Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2021
00:53 uur

Zelf ‘Squid game’ spelen? Dat kan binnenkort in Hasselt: “Maar niemand hoeft te sterven”

Het Nieuwsblad

23/10/2021 - 12:19

Het succes van de Koreaanse Netflix-hit Squid game is ook de organisatie achter het Leuvense Escape House - dat verschillende escape rooms heeft - niet ontgaan. Zij organiseren op 27 november een speciaal Squid game-event. Honderd deelnemers nemen het tegen elkaar op in een reeks kinderspelletjes, de winnaar gaat met 1.000 euro naar huis.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Levensecht ‘Squid Game’-event komt op 27 november naar Hasselt: “Maar nee, niemand moet ervoor sterven” (23/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie maar niet genoeg kan krijgen van de Koreaanse Netflixserie ‘Squid Game’, kan op 27 november afzakken naar de Limburgse hoofdstad Hasselt. Escape House organiseert daar een grootschalig ‘Squid Game’-event voor honderd deelnemers die het tegen elkaar opnemen in een reeks kinderspelletjes. Wie wint, gaat naar huis met 1.000 euro of een gelijkwaardige prijs.
  [naar artikel]
 2. Maker van Netflix-succes ‘Squid Game’ werkt aan vervolg: “Er valt nog veel te vertellen” (05/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De immens populaire Koreaanse Netflixreeks ‘Squid Game’ krijgt binnenkort een vervolg. Dat hebben de makers van de serie bevestigd. Waarschijnlijk zal de zogenaamde ‘Front Man’, de schurk uit seizoen 1, de hoofdrol spelen in het volgende seizoen.
  [naar artikel]
 3. Squid Game-event in Hasselt: “Winnaar vertrekt met 1.000 euro” (23/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op 27 november vindt in Hasselt een eerste Squid Game-event plaats. Honderd deelnemers spelen kinderspelletjes tegen elkaar, eentje krijgt 1.000 euro of een gelijkwaardige prijs. “Het is zoals in de serie, maar zeker niet gevaarlijk”, zegt de organisatie.
  [naar artikel]
 4. Supermodel HoYeon Jung, dé ster van ‘Squid Game’: “Ik woon al jaren in New York, bizar dat ik bekend werd door een Koreaanse reeks” (24/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘Squid Game’, de hitreeks van Netflix, speelt HoYeon Jung (27) speler nummer 067 ofwel Kang, een deelneemster aan enkele moorddadige kinderspelletjes. Kang is één van de populairste personages, met een ­tragische ­achtergrond. “Maar 067 is ook heel sexy”, aldus de vele ‘Squid ­Game’-fans. “Ze geeft de serie net dat tikkeltje méér.” En dat heeft de wereld geweten. HoYeon Jung ging in een mum van tijd van nobele onbekende naar dé rijzende ster van het moment.
  [naar artikel]
 5. ‘Squid Game’ heeft nu zijn eigen cryptomunt: stijging van 2.400% in 24 uur tijd (29/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De populaire Zuid-Koreaanse serie ‘Squid Game’ heeft nu ook een eigen cryptomunt, SQUID. De munt kan verhandeld worden, maar kan ook als toegangsticket dienen voor een duur online ‘Squid Game’ spel. In slechts 24 uur steeg SQUID met 2.400% in waarde en heeft het een totale beurswaarde van 150 miljoen euro.
  [naar artikel]
 6. Reallife ‘Squid Game’-spel in Lier lokt heel diverse Netflixfans: “Het is zoals een dag op de jeugdbeweging” (20/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Zijt gij dood? Ik ook.” In stedelijke sporthal De Komeet in Lier leidde een reallife Squid Game-spel woensdag tot rare zombieconversaties. YouTuber Acacia Jr. (21) zocht 36 mensen voor een namiddagje Squid Game, maar kreeg uiteindelijk meer dan tweehonderd aanmeldingen. Ondanks de interventies van een beul met pijltjesgeweer was de sfeer heel luimig en respectvol.
  [naar artikel]
 7. Grote vraag naar kostuums ‘Squid Game’: “Eerste kostuums komen pas binnen in december” (12/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Netflix-serie ‘Squid Game’ is enorm populair in ons land. Dat merken ze ook in verschillende kostuumwinkels, die kunnen de aanvragen nu al niet meer aan. En de leveranciers in India leveren pas op het einde van het jaar. Dat vertelt Dorien Baeyens van verkleedwinkel ‘Huis Baeyens’: “Als we nu kostuums bestellen, komen die pas in december aan.”
  [naar artikel]
 8. Bedenker ‘Squid Game’ over de moeilijkste en meest gewelddadige scènes: “Toen ik de reeks bedacht, vond men het te onrealistisch” (28/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het hoeft niet meer gezegd: de Zuid-Koreaanse reeks ‘Squid Game' is dé revelatie van 2021. Een project dat al in 2008 het levenslicht zag, vertelt schrijver/regisseur Hwang Dong-hyuk (50) nu in een interview met The Hollywood Reporter. Hij gaat in het interview ook dieper in op de gewelddadige scènes en welk spelletje het moeilijkste was om te verfilmen. “Het moést goed gaan.”
  [naar artikel]
 9. Acteur die VIP speelt in ‘Squid Game’ onder vuur door oude beelden: “Ik ben een Amerikaan, ik doe wat ik wil” (27/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse acteur Geoffrey Giuliano (68), die VIP 4 speelt in de hitserie ‘Squid Game’, krijgt een storm van kritiek over zich heen nadat er oude beelden van hem zijn opgedoken. In een video is te zien hoe hij het personeel in een Thaise supermarkt uitscheldt: “Go f*ck yourself.”
  [naar artikel]
 10. ‘Squid Game’-regisseur is niét stinkend rijk: “Het is niet alsof Netflix mij een bonus heeft gegeven” (26/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Squid Game’-regisseur Hwang Dong-hyuk (50) is naar eigen zeggen niet rijker geworden na het onverwachte succes van zijn Netflixreeks. De serie bracht wereldwijd zo’n 772 miljoen euro op voor het streamingplatform. “Maar ik heb geen bonus gekregen", klinkt het.
  [naar artikel]
 11. BTS, ‘Parasite' en ‘Squid Game’: waarom is de Koreaanse cultuur ook bij ons zo populair? (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Squid Game' is nu officieel de best bekeken Netflix-serie ooit. Exportproducten uit Korea slagen er tegenwoordig ook bij ons in om potten te breken. Hoe is die K-cultuur zo invloedrijk kunnen worden? En hoe is die geëvolueerd? “Als je een grammofoonplaat uitbracht, moest minstens één nummer ‘gezond’ zijn.”
  [naar artikel]
 12. Stevige kritiek op Engelse ondertitels ‘Squid Game’: “Vertaling is zo slecht” (06/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Engelse vertaling van ‘Squid Game’, de immens populaire Netflixserie, krijgt het online hard te verduren. Volgens een TikTokker, die vloeiend Koreaans spreekt, zijn de ondertitels “zo slecht” dat de oorspronkelijke betekenis verloren gaat. Haar video is inmiddels meer dan 2 miljoen keer bekeken.
  [naar artikel]
 13. ‘Squid game’ verovert onze speelplaatsen, maar wat als kinderen de gewelddadige spelletjes nabootsen? (14/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Squid game, de razend populaire Koreaanse Netflix-serie, verovert Vlaamse speelplaatsen. Dat baart verschillende experts zorgen. In de reeks spelen de personages kinderspelletjes met dodelijke afloop. “We moeten opletten dat de spelletjes op de speelplaats niet uit de hand lopen.”
  [naar artikel]
 14. Telefoonnummer dat in ‘Squid Game’ te zien is, bestaat echt: “Ik krijg dagelijks 4.000 oproepen” (30/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De dramaserie ‘Squid Game’ staat nog geen twee weken op Netflix, maar scheert nu al hoge toppen. En dat voelt vooral een Zuid-Koreaanse zakenman. Zijn telefoonnummer werd in de serie gebruikt zonder dat hij hiervan op de hoogte was. Dagelijks krijgt hij nu duizenden oproepen en sms’jes van vreemden.
  [naar artikel]
 15. Bedenker ‘Squid Game’ blikt terug op de opnames: "In Korea is een geweer een heel onrealistisch wapen" (28/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het hoeft niet meer gezegd: de Zuid-Koreaanse reeks ‘Squid Game' is dé revelatie van 2021. Een project dat al in 2008 het levenslicht zag, vertelt schrijver/regisseur Hwang Dong-hyuk (50) nu in een interview met The Hollywood Reporter. Hij gaat in het interview ook dieper in op de gewelddadige scènes en welk spelletje het moeilijkste was om te verfilmen. “Het moést goed gaan.”
  [naar artikel]
 16. Telefoonnummer dat in ‘Squid Game’ te zien is, bestaat echt: “Ik krijg dagelijks 4000 oproepen” (30/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De dramaserie ‘Squid Game’ staat nog geen twee weken op Netflix, maar scheert nu al hoge toppen. En dat voelt vooral een Zuid-Koreaanse zakenman. Zijn telefoonnummer werd in de serie gebruikt zonder dat hij hiervan op de hoogte was. Dagelijks krijgt hij nu duizenden oproepen en sms’jes van vreemden.
  [naar artikel]
 17. Squid Game-event in Hasselt afgelast: “Jammer, alles stond al klaar” (25/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het populaire Squid Game-evenement dat dit weekend in Hasselt zou doorgaan, is geannuleerd. De organisator beslist op eigen initiatief om het spel uit te stellen door de stijgende coronacijfers.
  [naar artikel]
 18. Tweede seizoen ‘Squid Game’ officieel bevestigd (09/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het is officieel: de immens populaire Zuid-Koreaanse serie ‘Squid Game’ krijgt een tweede seizoen. Regisseur Hwang Dong-hyuk bevestigde het nieuws in een interview met AP. “Het is wel nog te vroeg om te zeggen waarover de nieuwe reeks zal gaan.”
  [naar artikel]
 19. Na het daverende succes van ‘Squid Game’: zoveel verdienden de acteurs aan hun rol (25/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Zuid-Koreaanse serie ‘Squid Game’ blijkt een ware goudmijn te zijn voor Netflix. De serie verbrak niet alleen het kijkcijfersrecord van de streamingdienst, ze leverde ook heel wat nieuwe abonnees op. Netflix heeft dus enorme wisten gemaakt op ‘Squid Game’, maar hoeveel verdienden de hoofdrolspelers aan hun rol?
  [naar artikel]
 20. RECENSIE. ‘Squid Game’: “Zenuwslopend, surreëel, koelbloedig, maar tegelijk ook hartverwarmend” (01/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De overvallers van ‘La casa de papel’ hebben nog maar half de aftocht geblazen of Netflix wil u al aan een nieuwe gemaskerde bende in rode overalls voorstellen. ‘Squid Game’, een Zuid-Koreaanse thrillerserie over onschuldige kinderspelletjes die een bloederige wending nemen, is de nieuwste sensatie in streamingland. Of u deze strijd op leven en dood, die al in negentig landen op nummer één prijkt en zelfs ‘Bridgerton’ van de troon kan stoten, dringend moet bekijken? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
  [naar artikel]
 21. Waarom iedereen het heeft over de Koreaanse Netflixreeks ‘Squid game’ (29/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zo’n hit dat zelfs de mond van de grote baas van Netflix ervan openvalt. Dat is de Koreaanse fictiereeks ‘Squid game’. Het plot is innemend, maar bijwijlen ronduit gruwelijk. Toch is de reeks wereldwijd het best bekeken op de streamingdienst en een van de drukst besproken onderwerpen op sociale media. “Het is zeer herkenbaar en dat maakt het net nog griezeliger”, verklaart Charlotte Gryson van het Korean Cultural Center in Brussel.
  [naar artikel]
 22. Waarom de acteerprestaties van een klein groepje zo uit de toon vielen in ‘Squid game’: “We zijn niet zomaar van straat geplukt” (19/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Niets dan lof over de Netflix-serie Squid game, de populairste tv-show van het moment. Behalve als het over de beruchte VIP’s gaat. Gedubd, geforceerd, door Google Translate vertaald, slecht geacteerd,... De acteurs achter de vuilgebekte miljonairs kunnen op weinig sympathie rekenen. Maar daar is een duidelijke verklaring voor, zeggen ze zelf in een interview met The Guardian.
  [naar artikel]
 23. 3 kinderen over Squid Game: “Als ik schrik had gekregen, was ik naar mama gegaan." Zo bescherm je je kind tegen televisiegeweld volgens mediapedagoog (29/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De laatste weken is er veel te doen rond televisiegeweld en het effect op minderjarige kinderen. De aanleiding was - en is nog steeds - ‘Squid Game’, de Koreaanse horrorreeks waarin verliezers van kinderspelletjes op een gewelddadige manier sterven. De 16+-reeks werd bekroond tot de populairste Netflix-serie ooit, maar heeft ook een donker kantje. Want steeds meer minderjarigen spelen het bloederige concept na in de realiteit. Is zo’n gewelddadige serie dus wel zo gezond voor minderjarige kijkertjes? Een mediapedagoog geeft uitleg. “De gevoeligheid van een kind voor dergelijk geweld hangt af van een aantal factoren.”
  [naar artikel]
 24. YouTuber zoekt deelnemers voor tweede real-life versie ‘Squid Game’: “We gaan deelnemers deze keer niet meer slaan” (14/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  YouTuber Acacia Jr. Mbenga (21), die vorige week deelnemers op de Meir in Antwerpen voorbijgangers uitdaagde om mee te doen aan een spelletje ‘ddakji’ uit de populaire Koreaanse Netflixreeks Squid Game, heeft vanuit Massenhoven een oproep gelanceerd voor een tweede real-life Squid Game. Hij zoekt 36 deelnemers die woensdag in een zaaltje ‘tot het einde’ willen meespelen. De hoofdprijs maakt Acacia Jr. op voorhand bekend.
  [naar artikel]
 25. Frauduleuze cryptomunt “Squid Game” ziet opnieuw monsterrally van meer dan 300 procent: wat is er aan de hand? (03/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Frauduleuze cryptomunt “Squid Game” ziet opnieuw monsterrally van meer dan 300 procent: wat is er aan de hand? Cryptomunt “Squid Game” begint weer hoger te koersen voor onbekende redenen. In de laatste 24 uur steeg de prijs van de frauduleuze strontmunt met meer dan 400 procent. Toch wel een vreemd gegeven op de cryptomarkt woensdag. Blijkbaar hebben niet alle cryptobeleggers door dat de munt “Squid Game”, met tikker SQUID, een enorme zwendel is. […] Lees dit artikel: Frauduleuze cryptomunt “Squid Game” ziet opnieuw monsterrally van meer dan 300 procent: wat is er aan de hand?
  [naar artikel]
 26. ‘Squid game’ op de speelplaats, experts bezorgd: ‘Maar we mogen niet in een morele kramp schieten’ (14/10/2021 - De Standaard)
  Squid game, de razend populaire Koreaanse Netflix-serie, verovert Vlaamse speelplaatsen. Dat baart verschillende experts zorgen. In de reeks spelen de personages kinderspelletjes met dodelijke afloop. ‘We moeten opletten dat de spelletjes op de speelplaats niet uit de hand lopen.’
  [naar artikel]
 27. Haar stem ging de wereld rond, maar actrice Reagan To mag zelf niet naar 'Squid Game' kijken (23/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De jonge stemactrice Reagan To (10) heeft in een interview bekend dat ze nog geen enkele aflevering van de wereldberoemde serie ‘Squid Game’ heeft gezien. Toch is zij dé stem achter de iconische pop, Youngshee. “Mijn ouders vinden de serie te gewelddadig”, klinkt het.
  [naar artikel]
 28. ‘Squid Game’: zoveel kreeg de cast voor hun rol in de successerie van Netflix (24/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: ‘Squid Game’: zoveel kreeg de cast voor hun rol in de successerie van Netflix Squid Game is voor Netflix een ware goudmijn gebleken. De Zuid-Koreaanse reeks verbrak niet alleen kijkersrecord van de streamingdienst, ze zorgde ook veel heel wat nieuwe abonnees. Dat alles samen zorgt ervoor dat Netflix enorme wisten maakte aan Squid Game, maar hoe zit dat met de hoofdrolspelers? Netflix investeerde 21,4 miljoen dollar (zo’n 18,5 miljoen […] Lees dit artikel: ‘Squid Game’: zoveel kreeg de cast voor hun rol in de successerie van Netflix
  [naar artikel]
 29. Chinese streamingdienst beschuldigd van kopiëren van Netflix-hit ‘Squid Game’ (21/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese streamingdienst Youku ligt onder vuur. Het promotiemateriaal, de titel en de inhoud van de nieuwe show ‘Squid’s Victory’ zouden namelijk iets te hard lijken op die van de Netflix-hit ‘Squid Game’.
  [naar artikel]
 30. Primeur: speel ‘Squid Game’-spelletjes op Markt in Maastricht (16/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Netflix-hitserie Squid Game maakt Maastricht onveilig zaterdag. De streamingdienst heeft op Facebook een oproep geplaatst om zaterdag naar de Markt in Maastricht te komen om daar een van de angstaanjagende spellen uit Squid Game te spelen.
  [naar artikel]
 31. ‘Squid Game’ in Maastricht: net als op Netflix, maar dan een stuk veiliger (16/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Netflix-hitserie Squid Game maakte Maastricht onveilig zaterdag. De streamingdienst heeft op Facebook een oproep geplaatst om zaterdag naar de Markt in Maastricht te komen om daar een van de angstaanjagende spellen uit Squid Game te spelen. Bekijk enkele van de vele beelden die de ronde doen op sociale media hierboven.
  [naar artikel]
 32. Doodstraf voor Noord-Koreaan die USB-sticks met ‘Squid Game’ binnensmokkelde (25/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Doodstraf voor Noord-Koreaan die USB-sticks met ‘Squid Game’ binnensmokkelde Een Noord-Koreaanse man zal binnenkort geëxecuteerd worden omdat hij Squid Game het land had binnengesmokkeld. In Noord-Korea staan er zware straffen op het verspreiden en consumeren van Westerse content. Naast de man die de doodstraf krijgt, zijn ook zeven studenten gestraft omdat ze betrapt werden op het bekijken van de Netflixreeks. Radio Free Asia sprak […] Lees dit artikel: Doodstraf voor Noord-Koreaan die USB-sticks met ‘Squid Game’ binnensmokkelde
  [naar artikel]
 33. RECENSIE. ‘Squid Game’: “'Eén, twee, drie, piano' in een slachtpartij zien eindigen, is niet het meest schokkende aan deze reeks” (01/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De overvallers van ‘La casa de papel’ hebben nog maar half de aftocht geblazen of Netflix wil u al aan een nieuwe gemaskerde bende in rode overalls voorstellen. ‘Squid Game’, een Zuid-Koreaanse thrillerserie over onschuldige kinderspelletjes die een bloederige wending nemen, is de nieuwste sensatie in streamingland. Of u deze strijd op leven en dood, die al in negentig landen op nummer één prijkt en zelfs ‘Bridgerton’ van de troon kan stoten, dringend moet bekijken? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
  [naar artikel]
 34. ‘Squid Game’ op eerste plaats in 83 landen: “Goed op weg om populairste Netflix-reeks ooit te worden” (04/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Koreaanse Netflix-reeks ‘Squid Game' blijft maar scoren. Vlak voor het weekend haalde de reeks in maar liefst 83 landen de eerste plaats. En dat is ongezien.
  [naar artikel]
 35. Verkoop witte slip-on Vans boomt met dank aan succes ‘Squid Game’ (10/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Verkoop witte slip-on Vans boomt met dank aan succes ‘Squid Game’ De hype rond Squid Game lijkt voorlopig nog niet te minderen. De Zuid-Koreaanse Netflix-reeks blijft razend populair en dat is op heel wat vlakken te melden. Zo blijkt ook de verkoop van de opvallende outfits uit de serie sinds de release van Squid Game enorm te boomen. Een nooit geziene stijging van de aandelenkoers van […] Lees dit artikel: Verkoop witte slip-on Vans boomt met dank aan succes ‘Squid Game’
  [naar artikel]
 36. Met budget van zo’n 170 miljoen euro : Antwerpenaar Jakob Verbruggen regisseerde paradepaardje van Apple TV+ (22/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het moet de nieuwe ‘Game of Thrones’ worden, een hit à la ‘Squid Game’. Hoge verwachtingen bij de release van ‘Invasion’ vandaag op Apple TV+, een sciencefiction paradepaardje geregisseerd door ‘onze’ Jakob Verbruggen (41). Met een budget van zo’n 170 miljoen euro de duurste reeks die een Vlaming ooit mocht maken. “Maar met veel geld kan je ook iets slechts maken, hoor”, tempert de Antwerpenaar met al 8 jaar ervaring in Hollywood. “Mijn huiswerk blijft hetzelfde.”
  [naar artikel]
 37. Cryptomunt “Squid Game” blijkt megafraude: koers zakt van 2.800 naar 0,0008 dollar op 5 minuten tijd (01/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Cryptomunt “Squid Game” blijkt megafraude: koers zakt van 2.800 naar 0,0008 dollar op 5 minuten tijd Wat velen vreesden, bleek dan toch waar te zijn. Een gigantische portefeuille van cryptomunt “Squid Game” (SQUID) heeft zijn munten gedumpt. Door de historische “rug pull” zijn verschillende miljoenen dollars van cryptobeleggers in rook opgegaan. Het is een tragisch zicht. Op de tabellen van CoinMarketCap valt te lezen hoe de koers van de cryptomunt “Squid […] Lees dit artikel: Cryptomunt “Squid Game” blijkt megafraude: koers zakt van 2.800 naar 0,0008 dollar op 5 minuten tijd
  [naar artikel]
 38. Scholen in New York verbieden ‘Squid Game’-kostuums met Halloween: “Ongepast” (28/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Diverse scholen in New York hebben kinderen verboden om met Halloween verkleed te gaan in kostuums gebaseerd op de Koreaanse serie ‘Squid Game’. Volgens CBS News zijn er zeker drie scholen die het verbod hebben afgekondigd vanwege de vermeende gewelddadige boodschap die de serie zou uitdragen.
  [naar artikel]
 39. School slaat alarm: “Kinderen die verliezen bij Squid game-spel, krijgen klappen op speelplaats” (06/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Hoewel je eigenlijk 18+ moet zijn om ernaar te kijken, heeft de Netflix-serie ‘Squid game’ ook de Belgische speelplaatsen bereikt. En niet op een goede manier. Zo meldt de gemeenteschool van Erquelinnes Béguinage (Henegouwen) dat de kinderen de - gewelddadige - spelletjes uit de hitserie naspelen op de speelplaats. “En de kinderen die verliezen, die krijgen klappen.”
  [naar artikel]
 40. Netflix doet het beter dan verwacht door blockbusters als ‘Squid Game’ (20/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Streamingplatform Netflix heeft door blockbusters als ‘La Casa de Papel’, ‘Sex Education’ en ‘Squid Game’ zijn abonnees sterker zien toenemen.
  [naar artikel]
 41. Waarom ‘Squid Game’ zo’n groot succes is op Netflix (29/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het lijkt erop dat ‘Squid Game’ de populairste serie tot nu toe wordt op Netflix. Dat maakte co-CEO Ted Sarandos bekend. De Koreaanse serie is al zeker de best bekeken niet-Engelstalige reeks tot nu toe, maar andere records zijn ook al in zicht.
  [naar artikel]
 42. Het internet weet maar niet van ophouden: deze ‘Squid Game’-memes zijn al even goed als de serie zelf (14/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er is geen ontkennen meer aan: de hele wereld is in de ban van ‘Squid Game’. Ondertussen is de Koreaanse reeks ook officieel de best bekeken serie op Netflix. Zo’n 111 miljoen abonnees keken er naar de avonturen van Seong Gi‑Hun en ook de memes over de veelbesproken serie zijn al even sterk vertegenwoordigd op sociale media. Wij zochten er de leukste uit!
  [naar artikel]
 43. Belgische school slaat alarm: “Kinderen die verliezen Squid game-spel, krijgen klappen op de speelplaats” (06/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Hoewel je eigenlijk 18+ moet zijn om ernaar te kijken, heeft de Netflix-serie ‘Squid game’ ook de Belgische speelplaatsen bereikt. En niet op een goede manier. Zo meldt de gemeenteschool van Erquelinnes Béguinage (Henegouwen) dat de kinderen de - gewelddadige - spelletjes uit de hitserie naspelen op de speelplaats. “En de kinderen die verliezen, die krijgen klappen.”
  [naar artikel]
 44. Belgische school slaat alarm: “Kinderen die verliezen bij Squid game-spel, krijgen klappen op de speelplaats” (06/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Hoewel je eigenlijk 18+ moet zijn om ernaar te kijken, heeft de Netflix-serie ‘Squid game’ ook de Belgische speelplaatsen bereikt. En niet op een goede manier. Zo meldt de gemeenteschool van Erquelinnes Béguinage (Henegouwen) dat de kinderen de - gewelddadige - spelletjes uit de hitserie naspelen op de speelplaats. “En de kinderen die verliezen, die krijgen klappen.”
  [naar artikel]
 45. Move over, ‘Bridgerton’: ‘Squid Game’ is officieel de best bekeken Netflix-serie ooit (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het zat eraan te komen, maar ondertussen is het officieel. De Koreaanse serie ‘Squid Game’ is wereldwijd door maar liefst 111 miljoen abonnees bekeken. Als gevolg mag de reeks zich de best bekeken serie op het streamingplatform noemen. Een eer die in het verleden weggelegd was voor ‘Bridgerton’.
  [naar artikel]
 46. Na de spelletjes in Squid Game: in welk kinderspel uit je jeugd ben jij onverslaanbaar? (06/10/2021 - De Morgen)
  de populaire Netflixserie ‘Squid Game’ rakelt bij heel wat kijkers weer herinneringen op naar vroeger. Welke spelletjes speelde u op de speelplaats en zouden zo in een Belgische Squid game kunnen? En wat waren de regels van die spelletjes ook alweer? Laat het ons hieronder weten.
  [naar artikel]
 47. ‘Squid Game’ krijgt tweede seizoen (09/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Fans van Squid Game mogen beginnen uitkijken naar een tweede seizoen van de populaire Netflix-reeks. Waarover dat precies zal gaan, is volgens regisseur Hwang Dong-hyuk nog niet duidelijk. “Er is zoveel vraag naar een tweede seizoen. Ik heb bijna het gevoel dat het publiek ons geen andere keus laat”, zegt hij in een interview met AP. “Ik ben volop bezig met het planningsproces, maar het is nog te vroeg om te zeggen waarover het zal gaan en wanneer het vervolg zal uitkomen. Maar ik beloof je dit: Gi-Hun zal terugkomen, en hij zal iets voor de wereld doen”, voegt hij toe.
  [naar artikel]
 48. Cryptomunt “Squid Game” ziet prijsstijging van 50.000 procent op week tijd, maar inleg is eigenlijk toegangsticket voor wreed spel (01/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Cryptomunt “Squid Game” ziet prijsstijging van 50.000 procent op week tijd, maar inleg is eigenlijk toegangsticket voor wreed spel De Zuid-Koreaanse Netflix-hit inspireerde de creatie van de kersverse cryptomunt SQUID, die op een week tijd een koersstijging van meer dan 50.000 procent zag. De “Squid Game”-munt verkopen, blijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan. Een zoveelste strontmunt die mensen om de tuin leidt of de nieuwe mememunt die de cryptomarkt zal domineren? De meningen over […] Lees dit artikel: Cryptomunt “Squid Game” ziet prijsstijging van 50.000 procent op week tijd, maar inleg is eigenlijk toegangsticket voor wreed spel
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.