Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Seppe Nobels wint als eerste Belg Het Gouden Kookboek: “Deze prijs gaat me ook in Nederland onder de aandacht brengen”

04/11/2021 - 19:08
"In Amsterdam won Seppe Nobels donderdagavond Het Gouden Kookboek, de belangrijkste culinair-literaire prijs in het Nederlandse taalgebied. Met zijn bestseller Een Kookboek is de Antwerpse chef meteen ook de eerste Belg die de prijs wint."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Topchef Seppe Nobels wint als eerste Belg ooit Het Gouden Kookboek (05/11/2021 - VRT NWS)

De Antwerpse groentenchef Seppe Nobels heeft als eerste Belg ooit Het Gouden Kookboek gewonnen. Dat is een belangrijke Nederlandse prijs die uitgereikt wordt aan het beste kookboek van de Lage Landen. De topchef krijgt de prijs voor zijn boek "Een Kookboek", waaraan hij 10 jaar lang gewerkt heeft. "Het is fantastisch dat ik met dit stukje levenswerk in de prijzen val", reageert Nobels. [naar artikel]


2. Zo shopt chef Seppe Nobels: “Knap dat mijn dochters daarmee bezig zijn, dat staat loodrecht op onze generatie” (16/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Billie vroeg Bekende Vlamingen om hun favoriete shopadresjes te verklappen – allemaal toptips voor je volgende (kerst)shopping. De favorieten van Seppe Nobels? Als hij niet aan het werk is, gaat hij op kerstballenjacht. En áls deze groentechef toch vlees eet, gaat hij naar de juiste slager. [naar artikel]


3. Het kasteel van Seppe Nobels: groene ster combineert vluchtelingenrestaurant met chateau in de Condroz (17/06/2021 - Gazet van Antwerpen)

Seppe Nobels stopt in Graanmarkt 13, Seppe Nobels kookt met vluchtelingen in Instroom, Seppe Nobels opent La Chapelle in de Ardennen. Die ene persoon lijkt overal te zijn en toch slaagt de topchef erin om zijn tijd te verdelen over alle projecten. Wij trokken met hem mee naar Anthisnes in de Condroz en ontdekten waarom hij samen met cultureel ondernemer Joachim Marynen juist daar zijn hart verpand heeft. [naar artikel]


4. ‘Snackmasters’: Seppe Nobels zet zijn tanden in de perfecte Bicky Burger: “Ik heb de code gekraakt” (20/09/2021 - Gazet van Antwerpen)

Voor het eerst waagt groentechef Seppe Nobels (39) zich in de arena van Snackmasters. Kan hij een perfecte kopie maken van een Bicky Burger? “Het was aartsmoeilijk, en toch was ik stiekem wel blij met deze opdracht.” [naar artikel]


5. Seppe Nobels slaagt niet in Leo-opdracht in ‘Snackmasters’ (12/10/2021 - Het Belang van Limburg)

Marcelo Ballardin (39) won gisteren het tweede seizoen van ‘Snackmasters’, maar het was zijn opponent die opviel. Seppe Nobels (39) is de eerste chef die halverwege opgaf en geen snack afleverde. “Werken met chocolade is veel te technisch voor mij.” [naar artikel]


6. Seppe Nobels geeft op in finale ‘Snackmasters’: “Ik ga voor perfectie, dus ik hou de eer aan mezelf” (12/10/2021 - Gazet van Antwerpen)

Marcelo Ballardin (39) heeft maandag het tweede seizoen van ‘Snackmasters’ gewonnen. Het was echter zijn opponent Seppe Nobels (39) die opviel. De Mechelaar is de eerste chef die halverwege opgaf en geen snack, in dit geval een replica van een Leo, afleverde. “Werken met chocolade is veel te technisch voor mij.” [naar artikel]


7. 'Bloemkool hóéft niet met bechamelsaus' (29/03/2019 - De Morgen)

Groentenkok, maar toch geen vegetariër. Seppe Nobels (34) van het Antwerpse Graanmarkt 13 geeft zijn signatuurgerechten prijs in een kookboek waarin groenten de enige hoofdrol spelen. En dat uitgerekend op Wereld Veggie Dag. [naar artikel]


8. Antwerpse sterrenchef Seppe Nobels wordt kasteelheer in Wallonië (20/05/2021 - Het Nieuwsblad)

Seppe Nobels, de eerste chef met een groene Michelinster van het land, opent samen met cultureel ondernemer Joachim Marynen een kasteel in Wallonië. “De laatste wens van de burgemeester.” [naar artikel]


9. Chef-kok Seppe Nobels ontvangt Prijs van de Gelijkheid 2021 (20/04/2022 - Het Nieuwsblad)

Chef-kok Seppe Nobels ontvangt de Prijs van de Gelijkheid 2021. De vzw Curieus beloont de sterrenchef met de erkenning voor verbindende projecten zoals ‘Instroom Academy’ en ‘Restaurant misverstand’ dat recent op tv-zender Eén te volgen was. [naar artikel]


10. EXCLUSIEF. Chef Seppe Nobels en dochter Kaya, die hem veel leert. “Toen zij geboren werd, was ik zelf nog een kind” (08/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Soms moet ík papa afremmen.” In restaurant Instroom werken Seppe (40) en dochter Kaya Nobels (19) zij aan zij. Onafscheidelijk: dat was ooit anders, want Seppe was een afwezige vader. Misschien was het dat dat het gezin een tijd terug even brak? Gelukkig vonden vader en dochter een manier om nu hechter te zijn dan ooit. “In het begin hamerde hij erop dat ik ‘chef’ moet zeggen.” [naar artikel]


11. EXCLUSIEF. Chef Seppe Nobels en dochter Kaya, die in zijn voetsporen volgt. “Ik ben soms stikjaloers op haar” (08/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Soms moet ík papa afremmen.” In restaurant Instroom werken Seppe (40) en dochter Kaya Nobels (19) zij aan zij. Onafscheidelijk: dat was ooit anders, want Seppe was een afwezige vader. Misschien was het dat dat het gezin een tijd terug even brak? Gelukkig vonden vader en dochter een manier om nu hechter te zijn dan ooit. “In het begin hamerde hij erop dat ik ‘chef’ moet zeggen.” [naar artikel]


12. Groentechef Seppe Nobels roept op: “Kook bloemkool niet in gezouten water” (31/01/2019 - Het Belang van Limburg)

De Belgische groentechef Seppe Nobels, onder meer bekend van zijn Antwerps restaurant Graanmarkt 13, heeft een gouden tip voor wie bloemkool kookt. In een interview met Radio 2 raadt hij aan om de groente, die momenteel erg gegeerd is, nooit in gezouten water te bereiden. Ook andere groenten maak je bij voorkeur niet op die manier klaar. Volgens hem mag je het water zelfs helemaal achterwege laten… [naar artikel]


13. Marcelo Ballardin wint ‘Snackmasters’ dankzij Leo-wafeltje: Seppe nobels gaf het zelf op (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Topchef Marcelo Ballardin (39) mag zich vanaf nu ook snackmaster noemen. In de finale van de kookwedstrijd wist de Gents-Braziliaanse topchef van restaurant OAK het best een Leo-wafeltje te imiteren en zo hield hij de Antwerpse groentechef Seppe Nobels (39) af. [naar artikel]


14. Marcelo Ballardin wint ‘Snackmasters’ dankzij Leo-wafeltje: Seppe Nobels verrast kijkers (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Topchef Marcelo Ballardin (39) mag zich vanaf nu ook snackmaster noemen. In de finale van de kookwedstrijd wist de Gents-Braziliaanse topchef van restaurant OAK het best een Leo-wafeltje te imiteren en zo hield hij de Antwerpse groentechef Seppe Nobels (39) af. [naar artikel]


15. Seppe Nobels opent tijdelijk culinair belevingscentrum in Oud Gasthuis: “Lekker eten verbindt mensen met elkaar” (28/09/2023 - Gazet van Antwerpen)

Chef-kok Seppe Nobels is de vijfde intendant van het stadsfestival Construct Europe. De naar Antwerpen uitgeweken Mechelaar opent in januari een tijdelijk culinair belevings- en opleidingscentrum in het Oud Gasthuis in zijn geboortestad. “Ik wil verhalen en herinneringen van Mechelaars en nieuwkomers op een unieke manier samenbrengen”, zegt hij. [naar artikel]


16. Seppe Nobels naar halve finale ‘Snackmasters’ dankzij beste Bicky Burger (20/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Topchefs Seppe Nobels en Sofie Dumont namen het deze week tegen elkaar op in ‘Snackmasters’. De uitdaging was deze keer de meest complexe van allemaal: maak de perfecte Bicky Burger. Het was een moeilijke keuze voor de jury, maar uiteindelijk ging Seppe met de overwinning aan de haal. [naar artikel]


17. Seppe Nobels trekt van leer tegen ontevreden ‘recensenten’: “En zij stonken. Waar kan ik klagen?” (12/06/2019 - Gazet van Antwerpen)

Seppe Nobels, chef-kok én het gezicht van het tv-programma Grillmaster, pikt het niet dat zijn groenterestaurant Graanmarkt 13 afgebroken wordt op TripAdvisor. [naar artikel]


18. De anderstalige ex-studenten van Seppe Nobels zijn al met meer dan honderd: “Wie had gedacht dat ik in zo’n chic restaurant zou terechtkomen?” (25/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

Bij Instroom Academy, onder leiding van chef Seppe Nobels, leren anderstalige nieuwkomers hoe ze een restaurant moeten runnen. Na die intense stage-ervaring is het de bedoeling dat ze in de vele horecazaken die om personeel schreeuwen een carrière uitbouwen. En dat lukt. Zo’n tweeënhalf jaar na de opstart staat de teller al op meer dan honderd. [naar artikel]


19. Seppe Nobels wordt kasteelheer: Antwerpse sterrenchef opent zaak in Wallonië (20/05/2021 - Gazet van Antwerpen)

Seppe Nobels, de eerste chef met een groene Michelinster van het land, opent samen met cultureel ondernemer Joachim Marynen een kasteel in Wallonië. In het dorpje Anthisnes kregen ze carte blanche omdat ze samenwerken met lokale boeren en kwekers. [naar artikel]


20. MEDIAWATCHERS. “Chef-kok Seppe Nobels uit ‘Restaurant Misverstand’ verdient nu al een Kastaar!” (23/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Maandag kon je kijken naar de laatste aflevering van ‘Restaurant Misverstand’, tot grote spijt van de acht medewerkers met jongdementie. Zeven weken lang haalde chef-kok Seppe Nobels het beste in hen naar boven. “Hoe Seppe iedereen van zijn keukenbrigade in de bloemetjes zette, was zo hartverwarmend”, vertelt televisiejournalist Mark Coenegracht in de podcast ‘De Mediawatchers’. “Hij verdient nu al een Kastaar!” Luister hierboven naar de volledige aflevering. [naar artikel]


21. Seppe Nobels staat door ‘Restaurant Misverstand’ anders in het leven: “Ik ben vaak in tranen naar huis gereden” (13/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Leef alsof het je laatste dag is, en wees dankbaar voor de dagen die je nog krijgt.” Voortaan is dit ook het credo van Seppe Nobels (39). De topchef heeft al vele watertjes doorzwommen, maar ‘Restaurant Misverstand’ heeft een diepe indruk op hem gemaakt. Ook omdat hij de ziekte Alzheimer ook van dichtbij heeft meegemaakt. “Over futiliteiten kan ik me écht niet meer druk maken.” [naar artikel]


22. ‘Ottolenghi en ik delen dezelfde waarden: zoveel mogelijk groenten op het bord. Ik droom stilletjes van een samenwerking met hem’ (16/03/2022 - De Morgen)

Terwijl de horeca kreunde onder de coronacrisis, gooide topchef Seppe Nobels (39) het roer helemaal om. Hij verliet Graanmarkt 13, waar hij net een groene Michelinster had gekregen, en begon Instroom, een restaurant waar hij enkel vluchtelingen op de loonlijst heeft. De hobbykok verwende hij met Een kookboek, met de focus op seizoensgroenten. En in Restaurant Misverstand op Eén baat Nobels een restaurant uit met mensen die aan jongdementie lijden. [naar artikel]


23. De nieuwe sous-chefs van Seppe Nobels komen uit alle hoeken van de wereld: 'Kunnen koken doet hen groeien' (18/06/2021 - Knack)

Sinds een dikke week draait pop-uprestaurant Instroom op het Antwerpse Eilandje volop. In de geïmproviseerde keuken staat een bonte mix van nieuwkomers en vluchtelingen. Zij serveren de culinaire verhalen van hun thuisland, chef-kok Seppe Nobels geeft er een Belgische twist aan. 'Het vertrouwen krijgen om je eigen keuken te brengen, dat doet een mens groeien.' [naar artikel]


24. “Terwijl vader de frieten bakt in ossenwit, verwelkomt de zoon je in het restaurant”: de 7 eetadresjes van chef Seppe Nobels (04/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Chef Seppe Nobels van Instroom Academy was onlangs op televisie nog te zien in ‘Restaurant Misverstand’. Dat hij zelf ook graag uit eten gaat is zeker géén misverstand. Aan zijn favoriete adressen zijn heel wat mooie herinneringen verbonden. “Hier kwam ik altijd eten met mijn ouders wanneer ik mijn rapport kreeg”, vertelt de chef. Hij deelt zijn lievelingsplaatsen in Brussel, Antwerpen, Anderlecht, Mechelen en Peru. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!