Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
21:57 uur

Vijf doden en twee gewonden bij pijl-en-boogaanval in Noorwegen, Deen opgepakt

De Morgen

14/10/2021 - 04:37

De Noorse politie heeft gisteravond een 37-jarige Deense man opgepakt voor de aanval met pijl en boog in de Zuid-Noorse stad Kongsberg, waarbij vijf mensen om het leven kwamen. Twee anderen, onder wie een politieagent, raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het motief van de man is nog niet duidelijk, de politie onderzoekt of het om een terreurdaad gaat.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vijf doden en twee gewonden bij pijl-en-boogaanval in Noorwegen, 37-jarige Deen opgepakt (14/10/2021 - De Morgen)
  De Noorse politie heeft gisteravond een 37-jarige Deense man opgepakt voor de aanval met pijl en boog in de Zuid-Noorse stad Kongsberg, waarbij vijf mensen om het leven kwamen. Twee anderen, onder wie een politieagent, raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het motief van de man is nog niet duidelijk, de politie onderzoekt of het om een terreurdaad gaat.
  [naar artikel]
 2. 37-jarige Deen opgepakt na pijl-en-boogaanval in Noorwegen: 5 doden en 2 gewonden (14/10/2021 - De Morgen)
  De Noorse politie heeft gisteravond een 37-jarige Deense man opgepakt voor de aanval met pijl en boog in de Zuid-Noorse stad Kongsberg. Daarbij kwamen vijf mensen om het leven. Twee anderen, onder wie een politieagent in burger, raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt nog of er sprake is van terrorisme.
  [naar artikel]
 3. 5 doden en 2 gewonden na aanval met pijl en boog in Noorwegen (14/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 5 doden en 2 gewonden na aanval met pijl en boog in Noorwegen Vijf mensen zijn woensdag om het leven gekomen en twee mensen geraakten gewond na een pijl-en-boogaanval in de Noorse stad Kongsberg. Volgens Noorse politie is de vermoedelijke dader een Deense man van 37. Hij werd ter plaatse aangehouden. De twee gewonden liggen op intensieve zorgen in het ziekenhuis, maar zouden niet levensbedreigend gewond moeten raken, […] Lees dit artikel: 5 doden en 2 gewonden na aanval met pijl en boog in Noorwegen
  [naar artikel]
 4. Vijf doden en twee gewonden bij pijl-en-boogaanval in Noorwegen (14/10/2021 - De Morgen)
  Bij een aanval met een pijl en boog in de Zuid-Noorse stad Kongsberg zijn zeker vijf doden gevallen. Dat meldt de Noorse politie. Twee anderen raakten gewond. Volgens Noorse media werd een agent in zijn rug geschoten. De verdachte is aangehouden en de politie onderzoekt of het om een terreurdaad gaat.
  [naar artikel]
 5. Man met pijl en boog schiet willekeurig voorbijgangers neer in Noorwegen: ‘Meerdere doden en gewonden’ (13/10/2021 - De Morgen)
  Volgens de Noorse politie heeft een man in een stad ten westen van de hoofdstad Oslo verschillende slachtoffers gemaakt met een pijl en boog. Daarbij zijn ook doden gevallen, zegt de politie. Een verdachte is opgepakt.
  [naar artikel]
 6. Vermoedelijke dader van aanval in Noorwegen was bekeerd tot islam en mogelijk geradicaliseerd (14/10/2021 - De Morgen)
  De Deense dader (37) van de aanval met pijl en boog waarbij gisteren in Noorwegen vijf doden en twee gewonden vielen, had zich bekeerd tot de islam en was geradicaliseerd. Een terreurdaad wordt dus niet uitgesloten. De vermoedelijke dader is opgepakt en heeft zich bereid verklaard om met de politie samen te werken.
  [naar artikel]
 7. Vermoedelijke dader van aanval in Noorwegen was bekeerd tot islam en mogelijk geradicaliseerd (14/10/2021 - De Morgen)
  De Deense dader (37) van de aanval met pijl en boog waarbij gisteren in Noorwegen vijf doden en twee gewonden vielen, had zich bekeerd tot de islam en was geradicaliseerd. De aanslag lijkt volgens de politie een terroristische daad te zijn. De vermoedelijke dader is opgepakt en heeft zich bereid verklaard om met de politie samen te werken.
  [naar artikel]
 8. Vijf doden na aanval met pijl en boog in Noorwegen, agent in de rug geschoten: “We onderzoeken of het om terreur gaat” (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn vijf doden en twee gewonden gevallen bij een aanval met pijl en boog in de Noorse stad Kongsberg. Dat maakte de politie bekend. Een agent in burger werd volgens lokale media in de rug geschoten. De dader sloeg op verschillende plekken toe. Ruim een half uur nadat hij zijn moordende raid gestart was, kon hij aangehouden worden. De politie zal nu onderzoeken of er sprake is van terrorisme, laat een woordvoerster op een persconferentie weten.
  [naar artikel]
 9. Deense man opgepakt voor aanval met pijl en boog in Noorwegen die al vijf doden eiste: “We onderzoeken of het om terreur gaat” (14/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Noorse politie heeft gisteravond een 37-jarige Deense man opgepakt voor de aanval met pijl en boog in de Zuid-Noorse stad Kongsberg. Daarbij kwamen vijf mensen om het leven. Twee anderen, onder wie een politieagent in burger, raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Volgens lokale media werd de politieagent in de rug geschoten. Het motief van de man is nog niet duidelijk, de politie onderzoekt nog of er sprake is van terrorisme.
  [naar artikel]
 10. Dertiger doodt vijf mensen met pijl en boog in Noorwegen: dit weten we al (14/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een Deense dertiger heeft in het centrum van een Noors stadje vijf mensen met pijl en boog om het leven gebracht. Twee anderen, onder wie een politieagent, vechten in het ziekenhuis nog voor hun leven. De verdachte is opgepakt en was geen onbekende voor de politie. Dit is wat we al weten.
  [naar artikel]
 11. Dit weten we al over de dodelijke raid met pijl en boog in Kongsberg in Noorwegen (14/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een Deense dertiger heeft in het centrum van een Noors stadje vijf mensen met pijl en boog om het leven gebracht. Twee anderen, waaronder een politieagent, vechten in het ziekenhuis nog voor hun leven. De verdachte is opgepakt en was geen onbekende voor de politie. Dit is wat we al weten.
  [naar artikel]
 12. Zeker 2 doden en 5 gewonden bij steekpartij op Halloween in Quebec (01/11/2020 - VRT NWS)
  Tijdens een Halloweenfeest in de Canadese stad Quebec heeft een twintiger met een mes om zich heen gestoken. Er zijn zeker twee doden en vijf gewonden. De man was verkleed, hij is opgepakt.
  [naar artikel]
 13. Minstens vijf doden na aanval met pijl en boog in Noorwegen, agent in de rug geschoten: “We onderzoeken of het om terreur gaat” (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn minstens vijf doden gevallen bij een aanval met pijl en boog in de Noorse stad Kongsberg. Dat meldt de openbare omroep NRK op basis van betrouwbare bronnen. Een agent in burger werd ook in de rug geschoten, stellen lokale media. De dader sloeg op verschillende plekken toe. Ruim een half uur nadat hij zijn moordende raid gestart was, kon hij aangehouden worden. De politie zal nu onderzoeken of er sprake is van terrorisme, laat een woordvoerster op een persconferentie weten.
  [naar artikel]
 14. Man met pijl en boog schiet voorbijgangers neer in Noorwegen: ‘Minstens vier doden’, politie onderzoekt terreurmotief (13/10/2021 - De Morgen)
  Een man heeft in de stad Kongsberg ten westen van hoofdstad Oslo verschillende slachtoffers neergeschoten met een pijl en boog. Daarbij zijn ook doden gevallen, zegt de politie, volgens Noorse media zijn er minstens vier dodelijke slachtoffers. Een verdachte is opgepakt, het centrum van de stad is afgezet. De politie onderzoekt of het om een terreurdaad gaat.
  [naar artikel]
 15. Verschillende doden na aanval met pijl en boog in Noorwegen, politie sluit terreur niet uit (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn verschillende doden gevallen bij een aanval met pijl en boog in het Noorse dorp Kongsberg. De dader, die op verschillende plekken toesloeg, kon aangehouden worden.
