Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2021
00:56 uur

Handleiding | Zo voert u een zelftest uit

De Standaard

24/11/2021 - 11:19

Volgens de apothekers is de vraag naar zelftests sterk toegenomen. Hoe u ze moet gebruiken, ziet u in deze video.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Oproep | Een positieve zelftest? (22/04/2021 - De Standaard)
  Sinds enkele weken worden zelftests via apotheken verkocht. Heeft u zichzelf (of uw kind) getest en was de test positief? Schrok u daarvan? Heeft de zelftest kunnen voorkomen dat u anderen zou besmetten? Of bleek de positieve zelftest loos alarm?
  [naar artikel]
 2. Oproep | Hebt u al een corona-zelftest gebruikt? (08/04/2021 - De Standaard)
  Sinds deze week kunt u een corona-zelftest kopen bij de apotheek. De Standaard wil graag weten of u al een zelftest bent gaan halen, of u ze al gebruikt hebt en waarom u het belangrijk vindt om er één of meerdere in huis te hebben.
  [naar artikel]
 3. Zelftest voor Hiv vanaf vandaag beschikbaar in de apotheek (23/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf vandaag is de HIV zelftest in de apotheek verkrijgbaar. Minister van Volks­gezondheid Maggie De Block (Open VLD) is vastbesloten om het aantal hiv-besmettingen in ons land terug te dringen. Sensoa vindt de zelftest “een goede aanvulling”.
  [naar artikel]
 4. Hiv-zelftest vanaf morgen in de apotheek (22/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een zelftest om eigenhandig en van thuis uit snel te weten te komen of je je zorgen moet maken over een mogelijke besmetting met hiv, ligt vanaf
  [naar artikel]
 5. Wat is het verschil tussen een zelftest en een sneltest bij de apotheek? (04/11/2021 - De Morgen)
  Wie gevaccineerd is maar toch besmet raakt, heeft doorgaans minder virus in de neus. Is een zelftest dan nog nuttig? Vier vragen en antwoorden over welke test bij u past.
  [naar artikel]
 6. Al 13.000 mensen deden de HIV-zelftest (20/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Drie maanden na de lancering van de zelftest voor HIV hebben apothekers in ons land al 13.000 van die kits verkocht. Cijfers over het aantal positieve gevallen zijn nog niet beschikbaar maar Sensoa spreekte nu al van een succes. “Bij velen is er nog altijd een zekere schroom om naar de dokter te gaan om zich te laten testen. Voor hen is deze zelftest zeer belangrijk om de besmetting in een vroeg stadium te detecteren om snel een behandeling te starten en geen andere mensen te besmetten.”
  [naar artikel]
 7. Hoe zeker ben je met de nieuwe hiv-zelftest? (25/11/2016 - Knack)
  Heb je recent onveilige seks gehad, dan kan je vanaf nu in de apotheek terecht voor de Autotest VIH, een oriëntatietest om te controleren of je besmet bent geraakt door het hiv-virus dat aids veroorzaakt. Het is de eerste hiv-zelftest met een Europees CE-kwaliteitslabel.
  [naar artikel]
 8. Nu we twee prikken hebben gehad: heeft de zelftest nog zin? (04/11/2021 - De Morgen)
  Wie gevaccineerd is maar toch besmet raakt, heeft doorgaans minder virus in de neus. Is een zelftest dan nog nuttig? Vier vragen en antwoorden over welke test bij u past.
  [naar artikel]
 9. Nu zelftesten een hoofdrol krijgen in de strijd tegen het coronavirus: waar koop je ze, hoe werkt het en is het resultaat betrouwbaar? (19/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf morgen geldt op veel plaatsen het ‘Covid Safe Ticket Plus’. In heel wat dancings en discotheken staat die ‘plus’ voor het voorleggen van een negatieve zelftest. Ook wie op bezoek gaat bij familie of vrienden, legt volgens experts best eerst een zelftest af. Hoe werkt zo’n zelftest, is het betrouwbaar en waar is het te koop? Wij zochten het uit.
