Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

INTERVIEW. Sterrenchef Roger van Damme (50) en zijn leraar bakkerij (60): “Er zaten monsters in mijn klas. En ik onderging”

25/10/2021 - 08:41
"Vandaag is hij sterrenchef, collega’s over heel de wereld kopiëren zijn desserten. Op school was ‘Rogjeetje Patissjeetje’ het mikpunt van etterbakken in de klas. “Je mòet soms klappen krijgen, om te geraken waar je wil.” Zijn leraar bakkerij stak hem wel een stootkussen toe."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. INTERVIEW. Sterrenchef Roger van Damme (50) en zijn leraar bakkerij Pol Vandenberghe (60): “Er zaten monsters in mijn klas. En ik onderging.” (25/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag is hij sterrenchef, collega’s over heel de wereld kopiëren zijn desserten. Op school was ‘Rogjeetje Patissjeetje’ het mikpunt van etterbakken in de klas. “Je mòet soms klappen krijgen, om te geraken waar je wil.” Zijn leraar bakkerij stak hem wel een stootkussen toe. [naar artikel]


2. Sterrenchef Roger Van Damme verliest z’n vader: “Ik zal ervoor zorgen dat je trots kunt zijn” (06/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Sterrenchef Roger Van Damme (50), bekend van tv-zender Njam! en z’n restaurant Het Gebaar in Antwerpen, heeft afscheid moeten nemen van z'n vader. “Vriendje, wat gaan we jou missen”, schrijft hij op Instagram. [naar artikel]


3. Vader van sterrenchef Roger Van Damme overleden: “Vriendje, wat gaan we jou missen” (06/03/2022 - Gazet van Antwerpen)

Sterrenchef Roger Van Damme (50), bekend van tv-zender Njam! en z’n restaurant Het Gebaar in Antwerpen, heeft afscheid moeten nemen van z’n vader. “Vriendje, wat gaan we jou missen”, schrijft hij op Instagram. [naar artikel]


4. Lucca (14), zoon van Roger van Damme, draait vrijdag op Tomorrowland: “Dat ik na mijn set niet op het festival mag blijven, maakt me zelfs niet uit” (20/07/2023 - Gazet van Antwerpen)

Tomorrowland, dat is +18. Maar voor Lucca van Damme even niet. De 14-jarige zoon van sterrenchef Roger van Damme maakt vrijdag zijn debuut op het festival. “Tijdens de examens gebruikte ik elke pauze om te oefenen.” [naar artikel]


5. 'Toque Tok': sterrenchef Roger Van Damme opent kiprestaurant (12/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

De bekende sterrenchef Roger Van Damme opent volgende week een nieuw restaurant. Geen sterrenzaak met exquise desserts maar een kippenrestaurant [naar artikel]


6. Topchef Roger van Damme valt 20 kilo af: “Ik dronk vroeger 20 blikjes cola per dag” (05/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Chef-kok Roger van Damme volgt een glutenarm dieet. “Ik eet niet helemaal glutenvrij, maar probeer ze wel te vermijden”. Een schril contrast met zijn levensstijl van vroeger: “Dan begon ik mijn dag met cola”, vertelt Van Damme in de HLN Original-videoreeks ‘Mijn Dieet’. “Tot wel twintig blikjes per dag”. Ontdek hieronder hoe Roger Van Damme zijn nieuwe levensstijl combineert met zijn job als chef-kok in de volledige aflevering van ‘Mijn Dieet’. [naar artikel]


7. Meer dan één haar in de (bak)boter: sterrenchef Roger van Damme en Antwerpse tearoomketen Désirée uiteen (03/10/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het zoete huwelijk tussen dessertenkoning Roger van Damme en tearoomketen Désirée is gestrand nog voor het goed en wel is gestart. Maandagmorgen kondigden beide partijen aan dat “sterrenchef Roger van Damme de samenwerking met Désirée beëindigt”. Beide partijen stellen dat ze in goede verstandhouding hebben besloten om de samenwerking stop te zetten. Verder doen ze er het zwijgen toe. Dat er meer dan één haar in de (bak)boter zit, lijdt geen twijfel. [naar artikel]


8. Meer dan één haar in de (bak)boter: sterrenchef Roger van Damme ziet droom uiteenspatten na breuk met tearoomketen (04/10/2022 - Het Nieuwsblad)

Het zoete huwelijk tussen dessertenkoning Roger van Damme en tearoomketen Désirée is gestrand nog voor het goed en wel is gestart. Maandagmorgen kondigden beide partijen aan dat “sterrenchef Roger van Damme de samenwerking met Désirée beëindigt”. Beide partijen stellen dat ze in goede verstandhouding hebben besloten om de samenwerking stop te zetten. Verder doen ze er het zwijgen toe. Dat er meer dan één haar in de (bak)boter zit, lijdt geen twijfel. [naar artikel]


9. KIJK. "Ik dronk vroeger 20 blikjes cola per dag": Topchef Roger van Damme valt 20 kilo af (05/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Chef-kok Roger van Damme volgt een glutenarm dieet. “Ik eet niet helemaal glutenvrij, maar probeer ze wel te vermijden”. Een schril contrast met zijn levensstijl van vroeger: “Dan begon ik mijn dag met cola”, vertelt Van Damme in de HLN Original-videoreeks ‘Mijn Dieet’. “Tot wel twintig blikjes per dag”. Ontdek hieronder hoe Roger Van Damme zijn nieuwe levensstijl combineert met zijn job als chef-kok in de volledige aflevering van ‘Mijn Dieet’. [naar artikel]


10. Roger van Damme opgelucht nu hij de oorzaak van z’n gezondheidsproblemen kent (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Hij ziet er goed uit, sterrenchef Roger van Damme (47). Fit, slank en boordevol energie. En da’s een pak van zijn hart, want de voorbije maanden... [naar artikel]


11. Roger Van Damme viel bijna 20 kilo af: “Toen mijn dieet niets hielp, heb ik een bloedtest laten doen” (04/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Fit en gezond, zo zag Roger van Damme (49) er deze week uit in ‘Snackmasters’. De sterrenchef is de afgelopen tijd heel wat kilo’s kwijtgeraakt.... [naar artikel]


12. Sterrenchef Roger van Damme verfijnt zijn desserten met 3D-printer (09/07/2018 - Gazet van Antwerpen)

3D-printing is tegenwoordig overal. Maar op je bord verwacht je het niet direct. Eten uit een printer? Jawel, Roger van Damme, sterrenchef en Beste Patissier ter Wereld, laat figuren voor zijn desserts uit de printer komen. “Zo kunnen we fijner en sneller werken. Bovendien tillen we het niveau van onze gerechten weer een stukje op.” [naar artikel]


13. Sterrenchef Roger Van Damme bezocht op zijn 12 jaar al de seksshops in het Nederlandse Sluis (01/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Topchef Roger Van Damme (49) was er al op jonge leeftijd bij. In een interview met het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx vertelde hij dat hij al op zijn twaalfde naar de seksshops in het Nederlandse Sluis ging. “Ik was dan het jongetje dat daar toch eens stiekem binnenging”, klonk het deze ochtend op de radio. [naar artikel]


14. “Ik zag robots in restaurants in Japan. Alles wat daar verschijnt, is 10 jaar later bij ons ook overal”: 10 vragen over eten aan topchef Roger Van Damme (17/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Waar wil een sterrenchef zelf graag eens eten? Als je hele dagen achter een fornuis staat, kook je thuis dan soms nog? En als een chef één ultieme kooktip moet geven, wat raadt hij thuiskoks dan aan? Wekelijks schotelen we deze en andere vragen voor in ‘10 vragen aan een sterrenchef’. Deze week: Roger Van Damme (52) van Het Gebaar (*) in Antwerpen, die ook één exclusief recept deelt met de HLN-lezers. “Asperges met een Aziatische toets? Heerlijk!” [naar artikel]


15. Sterrenchef Roger van Damme pleit voor sneltests in horeca (28/11/2020 - Gazet van Antwerpen)

“Dit is echt wel een zwarte vrijdag voor velen in de horeca en in de evenementensector”, stelt Roger van Damme de dag nadat de federale overheid aankondigde dat de horeca gesloten blijft tot 15 januari. “Waarom kunnen we gasten bij het betreden van het restaurant geen sneltest afnemen”, vraagt Roger van Damme zich af. [naar artikel]


16. Sterrenchef Roger van Damme doet opmerkelijke bekentenis: “Ik heb drie jaar als dj gewerkt” (01/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Roger van Damme (47) staat dagelijks in zijn sterrenrestaurant Het Gebaar en hij maakt kookprogramma’s voor Njam. Maar er was ooit een tijd waar de... [naar artikel]


17. Topkok Roger van Damme is hot in Bangkok (19/05/2017 - Gazet van Antwerpen)

Met een titel ‘wereldkampioen desserts bereiden’ op zak kom je een eind ver, in het geval van Antwerpse sterrenchef Roger van Damme is dat onder meer tot in Thailand. De meesterkok heeft er zijn hart verloren én doet er heel wat inspiratie op. Wij volgden Roger tot in het Verre Oosten: lees het hele verhaal dit weekend in onze weekendbijlage CittA of hier online. [naar artikel]


18. Sterrenchef Roger Van Damme vreest dat nog veel zaken zullen sneuvelen: “Vrijdag 9 man in dienst voor 10 klanten” (03/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Tot zijn frustratie merkt Roger van Damme, chef van sterrenzaak Het Gebaar, dat de oproep 'Kom niet naar Antwerpen' massaal wordt opgevolgd.... [naar artikel]


19. De beste croissant is een afbak-croissant: bakker verschalkt patissier en sterrenchef Roger Van Damme met nieuwe techniek (19/12/2022 - Het Nieuwsblad)

Een paar uur rijzen. En dan een kwartier in de oven. Zo leren ze het in de bakkersschool. Lars Van den Wijngaert doet het helemaal anders. 12 minuutjes bakken en dan de diepvries in. Om ze vlak voor hij ze in zijn winkel legt nog eens 2 minuten af te bakken. Vloeken in de kerk. Maar patissier en sterrenchef Roger Van Damme vond het wel de beste croissant van het land. [naar artikel]


20. Zo viel chef-kok Roger van Damme 20 kilo af: “Diëten is meer dan jezelf uithongeren” (07/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

In de tweede aflevering van de HLN Original ‘Mijn Dieet’ volgt diëtiste Sanne Mouha een dag lang wat topchef en patissier Roger van Damme allemaal eet. Sinds hij een glutenarm dieet volgt, is Roger voortdurend bezig met z’n eetpatroon. Al blijft hij zichzelf ook af en toe z’n kleine genotjes gunnen: “Want een magere kok achter het fornuis is ook geen reclame”. Ontdek het volledige eetpatroon van Roger van Damme in de aflevering hieronder. [naar artikel]


21. Roger van Damme stopt bij tearoomketen Désirée (03/10/2022 - De Tijd)

14:43 Roger van Damme en Désirée zetten hun samenwerking stop. De sterrenchef en patissier werd in 2018 binnengehaald als het gezicht van de tearoomketen, maar nu gaat Désirée zonder van Damme verder. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!