Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 May 2022
09:17 uur

Parijs beperkt snelheid e-steps tot 10 kilometer per uur

De Tijd

15/11/2021 - 18:54

18:40 Het stadsbestuur van Parijs begrenst de snelheid van elektrische steps. In parken, voetgangersgebieden en rond scholen mogen de e-steps nog maar 10 kilometer per uur.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Snelheid van steps in heel Parijs beperkt tot 10 kilometer per uur (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Parijs wordt vanaf december de snelheid van de elektrische step voortaan automatisch beperkt tot 10 kilometer per uur. Dat heeft het stadsbestuur donderdag aangekondigd. Die maatregel geldt voor heel Parijs, behalve op grote verbindingswegen.
  [naar artikel]
 2. Snelheid van steps in heel Parijs beperkt tot 10 kilometer per uur (25/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Parijs wordt vanaf december de snelheid van de elektrische step voortaan automatisch beperkt tot tien kilometer per uur. Dat heeft het stadsbestuur donderdag aangekondigd. Dat maatregel geldt voor heel Parijs, behalve op grote verbindingswegen.
  [naar artikel]
 3. Snelheid van elektrische steps in Parijs beperkt tot 10 km/uur (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In verschillende delen van Parijs wordt de snelheid van de elektrische step voortaan automatisch beperkt tot tien kilometer per uur. De drie belangrijkste verhuurmaatschappijen hebben die maatregel maandag ingevoerd.
  [naar artikel]
 4. Snelheid van elektrische steps in Parijs beperkt tot 10 km per uur (15/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  In verschillende delen van Parijs wordt de snelheid van de elektrische step voortaan automatisch beperkt tot tien kilometer per uur. De drie belangrijkste verhuurmaatschappijen hebben die maatregel maandag ingevoerd.
  [naar artikel]
 5. Parijs zet rem op elektrische steps (07/06/2019 - De Morgen)
  Parijs verbiedt het parkeren van steps op het voetpad en beperkt de snelheid. De nieuwe regels moeten orde scheppen in de chaos van de 20.000 steps in de Franse hoofdstad.
  [naar artikel]
 6. Elektrische step haalt snelheid tot 104 kilometer per uur: snelheidsbegrenzer uitschakelen blijkt koud kunstje (12/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  104 kilometer per uur. Zo snel kon een opgevoerde elektrische step die de Mechelse politie dinsdag uit het verkeer haalde. Elektrische steps hebben een begrenzer die de topsnelheid beperkt tot 25 km per uur. Maar in vijf minuten heb je dat systeem eruit. “Zoiets uitroeien is onmogelijk”, zegt een verkoper van elektrische steps. “Maar het gebeurt wel steeds minder.”
  [naar artikel]
 7. Maar tien kilometer per uur meer met step (26/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Parijs wordt vanaf december de snelheid van de elektrische step automatisch beperkt tot tien kilometer per uur. De maatregel geldt voor heel Parijs, behalve op grote verbindingswegen.
  [naar artikel]
 8. Burgemeester verbiedt parkeren van elektrische steps op voetpaden in Parijs (06/06/2019 - Metro)
  De Parijse burgemeester Anne Hidalgo (PS) heeft een parkeerverbod aangekondigd voor elektrische steps op de voetpaden van de Franse hoofdstad, en heeft de operatoren van de deelsteps gevraagd om de snelheid ervan te beperken. Zij hoopt dat deze en andere maatregelen “vanaf begin juli” van kracht kunnen gaan. De steps “zullen moeten parkeren op de parkeerplaatsen op de straat, die al worden gebruikt door gemotoriseerde tweewielers en auto’s”, zei Hidalgo tijdens een persconferentie. De stad stelde exploitanten ook voor om de snelheid van de tweewielers terug te brengen tot 20 kilometer per uur in heel Parijs, en zelfs 8 kilometer in voetgangerszones. Hidalgo voegde toe dat er een verbod op de voertuigen in “alle parken en tuinen” van de stad zal komen, en dat men het dragen van een helm zal aanraden. De elektrische deelsteps deden een jaar geleden hun intrede in de Franse hoofdstad, en zijn intussen met meer dan 20.000. Een regelgevend kader bestaat er echter nog niet. Net als Bordeaux, Lyon en Straatsburg wacht Parijs de goedkeuring af van een kaderwet over mobiliteit, die het parlement momenteel bespreekt. Die wet zal steden toelaten om nieuwe deelsystemen voor vervoersmiddelen, zoals fietsen, Segways en elektrische steps, te reguleren. In afwachting van de goedkeuring vroeg Hidalgo aan de operatoren om “hun vloot niet uit te breiden”. Hoewel er geen officiële cijfers bestaan over het aantal ongevallen in Parijs met elektrische steps waarbij voetgangers betrokken waren, haalden ze de afgelopen tijd verschillende keren de kranten. Bron: Belga   Het bericht Burgemeester verbiedt parkeren van elektrische steps op voetpaden in Parijs verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Politie Dilbeek vernietigt twee illegale elektrische steps: “Niet alle steps zijn goedgekeurd om op de Belgische wegen te gebruiken” (18/08/2020 - VRT NWS)
  In Dilbeek heeft de politie met akkoord van het parket Halle-Vilvoorde twee illegale elektrische steps vernietigd. Eén van de twee steps haalde een snelheid van meer dan 70 kilometer per uur. De eigenaar betaalde er 1.800 euro voor. Maar niet alle elektrische steps die verkocht worden, zijn gehomologeerd om op onze wegen te rijden, zegt de politie.
  [naar artikel]
 10. Burgemeester Parijs verbiedt parkeren van elektrische steps op voetpad en wil dat snelheid naar beneden gaat (06/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Parijse burgemeester Anne Hidalgo (PS) heeft een parkeerverbod aangekondigd voor elektrische steps op de voetpaden van de Franse hoofdstad, en...
  [naar artikel]
 11. Parijs duldt geen hogere snelheid dan 30 kilometer per uur; beperking wordt de nieuwe realiteit van de Europese stad (01/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Parijs duldt geen hogere snelheid dan 30 kilometer per uur; beperking wordt de nieuwe realiteit van de Europese stad Op het grondgebied van de stad Parijs geldt voortaan een snelheidsbeperking tot 30 kilometer per uur. Met die beslissing wil het stadsbestuur van Parijs verscheidene doelstellingen bereiken. In de eerste instantie willen de autoriteiten de verkeersveiligheid op het grondgebied van de Franse hoofdstad verbeteren. Maar daarnaast moet de maatregel ook de geluidshinder terugdringen, terwijl tevens […] Lees dit artikel: Parijs duldt geen hogere snelheid dan 30 kilometer per uur; beperking wordt de nieuwe realiteit van de Europese stad
  [naar artikel]
 12. Elektrische step haalt snelheid tot 104 km per uur: snelheidsbegrenzer uitschakelen blijkt koud kunstje (12/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  104 km per uur. Zo snel kon een opgevoerde elektrische step die de Mechelse politie dinsdag uit het verkeer haalde. Elektrische steps hebben een begrenzer die de topsnelheid beperkt tot 25 km per uur. Maar in vijf minuten heb je dat systeem eruit. “Zoiets uitroeien is onmogelijk”, zegt een verkoper van elektrische steps. “Maar het gebeurt wel steeds minder.”
  [naar artikel]
 13. Elektrische step haalt snelheid tot 104 km per uur: snelheidsbegrenzer uitschakelen blijkt koud kunstje (12/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  104 km per uur. Zo snel kon een opgevoerde elektrische step die de Mechelse politie dinsdag uit het verkeer haalde. Elektrische steps hebben een begrenzer die de topsnelheid beperkt tot 25 km per uur. Maar in vijf minuten heb je dat systeem eruit. “Zoiets uitroeien is onmogelijk”, zegt een verkoper van elektrische steps. “Maar het gebeurt wel steeds minder.”
  [naar artikel]
 14. Oerend hard: Dylan van Baarle zorgt voor snelste Parijs-Roubaix ooit en doet daarmee beter dan oude record van Belg (17/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Dylan van Baarle heeft met zijn zege in Parijs-Roubaix ook voor een nieuw record gezorgd. Nooit eerder was er een Helleklassieker die sneller werd afgewerkt: Van Baarle won de wedstrijd met een gemiddelde snelheid van 45,792 kilometer per uur. Daarmee was hij ruim een halve kilometer per uur sneller dan het record dat Greg Van Avermaet in 2017 had neergezet: onze landgenoot won toen met een gemiddelde snelheid van exact 45,2 kilometer per uur.
  [naar artikel]
 15. Antwerpse politie nam al 90 elektrische steps in beslag, waarvan één 112 km per uur haalde (20/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse politie nam sinds midden vorig jaar al negentig elektrische steps uit het verkeer. Eén van die steps haalde een snelheid van 112 km per uur. De politie zoekt samen met het parket naar hoe ze dit soort voertuigen definitief uit het verkeer kunnen halen.
  [naar artikel]
 16. Nederlander rijdt met snelheid van 102 km/u door Waaslandtunnel (09/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse politie heeft zondag een Nederlander betrapt die met een snelheid van 102 kilometer per uur door de Waaslandtunnel reed. De toegelaten snelheid in de tunnel bedraagt slechts de helft: 50 kilometer per uur. Hij had bovendien ook een ander voertuig ingehaald, wat verboden is.
  [naar artikel]
 17. Nieuw op 1 juli – Frankrijk verlaagt snelheid op gewestwegen naar 80 kilometer per uur (27/06/2018 - Metro)
  Wie de komende weken met vakantie vertrekt naar Frankrijk, is gewaarschuwd: vanaf 1 juli mag er op de secundaire wegen nog maximum 80 kilometer per uur gereden worden in plaats van 90. De nieuwe maximumsnelheid geldt voor 400.000 kilometer aan gewestwegen. De nieuwe regeling geldt voor secundaire wegen in twee richtingen zonder fysieke scheiding, zoals vangrails. De maatregel werd begin dit jaar aangekondigd, en moet het aantal verkeersdoden op de Franse wegen naar beneden halen. Een meerderheid van de Fransen is gekant tegen de nieuwe snelheidslimiet: uit een peiling in april bleek dat 76 procent tegen de maatregel is. Maar volgens premier Edouard Philippe zullen jaarlijks 300 tot 400 mensenlevens gered worden door de nieuwe snelheidslimiet. Ter vergelijking: in Vlaanderen is de snelheid op gewestwegen beperkt tot 70 kilometer per uur, in Wallonië en Brussel tot 90 kilometer per uur. bron: Belga Het bericht Nieuw op 1 juli – Frankrijk verlaagt snelheid op gewestwegen naar 80 kilometer per uur verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Renault gaat snelheid van auto’s beperken tot 180 kilometer per uur (26/04/2021 - Express)
  Renault wil de snelheid van zijn nieuwe wagens beperken tot 180 kilometer per uur. Dat maakte de CEO van de Franse autobouwer, Luca de Meo, vrijdag bekend tijdens de algemene vergadering van de groep. Het Zweedse Volvo voerde dezelfde limiet vorig jaar al in. De Meo benadrukte dat meer dan een derde van de verkeersongevallen […] Lees dit artikel: Renault gaat snelheid van auto’s beperken tot 180 kilometer per uur
  [naar artikel]
 19. Gebroken armen en tanden: Amerikanen klagen bedrijven achter deelsteps aan (23/10/2018 - De Morgen)
  In Amerika klagen verschillende mensen Bird en Lime, de bedrijven achter elektrische deelsteps, aan. De populaire steps racen aan een hoge snelheid tussen de massa en veroorzaken zo wel eens een ongeval. Brussel, dat de steps sinds kort ook heeft, kijkt beter uit.
  [naar artikel]
 20. Snelheidslimiet voor monowheels, e-steps en e-skateboards van 18 naar 25 km/u (21/04/2018 - VRT NWS)
  De maximale snelheid van voortbewegingstoestellen zoals monowheels en e-steps zal verhoogd worden van 18 naar 25 km/u. Dat heeft minister van Mobiliteit Bellot (MR) geantwoord op een parlementaire vraag van Kamerlid Jef Van den Bergh (CD&V). Heel wat voortbewegingstoestellen kunnen vandaag sneller dan 18 km/u rijden. Dankzij de aanpassing zullen zij nu zonder problemen de openbare weg op kunnen.
  [naar artikel]
 21. De snelste ter wereld: SSC Tuatara haalt gemiddelde topsnelheid van 508,7 kilometer per uur (20/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse sportwagenfabrikant SSC heeft het snelheidsrecord voor een productieauto verbroken met de Tuatara. De gemiddelde snelheid op een afgesloten traject in Nevada bedroeg 508,7 kilometer per uur. Het is de eerste wagen ooit die je in de showroom kan kopen en waarmee je de openbare weg op mag die een snelheid haalt van meer dan 500 kilometer per uur.
  [naar artikel]
 22. Stockholm wil minder elektrische steps in de stad (09/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Zweedse hoofdstad Stockholm gaat het aantal elektrische steps in de stad vanaf volgend jaar met de helft verminderen. Zo zouden de steps voor te veel overlast zorgen. Het aantal toegelaten verhuurbedrijven voor steps daalt van acht naar drie. Het cijfer steps dat vrij gebruikt kan worden zal vanaf 1 januari van 23.000 naar 12.000 dalen, met een maximum van 4.000 stuks per verhuurder.
  [naar artikel]
 23. Verplaatsbare flitspaal verlaagt gemiddelde snelheid aan school met bijna 10 kilometer per uur (08/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Uit een studie van verkeersinstituut Vias blijkt dat heel wat meer bestuurders zich aan de maximale snelheid houden in schoolomgevingen als er gebruik wordt gemaakt van een verplaatsbare superflitspaal. Bij een analyse aan een basisschool in Edegem bleek dat zonder flitspaal maar 21 procent zich aan de maximale snelheid hield. Mét de flitspaal steeg dat naar 53 procent. De gemiddelde snelheid daalde met zo’n 10 kilometer per uur.
  [naar artikel]
 24. Nederlandse politie plukt omgebouwd 25 km-racemonster van de weg (03/04/2019 - Metro)
  De politie heeft woensdag in Maastricht een 25 kilometer-auto van de weg gehaald, die in werkelijkheid harder dan 100 km/u kon rijden. Het was een bestelauto waarvan de snelheid wordt beperkt tot 25 kilometer per uur, en vervolgens door de Rijksdienst voor het Wegverkeer als zodanig wordt gekeurd. De snelheid van zo’n auto wordt feitelijk beperkt door twee bouten die onder het gaspedaal worden aangebracht, waardoor het pedaal niet ver kan worden ingetrapt. In het van de weg geplukte voertuig bleken die originele bouten te zijn vervangen door kortere bouten. Daardoor kon flink gas worden gegeven. Omdat de auto ook een automatische versnellingsbak had, kon de teller makkelijk de 100 passeren. De politie heeft het voertuig in beslag genomen. bron: Belga   Het bericht Nederlandse politie plukt omgebouwd 25 km-racemonster van de weg verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Nederlandse politie plukt omgebouwd 25 km-racemonster van de weg (03/04/2019 - Metro)
  De politie heeft woensdag in Maastricht een 25 kilometer-auto van de weg gehaald, die in werkelijkheid harder dan 100 km/u kon rijden. Het was een bestelauto waarvan de snelheid wordt beperkt tot 25 kilometer per uur, en vervolgens door de Rijksdienst voor het Wegverkeer als zodanig wordt gekeurd. De snelheid van zo’n auto wordt feitelijk beperkt door twee bouten die onder het gaspedaal worden aangebracht, waardoor het pedaal niet ver kan worden ingetrapt. In het van de weg geplukte voertuig bleken die originele bouten te zijn vervangen door kortere bouten. Daardoor kon flink gas worden gegeven. Omdat de auto ook een automatische versnellingsbak had, kon de teller makkelijk de 100 passeren. De politie heeft het voertuig in beslag genomen. Bron: Belga   Het bericht Nederlandse politie plukt omgebouwd 25 km-racemonster van de weg verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Nederlandse politie plukt omgebouwd 25 km-racemonster van de weg (04/04/2019 - Metro)
  De politie heeft woensdag in Maastricht een 25 kilometer-auto van de weg gehaald, die in werkelijkheid harder dan 100 km/u kon rijden. Het was een bestelauto waarvan de snelheid wordt beperkt tot 25 kilometer per uur, en vervolgens door de Rijksdienst voor het Wegverkeer als zodanig wordt gekeurd. De snelheid van zo’n auto wordt feitelijk beperkt door twee bouten die onder het gaspedaal worden aangebracht, waardoor het pedaal niet ver kan worden ingetrapt. In het van de weg geplukte voertuig bleken die originele bouten te zijn vervangen door kortere bouten. Daardoor kon flink gas worden gegeven. Omdat de auto ook een automatische versnellingsbak had, kon de teller makkelijk de 100 passeren. De politie heeft het voertuig in beslag genomen. Bron: Belga   Het bericht Nederlandse politie plukt omgebouwd 25 km-racemonster van de weg verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Smogalarm: maximumsnelheid komende dagen naar 90 km/u (24/03/2022 - De Tijd)
  16:33 Vrijdag en zaterdag is in Vlaanderen het smogactieplan van kracht. De maximaal toegelaten snelheid op veel snelwegen wordt vanaf vrijdagochtend beperkt tot 90 kilometer per uur.
  [naar artikel]
 28. Vooral openbaar vervoer voelt succes elektrische step (11/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Meer dan in Parijs vervangen elektrische steps in Brussel ritten met de auto. Dat geldt vooral voor de private steps, blijkt uit een online bevraging van Brussel Mobiliteit, waarover De Standaard en Le Soir woensdag berichten.
  [naar artikel]
 29. Vooral openbaar vervoer voelt succes elektrische step (11/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan in Parijs vervangen elektrische steps in Brussel ritten met de auto. Dat geldt vooral voor de private steps, blijkt uit een online bevraging van Brussel Mobiliteit, waarover De Standaard en Le Soir woensdag berichten.
  [naar artikel]
 30. Met 137 kilometer per uur over Dijleweg (27/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Tijdens een snelheidscontrole op de Dijleweg in Bonheiden heeft de politie dinsdagnamiddag een bestuurder betrapt die met een snelheid van 137 kilometer per uur reed. Op de Dijleweg mag maximaal 70 kilometer per uur worden gereden. De politie controleerde er de snelheid van 251 voertuigen. Tien chauffeurs reden te snel. De betrapte laagvlieger mag zich binnenkort voor de politierechtbank verantwoorden en riskeert een rijverbod en een fikse boete.
  [naar artikel]
 31. 47 voertuigen geflitst in Geetbets (26/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bij een snelheidscontrole in de Verdaelstraat zijn vrijdag 47 hardrijders tegen de lamp gelopen. De hoogst geregistreerde snelheid in deze straat waar de snelheid beperkt is tot 50 km/uur per uur was 81 km/uur. In de Leeuwbeekstraat waar 70 km/uur mag worden gereden, zijn 2 bestuurders betrapt op overdreven snelheid. Eén van hen reed 95 km/uur.
  [naar artikel]
 32. Bijna overal in Parijs maximumsnelheid van 30 km/u (30/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het verkeer in Parijs moet zich voortaan in vrijwel heel de stad houden aan een nieuwe maximale snelheid van 30 kilometer per uur. De regel, die eerder al op 60 procent van de wegen gold, moet de leefbaarheid in de Franse hoofdstad ten goede komen. De snelheidsverlaging komt er na een bevraging door de stad.
  [naar artikel]
 33. Trend in de stad: “Iedere week komen er steps bij in het straatbeeld” (15/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Elektrische steps lijken in Antwerpen steeds meer hun plaats te veroveren. De deelsteps van ‘Bird’, die in oktober gelanceerd zijn, duiken overal op. Maar ook de verkoop van elektrische steps doet het erg goed.
  [naar artikel]
 34. Snelheid op Antwerpse Ring vanaf 2025 verlaagd tot 80 kilometer per uur (29/03/2019 - De Morgen)
  De snelheid op de Antwerpse Ring zal vanaf 2025 wellicht verlaagd worden tot 80 kilometer per uur. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen. Momenteel mag je nog - afhankelijk van de plaats en het moment - 100 of 90 kilometer per uur rijden. 
  [naar artikel]
 35. Maximale snelheid op Nederlandse snelwegen voortaan 100 kilometer per uur (12/11/2019 - De Morgen)
  In de strijd tegen stikstof gaat de snelheid op de Nederlandse snelwegen overal omlaag naar 100 kilometer. Op wegen waar een maximumsnelheid geldt van 130, mag straks alleen tussen 19 uur en 6 uur zo hard worden gereden.
  [naar artikel]
 36. Vijftig snelheidsovertredingen in Geetbets (08/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bij een snelheidscontrole op de Grote Steenweg zijn donderdag 50 hardrijders betrapt. De hoogst geregistreerde snelheid bedroeg er 109 km per uur terwijl de snelheid er beperkt is tot 70 km per uur. In de Borgloonstraat zijn 30 snelheidsovertredingen vastgesteld. In de Glabbeekstraat waar tijdens de controle 230 auto’s passeerden hielden alle chauffeurs zich aan de toegelaten snelheid. (tb)
  [naar artikel]
 37. Renault gaat snelheid van auto’s beperken tot 180 kilometer per uur (24/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Renault wil de snelheid van zijn nieuwe wagens beperken tot 180 kilometer per uur. Dat maakte de CEO van de Franse autobouwer, Luca de Meo, vrijdag bekend tijdens de algemene vergadering van de groep. Het Zweedse Volvo voerde dezelfde limiet vorig jaar al in.
  [naar artikel]
 38. Renault gaat snelheid van auto's beperken tot 180 kilometer per uur (24/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Renault wil de snelheid van zijn nieuwe wagens beperken tot 180 kilometer per uur. Dat maakte de CEO van de Franse autobouwer, Luca de Meo, vrijdag bekend tijdens de algemene vergadering van de groep. Het Zweedse Volvo voerde dezelfde limiet vorig jaar al in.
  [naar artikel]
 39. Nederlander in Lamborghini vlamt met 222 kilometer per uur op Franse snelweg (01/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een 29-jarige Nederlander heeft afgelopen weekend zijn rijbewijs moeten inleveren na een fikse snelheidsovertreding in Frankrijk. De door hem bestuurde Lamborghini Urus werd op de snelweg Parijs-Bordeaux geflitst met een snelheid van 222 kilometer per uur, melden Franse media.
  [naar artikel]
 40. Parijs perkt elektrische deelsteps verder in (30/07/2019 - De Standaard)
  Ook bij ons zijn ze populair, de deelsteps, maar Parijs heeft er eerder zijn buik van vol. De regels voor de e-steps worden strenger. Sinds vandaag mag parkeren op het trottoir niet meer in Parijs. En een nationaal rijverbod voor het voetpad komt er ook aan.
  [naar artikel]
 41. Smogalarm: morgen en overmorgen snelheidsbeperking tot 90 km/uur op verschillende snelwegen (24/03/2022 - VRT NWS)
  Vanwege te hoge concentraties fijn stof in de lucht geldt vanaf morgenochtend 6 uur smogalarm in heel het land. Dat betekent dat de maximaal toegelaten snelheid op grote delen van de autosnelwegen en ringwegen tijdelijk beperkt wordt tot 90 kilometer per uur. De snelheidsbeperking zal duidelijk worden aangegeven via vaste en dynamische verkeersborden. Ook zaterdag zal je op veel snelwegen niet sneller dan 90 kilometer per uur mogen rijden.
  [naar artikel]
 42. Koe op wandel houdt zich aan de snelheid (23/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vrijdagmorgen was er op Schanker in Essen een koe op wandel. Ze keek enigszins wat verbaasd op toen er een automobiliste passeerde. Maar het moet gezegd: de koe hield zich wel keurig aan de snelheid, want de snelheidsmeter gaf een snelheid van 19 kilometer per uur aan. De koe kreeg dan ook een lachend gezichtje van het verkeersbord.
  [naar artikel]
 43. E-steps strenger gereglementeerd: parkeerzones voor steps en onder de 16 jaar niet meer op de openbare weg (17/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  Monowheels, hoverboards, segways maar vooral e-steps zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Vooral in steden. Vaak tot ergernis van andere weggebruikers. Vooral omdat die steps overal worden achtergelaten. Daarom heeft de overheid nu duidelijke spelregels vastgelegd. Zo komen er “drop off”-zones, een leeftijdsbeperking, een verbod om op het voetpad te rijden of om een passagier mee te nemen.
  [naar artikel]
 44. Koe op wandel, maar ze houdt zich aan de snelheid (23/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Deze koe was vrijdagmorgen op stap op Schanker in Essen. Ze keek enigszins wat verbaasd op toen er een automobiliste passeerde. Maar het moet gezegd: de koe hield zich wel keurig aan de snelheid, want de snelheidsmeter gaf een snelheid van 19 kilometer per uur aan. De koe kreeg dan ook een lachend gezichtje van het verkeersbord.
  [naar artikel]
 45. No-gozones en no-parkzones voor deelsteps in ’t stad, snelheid op de Meir wordt beperkt tot 8 km/u (14/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De stad Antwerpen wil nog voor de zomer no-gozones en no-parkzones invoeren voor deelsteps. De snelheid van de deelsteps zouden ook beperkt worden naar 8 km/u in voetgangerszones, zoals op de Meir.
  [naar artikel]
 46. U mag voortaan 25 kilometer per uur rijden met een monowheel (21/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  De maximumsnelheid van toestellen zoals monowheels en e-steps zal verhoogd worden van 18 naar 25 kilometer per uur. Dat heeft minister van Mobiliteit Bellot (MR) geantwoord op een parlementaire vraag van Kamerlid Jef Van den Bergh (CD&V). Heel wat van die toestellen kunnen vandaag sneller dan 18 kilometer per uur rijden. Dankzij de aanpassing zullen zij nu zonder problemen de openbare weg op kunnen.
  [naar artikel]
 47. Deze nieuwe verkeersregels komen eraan voor e-steps (20/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Kamercommissie Mobiliteit heeft woensdag unaniem het licht op groen gezet voor een wetsvoorstel dat het gebruik van elektronische steps in het verkeer regelt. Er komt een leeftijdsgrens van zestien jaar en e-steps mogen niet op het voetpad rijden. Binnenkort moet de plenaire Kamer zich nog over de tekst buigen.
  [naar artikel]
 48. Lime rolt elektrische steps uit in Brussel en Antwerpen (16/11/2018 - Metro)
  Lime heeft de stap naar België gezet. De elektrische deelsteps van de Amerikaanse start-up zijn vanaf vandaag beschikbaar in Brussel en Antwerpen. In de hoofdstad zijn 500 steps voorhanden, de Scheldestad moet zich tevreden stellen met een 50-tal tweewielers. Het Amerikaanse bedrijf is in Europa ook al in Berlijn, Madrid en Parijs actief. Met de intrede in België werd even gewacht, maar na de komst van de concurrenten Trotty en Bird in september was de overstap enkel een kwestie van tijd. Scannen, rijden en wegzetten Lime plant 500 steps neer in Brussel en een 50-tal in Antwerpen. De voertuigen halen maximaal 24 kilometer per uur en hebben een bereik van bijna 50 kilometer. Gebruikers kunnen de steps vinden aan de hand van een gratis app en van 7 tot 22 uur ontgrendelen door de QR-code die erop staat te scannen. De activering van de dienst kost 1 euro en daarna betaalt de gebruiker 0,15 cent per minuut. Parkeren op een bepaalde plaats hoeft niet. Gebruikers kunnen de step zetten waar ze willen. Elke avond worden ze opgehaald om de batterij op te laden. Duurzaam verplaatsen Lime zegt de steden niet lukraak te hebben gekozen, maar rekening te houden met verkeersellende. Brusselaars verliezen bijna 44 minuten per dag in de file, Antwerpenaren meer dan 34 minuten. Een kwart van de verplaatsingen van minder dan 5 kilometer gebeurt er met de auto. “Lime wil mensen aanmoedigen om zich op een andere, meer duurzame manier in de stad te verplaatsen die de afhankelijkheid van auto’s vermindert, vooral voor korte trajecten”, aldus Benjamin Barnathan, General Manager België. “Het doel is om in de steden een multimodale mobiliteit te ontwikkelen die ecologisch verantwoord en flexibel is en bijdraagt tot een betere levenskwaliteit voor de inwoners.” Lees ook : Tweede deelsysteem van e-steps komt naar Brussel Het bericht Lime rolt elektrische steps uit in Brussel en Antwerpen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Bijna 3 ongevallen per dag met e-steps in België (21/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In België werden in 2021 1.022 ongevallen met e-steps geregistreerd. Dat zijn er bijna drie per dag, zo blijkt uit de laatste verkeersveiligheidsbarometer van Vias in samenwerking met de federale politie. Het verkeersinstituut noteerde voor het eerst statistieken over het aantal ongevallen met e-steps.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy