Vandaag is hij sterrenchef, collega’s over heel de wereld kopiëren zijn desserten. Op school was ‘Rogjeetje Patissjeetje’ het mikpunt van etterbakken in de klas. “Je mòet soms klappen krijgen, om te geraken waar je wil.” Zijn leraar bakkerij stak hem wel een stootkussen toe. [naar artikel]
Sterrenchef Roger Van Damme (50), bekend van tv-zender Njam! en z’n restaurant Het Gebaar in Antwerpen, heeft afscheid moeten nemen van z'n vader. “Vriendje, wat gaan we jou missen”, schrijft hij op Instagram. [naar artikel]
Sterrenchef Roger Van Damme (50), bekend van tv-zender Njam! en z’n restaurant Het Gebaar in Antwerpen, heeft afscheid moeten nemen van z’n vader. “Vriendje, wat gaan we jou missen”, schrijft hij op Instagram. [naar artikel]
Tomorrowland, dat is +18. Maar voor Lucca van Damme even niet. De 14-jarige zoon van sterrenchef Roger van Damme maakt vrijdag zijn debuut op het festival. “Tijdens de examens gebruikte ik elke pauze om te oefenen.” [naar artikel]
De bekende sterrenchef Roger Van Damme opent volgende week een nieuw restaurant. Geen sterrenzaak met exquise desserts maar een kippenrestaurant [naar artikel]
Chef-kok Roger van Damme volgt een glutenarm dieet. “Ik eet niet helemaal glutenvrij, maar probeer ze wel te vermijden”. Een schril contrast met zijn levensstijl van vroeger: “Dan begon ik mijn dag met cola”, vertelt Van Damme in de HLN Original-videoreeks ‘Mijn Dieet’. “Tot wel twintig blikjes per dag”. Ontdek hieronder hoe Roger Van Damme zijn nieuwe levensstijl combineert met zijn job als chef-kok in de volledige aflevering van ‘Mijn Dieet’. [naar artikel]
Het zoete huwelijk tussen dessertenkoning Roger van Damme en tearoomketen Désirée is gestrand nog voor het goed en wel is gestart. Maandagmorgen kondigden beide partijen aan dat “sterrenchef Roger van Damme de samenwerking met Désirée beëindigt”. Beide partijen stellen dat ze in goede verstandhouding hebben besloten om de samenwerking stop te zetten. Verder doen ze er het zwijgen toe. Dat er meer dan één haar in de (bak)boter zit, lijdt geen twijfel. [naar artikel]
Het zoete huwelijk tussen dessertenkoning Roger van Damme en tearoomketen Désirée is gestrand nog voor het goed en wel is gestart. Maandagmorgen kondigden beide partijen aan dat “sterrenchef Roger van Damme de samenwerking met Désirée beëindigt”. Beide partijen stellen dat ze in goede verstandhouding hebben besloten om de samenwerking stop te zetten. Verder doen ze er het zwijgen toe. Dat er meer dan één haar in de (bak)boter zit, lijdt geen twijfel. [naar artikel]
Chef-kok Roger van Damme volgt een glutenarm dieet. “Ik eet niet helemaal glutenvrij, maar probeer ze wel te vermijden”. Een schril contrast met zijn levensstijl van vroeger: “Dan begon ik mijn dag met cola”, vertelt Van Damme in de HLN Original-videoreeks ‘Mijn Dieet’. “Tot wel twintig blikjes per dag”. Ontdek hieronder hoe Roger Van Damme zijn nieuwe levensstijl combineert met zijn job als chef-kok in de volledige aflevering van ‘Mijn Dieet’. [naar artikel]
Hij ziet er goed uit, sterrenchef Roger van Damme (47). Fit, slank en boordevol energie. En da’s een pak van zijn hart, want de voorbije maanden... [naar artikel]
Fit en gezond, zo zag Roger van Damme (49) er deze week uit in ‘Snackmasters’. De sterrenchef is de afgelopen tijd heel wat kilo’s kwijtgeraakt.... [naar artikel]
3D-printing is tegenwoordig overal. Maar op je bord verwacht je het niet direct. Eten uit een printer? Jawel, Roger van Damme, sterrenchef en Beste Patissier ter Wereld, laat figuren voor zijn desserts uit de printer komen. “Zo kunnen we fijner en sneller werken. Bovendien tillen we het niveau van onze gerechten weer een stukje op.” [naar artikel]
Topchef Roger Van Damme (49) was er al op jonge leeftijd bij. In een interview met het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx vertelde hij dat hij al op zijn twaalfde naar de seksshops in het Nederlandse Sluis ging. “Ik was dan het jongetje dat daar toch eens stiekem binnenging”, klonk het deze ochtend op de radio. [naar artikel]
Waar wil een sterrenchef zelf graag eens eten? Als je hele dagen achter een fornuis staat, kook je thuis dan soms nog? En als een chef één ultieme kooktip moet geven, wat raadt hij thuiskoks dan aan? Wekelijks schotelen we deze en andere vragen voor in ‘10 vragen aan een sterrenchef’. Deze week: Roger Van Damme (52) van Het Gebaar (*) in Antwerpen, die ook één exclusief recept deelt met de HLN-lezers. “Asperges met een Aziatische toets? Heerlijk!” [naar artikel]
“Dit is echt wel een zwarte vrijdag voor velen in de horeca en in de evenementensector”, stelt Roger van Damme de dag nadat de federale overheid aankondigde dat de horeca gesloten blijft tot 15 januari. “Waarom kunnen we gasten bij het betreden van het restaurant geen sneltest afnemen”, vraagt Roger van Damme zich af. [naar artikel]
Roger van Damme (47) staat dagelijks in zijn sterrenrestaurant Het Gebaar en hij maakt kookprogramma’s voor Njam. Maar er was ooit een tijd waar de... [naar artikel]
Met een titel ‘wereldkampioen desserts bereiden’ op zak kom je een eind ver, in het geval van Antwerpse sterrenchef Roger van Damme is dat onder meer tot in Thailand. De meesterkok heeft er zijn hart verloren én doet er heel wat inspiratie op. Wij volgden Roger tot in het Verre Oosten: lees het hele verhaal dit weekend in onze weekendbijlage CittA of hier online. [naar artikel]
Tot zijn frustratie merkt Roger van Damme, chef van sterrenzaak Het Gebaar, dat de oproep 'Kom niet naar Antwerpen' massaal wordt opgevolgd.... [naar artikel]
Een paar uur rijzen. En dan een kwartier in de oven. Zo leren ze het in de bakkersschool. Lars Van den Wijngaert doet het helemaal anders. 12 minuutjes bakken en dan de diepvries in. Om ze vlak voor hij ze in zijn winkel legt nog eens 2 minuten af te bakken. Vloeken in de kerk. Maar patissier en sterrenchef Roger Van Damme vond het wel de beste croissant van het land. [naar artikel]
In de tweede aflevering van de HLN Original ‘Mijn Dieet’ volgt diëtiste Sanne Mouha een dag lang wat topchef en patissier Roger van Damme allemaal eet. Sinds hij een glutenarm dieet volgt, is Roger voortdurend bezig met z’n eetpatroon. Al blijft hij zichzelf ook af en toe z’n kleine genotjes gunnen: “Want een magere kok achter het fornuis is ook geen reclame”. Ontdek het volledige eetpatroon van Roger van Damme in de aflevering hieronder. [naar artikel]
14:43 Roger van Damme en Désirée zetten hun samenwerking stop. De sterrenchef en patissier werd in 2018 binnengehaald als het gezicht van de tearoomketen, maar nu gaat Désirée zonder van Damme verder. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.