  [naar artikel]
 16. Schietpartij in Utrecht: 'Drie doden en vijf gewonden', vermoedelijke schutter opgepakt (18/03/2019 - Knack)
  Bij een schietpartij op een tram in Utrecht zijn maandag drie doden en vijf gewonden gevallen. Een terreuraanslag wordt niet uitgesloten. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
  [naar artikel]
 17. Herlees: Schietpartij in Utrecht: Drie doden en vijf gewonden, vermoedelijke schutter opgepakt (19/03/2019 - Knack)
  Bij een schietpartij op een tram in Utrecht zijn maandag drie doden en vijf gewonden gevallen. Een terreuraanslag wordt niet uitgesloten. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
  [naar artikel]
 18. Vier doden en vijf gewonden bij schietpartij in bar in Kansas (07/10/2019 - Metro)
  Bij een schietpartij in een bar in het Amerikaanse Kansas zijn in de nacht van zaterdag op zondag vier doden en vijf gewonden gevallen. Dat hebben de lokale politie en media gemeld. De toestand van de gewonden zou stabiel zijn. Een woordvoerder van de politie verklaarde aan de lokale zender KSHB dat er momenteel nog niemand werd opgepakt. Het is ook onduidelijk of er één dan wel meerdere schutters waren. De verdachte of verdachten zijn de bar binnengegaan en beginnen schieten, voegde de woordvoerder er nog aan toe. Nog volgens de politie zijn twee van de doden Mexicanen. “Eerder op de avond waren er problemen of ruzie en we onderzoeken of de personen die de bar zijn uitgezet of zelf zijn vertrokken weer naar de plaats terugkeerden”, aldus een woordvoerder aan de Washington Post. Bron: Belga   Het bericht Vier doden en vijf gewonden bij schietpartij in bar in Kansas verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Verschillende doden na aanval met pijl en boog in Noorwegen (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn verschillende doden gevallen bij een aanval met pijl en boog in de Noorse stad Kongsberg. De dader sloeg op verschillende plekken toe. Drie kwartier nadat hij zijn moordende raid gestart was, kon hij aangehouden worden.
  [naar artikel]
 20. Op moordtocht met pijl en boog (14/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een boogschutter heeft in het Noorse stadje Kongsberg meerdere slachtoffers gemaakt, er vielen zeker vijf doden. De politie onderzoekt of het om een daad van terrorisme gaat, en wordt over heel Noorwegen bewapend.
  [naar artikel]
 21. Man schiet om zich heen in Duitse Saarbrücken: twee doden en verschillende gewonden (19/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schietpartij in het Duitse Saarbrücken, in het westen van het land, zijn twee doden en verschillende gewonden gevallen. De dader is opgepakt.
  [naar artikel]
 22. Vijf personen opgepakt in verband met aanslag op kerstmarkt in Straatsburg (14/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Drie mannen en twee vrouwen zijn dinsdag in Straatsburg opgepakt in het kader van het onderzoek naar de jihadistische aanslag op de kerstmarkt in die Franse stad. Dat is bij gerechtelijke bronnen vernomen. Bij die aanslag op 11 december 2018 vielen vijf doden en elf gewonden te betreuren.
  [naar artikel]
 23. Minstens twee doden en meerdere gewonden bij treinontsporing in Griekenland (14/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een treinongeluk nabij de Griekse havenstad Thessaloniki zijn gisterenavond ten minste twee doden en minstens vijf gewonden gevallen. Dat
  [naar artikel]
 24. Schietpartij in Saarbrücken: twee doden en meerdere gewonden (19/05/2018 - De Morgen)
  Bij een schietpartij in het Duitse Saarbrücken, in het westen van het land, zijn twee doden en verschillende gewonden gevallen. De dader is opgepakt.
  [naar artikel]
 25. LIVE BRABANTSE PIJL. Vijf renners in de aanval op weg naar Overijse, Deen probeert nog de oversteek te maken (07/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De échte start van het Vlaamse wielernajaar. Vandaag wordt de Brabantse Pijl gereden. Tussen Leuven en Overijse staan 197 heuvelachtige kilometers...
  [naar artikel]
 26. Vijf doden bij schietpartij in Florida (14/04/2019 - De Morgen)
  Een schietpartij op de luchthaven van de stad Fort Lauderdale in Florida heeft aan meerdere mensen het leven gekost. Het gaat om zeker vijf doden en acht gewonden. De schutter is opgepakt.
  [naar artikel]
 27. Twee doden en meerdere gewonden bij mesaanval in kathedraal van Nice (29/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Rond 9 uur vanmorgen zijn er twee doden en meerdere gewonden gevallen bij een mesaanval in Nice. De burgemeester spreekt van een terreurdaad. Eén verdacht werd al opgepakt.
  [naar artikel]
 28. Twee doden en verscheidene gewonden bij steekpartij nabij een kerk in de Franse stad Nice (29/10/2020 - VRT NWS)
  In Nice heeft een man omstaanders met een mes aangevallen in de buurt van een kerk. Volgens de eerste berichten zijn er twee doden en verschillende gewonden gevallen. De burgemeester van Nice denkt dat het gaat om een terreuraanslag. De dader is opgepakt.
  [naar artikel]
 29. Vijf mensen gearresteerd na steekpartij in Finland (19/08/2017 - De Redactie)
  Na de steekpartij in de stad Turku gisterenmiddag heeft de Finse politie, naast de hoofdverdachte nog vijf anderen opgepakt. Bij het incident vielen twee doden en zes gewonden. De politie zou uitgaan van terrorisme.
  [naar artikel]
 30. Zes doden en twee gewonden bij schietpartij in Duitse Rot am See (24/01/2020 - Metro)
  Bij een schietpartij in het Duitse Rot am See, in de deelstaat Baden Württemberg, zijn vandaag zes doden en twee zwaargewonden gevallen. De schutter is opgepakt. Dat bevestigt de plaatselijke politie. De schietpartij vond vandaag rond 12 uur plaats in een gebouw in Rot am See, nabij Stuttgart. Volgens de politie waren de dader en de slachtoffers vermoedelijk lid van dezelfde familie. Bron: Belga   Het bericht Zes doden en twee gewonden bij schietpartij in Duitse Rot am See verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Man in Noorse supermarkt schiet slachtoffers neer met pijl en boog: verschillende doden en gewonden (13/10/2021 - VRT NWS)
  In het stadje Kongsberg, ten westen van de Noorse hoofdstad Oslo, heeft vanavond een man verschillende mensen neergeschoten, mogelijk met een kruisboog. De politie bevestigt dat er verschillende doden en gewonden zijn.
  [naar artikel]
 32. Minstens vier doden en vijf gewonden bij treinontsporing in Griekenland (14/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een treinongeluk nabij de Griekse havenstad Thessaloniki zijn gisterenavond ten minste vier doden en vijf gewonden gevallen. Dat meldt
  [naar artikel]
 33. Minstens vier doden na aanval met pijl en boog in Noorwegen: “We onderzoeken of het om terreur gaat” (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn minstens vier doden gevallen bij een aanval met pijl en boog in de Noorse stad Kongsberg. Dat meldt de openbare omroep NRK op basis van betrouwbare bronnen. De dader sloeg op verschillende plekken toe. Drie kwartier nadat hij zijn moordende raid gestart was, kon hij aangehouden worden. De politie zal nu onderzoeken of er sprake is van terrorisme, laat een woordvoerster op een persconferentie weten.
  [naar artikel]
 34. Doden en gewonden bij schietpartij in Duitse stad Rot am See, schutter opgepakt (24/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In het Duitse Rot am See, in de deelstaat Baden-Württemberg, zijn meerdere doden en gewonden gevallen bij een schietpartij. De schutter is opgepakt.
  [naar artikel]
 35. Pijl-en-boogmoorden Noorwegen: “Mentale gezondheid dader wordt nu onderzocht” (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “De man die woensdag in het Noorse Kongsberg met pijl en boog vijf mensen heeft gedood, is overgedragen aan een medische instelling”, zo heeft procureur Ann Iren Svane Mathiassen vrijdag gemeld.
  [naar artikel]
 36. Vijf amokmakers opgepakt bij rellen aan Turkse ambassade, vijf gewonden (31/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Brusselse politie verhoogt de waakzaamheid aan de Turkse ambassade waar het donderdag tot een gewelddadig treffen kwam tussen voor- en tegenstanders van het Erdogan-regime en het referendum dat meer macht moet geven aan de president. Er vielen zes gewonden, vijf mensen zijn opgepakt.
  [naar artikel]
 37. Twee doden bij mesaanval in zuidoosten van Frankrijk (04/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een man heeft zaterdag verscheidene mensen met een mes aangevallen in de Franse gemeente Romans-sur-Isère. Daarbij zijn twee doden en zeven gewonden gevallen, voordat de man kon worden opgepakt, zo is uit bronnen dicht bij het onderzoek vernomen.
  [naar artikel]
 38. Doden en gewonden door treinbotsing in Tsjechië (07/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bij een frontale botsing tussen twee personentreinen in Tsjechië zijn doden en gewonden gevallen. Tsjechische media spreken over zeker drie doden. Onder de ruim dertig gewonden zijn er meerderen ernstig aan toe.
  [naar artikel]
 39. Vijf doden en 67 gewonden bij ontploffing van munitiedepot in Soedan (22/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een accidentele ontploffing in een munitiedepot in Nyala, in de Soedanese provincie Zuid-Darfoer, zijn vijf doden en 67 gewonden gevallen.
  [naar artikel]
 40. Twee doden en meerdere gewonden nadat auto inrijdt op voetgangers in Duitse stad Trier: 51-jarige Duitser opgepakt (01/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de Duitse stad Trier zijn dinsdagmiddag zeker twee doden en verschillende gewonden gevallen nadat een 51-jarige Duitser met een terreinwagen op mensen in een voetgangersgebied is ingereden. Dat is bevestigd door de lokale politie.
  [naar artikel]
 41. Vlaamse boogjager na aanslag in Noorwegen: “Niet eenvoudig om iemand te doden met pijl en boog” (14/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een terroristische aanslag met pijl en boog, zoals woensdag in de Noorse stad Kongsberg, is vrij uniek en zeker niet eenvoudig. Dat zegt een Vlaams expert die er vrij zeker van is dat de dader van dichtbij heeft geschoten.
  [naar artikel]
 42. Vlaamse boogjager na dodelijke aanslag in Noorwegen: “Niet eenvoudig om iemand te doden met pijl en boog” (14/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een terroristische aanslag met pijl en boog, zoals woensdag in de Noorse stad Kongsberg, is vrij uniek en zeker niet eenvoudig. Dat zegt een Vlaams expert die er vrij zeker van is dat de dader van dichtbij heeft geschoten.
  [naar artikel]
 43. Zwaar ongeval met vijf wagens in Lendelede: twee doden en twee gewonden (08/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een ongeval op de N36 in Lendelede zijn deze morgen iets voor zeven uur twee doden gevallen. Twee anderen raakten gewond. Dat bevestigt...
  [naar artikel]
 44. Herlees: aanslag Stockholm eist vier doden en vijftien gewonden, verdachte opgepakt (08/04/2017 - Knack)
  Bij een incident met een vrachtwagen in het centrum van de Zweedse hoofdstad Stockholm vielen vier doden en vijftien gewonden. Volgens de autoriteiten wijst alles op een terroristische aanslag. De politie heeft een verdachte opgepakt. Volg de laatste updates.
  [naar artikel]
 45. Minstens vier doden na aanval met pijl en boog in Noorwegen, agent in de rug geschoten: “We onderzoeken of het om terreur gaat” (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn minstens vier doden gevallen bij een aanval met pijl en boog in de Noorse stad Kongsberg. Dat meldt de openbare omroep NRK op basis van betrouwbare bronnen. Een agent werd in de rug geschoten, stellen lokale media. De dader sloeg op verschillende plekken toe. Ruim een half uur nadat hij zijn moordende raid gestart was, kon hij aangehouden worden. De politie zal nu onderzoeken of er sprake is van terrorisme, laat een woordvoerster op een persconferentie weten.
  [naar artikel]
 46. Politie Stockholm bevestigt: vier doden en vijftien gewonden, verdachte opgepakt (07/04/2017 - Knack)
  Bij een incident met een vrachtwagen in het centrum van de Zweedse hoofdstad Stockholm vielen vier doden en vijftien gewonden. Volgens premier Stefan Löfven en de veiligheidsdiensten wijst alles op een terroristische aanslag. De politie heeft een verdachte opgepakt. Volg de laatste updates.
  [naar artikel]
 47. Vrachtwagen rijdt in op fietsers in New York: “Twee doden, meerdere gewonden” (31/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er zouden dinsdag twee doden en meerdere gewonden gevallen zijn in Manhattan (New York) nadat een vrachtwagen ingereden is op enkele fietsers. Zo melden lokale media. Vervolgens zouden er ook schoten gelost zijn. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse, er zou al één persoon opgepakt zijn.
  [naar artikel]
 48. 3 Soedanezen opgepakt na dodelijke mesaanval in zuidoosten van Frankrijk (05/04/2020 - De Morgen)
  Een man heeft verscheidene mensen met een mes aangevallen in de Franse gemeente Romans-sur-Isère (Drôme). Daarbij zijn twee doden en vier gewonden gevallen. In een eerste balans was er sprake van zeven gewonden. Het Franse nationale antiterreurparket (PNAT) opent een onderzoek naar de aanval. Drie Soedanezen zijn inmiddels opgepakt.
  [naar artikel]
 49. Schietpartij in Utrecht: 'Drie doden en vijf gewonden' (18/03/2019 - Knack)
  Bij een schietpartij op een tram in Utrecht zijn maandag drie doden en vijf gewonden gevallen. Een terreuraanslag wordt niet uitgesloten. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.