Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2021
00:55 uur

Primeur: speel ‘Squid Game’-spelletjes op Markt in Maastricht

Het Belang van Limburg

16/10/2021 - 11:46

De Netflix-hitserie Squid Game maakt Maastricht onveilig zaterdag. De streamingdienst heeft op Facebook een oproep geplaatst om zaterdag naar de Markt in Maastricht te komen om daar een van de angstaanjagende spellen uit Squid Game te spelen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘Squid Game’ in Maastricht: net als op Netflix, maar dan een stuk veiliger (16/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Netflix-hitserie Squid Game maakte Maastricht onveilig zaterdag. De streamingdienst heeft op Facebook een oproep geplaatst om zaterdag naar de Markt in Maastricht te komen om daar een van de angstaanjagende spellen uit Squid Game te spelen. Bekijk enkele van de vele beelden die de ronde doen op sociale media hierboven.
  [naar artikel]
 2. Na de spelletjes in Squid Game: in welk kinderspel uit je jeugd ben jij onverslaanbaar? (06/10/2021 - De Morgen)
  de populaire Netflixserie ‘Squid Game’ rakelt bij heel wat kijkers weer herinneringen op naar vroeger. Welke spelletjes speelde u op de speelplaats en zouden zo in een Belgische Squid game kunnen? En wat waren de regels van die spelletjes ook alweer? Laat het ons hieronder weten.
  [naar artikel]
 3. ‘Squid Game’ heeft nu zijn eigen cryptomunt: stijging van 2.400% in 24 uur tijd (29/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De populaire Zuid-Koreaanse serie ‘Squid Game’ heeft nu ook een eigen cryptomunt, SQUID. De munt kan verhandeld worden, maar kan ook als toegangsticket dienen voor een duur online ‘Squid Game’ spel. In slechts 24 uur steeg SQUID met 2.400% in waarde en heeft het een totale beurswaarde van 150 miljoen euro.
  [naar artikel]
 4. ‘Squid game’ op de speelplaats, experts bezorgd: ‘Maar we mogen niet in een morele kramp schieten’ (14/10/2021 - De Standaard)
  Squid game, de razend populaire Koreaanse Netflix-serie, verovert Vlaamse speelplaatsen. Dat baart verschillende experts zorgen. In de reeks spelen de personages kinderspelletjes met dodelijke afloop. ‘We moeten opletten dat de spelletjes op de speelplaats niet uit de hand lopen.’
  [naar artikel]
 5. ‘Squid game’ verovert onze speelplaatsen, maar wat als kinderen de gewelddadige spelletjes nabootsen? (14/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Squid game, de razend populaire Koreaanse Netflix-serie, verovert Vlaamse speelplaatsen. Dat baart verschillende experts zorgen. In de reeks spelen de personages kinderspelletjes met dodelijke afloop. “We moeten opletten dat de spelletjes op de speelplaats niet uit de hand lopen.”
  [naar artikel]
 6. Na het daverende succes van ‘Squid Game’: zoveel verdienden de acteurs aan hun rol (25/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Zuid-Koreaanse serie ‘Squid Game’ blijkt een ware goudmijn te zijn voor Netflix. De serie verbrak niet alleen het kijkcijfersrecord van de streamingdienst, ze leverde ook heel wat nieuwe abonnees op. Netflix heeft dus enorme wisten gemaakt op ‘Squid Game’, maar hoeveel verdienden de hoofdrolspelers aan hun rol?
  [naar artikel]
 7. Chinese streamingdienst beschuldigd van kopiëren van Netflix-hit ‘Squid Game’ (21/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese streamingdienst Youku ligt onder vuur. Het promotiemateriaal, de titel en de inhoud van de nieuwe show ‘Squid’s Victory’ zouden namelijk iets te hard lijken op die van de Netflix-hit ‘Squid Game’.
  [naar artikel]
 8. Waalse school slaat alarm: ‘Kinderen die verliezen bij Squid game-spel, krijgen klappen op de speelplaats’ (06/10/2021 - De Standaard)
  Hoewel je eigenlijk 18+ moet zijn om ernaar te kijken, heeft de Netflix-serie ‘Squid game’ ook de Belgische speelplaatsen bereikt. En niet op een goede manier. Zo meldt de Henegouwse gemeenteschool van Erquelinnes Béguinage dat de kinderen de - gewelddadige - spelletjes uit de hitserie naspelen op de speelplaats. ‘En de kinderen die verliezen, die krijgen klappen.’
  [naar artikel]
 9. ‘Squid Game’: zoveel kreeg de cast voor hun rol in de successerie van Netflix (24/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: ‘Squid Game’: zoveel kreeg de cast voor hun rol in de successerie van Netflix Squid Game is voor Netflix een ware goudmijn gebleken. De Zuid-Koreaanse reeks verbrak niet alleen kijkersrecord van de streamingdienst, ze zorgde ook veel heel wat nieuwe abonnees. Dat alles samen zorgt ervoor dat Netflix enorme wisten maakte aan Squid Game, maar hoe zit dat met de hoofdrolspelers? Netflix investeerde 21,4 miljoen dollar (zo’n 18,5 miljoen […] Lees dit artikel: ‘Squid Game’: zoveel kreeg de cast voor hun rol in de successerie van Netflix
  [naar artikel]
 10. Verkoop witte slip-on Vans boomt met dank aan succes ‘Squid Game’ (10/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Verkoop witte slip-on Vans boomt met dank aan succes ‘Squid Game’ De hype rond Squid Game lijkt voorlopig nog niet te minderen. De Zuid-Koreaanse Netflix-reeks blijft razend populair en dat is op heel wat vlakken te melden. Zo blijkt ook de verkoop van de opvallende outfits uit de serie sinds de release van Squid Game enorm te boomen. Een nooit geziene stijging van de aandelenkoers van […] Lees dit artikel: Verkoop witte slip-on Vans boomt met dank aan succes ‘Squid Game’
  [naar artikel]
 11. Netflix doet het beter dan verwacht door blockbusters als ‘Squid Game’ (20/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Streamingplatform Netflix heeft door blockbusters als ‘La Casa de Papel’, ‘Sex Education’ en ‘Squid Game’ zijn abonnees sterker zien toenemen.
  [naar artikel]
 12. Levensecht ‘Squid Game’-event komt op 27 november naar Hasselt: “Maar nee, niemand moet ervoor sterven” (23/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie maar niet genoeg kan krijgen van de Koreaanse Netflixserie ‘Squid Game’, kan op 27 november afzakken naar de Limburgse hoofdstad Hasselt. Escape House organiseert daar een grootschalig ‘Squid Game’-event voor honderd deelnemers die het tegen elkaar opnemen in een reeks kinderspelletjes. Wie wint, gaat naar huis met 1.000 euro of een gelijkwaardige prijs.
  [naar artikel]
 13. Maker van Netflix-succes ‘Squid Game’ werkt aan vervolg: “Er valt nog veel te vertellen” (05/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De immens populaire Koreaanse Netflixreeks ‘Squid Game’ krijgt binnenkort een vervolg. Dat hebben de makers van de serie bevestigd. Waarschijnlijk zal de zogenaamde ‘Front Man’, de schurk uit seizoen 1, de hoofdrol spelen in het volgende seizoen.
  [naar artikel]
 14. Nieuwe ‘League of Legends’-animatieserie stoot ‘Squid Game’ van de troon op Netflix (09/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe animatieserie ‘Arcane’, die gebaseerd is op de populaire game ‘League of Legends’, is momenteel de meest bekeken serie op Netflix. Zo stoot ‘Arcane’ de Koreaanse reeks ‘Squid Game’ van de troon, die al sinds z’n release op nummer één staat.
  [naar artikel]
 15. Doodstraf voor Noord-Koreaan die USB-sticks met ‘Squid Game’ binnensmokkelde (25/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Doodstraf voor Noord-Koreaan die USB-sticks met ‘Squid Game’ binnensmokkelde Een Noord-Koreaanse man zal binnenkort geëxecuteerd worden omdat hij Squid Game het land had binnengesmokkeld. In Noord-Korea staan er zware straffen op het verspreiden en consumeren van Westerse content. Naast de man die de doodstraf krijgt, zijn ook zeven studenten gestraft omdat ze betrapt werden op het bekijken van de Netflixreeks. Radio Free Asia sprak […] Lees dit artikel: Doodstraf voor Noord-Koreaan die USB-sticks met ‘Squid Game’ binnensmokkelde
  [naar artikel]
 16. Waarom ‘Squid Game’ zo’n groot succes is op Netflix (29/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het lijkt erop dat ‘Squid Game’ de populairste serie tot nu toe wordt op Netflix. Dat maakte co-CEO Ted Sarandos bekend. De Koreaanse serie is al zeker de best bekeken niet-Engelstalige reeks tot nu toe, maar andere records zijn ook al in zicht.
  [naar artikel]
 17. BTS, ‘Parasite' en ‘Squid Game’: waarom is de Koreaanse cultuur ook bij ons zo populair? (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Squid Game' is nu officieel de best bekeken Netflix-serie ooit. Exportproducten uit Korea slagen er tegenwoordig ook bij ons in om potten te breken. Hoe is die K-cultuur zo invloedrijk kunnen worden? En hoe is die geëvolueerd? “Als je een grammofoonplaat uitbracht, moest minstens één nummer ‘gezond’ zijn.”
  [naar artikel]
 18. ‘Squid Game' uitgekeken? Acht films en series om de leegte op te vullen (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bang om in een zwart gat te vallen nu u Netflix-hype ‘Squid Game' heeft uitgekeken? Wij verzamelden voor u 8 films en series die de leegte misschien kunnen opvullen. Een verzameling van geschifte spelletjes, een strijd om te overleven en een blik op een bijzondere en grimmige toekomst.
  [naar artikel]
 19. Move over, ‘Bridgerton’: ‘Squid Game’ is officieel de best bekeken Netflix-serie ooit (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het zat eraan te komen, maar ondertussen is het officieel. De Koreaanse serie ‘Squid Game’ is wereldwijd door maar liefst 111 miljoen abonnees bekeken. Als gevolg mag de reeks zich de best bekeken serie op het streamingplatform noemen. Een eer die in het verleden weggelegd was voor ‘Bridgerton’.
  [naar artikel]
 20. YouTuber zoekt deelnemers voor tweede real-life versie ‘Squid Game’: “We gaan deelnemers deze keer niet meer slaan” (14/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  YouTuber Acacia Jr. Mbenga (21), die vorige week deelnemers op de Meir in Antwerpen voorbijgangers uitdaagde om mee te doen aan een spelletje ‘ddakji’ uit de populaire Koreaanse Netflixreeks Squid Game, heeft vanuit Massenhoven een oproep gelanceerd voor een tweede real-life Squid Game. Hij zoekt 36 deelnemers die woensdag in een zaaltje ‘tot het einde’ willen meespelen. De hoofdprijs maakt Acacia Jr. op voorhand bekend.
  [naar artikel]
 21. Populaire geweldserie ‘Squid Game’ vindt via TikTok weg naar de speelplaats (09/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een Waalse school waarschuwde deze week dat kinderen op de speelplaats scènes naspelen van de gewelddadige Netflixserie ‘Squid Game’. En het is een geen alleenstaand geval, ook op Limburgse speelplaatsen is de serie alomtegenwoordig. Vooral door filmpjes op TikTok.
  [naar artikel]
 22. Zelf ‘Squid game’ spelen? Dat kan binnenkort in Hasselt: “Maar niemand hoeft te sterven” (23/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het succes van de Koreaanse Netflix-hit Squid game is ook de organisatie achter het Leuvense Escape House - dat verschillende escape rooms heeft - niet ontgaan. Zij organiseren op 27 november een speciaal Squid game-event. Honderd deelnemers nemen het tegen elkaar op in een reeks kinderspelletjes, de winnaar gaat met 1.000 euro naar huis.
  [naar artikel]
 23. Zelf ‘Squid game’ spelen? Dat kan binnenkort in Hasselt: “Maar niemand hoeft te sterven” (23/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het succes van de Koreaanse Netflix-hit Squid game is ook de organisatie achter het Leuvense Escape House - dat verschillende escape rooms heeft - niet ontgaan. Zij organiseren op 27 november een speciaal Squid game-event. Honderd deelnemers nemen het tegen elkaar op in een reeks kinderspelletjes, de winnaar gaat met 1.000 euro naar huis.
  [naar artikel]
 24. Koekje van eigen deeg: zo maak je thuis de suikerkoekjes uit ‘Squid Game’ (06/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Squid Game’ al gezien? De Zuid-Koreaanse serie is goed op weg om de populairste reeks ooit te worden op Netflix. En de rage zet zich verder op sociale media. Op TikTok krijgt een specifiek suikerkoekje veel aandacht: gebruikers tonen massaal hoe ze de zoetigheid maken en vervolgens voorzichtig opeten.
  [naar artikel]
 25. Is ‘Squid Game’ te gewelddadig voor kinderen? En wat moet je doen als ouder? Media-experte geeft antwoorden: “Praat erover” (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Squid Game’ is de meest succesvolle Netflixserie ooit. In de serie proberen een aantal gelukzoekers een grote geldpot te winnen, maar daarvoor moeten ze spelletjes doorlopen waarbij ze op een gruwelijke manier om het leven kunnen komen. De serie is ook populair bij kinderen, maar is die niet te gewelddadig voor kinderen? En wat moet je doen als ouder? Professor Mediastudies van Universiteit Gent, Sofie Van Bauwel, legt het uit in onderstaande video's.
  [naar artikel]
 26. Tweede seizoen ‘Squid Game’ officieel bevestigd (09/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het is officieel: de immens populaire Zuid-Koreaanse serie ‘Squid Game’ krijgt een tweede seizoen. Regisseur Hwang Dong-hyuk bevestigde het nieuws in een interview met AP. “Het is wel nog te vroeg om te zeggen waarover de nieuwe reeks zal gaan.”
  [naar artikel]
 27. Noord-Koreaan voor vuurpeloton wegens Squid Game (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een Noord-Koreaanse jongeman is veroordeeld tot de doodstraf omdat hij een USB-stick met videobestanden van de Zuid-Koreaanse Netflix-serie ‘Squid Game’ het land heeft binnengesmokkeld. Het vonnis zal worden uitgevoerd door een vuurpeloton. Dat meldt ‘Radio Free Asia’.
  [naar artikel]
 28. Trainingspak ‘Squid Game’ is dé outfit voor Halloween: meest verkocht op Amazon (05/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie dit jaar helemaal ‘trending’ wil zijn met Halloween, moet zich als de bliksem een groen trainingspak van de ultrapopulaire Netflixserie ‘Squid Game' aanschaffen. Het is namelijk momenteel de best verkochte outfit op Amazon. Ook elders op het internet is de vraag naar de pakken enorm hoog.
  [naar artikel]
 29. Scoort deze Disney+-serie met Selena Gomez nog beter dan ‘Squid Game’? (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Netflix-serie ‘Squid Game’ was al een daverend succes, maar het lijkt erop dat de nieuwe Disney+-serie ‘Only Murders In The Building’, met Selena Gomez (29) in de hoofdrol, dat record gaat verpulveren. Momenteel is de nieuwe serie de best beoordeelde op de grootste filmrecensiewebsites.
  [naar artikel]
 30. Noord-Koreanen riskeren doodstraf door ‘Squid Game’ te bekijken op binnengesmokkelde USB-sticks (24/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Noord-Koreanen riskeren doodstraf door ‘Squid Game’ te bekijken op binnengesmokkelde USB-sticks Squid Game is de populairste reeks op Netflix, maar niet overal ter wereld kan de populaire Zuid-Koreaanse reeks bekeken worden. In Noord-Korea is Netflix, net als alle andere buitenlandse media, verboden. Toch vinden de inwoners van het land manieren om de reeks te bekijken. Al kan dat drastische gevolgen hebben. Als je één van de […] Lees dit artikel: Noord-Koreanen riskeren doodstraf door ‘Squid Game’ te bekijken op binnengesmokkelde USB-sticks
  [naar artikel]
 31. Is het een goed idee om mijn kinderen te verbieden naar gewelddadige serie ‘Squid game’ te kijken? (13/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  De populaire Netflix-serie Squid Game gaat niet alleen bij volwassenen vlot over de tongen, in de Vlaamse huiskamers maken ouders zich ook zorgen over de invloed van de gewelddadige reeks op hun kinderen. In de serie worden onschuldige spelletjes zoals knikkeren of 1-2-3-piano gespeeld, maar daarbij wordt veel geweld gebruikt en verliezen de deelnemers zelfs het leven. Intussen duiken er ook filmpjes op van jongeren die de spelletjes naspelen op de Antwerpse Meir. Is het een goed idee om je kind te verbieden om te kijken? Wij vroegen raad aan twee experts.
  [naar artikel]
 32. Iedereen wil Koreaans leren dankzij Netflix-hit ‘Squid Game’ (24/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dankzij de populaire Netflix-serie ‘Squid Game’ is Koreaans de snelst groeiende taal op Duolingo. In totaal zijn er nu zo’n 7,67 miljoen gebruikers die via de taalapp Koreaans willen leren. We doken in de taalcultuur, inclusief Koreaans voor dummies. Seong-gong iya!
  [naar artikel]
 33. Telefoonnummer dat in ‘Squid Game’ te zien is, bestaat echt: “Ik krijg dagelijks 4.000 oproepen” (30/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De dramaserie ‘Squid Game’ staat nog geen twee weken op Netflix, maar scheert nu al hoge toppen. En dat voelt vooral een Zuid-Koreaanse zakenman. Zijn telefoonnummer werd in de serie gebruikt zonder dat hij hiervan op de hoogte was. Dagelijks krijgt hij nu duizenden oproepen en sms’jes van vreemden.
  [naar artikel]
 34. Koekjes uit ‘Squid Game’ gaan viraal op sociale media (06/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Squid Game’ al gezien? De Zuid-Koreaanse serie is goed op weg om de populairste reeks ooit te worden op Netflix. En de rage zet zich verder op sociale media. Op TikTok krijgt een specifiek suikerkoekje veel aandacht: gebruikers tonen massaal hoe ze de zoetigheid maken en vervolgens voorzichtig opeten.
  [naar artikel]
 35. Zeg niet ‘Hunger Games’ tegen ‘Squid Game’. Waarom kluistert deze Netflix-serie wereldwijd een massa kijkers aan het scherm? (03/10/2021 - De Morgen)
  Squid Game is goed op weg om de meest populaire Netflix-serie ooit te worden. Niet slecht voor een niet-Engelstalige productie. Maar wat maakt de reeks zo bingeable?
  [naar artikel]
 36. Telefoonnummer dat in ‘Squid Game’ te zien is, bestaat echt: “Ik krijg dagelijks 4000 oproepen” (30/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De dramaserie ‘Squid Game’ staat nog geen twee weken op Netflix, maar scheert nu al hoge toppen. En dat voelt vooral een Zuid-Koreaanse zakenman. Zijn telefoonnummer werd in de serie gebruikt zonder dat hij hiervan op de hoogte was. Dagelijks krijgt hij nu duizenden oproepen en sms’jes van vreemden.
  [naar artikel]
 37. RECENSIE. ‘Squid Game’: “Zenuwslopend, surreëel, koelbloedig, maar tegelijk ook hartverwarmend” (01/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De overvallers van ‘La casa de papel’ hebben nog maar half de aftocht geblazen of Netflix wil u al aan een nieuwe gemaskerde bende in rode overalls voorstellen. ‘Squid Game’, een Zuid-Koreaanse thrillerserie over onschuldige kinderspelletjes die een bloederige wending nemen, is de nieuwste sensatie in streamingland. Of u deze strijd op leven en dood, die al in negentig landen op nummer één prijkt en zelfs ‘Bridgerton’ van de troon kan stoten, dringend moet bekijken? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
  [naar artikel]
 38. Netflix voert nieuwe telmethode voor kijkcijfers in na populariteit ‘Squid Game’ (20/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Netflix gaat een nieuwe methode hanteren om te meten hoe vaak een programma bekeken wordt, zo laat de streamingdienst weten in hun jaarlijks rapport. Het nieuws komt er na het succes van de Zuid-Koreaanse reeks ‘Squid Game’, die momenteel geregistreerd staat als de best bekeken Netflixreeks tot nu toe.
  [naar artikel]
 39. Supermodel HoYeon Jung, dé ster van ‘Squid Game’: “Ik woon al jaren in New York, bizar dat ik bekend werd door een Koreaanse reeks” (24/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘Squid Game’, de hitreeks van Netflix, speelt HoYeon Jung (27) speler nummer 067 ofwel Kang, een deelneemster aan enkele moorddadige kinderspelletjes. Kang is één van de populairste personages, met een ­tragische ­achtergrond. “Maar 067 is ook heel sexy”, aldus de vele ‘Squid ­Game’-fans. “Ze geeft de serie net dat tikkeltje méér.” En dat heeft de wereld geweten. HoYeon Jung ging in een mum van tijd van nobele onbekende naar dé rijzende ster van het moment.
  [naar artikel]
 40. Waarom iedereen het heeft over de Koreaanse Netflixreeks ‘Squid game’ (29/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zo’n hit dat zelfs de mond van de grote baas van Netflix ervan openvalt. Dat is de Koreaanse fictiereeks ‘Squid game’. Het plot is innemend, maar bijwijlen ronduit gruwelijk. Toch is de reeks wereldwijd het best bekeken op de streamingdienst en een van de drukst besproken onderwerpen op sociale media. “Het is zeer herkenbaar en dat maakt het net nog griezeliger”, verklaart Charlotte Gryson van het Korean Cultural Center in Brussel.
  [naar artikel]
 41. Koreaanse werknemers komen verkleed als ‘Squid Game’-bewakers op straat om betere werkomstandigheden te eisen (21/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Koreaanse werknemers komen verkleed als ‘Squid Game’-bewakers op straat om betere werkomstandigheden te eisen Gisteren kwamen in Zuid-Korea meer dan een half miljoen werknemers op straat om betere werkomstandigheden te vragen. Ze deden dat in verschillende steden over het volledige land. Tijdens de betoging hadden velen zich verkleed als de werknemers uit Squid Game en ook dat had een reden. Op woensdag 20 oktober vond in Zuid-Korea een dag […] Lees dit artikel: Koreaanse werknemers komen verkleed als ‘Squid Game’-bewakers op straat om betere werkomstandigheden te eisen
  [naar artikel]
 42. Wanneer ‘oudere man’ plots ‘schatje’ wordt: waarom Netflix-serie ‘Squid Game’ zo slecht vertaald is (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  We kijken allemaal - of toch bijna - naar de immens populaire Netflix-serie ‘Squid Game’, maar Koreaans sprekende fans merken dat de Engelse ondertitels op niks trekken. En dat heeft ook gevolgen voor wie met Nederlandse ondertitels kijkt, want die worden vertaald vanuit het Engels. Waarom is het zo moeilijk om een correcte vertaling te voorzien? Hoe gaat dat in zijn werk? En hoeveel krijgen die ondertitelaars eigenlijk betaald?
  [naar artikel]
 43. ‘Hellbound’ stoot ‘Squid Game' van de troon: waarom Zuid-Korea uw tv-scherm domineert (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Helemaal verknocht aan ‘Squid Game’? Dan hoef je na afloop niet op je honger te blijven zitten. Netflix pakt uit met een nieuwe Zuid-Koreaanse topreeks: ‘Hellbound’. Amper een dag na het debuut op 19 november was de serie in ruim tachtig landen het meest bekeken programma op het meest bekeken streamingplatform. Ook in ons land vinden we de reeks op 1 in de Netflix Top 10. Wat maakt ‘Hellbound’ nu het bekijken waard? En vanwaar onze plotse fascinatie voor Zuid-Koreaanse fictie?
  [naar artikel]
 44. School slaat alarm: “Kinderen die verliezen bij Squid game-spel, krijgen klappen op speelplaats” (06/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Hoewel je eigenlijk 18+ moet zijn om ernaar te kijken, heeft de Netflix-serie ‘Squid game’ ook de Belgische speelplaatsen bereikt. En niet op een goede manier. Zo meldt de gemeenteschool van Erquelinnes Béguinage (Henegouwen) dat de kinderen de - gewelddadige - spelletjes uit de hitserie naspelen op de speelplaats. “En de kinderen die verliezen, die krijgen klappen.”
  [naar artikel]
 45. Het internet weet maar niet van ophouden: deze ‘Squid Game’-memes zijn al even goed als de serie zelf (14/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er is geen ontkennen meer aan: de hele wereld is in de ban van ‘Squid Game’. Ondertussen is de Koreaanse reeks ook officieel de best bekeken serie op Netflix. Zo’n 111 miljoen abonnees keken er naar de avonturen van Seong Gi‑Hun en ook de memes over de veelbesproken serie zijn al even sterk vertegenwoordigd op sociale media. Wij zochten er de leukste uit!
  [naar artikel]
 46. Grote vraag naar kostuums ‘Squid Game’: “Eerste kostuums komen pas binnen in december” (12/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Netflix-serie ‘Squid Game’ is enorm populair in ons land. Dat merken ze ook in verschillende kostuumwinkels, die kunnen de aanvragen nu al niet meer aan. En de leveranciers in India leveren pas op het einde van het jaar. Dat vertelt Dorien Baeyens van verkleedwinkel ‘Huis Baeyens’: “Als we nu kostuums bestellen, komen die pas in december aan.”
  [naar artikel]
 47. 'Squid Game', de monsterhit die het grote gelijk van Netflix bewijst (11/10/2021 - De Tijd)
  18:36 Met de dystopische Koreaanse dramareeks ‘Squid Game’ heeft Netflix een wereldwijde monsterhit in handen. Die is het resultaat van een zorgvuldig uitgekiende internationale strategie.
  [naar artikel]
 48. ‘Squid Game’ is het goudhaantje van Netflix (21/10/2021 - De Morgen)
  De vertalingen van Squid Game mogen dan rammelen, voor de portemonnee van Netflix is het Zuid-Koreaanse programma uitstekend nieuws. De hitserie zorgt voor een pak extra inkomsten.
  [naar artikel]
 49. ‘Squid Game’-regisseur is niét stinkend rijk: “Het is niet alsof Netflix mij een bonus heeft gegeven” (26/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Squid Game’-regisseur Hwang Dong-hyuk (50) is naar eigen zeggen niet rijker geworden na het onverwachte succes van zijn Netflixreeks. De serie bracht wereldwijd zo’n 772 miljoen euro op voor het streamingplatform. “Maar ik heb geen bonus gekregen", klinkt het.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.