Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
22:02 uur

Dan toch schadevergoeding wanneer zonnepanelen lange tijd uitvallen

Het Belang van Limburg

14/10/2021 - 03:35

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir wil nu toch een vergoeding voorzien voor eigenaars van zonnepanelen die lange tijd blijven uitvallen als de zon schijnt. Netbeheerder Fluvius ontving daar dit jaar al 2.400 klachten over, 65 procent meer dan een jaar eerder.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zonnepanelen ook nuttig wanneer gericht op westen of oosten (08/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn nieuwe inzichten in verband met de installatie van zonnepanelen. Dat meldde de VRT in hun middagjournaal. Moet je de zonnepanelen pal op
  [naar artikel]
 2. Zonnepanelen ook nuttig wanneer gericht op westen of oosten (08/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn nieuwe inzichten in verband met de installatie van zonnepanelen. Dat meldde de VRT in hun middagjournaal. Moet je de zonnepanelen pal op
  [naar artikel]
 3. Zonnepanelen ook nuttig wanneer gericht op westen of oosten (08/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn nieuwe inzichten in verband met de installatie van zonnepanelen. Dat meldde de VRT in hun middagjournaal. Moet je de zonnepanelen pal op
  [naar artikel]
 4. Leverkusen ziet sterspeler Bellarabi voor lange tijd uitvallen (11/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bundesliga-club Bayer Leverkusen zal rechtsbuiten Karim Bellarabi voor lange tijd moeten missen. De 26-jarige Duitse international liep zaterdag
  [naar artikel]
 5. Zonnepanelen vallen uit bij te veel zon: “Probleem groter dan algemeen gedacht” (06/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  De zon staat hoog, de lucht is blauw… en dus piekt het aantal klachten over zonnepanelen die uitvallen door een verouderd netwerk. Steeds meer gedupeerden vragen een compensatie voor het verlies.
  [naar artikel]
 6. Rush op zonnepanelen creëert lokale overbelasting elektriciteitsnet (11/10/2021 - De Tijd)
  11:52 De netbeheerder Fluvius gaat het elektriciteitsnet in Limburg versterken met extra capaciteit. Het aantal lokale klachten over zonnepanelen die uitvallen bij veel zon is het voorbije jaar de lucht in ...
  [naar artikel]
 7. Fors meer klachten over zonnepanelen die uitvallen… als de zon schijnt (11/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Netbeheerder Fluvius ontving dit jaar al 2.397 klachten over uitvallende zonnepanelen. Dat is 65 procent meer dan vorig jaar.
  [naar artikel]
 8. Steeds meer klachten over zonnepanelen die uitvallen als de zon schijnt (11/10/2021 - De Morgen)
  Netbeheerder Fluvius ontving dit jaar al 2.397 klachten over uitvallende zonnepanelen. Dat is 65 procent meer dan vorig jaar. Dat melden Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg vandaag.
  [naar artikel]
 9. Steeds meer klachten over zonnepanelen die uitvallen als de zon schijnt (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Netbeheerder Fluvius ontving dit jaar al 2.397 klachten over uitvallende zonnepanelen. Dat is 65 procent meer dan vorig jaar. Dat melden Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg vandaag.
  [naar artikel]
 10. Demir kaatst bal naar Fluvius, Groen eist actie van minister voor uitvallende zonnepanelen (11/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Duizenden eigenaars van zonnepanelen lopen heel wat stroom mis, net als de zon schijnt omdat hun zonnepanelen uitvallen. Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) laat weten dat Fluvius voor de zomer al gevraagd werd het probleem op te lossen. Vlaamse oppositiepartij Groen wil dat Demir zelf actie onderneemt.
  [naar artikel]
 11. Zonnepanelen tot 15 procent duurder (25/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Zonnepanelen tot 15 procent duurder Het grondstoffentekort heeft nu ook een impact op de prijs van zonnepanelen. Wie zonnepanelen plaats, betaalt tot 15 procent meer. Dat schrijft De Tijd. Onlangs bleek al dat wie wil verbouwen of een nieuwe woning wil bouwen meer moet betalen dan vorig jaar. Hetzelfde geldt nu ook voor wie zonnepanelen wil plaatsen. Stijgende kosten voor […] Lees dit artikel: Zonnepanelen tot 15 procent duurder
  [naar artikel]
 12. Leverkusen ziet sterspeler Bellarabi voor lange tijd uitvallen (11/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Bundesliga-club Bayer Leverkusen zal rechtsbuiten Karim Bellarabi voor lange tijd moeten missen. De 26-jarige Duitse international liep zaterdag tijdens de 3-1 overwinning van zijn club tegen Hamburg een zwaar adductorenletsel op. Dat toonde een MRI-scan zondag aan, zo maakte de club bekend.
  [naar artikel]
 13. Toch nog belastingkorting voor zonnepanelen (15/09/2018 - De Tijd)
  01:05 Wie nu zonnepanelen plaatst, kan rekenen op een korting op de onroerende voorheffing. De zonnepanelenproducenten hebben dat achterpoortje ontdekt nu de subsidies voor zonnepanelen zijn geschrapt.
  [naar artikel]
 14. Manchester City ziet ook reservedoelman Bravo voor lange tijd uitvallen (21/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een week nadat Kevin De Bruyne op training bij Manchester City een zware knieblessure opliep, heeft ook doelman Claudio Bravo zich zwaar geblesseerd tijdens een oefenpartijtje. De 35-jarige Chileen liep een scheur op in zijn linkerachillespees. Hij zal donderdag in Barcelona verder onderzocht worden, maar staat vermoedelijk lange tijd aan de kant.
  [naar artikel]
 15. Fors meer klachten over zonnepanelen die uitvallen… als de zon schijnt (11/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Steeds meer zonnepanelen vallen uit als de zon schijnt. Netbeheerder Fluvius ontving dit jaar al 2.397 meldingen, 65 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Investeringen in het net en extra distributiecabines moeten het probleem in Limburg op termijn aanpakken.
  [naar artikel]
 16. Is het beursfeest voorbij? Hoe groot zal de kater uitvallen en wanneer is de volgende editie? (20/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Bel20 kreeg gisteren een tik van 1,6 procent. Beleggers zitten met vragen. Is het beursfeest voorbij? Hoe groot zal de kater uitvallen? En wanneer valt de volgende uitnodiging in de bus?
  [naar artikel]
 17. 65 procent meer klachten deze zomer over zonnepanelen die uitvallen als de zon schijnt (11/10/2021 - VRT NWS)
  Almaar meer zonnepanelen vallen uit als de zon veel schijnt. Dat schrijven de kranten van Mediahuis en wordt door netbeheerder Fluvius aan onze redactie bevestigd. Afgelopen zomermaanden zijn er 65 procent meer klachten binnengekomen bij Fluvius dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral in landelijke gebieden waar veel installaties op korte tijd zijn geïnstalleerd, zoals in Limburg, zijn de problemen het grootst.
  [naar artikel]
 18. Zonnepanelen en een digitale meter? Dan heb je recht op een compensatiepremie (12/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Eigenaars van zonnepanelen kunnen sinds 20 juli een compensatiepremie aanvragen voor het wegvallen van de voordelen van de terugdraaiende teller. Op één week tijd dienden al 17.000 gezinnen een aanvraag in via de website van Fluvius. Maar wanneer kom je in aanmerking voor zo’n premie? Bouwsite Livios verduidelijkt.
  [naar artikel]
 19. Uur per uur: zo ziet de lange verkiezingsnacht er uit in de VS (03/11/2020 - De Morgen)
  Wat we al weten: het wordt een lange, lange zit en het wordt vast weer heel spannend. Tenzij het toch een landslide wordt voor Joe Biden of Donald Trump? In dat geval zijn we relatief snel klaar. Maar reken er niet op. Bij drie van de laatste vijf presidentsverkiezingen wisten we pas na zeven uur ‘s ochtend wie de winnaar zou worden. Hier zijn wat tijdstippen waarop een van beiden vreugdevol zal opveren, dan wel boos kan uitvallen tegen zijn medewerkers.
  [naar artikel]
 20. Bereken hier zelf je compensatie voor je zonnepanelen (22/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De 100.000 gezinnen met zonnepanelen én een digitale elektriciteitsmeter krijgen van de Vlaamse regering een eenmalige premie die in het meest extreme geval kan oplopen tot 4.360 euro. “Maar een volledige schadevergoeding is het niet, waardoor de regering nog steeds woordbreuk pleegt”, zegt de oppositie die naar de rechter stapt.
  [naar artikel]
 21. Hoeveel baat kunt u hebben bij premie voor thuisbatterij? (01/08/2019 - VRT NWS)
  Vanaf vandaag kunt u een premie aanvragen als u thuis een batterij laat installeren om energie uit zonnepanelen zelf op te slaan, en ze te gebruiken wanneer het u uitkomt. Maar is zo'n premie wel voldoende om eigenaars van zonnepanelen over de streep te trekken? Het zal in eerste instantie toch vooral te maken hebben met mindset van de potentiële kopers.
  [naar artikel]
 22. Dan toch minder rendement van zonnepanelen door digitale meter? (24/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks de beloftes van minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) dreigt het rendement van zonnepanelen toch te lijden onder de invoering van...
  [naar artikel]
 23. Zonnepanelen zijn klaar voor comeback (12/04/2019 - De Morgen)
  Wil je dat de Turteltaks lager wordt? Leg dan zonnepanelen op je dak, antwoordt de nieuwe energieminister Bart Tommelein (Open Vld). Maar die zonnepanelen zijn toch net de bron van alle miserie? Niet echt. En zijn ze hun centen nog waard zonder subsidies? Zeker.
  [naar artikel]
 24. Manchester City ziet ook reservedoelman Bravo voor lange tijd uitvallen (21/08/2018 - Metro)
  Een week nadat Kevin De Bruyne op training bij Manchester City een zware knieblessure opliep, heeft ook doelman Claudio Bravo zich zwaar geblesseerd tijdens een oefenpartijtje. De 35-jarige Chileen liep een scheur op in zijn linkerachillespees. Hij zal donderdag in Barcelona verder onderzocht worden, maar staat vermoedelijk lange tijd aan de kant. Bravo vervoegde Manchester City in de zomer van 2016 op voorspraak van coach Pep Guardiola. De Chileen was in zijn eerste seizoen basisspeler, maar liet zich meerdere malen betrappen op foutjes, waardoor hij vorig seizoen gepasseerd werd door nieuwkomer Ederson. Bravo speelde de voorbije twee seizoenen in totaal 44 officiële duels voor de Citizens. Voordien was hij in eigen land actief bij Colo-Colo (2002-2006) en in Spanje bij Real Sociedad (2006-2014) en FC Barcelona (2014-2016). Bron: Belga   Het bericht Manchester City ziet ook reservedoelman Bravo voor lange tijd uitvallen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Zonnepanelen of niet, expert raadt thuisbatterij aan: hoe werkt het en wanneer is het rendabel? (25/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een ware stormloop op zonnepanelen betekent niet dat ook de vraag naar thuisbatterijen stijgt. Ook een overheidspremie lijkt daar voorlopig weinig...
  [naar artikel]
 26. Zo koop je een vaatwasser aan de beste prijs-kwaliteit (07/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Huishoudelijke apparaten als een vaatwasser blijf je meestal voor een relatief lange tijd gebruiken. Wanneer je toch een nieuwe in huis moet halen,...
  [naar artikel]
 27. Zo kan je sporten en een veeleisende job toch combineren (04/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wanneer je een veeleisende job hebt, vind je vaak de tijd of motivatie niet om regelmatig te gaan sporten. Het is begrijpelijk dat je na een lange...
  [naar artikel]
 28. Leg eens zonnepanelen op een ander dak (05/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wie thuis geen zonnepanelen kan plaatsen, kan er nu toch in investeren. In Aalst is namelijk het eerste Belgische project ingehuldigd waarbij een
  [naar artikel]
 29. Zo haal je 15 jaar gratis elektriciteit uit je zonnepanelen (15/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Is het interessant om nu te investeren in zonnepanelen? Het geld op een spaarboekje brengt toch weinig of niets op. Of is het nóg interessanter om...
  [naar artikel]
 30. Leg eens zonnepanelen op een ander dak (05/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wie thuis geen zonnepanelen kan plaatsen, kan er nu toch in investeren. In Aalst is namelijk het eerste Belgische project ingehuldigd waarbij een
  [naar artikel]
 31. Daarom heeft deze installateur al vier jaar geen zonnepanelen meer gelegd in Antwerpen (15/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Overal in de provincie ziet u zonnepanelen. Maar in de stad Antwerpen moet u toch al goed zoeken, want slechts 5,2% van de Antwerpenaars heeft zonnepanelen. De stad scoort daarmee het laagst van alle Antwerpse gemeenten.
  [naar artikel]
 32. Vijf dingen die je zeker in de gaten moet houden bij de aanschaf van een vaatwasmachine (07/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Huishoudelijke apparaten als een vaatwasser blijf je meestal voor een relatief lange tijd gebruiken. Wanneer je toch een nieuwe in huis moet halen,...
  [naar artikel]
 33. Niks verbruiken, wel betalen (18/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Van de 49.500 Limburgse gezinnen met zonnepanelen op hun dak, zagen er vorig jaar 14.000 hun elektriciteitsmeter op het einde van de rit geen cijfertje verspringen. Maar ook al verbruikten ze precies nul kilowatt, toch moeten ze betalen. Meer dan 500 euro zelfs, in het geval van Helchterenaar Leon Van Briel. “De overheid promoot zonnepanelen maar wie er heeft, wordt daar wel voor gestraft”, zegt Van Briel. “Zonnepanelen of geen zonnepanelen, kosten als meterhuur en Turteltaks betaalt iedereen”, legt Sofie Lauwaert van het VREG uit.
  [naar artikel]
 34. Vliegende zonnepanelen door de storm: toch uitzonderlijk (11/02/2020 - De Standaard)
  Meer dan 200 zonnepanelen van een zonnepanelenpark in Kortemark waaiden weg door storm Ciara. Dat veroorzaakte enorme schade aan auto’s en gebouwen in de buurt. Hoe kan u er zeker van zijn dat uw zonnepanelen goed vastgemaakt zijn? ‘Tegen sommige windsnelheden is niets opgewassen’, waarschuwt Gie Verbunt van zonnepanelenleverancier IZEN.
  [naar artikel]
 35. Jarenlang onschuldig in de cel, maar nu dan toch fikse schadevergoeding (01/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Rasoul Ebadi (37), de Iraniër die drie jaar onschuldig in de cel zat voor de dood van Godelieve Degryse (82) in Roeselare, krijgt twee jaar na zijn vrijlating dan toch een schadevergoeding. De minister had eerst beslist van niet, maar na beroep krijgt hij 58.400 euro: een morele schadevergoeding van 50 euro per dag dat hij onschuldig in de cel zat, plus een som om de materiële schade te dekken.
  [naar artikel]
 36. Vlaamse ombudsman wil vergoeding voor wie zonnepanelen ziet uitvallen door verzadigd net: "Zal almaar meer voorkomen"  (09/03/2021 - VRT NWS)
  Wie een zonnepaneleninstallatie heeft, maar die op zonnige momenten ziet uitvallen omdat het net verzadigd is, moet daarvoor worden vergoed door netbeheerder Fluvius. Dat schrijft de Vlaamse ombudsman Bart Weekers in zijn jaarrapport. Hij spreekt van een groeiend probleem. "Sommige mensen zullen nog jaren een te laag rendement hebben."
  [naar artikel]
 37. Eigenaars zonnepanelen krijgen geen vergoeding van Waals Gewest (27/04/2021 - De Standaard)
  Zowat 19.000 eigenaars van zonnepanelen hebben voor de rechtbank van Luik bot gevangen in hun proces tegen het Waals gewest. Het Waals gewest moet geen schadevergoeding betalen voor het afschaffen van de groenstroomcertificaten.
  [naar artikel]
 38. Digitale meter bedreigt zonnepanelen (24/08/2018 - Knack)
  Ondanks de beloftes van minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) dreigt het rendement van zonnepanelen toch te lijden onder de invoering van de digitale meter. Zonder duidelijkheid over het rendement komen er volgend jaar nog geen digitale meters voor mensen met zonnepanelen, benadrukt zijn kabinet.
  [naar artikel]
 39. Experts waarschuwen voor beveiligingslek bij zonnepanelen: “In seconden kan stroom uitvallen in grote delen van Europa” (04/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  Na een onderzoek van een Nederlands beveilingsbedrijf blijkt dat de stroomvoorziening in Europa gevaar loopt door een beveiligingslek in zonnepanelen. Onafhankelijke experts in Nederland waarschuwen voor het gevaar, zo schrijft de Volkskrant vrijdag. In België zijn er nog geen gevallen van een beveiligingslek gekend, maar Vlaams minister van Energie Bart Tommelein volgt de zaak nauwgezet op.
  [naar artikel]
 40. Gerecht vervolgt grote fraude met zonnepanelen (02/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Brussels parket vervolgt een miljoenenfraude met groenestroomcertificaten. Dat schrijft De Tijd vandaag. De zaak gaat over zonnepanelen die...
  [naar artikel]
 41. Mogelijk binnenkort ook zonnepanelen op appartementen (06/12/2018 - De Morgen)
  Als het van N-VA afhangt kunnen ook de inwoners van appartementsgebouwen in Vlaanderen binnenkort eenvoudig profiteren van zonnepanelen op hun gemeenschappelijk dak. Dat meldt De Tijd vandaag.
  [naar artikel]
 42. “Zonnepanelen van 36.000 euro moesten bij dwangbevel van mijn dak” (10/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een huis dat geschiedenis uitademt, is misschien een droom, maar eens uw eigendom beschermd erfgoed wordt, doet u niet meer in uw eigen huis wat u wil. Dat mochten Dominik Henkel en Eugeen Janssen uit Oud-Rekem - het mooiste dorp van Vlaanderen - al meermaals ondervinden. “De Vlaamse regering wil zo veel mogelijk zonnepanelen promoten, maar op een beschermd huis mogen ze niet liggen. Zelfs niet aan de achterkant.”Bij het kabinet van Geert Bourgeois, minister van Erfgoed, zijn ze zich bewust van de problematiek. Om die reden wordt er aan een nieuw afwegingskader gewerkt voor zonnepanelen op monumenten, dat zeer concreet duidelijk moet maken wanneer het kan en wanneer niet.
  [naar artikel]
 43. Als zonnepanelen een beleggingsproduct worden, moet je niet rekenen op overheidsbeloftes (02/03/2021 - Knack)
  Toen zonnepanelen in de perceptie beleggingsproducten werden, hadden financieel journalisten (zoals ondergetekende) meteen moeten waarschuwen dat de overheid het breken van beloften niet schuwt als de verliezende partij beleggers zijn. Toch hebben de gedupeerde eigenaars van zonnepanelen, die de overheid in gebreke stellen wegens contractbreuk wel degelijk een punt.
  [naar artikel]
 44. [VIDEO] - Is uw dak geschikt voor zonnepanelen? Deze site zoekt het uit (20/03/2017 - De Redactie)
  Wie zich afvraagt of het zin heeft om zonnepanelen of een zonneboiler te plaatsen, kan dat nu makkelijk nagaan op een nieuwe website van de Vlaamse overheid. De site geeft aan of zonnepanelen op uw dak kunnen worden geplaatst kunnen worden, hoeveel een plaatsing ongeveer kost en op hoeveel tijd die investering wordt terug verdiend.
  [naar artikel]
 45. Zonnige zomer doet zonnepanelen uitvallen: "Er zijn investeringen nodig om dit op te lossen " (21/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Infrax, de beheerder van (onder meer) het Limburgse stroomnet, heeft het afgelopen jaar veel meer meldingen ontvangen over uitvallende omvormers. Die apparaten zetten energie van zonnepanelen om in wisselstroom voor huishoudtoestellen. Ten opzichte van vorig jaar steeg het aantal meldingen met ruim 42 procent. In vergelijking met 2016 zelfs met 125 procent. “Dat probleem kan zich voordoen op zonnige dagen en vaak in landelijke gebieden waar de elektriciteit langere afstanden moet afleggen. 99,8 procent van de eigenaars van zonnepanelen in Limburg heeft er geen last van”, zegt Björn Verdoodt van Fluvius, het fusiebedrijf van Infrax en Eandis.
  [naar artikel]
 46. Al voor 26 miljoen euro aan compensatie uitbetaald aan eigenaars zonnepanelen: tot wanneer heb je tijd om nog dit jaar je geld terug te krijgen? (11/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  In minder dan twee maanden tijd heeft al 76 procent van de zonnepaneleneigenaars die recht hebben op een compensatiepremie een aanvraag bij Fluvius ingediend. In totaal gaat het om 53.234 dossiers en werd al ruim 26 miljoen euro uitgekeerd.
  [naar artikel]
 47. Terugdraaiende teller: wie naast zonnepanelen ook in andere groene energie investeerde, is grootste gedupeerde (16/01/2021 - VRT NWS)
  Eigenaars van zonnepanelen die tegelijkertijd een warmtepomp of elektrische wagen, zullen de afschaffing van de terugdraaiende teller financieel het hardst voelen. Toch hoeft voor de meerderheid van de eigenaars van zonnepanelen de digitale teller geen financieel verlies te betekenen.
  [naar artikel]
 48. Discussie barst los op internet: is dit een gepaste outfit om te fitnessen? (15/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Wanneer je naar de fitness trekt, heb je heus niet altijd zin om een lange trainingsbroek en een truitje met lange mouwen aan te trekken. Zeker niet in de zomer. Toch voelen vrouwen zich te vaak bekeken door andere mensen in de gymzaal wanneer ze iets minder kleren om het lijf hebben. Dat blijkt uit een discussie op sociale media. Daarom heeft een bekende fitnessblogster nu een belangrijke boodschap verspreid.
  [naar artikel]
 49. Discussie barst los op internet: is dit een gepaste outfit om te fitnessen? (15/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Wanneer je naar de fitness trekt, heb je heus niet altijd zin om een lange trainingsbroek en een truitje met lange mouwen aan te trekken. Zeker niet in de zomer. Toch voelen vrouwen zich te vaak bekeken door andere mensen in de gymzaal wanneer ze iets minder kleren om het lijf hebben. Dat blijkt uit een discussie op sociale media. Daarom heeft een bekende fitnessblogster nu een belangrijke boodschap verspreid.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.