“Ik nodig die politici uit om een week in mijn frituur te werken. Ze beseffen niet hoe moeilijk het in de werkelijkheid is.” Dirk Coryn, uitbater van Friet Revue in Blankenberge, pikt de nieuwe strengere regels in de stad niet zomaar. Het bestuur wil er de wildgroei van stoepborden en andere blikvangers voor handelszaken een halt toeroepen. “Meneer Coryn moet van de straat geen oerwoud maken”, reageert burgemeester Björn Prasse. Wie zal aan het langste eind trekken? [naar artikel]
“Ze gaven me 2 procent overlevingskans.” Maar kijk, evenementenorganisator en restaurantuitbater Dirk Coryn (55) uit Blankenberge kroop door het oog van de naald. Nauwelijks een week nadat hij eind maart een nieuwe zaak aan zee had geopend, werd hij met spoed opgenomen in het AZ Sint-Jan in Brugge. Een coronabesmetting. Dirk lag zeven weken in coma. “Het is dankzij mijn vrouw dat ik dit kan navertellen”, zegt hij. [naar artikel]
“Ze gaven me 2 procent overlevingskans.” Maar kijk, evenementenorganisator en restaurantuitbater Dirk Coryn (55) uit Blankenberge kroop door het oog van de naald. Nauwelijks een week nadat hij eind maart een nieuwe zaak aan zee had geopend, werd hij met spoed opgenomen in het AZ Sint-Jan in Brugge. Een coronabesmetting. Dirk lag zeven weken in coma. “Het is dankzij mijn vrouw dat ik dit kan navertellen”, zegt hij. [naar artikel]
“Als ik Rudi Vranckx verslag zie uitbrengen vanuit Oekraïne weet ik: ik kan dat niet meer”, bekent Dirk Draulans (65). “Na tien jaar oorlogsverslaggeving kreeg de angst me in zijn greep en ben ik ermee gestopt.” Maar de bioloog die in ‘De Verraders’ met veel aplomb de verkeerde naar huis stuurde, geeft één strijd nooit op: die voor het behoud van de natuur. In een openhartig interview vertelt hij over z’n toekomstdromen, angsten en levenslessen. “Ik heb een bewogen liefdesleven gehad, met drie kinderen bij drie verschillende vrouwen.” [naar artikel]
Na anderhalf jaar corona bekijken de ziekenhuizen in Vlaanderen hoe ze de bezoekregeling opnieuw kunnen versoepelen. Op de meeste afdelingen snakken de patiënten naar méér bezoek, maar voor de materniteit ligt dat anders. Daar willen ouders en zorgpersoneel rust, zo leert een rondvraag. “We willen dus niet meer alles vollen bak opendraaien.” [naar artikel]
Zijn eerste flesje. Het eerste badje. Dat eerste lachje. Omdat ze door corona in coma lag, miste Kim Moors de eerste vier weken van haar zoon Moriez, die nu 9 maanden is. “Eerst dacht ik dat ik één nacht had geslapen, maar mijn dikke buik was weg en de keizersnede al genezen”. [naar artikel]
Kim Moors (35) uit Oudsbergen was hoogzwanger toen ze eind vorig jaar getroffen werd door corona. Drie weken lag ze in coma en zweefde ze tussen leven en dood. “Mijn zoontje vertelde op school dat mama misschien niet meer naar huis zou komen”, zegt Kim in aflevering 2 van de zomerreeks ‘Door het oog van de naald’. [naar artikel]
Frederik Gulbrandsen (30) leeft nog en daar is hij héél blij mee. De aanvaller van Adanaspor sliep op de vijftiende verdieping van een flatgebouw tijdens de fatale aardbeving. “Ik ben zeer, zeer blij dat ik nog leef”, aldus de Noor. [naar artikel]
De olijfboom van 1.700 jaar oud die ooit op een Romeinse begraafplaats in Spanje stond, heeft nu een tweede leven in de tuin van ondernemer Dirk Latré in het landelijke Nieuwkapelle bij Diksmuide. “We hebben niet veel tijd om te reizen. Nu kom ik thuis en voel me meteen op vakantie”, lacht Dirk. Voor dat congégevoel tastte Dirk flink in de geldbeugel maar daar heeft hij een eigen filosofie over. [naar artikel]
Groot nieuws in het wereldje van de Mechelse frituren. Eigenaars Christophe Nijs (43) en Kathleen Peeters (35) van de bekende Frituur Veemarkt nemen het frietkot op de Korenmarkt over. Dat was al een tijdje gesloten, maar heropent begin juni. “Dat we deze zaak kunnen overnemen, is een geschenk uit de hemel”, vertelt Christophe. “Dit is onze baby”, zegt Kathleen. De twee ondernemers knopen ook opnieuw aan met de traditie van puntzakken én de gekende bouletten. [naar artikel]
Na bijna twintig jaar is de bel-etage van Dirk en Nadine in Blankenberge te groot geworden voor hen. Ze willen de burgerwoning uit de jaren 40 binnenkort verkopen, maar hoeveel kunnen ze ervoor vragen? Sven Vandergunst van Immo Blankenberge maakt een schatting: “Het huis biedt veel mogelijkheden die zeker zullen aantrekken.” [naar artikel]
Overdag een frituur, ’s avonds een café en sinds kort ook brouwer. Uitbater Chris Claes van frituur-café ’t Frit Pintje op Het Herent zit niet stil. In de frituur kan je vanaf nu ook een belegd bierbrood bestellen, een creatie van bevriende bakker Thomas Hamblok met het bier Moesjke blond. [naar artikel]
Breed, luid, weids en niet altijd loepzuiver. Acteur, dj, schilder en tv-maker Axel Daeseleire praat zoals hij leeft. Snel, gretig en gulzig. De bijna-dood – tien dagen coma door corona – van anderhalf jaar geleden is verteerd. “Mijn tweede leven is misschien nog wat feller dan de 52 jaar ervoor, maar je m’en fous. Ik lééf.” [naar artikel]
Het lijkt er steeds meer op dat Daphne Duméry van de N-VA opzij geschoven zal worden als burgemeester van Blankenberge. Door het nieuwe gemeentedecreet kan een nieuwe meerderheid een zittende coalitie aan de kant schuiven als die niet meer stabiel is. Duméry heeft het er moeilijk mee, maar ze beseft dat het zo niet verder kon. [naar artikel]
Het is exact tien jaar geleden dat Werner Van Aert (42) Frituur Falcon op de Oudeleeuwenrui in Antwerpen overnam van zijn voorganger. Zijn vrouw Nancy Van Cleempoel (43) liet haar job in het ziekenhuis voor wat ze was en stapte mee in de frituur. “We eten nog elke dag een portie frieten, dat word je nooit beu”, zeggen de twee. [naar artikel]
Slordig volgens de ene, pure reclame vindt de andere. Het verbod op stoepborden en andere ‘innames van het openbaar domein’ zet kwaad bloed in Blankenberge. Enkele handelaars weigeren om hun attributen, die vanaf 1 maart niet langer vergund zijn, binnen te halen. “Dit kost ons 20 procent omzet. En het is hier in de winter al zo doods”, foetert friturist Dirk Coryn. [naar artikel]
Friturist Dirk Palms zitten met de handen in het haar na een vreemd voorval met een bankautomaat afgelopen maandag. Het CASH-punt had wél de opbrengst van het weekend ingeslikt, maar bracht daarna niets meer uit behalve: “Er liep iets fout.” [naar artikel]
Als hoofd van de taskforce vaccinatie loodste Dirk Ramaekers ons mee door de coronacrisis. Nu covid onder controle lijkt, wacht hem alweer een nieuwe uitdaging: topman van de FOD Volksgezondheid. “We gaan naar één jaarlijks vaccin in de herfst dat beschermt tegen griep én corona.” [naar artikel]
In Blankenberge beleeft JOE-radiopresentatrice Anke Buckinx (42) als tiener een heerlijke zomervakantie. Ze is elf en tot over haar oren verliefd op Kevin. “Ik voelde vlinders voor de allereerste keer”, bekent ze in deze brief aan hem. Ze schrijft eerlijk wat ze nog meer voelde en vooral: wat ze nog had moeten zeggen. Want de twee zagen elkaar, tot Ankes spijt, nooit meer terug. Al krijgt ze op een dag wel post van hém. “Het was een Hallmark-kaart, met beertjes op...” [naar artikel]
Het wordt al eens gemakkelijk gezegd dat de jeugd van tegenwoordig zich nergens meer voor wil inzetten. Maar dan moeten ze toch eens gaan aankloppen bij Sarah Janssens uit Emblem (Ranst). De amper 10-jarige meid is al bijna vijf (!) jaar één van de vaste vrijwilligers van woonzorgcentrum Pniël in Pulderbos (Zandhoven). “Als ik andere mensen blij kan maken, word ik vanzelf ook blij.” [naar artikel]
Al 16 jaar lang werkt Glenn Symoens (37) als friturist. Met een vaste frituur én twee mobiele foodtrucks weet hij ondertussen hoe je van een ‘frietkot’ een winstgevende onderneming maakt. “Tien jaar frieten bakken en dan rentenieren, is in principe haalbaar, maar je moet wél keihard werken,” vertelt hij in de nieuwe HLN-podcast ‘Suikernonkels’. Hij vertelt op welke producten hij het meeste winst maakt én deelt de belangrijkste ingrediënten voor een goeddraaiende zaak. [naar artikel]
Er is geen grotere klassieker dan heerlijke frietjes uit de frituur. Of je nu op vakantie bent of gewoon thuis, frietjes met mayonaise smaken altijd. Maar waar eet je de lekkerste aan de Belgische kust? En welke saté erbij overtuigt chef Luc Bellings in Knokke, Oostduinkerke, Middelkerke, Heist en Blankenberge? “Qua prijs-kwaliteit kan je hier zéker tevreden zijn.” [naar artikel]
Na twee jaar corona keek iedereen enorm uit naar het carnaval. Maar nog voor de stoet vertrokken was in Strépy-Bracquegnies, had een auto zich in een groep van 150 tot 200 carnavalisten geboord. De balans is zwaar: zeker 6 doden, 10 mensen in levensgevaar en tientallen zwaargewonden. “Carnaval zal nooit meer hetzelfde zijn”, klonk het zondagavond bij de Gilles. [naar artikel]
Remco Evenepoel (21) durft weer dromen. Aan de vooravond van het EK in Trento spreekt hij de vurige hoop uit op “nog één sterke maand.” Om dan, via een feilloze winter, helemaal de oude te worden in 2022. 2021 leerde hem alvast één wijze les. “Laat me koersen, zoveel mogelijk. Dan ben ik op mijn best.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.