Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 May 2022
13:04 uur

Waals minister: “Verplichte vaccinatie mag geen taboe zijn”

Het Belang van Limburg

19/10/2021 - 13:30

“De verplichte vaccinatie van de totale (kiesgerechtigde) bevolking hoeft geen taboe zijn, maar we moeten stap voor stap vooruit gaan”. Dat verklaarde Waals minister van Gezondheid Christie Morreale dinsdag tijdens een debat over de uitbreiding van het Covid Safe Ticket in Wallonië.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Waals minister van Gezondheid: “Verplichte vaccinatie mag geen taboe zijn” (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  "De verplichte vaccinatie van de totale (kiesgerechtigde) bevolking hoeft geen taboe zijn, maar we moeten stap voor stap vooruit gaan". Dat verklaarde Waals minister van Gezondheid Christie Morreale dinsdag tijdens de bespreking in commissie van het ontwerpdecreet over de uitbreiding van het Covid Safe Ticket (CST) in Wallonië.
  [naar artikel]
 2. Verplichte vaccinatie geen taboe meer in Frankrijk (05/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Verplichte vaccinatie geen taboe meer in Frankrijk De Franse premier Jean Castex pleegt de komende dagen overleg over een mogelijke wet die vaccinatie voor Covid-19 verplicht maakt voor zorgverstrekkers. Er gaan ook al stemmen op om vaccinatie te verplichten voor de hele bevolking, maar zover wil de regering niet gaan. Overheden wereldwijd staan erg terughoudend tegenover een vaccin verplicht maken, omdat het […] Lees dit artikel: Verplichte vaccinatie geen taboe meer in Frankrijk
  [naar artikel]
 3. PS ziet verplichte vaccinatie vanaf 18 jaar als dé oplossing: “Wil geen absurde situatie zoals in Oostenrijk” (16/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  De PS wil onmiddellijk de discussie opstarten over de verplichte vaccinatie van de hele bevolking vanaf 18 jaar tegen het coronavirus. Waals minister-president Elio Di Rupo zal het Overlegcomité woensdag aangrijpen om het thema op tafel te leggen, zo werd dinsdag op zijn kabinet vernomen. Zonder verplichte vaccinatie voor iedereen vinden de Franstalige socialisten het ook niet logisch dat zorgpersoneel kan worden ontslagen indien het niet gevaccineerd is.
  [naar artikel]
 4. PS wil verplichte vaccinatie vanaf 18 jaar: “Absurde situatie zoals in Oostenrijk voorkomen” (16/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De PS wil onmiddellijk de discussie opstarten over de verplichte vaccinatie van de hele bevolking vanaf 18 jaar tegen het coronavirus. Waals minister-president Elio Di Rupo zal het Overlegcomité woensdag aangrijpen om het thema op tafel te leggen, zo werd dinsdag op zijn kabinet vernomen.
  [naar artikel]
 5. CD&V: “Verplichte vaccinatie moet er komen” (17/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  CD&V heeft zich in het Vlaams Parlement uitgesproken voor de veralgemeende vaccinatieplicht. “We moeten de volgende stap zetten. De verplichte vaccinatie moet er komen”, zo zei Vlaams parlementslid Maaike De Rudder. Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) herhaalt dat hij het debat over de verplichte vaccinatie wil aangaan, maar dat het aan de federale regering is om de regels rond sancties en afdwingbaarheid uit te werken.
  [naar artikel]
 6. PS ziet verplichte vaccinatie vanaf 18 jaar als dé oplossing, De Croo is geen voorstander (16/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De PS wil onmiddellijk de discussie opstarten over de verplichte vaccinatie van de hele bevolking vanaf 18 jaar tegen het coronavirus. Waals minister-president Elio Di Rupo zal het Overlegcomité aangrijpen om het thema op tafel te leggen. Premier Alexander De Croo (Open Vld) is dan weer geen voorstander van een algemene verplichte vaccinatie tegen corona. Volgens de eerste minister moet verder worden ingezet op het overtuigen van de mensen.
  [naar artikel]
 7. Ook Waals minister Jean-Luc Crucke (MR) is voor verplichte vaccinatie in Brussel (02/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Waals minister Jean-Luc Crucke (MR) is voorstander van een verplichte vaccinatie in Brussel. Indien het huidige nabijheidsbeleid niet de verhoopte vruchten afwerpt, dan moet worden teruggegrepen naar een verplichting, eerder dan een beleid te voeren dat de mensen op de zenuwen werkt om ze op die manier te overtuigen zich te laten vaccineren.
  [naar artikel]
 8. Waalse minister van Volksgezondheid voorstander van verplichte vaccinatie zodra zorg moet worden uitgesteld: “Dan moeten we een stap verder gaan" (14/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Waals minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS) is gewonnen voor een verplichte vaccinatie als ziekenhuisopnames moeten worden uitgesteld omdat de bedden zijn ingenomen door covidpatiënten. Dat zei ze vandaag op RTL-TVI.
  [naar artikel]
 9. “Verplichte vaccinatie voor werknemers? In België is daar geen wettelijke basis voor” (29/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Verplichte vaccinatie voor werknemers? In België is daar geen wettelijke basis voor” Almaar meer grote Amerikaanse bedrijven, zoals Google, Facebook en Netflix, eisen van hun werknemers dat ze gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vooraleer ze op het werk komen. In België is zo’n verplichte vaccinatie volgens de huidige wetten onmogelijk, zeggen hr-experten. “Wanneer een vaccin niet verplicht is door de overheid, blijft elke medewerker vrij om te […] Lees dit artikel: “Verplichte vaccinatie voor werknemers? In België is daar geen wettelijke basis voor”
  [naar artikel]
 10. Minister Vandenbroucke wil verplichte prik voor zorgpersoneel, Margot Cloet: “ Zou een vanzelfsprekendheid moeten zijn in de zorg” (16/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zal voorstellen om een verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel in te voeren. Dat heeft hij vanavond gezegd in het Canvas-programma “Terzake”. “Ik zal uitdrukkelijk in de federale regering en aan de collega’s in de gewesten voorstellen dat we vaccinatie verplicht maken voor mensen die actief zijn in de zorg”, stelde hij.
  [naar artikel]
 11. PS ziet verplichte vaccinatie vanaf 18 jaar als dé oplossing (16/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De PS wil onmiddellijk de discussie opstarten over de verplichte vaccinatie van de hele bevolking vanaf 18 jaar tegen het coronavirus. Waals minister-president Elio Di Rupo zal het Overlegcomité aangrijpen om het thema op tafel te leggen. Zonder verplichte vaccinatie voor iedereen vinden de Franstalige socialisten het ook niet logisch dat zorgpersoneel kan ontslagen worden.
  [naar artikel]
 12. Verplichte vaccinatie in Duitsland nabij (02/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Verplichte vaccinatie in Duitsland nabij “Enkel Indonesië, Micronesië, Tadzjikistan en Turkmenistan.” Met dat lijstje onfrisse dictaturen probeerde premier Alexander De Croo (Open Vld) zich er twee weken geleden van af te maken: geen verplichte vaccinatie in ons land. Het feit dat PS-voorzitter Paul Magnette het ondertussen al een aantal keer heel hardnekkig op tafel had gelegd, en zo zijn liberale […] Lees dit artikel: Verplichte vaccinatie in Duitsland nabij
  [naar artikel]
 13. Beke: 'Vaccinatie verplichten is voor mij geen taboe' (30/07/2021 - De Tijd)
  16:30 Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) sluit een verplichte vaccinatie niet uit. Maar eerst 'moeten nog veel vragen beantwoord worden'.
  [naar artikel]
 14. LIVE. Gems: “Verplichte vaccinatie personeel woonzorgcentra mag geen taboe zijn” (19/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De expertengroep Gems blijft hameren op sensibilisering om het zorgpersoneel te verleiden tot vaccinatie. Maar als dat niet volstaat, vinden de experten een verplichting het overwegen waard. “Verplichting mag geen ­taboe zijn.” Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
  [naar artikel]
 15. Verplichte vaccinatie in zorgsector op komst: “In de zorg ben je verantwoordelijk voor anderen” (20/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er is een verplichte vaccinatie in de zorg op komst. Dat kondigde premier Alexander De Croo (Open Vld) aan tijdens de persconferentie na het Overlegcomité. “Het Overlegcomité heeft aan de ministers van Gezondheid gevraagd om de voorwaarden te onderzoeken die verplichte vaccinatie voor het hele zorgpersoneel mogelijk moeten maken”, klonk het.
  [naar artikel]
 16. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau dringt aan op verplichte vaccinatie: “Zo kunnen we onze vrijheid terugwinnen” (11/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft dinsdag in Terzake aangedrongen op een parlementair debat over verplichte vaccinatie. Die verplichting moet volgens hem afgedwongen worden via het Covid Safe Ticket. “Zolang er geen zekerheid is dat omikron de laatste variant van het virus is, moeten we blijven inzetten op vaccinatie”, zei hij.
  [naar artikel]
 17. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau dringt aan op verplichte vaccinatie: “Zo kunnen we onze vrijheid terugwinnen” (11/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft dinsdag in Terzake aangedrongen op een parlementair debat over verplichte vaccinatie. Die verplichting moet volgens hem afgedwongen worden via het Covid Safe Ticket. “Zolang er geen zekerheid is dat omikron de laatste variant van het virus is, moeten we blijven inzetten op vaccinatie”, zei hij.
  [naar artikel]
 18. Vijf vragen over een verplichte vaccinatie: “Of ons dat uit het moeras zou trekken? We weten het niet” (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De geest is uit de fles: federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en zijn Waalse collega Christie Morreale (PS) leggen verplichte vaccinatie op tafel. Is een verplichte prik een garantie dat we uit het corona-moeras geraken? Experts beantwoorden vijf vragen over een eventuele verplichting.
  [naar artikel]
 19. Frank Vandenbroucke streng voor de zorg: “Voor 2022 komt verplichte vaccinatie” (27/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke is geen voorstander van verplichte vaccinatie, maar voor de zorg trekt hij een lijn, dat zegt hij in de Cooke & Verhulst show. Hij wil dat voor 2022 er een wet goedgekeurd wordt waardoor vaccinatie verplicht wordt in de zorgsector.
  [naar artikel]
 20. Frank Vandenbroucke streng voor de zorg: “Voor 2022 komt verplichte vaccinatie” (27/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke is geen voorstander van verplichte vaccinatie, maar voor de zorg trekt hij een lijn, dat zegt hij in de Cooke & Verhulst show. Hij wil dat voor 2022 er een wet goedgekeurd wordt waardoor vaccinatie verplicht wordt in de zorgsector.
  [naar artikel]
 21. Frank Vandenbroucke streng voor de zorg: “Voor 2022 komt verplichte vaccinatie” (27/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke is geen voorstander van verplichte vaccinatie, maar voor de zorg trekt hij een lijn, dat zegt hij in de Cooke & Verhulst show. Hij wil dat voor 2022 er een wet goedgekeurd wordt waardoor vaccinatie verplicht wordt in de zorgsector.
  [naar artikel]
 22. Verplichte vaccinatie voor Amerikaanse militairen: “Gezonde en parate strijdmacht is nodig” (10/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Verplichte vaccinatie voor Amerikaanse militairen: “Gezonde en parate strijdmacht is nodig” Het Pentagon wil 1,3 miljoen Amerikaanse militairen verplichten om zich te laten vaccineren. Dat maakte de regering-Biden maandag bekend. De maatregel moet uiterlijk half september van kracht zijn, maar volgens de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin kan die deadline vervroegd worden als het Pfizer-vaccin de definitieve goedkeuring krijgt van de medicijnenwaakhond FDA of als […] Lees dit artikel: Verplichte vaccinatie voor Amerikaanse militairen: “Gezonde en parate strijdmacht is nodig”
  [naar artikel]
 23. Minister Vandenbroucke: "Geen voorstander van verplichte vaccinatie, het lost het probleem niet op" (02/03/2021 - VRT NWS)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) is geen voorstander van verplichte vaccinatie tegen het coronavirus. Dat heeft hij gezegd in de commissie Gezondheid en Gelijke Kansen vanmiddag. Gisteren pleitte topvrouw van Zorgnet-Icuro Margot Cloet en ziekenhuisdirecteur Marc Noppen voor een verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel. Vandenbroucke citeerde in zijn antwoord uit een bevraging waaruit blijkt dat tot een derde van het zorgpersoneel geen vaccin wil.
  [naar artikel]
 24. Vlaams minister Beke (CD&V): "Ik heb geen taboe tegenover verplichte vaccinatie zorgpersoneel" (14/07/2021 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) sluit een verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel tegen het coronavirus niet uit, maar wil in eerste instantie inzetten op een nieuwe sensibiliseringscampagne om de twijfelaars over de streep te trekken. Hij heeft dat gezegd in het Vlaams Parlement. Intussen kan volgens hem wel worden bekeken hoe een eventuele vaccinatieverplichting kan worden ingevoerd en welke sancties er kunnen komen voor wie blijft weigeren.
  [naar artikel]
 25. Petra De Sutter over akkoord verplichte vaccinatie zorgpersoneel: “Teksten zijn nu verfijnd en verbeterd” (21/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vicepremier Petra De Sutter (Groen) vindt dat het “verfijnde” akkoord over de verplichte vaccinatie in de zorgsector een verbetering is ten opzichte van het oorspronkelijke dat PS-voorzitter Paul Magnette plots opblies. “Het waren moeilijke momenten tijdens het overleg daarover, maar we zijn er toch weer in geslaagd om tot een akkoord te komen”, zei ze in De Zevende Dag.
  [naar artikel]
 26. PS ziet verplichte vaccinatie vanaf 18 jaar als dé oplossing (17/11/2021 - De Standaard)
  De PS wil onmiddellijk de discussie opstarten over de verplichte vaccinatie van de hele bevolking vanaf 18 jaar tegen het coronavirus. Waals minister-president Elio Di Rupo zal het Overlegcomité woensdag aangrijpen om het thema op tafel te leggen, zo werd dinsdag op zijn kabinet vernomen.
  [naar artikel]
 27. Premier De Croo schaart zich nu toch achter verplichte vaccinatie: “Ik wil dat overwegen” (27/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Verplichte vaccinatie? Dat is politieke luiheid. Wat gaan we doen met degenen die zich echt niet willen laten vaccineren? Vastbinden aan een stoel en toch prikken? De echte uitdaging is net mensen te overtuigen om zich te laten vaccineren.” Met deze woorden in de krant ‘L’Echo’ liet premier Alexander De Croo (Open Vld) eind november verstaan tegen verplichte vaccinatie te zijn. Nu ziet het er naar uit dat de premier deze mening toch enigszins herziet. “Het doel is iedereen vaccineren.”
  [naar artikel]
 28. Trekt verplichte vaccinatie ons uit coronamoeras? Vijf vragen over een verplichte vaccinatie (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De geest is uit de fles: federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en zijn Waalse collega Christie Morreale (PS) leggen verplichte vaccinatie op tafel. Is een verplichte prik een garantie dat we uit het coronamoeras geraken? Experts beantwoorden vijf vragen over een eventuele verplichting.
  [naar artikel]
 29. Politici blijven verplichte vaccinatie op tafel leggen, ethici stellen zich daar vragen bij: “Overheid die vaccinatie afdwingt via coronapas, is laf” (22/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een nieuwe dag, een nieuw geluid in het debat rond verplichte vaccinatie. Vandaag breekt CD&V-minister van Welzijn Wouter Beke een lans in Het Belang van Limburg. In Knack herhaalt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau zijn standpunt. Alleen: het comité voor bio-ethiek formuleert net nu enkele aanbevelingen over die verplichting. En die zijn niet eenduidig positief, integendeel.
  [naar artikel]
 30. Politici blijven verplichte vaccinatie op tafel leggen, ethici stellen zich daar vragen bij: “Overheid die vaccinatie afdwingt via coronapas, is laf” (22/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een nieuwe dag, een nieuw geluid in het debat rond verplichte vaccinatie. Vandaag breekt CD&V-minister van Welzijn Wouter Beke er een lans voor in Het Belang van Limburg. In Knack herhaalt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau zijn standpunt. Alleen: het comité voor bio-ethiek formuleert net nu enkele aanbevelingen over die verplichting. En die zijn niet eenduidig positief, integendeel.
  [naar artikel]
 31. Trekt verplichte vaccinatie ons uit corona-moeras? Vijf vragen over een verplichte vaccinatie (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De geest is uit de fles: federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en zijn Waalse collega Christie Morreale (PS) leggen verplichte vaccinatie op tafel. Is een verplichte prik een garantie dat we uit het corona-moeras geraken? Experts beantwoorden vijf vragen over een eventuele verplichting.
  [naar artikel]
 32. Nederlands-Limburg over verplichte vaccinatie: “Laat zorgpersoneel maar snel naar hier komen” (17/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Nederlands-Limburg wordt afkeurend gereageerd op het Belgische besluit om zorgmedewerkers die zich niet laten vaccineren te ontslaan. “Over verplichte vaccinatie gaan we het hier niet hebben.”
  [naar artikel]
 33. Een coronapas alleen voor gevaccineerden of toch verplichte vaccinatie? Dit is hoe elke politieke partij erover denkt (27/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Open Vld ziet plots toch heil in een 1G-beleid - een coronapas exclusief voor gevaccineerden - maar dat is voor de groenen dan weer “pure discriminatie”. Voor de socialisten kan elk pad bewandeld worden, zolang de vaccinatiegraad maar tot een maximum opgekrikt wordt. Hoe het ook zij: verplichte vaccinatie - of toch een vorm ervan - is in de Wetstraat niet langer taboe. Dit is hoe elke partij ernaar kijkt.
  [naar artikel]
 34. Taskforce vaccinatie raadt verplichte inenting van zorgpersoneel op dit moment niet meer aan  (02/05/2022 - VRT NWS)
  In de huidige context van de corona-epidemie is de taskforce vaccinatie geen voorstander van een verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel. Dat staat in een advies van de taskforce op vraag van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).
  [naar artikel]
 35. Coronacommissariaat pleit niet voor verplichte vaccinatie, wel voor “coronacertificaat” (14/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het coronacommissariaat pleit niet voor een verplichte vaccinatie tegen Covid-19, blijkt uit een nota die donderdagavond naar de leden van het Overlegcomité en het voorzitterschap van de Kamer is gestuurd. Pedro Facon en zijn team geven de voorkeur aan de invoering van een “coronacertificaat”. Dat staat te lezen in het document, dat Belga kon inkijken.
  [naar artikel]
 36. Coronacommissariaat pleit niet voor verplichte vaccinatie, wel voor “coronacertificaat” (14/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het coronacommissariaat pleit niet voor een verplichte vaccinatie tegen Covid-19, blijkt uit een nota die donderdagavond naar de leden van het Overlegcomité en het voorzitterschap van de Kamer is gestuurd. Pedro Facon en zijn team geven de voorkeur aan de invoering van een “coronacertificaat”. Dat staat te lezen in het document, dat Belga kon inkijken.
  [naar artikel]
 37. Bijna alle partijen lijken het eens over verplichte vaccinatie, tot je hun standpunten van naderbij bekijkt (11/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Kamer beslist woensdag wanneer ze gaat debatteren over een verplichte vaccinatie. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil alvast dat het parlement er snel werk van maakt. Politiek lijkt er een consensus te groeien, maar wie inzoomt op de standpunten van de verschillende partijen ziet dat het toch nog een vette kluif wordt. Hoe dan ook is een verplichte vaccinatie geen oplossing om uit de vijfde golf te raken.
  [naar artikel]
 38. Bijna alle partijen lijken het eens over verplichte vaccinatie, tot je hun standpunten van naderbij bekijkt (11/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  De Kamer beslist woensdag wanneer ze gaat debatteren over een verplichte vaccinatie. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil alvast dat het parlement er snel werk van maakt. Politiek lijkt er een consensus te groeien, maar wie inzoomt op de standpunten van de verschillende partijen ziet dat het toch nog een vette kluif wordt. Hoe dan ook is een verplichte vaccinatie geen oplossing om uit de vijfde golf te raken.
  [naar artikel]
 39. Bijna alle partijen lijken het eens over verplichte vaccinatie, tot je hun standpunten van naderbij bekijkt (11/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Kamer beslist woensdag wanneer ze gaat debatteren over een verplichte vaccinatie. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil alvast dat het parlement er snel werk van maakt. Politiek lijkt er een consensus te groeien, maar wie inzoomt op de standpunten van de verschillende partijen ziet dat het toch nog een vette kluif wordt. Hoe dan ook is een verplichte vaccinatie geen oplossing om uit de vijfde golf te raken.
  [naar artikel]
 40. Minister Vandenbroucke: “Verplichte vaccinatie van zorgpersoneel tegen 2022" (27/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil dat er een verplichte vaccinatie komt van het zorgpersoneel. Dat heeft hij gezegd in het programma ‘De Cooke & Verhulst Show’. Het is mogelijk dat er nog voor 2022 een wet goedgekeurd wordt die dat mogelijk maakt.
  [naar artikel]
 41. Beke: “Wil debat over verplichte vaccinatie zeker en vast aangaan” (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ook Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke wil het debat over de verplichte coronavaccinatie aangaan. "Dit is geen oplossing op de korte termijn, maar ik wil dit debat zeker en vast aangaan", zo stelt de CD&V-minister. Beke vindt persoonlijk ook dat wie een discotheek bezoekt, gevaccineerd moet zijn.
  [naar artikel]
 42. PS ziet verplichte vaccinatie vanaf 18 jaar als dé oplossing, De Croo geen voorstander (16/11/2021 - Knack)
  Premier Alexander De Croo is geen voorstander van een algemene verplichte vaccinatie tegen corona. Volgens de eerste minister moet verder worden ingezet op het overtuigen van de mensen.
  [naar artikel]
 43. Bianca Debaets (CD&V) ziet verplichte vaccinatie in Brussel als “enige uitweg” (22/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Brussels parlementslid Bianca Debaets (CD&V) pleit voor een verplichte vaccinatie in het Brussels gewest. “Dat is de enige uitweg”, verklaarde ze woensdag tijdens de plenaire vergadering van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. De huidige aanpak heeft volgens Debaets zelfs aangetoond dat er verdeeldheid is binnen de Brusselse regering.
  [naar artikel]
 44. Novak Djokovic laat Wimbledon of Roland Garros links liggen bij verplichte vaccinatie: “Prijs die ik wil betalen” (15/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Novak Djokovic zal zijn titels op Wimbledon en Roland Garros niet verdedigen, als het toernooi de deelnemers een verplichte vaccinatie oplegt. “Ja, dat is de prijs die ik wil betalen”, aldus de nummer 1 van de wereld in een interview met de Britse omroep BBC. Daarin had hij de vraag gekregen of hij deelname aan de competities zou opgeven.
  [naar artikel]
 45. Roep om verplichte vaccinatie gezondheidspersoneel wordt luider (27/07/2021 - De Standaard)
  De Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België (KAGB) en haar Franstalige tegenhanger ARMB bevelen de verplichte vaccinatie van gezondheidspersoneel aan. Eerder pleitte het Vlaams Patiëntenplatform al voor een verplichte vaccinatie van alle zorgverleners tegen covid-19. De regering blijft echter van oordeelde dat er geen verplichte vaccinatie voor zorgverleners komt, zolang er marge is voor verbetering. Sciensano heft wel de uitzonderingen voor zorgpersoneel op quarantaineregels op.
  [naar artikel]
 46. Premier De Croo geen voorstander van verplichte vaccinatie (16/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Premier Alexander De Croo is geen voorstander van een algemene verplichte vaccinatie tegen corona. Volgens de eerste minister moet verder worden ingezet op het overtuigen van de mensen.
  [naar artikel]
 47. Minister Vandenbroucke over gebrekkige controle op CO2-meters: “Geen man overboord” (28/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zal zijn collega die bevoegd is voor Economie “aanspreken” over het gebrek aan controle op de verplichte CO2-meter in fitnesscentra. Al benadrukt hij ook dat er “geen man overboord” is. Er is dan wel een ambitieuze doelstelling rond ventilatie afgesproken, de weg er naartoe is nog lang, aldus de minister dinsdag in De Ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 48. Experts GEMS: “Verplichte vaccinatie rusthuispersoneel mag geen taboe zijn” (19/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  De expertengroep GEMS blijft hameren op sensibilisering om het zorgpersoneel te verleiden tot vaccinatie. Maar als dat niet volstaat, vinden de experten een verplichting het overwegen waard. Dat schrijft De Standaard vrijdag. De krant kon een rapport van de expertengroep inkijken.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy