munt op de derde plaats gerangschikt […] Lees dit artikel: Waarom Tether, de op twee na grootste cryptomunt, economen zorgen baart
  [naar artikel]
 12. OCAD-topman: “Nieuwe video van al-Baghdadi baart zorgen, maar is geen gamechanger” (02/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe video van (vermoedelijk) IS-leider Omar Abu Bakr al-Baghdadi die deze week opdook, baart OCAD zorgen, maar is geen gamechanger. Dat heeft...
  [naar artikel]
 13. Gebruik antidepressiva stijgt sterk bij jongeren. Dat baart experts zorgen (12/10/2021 - De Morgen)
  Het gebruik van antidepressiva is de afgelopen tien jaar met een kwart gestegen in België. Vooral het groeiend aantal jonge mensen dat naar medicatie grijpt, baart experts zorgen.
  [naar artikel]
 14. Stabilisering coronacijfers baart zorgen: ‘Als we blijven hangen, zijn mogelijk nog andere maatregelen nodig’ (07/12/2020 - De Morgen)
  Er is nog steeds een lichte daling in de besmettingscijfers, maar die is nu zo klein geworden dat we kunnen spreken van een stagnering. Bij de ziekenhuisopnames is er zelfs een lichte stijging ten opzichte van gisteren. Volgens biostatisticus Geert Molenberghs baart dat zorgen. Hij sluit nieuwe maatregelen niet uit. Ook het Crisiscentrum spreek vandaag over een stabilisering in de cijfers.
  [naar artikel]
 15. OCAD: 'Video IS-leider Al-Baghdadi baart zorgen, maar is geen game changer' (02/05/2019 - Knack)
  De nieuwe video die deze week opdook van (vermoedelijk) IS-leider Omar Abu Bakr al-Baghdadi - al meermaals doodverklaard - is een behoorlijke stunt, zegt Paul Van Tigchelt, de topman van het OCAD. 'Het baart ons zorgen, maar is geen game changer'.
  [naar artikel]
 16. OCAD-topman: 'Nieuwe video van al-Baghdadi baart zorgen, maar is geen gamechanger' (02/05/2019 - De Morgen)
  De nieuwe video van (vermoedelijk) IS-leider Omar Abu Bakr al-Baghdadi die deze week opdook, baart OCAD zorgen, maar is geen gamechanger. Dat heeft Paul Van Tigchelt, de topman van OCAD, donderdag in De ochtend op Radio 1 gezegd.
  [naar artikel]
 17. Het Britse coronavariant baart de beleggers zorgen (21/12/2020 - Express)
  Het afgelopen weekend hebben verschillende Europese landen, waaronder België, een inreisverbod afgekondigd voor de Britten. De Europese beurzen zijn daardoor... The post Het Britse coronavariant baart de beleggers zorgen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 18. Vervelende handblessure van Hendrik Van Crombrugge baart Anderlecht zorgen (08/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Anderlecht moet doelman Hendrik Van Crombrugge (27) al drie matchen missen. Wat begon als een lichte handblessure, baart ondertussen toch zorgen. De keeper onderging bijkomende onderzoeken. Wanneer keert hij terug?
  [naar artikel]
 19. Voorzitter Europees Parlement: ‘Tempo en uitrol van de vaccinaties baren me zorgen’ (25/03/2021 - De Morgen)
  Schiet de EU tekort in de aanpak van de coronacrisis? David Sassoli, de Italiaanse voorzitter van het Europees Parlement, meent – nu de Europese top vandaag begint – ‘dat Europa ook veel gerealiseerd heeft voor burgers’. Toch zegt ook hij: ‘Het tempo en de uitrol van de vaccinaties baart me zorgen.’
  [naar artikel]
 20. Niet alleen het bezoek van Trump baart onze politiediensten zorgen (20/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  De inzet van politie om het bezoek van Donald Trump aan de NAVO-top in goede banen te leiden, breekt alle ­records. “Over de twee dagen gespreid worden zeker 4.500 manschappen ingeschakeld. Nooit eerder ­vertoond”, zegt NSPV-vakbondsman Rudi Moerman. Maar ook de komst van de Turkse president Erdogan aan de NAVO-top baart de politie minstens evenveel zorgen.
  [naar artikel]
 21. Van huwelijksdruk tot antisociaal gedrag: vrouwentekort brengt wereld in problemen (06/08/2021 - De Morgen)
  Tegen 2100 zullen er wereldwijd 22 miljoen meisjes minder geboren worden omdat in landen als China en India ouders een jongen verkiezen en vrouwelijke foetussen aborteren. Dat tekort baart demografen zorgen.
  [naar artikel]
 22. Waarom de heropgelaaide oorlog in de Kaukasus grootmachten zorgen baart (03/10/2020 - Express)
  Een van ’s werelds meest hardnekkige conflicten laaide op tijdens het weekend toen Azerbeidzjaanse en etnische Armeense troepen botsten over... The post Waarom de heropgelaaide oorlog in de Kaukasus grootmachten zorgen baart appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Kust maakt zich zorgen om springtij vanmiddag (13/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De hinder op de weg en bij het openbaar vervoer valt voorlopig nog mee, maar het is vooral het stijgende water dat Vlaanderen zorgen baart. De
  [naar artikel]
 24. Kust maakt zich zorgen om springtij vanmiddag en vannacht (13/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De hinder op de weg en bij het openbaar vervoer valt voorlopig nog mee, maar het is vooral het stijgende water dat Vlaanderen zorgen baart. De
  [naar artikel]
 25. Gatz reageert op open brief over Jan Fabre: "Organisatiecultuur baart mij zorgen" (13/09/2018 - De Morgen)
  In De Ochtend op Radio 1 heeft Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) uitgebreid gereageerd op de beschuldigingen van seksueel machtsmisbruik tegen Jan Fabre. "Het gaat hier duidelijk om een organisatiecultuur. Dat baart mij zorgen."
  [naar artikel]
 26. Nieuw corona-epicentrum Brazilië baart grote zorgen (25/05/2020 - Express)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zondag de toegang tot de VS verboden voor wie van Brazilië komt. Brazilië is... The post Nieuw corona-epicentrum Brazilië baart grote zorgen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. VIDEO. Schrijnend tekort aan voorzitters voor assisenzaken in Limburg (14/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De hoven van assisen in Limburg en Antwerpen kampen met een tekort aan rechters. De situatie is zelfs zo problematisch dat rechters die ver boven de pensioenleeftijd zijn, toch nog aan het werk blijven.
  [naar artikel]
 28. OCAD-topman: "Nieuwe video van al- Baghdadi baart ons zorgen, maar is geen gamechanger" (02/05/2019 - VRT NWS)
  De nieuwe video van (vermoedelijk) IS-leider Omar Abu Bakr al-Baghdadi die eerder deze week opdook, baart OCAD zorgen, maar "is geen gamechanger". Dat zegt de topman van OCAD, Paul Van Tigchelt, in "De ochtend". 
  [naar artikel]
 29. Roestige, verlaten olietanker voor de kust van Jemen baart de wereld grote zorgen en toch wordt er weinig aan gedaan (12/10/2021 - VRT NWS)
  Een rottende, zo goed als verlaten olietanker die voor de kust van Jemen dobbert, baart experten grote zorgen. Want als de tanker explodeert, begint te lekken of kapot gaat, dreigt een grote milieuramp. De oplossing lijkt an sich niet zo moeilijk, maar door de complexe situatie in het land wordt er nog steeds niets ondernomen.
  [naar artikel]
 30. OCAD-topman: “Rechts-extremisme heeft wind in de zeilen, en dat baart ons veel zorgen” (02/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  “Rechts-extremisme heeft momenteel de wind in de zeilen, en dat baart ons zorgen.” Dat heeft Paul Van Tigchelt, directeur van het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging (OCAD) woensdagochtend gezegd bij Radio 1.
  [naar artikel]
 31. OCAD-topman: “Rechts-extremisme heeft wind in de zeilen, en dat baart ons veel zorgen” (02/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  “Rechts-extremisme heeft momenteel de wind in de zeilen, en dat baart ons zorgen.” Dat heeft Paul Van Tigchelt, directeur van het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging (OCAD) woensdagochtend gezegd bij Radio 1.
  [naar artikel]
 32. Wie zijn de Soldiers of Odin, de 'risicobeweging' die onze Staatsveiligheid zorgen baart? (03/08/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider0.demorgen-cdn.be/photo/wie-zijn-de-soldiers-of-odin-de-risicobeweging-die-onze-staatsveiligheid-zorgen-baart/mruw6lzwgizdomjsgqzc6rsxf43dimq/0d4ac2af034bd23d7e6b36f3f60bdca9325658e7f4919328e3a826ae22bf0fd8/fitwidth_642x0_62271242.jpg?v=pSPgFWH
  [naar artikel]
 33. Wie zijn de Soldiers of Odin, de angstaanjagende beweging die onze Staatsveiligheid zorgen baart? (03/08/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider0.demorgen-cdn.be/photo/wie-zijn-de-soldiers-of-odin-de-angstaanjagende-beweging-die-onze-staatsveiligheid-zorgen-baart/mruw6lzwgizdomjsgqzc6rsxf43dimq/0d4ac2af034bd23d7e6b36f3f60bdca9325658e7f4919328e3a826ae22bf0fd8/fitwidth_642x0_62271242.jpg?v=pSP0fsG
  [naar artikel]
 34. Gezondheidstoestand Egyptische student Ahmed Samir Santawy baart Amnesty zorgen (13/07/2021 - VRT NWS)
  De gezondheidstoestand van Ahmed Samir Santawy baart Amnesty International ernstige zorgen. De Egyptische masterstudent, die een Belgische verloofde in Gent heeft, ging in hongerstaking tegen zijn veroordeling van 4 jaar gevangenisstraf voor het publiceren van "nepnieuws". Hij eet al drie weken lang niet en drinkt enkel water.
  [naar artikel]
 35. Pleegzorg Limburg trekt aan de alarmbel: schrijnend tekort aan crisispleeggezinnen (05/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Pleegzorg Limburg heeft een tekort aan crisispleeggezinnen, dat zijn gezinnen die een kind zeer snel kunnen opvangen voor een korte periode. De situatie is dramatisch, want in januari alleen al kreeg Pleegzorg Limburg vijf crisisvragen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Voor slechts twee van hen kon pleegzorg een oplossing bieden.
  [naar artikel]
 36. Hilarisch: spelers Limburg United tonen Nederlandstalig zangtalent op quiz (12/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dat de spelers van Limburg United meer kunnen dan alleen maar basketballen, bewezen ze vorig weekend op de quiz van hun club waar liefst 60 ploegen opdaagden.
  [naar artikel]
 37. Is dit dé oplossing voor de isolatieschaarste? (07/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het tekort aan PUR en PIR baart bouwheren en aannemers al maanden kopzorgen. Maar er lijkt een alternatief voor handen... in de vorm van
  [naar artikel]
 38. Nog geen tekort aan drinkwater in Limburg (19/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De komende week houdt een hittegolf het hele land in zijn greep. Instellingen die met kwetsbare personen werken, krijgen de raad voorzorgsmaatregelen te nemen. In de natuur- en bosgebieden is brandfase oranje van kracht. Het enige waarover Limburg zich nog geen zorgen moet maken, is de waterschaarste die in de rest van Vlaanderen dreigt.
  [naar artikel]
 39. Eén en al chaos op de festivalwei: hoe groot in de kans nog op een zomer vol concerten? (19/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er heerst chaos in festivalland. Nu alle grote spelers - van Tomorrowland tot Rock Werchter 'light' - hun hoop vestigen op eind augustus of begin september, dreigt er een tekort aan technici en politiemanschappen om die feestjes in goede banen te leiden. En de kleinere spelers? Die vrezen een tekort aan bezoekers en zijn misnoegd. Alles afstemmen wordt nog een huzarenstukje.
  [naar artikel]
 40. Eén en al chaos op de festivalwei: hoe groot is de kans nog op een zomer vol concerten? (19/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er heerst chaos in festivalland. Nu alle grote spelers - van Tomorrowland tot Rock Werchter 'light' - hun hoop vestigen op eind augustus of begin september, dreigt er een tekort aan technici en politiemanschappen om die feestjes in goede banen te leiden. En de kleinere spelers? Die vrezen een tekort aan bezoekers en zijn misnoegd. Alles afstemmen wordt nog een huzarenstukje.
  [naar artikel]
 41. Tekort aan Limburgse vrijwilligers om vluchtelingen te begeleiden (10/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er is een tekort aan Limburgse vrijwilligers om vluchtelingen te ondersteunen. Dat meldt CAW Limburg. Momenteel hebben ze maar vijftig begeleiders en dat is te weinig. CAW Limburg zoekt daarom extra buddy’s die vluchtelingen kunnen coachen in het dagelijks leven. Zo heeft Awyz Omar uit Somalië ook al enkele maanden een buddy. En die heeft hem zelfs aan werk geholpen in de kringloopwinkel in Hasselt.
  [naar artikel]
 42. 'Wij willen voor haar zorgen, maar alleen lukt dat niet' (10/07/2017 - De Morgen)
  De dagpsychiatrie voor jongeren moet het binnenkort met minder personeel doen. En dat baart de patiënten en hun ouders zware zorgen. Alweer een tik, voor de veelgeplaagde geestelijke gezondheidszorg én voor wie het al moeilijk heeft.
  [naar artikel]
 43. Oliver Dowden, minister van Cultuur, hoopt op goede afloop in debat om loonsverlaging: “Spelers en clubs moeten goed nadenken over volgende stappen” (06/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De onenigheid over de lonen in de Premier League baart heel wat mensen in Engeland zorgen, ook politici. Zo hoopt Oliver Dowden, minister van...
  [naar artikel]
 44. Nederlanders bezorgd over Belgische plannen Clauscentrale (28/11/2019 - Metro)
  De plannen om een Nederlandse gascentrale met het Belgische stroomnet te verbinden baart de Nederlanders zorgen. De provincie Nederlands-Limburg is ongerust over de elektriciteitsvoorziening in eigen land, zo melden Nederlandse media. De Clauscentrale is een gascentrale in het Nederlandse Maasbracht. Eigenaar RWE heeft plannen om via een ondergrondse hoogspanningskabel van 13 kilometer de centrale te verbinden met het Belgische hoogspanningsnet. Zo kan 1,3 GW worden geïnjecteerd in het Belgische net, om zo deels de sluiting van de Belgische kerncentrales tegen 2025 op te vangen. Maar in Nederland worden steeds meer vragen gesteld bij de plannen. Minister Eric Wiebes, bevoegd voor energie, is kritisch over het plan, en nu ook de provincie Nederlands-Limburg, zo melden lokale media. In een brief aan Wiebes zegt het provinciebestuur zich grote zorgen te maken als de Clauscentrale enkel nog aan België stroom gaat leveren. Het provinciebestuur vreest op termijn voor elektriciteitstekort in Nederlands-Limburg. bron: Belga Het bericht Nederlanders bezorgd over Belgische plannen Clauscentrale verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. “Meer hagelschade bij Limburgse fruittelers dan vorig jaar” (21/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  De hagelschade bij de fruittelers in Limburg is dit jaar groter dan vorig jaar. Zo is een deel van het fruit alleen nog voor industrie geschikt. Dat bevestigt het Proefcentrum Fruitteelt aan Belga. Ook de voorspelde hitte baart de fruitboeren zorgen.
  [naar artikel]
 46. Nieuwe griep baart zorgen (24/10/2017 - De Morgen)
  Amerikaanse wetenschapperrs hebben ontdekt dat een type griepvirus, H7N9, nu kan overgedragen worden van de ene fret op de andere. En omdat de luchtwegen van fretten erg lijken op die van mensen, maken wetenschappers over de hele wereld zich zorgen.
  [naar artikel]
 47. Nieuwe drug 'wax' baart autoriteiten zorgen (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 48. Limburg United start aan voorbereiding, maar wacht nog op buitenlandse spelers (03/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Maandag was het verzamelen geblazen bij Hubo Limburg United. Naar jaarlijkse gewoonte moeten ze bij de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de gloednieuwe BNXT League wel nog even wachten op de buitenlandse spelers. Alleen Cliff Hammonds tekende op de eerste trainingsdag present.
  [naar artikel]
 49. Warmste maand ooit baart klimatologen zorgen (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.