Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 October 2022
04:28 uur

Australië heropent grenzen, maar nog niet voor Belgen: “Ik zag mijn lief al twee jaar niet”

Het Laatste Nieuws

03/11/2021 - 05:03

Hartverwarmende beelden vanop de luchthaven in Sydney: na bijna twintig maanden mogen Australiërs die elders wonen, hun land weer binnen - en kunnen ze dus hun familie weer eens vastpakken. Anderen zijn nog niet welkom. “Ik word droevig van die foto’s”, zegt de Vlaamse Eline. “Ik weet nog altijd niet wanneer ik mijn lief eens kan terugzien.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Weerzien na 2 jaar voor Limburgers in Australië: “Eindelijk kleinkinderen vastpakken” (08/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Eindelijk”, klinkt het bij de Limburgers in Australië die hun familie na twee jaar pandemie kunnen terugzien. Het land heropent zijn grenzen op 21 februari. “Mijn dochter en ouders komen in maart af, en daarna de vrienden”, zegt Genkenaar Bart Lismont in Sydney.
  [naar artikel]
 2. Australië heropent grenzen voor gevaccineerde toeristen (21/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Australië heeft vandaag na bijna twee jaar zijn grenzen weer opengesteld voor gevaccineerde internationale reizigers. Wie dubbel gevaccineerd is en een geldig visum heeft mag opnieuw naar Australië reizen. Het land sloot in maart 2020 zijn grenzen voor iedereen, behalve voor burgers en permanente inwoners.
  [naar artikel]
 3. Australië heropent in november grenzen voor gevaccineerde inwoners (01/10/2021 - VRT NWS)
  Australië zal in november zijn grenzen opnieuw openen. Gevaccineerde Australiërs mogen het land dan weer in en uit. Pas in een latere fase zullen buitenlandse toeristen weer worden toegelaten.
  [naar artikel]
 4. Wouter (30) woont al 7 jaar in Australië: “Door corona mijn ouders twee jaar niet gezien” (31/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavirus heeft het leven van Genkenaar Wouter Das (30), die al zeven jaar in het Australische Melbourne woont, grondig in de war gestuurd. “Door het virus is mijn huwelijk uitgesteld en heb ik mijn ouders twee jaar niet kunnen zien”, zegt Wouter. “Al heb ik aan corona wel mijn huis te danken.”
  [naar artikel]
 5. Sloveniƫ verklaart pandemie voor beƫindigd en heropent grenzen (15/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Slovenië heeft de corona-epidemie voor beëindigd verklaard en heropent zijn grenzen, maar sommige maatregelen blijven van kracht.
  [naar artikel]
 6. Limburgers in Australië al anderhalf jaar afgesloten van de buitenwereld: “Huwelijk zoon gemist” (09/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf november wil Australië na anderhalf jaar coronapandemie opnieuw de grenzen openen voor gevaccineerde inwoners. Al blijkt dat niet voor het hele land zo te zijn. In sommige deelstaten geldt immers nog steeds een strenge lockdown. Wij spraken met enkele Limburgers down-under.
  [naar artikel]
 7. Australiër vecht zes minuten lang met kwade reuzenkangoeroe om honden te beschermen: “Het was hij of ik” (31/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een 59-jarige man uit Australië heeft het zes minuten lang opgenomen tegen een reuzenkangoeroe “in een kwade bui”. Cliff Des zag dat het dier, dat zo’n 1 meter 80 groot was, zijn twee honden bedreigde in de tuin en wilde het wegjagen. Maar dat zinde de kangoeroe niet, die zijn aandacht op de vijftiger richtte. "Toen ik vluchtte, struikelde ik en de kangoeroe sprong op mijn rug”, getuigt Des in de Australische media. “Ik wist dat hij me goed zou aanpakken als ik me niet verdedigde, het was hij of ik.”
  [naar artikel]
 8. OPROEP. Australië opent grenzen na twee jaar: wie ga jij eindelijk terugzien? (07/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Australië opent op 21 februari 2022 de grenzen voor gevaccineerde toeristen. Bijna twee jaar lang waren buitenlanders amper welkom. Ga jij je vrienden of familie aan de andere kant van de wereld eindelijk terugzien?
  [naar artikel]
 9. Ellen (36) is terminaal ziek en organiseert crowdfunding voor laatste wens: “Ik zou graag mijn tweede familie in Australië nog één keer knuffelen” (14/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Afscheid nemen van haar vrienden in Australië, dat is de laatste wens van Ellen Snoeck. De jonge vrouw uit Zulte vecht al acht jaar tegen een agressieve hersentumor en met haar vzw Live For Better Days zamelde ze al 90.000 euro in voor kankeronderzoek. Ellen leefde jarenlang tussen hoop en wanhoop, maar het is een strijd die ze niet meer kan winnen. “Voor ik ziek werd, wou ik een nieuw leven opbouwen in Australië. Samen met mijn papa wil ik nog één keer terug”, zegt Ellen, die nu centjes inzamelt voor haar laatste reis.
  [naar artikel]
 10. Australië gaat zijn grenzen heropenen (01/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Australië gaat zijn grenzen heropenen Nadat het land zich in maart 2020 afsloot voor de rest van de wereld, heeft Australië plannen onthuld om snel zijn grenzen te heropenen. De Australische premier Scott Morrison kondigde vrijdag aan dat het land zijn grens zal heropenen voor gevaccineerde burgers en permanente inwoners zodra 80 procent van de bevolking in een staat of […] Lees dit artikel: Australië gaat zijn grenzen heropenen
  [naar artikel]
 11. Nieuw-Zeeland houdt grenzen langer gesloten voor Australiërs (17/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuw-Zeeland houdt nog zeker acht weken zijn grenzen gesloten voor Australiërs. De reisbubbel tussen de twee landen wordt nog niet heringevoerd.
  [naar artikel]
 12. Internationale reizigers na twee jaar opnieuw welkom in Australië (07/02/2022 - Express)
  Australië gaat na twee jaar opnieuw de grenzen openen voor internationale reizigers. De versoepeling geldt wel enkel voor gevaccineerden. Vanaf 21 februari is het opnieuw mogelijk om te reizen naar Australië. Dat heeft de Australische premier Scott Morrison maandag aangekondigd. Daarmee komt er een einde aan een reeks reisbeperkingen die tot de strengste en langstlopende ter […]
  [naar artikel]
 13. Geen training voor Red Lions daags voor finale, Belgen onderschatten ‘onbekende’ Australiërs niet: “Dit lijkt me een droomfinale” (04/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen omstreeks 12u kunnen de Belgische hockeymannen geschiedenis schrijven op de Olympische Spelen. De Red Lions bekampen Australië om het goud. Sterspeler Arthur Van Doren en bondscoach Shane McLeod blikken op de rustdag vooruit. “We zijn hier beiden voor een gouden plak, en we gaan zien wie hem in de lucht mag steken.”
  [naar artikel]
 14. Australië gaat na anderhalf jaar grenzen "zeer snel" weer openen (01/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Australië zal in november weer de internationale grenzen openen, voor het eerst sinds het begin van de coronapandemie. Dat heeft eerste minister Scott Morrison meegedeeld.
  [naar artikel]
 15. Van der Poel krijgt boete en mag drie jaar Australië niet in na dispuut in hotel: “Een verhaal met enkel verliezers” (26/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Mathieu van der Poel (27) is in Australië veroordeeld tot een geldboete van iets meer dan 1.000 euro voor het aanvallen van twee meisjes tijdens een dispuut in de gang van het hotel. Hij mag ook drie jaar lang het land niet meer in. De rechtszaak zou aanvankelijk morgen plaatsvinden, maar omdat zijn terugvlucht al vandaag was gepland, kwam de zaak sneller voor. “Dit is een verhaal met alleen maar verliezers”, omschrijft zijn ploeg Alpecin-Fenix de zaak in een korte reactie.
  [naar artikel]
 16. “Een verhaal met enkel verliezers”: Van der Poel krijgt boete en mag drie jaar Australië niet in na dispuut in hotel (26/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Mathieu van der Poel (27) is in Australië veroordeeld tot een geldboete van iets meer dan 1.000 euro voor het aanvallen van twee meisjes tijdens een dispuut in de gang van het hotel. Hij mag ook drie jaar lang het land niet meer in. De rechtszaak zou aanvankelijk morgen plaatsvinden, maar omdat zijn terugvlucht al vandaag was gepland, kwam de zaak sneller voor. “Dit is een verhaal met alleen maar verliezers”, omschrijft zijn ploeg Alpecin-Deceuninck de zaak in een korte reactie.
  [naar artikel]
 17. Sydney heropent voor toeristen, rest van Australië blijft nog gesloten (15/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Gevaccineerde buitenlandse reizigers zullen volgende maand naar Sydney in Australië kunnen vliegen zonder bij aankomst in quarantaine te hoeven. De staat New South Wales heeft vrijdag aangekondigd dat ze de internationale grenzen zal heropenen, hoewel deze in de rest van het land gesloten blijven.
  [naar artikel]
 18. Sydney heropent voor toeristen, rest van Australië blijft nog gesloten (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Gevaccineerde buitenlandse reizigers zullen volgende maand naar Sydney in Australië kunnen vliegen zonder bij aankomst in quarantaine te hoeven. De staat New South Wales heeft vrijdag aangekondigd dat ze de internationale grenzen zal heropenen, hoewel deze in de rest van het land gesloten blijven.
  [naar artikel]
 19. “Zijn partner was in tranen en hij was zelf ook zeer teleurgesteld”: Van der Poel krijgt boete en mag drie jaar Australië niet in na dispuut in hotel (26/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een boete van dik 1.000 euro en drie jaar verbannen uit Australië: dat is de straf die Mathieu van der Poel (27) krijgt voor het duwen van twee tienermeisjes op de vooravond van het WK. Dieptepunt na de grootste wielerheisa van het jaar.
  [naar artikel]
 20. "Fort Australië" opent zijn poorten na bijna twee jaar covid-isolatie (20/02/2022 - VRT NWS)
  Vanaf morgen opent Australië zijn grenzen voor toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Dat heeft de Australische premier Scott Morrison aangekondigd tijdens een persconferentie. Australië is 704 dagen lang, bijna twee jaar, zo goed als volledig afgesloten geweest van de rest van de wereld: een poging om het coronavirus zo veel mogelijk buiten te houden.
  [naar artikel]
 21. Australiërs woedend om vrijstelling voor Djokovic: “Blijkbaar gelden regels niet als je rijk en beroemd bent” (05/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Verschrikkelijk.” “Een schande.” “Een schop in de maag voor alle inwoners”… In Australië wordt woedend gereageerd op het nieuws dat tennisser Novak Djokovic een “medische vrijstelling” heeft gekregen en daardoor ook zonder vaccinatiebewijs later deze maand mag deelnemen aan de Australian Open. “Wij hebben zes lockdowns achter de rug, families zijn maandenlang van elkaar gescheiden. En nu krijgt een tennisser een vrijstelling.”
  [naar artikel]
 22. Zonhovense Evie in Australië: “Na acht lockdowns corona meer dan beu” (14/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Evie Daemen woont niet in de buurt van een hotel dat Fawlty Towers heet. Haar Torquay ligt aan de andere kant van de wereld, in Australië, daar waar ze de beste surfstranden ter wereld hebben. “Ik zal zo blij zijn als de coronamaatregelen hier versoepeld worden, want dan kan ik mijn familie weer zien. Al was corona financieel bekeken dan weer goed voor ons.”
  [naar artikel]
 23. “Mathieu heeft gevoel dat hij land en team in de steek heeft gelaten”: Van der Poel, die naar huis mag, veroordeeld en mag drie jaar lang Australië niet binnen (26/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Mathieu van der Poel (27) is in Australië veroordeeld tot een geldboete van iets meer dan 1.000 euro voor het aanvallen van twee meisjes tijdens een dispuut in de gang van het hotel, zo meldt de NOS. Hij mag ook drie jaar lang het land niet meer in. De rechtszaak zou normaal morgen plaatsvinden, maar omdat zijn terugvlucht al vandaag was gepland, kwam de zaak nu voor. De Nederlander gaat in beroep, maar mag straks naar huis. “Mathieu is enorm ontgoocheld met de uitspraak”, zegt zijn advocaat.
  [naar artikel]
 24. Geen Marta Cavalli op WK in Australië! Val in Tour des Femmes houdt Italiaanse aan de kant: “Moet aan mijn gezondheid denken” (05/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De 24-jarige Italiaanse Marta Cavalli, dit voorjaar nog winnares van de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl, heeft nog altijd last van haar valpartij in de Tour de France Femmes. “Helaas moet ik afzeggen voor Australië, ik doe niet mee aan het WK in Wollongong”, schreef Cavalli maandag op Instagram.
  [naar artikel]
 25. INTERVIEW. Oumi Rayane (22) over Remco, de Vuelta, hun nakende huwelijk en het lot van de rennersvrouw: “Wij krijgen nog te vaak het gevoel dat we niet thuishoren in de koers” (24/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Mijn wekker staat al klaar.” Al is het niet helemaal duidelijk waar Oumaïma Rayane (22) - Oumi voor de vrienden - het meest naar uitkijkt: het nachtelijke WK wielrennen of de thuiskomst van haar lief - sorry: verloofde - twee dagen later. “Voor de mensen is Remco een kampioen. Een vedette. Een idool. De Vuelta-winnaar. Maar voor mij is Remco mijn jeugdlief en binnenkort mijn man.”
  [naar artikel]
 26. ‘Miss België’-kandidate Elle raakte als peuter zwaar verbrand: “In tranen toen ik thuis in bikini het defilé oefende” (14/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Als kind droomde Elle Leclercq (22) er al van om Miss België te worden. Maar de littekens die ze overhield aan een ongeval met kokend water hielden haar lang tegen. “In bikini paraderen durfde ik niet. Ik was beschaamd om mijn lichaam.” Nu is ze tweede eredame Miss Oost-Vlaanderen en stoot ze misschien door naar de finale van Miss België. Ze vertelt ons over het ongeluk en de gevolgen ervan. “Weet je dat ik m’n littekens een jaar lang verborgen hield voor mijn eerste lief? Ik was 17.”
  [naar artikel]
 27. Nieuw-Zeeland heropent na meer dan twee jaar zijn grenzen volledig (30/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuw-Zeeland heropent zondag zijn grenzen nadat die door de coronapandemie sinds maart 2020 gesloten waren. Dat heeft de regering bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 28. Australië weert buitenlandse toeristen zeker tot 2022 (05/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Australië gaat zijn grenzen voor buitenlandse toeristen zeker niet voor 2022 openen. Buitenlanders kunnen sinds maart vorig jaar niet meer naar het land op vakantie. Het is nog niet duidelijk wanneer deze coronamaatregel wordt opgeheven.
  [naar artikel]
 29. Australië weert buitenlandse toeristen zeker tot 2022 (05/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Australië gaat zijn grenzen voor buitenlandse toeristen zeker niet voor 2022 openen. Buitenlanders kunnen sinds maart vorig jaar niet meer naar het land op vakantie. Het is nog niet duidelijk wanneer deze coronamaatregel wordt opgeheven.
  [naar artikel]
 30. “Mathieu heeft gevoel dat hij land en team in de steek liet”: Van der Poel, die drie jaar lang Australië niet binnen mag, gespot op luchthaven voor terugvlucht (26/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Mathieu van der Poel (27) is in Australië veroordeeld tot een geldboete van iets meer dan 1.000 euro voor het aanvallen van twee meisjes tijdens een dispuut in de gang van het hotel. Hij mag ook drie jaar lang het land niet meer in. De rechtszaak zou normaal morgen plaatsvinden, maar omdat zijn terugvlucht al vandaag was gepland, kwam de zaak nu voor. De Nederlander gaat in beroep en werd zopas op de luchthaven van Sydney gespot voor de terugvlucht naar Nederland. “Hij is enorm ontgoocheld met de uitspraak”, zegt zijn advocaat.
  [naar artikel]
 31. Vlaming in Australië over Djokovic-rel: “Iedereen gelijk voor de wet” (06/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Mag hij deelnemen of niet? Dat is dé vraag die heel Australië en veel tennisliefhebbers nu al dagen beroert. Novak Djokovic had zijn uitzondering voor de Australian Open beet, maar die werd na luid protest weer ingetrokken. De internationale nummer één van het mannentennis zit nu vast in een quarantainehotel en gaat in beroep tegen de beslissing. Maar hoe kijken de Australiërs zelf naar de hele heisa? En is het land nog steeds zo afgesloten van de buitenwereld? Heidi Van Gerwen woont in Adelaide, in het zuiden van Australië. Zij geeft ons een Australische kijk op de tennisrel en op de coronasituatie down under.
  [naar artikel]
 32. Na de “bulldozer”, de “bouwer”: maak kennis met de nieuwe premier van Australië (22/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Met Anthony Albanese (59) krijgt Australië binnenkort voor het eerst in bijna een decennium een linkse leider. Hij volgt de zelfverklaarde “bulldozer” Scott Morrison op, en wil “een bouwer” zijn. Een levenshouding die voortkomt uit zijn kleurrijke verleden.
  [naar artikel]
 33. China en Australië in de clinch over luchtvaartincident boven Zuid-Chinese Zee (06/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  China heeft maandag Australië op de vingers getikt over een luchtvaartincident dat zich boven de Zuid-Chinese Zee heeft voorgedaan. Peking maant Australië aan tot “voorzichtigheid”, om te voorkomen dat “verkeerde inschattingen” tot “ernstige gevolgen” leiden.
  [naar artikel]
 34. China en Australië in de clinch over luchtvaartincident boven Zuid-Chinese Zee (06/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  China heeft maandag Australië op de vingers getikt over een luchtvaartincident dat zich boven de Zuid-Chinese Zee heeft voorgedaan. Peking maant Australië aan tot “voorzichtigheid”, om te voorkomen dat “verkeerde inschattingen” tot “ernstige gevolgen” leiden.
  [naar artikel]
 35. Jai Hindley boekt eerste overwinning in twee jaar: “Ik voelde me bergop nochtans niet goed vandaag” (15/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Australiër Jai Hindley (BORA - hansgrohe) heeft zondag de bergetappe van de Ronde van Italië met aankomst bovenop de Blockhaus op zijn naam gezet. “Het is mooi om hier te winnen”, zei hij over de regio waar hij als amateur nog verbleef.
  [naar artikel]
 36. Australië wijst op hulp tijdens Wereldoorlogen in ruzie met Frankrijk: “We hoeven niets meer te bewijzen” (20/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Australië heeft tijdens de twee Wereldoorlogen al laten zien dat het een vriend is van Frankrijk. Het land hoeft niet meer te bewijzen dat het begaan is met de “vrijheid en gelijkheid van Frankrijk”. Dat heeft de Australische vicepremier Barnaby Joyce gezegd nadat Frankrijk zich woest toonde om een afgesprongen deal rond de aankoop van onderzeeërs.
  [naar artikel]
 37. Djokovic is niet alleen: ook Tsjechische tennisster Voracova zit in Australische “gevangenis” (07/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Niet alleen Novak Djokovic zit in de problemen in Australië. Collega-tennisster Renata Voracova zag - nadat ze al een week in Australië was - haar visum plots afgekeurd worden en zit nu in hetzelfde quarantainehotel als de Serviër. “Het voelt een beetje als een gevangenis”, bevestigt de Tsjechische de woorden van de nummer 1 bij de mannen.
  [naar artikel]
 38. Australiërs mogen vanaf november na anderhalf jaar opnieuw het land verlaten (27/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na ruim anderhalf jaar gesloten grenzen zal Australië opnieuw toelaten dat burgers het land kunnen verlaten, zonder dat ze hiervoor toestemming moeten vragen. Australiërs die op reis willen, moeten wel volledig gevaccineerd zijn.
  [naar artikel]
 39. Australië wil klimaatdoelstellingen niet aanscherpen, China roept wereld op om vertrouwen te hebben (10/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Australische premier Scott Morrison heeft dinsdag de oproep voor meer ambitieuze doelstellingen in de strijd tegen de klimaatverandering naar de prullenmand verwezen. “Australië draagt zijn steentje bij. Bij gebrek aan plannen zal ik namens de Australiërs geen blanco cheque tekenen om deze doelstellingen te bereiken”, waarschuwde hij.
  [naar artikel]
 40. Australië zal verkoop van steenkool “nog decennialang” voortzetten (08/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Australië wil nog “decennialang” steenkool blijven verkopen, ondanks de zorgen over de negatieve impact van steenkool op het klimaat. De Australische minister van Grondstoffen Keith Pitt bevestigde tijdens de internationale klimaattop in Glasgow dat het land niet van plan is om steenkoolmijnen of -centrales te sluiten.
  [naar artikel]
 41. Australië zal ook na 2030 steenkool blijven produceren en exporteren (06/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Australië zal ook na 2030 steenkool blijven produceren en exporteren De Australische regering zei maandag dat het land “tot ver na 2030” steenkool zal blijven produceren en exporteren, ondanks een scherpe waarschuwing van de VN-klimaatcommissie dat het niet afschaffen van die fossiele brandstof “een ravage” zal aanrichten aan de economie. Het standpunt van Australië zorgt ervoor dat het land op gespannen voet komt te staan […] Lees dit artikel: Australië zal ook na 2030 steenkool blijven produceren en exporteren
  [naar artikel]
 42. Europees kampioen Alec Segaert doet gooi naar wereldtitel bij beloften: “Aan de voorbereiding zal het niet liggen” (18/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Van alle WK-Belgen is de 19-jarige Alex Segaert al het langst in Australië. Op eigen initiatief en eigen kosten maakte hij al twee weken geleden de oversteek richting Down Under. De eerstejaarsbelofte uit Lendelede liet niets aan het toeval over en oogt zelfzeker. “Ik hoop op het podium.”
  [naar artikel]
 43. China reageert scherp op Australische boycot: “Het kan niemand iets schelen of ze naar Winterspelen komen of niet” (08/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Het kan niemand iets schelen” of Australië al dan niet diplomatieke vertegenwoordigers stuurt naar de Olympische Winterspelen in Peking. Dat zegt de Chinese diplomatie, nadat Australië had gemeld dat het de Spelen diplomatiek zal boycotten.
  [naar artikel]
 44. Servische president beschuldigt Australië van “mishandelen” Djokovic: “Jullie vallen een hele natie aan” (14/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Servische president Aleksandar Vucic heeft op Instagram hard uitgehaald naar de Australische autoriteiten. Vucic beschuldigde Australië van het “mishandelen” van zijn landgenoot Novak Djokovic. De Australische minister van Immigratie, Alex Hawke, trok vrijdag zijn visum om Australië binnen te komen in.
  [naar artikel]
 45. Ex-wielrenner Mathew Hayman zegt na 25 jaar Lanaken en België vaarwel: “Met een familie en een steen” (23/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ex-wielrenner Mathew Hayman (43) keert terug naar zijn geboorteland Australië. Na 25 jaar in België te hebben gewoond. “Als 18-jarige kwam ik naar Europa met één koffer en een grote droom. Nu keer ik terug maar Australië met een familie en een steen.”
  [naar artikel]
 46. Allan Peiper stapt uit het wielrennen: “Mijn strijd tegen kanker eist een te grote tol” (20/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Allan Peiper (61) stapt definitief uit het wielrennen. Dat maakte Team UAE bekend. De Australiër, woonachtig in België, gaat zich focussen op z’n strijd tegen kanker. “Mijn behandeling eist zijn tol. Zoveel dat ik mijn rol niet meer kan uitvoeren zoals ik het wil.”
  [naar artikel]
 47. Speciaal van Australië naar Limburg om er begraven te worden: “Koffietafel? Ik wist niet wat dat was” (28/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  Op 12 augustus brengt Jacqui Norcross (81) de as van wijlen haar man Bill Gardiner vanuit Australië naar diens laatste rustplaats op het kerkhof van Kanne. De grafsteen met hun namen op, staat er al sinds 2013. “We zijn emotioneel verbonden met dit dorp”, zegt Jacqui.
  [naar artikel]
 48. Alison Van Uytvanck test voor vertrek uit Australië positief op coronavirus (23/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Alison Van Uytvanck kan Australië voorlopig niet verlaten. De nummer 55 van de wereld testte vlak voor haar terugreis naar België positief op het coronavirus. “Ik zit nu in isolatie en volg alle eisen”, schrijft de 27-jarige Van Uytvanck op Instagram. “Ik heb heel milde symptomen en kijk ernaar uit om sterker terug te komen.”
  [naar artikel]
 49. Australië verwerpt IPCC-rapport en weigert klimaatdoelstellingen te herzien: “We hebben ons steentje bijgedragen” (10/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Australië verwerpt IPCC-rapport en weigert klimaatdoelstellingen te herzien: “We hebben ons steentje bijgedragen” Het IPCC, het klimaatorgaan van de VN, heeft maandag een zeer alarmerend klimaatrapport gepubliceerd. De VN-deskundigen waarschuwden voor een “code rood voor de mensheid” en riepen de beleidsmakers op tot een “wake-up call”. De boodschap werd in het geheel niet ontvangen door de Australische regering, die er snel vandoor ging. In zijn rapport wijst het […] Lees dit artikel: Australië verwerpt IPCC-rapport en weigert klimaatdoelstellingen te herzien: “We hebben ons steentje bijgedragen”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy