Nog kilo’s cursus weg te vreten en het warme weer helpt ook al niet. Je zou als student voor minder geen zin hebben om nog zelf te koken. Daarom, speciaal voor de blokkers op kot: drie recepten van Loïc Van Impe, de ‘rookie cook’ die studenten leert koken op Facebook. [naar artikel]
Driekoningen, dat is taart. Wil je het toch iets origineler dan de klassieke frangipanetaart, dan zijn dit drie makkelijke recepten die het iets anders aanpakken. Het enige wat echt niet mag ontbreken is de boon. [naar artikel]
“Mama, wat kan ik doen?” De kans dat je kinderen deze vraag tijdens de krokusvakantie aan je stellen, is groot. Duik eens de keuken in met hen en de tips van foodblogger ‘Roeckie’s World’. Als schooldirecteur én vader van drie kinderen weet hij als geen ander hoe je kinderen kunt entertainen met een zelfgemaakte wafel of pannenkoek. Hij deelt 6 recepten voor kleuters, kinderen van de lagere school en kinderen in het middelbaar. Ready? Set? Koken maar! [naar artikel]
Het was de oudste dochter van Anneke Pauwels, voormalig model en nu fulltime foodie, die haar overtuigde om te kiezen voor een volledig plantaardig dieet. En daar stopte haar vegan verhaal niet, want ze geeft nu kookworkshops en bouwt een online platform uit. Ze weet ondertussen als geen ander hoe je veganistisch eten toegankelijk maakt voor iedereen. Wedden dat je geen klachten krijgt als je deze drie makkelijke en gezonde recepten thuis op tafel zet? [naar artikel]
“Mama, wat kan ik doen?” De kans dat je kinderen deze vraag tijdens de krokusvakantie aan je stellen, is groot. Heb je geen idee meer wat voor te stellen? Duik dan de keuken in met je kinderen, dankzij de tips van foodblogger Bart De Roeck of ‘Roeckie’s World’. Als schooldirecteur én vader van drie kinderen weet hij als geen ander hoe je kinderen kunt entertainen met een zelfgemaakte wafel of pannenkoek. Hij deelt meerdere tips en 6 recepten voor kleuters, kinderen van de lagere school en kinderen in het middelbaar. Ready? Set? Koken maar deze krokusvakantie! [naar artikel]
Volg de stap-voor-stap recepten van de zusjes Najat en Nadia Yachou, alias de Kookmutsjes, en jouw zoete en hartige gerechten zien even Insta-yummie uit. [naar artikel]
Voor Stephanie Bex (28) uit het Antwerpse Wilrijk is koken niet alleen haar job, maar ook haar hobby en zelfs een vorm van ontspanning. Via haar Instagramaccount @stephanie_bex geeft ze bijna zevenduizend volgers inspiratie om een lekker maar vooral ook makkelijk gerechtje op tafel te toveren, via YouTube kunnen haar volgers zelf mee aan de slag. “Toch blijft koken pure ontspanning voor mij”, zegt ze. [naar artikel]
Voor wie Dagen zonder Vlees niet ver genoeg gaat of wie nog een straffere uitdaging wil aangaan, kan deze maand voor de tweede keer deelnemen aan Try Vegan. Initiatiefnemers EVA vzw en Be Vegan sporen je aan om in april veganistisch te eten. Zie je dat wel zitten, maar heb je geen idee hoe daar aan te beginnen? We helpen je op weg met drie eenvoudige recepten. [naar artikel]
Sjiek speurt elke week tussen de nieuwste kookboeken naar originele en makkelijke recepten. Deze week is dat ‘Flavours’ van Ottolenghi. [naar artikel]
Kinderen vinden koken top! Gerechtjes met mama of papa klaarmaken is niet alleen leuk, ook heel leerrijk. Grijze dagen zijn de gelegenheid om [naar artikel]
Sjiek speurt elke week tussen de nieuwste kookboeken naar originele en makkelijke recepten. Deze week viel ons oog op Wrap ’n Roll van Karin Stöttinger. [naar artikel]
Niets gezelliger dan koken in de buitenlucht: rond het kampvuur, bij de barbecue of met een eenvoudig camperoventje. Hartig of zoet? Buiten Koken is het basisboek voor outdoor koken. [naar artikel]
