Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 October 2022
05:45 uur

West-Vlaamse ziekenhuizen voeren samen campagne voor griepvaccinatie

VRT NWS

18/10/2021 - 13:11

Met het liedje en bijhorende videoclip ‘Vaccin voor Anja’ hopen 12 West-Vlaamse ziekenhuizen zo veel mogelijk medewerkers warm te maken om zich dit najaar te laten vaccineren tegen de griep. Slechts 2 op de 3 in de zorgsector zou zich willen laten vaccineren. In het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt heeft een sensibiliseringscampagne de vorige jaren alvast zijn vruchten afgeworpen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Crevits en Bogaert kennen voornaamste medekandidaten op West-Vlaamse CD&V-lijsten (26/01/2019 - De Standaard)
  Het provinciaal bestuur van CD&V in West-Vlaanderen heeft zaterdag de belangrijkste plaatsen op de Vlaamse lijst en de Kamerlijst voor de verkiezingen van mei vastgelegd. Lijsttrekkers Hilde Crevits (Vlaams) en Hendrik Bogaert (Kamer) weten dus met wie ze campagne zullen voeren.
  [naar artikel]
 2. Crevits en Bogaert kennen voornaamste medekandidaten op West-Vlaamse CD&V-lijsten (26/01/2019 - Knack)
  Het provinciaal bestuur van CD&V in West-Vlaanderen heeft vandaag de belangrijkste plaatsen op de Vlaamse lijst en de Kamerlijst voor de verkiezingen van mei vastgelegd. Lijsttrekkers Hilde Crevits (Vlaams) en Hendrik Bogaert (Kamer) weten dus met wie ze campagne zullen voeren.
  [naar artikel]
 3. Crevits en Bogaert kennen voornaamste medekandidaten op West-Vlaamse CD&V-lijsten (26/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het provinciaal bestuur van CD&V in West-Vlaanderen heeft zaterdag de belangrijkste plaatsen op de Vlaamse lijst en de Kamerlijst voor de verkiezingen van mei vastgelegd. Lijsttrekkers Hilde Crevits (Vlaams) en Hendrik Bogaert (Kamer) weten dus met wie ze campagne zullen voeren.
  [naar artikel]
 4. Twee West-Vlaamse ziekenhuizen weigerden Brusselse coronapatiënten (14/10/2020 - De Morgen)
  Twee coronapatiënten die zich in het UZ Brussel hadden aangemeld, zijn deze week geweigerd door West-Vlaamse ziekenhuizen. Een ziekenhuis uit Gent ving ze wél op. Het gebrek aan solidariteit tussen ziekenhuizen heeft Marc Noppen, CEO van UZ Brussel, in Terzake aangekaart.
  [naar artikel]
 5. Twee West-Vlaamse ziekenhuizen weigeren coronapatiënten over te nemen van UZ Brussel (14/10/2020 - VRT NWS)
  Twee West-Vlaamse ziekenhuizen hebben deze week geweigerd om coronapatiënten over te nemen van het overbelaste Universitair Ziekenhuis in Brussel. Ziekenhuizen die de toestroom aan coronapatiënten niet aankunnen, proberen ze door te sturen.
  [naar artikel]
 6. Ook West-Vlaamse ziekenhuizen weigeren Brusselse coronapatiënten (14/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Nadat eerder al Aalst en Charleroi weigerden coronapatiënten over te nemen uit Brusselse ziekenhuizen, hebben ook twee West-Vlaamse instellingen dat geweigerd. Dat zei Marc Noppen, CEO van het UZ in Brussel dinsdagavond in Terzake.
  [naar artikel]
 7. Ook West-Vlaamse ziekenhuizen vangen besmette patiënten uit Brussel op (13/10/2020 - VRT NWS)
  Afgelopen nacht zijn er opnieuw verschillende coronapatiënten uit Brussel overgebracht naar ziekenhuizen in West-Vlaanderen. Dat heeft te maken met het hoge aantal coronabesmettingen in Brussel, maar ook in de provincies Namen en Luik. Daar dreigen de ziekenhuizen in de problemen te geraken.
  [naar artikel]
 8. Twaalf Vlaamse ziekenhuizen voeren strengere regels rond roken in (29/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Twaalf Vlaamse ziekenhuizen vragen om niet meer te roken aan de ingang en op andere, zichtbare plaatsen. Binnen enkele jaren moet in ons land een volledig wettelijk rookverbod in ziekenhuizen gelden.
  [naar artikel]
 9. ShareFair-campagne ook in Voeren (18/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  KVLV-gewest voeren doet dit jaar mee aan de grote ShareFair-campagne die over de hele maand mei loopt. Deze campagne start in Voeren op zondag 28 mei.
  [naar artikel]
 10. Twee West-Vlaamse ziekenhuizen weigeren Brusselse coronapatiënten: UZ Brussel hekelt gebrek aan solidariteit (14/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Twee coronapatiënten die zich in het UZ Brussel hadden aangemeld, zijn deze week geweigerd door West-Vlaamse ziekenhuizen. Een ziekenhuis uit Gent ving ze wél op. Het gebrek aan solidariteit tussen ziekenhuizen heeft Marc Noppen, CEO van UZ Brussel, dinsdag in Terzake aangekaart.
  [naar artikel]
 11. Geen (of heel beperkt) bezoek in veel West-Vlaamse ziekenhuizen (30/10/2020 - VRT NWS)
  Nu de coronacijfers weer sterk stijgen, nemen een aantal ziekenhuizen, ook in West-Vlaanderen, extra voorzorgen. Op een aantal plekken mag nog maar 1 bezoeker langskomen, voor maximaal 1 uur. Maar er zijn ook ziekenhuizen waar bezoek helemaal niet meer toegelaten is.
  [naar artikel]
 12. Reuzenprostaat toert langs Vlaamse ziekenhuizen (14/11/2019 - VRT NWS)
  De Vlaamse ziekenhuizen krijgen bezoek van een reuzenprostaat. Bedoeling van de campagne is om mannen aan te zetten zich te laten testen op prostaatkanker.
  [naar artikel]
 13. Hamont-Achel organiseert gezamenlijke griepvaccinatie (01/10/2020 - VRT NWS)
  De stad Hamont-Achel gaat samen met 3 plaatselijke dokterspraktijken een gezamenlijke griepvaccinatie organiseren. Die is gepland op 31 oktober. De stad wil zo de druk op de huisartsen wat verminderen.
  [naar artikel]
 14. Coronavaccins zijn gearriveerd in West-Vlaamse ziekenhuizen: "We kregen in ons ziekenhuis in Brugge 7.800 dosissen binnen" (04/01/2021 - VRT NWS)
  Rond de middag zijn de coronavaccins toegekomen in de verschillende West-Vlaamse ziekenhuizen. De eerste arriveerden in AZ Sint-Jan in Brugge. Daarna volgden AZ Delta in Roeselare en AZ Groeninge in Kortrijk. De vaccins zijn bedoeld voor de rusthuizen.
  [naar artikel]
 15. Vlaamse campagne wil gezinnen vaker samen aan tafel krijgen (10/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  We schuiven tegenwoordig te weinig samen aan tafel om te eten. Daar wil Lekker van bij ons iets aan doen. Een nieuwe campagne van het Vlaamse kookplatform spoort aan om vaker tijd te maken voor een gezamenlijk eetmoment, want dat maakt ons volgens de wetenschap een pak gelukkiger.
  [naar artikel]
 16. Turkse wet verbiedt campagne voeren in het buitenland (09/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl Ankara het met enkele Europese landen aan de stok heeft omdat Turkse ministers er campagne willen voeren ten gunste van de grondwetsherziening waarover de Turken kortelings bij referendum zullen moeten beslissen, verbiedt de Turkse wet campagne voeren in het buitenland.
  [naar artikel]
 17. BEKIJK - West-Vlaamse burgemeesters nemen ijsbad om aandacht te vragen voor Think Pink (02/12/2021 - VRT NWS)
  Zeven West-Vlaamse vrouwelijke burgemeesters zijn vanmiddag in een ijsbad gaan zitten als start van de campagne 'Hou je borsten warm' van Think Pink. Daarmee willen ze nog meer vrouwen oproepen om zich te laten screenen en zo borstkanker vroegtijdig op te sporen. De campagne, waarin ook foute kersttruien een rol spelen, is bedacht door studenten van hogeschool Howest.
  [naar artikel]
 18. Is hij er nu toch klaar voor? Clinton en Sanders voeren morgen eerste keer samen campagne (11/07/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider4.demorgen-cdn.be/photo/is-hij-er-nu-toch-klaar-voor-clinton-en-sanders-voeren-morgen-eerste-keer-samen-campagne/mruw6lzwhaztqmrvgayc6rsxf43dimq/d040f97b18b346ce92cea2cbe91a99e58c5e663d1ff69d21291535cbe06c6b1b/fitwidth_642x0_68382500.jpg?v=pQEKccI
  [naar artikel]
 19. Acht ziekenhuizen in West- en Oost-Vlaanderen slaan handen in elkaar (30/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Acht ziekenhuizen in het noorden van West-Vlaanderen en in het Oost-Vlaamse Meetjesland hebben vrijdag een intentieverklaring ondertekend voor de oprichting van een ziekenhuisnetwerk. Doel is om de zorg optimaler te organiseren en de zorgkwaliteit te verbeteren. Het netwerk kreeg de naam KOM mee
  [naar artikel]
 20. Stabiel aantal coronapatiënten in West-Vlaamse ziekenhuizen: “Maar een derde piek kunnen we absoluut niet aan” (13/11/2020 - VRT NWS)
  Hoofdarts Dirk Bernard van het Sint-Lucasziekenhuis in Brugge zegt dat het effect van de lockdown zichtbaar wordt in de West-Vlaamse ziekenhuizen. “Er zijn minder coronabesmettingen, maar het aantal ziekenhuisopnames blijft wel hoog. De patiënten zijn ook zieker en verblijven er gemiddeld langer”, zegt hij. Hij pleit er ook voor om de korte vakanties langer te maken.
  [naar artikel]
 21. LIVESTREAM: Bernie Sanders en Hillary Clinton voeren voor het eerst samen campagne (12/07/2016 - Knack)
  Hillary Clinton en Bernie Sanders voeren dinsdag in New Hampshire voor het eerst samen campagne.
  [naar artikel]
 22. Kanye West in eerste campagnevideo: “We zullen een volk worden zoals God dat gewild heeft” (13/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hoewel het zo goed als zeker is dat hij de verkiezingen niet zal winnen, is Kanye West (43) nog steeds campagne aan het voeren om Amerikaans...
  [naar artikel]
 23. Jan Jambon na Ventilusoverleg met West-Vlaamse burgemeesters: “We zijn bereid om een dubbelcheck van de technologie uit te voeren” (02/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na afloop van het overleg rond het Ventilusproject in Brugge tussen de top van de Vlaamse regering en de burgemeesters van 25 West-Vlaamse gemeenten, gaf minister-president Jan Jambon een korte persconferentie. “We hadden constructieve gesprekken en we zijn bereid om een dubbelcheck van de technologie uit te voeren. De geplande werken zullen echter niet vertraagd worden, want de vooropgestelde planning blijft behouden.”
  [naar artikel]
 24. Vlaamse ziekenhuizen herverdelen Pfizer-vaccins (12/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Er is geschoven met de vaccinplanning voor de Vlaamse ziekenhuizen. Dat schrijft De Tijd vrijdag en het Agentschap Zorg en Gezondheid bevestigt het nieuws. De kleinere, zogenaamde Moderna-ziekenhuizen, krijgen naast AstraZeneca-vaccins nu ook een extra levering van het Pfizer-vaccin. Op die manier wil de Vlaamse overheid een gelijke tred tussen de verschillende ziekenhuizen vrijwaren.
  [naar artikel]
 25. Kanye West komt met eerste campagnevideo: “Door ons tot het geloof te keren zullen wij een volk worden zoals God dat gewild heeft” (13/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hoewel het zo goed als zeker is dat hij de verkiezingen niet zal winnen, is Kanye West (43) nog steeds campagne aan het voeren om Amerikaans...
  [naar artikel]
 26. West-Vlaamse start-up bouwt megabatterij (26/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het West-Vlaamse energiebedrijf Yuso investeert samen met het grootste Japanse engineeringbedrijf Nippon Koei in een batterijsysteem om...
  [naar artikel]
 27. Twee grote West-Vlaamse ziekenhuizen sturen ook personeel naar woonzorgcentra (08/04/2020 - VRT NWS)
  Enkele grote ziekenhuizen in onze provincie bekijken hoe ze de woonzorgcentra in hun buurt kunnen helpen die getroffen zijn door corona. AZ Groeninge uit Kortrijk stuurt kleine teams uit. AZ Delta werkt donderdag, samen met de stad Roeselare een plan uit. Jan Yperman belegde begin deze week een (skype)conferentie met woonzorgcentra uit de buurt.
