Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Antwerpen Proeft Boutique is schot in de roos: “Zelf mosselen gaan bij halen in Zeeland”

13/11/2021 - 16:55
"De eerste ‘Antwerpen Proeft Boutique’, de uitgepuurde versie van het bekende culinaire festival, was de eerste dag al een schot in de roos. Meerdere standhouders hadden zich verkeken op de massa en moesten in allerijl eten gaan bij halen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Geen Antwerpen Proeft in de lente, wel Proeft Boutique in het najaar (11/02/2021 - Gazet van Antwerpen)

Het culinair festival Antwerpen Proeft zal dit jaar omwille van de coronacrisis niet plaatsvinden van 13 tot en met 16 mei zoals oorspronkelijk gepland, maar (hopelijk) wel van 11 tot en met 14 november. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De editie van november krijgt de naam Proeft Boutique mee, omdat het gaat om een “op-en-top gezellige en uitgepuurde eindejaarsversie van het gekende Antwerpen Proeft”. [naar artikel]


2. Mosselen met witte wijn, carbonara of in een noedelsalade: Sergio Herman brengt hommage aan de smaak van Zeeland (15/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Mosselen met friet – zo kennen we ze allemaal, maar topkok Sergio Herman wil ons verder doen kijken en dromen. “Dit is liefde voor een van de mooiste smaken die Zeeland te bieden heeft.” [naar artikel]


3. Tweesterrenchef Filip Claeys proeft mosselsauzen uit de supermarkt: “Dit zou ik nooit op mijn mosselen doen” (13/08/2022 - Het Belang van Limburg)

Zomertijd, mosseltijd! Heeft zo’n lekker dampende pot heerlijkheid uit de Noordzee iets extra’s als mosselsaus nodig? “In principe niet: het laatste wat je wil is de heerlijk zilte smaak van de mossel zelf verdoezelen”, zegt tweesterrenchef Filip Claeys van restaurant De Jonkman. Toch puilen de winkelrekken uit met mosselsauzen. Wij lieten Claeys tien soorten proeven. “Sommige zou ik nooit bij mosselen geven.” [naar artikel]


4. Tips van de chef: hoe maak je de lekkerste mosselen klaar? En hoe herken je slechte exemplaren? “De kooktijd is afhankelijk van de grootte” (12/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu het mosselseizoen volop aan de gang is, staan we te popelen om het zwarte goud van de zee zelf weer te gaan proeven. Maar hoe maak je die mosselen het lekkerst klaar? Hoe herken je een slechte mossel? Wat mag je zeker niet doen? En hoeveel mosselen voorzie je per persoon? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke 7 dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. “De mosselen moeten mooi blinken en niet te nat zijn.” [naar artikel]


5. Even lekker als op restaurant: hoe maak je de beste mosselen klaar? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt 7 tips. “Zo wordt het simpel” (12/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu het mosselseizoen volop aan de gang is, staan we te popelen om het zwarte goud van de zee zelf weer te gaan proeven. Maar hoe maak je die mosselen het lekkerst klaar? Hoe herken je een slechte mossel? Wat mag je zeker niet doen? En hoeveel mosselen voorzie je per persoon? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke 7 dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. “De mosselen moeten mooi blinken en niet te nat zijn.” [naar artikel]


6. Hoe maak je mosselen zelf het lekkerst klaar? Sterrenchef tipt: “Je koopt ze beter bij de visboer dan in de supermarkt” (13/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wanneer het mosselseizoen van start gaat, staan we als Belgen te popelen om het zwarte goud van de zee als eerste te gaan proeven. Ook dit jaar is het weer zover. De ideale aanleiding om met sterrenchef Syrco Bakker de perfecte bereiding van mosselen te bespreken. Hoe weet je of een mossel slecht is? Wat is het (smaak)verschil tussen bouchot en Zeeuwse mosselen? En hoe reinig je ze het best? “Soms wacht je beter iets langer in het seizoen om ze te eten.” [naar artikel]


7. Wij gaan op zoek naar de lekkerste mosselen-friet: vanwaar komt de liefde van de Belg voor mosselen? (12/09/2019 - Gazet van Antwerpen)

Mosselen, we kijken er elke zomer opnieuw naar uit. Ze horen in ons kookboek als mayonaise bij frieten. En ja, die willen we er in dit klassiek gerecht ook wel bij. Waar komt die liefde vandaan en waar eet je de lekkerste mosselen in de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. Je kan jouw stem uitbrengen via www.gva.be/delekkerste. [naar artikel]


8. Taartjes én toasts: kattencafé MAU in Genk wordt ook vegan lunchspot: “Schot in de roos” (31/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Het populaire kattencafé MAU in Genk serveert voortaan ook vegan lunch, naast taart, gebakjes en custom cakes. Volgers uitbaters Yeliz en Dries werd de vraag van de klanten steeds groter: “Onze mediterraanse panini was op dag één al een schot in de roos.” [naar artikel]


9. Winteraanwinst Kamil Piatkowski blijkt schot in de roos bij AA Gent: “Ik speel liever niet als een krijger” (09/03/2023 - Gazet van Antwerpen)

Niet alleen Gift Orban, ook die andere winteraanwinst bij AA Gent blijkt een schot in de roos. Red Bull Salzburg-huurling Kamil Piatkowski (22), een verdediger met ballen. Met littekens zelfs, sinds hij Buffalo is. En met tatoeages. Die vormen het beginpunt van een verrassende monoloog over dood en leven. “In de week voor de match tegen Genk huilde ik 24 op 7.” [naar artikel]


10. Mosselen wachten niet op heropening restaurants: eerste mosselen geoogst in Zeeland (26/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

In het Zeeuwse mosseldorp Bruinisse zijn de eerste mosselen van dit seizoen geoogst. Dat deed de Zeeuwse mosselkweker Jan Bout. Het gaat om... [naar artikel]


11. Waar eet je de lekkerste mosselen-friet? Nomineer jouw favoriet (12/09/2019 - Gazet van Antwerpen)

Mosselen, we kijken er iedere zomer opnieuw naar uit. Waar eet jij de lekkerste mosselen van de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. [naar artikel]


12. “Ik ben gemakkelijk, jij ook?”: deze openingszinnen werken het best bij mannen (03/12/2019 - Het Laatste Nieuws)

Wanneer mannen een gesprek openen met een openingszin is dat vaak geen schot in de roos. Van “hey poes, gaan we een toereke doen?” tot “mag ik een... [naar artikel]


13. Nieuwe postgraduaat rond hoofdbegaafdheid is schot in de roos: “Zelfs al mensen op de wachtlijst gezet” (16/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het nieuwe postgraduaat rond hoogbegaafdheid blijkt aan Hogeschool PXL een schot in de roos. De dertig plaatsen waren meteen ingevuld, waarna er nog eens vijf extra plaatsen werden vrijgemaakt en een wachtlijst werd geopend. “Op voorhand weet je nooit in welke mate een opleiding succesvol zal zijn, in dit geval was er vanuit het werkveld veel vraag was naar professionalisering rond hoogbegaafdheid in de klas”, vertelt coördinator Michelle Dewulf. [naar artikel]


14. Nieuwe postgraduaat rond hoogbegaafdheid is schot in de roos: “Zelfs al mensen op de wachtlijst gezet” (16/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het nieuwe postgraduaat rond hoogbegaafdheid blijkt aan Hogeschool PXL een schot in de roos. De dertig plaatsen waren meteen ingevuld, waarna er nog eens vijf extra plaatsen werden vrijgemaakt en een wachtlijst werd geopend. “Op voorhand weet je nooit in welke mate een opleiding succesvol zal zijn. In dit geval was er vanuit het werkveld veel vraag was naar professionalisering rond hoogbegaafdheid in de klas”, vertelt coördinator Michelle Dewulf. [naar artikel]


15. Gezin van Dominiek en Evi beleeft moment van euforie wanneer ze hun ‘Extreme makeover’- huis te zien krijgen: “Een schot in de roos” (05/11/2022 - Het Belang van Limburg)

In de zesde aflevering van Extreme makeover nam James Cooke het huis van Evi, Dominiek, Lina en Lenn uit Boortmeerbeek onder de handen. De renovatie van hun huis stopte abrupt toen 12 jaar geleden Lenn geboren werd met een nog onverklaarbare beperking. Het gevolg was een woning die een ferme upgrade nodig had. En dat is exact wat James en de uitgebreide ploeg van vrienden en familie het gezin cadeau deed.“Een schot in de roos”, klinkt het bij de dolgelukkige Evi. [naar artikel]


16. Eerste Burchtloop is schot in de roos (21/06/2019 - Het Belang van Limburg)

Brustem heeft er een topevenement bij. De eerste editie van de Burchtloop was een schot in de roos. “Met ruim vijfhonderd deelnemers overtrof dit onze stoutste verwachtingen”, zei Jaak Peyls van het organiserend comité na afloop. [naar artikel]


17. Meer dan 650 aanwezigen op eerste interactieve jobbeurs van Federale Politie Antwerpen: “Voor ieder wat wils” (18/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

Een crimescene onderzoeken, interventie van de speciale eenheden volgen en het waterkanon, … Het zijn slechts enkele activiteiten op de allereerste jobdag van de Federale Politie Antwerpen. Meteen ook een schot in de roos: maar liefst 650 geïnteresseerden kwamen zaterdag een kijkje nemen. “Overdonderd door de vele jobmogelijkheden bij politie”, klinkt het. [naar artikel]


18. Chef Luc Bellings proeft 15 verschillende purees uit de supermarkt en deelt een 2/10 én een 10/10 uit: “Smeuïge en romige puree” (12/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Niets Vlaamser dan een avondmaaltijd met een goede schep puree erbij. De aardappelen met al dan niet nog groenten eronder zijn door iedereen geliefd en makkelijk zelf te maken. Toch bieden ook supermarkten een groot aanbod van aardappel-, spinazie- en wortelpuree aan. Zit daar een versie tussen die even vers proeft? Luc Bellings test het uit, proeft er 15 binnen die drie categorieën én deelt tips om zelf de beste puree op tafel te zetten. “Deze puree is precies karton!” [naar artikel]


19. Eerste grote jeugdfuif van Limburg is schot in de roos: “Eindelijk mogen we weer knallen” (20/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Amper een weekje tijd hadden de KLJ-Jongens van Beek nodig om hun eerste fuif in lange tijd te organiseren. “Alleen de naam zelf was nog sneller gevonden: Knaldrank”, aldus Nick Hertogs van de organiserende jeugdvereniging. [naar artikel]


20. Proef vanaf nu eerste Belgische mosselen uit zeeboerderij van Colruyt Group: “Ze smaken smeuïg én er zit geen zand in” (21/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Niet toevallig op de nationale feestdag heeft Colruyt Group in Oostende zijn Belgische mosselen gelanceerd. Die zijn geoogst in de eerste commerciële zeeboerderij, op zo’n 5 kilometer voor de Belgische kust. “De komende maanden halen we zo’n 10 à 15 ton hangcultuurmosselen boven”, zegt Colruyt Group-CEO Stefan Goethaert. Hij legt uit waar je de lekkernij kan kopen – niét in de Colruyt-supermarkten zelf alvast – en hoeveel ze kosten. [naar artikel]


21. Elke Clijsters en darter Mike De Decker gaan uit elkaar: “We zijn beter als vrienden” (20/07/2023 - Gazet van Antwerpen)

Elke Clijsters (38), bekend van De bachelorette en als de jongere zus van Kim Clijsters, is niet langer samen met profdarter Mike De Decker (27). Dat maakt de ex-tennisster zelf bekend op Instagram. De twee vormden sinds ongeveer een jaar een koppel, maar hun liefde bleek dus geen schot in de roos. [naar artikel]


22. PROMOJAGERS SUPERTIP. Supermarkten voeren mosseloorlog: In deze winkel moet je zijn voor de goedkoopste mosselen (16/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Mosselen met frietjes, veel Belgischer wordt het niet. Maar waar vind je de goedkoopste mosselen? Net zoals vorig jaar in juni zijn de Belgische supermarktketens een prijzenoorlog gestart op vlak van Zeeuwse “Super” mosselen. Albert Heijn zet ze op dit moment met de laagste prijs in de winkelrekken, maar andere winkelketens doen ook hun best. [naar artikel]


23. Erfgoeddag in Riemst: een schot in de roos. (21/04/2024 - Het Belang van Limburg)

De jaarlijkse Erfgoeddag op zondag 21 april was in Riemst zonder meer een schot in de roos. Met een gelimiteerd aantal van 150 belangstellenden voor een exclusief bezoek aan mergelgroeve De Grote Berg in Zichen-Zussen-Bolder en zowat 100 deelnemers aan de historische wandelingen in Millen mogen de gemeentelijke organiserende diensten terugblikken op een geslaagde dag. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!