Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Tijd

Belgen schotelen honden verse maaltijden voor

25/10/2021 - 21:00
"20:49 Franse investeerders pompen 12,5 miljoen euro in Dog Chef. Dat Belgische bedrijf maakt verse hondenvoeding en verkoopt die online in vier landen. 'Mensen behandelen hun dieren almaar meer als mensen.'"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Vis met quinoa en een stuk hertengewei, deze ‘Dog Chef’ levert verse maaltijden aan viervoeters (28/02/2019 - Het Nieuwsblad)

Duo van vis met quinoa, rund en linzen of kip met rijst: dit is niet de menukaart van een keurige brasserie, maar van de Huldenbergse Dog Chef. De traiteur levert verse gerechten aan honden waarvoor brokken niet goed genoeg zijn. [naar artikel]


2. Begin 2021 gezond met deze snelle recepten vol groenten en proteïnes (09/01/2021 - Het Belang van Limburg)

Leid je een druk én fit leven en hou je van verse maaltijden? Met het ‘Meal Prep Plan’ van fit foodie Sally O’Neill maak je in twee uurtjes gezonde maaltijden voor de hele week. [naar artikel]


3. Deliveroo voor uw hond: Belgisch bedrijf levert verse maaltijden aan huis. “Maar toch”, zegt de dierenarts, “is er niks beter dan hondenbrokken” (27/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Verse maaltijden voor uw hond aan huis, het bestáát: het Belgische bedrijf Dog Chef verkoop zo’n hondenmaaltijden nu al in vier landen - of hoe het deliveroo-business model ook voor dieren opgang maakt. Maar is dat goéd, voor uw trouwe viervoeter, zo’n prakje met verse kip en worteltjes en rijst? En als u dat kan laten leveren, kan u dat dan niet voor een tiende van de prijs zélf maken? En is er eigenlijk iets mis met de klassieke hondenbrokken? [naar artikel]


4. Ruim 9 op de 10 gezinnen kiezen bijna dagelijks voor verse maaltijd (02/08/2017 - De Redactie)

Gezinnen willen graag gezond eten, dat blijkt uit een enquête van de Gezinsbond. Gezinnen letten op de samenstelling en herkomst van hun voeding en kiezen zo veel mogelijk voor verse producten in hun maaltijden. [naar artikel]


5. “Een op de vier Belgen bespaart op verse groenten en fruit” (26/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een kwart van de Belgen zegt minder verse groenten en fruit in de winkelkar te leggen, uit besparingsoverwegingen. Dat blijkt uit een rondvraag in opdracht van Aldi België. [naar artikel]


6. Van tomatensoep tot spaghetti bolognese: 5 verse en kant-en-klare maaltijden met elkaar vergeleken. Welke versie is goedkoper, lekkerder en gezonder? (07/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoe graag we ook koken en verse maaltijden eten: soms is de nood voor kant-en-klaar hoog. Maar zijn die alternatieven dan écht zo ongezond? Culinair journaliste Inge Stiers en diëtiste Sanne Mouha nemen van spaghetti bolognese, vol-au-vent, tomatensoep, chocomousse en pizza beide varianten onder de loep. Welke zijn het lekkerst, gezondst én goedkoopst? “Het enige voordeel van deze voorverpakte maaltijd is dat het klaar is op amper 4 minuten.” [naar artikel]


7. Deze 10 maaltijden bestelden wij Belgen dit jaar het meest op Deliveroo (30/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

In 2020 gingen we massaal aan de take-away. Leverdienst Deliveroo onthult nu wat onze tien favoriete maaltijden waren, samen met de tien meest bestelde maaltijden wereldwijd. Spoiler alert: pizza, een anders erg geliefde snack-aan-huis, komt dit jaar niet voor in de top tien. [naar artikel]


8. Stad Antwerpen investeert 40 miljoen in gezonde maaltijden op school (21/09/2020 - VRT NWS)

De Stad Antwerpen maakt de komende vier jaar 40 miljoen euro vrij voor gezonde maaltijden in het basisonderwijs. "We gaan niet terug naar de verplichte warme kost in de refter. Elke school kan zelf een keuze maken: denk aan een ontbijt, een tussendoortje of verse soep met brood ", zegt schepen Jinnih Beels (SP.A) op Radio 2 Antwerpen. [naar artikel]


9. Belg bespaart op verse groenten en fruit (26/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Een kwart van de Belgen zegt minder verse groenten en fruit in de winkelkar te leggen, uit besparingsoverwegingen. Dat blijkt uit een rondvraag in opdracht van Aldi België. [naar artikel]


10. “Dit is vol-au-vent voor mensen zonder tanden”: sterrenchef Luc Bellings proeft kant-en-klare Vlaamse kost uit de supermarkt (17/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Belgen verorberen jaarlijks liefst 208.500 ton bereide maaltijden. Zeven op de tien Belgen kopen kant-en-klare maaltijden in de supermarkt omwille van het gemak. Maar zijn die ook lekker? Sterrenchef Luc Bellings proeft van kant-en-klare vol-au-vent, balletjes in tomatensaus en witloof met ham en kaas uit de supermarkt: van “erg smakelijk” tot “een platte, waterachtige brij”. [naar artikel]


11. Nancy redde in zes jaar al 61 asielhonden: “Zonder al die honden zat ik nu aan de antidepressiva” (17/05/2018 - Gazet van Antwerpen)

“Zonder die honden, zat ik nu aan de antidepressiva. Ik red geen honden, maar die honden hebben mij gered, zeg ik altijd.” Nancy Bertels (54) uit Deurne is opvanggezin voor SHIN (Spaanse Honden In Nood). In zes jaar tijd ving ze al 61 honden op. [naar artikel]


12. Dit is waarom diepvriesgroenten niet ongezonder zijn dan verse groenten (08/09/2020 - Metro)

Sinds het begin van de coronacrisis besteden Belgen niet alleen meer aandacht aan hun gezondheid, maar ook aan op wat ze op hun bord krijgen. Over gezonde en ongezonde maaltijden bestaan echter nog veel misvattingen. Zo denkt de helft van de Belgen onterecht dat groenten in de versafdeling meer vitamines bevatten dan diepvriesgroenten en denkt de […] Het bericht Dit is waarom diepvriesgroenten niet ongezonder zijn dan verse groenten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


13. Colruyt breidt maaltijdbezorgingsproject uit naar alle negentien Brusselse gemeenten (01/10/2020 - Metro)

Rose Mary, het maaltijdbezorgingsproject van Colruyt Group, breidt enkele weken na de start al uit. Begin september begon het met de thuislevering van verse maaltijden in negen Brusselse gemeenten, maar vanaf woensdag 30 september wordt dat uitgebreid naar alle negentien Brusselse gemeenten. Het concept Rose Mary kreeg vorm tijdens de coronacrisis. Omdat de workshops van […] Het bericht Colruyt breidt maaltijdbezorgingsproject uit naar alle negentien Brusselse gemeenten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


14. Met nieuwe grootkeuken mikt Covida op dubbel zoveel maaltijden: “Ook koken voor partners” (01/12/2023 - Het Belang van Limburg)

De nieuwe centrale keuken van zorgorganisatie Covida bereidt elke dag 750 maaltijden, maar kan op termijn 1.200 maaltijden aan. “Al blijven maaltijden op maat van onze Covida-cliënten onze prioriteit”, benadrukt Covida-directeur Ann Willen. [naar artikel]


15. 15.000 maaltijden van de vuilbak gered dankzij app tegen voedselverspilling (13/06/2018 - De Morgen)

De app Too Good To Go, die in februari gelanceerd werd, heeft de kaap van 15.000 geredde maaltijden overschreden. Zowat 50.000 geregistreerde gebruikers kunnen tegen een zacht prijsje maaltijden ophalen die niet verkocht werden.  [naar artikel]


16. Vanuit de zee tot op je bord, er kunnen maanden tussen zitten: hoe vers is verse vis? (16/04/2022 - Het Nieuwsblad)

Al jaren denk ik dat er op maandag geen echt verse vis te koop is. Veel viswinkels zijn maandag trouwens gesloten, wat mijn mening staaft. Maar is het werkelijk zo dat op maandagmorgen (of zelfs zondagnacht) geen verse vis aangevoerd wordt aan de Belgische kust? Wat is de correcte betekenis van verse vis? [naar artikel]


17. Balense richt vzw op voor honden met beperking: “Ook zonder poten kunnen honden nog een goed leven leiden” (17/01/2019 - Het Belang van Limburg)

Anja Roodhooft uit Balen is bezig met de oprichting van vzw A Honey-Bears Wish, een vereniging die honden met een beperking wil helpen. Zelf zorgt Anja voor vier honden die een beperking hebben. Met de vzw wil ze onder meer eigenaars van zo’n honden de nodige informatie geven en eventueel ook mee ondersteunen. [naar artikel]


18. “Om 10 uur wil ik al een pak friet.” Q-dj Maarten Vancoillie worstelt met gezond eten tijdens shiftwerk (19/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Gezonde, verse maaltijden koken is niet altijd makkelijk wanneer je een fulltime job hebt. En voor mensen die in shifts werken is dat nog veel moeilijker. Q-dj Maarten Vancoillie weet dat als geen ander. “Ik moet op het werk vaak op mijn honger zitten.” Diëtiste Lotte Lemoine geeft in haar nieuwe boek ‘Gezond shiftwerk’ tips om toch een gezonde levensstijl aan te houden. “Als je maaltijden overslaat, ben je op den duur zo uitgehongerd dat je geen gezonde keuzes kan maken.” [naar artikel]


19. Balense richt vzw op voor honden met beperking: “Ook zonder voor- of achterpoten kunnen honden nog zonder al te veel pijn leven” (16/01/2019 - Gazet van Antwerpen)

Anja Roodhooft uit Balen is bezig met de oprichting van vzw A Honey-Bears Wish, een vereniging die honden met een beperking wil helpen. Zelf zorgt Anja voor vier honden die een beperking hebben. Met de vzw wil ze onder meer eigenaars van zo’n honden de nodige informatie geven en eventueel ook mee ondersteunen. [naar artikel]


20. Voedingsproducent Dekeyzer-Ossaer kmo-laureaat Unizo (17/11/2016 - De Redactie)

De West-Vlaamse firma is volgens Unizo een "voorbeeld van een innovatief bedrijf in een traditionele sector". Het bedrijf is gespecialiseerd in verse voeding en bereide maaltijden voor de horeca en grootkeukens. [naar artikel]


21. Koks bereiden duizenden gratis gezonde maaltijden voor verplegers en dokters: “Ook goed voor ons koppeke" (21/03/2020 - Het Nieuwsblad)

Vijf Kempense en Antwerpse chefs koken de volgende dagen of weken in de keuken van Hendrickx Feesten in Tielen (Kasterlee) . Ze bereiden er gezonde maaltijden voor de zorgverstrekkers in de ziekenhuizen met giften van leveranciers. “We kunnen drie keer per week zo’n vijfhonderd maaltijden maken.” [naar artikel]


22. App tegen voedselverspilling redt 15.000 maaltijden van de vuilnisbak (13/06/2018 - Het Belang van Limburg)

De app Too Good To Go, die in februari gelanceerd werd, heeft de kaap van 15.000 geredde maaltijden overschreden. Zowat 50.000 geregistreerde gebruikers kunnen tegen een zacht prijsje bij restaurants maaltijden ophalen die niet verkocht werden. Ze weten niet op voorhand wat de pot schaft, maar toch slaat het initiatief aan. [naar artikel]


23. Leuvense studenten kunnen nog maaltijden afhalen in drie Alma restaurants (18/03/2020 - VRT NWS)

De directie van de Alma-studentenrestaurants in Leuven beperkt het afhalen van maaltijden tot de vestigingen Alma II, Alma Gasthuisberg en de Moete in Arenberg. Er kunnen voortaan alleen 's middags maaltijden afgehaald worden. Dat meldt het studentenblad Veto. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!