Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 May 2022
13:15 uur

De dood of de gladiolen, onze chef voetbal: “Dit is de belangrijkste wedstrijd van Club sinds de komst van Verhaeghe en Mannaert, tien jaar geleden”

Het Laatste Nieuws

24/11/2021 - 06:31

In voetbal kunnen je drie dingen overkomen, zo ook Club Brugge vanavond: winnen, gelijkspelen of verliezen. Het eerste zou ontzagwekkend zijn, en ook het tweede zou op applaus onthaald worden, zo weet onze chef voetbal Stephan Keygnaert. Maar wat bij verlies? “Dat zou kl*te zijn. Dan hebben Verhaeghe en Mannaert van Club weliswaar de referentie in België gemaakt, maar blijft het internationaal bij wat (heerlijke) one shots.” De 90 minuten vanavond zullen het verschil uitmaken tussen ‘ontzagwekkend’ en ‘kl*te’: “En dan zijn die negentig minuten weldegelijk de belangrijkste van de laatste tien jaar”.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. LIVE. “Dit is de belangrijkste wedstrijd voor Club Brugge in tien jaar”: onze chef voetbal blikt vooruit naar treffen met Leipzig (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  • Groepsfase Champions League • Voorlaatste speeldag • Club heeft genoeg aan gelijkspel om Europees te overwinteren • Match live te bekijken op VTM 2
  [naar artikel]
 2. Onze chef voetbal geeft Bart Verhaeghe gelijk: twee Belgische zondagen op drie wordt Club naar beneden getrokken (05/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “We spelen te veel voetbal”, filosofeerde Philippe Clement woensdagnacht na de (verdiende) bekerzege van Club Brugge in Oostende – “en daar wordt...
  [naar artikel]
 3. Onze chef voetbal over de CL-loting: "In 7 vette jaren hebben Verhaeghe en Mannaert Club op de Belgische kaart gezet, nu nog de Europese" (31/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Champions League-loting in Monaco is elk jaar weer als een eendaags rockfestival. Gillende tieners achter dranghekken die joelen naar hun...
  [naar artikel]
 4. “Jaag de droom maar na, Club”: onze chef voetbal vindt dat blauw-zwart Champions League-overwintering mag ambiëren (01/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe hadden aan het begin van het seizoen al de wens: een gooi doen naar overwintering in de Champions League. Onze...
  [naar artikel]
 5. Onze chef voetbal over 'het plan 2023' met Carl Hoefkens: “Hij past perfect binnen de ideologie van Club, dat meer dan ooit het verschil wil maken met jeugd” (25/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Met de komst van Carl Hoefkens als nieuwe coach van Club Brugge wordt de jeugd nog wat belangrijker op Jan Breydel. Want er is ‘het plan 2023’. Concreet: in 2023 met vijf eigen opgeleide jeugdspelers op het hoogste niveau spelen. “De lat blijft evenwel even hoog liggen: wínnen. ‘No Matter What’”, zegt onze chef voetbal Niels Poissonnier.
  [naar artikel]
 6. Onze chef voetbal legt de lat voor Club nóg hoger: “Verliezen tegen Leipzig is uit den boze” (28/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tevreden met een gelijkspel op Leipzig? Volgens onze chef voetbal Stephan Keygnaert moét Club Brugge hoger mikken. “We kunnen met z’n allen straks opnieuw blij zijn met ‘Club heeft zijn best gedaan’. Maar eens houdt dit verhaal op.”
  [naar artikel]
 7. Onze chef voetbal maakt zich op voor deel II van dé titelclash: “Is er nog voldoende toverdrank en geloof, Union?” (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zet Club Brugge een reuzenstap richting de titel? Of kan Union zich herpakken na de serieuze opdoffer van zondag? Onze chef voetbal Niels Poissionnier verwacht in elk geval een kolkend Jan Breydel. “Het legioen van Club snakt naar een ‘old school’ kampioenenfeest.”
  [naar artikel]
 8. Onze chef voetbal roept Club op vol te houden: “Wat ben je met 4 op 6 en de lof van Pep indien Leipzig alsnog over je springt?” (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge staat vanavond voor z'n derde grote uitdaging in de Champions League. Blauw-zwart krijgt op Jan Breydel het grote Manchester City van Kevin De Bruyne over de vloer. Club deed het met 4 op 6 al voortreffelijk, maar net daarom mag het niet op z’n lauweren rusten, vindt onze chef voetbal. “De reputatie van Club Brugge in Europa anno 2021 zal geschreven worden op het eínde van deze groepsfase.”
  [naar artikel]
 9. Straks miljoenen cashen: Verhaeghe en Mannaert doen gouden deal bij beursgang Club Brugge (03/03/2021 - Express)
  Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert, het sterke duo van Club Brugge, hebben uitzicht op tientallen miljoenen euro’s als ze bij de aangekondigde beursgang een deel van hun belang in de club verkopen. Dat blijkt uit een financiële doorlichting door Business AM. Vooral manager Vincent Mannaert doet daarbij een gouden zaak, want voor zover bekend stak […] The post Straks miljoenen cashen: Verhaeghe en Mannaert doen gouden deal bij beursgang Club Brugge appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. “Dít gaat Club niet meer uit handen geven”: onze chef voetbal ziet hoe blauw-zwart 44 jaar na Happel weer geschiedenis kan schrijven (15/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge heeft zondag een afspraak met de geschiedenis. Als het wint van Antwerp (of gewoon even goed doet als Union tegen Anderlecht), mag het voor het derde jaar op rij de landstitel vieren. Iets wat enkel het blauw-zwart van Ernst Happel hen al voordeed, weet onze chef voetbal. “De trilogie kondigt zich aan. De apotheose is in de maak.”
  [naar artikel]
 11. Onze chef voetbal ziet Club alwéér aan het langste eind trekken: “Anno 2022 is de hoofdstad van ons voetbal al jarenlang Brugge” (15/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge heeft zich vandaag voor de derde opeenvolgende keer tot landskampioen gekroond. Een historische titel, al verliep de weg niet altijd even rimpelloos. Dat zag ook onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Maar dit Club Brugge is niet langer afhankelijk van één speler. Zelfs niet van een trainer. Het geraamte en de funderingen zijn zó kloek en sterk geworden.”
  [naar artikel]
 12. Onze chef voetbal zag de wederopstanding van ‘good old’ Club Brugge: “Ze toonden persoonlijkheid” (31/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Eindelijk lijkt Club Brugge op de goede weg.” Onze chef voetbal zag gisteren hoe blauw-zwart weer aanknoopte met een zege tegen RC Genk. ‘Good...
  [naar artikel]
 13. Vincent Mannaert over komst Alfred Schreuder naar Club Brugge: “We hopen dat hij de derde titel op rij kan binnenhalen” (04/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Algemeen manager van Club Brugge Vincent Mannaert, ook aanwezig op stage in Marbella, besprak dinsdagochtend de komst van Alfred Schreuder.
  [naar artikel]
 14. Onze chef voetbal evalueert prestatie van Anderlecht op verjaardag clubicoon Van Himst: “De champagne van Popol smaakte dan toch nog” (03/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Anderlecht verdiende niet om te verliezen en Club Brugge verdiende niet om te winnen. De waarheid lag dus ergens tussenin, zag onze chef voetbal Stephan Keygnaert. “Zoals het wachten was vooraleer Club in de Champions League de muur écht kon slopen, geldt hetzelfde voor Anderlecht op competitieniveau.”
  [naar artikel]
 15. Verhaeghe en Mannaert blijven strijdvaardig na loodzware loting: “Dít is het moment om boven onszelf uit te stijgen” (27/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De hymne liegt er niet om. ‘Die Besten. Les grandes équipes. The champions.’ Paris Saint-Germain en Manchester City, dames en heren. Club Brugge presenteert zich evenwel dapper, zo mocht onze watcher Niels Poissonnier vanop de eerste rij meemaken. “We gaan dan ook nog steeds vol voor die overwintering in de Champions League”, aldus CEO Vincent Mannaert. Alsjeblieft.
  [naar artikel]
 16. Onze chef voetbal ziet Club, onder leiding van twee Rode Duivels, weer in poleposition komen: "Big players step up in big moments” (08/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een tweevoudige laureaat van de Gouden Schoen en een winnaar van de Champions League toonden Club Brugge de weg in het Dudenpark. “Vanaken en Mignolet kénnen dit soort rendez-vous”, zegt onze chef voetbal Niels Poissonnier, die zich wel vragen stelt bij enkele bizarre keuzes van Club-coach Alfred Schreuder.
  [naar artikel]
 17. "Als het enkel nog gaat over de kleur van de cornervlag": onze chef voetbal legt uit waarom Vincent Mannaert bewust buitenspel loopt (08/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Landskampioen Club Brugge zetelt niet langer in het bestuur van de Pro League. Onze chef voetbal Stephan Keygnaert legt uit waarom blauw-zwart die...
  [naar artikel]
 18. Onze chef voetbal: “Het is maar de vraag hoe Club naar de match van vanavond dient te kijken, want het resultaat in Leipzig is minstens even cruciaal” (03/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge neemt het vanavond op tegen Manchester City, maar onze chef voetbal houdt ook Leipzig-PSG in de gaten. “Een resultaat halen in Manchester zou een exploot zijn. Van zodra dat niet kan, gaat het om de manier waarop. En om wat er gebeurt in Duitsland...”
  [naar artikel]
 19. Onze chef voetbal evalueert prestatie van Anderlecht op verjaardag clubicoon Van Himst: “Er zal dit keer geen spectaculaire inhaalrace nodig zijn om play-off 1 te halen” (03/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Anderlecht verdiende niet om te verliezen en Club Brugge verdiende niet om te winnen. De waarheid lag dus ergens tussenin, zag onze chef voetbal Stephan Keygnaert. “Zoals het wachten was vooraleer Club in de Champions League de muur écht kon slopen, geldt hetzelfde voor Anderlecht op competitieniveau.”
  [naar artikel]
 20. Onze chef voetbal ziet dat Anderlecht staat of valt met de uittredende Gouden Schoen: “Refaelov is dé dominante factor” (14/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  12 op 12. Anderlecht kan na de nieuwe zege tegen STVV met een goed gevoel op de bus naar Jan Breydel stappen, zo zag ook onze chef voetbal. En dat heeft paars-wit grotendeels te danken aan Lior Refaelov, nota bene ex-Club. “Zoveel jaar na zijn vertrek uit Olympia komt-ie zondag eens te meer door de grote poort terug.”
  [naar artikel]
 21. Onze chef voetbal: “Goliath bleek finaal toch té sterk, niet zonder de nodige meeval evenwel” (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zondag op de Bosuil. Of een week later thuis tegen Anderlecht. Dan viert Club Brugge zijn achttiende titel uit zijn geschiedenis. Ja, toch? Onze chef voetbal Niels Poissonnier zag een jaar lang een dapper, aantrekkelijk, leuk en verfrissend Union. Maar één Brugse man is in deze Champions’ play-off onklopbaar: Simon Mignolet. “Laat ons dan ook maar ophouden met stellen dat dit zijn minste seizoen is sinds hij terug is uit Engeland.”
  [naar artikel]
 22. ONS RAPPORT. “Halloween kwam een maand later voor hem” en “waardeloze gelegenheidslinksachter”: Club zwaar gebuisd (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In plaats van feesttaferelen in het Jan Breydel, een fluitconcert. Pijnlijker worden Europese voetbalavonden niet. De dood of de gladiolen was het - de dood werd het. Alles behalve geholpen door de tactische keuzes van Clement: ook hij verdient een zware buis. Net zoals vele van zijn spelers. Ons individuele spelersrapport met telkens een punt op tien.
  [naar artikel]
 23. Onze chef voetbal vindt dat Genk Van den Brom na bekerexit niet kan ontslaan: “Scorebordbeleid is al even erg als scorebordjournalistiek” (02/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge staat in de kwartfinale bij gratie van de strafschoppen. Na een spektakelwedstrijd waarin beide ploegen elkaar met defensieve flaters de loef afstaken. Racing Genk likt de wonden. Onze chef voetbal breekt daarbij een lans voor John van den Brom. “De realiteit is dat Racing Genk afgelopen week gewoon goed voetbal serveerde.”
  [naar artikel]
 24. Bom onder Belgisch voetbal ontploft: parket sleept grote namen voor de rechter in zaak Propere Handen (14/01/2022 - Express)
  Het federaal parket vervolgt 57 verdachten in de zaak “Propere Handen” of “Operatie Zero”. Dat is het gerechtelijk onderzoek dat eind 2017 opgestart werd naar financiële wanpraktijken in het Belgische voetbal. Bij de geviseerden zit de absolute top van de Belgische voetbalbestuurders, waaronder het duo Verhaeghe-Mannaert van Club Brugge, Gent-manager Michel Louwagie en voormalig Genk-CEO […]
  [naar artikel]
 25. Onze chef voetbal maakt zich op voor een bloedstollende titelclash: “Iedereen weet intussen waar ‘St. G.’ voor staat” (08/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag is het een eerste keer écht D-day voor Union en Club Brugge. Dé revelatie van het seizoen kan een grote stap richting landstitel zetten, terwijl blauw-zwart zich weer helemaal in de titelrace kan knokken. Onze chef voetbal Niels Poissonnier blikt vooruit naar de clash. “Van de krochten in 1B naar het summum in het Belgisch voetbal. Winnen tegen Club, en de bubbels mogen koud worden gezet.”
  [naar artikel]
 26. Met enkel zijn telefoon en massa’s voetbalkennis: onze chef voetbal vindt dat Paul Gheysens Luciano D’Onofrio een contract voor het leven moet geven (01/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “The next big thing in België”, noemt onze chef voetbal Stephan Keygnaert Antwerp na de knappe bekerwinst van vanavond tegen Club Brugge (0-1). Hij...
  [naar artikel]
 27. Onze chef voetbal is scherp voor paars-wit na Europees debacle: “Wat is er in godsnaam gekomen van het fiere Anderlecht?” (27/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Tristesse.” Zo beschrijft onze chef voetbal Stephan Keygnaert de pijnlijke uitschakeling van Anderlecht op het Europese toneel. Vooral de manier waarop doet de wenkbrauwen fronsen. “Paars-wit was ronduit teleurstellend. Murillo, Hoedt, Amuzu...: adembenemend zwak.”
  [naar artikel]
 28. Onze chef voetbal over de laatste strohalm van Club Brugge: “Ze hebben een Federer-slag nodig” (07/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Matchbal nummer twee voor Club Brugge. Van diep in de hoek achter de baseline, en hopend dat de vrienden uit Manchester City hun job doen in Leipzig. “Club is beland in een schimmig spel van ‘als’ en ‘indien’. Dat is zo zonde na die prima nazomer eind september. Wat rest, is ‘het’ proberen”, zegt onze chef voetbal Stephan Keygnaert. Daarbij kijkt hij naar de defensieve organisatie én Noa Lang - net op tijd richting beste vorm om in la ville lumière te schitteren.
  [naar artikel]
 29. De onwaarschijnlijke weg van vzw naar beursgenoteerd (25/02/2021 - De Tijd)
  01:00 Het sportieve en commerciële powerhouse Club Brugge is volledig opgetrokken door Bart Verhaeghe. Hij zette samen met luitenant Vincent Mannaert in tien jaar een vliegwiel onder de club met als einddoe...
  [naar artikel]
 30. “Waarom toch?”: onze chef voetbal snapt niks van de manier waarop Clement zijn ploeg het ravijn in coachte (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Waaróm wilde Clement persé ‘een Guardiola’tje’ doen – speciaal willen zijn? Net nú? Op een moment dat de ploeg in een dip zit, maak je je spelers toch niet nóg zotter?” Onze chef voetbal zit met een pak vragen, na wat hij “de grootste sof, de ergste desillusie van Club Brugge en bij uitbreiding van het Belgische voetbal in het voorbije decennium” noemt. Zijn relaas van een gitzwarte avond op Jan Breydel, waarbij vooral de coach het moet ontgelden.
  [naar artikel]
 31. INTERVIEW. Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert geloven niet meer in huidig model van ons profvoetbal: “Club wil vooruit” (03/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zij spreken zelden. Maar áls zij spreken, is het met open vizier. Bart Verhaeghe (55) en Vincent Mannaert (45) blijven (on)geduldig wachten op het...
  [naar artikel]
 32. Onze chef voetbal ziet Clement spelers voor bus gooien en Vanhaezebrouck handtekening zetten: “Hein is de trainer in België met meeste ballen aan z’n lijf” (29/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Onze chef voetbal Stephan Keygnaert neemt na de pandoering die AA Gent aan Club Brugge uitdeelde de coaches onder de loep. Hoe Hein Vanhaezebrouck eerst een week lang alles en iedereen onderuithalen om dan zó een handtekening te zetten. En over Philippe Clement en zijn “rare opstelling”: “Af en toe een ridderlijke mea culpa zou op zijn plaats zijn.”
  [naar artikel]
 33. Onze chef voetbal keek naar een kermisattractie, geen voetbalwedstrijd: “Vergeef hen Heer, die anderen waren veel te goed” (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Club Brugge-Manchester City was een kermisattractie. Geen voetbalwedstrijd”, stelt onze chef voetbal Stephan Keygnaert. En een oneer is dat niet. City doet nu eenmaal soms denken aan PlayStation - ‘t heeft nog lang geduurd tot de guillotine viel. “Het valt te vrezen dat iets soortgelijks zal plaatsvinden ín Manchester en ín het Parc des Princes. Het moet tegen Leipzig gebeuren.”
  [naar artikel]
 34. Onze chef voetbal keek naar kermisattractie, geen voetbalwedstrijd: “Vergeef hen Heer, die anderen waren veel te goed” (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Club Brugge-Manchester City was een kermisattractie. Geen voetbalwedstrijd”, stelt onze chef voetbal Stephan Keygnaert. En een oneer is dat niet. City doet nu eenmaal soms denken aan PlayStation - ‘t heeft nog lang geduurd tot de guillotine viel. “Het valt te vrezen dat iets soortgelijks zal plaatsvinden ín Manchester en ín het Parc des Princes. Het moet tegen Leipzig gebeuren.”
  [naar artikel]
 35. Onze chef voetbal trapt het aftellen naar de Gouden Schoen op gang: “Michel Preud’homme wil steevast parkeren naast de premier” (04/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nog 40 dagen en dan is het weer tijd voor het gala van de Gouden Schoen. Onze chef voetbal Stephan Keygnaert blikt alvast vooruit naar de hoogdag voor het Belgisch voetbal, die uiteraard gepaard gaat met de nodige grandeur. Kaapt Club na een jaartje onderbreking weer de hoofdprijs weg? Of levert Genk nog eens een winnaar? Een speler van Anderlecht lijkt het alvast niet te worden. “De club moet zijn potentieel ‘Goud' verkopen nog voor het goed en wel verkiesbaar is.”
  [naar artikel]
 36. Onze chef voetbal: “Ik vind Thorup een beetje haaks staan op het DNA van AA Gent” (29/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “AA Gent hoort een drama te zijn, geen blije selfie”, schreef Stephan Keygnaert onlangs. Onze chef voetbal verduidelijkt in de VISTA!-studio: “Ik...
  [naar artikel]
 37. Onze chef voetbal ziet Hazard als de troonopvolger van Messi: “De koning is dood, leve de koning” (07/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na Cristiano Ronaldo verliest La Liga nu ook Lionel Messi. Dé boegbeelden van een competitie die ooit ‘the place to be’ was voor vedetten. Maar ster na ster doofde uit, waardoor die van Eden Hazard nu het felste schijnt. Zo ziet onze chef voetbal. “Hij is één van de weinigen die La Liga onder de spotlights kan houden”
  [naar artikel]
 38. Onze chef voetbal merkt de spanning in het Park: “Vincent Kompany ís Anderlecht. Maar wat willen de fans?” (20/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Anderlecht moet winnen zondag tegen KV Kortrijk. Nóg maar eens. De fans beginnen zich nu ook te roeren. En dus is er spanning in het Lotto Park, zo weet onze chef voetbal Stephan Keygnaert. “De club vreest een deel van het publiek, mocht tegen Kortrijk een en ander misgaan.”
  [naar artikel]
 39. "De Everest ligt in Madrid": onze chef voetbal ziet hoe de affiche van Club onder Bart Verhaeghe nooit groter is geweest (03/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Madrid - Plaza Mayor, Puerta del Sol, Prado. En vooral: hoofdstad van het Europese voetbal. Hier kun je kiezen en heb je altijd prijs. Club Brugge...
  [naar artikel]
 40. “De ongerustheid en euforie rond Duivels richting EK zijn we kwijt”: onze chef voetbal over blessure Hazard (23/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Onze chef voetbal Stephan Keygnaert vindt het nieuwe barstje in de rechterenkel van Hazard “een klap” voor zowel Real als Eden. “Ik kan me...
  [naar artikel]
 41. “De onbezorgdheid en euforie rond Duivels richting EK zijn we kwijt”: onze chef voetbal over blessure Hazard (23/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Onze chef voetbal Stephan Keygnaert vindt het nieuwe barstje in de rechterenkel van Hazard “een klap” voor zowel Real als Eden. “Ik kan me...
  [naar artikel]
 42. Onze chef voetbal ziet hoe Ivan De Witte té alomtegenwoordig is bij AA?Gent: “Hij moet de hele club weer laten ademhalen” (15/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  25 dagen. Langer heeft László Bölöni het niet uitgezongen als trainer van AA Gent. “Een miscast”, noemde Ivan De Witte het. Onze chef voetbal...
  [naar artikel]
 43. Onze chef voetbal over de contractverlenging van Hein Vanhaezebrouck: “Het peper en zout van AA Gent” (21/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hein Vanhaezebrouck heeft zijn contract bij AA Gent met twee jaar verlengd. Onze chef voetbal Niels Poissonnier stelt dat beide partijen niet zonder elkaar kunnen. “Vanhaezebrouck heeft AA Gent de jongste maanden weer op smaak gebracht.”
  [naar artikel]
 44. Onze chef voetbal ziet hoe het een belangrijke avond wordt, maar niét D-day is voor het Belgisch voetbal: “Topclubs, doe jullie job” (26/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Noem vandaag niet ‘D-day’ voor het Belgische voetbal. Een belangrijke avond is het echter wel. Onze chef voetbal ziet hoe Anderlecht en AA Gent snakken naar een Europees succesje en hoe Antwerp de hel moet ontketenen. “Onze topclubs beseffen dat ze zélf moeten instaan voor de weg naar boven.”
  [naar artikel]
 45. Onze chef voetbal ziet dat Eden Hazard opnieuw de grote verliezer van het interlandluik is: “Hoe is het zó kunnen misgaan?” (16/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bondscoach Roberto Martínez vindt dan wel van niet, maar de Rode Duivels spelen vanavond een veredelde oefenmatch in Wales - ze zijn toch al geplaatst voor het WK in Qatar. Onze chef voetbal is dan ook meer bezig met het heikele thema Eden Hazard. “De teneur vóór de wedstrijd tegen Estland was al negatief, zijn wedstrijd maakte het alleen maar erger – willen maar niet kunnen –, en daar komt nu een vreemd vertrek bij.”
  [naar artikel]
 46. Onze chef voetbal ziet dat de verjonging een proces van lange adem wordt: “2021 was geen grand cru-jaar” (16/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het begon mooi maar evolueerde gaandeweg naar een experimentele mik-mak waarin zelfs een poëet als Kevin De Bruyne geen orde kon brengen. Dus zal Roberto Martínez die twaalf maanden tot het WK goed kunnen gebruiken, zo ziet onze chef voetbal Stephan Keygnaert. “2021 was alles bij elkaar geen grand cru-jaar. 2022 dient het jaar van het eerherstel te worden.”
  [naar artikel]
 47. Onze chef voetbal legt uit dat RSC Anderlecht té academisch geworden is: “De club heeft een spaghetti-avond nodig” (11/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “RSC Anderlecht heeft geen tactisch of technisch probleem, maar een ‘menselijk’ probleem.” Dat is de conclusie van onze chef voetbal over het ‘té voetbalbelerend’ paars-wit. Hij ziet hoe Kompany soms (onbedoeld) arrogant overkomt en zijn spelers de liefde voor Anderlecht niet altijd kan overbrengen. Dat besef is ook de bureaus van ‘voetballaboratorium’ Neerpede binnengedrongen. “Verbeke en Vandenhaute willen van Anderlecht weer een hechte familie maken.”
  [naar artikel]
 48. Onze chef voetbal zag Philippe Clement een ‘180’ gooien: “De trofee van ‘Figuur van de dag’, die zal niemand hem nog kunnen afnemen” (19/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na een schitterende prestatie tegen PSG in de Champions League won Club Brugge gisteren in extremis met het kleinste verschil tegen een stug Charleroi. Onze chef voetbal zag hoe Philippe Clement deze week andermaal indruk maakte als coach. “Het gaat er niet om of wij het met alle keuzes eens zijn, het gaat erom dat Clement in alles gelijk kreeg.”
  [naar artikel]
 49. Onze chef voetbal ziet Kompany vertrekken langs de achterdeur: “Bestuur, trainer, spelers, fans en waarnemers blijven toch achter met onverzadigd gevoel” (26/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Dit was het, ‘the return of the prince’. Onze chef voetbal Niels Poissonnier ziet Vincent Kompany bij Anderlecht vertrekken langs de achterdeur. Zonder apotheose. Zonder prijs. En met Burnley Football Club wellicht als bestemming. “Op een uurtje rijden van Manchester. Dat zal vrouwlief Carla wel leuk vinden. Maar de Championship... Echt?”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy