Thierry Theys van restaurant Nuance in Duffel is Chef van het Jaar volgens restaurantgids Gault&Millau. Theys zelf blijft er bescheiden bij: “Ik stond aan de grond genageld. Natuurlijk steekt dat een hart onder de riem. Zonder mijn vrouw en ons team was dat nooit gelukt”, zeg hij genereus. [naar artikel]
Tijd voor het echte verhaal van KV Oostende. De eens zo fiere kustclub stuntte in de beker, maar is op sterven na dood. Daarom acht Thorsten Theys (44) - de voormalige COO van KVO - de tijd rijp om enkele toestanden aan te kaarten. Het casinomanagement, de woekerinteresten, bizarre contracten. “In het belang van het voortbestaan van KVO moeten zaken publiek gemaakt worden.” [naar artikel]
Was je altijd al benieuwd hoe een mammoet smaakte? Vow, een bedrijf dat vlees kweekt uit cellen, heeft een gehaktbal van mammoetvlees gemaakt. Voorlopig heeft nog niemand kunnen proeven van de wollige prehistorische olifant, maar volgens experts vormt kweekvlees wel de toekomst: “Dit kan het klimaat redden en dieren hoeven niet meer te lijden.” [naar artikel]
Thorsten Theys (42) hakt zichzelf tegenwoordig in tweeën en probeert zijn tijd te verdelen tussen KV Oostende en de Franse zusterclub Nancy. Bij de eerste was hij al chief operating officer (COO), bij Nancy is hij sinds enkele weken algemeen directeur. “De titel is anders, maar de functie is hetzelfde. En ik blijf ook dezelfde. Onderaan uitnodigingen staat ook bij Nancy gewoon Thorsten, hoor.” [naar artikel]
“Dat groenten kweken simpel is, daar ben ik meer van overtuigd dan vroeger ”, aldus Wim Lybaert. In zijn boek ‘In de moestuin’ legt de televisiemaker uit hoe je tuinieren in de vingers krijgt. Vandaag vertelt hij aan HLN Shop hoe je zelf erwten kweekt. [naar artikel]
Woelige start voor Thorsten Theys op het Kiel. De voormalige CEO van KV Oostende werd begin deze week door de Saoedische meerderheidsaandeelhouders van United World aangesteld als vervanger van de afscheidnemende CEO Frédéric Van den Steen. Een beslissing die niet in consensus genomen werd met de Vlaamse minderheidsaandeelhouders Vrancken en Verellen en duidelijk ook niet naar de zin is van een groot deel van de Beerschotaanhang. Zij zijn United World liever kwijt dan rijk en moeten niet weten van de aanstelling van Theys. Die laatste vond donderdagavond dan ook zijn motor aan de ketting gelegd met een niet mis te verstane boodschap: “Rot op garnaal! Niet welkom op’t Kiel!” [naar artikel]
Terug van even weggeweest: de vurige vragen! Net als vorig seizoen krijgen de vrijgezellen van ‘Temptation Island’ een reeks pikante vragen voorgeschoteld. Eén van de eerste vragen die de revue passeert: “Hoeveel bedpartners heb je al gehad?” De aanleiding voor een heleboel grappige taferelen bij zowel de mannen als de vrouwen. [naar artikel]
De dames van Filly's gaan op bezoek bij Thierry Theys. Die neemt hun menu onder de loep en komt al snel met een hoop suggesties. [naar artikel]
Dinsdag 18 oktober mocht Elisabeth ‘Lisa’ Pauly uit de Kwartelstraat in Zussen 101 kaarsjes uitblazen. Lisa woont nog steeds alleen en doet dat op een manier die velen jaloers maakt: ze kweekt haar eigen groenten in haar moestuintje, verzorgt haar planten, gaat haast wekelijks met een aangetrouwd nichtje winkelen en kookt geregeld nog haar eigen potje. “Zopas heb ik nog zuurkool gemaakt”, zegt Lisa. “Lekker! Ook witloof eet ik graag, gestoofd of als sla. Koken doe ik ontzettend graag, al moet ik het van mijn huisarts wat kalmer aan doen omdat ik een wondje heb aan mijn onderbeen dat maar moeilijk geneest. Maar ach, ik kan zo moeilijk stilzitten.” [naar artikel]
“Van diepvriesfruit mag je niet verwachten dat het even mooi presenteert als vers fruit”, zegt patissier Sander Goossens (41) van Leo Antwerp. “Het is vooral geschikt voor een smoothie of om te stoven bij een bolletje ijs.” Maar dan nog moeten de smaken natuurlijk juist zitten én moet het fruit van goeie kwaliteit zijn. “Sommige merken uit deze test gebruiken te onrijpe vruchten.” [naar artikel]
Te diep in het glas kijken op je eigen huwelijksfeest is niet altijd een goed idee. Dat bewijzen bovenstaande beelden van bruid Natalie. Ze had naar eigen zeggen een glaasje te veel op tijdens de receptie en in die beschonken staat besloot ze haar kersverse echtgenoot een lapdance te geven. De moeder van drie zette de beelden op TikTok, waar ze intussen al miljoenen keren bekeken werden, maar ook heel wat reacties uitlokken. “Toch niet waar de ouders bij zijn?”, klinkt het onder meer. “Doet dat na de receptie.” Het pikante dansje krijgt echter ook heel wat lof van mensen die ervan overtuigd zijn dat het “een leuk huwelijk” zal worden. [naar artikel]
Taarten, macarons of bokkenpoten. Ze is amper 14 jaar, maar Fien Lefevre uit Boechout weet als een volleerde patissier hoe ze al dat lekkers moet maken. Zaterdag kroonde ze zich dan ook tot terechte winnares van Bake Off Junior. “Al is er toch nog iets waar ik me flink in kan verbeteren”, lacht ze. “Als ik klaar ben met bakken is de keuken altijd een slagveld.” [naar artikel]
Famke Louise (25) gaat pikante content delen op Fancentro, een abonnementsplatform waarop fans beelden kunnen kopen van een influencer. Dat maakt de zangeres op Instagram bekend. “Ik heb er veel zin in”, klinkt het. [naar artikel]
Dat Karen Damen (48) al jarenlang een grote fan is van Sandra Kim (50) is geen geheim. Maar in ‘James De Musical’ verklapt ze hoe haar voorliefde voor het Eurovisiesongfestival begon en uitgroeide tot een trauma. “Op de dag dat Sandra Kim de wedstrijd won, deed ik mijn plechtige communie. Ik werd histerisch.” [naar artikel]
Opmerkelijke uitspraak bij een echtscheidingszaak in Utah: een rechter verplicht er een vrouw om een album vol pikante foto’s aan haar ex te overhandigen. “Op die manier kan hij de lieve woordjes die erbij geschreven staan blijven koesteren”, luidt de redenering. [naar artikel]
04:00 Voor de gids Gault&Millau is Thierry Theys van Nuance in Duffel de Chef van het Jaar. Zelf is Theys minder van de grote titels en woorden. ‘Niets is zo simpel als het lijkt, ook een restaurant niet’ [naar artikel]
Het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Thorsten Theys vijf maanden (waarvan één effectief) geschorst. [naar artikel]
Damian Hurley (21) had er geen probleem mee om pikante seksscènes van zijn moeder Elizabeth (58) te regisseren. “Ik weet niet wat dat over ons zegt.” [naar artikel]
Je zal het maar hebben: voor de 19-jarige Annie Bird uit het Schotse Edinburgh is het altijd een verrassing hoe haar eten of drinken zal smaken. [naar artikel]
Dat een klassiek vanille-ijsje veel verklapt over de kwaliteit van een ijssalon weten we allemaal. Toch proeven we ook graag eens iets vernieuwends. En laat vernieuwende smaken nu datgene zijn waar deze 3 Vlaamse ijszaken zich in specialiseren. “Zelfs onze klassiekers zoals vanille, chocolade, framboos en mokka krijgen een speciale toets”, klinkt het. “Elk bolletje is een concept op zich.” Welke verrassende smaken zitten er in hun aanbod? En wat zijn de favorieten van hun publiek? [naar artikel]
Het federaal voedselagentschap haalt de meest pikante chips uit de winkelrekken. De ingrediënten zijn niet verboden, maar in die concentratie niet bestemd voor de voedselmarkt. “Vijf minuten nadat een klant zo’n chipje kocht, werd hij naar spoed overgebracht.” [naar artikel]
Het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst S.M.A.K. in Gent heeft kunstkenner en schrijver Hans Theys gevraagd om aan de slag te gaan met de museumcollectie. Het resultaat is de uitstekende tentoonstelling Xanadu!, een persoonlijke keuze van Theys en een pleidooi voor één grote Belgische collectie hedendaagse kunst. [naar artikel]
Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, heeft beleggers gewaarschuwd voor de grote voorliefde van oprichter en topman Mark Zuckerberg voor vechtsporten. Het bericht staat in een belangrijk jaarrapport voor de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC, waarin waarschuwingen voor beleggers zijn opgenomen. [naar artikel]
Het wonderkind van de Belgische gastronomie is voorgoed een man geworden. Met al twee sterren in de koksvest is Thierry Theys van Nuance in Duffel door Gault&Millau - met een 18 op 20 - tot Chef van het Jaar bekroond. Zijn definitieve bevestiging aan de top van de Belgische gastronomie, terwijl hij nog altijd maar 37 is. En zijn zaak destijds opstartte uit liefde voor zijn vrouw. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.