Als je jezelf ook elke keer voorneemt om één klein kommetje chips te vullen, om dan toch met een lege zak te eindigen, ben je zeker niet alleen. De gedachte “nog een chipje en dan stop ik” resulteert meestal in hetzelfde resultaat. Hoe komt het dat die zoute aardappelschijfjes zo onweerstaanbaar lekker zijn en dat je elke keer tot op de bodem van de zak geraakt zonder dat je het zelf doorhebt? [naar artikel]
Als je jezelf ook elke keer voorneemt om één klein kommetje chips te vullen, om dan toch met een lege zak te eindigen, ben je zeker niet alleen. Hoe komt het dat chips zo onweerstaanbaar zijn en dat die zak elke keer opnieuw leeg is voor je het goed en wel beseft? [naar artikel]
"Gewoon één klein kommetje," denk je elke keer opnieuw. Een halfuur later is de hele zak chips leeg. Het schuldgevoel krijg je er gratis bij. Hoe [naar artikel]
Kan je onmogelijk weerstaan aan de lokroep van een volle zak chips en kan je het niet nalaten om die meteen in één keer leeg te eten? Jij bent niet de enige én het ligt ook helemaal niet aan jou. Fabrikanten spelen immers genadeloos op onze zwakheden in en halen elk truc uit hun overvolle trukendoos om ons met een 'chipsverslaving' op te zadelen. [naar artikel]
Je hebt een feestje gegeven en niet alle zakken chips zijn leeg? Geen nood, met dit trucje kan je ze een andere keer opeten terwijl ze nog altijd krokant smaken. Handig pluspunt: je hebt er niks voor nodig! [naar artikel]
Heel wat mensen trekken vaak hun sportkleren aan om daarna te kunnen eten wat ze willen. Maar maakt het dan écht niet uit wat je voor of na die sportprestaties eet en kan je eventueel slechte eetgewoontes gewoon wegsporten? En wat als je het omgekeerde doet: wel gezond eten, maar niet sporten? Voedingscoach Claudia Van Avermaet legt het uit én deelt 3 recepten uit ‘Sportfood’ om de sportprestaties te verbeteren. [naar artikel]
“Elke keer ik pikant eten eet, krijg ik de hik. Is dat wel normaal?”, vraagt Celine (28) zich af. Soms krijgt ze er zelfs pijn van. De hik is niet altijd onschuldig: onze experts verklaren wanneer die reflex normaal is, waarom het soms pijn doet en wanneer je toch best naar de dokter gaat. En natuurlijk: welke remedies écht werken. “Als de hik lang duurt, kan je er ziek van worden.” [naar artikel]
Hebt u zich ook weleens afgevraagd waarom u geregeld een zak chips leegeet, terwijl u ze na een handvol al niet meer superlekker vindt smaken? Of waarom u ondanks uw voornemens om gezonde voeding in huis te halen uw kar toch vollaadt met junkfood? Het antwoord is te vinden in Hooked van Michael Moss: de onderzoeksjournalist doet uit de doeken hoe de voedingsindustrie ons verslaafd heeft gemaakt aan bewerkte en goedkope junk- en fastfood. Door in te spelen op onze instincten bepaalt ze hoe en wat wij eten, en heeft ze een gezondheidscrisis zonder weerga ontketend. [naar artikel]
Dat vegetarisch of vegan eten toch nog een omstreden punt blijft, blijkt nog maar eens na de commotie die ontstond door de aankondiging dat op de Gentse feesten meer veggie eten zal geserveerd worden. “Ik eet nog 2 tot 3 keer per week vlees, maar dan wél van goede kwaliteit”, klinkt het bij flexitariër Wim Ballieu. Samen met Sam De Bruyn en Lieve Blancquaert vertelt hij waarom ze bewust (soms) minder vlees eten. Ze delen tips om gemakkelijk te starten én een eigen recept. [naar artikel]
’s Morgens ontbijtgranen, ’s middags salami, ’s avonds een kant-en-klaarmaaltijd, voor de tv nog wat zoute chips, en om de dag door te komen... [naar artikel]
Vandalen hebben twee keer op één week tijd ingebroken in de voetbalkantine van de Antwerp Diamonds en FC Amber in Berchem. Ze gooiden kasten om, spoten brandblusapparaten leeg en braken een aantal ruiten van het clubhuis. [naar artikel]
Een bord dat altijd proper leeg moet, geen McDonalds zonder dat de spinazie mooi is opgegeten, en een fotofilter die toont wat er gebeurt ‘als je heel veel koekjes eet’. Alle drie dingen die je het best niét doet bij je peuter of kleuter, zegt de Genkse diëtiste Rolinde Demeyer. Samen met collega Celien Rombouts brengt ze een kaartenset uit die een luchtig, positief gesprek met je kind op gang moet brengen over eten. “Ouders kiezen wat ze aanbieden van eten, maar een kind beslist zélf wat hij eet.” [naar artikel]
Zoals wel meer productiesectoren vaart de voedingsindustrie momenteel door woelige wateren. De brexit was nog maar de eerste van vijf hoge golven, waarvan de exploderende productiekosten de zwaarste wordt. “Onze voedingsmiddelen zullen komend jaar wel 5 à 10 procent duurder moéten. Minimaal, wil onze sector niet kopje-onder gaan”, aldus Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie. [naar artikel]
Chips heb je in allerlei soorten. Je kunt de vorm of de smaak zo gek niet bedenken of het zit ergens in een assortiment. Maar dé klassieker bij veel merken: zoute chips of ‘chips naturel’. Maar welke is de lekkerste? En kan een huismerk tippen aan een A-merk? Chipsliefhebber Dominique Persoone trekt voor HLN tien zakken open en geeft zijn ongezouten mening: “Met deze chips kan je me echt plezieren.” [naar artikel]
Chips heb je in allerlei soorten. Je kunt de vorm of de smaak zo gek niet bedenken of het zit ergens in een assortiment. Maar dé klassieker bij veel merken: zoute chips of ‘chips naturel’. Maar welke is de lekkerste? En kan een huismerk tippen aan een A-merk? Chipsliefhebber Dominique Persoone trekt voor HLN tien zakken open en geeft zijn ongezouten mening: “Met deze chips kan je me echt plezieren.” [naar artikel]
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Wie het afgelopen jaar bijvoorbeeld een zak chips kocht, merkte ongetwijfeld al op dat deze in prijs meer dan 8 procent is gestegen. Elke week bekijken we één product en kijken we waarom je er meer voor betaalt. En vooral: is er toch nog een manier om te besparen? [naar artikel]
Een bord dat altijd proper leeg moet, geen McDonalds zonder dat de spinazie mooi is opgegeten, en een fotofilter die toont wat er gebeurt ‘als je heel veel koekjes eet’. Alle drie dingen die je het best niét doet bij je peuter of kleuter, zegt diëtiste Rolinde Demeyer. Samen met collega Celien Rombouts brengt ze een kaartenset uit die een luchtig, positief gesprek met je kind op gang moet brengen over eten. “Ouders kiezen wat ze aanbieden van eten, maar een kind beslist zélf wat hij eet.” [naar artikel]
Je bent een snoeper die de zak chips, popcorn of zoetigheden ’s avonds wel heel snel leeg eet? Dan heeft de vakgroep marketing van de Universiteit Gent de ultieme oplossing voor je gevonden, waardoor je wel tot 2,5 keer minder snoept. En het is een trucje dat je altijd kan toepassen. [naar artikel]
Het is niet altijd eenvoudig om maandelijks geld opzij te zetten. We komen allemaal wel eens in de verleiding om een impulsieve aankoop te doen. Spijtig genoeg is dat maar één van de valstrikken die het pad van een spaarder kan kruisen. Wij laten ons licht schijnen over de voornaamste valkuilen. Valstrik 1: Niet vooruitdenken […] The post Verbeter uw financiële situatie door deze valstrikken te vermijden appeared first on Business AM. [naar artikel]
Hebt u zich ook weleens afgevraagd waarom u geregeld een zak chips leegeet, terwijl u ze na een handvol al niet meer superlekker vindt smaken? Of waarom u ondanks uw voornemens om gezonde voeding in huis te halen uw kar toch vollaadt met junkfood? Het antwoord is te vinden in Hooked van Michael Moss: de onderzoeksjournalist doet uit de doeken hoe de voedingsindustrie ons verslaafd heeft gemaakt aan bewerkte en goedkope junk- en fastfood. Door in te spelen op onze instincten bepaalt ze hoe en wat wij eten, en heeft ze een gezondheidscrisis zonder weerga ontketend. [naar artikel]
De coronacrisis laat diepe sporen na in de Limburgse winkelstraten. Van de 16.457 handelspanden staan er momenteel 2.233 leeg. Dat is bijna één op de zeven. Nergens in Vlaanderen groeide de leegstand de voorbije twee jaar zo erg als in Limburg. [naar artikel]
We gaan minder naar de supermarkt. Normaal twee à drie keer per week. Nu nog één keer. Maar we kopen veel meer. Met een boodschappenlijstje voor de... [naar artikel]
Een maand na haar wereldrecord op het EK in Istanbul is Nafi Thiam (28) nog altijd niet officieel wereldrecordhoudster. Haar wedstrijdschoenen hebben er inmiddels wel een reis van duizenden kilometers op zitten, en mogelijk zijn ze doorgeknipt. Waarom een wereldrecord niet metéén een wereldrecord is. [naar artikel]
Wil jij die krokante frietjes of sappige kip nog beter laten smaken? Dan moet je voortaan met je handen eten én het liefst zo veel mogelijk smakken. Althans, als we onderzoekers van de universiteit van Oxford moeten geloven. Waarom zou je dat overwegen? En is het de moeite waard om onze tafeletiquette daarvoor aan de kant te schuiven? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.