Heb je jezelf voorgenomen om dit jaar vaker zelf te koken, maar is je inspiratie niet altijd wat het moet zijn? HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman presenteren naar goede gewoonte vijf heerlijke recepten om uit te kiezen. Van een veggie groentegratin tot balletjes met noorderkrieken: voor iedere eter wat wils. Smakelijk! [naar artikel]
Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat Kinderchocolade werd uitgevonden in het Italiaanse stadje Alba. En hoe kan je deze gebeurtenis beter vieren dan met recepten op basis van het snoepgoed? Wij zetten er drie op een rij voor jonge en iets oudere zoetebekken. [naar artikel]
De Antwerpse Ellen Van Gool (29) verzamelt lekkere, makkelijke en gezonde recepten op haar blog en haar Instagramaccount @kokerellen. Haar passie voor koken ontdekte ze eerder toevallig in haar studententijd. In tien jaar tijd maakte ze van haar hobby haar deeltijds beroep en vanaf januari gaat ze zelfs voltijds als Kokerellen aan de slag. “Ik wil mijn lezers eraan herinneren dat koken en eten vooral ook om gezelligheid draait.” [naar artikel]
Nu de herfstvakantie weer voor de deur staat is het voor veel ouders zoeken naar leuke (coronaproof) activiteiten om hun kinderen bezig te houden. Maar waar amuseren jullie kinderen zich zelf het meest mee? Wij willen het graag weten! Voor onze weekendbijlage in de krant zijn wij op zoek naar de leukste tips van kinderen voor kinderen om tijdens de herfstvakantie te doen, zowel binnen als buiten! [naar artikel]
Nu de herfstvakantie verlengd wordt, is het voor veel ouders en kinderen een uitdaging om coronaproof activiteiten te vinden om een fijne vakantie te beleven. Wij zochten en vonden kinderen die alvast wel weten wat leuk is om te doen tijdens deze bijzondere herfstvakantie, en die hun gouden tips willen delen om ook jouw kinderen van het scherm weg te houden. [naar artikel]
Tofu is droog, zonder eieren kan je geen lekkere chocomousse maken en veganistische gerechten hebben geen ‘punch’. Culinair journaliste Louise De Brabandere countert al die clichés over veganistisch koken. Ze experimenteert voor De Morgen Magazine met nieuwe technieken en alternatieve ingrediënten. Het resultaat van die zoektocht, en veganistische recepten zonder room, kaas of eieren, die vind je hier. [naar artikel]
Eén op de drie Vlamingen koopt minder verse voeding om kosten te besparen. Dat blijkt uit de Grote Geldenquête van HLN. Toch hoeft gezond koken niet duur te zijn. HLN-chef Sandra Bekkari en kookboekenauteur Jennifer ter Heide delen vijf simpele tips voor hoe je kan koken voor minder dan drie euro per maaltijd . Ze geven zes exclusieve recepten om deze week al meteen mee aan de slag te gaan. [naar artikel]
?Samen koekjes bakken, minipizza’s versieren of zelf choco maken: de herfstvakantie is het ideale moment om met je kinderen de keuken in te duiken.... [naar artikel]
Al vijftien jaar is ze een vaste waarde op het vlak van gezond koken en Sandra Bekkari denkt nog niet aan stoppen, integendeel. De Vlaamse voedingsdeskundige lanceerde zopas nog maar eens een nieuwe titel, ‘Lang Leve(n) Gezond’. Daarin komen naast koken nog een hele resem andere aspecten van een gezond leven aan bod, maar natuurlijk stelen Bekkari’s recepten zoals altijd de show. Wij selecteerden onze drie favorieten. [naar artikel]
Tijd om je Thaise kookkunsten naar een hoger niveau te brengen? De kersverse sterrenchef Dokkoon Kapueak van Boo Raan in Knokke deelt haar recepten voor haar drie favoriete Thaise classics. [naar artikel]
Ben jij een echte dummy in de keuken en lijkt alles mis te lopen zodra er kookpotten bij komen kijken? Dan heeft IKEA de oplossing: recepten in [naar artikel]
Elly Pear bundelde recepten vol groenten en fruit en verdeelt ze in basisrecepten voor doordeweeks of uitgebreider voor het weekend als je tijd hebt voor een uitgebreid ontbijt of vooruit wil koken. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.