  [naar artikel]
 28. Ziekenhuizen Marseille voeren 'veiligheidsplan' in (13/04/2019 - De Morgen)
  De ziekenhuizen in Marseille voeren een veiligheidsplan in, nu ook zij het slachtoffer van de drugsoorlog worden. De politiek belooft wel oplossingen voor het geweld, maar 'geraakt niet verder dan woorden', zegt een specialist.
  [naar artikel]
 29. West-Vlaamse start-up bouwt megabatterij (26/06/2018 - De Morgen)
  Het West-Vlaamse energiebedrijf Yuso investeert samen met het grootste Japanse engineeringbedrijf Nippon Koei in een batterijsysteem om elektriciteit op te slaan. Dat schrijft De Tijd.
  [naar artikel]
 30. Turkse wet verbiedt campagne voeren in het buitenland (09/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ankara heeft het met enkele Europese landen zwaar aan de stok omdat Turkse ministers er campagne willen voeren ten gunste van de
  [naar artikel]
 31. West-Vlaamse boeren krijgen gratis “airkoe”: kreunen ook onze koeien onder zomerhitte? (04/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  “Staat de airkoe in jouw weide aan?” Met een vette knipoog voert de provincie West-Vlaanderen campagne voor meer schaduwplekken op graasweides. West-Vlaamse veeboeren kunnen vanaf nu gratis bomen bestellen, maar straks wordt beschutting op alle Vlaamse weides verplicht. Alleen maar voordelen volgens experts. En toch twijfelen de boeren .
  [naar artikel]
 32. Live: Bernie Sanders voert samen campagne met Hillary Clinton (12/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het heeft een tijd geduurd, maar Bernie Sanders heeft het nu toch gedaan: samen campagne voeren met zijn Democratische rivale Hillary Clinton.
  [naar artikel]
 33. Rutten stapt uit parlement om campagne te voeren (11/01/2017 - De Tijd)
  10:05 Gwendolyn Rutten, voorzitster van Open VLD, geeft haar zitje in het Vlaams Parlement op om volop campagne te voeren voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.
  [naar artikel]
 34. Deze politici voeren campagne via Tinder (20/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sommige politici voeren campagne via Tinder voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Vooral jonge kandidaten gebruikten de datingapp om mensen te...
  [naar artikel]
 35. Baby overleden in crèche in West-Vlaamse Eernegem (01/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Politie en parket voeren een onderzoek naar een overlijden van een baby in een crèche in het West-Vlaamse Eernegem. Het kindje overleed er dinsdag. Alles wijst erop dat het om een tragisch ongeval gaat.
  [naar artikel]
 36. Vlaamse universiteiten en hun ziekenhuizen samen in open brief: "Versoepel niet te snel want gevaar nog niet geweken" (03/06/2021 - VRT NWS)
  In een open brief roepen alle rectoren van de Vlaamse universiteiten, de CEO's van hun ziekenhuizen en decanen Geneeskunde op om niet te snel te versoepelen. "Afdalen zonder remmen is levensgevaarlijk". Morgen komt het Overlegcomité opnieuw samen om de coronamaatregelen te bekijken.
  [naar artikel]
 37. West-Vlaamse burgers voeren actie tegen bovengrondse Ventilus-lijn: “Tot de laatste snik zullen we ons verzetten” (03/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het gesprek over het Ventilusproject tussen de 25 West-Vlaamse burgemeesters en de Vlaamse regering was aangekondigd als topoverleg onder hoogspanning. Burgers die aan het hek protesteerden, vrezen een politiek toneelspel. “In het buitenland mág het zelfs niet meer. Waarom hier dan wel?”
  [naar artikel]
 38. 300 leerlingen samen voor de veldloopweek (28/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  In het kader van de Veldloopweek, een samenwerking tussen de Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS), Sport Vlaanderen, het Insitituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid (ISB) en de Vlaamse Atletiekliga heeft de gemeente Voeren samen met drie lagere scholen (de provinciale lagere school, de vrije school Sint-Jozef van de Plank en de Franstalige lagere school van Sint-Martens-Voeren) een succesrijke veldloop-happening georganiseerd.
  [naar artikel]
 39. West-Vlaamse steden wachten op groen licht om hun studenten samen te laten studeren (24/11/2020 - VRT NWS)
  Tijdens de eerste golf van corona mocht er al samen gestudeerd worden en ook nu wachten West-Vlaamse steden en gemeenten op groen licht om het veilig te kunnen organiseren.
  [naar artikel]
 40. West-Vlaamse COVID-19-afdelingen lopen stilaan leeg (10/08/2020 - VRT NWS)
  Heel wat West-Vlaamse ziekenhuizen hebben geen COVID-19-patiënten meer. De tweede piek lag op 24 juli. Sinds dan gaan de cijfers naar omlaag. "Het is wel belangrijk dat iedereen zich goed aan de voorzorgsmaatregelen houdt", zegt de hoofdarts van het AZ Sint-Lucas in Brugge.
  [naar artikel]
 41. 1 op 3 Vlaamse automobilisten werd recent verrast door plots opduikende motorrijder: nieuwe campagne wil ongevallen voorkomen (05/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) lanceert samen met Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) een nieuwe campagne om automobilisten aan te sporen extra goed uit te kijken voor motorrijders.
  [naar artikel]
 42. 1 op 3 Vlaamse automobilisten werd recent nog verrast door plots opduikende motorrijder: nieuwe campagne wil ongevallen voorkomen (05/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) lanceert samen met Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) een nieuwe campagne om automobilisten aan te sporen extra goed uit te kijken voor motorrijders.
  [naar artikel]
 43. VIDEO. Ziekenhuizen moeten samenwerken om te overleven: wat zijn de gevolgen voor u? (21/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het wordt steeds moeilijker voor ziekenhuizen om financieel het hoofd boven water te houden. Daarom werken steeds meer ziekenhuizen samen om te overleven. In Limburg hebben de ziekenhuizen van Heusden-Zolder, Hasselt en Tongeren hebben een intentieverklaring ondertekent om samen een netwerk te vormen. Maar wat zijn de gevolgen voor patiënten en personeel? We vroegen het aan de directeurs van de ziekenhuizen.
  [naar artikel]
 44. Extreemrechtse Braziliaanse presidentskandidaat neergestoken tijdens campagne voeren (07/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het extreemrechtse parlementslid Jair Bolsonaro, favoriet voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen komende maand in Brazilië, is donderdag met spoed geopereerd, nadat hij tijdens het campagne voeren in de buik was gestoken.
  [naar artikel]
 45. Extreemrechtse Braziliaanse presidentskandidaat neergestoken tijdens campagne voeren (07/09/2018 - De Standaard)
  Het extreemrechtse parlementslid Jair Bolsonaro, favoriet voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen komende maand in Brazilië, is donderdag met spoed geopereerd, nadat hij tijdens het campagne voeren in de buik was gestoken.
  [naar artikel]
 46. Extreemrechtse Braziliaanse presidentskandidaat neergestoken tijdens campagne voeren (07/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het extreemrechtse parlementslid Jair Bolsonaro, favoriet voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen komende maand in Brazilië, is donderdag met spoed geopereerd, nadat hij tijdens het campagne voeren in de buik was gestoken.
  [naar artikel]
 47. Extreemrechtse Braziliaanse presidentskandidaat neergestoken tijdens campagne voeren (07/09/2018 - De Standaard)
  Het extreemrechtse parlementslid Jair Bolsonaro, favoriet voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen komende maand in Brazilië, is donderdag met spoed geopereerd, nadat hij tijdens het campagne voeren in de buik was gestoken.
  [naar artikel]
 48. Nederland weigert bezoek van Turkse minister die campagne wil voeren (06/03/2017 - Knack)
  De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu wou dit weekend een bezoek brengen aan Rotterdam om er campagne te voeren voor het nakende referendum in Turkije.
  [naar artikel]
 49. Dokterspraktijken in Hamont-Achel organiseren gezamenlijke griepvaccinatie (04/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Hamont-Achelse dokterspraktijken voorzien op donderdag 18 november net zoals vorig jaar een gezamenlijke griepvaccinatie. In Hamont kunnen inwoners terecht in De Posthoorn en in Achel in het Michielshof.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy