Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
21:22 uur

Doorgaand verkeer aan nieuwe rotonde Sappi moet vanaf 20 oktober via bypass

Het Belang van Limburg

14/10/2021 - 03:35

Woensdag 20 oktober voert het Agentschap Wegen en Verkeer een belangrijke fasewissel door bij de aanleg van de rotonde op de Tongersesteenweg (N78) in Lanaken. Doorgaand verkeer rijdt vanaf dan via een bypass langs de werfzone. De gewijzigde verkeerssituatie blijft tot het jaareinde.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Parijs wil doorgaand verkeer in stadscentrum verbieden vanaf 2022 (14/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Parijse stadsbestuur heeft een plan ingediend waarmee ze het verkeer in de hoofdstad drastisch wil verminderen. Tegen 2022 moet al het doorgaand verkeer uit centrum worden verbannen. Het zou gaan om 55 procent van het totale verkeer. Bewoners mogen de stad dus wel nog binnen met hun voertuig.
  [naar artikel]
 2. Avondmarkt in Opglabbeek (05/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vanavond, vrijdag 5 juli, vindt de jaarlijkse avondmarkt in het centrum van Opglabbeek plaats. De Weg naar Zwartberg is om die reden vanaf 15 uur afgesloten voor alle verkeer vanaf de rotonde in het centrum tot aan het kruispunt met de Groenstraat en Ophovenbosstraat. Het doorgaand verkeer moet de omleiding volgen en kan omrijden via de Industrieweg-Zuid, Sint-Hubertuslaan en de Heidestraat.
  [naar artikel]
 3. Bypass N76 Opglabbeek afgewerkt (12/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De aanleg van een bypass en de daaraan verbonden herinrichting van de rotonde aan de Bedrijfstraat zijn vandaag afgerond. Na het bouwverordening start fase 2 van deze herinrichting ter hoogte van de rotonde aan de Weg naar Zwartberg.
  [naar artikel]
 4. Doorgaand verkeer Heesterstraat - Fazantenweg tijdelijk onmogelijk (13/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Sinds 2 oktober is de Fazantenweg tussen de Heesterstraat en de Nijverheidsweg afgesloten door wegenwerken. Vanaf maandag 16 oktober wordt er ook gestart met de werken in de Heesterstraat.Doorgaand verkeer via de Fazantenweg is niet meer mogelijk. De Fazantenweg loopt dood richting de Nijverheidsweg. Voor het plaatselijk verkeer wordt er een omleiding voorzien via de Heerbaanstraat en de Merelstrraat. Als alles volgens plan verloopt, zijn de werken tegen eind februari 2018 afgerond.
  [naar artikel]
 5. Werken rotonde N 76 Bedrijfsstraat starten (07/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de nachten van woensdag 8 op donderdag 9 mei, van donderdag 9 op vrijdag 10 mei en van vrijdag 10 op zaterdag 11 mei zal een aftakking van de rotonde met de Bedrijfsstraat telkens tussen 22.00u en 06.00u afgesloten zijn voor verkeer. De afsluiting kadert in de werken die uitgevoerd worden om een bypass aan deze rotonde te realiseren.
  [naar artikel]
 6. Aanpassingswerken rotonde Genkerbaan (20/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf maandag 23 april voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op de rotonde ter hoogte van de Genkerbaan in Meeuwen. De aannemer zal er een stroefheidsbehandeling uitvoeren op de rotonde Genkerbaan/omleidingsweg N 76. Deze ingreep  moet gladheid van het wegdek voorkomen. 
  [naar artikel]
 7. Gemeentebestuur weert doorgaand verkeer uit veelgebruikte sluipweg: “Eindelijk gaat hier iets gebeuren” (28/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Kiezelweg in Bevel (Nijlen) is vanaf 1 juli niet meer te gebruiken als sluiproute. Het gemeentebestuur heeft beslist dat er een testopstelling met een knip komt, die doorgaand gemotoriseerd verkeer onmogelijk maakt.
  [naar artikel]
 8. Ongeval rotonde Hoogstraat (10/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdagavond omstreeks 19 uur gebeurde er een botsing tussen twee auto ’s ter hoogte van de rotonde aan de Hoogstraat, de Genitsstraat en de Genkerbaan (N 76). Er vielen geen gewonden maar de beide auto "s moesten getakeld worden. Het doorgaand verkeer werd hier door tijdelijks gestremd. De politie kwam ter plaatse en deed vaststellingen. Er gebeuren regelmatig zware ongevallen op deze rotonde.
  [naar artikel]
 9. “Tachtig nieuwe jobs bij Sappi in Lanaken” (15/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Sappi gaat 50 miljoen euro investeren in de papierfabriek in Lanaken. Dit zou goed zijn voor 80 nieuwe jobs in de vestiging. Dat meldt hln.be. Bij Sappi wil er voorlopig niemand reageren op het nieuws.
  [naar artikel]
 10. Rotonde Gruitrode centrum weer open (01/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op 1 september wordt de rotonde in Gruitrode-centrum weer volledig opengesteld voor het doorgaand verkeer.
  [naar artikel]
 11. Hombroekstraat afgesloten voor doorgaand verkeer (30/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Sinds enkele dagen is de Hombroekstraat en het Paneelpleintje afgesloten voor doorgaand verkeer. Dat zal zeker nog twee maanden het geval zijn. Het bedrijf Gemoco is er sinds half oktober bezig met de aanleg van gescheiden riolering. Van Hoeselt naar Beverst rij je nu best via de Nederbaan, naar Diepenbeek rij je door Romershoven.
  [naar artikel]
 12. Fietsveilige rotonde in Veldwezelt wordt deze week opengesteld (06/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Tegen vrijdag 10 juli wordt de nieuwe rotonde in Veldwezelt voor gemotoriseerd verkeer en fietsers opengesteld. Ook de 2e Carabinierslaan, van en naar Maastricht, is vanaf dan opnieuw open. Het Agentschap Wegen en Verkeer werkte vier maanden aan deze fietsveilige rotonde, waarvan het merendeel in corona-omstandigheden. Toch liep de planning relatief weinig vertraging op. Na het bouwverlof volgen de laatste afwerkingen.
  [naar artikel]
 13. Viaduct van Wilsele op E314 gaat weer open voor doorgaand verkeer (31/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het viaduct van Wilsele, een deelgemeente van Leuven, op de E314 gaat vanaf 5 september weer volledig open voor alle doorgaand verkeer. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) Vlaams-Brabant vrijdag.
  [naar artikel]
 14. Omleiding door Meeuwen kermis (04/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Komend weekend start in Meeuwen de jaarlijkse kermis. Dat betekent dat vanaf woensdag 6 oktober tot en met vrijdag 15 oktober het centrum van Meeuwen minder goed bereikbaar is. Het doorgaand verkeer volgt best de aangegeven omleiding.
  [naar artikel]
 15. Verkeershinder door carnavalstoet (22/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zondag 24 maart trekt de carnavalsstoet van de Carnavalsvereniging De Heikiesetsers en Prins Rob II, vanaf 14u11 door het centrum van Meeuwen. Het centrum en de omliggende straten zijn afgesloten voor alle verkeer van 12 tot 19 uur. Het doorgaand verkeer moet omrijden via de N76 omleidingsweg.
  [naar artikel]
 16. Splinternieuwe rotonde op afrittencomplex E40 moet er al weer uit: opnieuw drie maanden zware verkeershinder (22/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe rotonde op de Tieltsesteenweg, aan het nieuwe afrittencomplex van de E40 in Aalter, voldoet niet en moet heraangelegd worden. Eind vorig jaar werd het nieuwe afrittencomplex nog maar opengesteld, maar uit recente proeven blijkt die ene rotonde niet de gewenste kwaliteit te hebben. Vanaf 15 maart tot eind juni moet alles wat beton is, volledig vernieuwd worden. In verschillende fasen, met grote omleidingen en wellicht ook files tot gevolg. Een overzicht.
  [naar artikel]
 17. Splinternieuwe rotonde op afrittencomplex E40 moet er alweer uit: opnieuw drie maanden zware verkeershinder (22/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe rotonde op de Tieltsesteenweg, aan het nieuwe afrittencomplex van de E40 in Aalter, voldoet niet en moet heraangelegd worden. Eind vorig jaar werd het nieuwe afrittencomplex nog maar opengesteld, maar uit recente proeven blijkt die ene rotonde niet de gewenste kwaliteit te hebben. Vanaf 15 maart tot eind juni moet alles wat beton is, volledig vernieuwd worden. In verschillende fasen, met grote omleidingen en wellicht ook files tot gevolg. Een overzicht.
  [naar artikel]
 18. Viaduct van Wilsele op E314 gaat weer open voor doorgaand verkeer (31/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het viaduct van Wilsele, een deelgemeente van Leuven, op de E314 gaat vanaf 5 september weer volledig open voor alle doorgaand verkeer. Dat meldt...
  [naar artikel]
 19. Kruispunt Meldert afgesloten tot eind oktober (14/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Aan de Dikke Eikstraat en de Meldertsebaan worden al maanden wegenwerken uitgevoerd. Voor de aanleg van een dubbel fietspad, riolering en een nieuw wegdek van de N725 wordt vanaf vandaag (woensdag) het kruispunt in het centrum afgesloten . Er is nog verkeershinder tot eind oktober en voor het doorgaand verkeer en de fietsers zijn er omleidingen voorzien.
  [naar artikel]
 20. Rotonde in Lanklaar opnieuw beschadigd na botsing (11/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De rotonde op het kruispunt van de Boslaan in Lanklaar moet opnieuw worden hersteld nadat er donderdagavond opnieuw een auto tegenaan reed. Rond 22.30 uur wilde een bestuurder uit Hasselt de rotonde oprijden. Wanneer hij even niet oplette, botste hij achterop de auto van een 65-jarige man uit As. Die rijdt op de rotonde. Wegen en verkeer had - na het vorige ongeval - net herstellingen laten uitvoeren. Niemand raakte gewond. (mm)
  [naar artikel]
 21. Knip of geen knip? Volgens VAB is knip positief voor leefbaarheid stadscentrum (09/06/2018 - VRT NWS)
  Het doorgaand verkeer in het stadscentrum beperken is een prima manier om de stad leefdbaarder te maken. Dat zegt verkeersdeskundige Maarten Matienko van automobilistenverniging VAB aan VRT NWS. Knippen in het doorgaand verkeer zoals in Antwerpen en Gent, bewijzen dat zegt hij.
  [naar artikel]
 22. Rotonde kruispunt Ringlaan-Breugelweg-Kloosterstraat 2 maanden dicht in Overpelt (12/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag beginnen op de Breugelweg de rioleringswerken vanaf de Sint-Annastraat tot op de rotonde aan de Ringlaan. Het gedeelte vanaf de Dommel tot aan het toeristisch fietspad is dan klaar en wordt opengesteld voor plaatselijk verkeer. De werken in deze fase zijn zeer ingrijpend.
  [naar artikel]
 23. Niets staat sloop van viaduct Merksem nog in de weg: voorbereidingen voor ‘bypass’ starten volgende maand al (23/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Niets staat de sloop van het viaduct van Merksem nog in de weg en over ruim een jaar wordt gestart met de bouw van een bypass die het verkeer tijdelijk moet opvangen. Donderdag werd immers de overeenkomst getekend met de tijdelijke vereniging ROCO die deze megaklus gaat klaren.
  [naar artikel]
 24. Lorkstraat (Fabriek) afgesloten tot half november in Overpelt (23/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf maandag 26 september tot bij benadering half november zal de Lorkstraat afgesloten zijn voor alle doorgaand verkeer. Dat verkeer moet omrijden via de Fabrieksstraat en de Tennislaan. Gedurende deze periode wordt de straat gerenoveerd. De werken passen in de renovatiewerken van de Zavelstraat en omliggende straten. Tijdens de eerste helft van november worden deze afgerond met de plaatsing van een nieuwe toplaag asfalt.
  [naar artikel]
 25. Vernieuwing dorpskern begint maandag: half jaar geen doorgaand verkeer in centrum Linde (31/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Tot het najaar is er geen doorgaand verkeer mogelijk in het centrum van het Peerse kerkdorp Linde. Daar beginnen maandag de werken aan de aangekondigde herinrichting van de dorpskern. Er wordt in een omleiding via Meeuwen voorzien. “We hebben ervoor gekozen om de werken in één ruk uit te voeren”, zegt schepen Raf Nelis (CD&V), die hoop dat alles klaar is voor het nieuwe schooljaar.
  [naar artikel]
 26. Leien onderbroken vanaf 5 juni: zo verandert het verkeer in Antwerpen (21/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Vanaf 5 juni dit jaar tot en met december 2018 worden de Leien onderbroken voor doorgaand verkeer tussen de Maria-Theresialei en de Violierstraat. Ook de Franklin Rooseveltplaats en de Italiëlei worden heraangelegd.
  [naar artikel]
 27. Brug wordt gestut... om er andere brug over te laten rijden (08/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf 12 januari wordt de Van Laetestraat in het Oost-Vlaamse Merelbeke onderbroken voor het doorgaand verkeer. De brug van de R4 moet gestut worden omdat speciale vrachtwagens delen van de nieuwe bruggen van de E40 erover gaat vervoeren.
  [naar artikel]
 28. Sappi Lanaken uit het slop: 100 nieuwe jobs (09/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het tij lijkt eindelijk gekeerd voor de papierfabrikant Sappi. De vestiging in Lanaken gaat zowaar opnieuw aanwerven. Er komen maar liefst 100 jobs bij.
  [naar artikel]
 29. Roesstraat afgesloten (14/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf donderdag 14 september zal de Roesstraat afgesloten zijn omwille van wegenwerken in Bree. Het doorgaand verkeer zal gedurende tien werkdagen omgeleid worden via de Weg naar Opitter. Plaatselijk verkeer is toegestaan.
  [naar artikel]
 30. Grote Duracell-batterijen op rotonde Aarschotse ring belemmeren zicht en moeten weg (27/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  De grote Duracell-batterijen die als kunstwerk pronken op een rotonde van de Aarschotse ring, zullen er worden weggehaald. Dat kadert in de werken die het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vanaf maart 2020 uitvoert tussen de rotonde ter hoogte van de Aarschotsesteenweg richting Betekom en het kruispunt met de Liersesteenweg.
  [naar artikel]
 31. Nu sluipverkeer door werken aan Oosterweel dreigt toe te nemen: gemeenten werken samen om zwaar verkeer te bannen van hun wegen (21/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Vier gemeenten slaan de handen in elkaar om vanaf september zwaar doorgaand verkeer te weren uit hun dorpskernen. Het tonnageverbod van 3,5 ton wordt vanaf september ingevoerd met uniforme signalisatie en regelmatige controles.
  [naar artikel]
 32. Wegenwerken rotonde Gruitrode en Weg naar Opoeteren (01/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf 31 juli tot 31 augustus starten er wegenwerken aan de rotonde in Gruitrode en aan de Weg naar Opoeteren, vanaf de rotonde tot aan de Opstraat. De rotonde wordt volledig afgesloten en is dus niet bereikbaar vanuit de Ophovenstraat.
  [naar artikel]
 33. De knip van de Leien: alles wat u moet weten (31/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De knip van de Leien komt dichterbij. Vanaf 5 juni tot en met december 2018 worden de Leien onderbroken voor doorgaand verkeer tussen de Maria-Theresialei en de Violierstraat.
  [naar artikel]
 34. Maandag terug wekenwerken in Overpelt aan Ringlaan (03/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf maandag 4 mei begint de wegenbouwer met de aanleg van de nieuwe slemlaag aan de buitenzijde van de Ringlaan en dat zal zijn impact op het verkeer hebben. Er wordt gewerkt in drie fases: 1) Dorpsstraat-Vloeterstraat, 2) Vloeterstraat - rotonde Breugelweg en 3) rotonde tot de Willem II-straat. Tussen 7 en 19 uur zullen de rijweg (buitenzijde) en de kruispunten afgesloten zijn. De binnenzijde blijft berijdbaar.
  [naar artikel]
 35. Sappi kijkt FIER! terug op geslaagde feestweek (29/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen weekend sloot papierproducent Sappi z'n festiviteiten in het kader van 50 jaar aanwezigheid in Lanaken af met een tweede personeelsfeest in Vroenhoven.
  [naar artikel]
 36. Nieuwe rotonde richting Hofstraat vanaf donderdag open voor verkeer (07/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Op maandag 9 april gaan de werken op het kruispunt Driekoningen de voorlaatste fase in. De werken op de hoek van de Hofstraat en de Kleine Laan zullen drie maanden duren. De Hofstraat is wel weer bereikbaar voor verkeer uit alle richtingen.
  [naar artikel]
 37. Intendant legt compromisvoorstel Oosterweel op tafel (07/02/2017 - De Redactie)
  In het nieuwe voorstel zou het stedelijk verkeer het Oosterweeltracé gebruiken en doorgaand verkeer een noordelijker tracé. De actiegroepen willen de verschillende scenario's laten doorrekenen en noemen een compromis "voorbarig".
  [naar artikel]
 38. Vlot naar Antwerpen: alles wat u moet weten over de knip van de Leien (04/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De knip van de Leien komt dichterbij. Vanaf 5 juni tot en met december 2018 worden de Leien onderbroken voor doorgaand verkeer tussen de Maria-Theresialei en de Violierstraat.
  [naar artikel]
 39. Aanhangwagen kantelt op rotonde in Oudsbergen (10/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de rotonde aan de Genkerbaan met de Meeuwerrand is omstreeks 16 uur een aanhangwagen geladen met gyprocplaten gekanteld bij het nemen van de rotonde. Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval en er vielen geen gewonden. Het verkeer ondervond tijdelijk hinder.
  [naar artikel]
 40. Brandje bij Sappi (09/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer rukte dinsdag om 18 uur uit voor een brand bij papierfabrikant Sappi in Lanaken. Het bleek er eentje van beperkte omvang. Dankzij de sprinklerinstallatie die in werking trad bleef de schade beperkt.
  [naar artikel]
 41. Werken in de Waterstraat (18/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf maandag 18 november voert aannemer Nelis Wegenbouw rioleringswerken uit in de Waterstraat in Meeuwen. De werken nemen twee dagen in beslag en worden uitgevoerd tussen 18 en 22 november. In die periode is de Waterstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Plaatselijk verkeer kan wel.
  [naar artikel]
 42. Opnieuw dubbelrichting op de Dorpsstraat en de Heidestraat (22/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Heidestraat en de Dorpsstraat zijn terug opengesteld in twee richtingen. Het plaatselijk verkeer vanuit Oostham kan op die manier rijden tot aan het kruispunt met de Zandstraat-Genenbemdestraat. Doorgaand verkeer en vrachtverkeer moet de bestaande omleiding blijven volgen.
  [naar artikel]
 43. De knip van de Antwerpse Leien: alles wat u moet weten (01/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Antwerpse Leien worden vanaf 5 juni tot en met december 2018 onderbroken voor doorgaand verkeer. Voor Limburgers die graag een bezoekje brengen aan de Scheldestad lijsten we op wat u moet weten over 'de knip van de Leien'.
  [naar artikel]
 44. Ongeval Kortenberg – Leuvensesteenweg in Kortenberg opnieuw open (04/05/2018 - Metro)
  De Leuvensesteenweg in Kortenberg is sinds vrijdagavond 20 uur opnieuw open voor het verkeer. De steenweg werd afgesloten omwille van het verkeersongeval dat omstreeks 10.15 uur in Kortenberg het leven kostte aan een meisje van 2 jaar. De steenweg was dicht tussen de Hofstraat en de Stationsstraat. Het doorgaand verkeer komende van Brussel diende om te rijden via de E40 of de Mechelsesteenweg in Nossegem. Doorgaand verkeer uit de richting van Leuven reed om via de E40 of de Stationsstraat in Kortenberg. bron: Belga Het bericht Ongeval Kortenberg – Leuvensesteenweg in Kortenberg opnieuw open verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Werken aan nieuwe rotonde Veldwezelt starten woensdag 15 april opnieuw op (10/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  In overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer heeft aannemer Colas zopas beslist om de werken aan de nieuwe rotonde op het kruispunt van de N2 en N78 woensdag 15 april terug op te starten.
  [naar artikel]
 46. Start heraanleg rotondes N 76 (08/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Agentschap Wegen start in Opglabbeek op de N 76 met de herinrichting van de kruispunten aan de Bedrijfsstraat en de Weg naar Zwartberg. De rotonde op de Weg naar Zwartberg maakt plaats voor een kruispunt met slimme verkeerslichten. De rotonde aan het industrieterrein met de Bedrijfsstraat krijgt een bypass. Half april start de aannemer met de eerste fase, de heraanleg van de nutsvoorzieningen ter hoogte van de twee rotondes.
  [naar artikel]
 47. Brandje in papierpers bij Sappi (26/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bij het bedrijf Sappi op de Montaigneweg is zondagvoormiddag brand in een papierpers ontstaan. Toen de brandweer aankwam waren de vlammen dankzij de sprinklerinstallatie al geblust. De brandweermannen voerden met een warmtebeeldcamera nog een controle uit. (mm)
  [naar artikel]
 48. Verkeershinder (27/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Er is verkeershinder in de Ouwerteweg vanaf woensdag 28 november en dat tot en met 14 december, zo is er slechts beurtelings doorgaand verkeer mogelijk. Meer info: https://www.opglabbeek.be/verkeersinformatie
  [naar artikel]
 49. Reddingsstrook bij file verplicht vanaf 1 oktober: zo hou je je aan de nieuwe verkeersregel (29/09/2020 - De Standaard)
  Vanaf donderdag 1 oktober moeten weggebruikers zich aan een nieuwe verkeersregel houden. Bevind je je op een baan met minimum twee rijstroken en is er file? Dan moet je extra ruimte vrijmaken voor de hulpdiensten. Bekijk in de video van verkeersinstituut Vias hierboven hoe dat moet.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.