  [naar artikel]
 10. Zelftest voor hiv vanaf morgen bij de apotheek (22/11/2016 - De Redactie)
  Elke dag krijgen gemiddeld drie mensen in ons land te horen dat ze seropositief zijn. Eén op de vijf seropositieven zou zelfs niet eens weten dat hij of besmet is. Een zelftest moet mensen sneller richting een behandeling sturen.
  [naar artikel]
 11. Hiv-zelftest vanaf woensdag in de apotheek (22/11/2016 - Knack)
  Een zelftest om eigenhandig en van thuis uit snel te weten te komen of je je zorgen moet maken over een mogelijke besmetting met hiv, ligt vanaf woensdag in de apotheek.
  [naar artikel]
 12. Hiv-zelftest vanaf woensdag in de apotheek (22/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een zelftest om eigenhandig en van thuis uit snel te weten te komen of je je zorgen moet maken over een mogelijke besmetting met hiv, ligt vanaf woensdag in de apotheek.
  [naar artikel]
 13. OPROEP. Doe jij een zelftest bij een privéfeestje? (22/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zelftests krijgen een grotere rol in de strijd tegen het coronavirus: in discotheken en danscafés, maar ook steeds vaker op privéfeestjes. Spreek jij met je vrienden en familie af om allemaal een zelftest te doen?
  [naar artikel]
 14. Handleiding: een huis kopen in 40 stappen (29/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Handleiding: een huis kopen in 40 stappen Een eigen woning kopen zal voor de meeste mensen de grootste aankoop van hun leven zijn. Er komt dan ook heel wat kijken bij zo’n aankoop. Daarom hebben we hieronder een handleiding voor u opgesteld met diverse tips en adviezen. Elke situatie is anders Hoewel we alles in het werk hebben gesteld om erg nauwkeurig […] Lees dit artikel: Handleiding: een huis kopen in 40 stappen
  [naar artikel]
 15. Handleiding moet omzendbrief over bouwgrond verduidelijken (24/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  HasseltEr komt ‘een handleiding’ bij de omzendbrief van minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) die Vlaanderen indeelt in ‘bebouwd’ en ‘onbebouwd’ gebied. “Waarom past ze gewoon de omzendbrief zelf niet aan?”, vraagt Lydia Peeters (Open Vld) zich af. Ook professor Stijn Verbist (Universiteit Hasselt) reageert verbaasd. “Een ‘handleiding’ voor een omzendbrief die de wet al moest interpreteren? Ongezien”, zegt de prof.
  [naar artikel]
 16. Te weinig apothekers geven uitleg wanneer klant zelftest koopt (26/11/2019 - De Morgen)
  Iedereen kan een zelftest kopen bij de apotheek om zichzelf te testen op hiv of darmkanker. Volgens Test Aankoop geven apothekers echter te weinig uitleg bij de verkoop van die testen. Dat besluit de consumentenorganisatie na een onderzoek met undercoverbezoeken.
  [naar artikel]
 17. Limburgse apothekers waarschuwen: “Kom dinsdag nog niet voor zelftest” (05/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De zelftest, waarmee je jezelf kan testen op het coronavirus, zou dinsdag beschikbaar zijn in de apotheek. Maar uit een rondvraag bij de Limburgse apothekers blijkt dat de testen wellicht pas vanaf woensdag of nog later te koop zullen zijn. Ook zal het aanbod fors lager zijn dan de vraag.
  [naar artikel]
 18. Onlangs ontdekte Oud-Egyptische handleiding geeft details over mummificatie (28/02/2021 - VRT NWS)
  Een Deense egyptologe heeft meer details achterhaald over het mummificatieproces dat de oude Egyptenaren gebruikten om hun doden voor te bereiden op het leven in het hiernamaals. Ze vond de details in een korte handleiding over mummificering in een medische papyrus. Het is nog maar de derde handleiding over mummificatie die we kennen en ze is duizend jaar ouder dan de andere twee. Ze bevat onder meer instructies voor de behandeling van het gelaat van de overledene die niet in de andere handleidingen staan.
  [naar artikel]
 19. Juridisch nog niet in orde, toch mag het al: dansen zonder mondmasker na negatieve zelftest (20/11/2021 - VRT NWS)
  In discotheken en dancings geldt vanaf nu een mondmaskerplicht. Het Overlegcomité begreep echter wel de bezwaren van de sector dat dansen met zo'n mondkapje moeilijk is en vond een oplossing. Na een negatieve zelftest aan de ingang, mag de bezoeker het mondmasker afzetten. Het Koninklijk Besluit is gepubliceerd, maar er ontbreekt nog een essentieel akkoord om dat aspect ook in werking te laten treden.
  [naar artikel]
 20. Parket van Brussel onderzoekt handleiding voor bom die opdook in gevangenis (09/01/2017 - De Redactie)
  In de gevangenis van Sint Gillis blijkt een gedetineerde een handleiding in handen te hebben gekregen om een bom te maken. Ze was niet voor hem bestemd, en hij maakte ze over aan de politie.
  [naar artikel]
 21. Echte voil jeanet worden? De handleiding staat voortaan op plekken die je niet zou verwachten (01/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Wie wil weten hoe hij zich moet verkleden als voil jeanet volgend jaar kan een handleiding vinden... op de elektriciteitskasten van de Hopmarkt.
  [naar artikel]
 22. Parenclub in Hoogstraten opent uurtje vroeger: "Eerst zelftest dan swingen" (18/11/2021 - VRT NWS)
  Club Amai in Meer gooit de poorten naar ongeremd seksplezier een uurtje vroeger open. "Enkel op die manier kunnen we alle klanten eerst een zelftest laten afnemen. Een seksclub met mondmaskers is ondenkbaar", zegt uitbater Ian Meesschaert op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 23. Huisartsen doen voorstel: “Symptomen? Laat mensen een zelftest doen” (18/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De huisartsen stellen voor om mensen met symptomen een zelftest te laten uitvoeren vooraleer contact op te nemen met hun dokter. “Op die manier kunnen we een overbelasting van het zorgsysteem vermijden en de pandemie toch onder controle houden”, zegt huisarts Jos Vanhoof.
  [naar artikel]
 24. 'Slechtnieuwsbrengers' schrijven handleiding bij rouwverwerking: “Wij vonden dat er iets ontbrak” (09/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Melding doen van een overlijden is niet eenvoudig. Toch moeten de medewerkers van de politie dit wekelijks een tweetal keer doen. Twee slechtnieuwsbrengers schreven een handleiding.
  [naar artikel]
 25. Waarom zijn COVID-zelftests enkel bij apothekers verkrijgbaar en niet in de supermarkt? (30/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf volgende week dinsdag zes april is de COVID-zelftest beschikbaar in de apotheker. Het is geen vrijgeleide om op vakantie te kunnen of de teugels te vieren. Ze zijn daarom ook bij de apotheken te krijgen en niet in de supermarkt. Er is een woordje uitleg bij nodig. De zelftest is om superverspreiders te waarschuwen vooraleer ze contact plannen met risicopatiënten. Studenten met grootouders bijvoorbeeld.
  [naar artikel]
 26. Van uw kinderen tot uw reisplannen: een handleiding in tijden van coronavirus (28/02/2020 - De Morgen)
  We moeten er niet flauw over doen: het is een kwestie van tijd eer het coronavirus ook in België voet aan grond vindt. Dus hoe pakken we deze pandemie het beste aan? Leven in tijden van corona: een praktische handleiding.
  [naar artikel]
 27. Vanaf morgen HIV-zelftest in apotheek (22/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf morgen kan je in de apotheek een zelftest kopen om te zien of je besmet bent met het HIV. Als blijkt dat je besmet bent, dan kan je sneller
  [naar artikel]
 28. Symptomen van coronavirus? "Doe een zelftest en ga niet naar de huisarts" (19/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ga niet naar de huisarts voor een covidtest, maar haal een zelftest in huis indien u twijfelt of u besmet bent met het coronavirus. Die oproep doet het Vlaams Artsensyndicaat. In overleg met huisartsenverenigingen, waaronder Domus Medica, wil het syndicaat de huidige teststrategie herzien. De huisartsen hebben het nu al erg druk met andere infectieziekten. Het syndicaat vreest dat het zorgsysteem overbelast raakt.
  [naar artikel]
 29. BEKIJK - Sneltest, zelftest of speekseltest: wat is het verschil? Wetenschapsjournalist Koen Wauters test uit (26/03/2021 - VRT NWS)
  De PCR-test, de zelftest, de sneltest of de speekseltest. Ze duiken steeds vaker op in de strijd tegen het coronavirus. Maar wat is nu juist het verschil? Hoe werken ze? En hoe betrouwbaar zijn ze? Onze wetenschapsjournalist Koen Wauters legt en test uit in deze video.
  [naar artikel]
 30. Door Steve Jobs gesigneerde Apple II-handleiding geveild voor 787.483 dollar (21/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een door Steve Jobs en voormalig Apple-CEO Mike Markkula gesigneerde handleiding voor de Apple II-pc is in de VS voor bijna 790.000 dollar geveild (zo’n 675.000 euro). In de handleiding staat een persoonlijke boodschap van Jobs voor de geadresseerde, Julian Brewer.
  [naar artikel]
 31. Pro League lanceert handleiding tegen racisme en discriminatie: “Voetbalpubliek is discriminatie kotsbeu” (13/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Pro League heeft woensdag op een persconferentie in Brussel zijn handleiding tegen racistische en discriminerende spreekkoren voorgesteld. De...
  [naar artikel]
 32. Instagram lanceert handleiding voor ongeruste ouders (07/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Instagram heeft een speciale handleiding gemaakt voor de ouders van tieners. Zij kunnen zo onder andere leren waar de app om draait en hoe ze beter...
  [naar artikel]
 33. Pro League komt met handleiding tegen kwetsende spreekkoren (24/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Pro League heeft een handleiding ontwikkeld die Belgische voetbalclubs moet helpen in hun strijd tegen discriminerende spreekkoren in...
  [naar artikel]
 34. Van uw kinderen tot uw reisplannen: een handleiding in tijden van coronavirus (01/03/2020 - De Morgen)
  Er is een nieuwe besmetting met coronavirus vastgesteld in België. En we moeten er niet flauw over doen: het is een kwestie van tijd eer er meer gevallen opduiken. Dus hoe pakken we deze pandemie het beste aan? Leven in tijden van corona: een praktische handleiding.
  [naar artikel]
 35. Leven met het coronavirus: een praktische handleiding (28/02/2020 - De Morgen)
  We moeten er niet flauw over doen: het is een kwestie van tijd eer het coronavirus ook in ons land voet aan grond vindt. Dus hoe pakken we deze pandemie het beste aan? Leven in tijden van corona: een praktische handleiding.
  [naar artikel]
 36. Ben jij een koele steen of een brandende lavastroom? Doe onze zelftest met relatie-experte Rika Ponnet (27/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Hoe ga jij om met verdriet, met pijn, met lijden? Het heeft niet alleen een groot effect op jezelf, maar ook op je relatie. Ben jij de koele steen of de brandende lavastroom: doe de online zelftest die relatie-expert Rika Ponnet samenstelde, en leer jezelf beter kennen.
  [naar artikel]
 37. Binnenkort kan je zelftest kopen bij de apotheek: hoe werkt het? En wat als ik positief of negatief test?  (26/03/2021 - VRT NWS)
  Binnenkort zal je bij de apotheek een zelftest kunnen kopen, waarmee je jezelf kan testen op het coronavirus. Dat staat in een Koninklijk Besluit dat gisteren is gepubliceerd. Tot nog toe waren zulke testen verboden in ons land. Maar hoe werkt zo'n test? Is die betrouwbaar? En wat als de test positief of negatief kleurt? Een antwoord op de meest gestelde vragen.
  [naar artikel]
 38. Gemeenten krijgen handleiding omgang met koloniaal verleden (23/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De lokale besturen krijgen vrijdag een handleiding voor hun omgang met controversiële standbeelden en andere verwijzingen naar het koloniale verleden in de publieke ruimte. Dat meldt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers.
  [naar artikel]
 39. Nu de regering er zo op hamert: hoe vaak moet ik een zelftest gebruiken? Elke dag? Om de paar dagen? (27/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De regering moeit zich voorlopig niet met ons huishouden, maar doet dat tegen ‘een prijsje': de zelftest. Ze hoopt dat we die massaal gebruiken als we thuis vrienden of familie zien. Alleen rijst dan de vraag: hoeveel keer per week moeten we het stokje in onze neus steken om ‘veilig’ te zijn? Élke dag? De bijsluiter zegt het ons niet, professor Herman Goossens (UAntwerpen) wel.
  [naar artikel]
 40. Het supertalent met een handleiding: Antwerp-target Pierre Dwomoh voorgesteld (23/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een zeventienjarige middenvelder gaat zo goed als zeker van Racing Genk naar Antwerp. Wie is Pierre Dwomoh (17) - het supertalent met een handleiding?
  [naar artikel]
 41. Piloten noodlottige Lion Air-vlucht begrepen niet waarom Boeing maar omlaag bleef duiken, en zochten oplossing in handleiding. Tevergeefs (20/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De piloten van de noodlottige Boeing 737 MAX 8 van Lion Air raadpleegden in de aanloop naar de vliegtuigcrash nog een handleiding. Ze wilden weten...
  [naar artikel]
 42. Isolde Lasoen testte zichzelf drie keer negatief, maar bleek toch corona te hebben, hoe kan dat? “Negatieve zelftest zegt heel weinig” (27/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Drumster en presentatrice Isolde Lasoen is besmet met het coronavirus. En dat terwijl ze drie keer een negatief resultaat kreeg op een zelftest. “Ik ben geschrokken over de betrouwbaarheid”, schrijft ze op Facebook. Premier Alexander De Croo raadde die sneltests vrijdag expliciet aan om de verspreiding van het virus tegen te gaan.
  [naar artikel]
 43. Zelftest of sneltest: wat is het verschil? Wetenschapsjournalist Koen Wauters legt (en test) het uit (23/11/2020 - VRT NWS)
  In de strijd tegen het Coronavirus is testen van groot belang. Maar er zijn verschillende soorten testen. Er is de sneltest, een zelftest, een PCR-test,... Maar wat is wat? En wat zijn de verschillen tussen al die testen? Wetenschapsjournalist Koen Wauters legt het in bovenstaande video uit.
  [naar artikel]
 44. Nokia komt met handleiding voor 'slimme steden' (10/11/2016 - Knack)
  Technologiebedrijf Nokia heeft een handleiding gepubliceerd met best practices voor slimme steden. De gids zet succesvolle strategieën uiteen die zijn uitgeprobeerd in 22 steden in de hele wereld.
  [naar artikel]
 45. Gemeenten krijgen handleiding voor omgang met koloniaal verleden (23/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  De lokale besturen krijgen vandaag/vrijdag een handleiding voor hun omgang met controversiële standbeelden en andere verwijzingen naar het koloniale verleden in de publieke ruimte. Dat meldt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers.
  [naar artikel]
 46. Gemeenten krijgen handleiding voor omgang met koloniaal verleden (23/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De lokale besturen krijgen vandaag/vrijdag een handleiding voor hun omgang met controversiële standbeelden en andere verwijzingen naar het koloniale verleden in de publieke ruimte. Dat meldt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers.
  [naar artikel]
 47. Pro League schrijft handleiding tegen kwetsende spreekkoren (24/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Pro League heeft een handleiding ontwikkeld die Belgische voetbalclubs moet helpen in hun strijd tegen discriminerende spreekkoren in voetbalstadions. Dat maakte de vereniging van 24 profclubs donderdag bekend. “We willen enkel de positieve, inclusieve waarden van het Belgische voetbal uitdragen.”
  [naar artikel]
 48. Gedwongen huwelijk? Handleiding doet het ambtenaren herkennen (05/07/2019 - De Morgen)
  De strijd tegen gedwongen huwelijken moet worden opgevoerd, vindt het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen. Daarom heeft het een handleiding gemaakt voor ambtenaren van de burgerlijke stand. Slachtoffers moeten daardoor sneller gedetecteerd worden.
  [naar artikel]
 49. Steden en gemeenten krijgen handleiding hoe ze koloniale standbeelden en straatnamen moeten aanpakken (23/10/2020 - De Morgen)
  Wat doen we met koloniale standbeelden of straatnamen? Om steden en gemeenten te helpen antwoorden op die netelige vraag liet Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) een handleiding opstellen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.