Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
07:48 uur

De oorverdovende, pijnlijke stilte van de Belgische sportwereld in de zaak-Peng Shuai

Knack

24/11/2021 - 12:43

Wáár tennisster Peng Shuai is, hebben de Chinese autoriteiten al proberen duidelijk te maken. Veel vragen blijven echter onbeantwoord. Zoals ook: waarom blijft de Belgische sportwereld in deze zaak zo stil?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. WTA-baas na schriftelijke verklaring nog bezorgder om Peng Shuai (17/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het vrijgeven van een schriftelijke verklaring van Chinese staatsmedia over de spoorloze tennisster Peng Shuai, zorgen bij tennisbond WTA voor argwaan en bezorgdheid. "Ik kan moeilijk geloven dat Peng Shuai de e-mail heeft geschreven die we hebben gekregen", zegt Steve Simon, voorzitter van de profbond voor tennissters.
  [naar artikel]
 2. Foto's van Winnie de Poeh en een pandaknuffel doen speculaties over Chinese tennisster Peng Shuai alleen maar toenemen (28/11/2021 - De Morgen)
  Nadat Peng Shuai (35) de Chinese oud-vicepremier Zhang beschuldigde van seksueel misbruik verdween de tennisster weken van de radar. Ook nu ze weer ‘opduikt’ blijven de speculaties. Peng Shuai is wereldnieuws, maar haar achtergrondverhaal is nog niet zo bekend.
  [naar artikel]
 3. Speculaties blijven, ook nadat ze opnieuw opdook: wat is er aan de hand met de Chinese tennisster Peng Shuai? (28/11/2021 - De Morgen)
  Nadat Peng Shuai (35) de Chinese oud-vicepremier Zhang beschuldigde van seksueel misbruik verdween de tennisster weken van de radar. Ook nu ze weer ‘opduikt’ blijven de speculaties. Peng Shuai is wereldnieuws, maar haar achtergrondverhaal is nog niet zo bekend.
  [naar artikel]
 4. Nog meer bezorgdheid om Chinese tennisster Peng Shuai na schriftelijke verklaring (18/11/2021 - Knack)
  Het vrijgeven van een schriftelijke verklaring van Chinese staatsmedia over de spoorloze tennisster Peng Shuai, zorgen bij tennisbond WTA voor argwaan en bezorgdheid. 'Ik kan moeilijk geloven dat Peng Shuai de e-mail heeft geschreven die we hebben gekregen', zegt Steve Simon, voorzitter van de profbond voor tennissters.
  [naar artikel]
 5. Shuai Peng is eerste finaliste in Taiwan (04/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese Shuai Peng (WTA 71) heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in het Taiwanese Taipei City (hard/250.000
  [naar artikel]
 6. Peng Shuai, tennisster stort Chinese partijtop in metoo-storm (19/11/2021 - De Tijd)
  17:02 Met haar aanklacht tegen een machtige partijbons laakt tennisster Peng Shuai de patriarchale seksuele mores in China. Hoe zelfdestructief dat ook mag zijn.
  [naar artikel]
 7. WTA-baas na schriftelijke verklaring nog bezorgder om spoorloze tennisster Peng Shuai: “Ze moet vrijuit kunnen spreken” (17/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het vrijgeven van een schriftelijke verklaring van Chinese staatsmedia over de spoorloze tennisster Peng Shuai, zorgen bij tennisbond WTA voor argwaan en bezorgdheid. “Ik kan moeilijk geloven dat Peng Shuai de e-mail heeft geschreven die we hebben gekregen”, zegt Steve Simon, voorzitter van de profbond voor tennissters.
  [naar artikel]
 8. WTA-baas na schriftelijke verklaring nog bezorgder om Peng Shuai: “Kan moeilijk geloven dat zij die geschreven heeft” (17/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het vrijgeven van een schriftelijke verklaring van Chinese staatsmedia over de spoorloze tennisster Peng Shuai, zorgen bij tennisbond WTA voor argwaan en bezorgdheid. "Ik kan moeilijk geloven dat Peng Shuai de e-mail heeft geschreven die we hebben gekregen", zegt Steve Simon, voorzitter van de profbond voor tennissters.
  [naar artikel]
 9. Waar is Peng Shuai? (16/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De WTA, de belangenvereniging van het vrouwentennis, verhoogt de druk op de Chinese overheid om duidelijkheid te verschaffen over het lot van Peng Shuai. De 35-jarige tennisster, in 2011 de nummer 14 op de mondiale ranking, lijkt spoorloos sinds ze voormalig vicepremier Zhang Gaoli (75) beschuldigde van seksueel misbruik.
  [naar artikel]
 10. Mysterie rond verdwenen tennisster blijft na publicatie van foto’s van Peng Shuai op Twitter (20/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdagavond zijn op het internet enkele foto’s opgedoken van de vermiste tennisster Peng Shuai. De jonge vrouw is er glimlachend te zien, maar het is niet duidelijk van wanneer de beelden precies dateren. Intussen groeit de druk op China om te bewijzen dat Peng ongedeerd is.
  [naar artikel]
 11. Ook Europese Unie wil "controleerbaar bewijs" dat tennisster Peng Shuai veilig is (30/11/2021 - VRT NWS)
  De Europese Unie vraagt China om "controleerbaar bewijs" dat tennisster Peng Shuai veilig is en wil dat het land een “grondig en transparant” onderzoek voert naar de beschuldigingen van de tennisster aan het adres van een Chinese toppoliticus. Sinds Peng Shuai begin november, de politicus beschuldigde van misbruik is ze van de radar verdwenen.
  [naar artikel]
 12. Peng Shuai klopt Alison Riske in finale WTA Tianjin (16/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Chinese Peng Shuai (WTA 182) heeft zondag het WTA-toernooi in het Chinese Tianjin (hard/500.000 dollar) op haar naam geschreven.
  [naar artikel]
 13. Peng Shuai klopt Alison Riske in finale Tianjin (16/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese Peng Shuai (WTA 182) heeft zondag het WTA-toernooi in het Chinese Tianjin (hard/500.000 dollar) op haar naam geschreven. De 30-jarige
  [naar artikel]
 14. Shuai Peng is eerste finaliste op WTA-toernooi van Taiwan (04/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Chinese Shuai Peng (WTA 71) heeft zich zaterdag als eerste geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in het Taiwanese Taipei City (hard/250.000 dollar).
  [naar artikel]
 15. Waar is Peng Shuai? Chinese tennisster onvindbaar nadat ze toppoliticus beschuldigd had van misbruik (18/11/2021 - VRT NWS)
  De internationale tenniswereld maakt zich zorgen om Peng Shuai, een Chinese tennisster die al sinds begin november vermist is. Ze had op haar sociale media een Chinese toppoliticus beschuldigd van misbruik, maar verdween daarna van de radar. Oproepen van toptennissers en de tennisfederatie WTA vallen in Chinese dovemansoren. Er is via staatsmedia nu een boodschap verspreid waarin Peng Shuai zou zeggen dat er niets aan de hand is, maar het is de vraag hoeveel geloof je daaraan mag hechten.
  [naar artikel]
 16. Verdwenen tennisster Peng Shuai te zien op nieuwe videobeelden, Londen wil “verifieerbare bewijzen” (21/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Er zijn nieuwe beelden opgedoken van de Chinese tennisster Peng Shuai, die al enige tijd verdwenen leek nadat ze een belangrijk Chinees politicus beschuldigde van seksueel misbruik. Op de videobeelden is Peng kort te zien tijdens een tennistoernooi in Peking.
  [naar artikel]
 17. Shuai Peng pakt titel (19/11/2018 - Metro)
  De Chinese Shuai Peng (WTA 183) heeft gisteren het WTA-toernooi in het Amerikaanse Houston (hard/150.000 dollar) op haar naam geschreven. De 32-jarige Peng, die met een wildcard deelnam, versloeg in de finale de Amerikaanse qualifier Lauren Davis (WTA 173). Het werd 1-6, 7-5 en 6-4 na 2 uur en 25 minuten tennis. Voor de Chinese is het de vierde WTA-titel in het enkelspel, de tweede in de 125K Series. In het dubbel won ze al 21 toernooien, waaronder Wimbledon (2013), Roland Garros (2014) en de WTA Finals (2013). De 25-jarige Davis blijft voorlopig steken op één titel. Begin 2017 won ze het toernooi van Auckland. Bron: Belga   Het bericht Shuai Peng pakt titel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. De saga gaat verder: verdwenen tennisster Peng Shuai lijkt op te duiken op beelden van tennistoernooi in Peking (21/11/2021 - VRT NWS)
  Er lijken nieuwe beelden opgedoken van de Chinese tennisster Peng Shuai, die al een tijdje van de radar verdwenen is nadat ze een Chinese toppoliticus beschuldigd had van seksueel misbruik. Op de videobeelden is Peng kort te zien tijdens een tennistoernooi in Peking.
  [naar artikel]
 19. Waar is Shuai Peng? Chinese tennisster verdwenen nadat ze aanranding door voormalig vicepremier bekendmaakte (11/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zorgen omtrent voormalig topvijftienspeelster Shuai Peng. De 35-jarige Chinese postte vorige week op Weibo dat ze seksueel aangerand werd door voormalig vicepremier Gaoli Zhang. Al haar berichten waren binnen het half uur verwijderd en nu lijkt ook Peng zelf verdwenen.
  [naar artikel]
 20. WTA-baas dreigt competities in China op te schorten door onduidelijkheid over situatie Peng Shuai (19/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Steve Simon, de voorzitter van de profbond voor tennissters (WTA), sluit niet uit dat er geen WTA-tenniswedstrijden meer in China zullen plaatsvinden als Peking geen duidelijkheid verschaft over de veiligheidssituatie van Peng Shuai.
  [naar artikel]
 21. Clips van Peng Shuai in het openbaar kunnen angst voor haar veiligheid niet wegnemen (21/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Clips van Peng Shuai in het openbaar kunnen angst voor haar veiligheid niet wegnemen Na weken uit het publieke oog te zijn verdwenen, zijn er video’s opgedoken van de Chinese sportster Peng Shuai. Ze zou zaterdag in een restaurant zijn geweest en zondag een tennistoernooi voor jongeren bijwonen. Op de beelden is te zien hoe ze glimlachte, zwaaide en oversized tennisballen signeerde. Deze clips, gedeeld door Chinese staatsmedia en […] Lees dit artikel: Clips van Peng Shuai in het openbaar kunnen angst voor haar veiligheid niet wegnemen
  [naar artikel]
 22. Lot van verdwenen tennisster Peng Shuai blijft onduidelijk (18/11/2021 - De Morgen)
  Hoewel nu meerdere bekende (oud-)collega’s hun bezorgdheid hebben geuit over haar lot, blijft China zwijgen over de in ongenade gevallen tenniskampioene Peng Shuai. Ze is ‘in veiligheid’, klinkt het vaag, maar bewijst daarvan levert Peking niet.
  [naar artikel]
 23. Shuai Peng stoot in eigen land door naar finale in Nanchang (29/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Shuai Peng (WTA 30) heeft zich gekwalificeerd voor de finale van het WTA-toernooi in het Chinese Nanchang (hard/250.000 dollar). Voor eigen volk
  [naar artikel]
 24. Shuai Peng mag vieren voor eigen volk in het Chinese Nanchang (30/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Shuai Peng (WTA 30) heeft zondag het WTA-toernooi in het Chinese Nanchang (hard/250.000 dollar) gewonnen. Voor eigen publiek versloeg het tweede reekshoofd in de finale de Japanse Nao Hibino (WTA 88) met 6-3 en 6-2.
  [naar artikel]
 25. IOC-voorzitter Thomas Bach heeft videogesprek met Peng Shuai: “Opgelucht toen ik zag dat het goed met haar ging” (22/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  IOC-voorzitter Thomas Bach sprak zondag in een dertig minuten durende videoconferentie met de Chinese tennisspeelster Peng Shuai, zo maakte het Internationaal Olympisch Comité in een verklaring bekend.
  [naar artikel]
 26. Ze nagelde een machtige Chinese politicus aan de schandpaal. Nu blijft het lot van de verdwenen tennisster Peng Shuai onduidelijk (18/11/2021 - De Morgen)
  Hoewel nu meerdere bekende (oud-)collega’s hun bezorgdheid hebben geuit over haar lot, blijft China zwijgen over de in ongenade gevallen tenniskampioene Peng Shuai. Ze is ‘in veiligheid’, klinkt het vaag, maar bewijst daarvan levert Peking niet.
  [naar artikel]
 27. In navolging van het protest op social media: WTA wil wegblijven uit China door verdwijning Shuai Peng (19/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tennisbond WTA overweegt geen toernooien meer in China te organiseren als er geen duidelijkheid komt over de situatie van Peng Shuai. De 35-jarige Chinese is spoorloos nadat ze eerder deze maand voormalig vicepremier Zhang Gaoli op het sociale medium Weibo beschuldigde van seksueel misbruik.
  [naar artikel]
 28. Grote zorgen bij WTA en collega’s om verdwenen toptennisster Shuai Peng, die ex-vicepremier beschuldigde van aanranding (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De WTA, de belangenbehartiger van de tennissters, heeft haar zorgen geuit over de situatie van Peng Shuai en een onderzoek geopend. Nadat de 35-jarige Chinese eerder deze maand voormalig vicepremier Zhang Gaoli op het Chinese sociale medium Weibo beschuldigde van seksueel misbruik, werd van haar niets meer vernomen. Peng is bovendien gewist van internetsites en sociale media. China zwijgt intussen in alle talen.
  [naar artikel]
 29. WTA onderzoekt beschuldigingen van tennisster Peng Shuai over seksueel misbruik voormalig Chinees leider (14/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De internationale vrouwentennisbond WTA heeft een onderzoek geopend naar aanleiding van Peng Shuai’s beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van een voormalig Chinees leider.
  [naar artikel]
 30. WTA blijft zeer bezorgd om lot van Chinese tennisster Peng Shuai (27/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De WTA, de overkoepelende organisatie in het vrouwentennis, zegt nog steeds “erg bezorgd te zijn” om het lot van Peng Shuai. WTA-voorzitter Steve Simon bevestigt twee e-mails te hebben gestuurd naar de Chinese tennisster, “maar het was duidelijk dat haar antwoorden beïnvloed werden door anderen”.
  [naar artikel]
 31. Londen wil "verifieerbare bewijzen" dat tennisster Peng Shuai veilig is (21/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na de Verenigde Naties en de Verenigde Staten, dringt nu ook de regering in Londen aan op meer duidelijkheid rond het lot van de Chinese tennisster Peng Shuai. In een persbericht zaterdagavond wil de Britse minister van Buitenlandse Zaken "verifieerbare bewijzen" over de veiligheid van de jonge vrouw en over de plaats waar ze zich bevindt.
  [naar artikel]
 32. Londen wil "verifieerbare bewijzen" dat tennisster Peng Shuai veilig is (21/11/2021 - De Morgen)
  Na de Verenigde Naties en de Verenigde Staten, dringt nu ook de regering in Londen aan op meer duidelijkheid rond het lot van de Chinese tennisster Peng Shuai. In een persbericht zaterdagavond wil de Britse minister van Buitenlandse Zaken "verifieerbare bewijzen" over de veiligheid van de jonge vrouw en over de plaats waar ze zich bevindt.
  [naar artikel]
 33. WTA blijft “zeer bezorgd” om lot van Chinese tennisster Peng Shuai (27/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De WTA, de overkoepelende organisatie in het vrouwentennis, zegt nog steeds “erg bezorgd te zijn” om het lot van Peng Shuai. WTA-voorzitter Steve Simon bevestigt twee e-mails te hebben gestuurd naar de Chinese tennisster, “maar het was duidelijk dat haar antwoorden beïnvloed werden door anderen”.
  [naar artikel]
 34. Serena Williams is geschokt, ook Kim Clijsters deelt foto van Peng (18/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Veel tennissers maken zich zorgen om Peng Shuai, die spoorloos lijkt nadat ze eerder deze maand de voormalige Chinese vicepremier Zhang Gaoli op het Chinese sociale medium Weibo van seksueel misbruik beschuldigde. Op Twitter delen ze massaal een foto van Peng met de hashtag #WhereIsPengShuai.
  [naar artikel]
 35. VS en Verenigde Naties vragen om teken van leven van Peng Shuai, Chinese staatsmedia: “Ze verschijnt snel weer in het openbaar” (20/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De verdwenen Chinese tennisster Peng Shuai is ‘uit vrije wil’ thuis gebleven en zal ‘snel’ weer in het openbaar verschijnen. Dat schrijft Hu Xijin, de hoofdredacteur van de Global Times en een prominent vertegenwoordiger van de staatsmedia in China.
  [naar artikel]
 36. Chinese toptennisster gecensureerd nadat ze communistische leider beschuldigt in #MeToo-schandaal (04/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese toptennisster Peng Shuai deelde deze week een schokkend #MeToo-verhaal over de voormalige vice-premier Zhang Gaoli. Na haar beschuldigingen werd ze volledig gecensureerd op sociale media. Peng Shuai, 35, schreef in een open brief hoe de communistische leider haar dwong tot seks nadat ze werd uitgenodigd bij hem thuis.
  [naar artikel]
 37. “Vermiste Chinese tennisster Peng Shuai duikt op op Chinees tennistoernooi” (21/11/2021 - De Morgen)
  De Chinese tennisster Peng Shuai, die al weken vermist was nadat ze op sociale media meedeelde dat ze door de Chinese vicepremier gedwongen werd tot een seksuele relatie, woonde vandaag een tennistoernooi in Beijing bij. Dat blijkt uit officiële foto’s die werden gepubliceerd door het toernooi dat werd georganiseerd door China Open. De echtheid van de beelden kon voorlopig nog niet worden geverifieerd door een onafhankelijke bron.
  [naar artikel]
 38. “Vermiste Chinese tennisster Peng Shuai duikt op op Chinees tennistoernooi” (21/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese tennisster Peng Shuai, die al weken vermist was nadat ze op sociale media meedeelde dat ze door de Chinese vicepremier gedwongen werd tot een seksuele relatie, woonde vandaag een tennistoernooi in Beijing bij. Dat blijkt uit officiële beelden die werden gepubliceerd door het toernooi dat werd georganiseerd door China Open. De echtheid van de beelden kon voorlopig nog niet worden geverifieerd door een onafhankelijke bron.
  [naar artikel]
 39. “Vermiste Chinese tennisster Peng Shuai duikt op videobeelden” (21/11/2021 - De Morgen)
  Op sociale media werden beelden gedeeld van de Chinese tennisster Peng Shuai, die al weken vermist was nadat ze op sociale media meedeelde dat ze door de Chinese vicepremier gedwongen werd tot een seksuele relatie. De videobeelden zijn van een etentje op restaurant en een tennistoernooi in Beijing dat werd georganiseerd door China Open. De echtheid van de beelden kon voorlopig nog niet worden geverifieerd door een onafhankelijke bron.
  [naar artikel]
 40. “Vermiste Chinese tennisster Peng Shuai duikt op op videobeelden” (21/11/2021 - De Morgen)
  Op sociale media werden beelden gedeeld van de Chinese tennisster Peng Shuai, die al weken vermist was nadat ze op sociale media meedeelde dat ze door de Chinese vicepremier gedwongen werd tot een seksuele relatie. De videobeelden zijn van een etentje op restaurant en een tennistoernooi in Beijing dat werd georganiseerd door China Open. De echtheid van de beelden kon voorlopig nog niet worden geverifieerd door een onafhankelijke bron.
  [naar artikel]
 41. “Vermiste Chinese tennisster Peng Shuai duikt op op Chinees tennistoernooi” (21/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op sociale media werden beelden gedeeld van de Chinese tennisster Peng Shuai, die al weken vermist was nadat ze op sociale media meedeelde dat ze door de Chinese vicepremier gedwongen werd tot een seksuele relatie. De videobeelden zijn van een etentje op restaurant en een tennistoernooi in Beijing dat werd georganiseerd door China Open. De echtheid van de beelden kon voorlopig nog niet worden geverifieerd door een onafhankelijke bron.
  [naar artikel]
 42. Tennisbond WTA dreigt banden door te snijden met China vanwege verdwenen speelster Peng (19/11/2021 - De Morgen)
  De mondiale bond voor tennissters WTA dreigt de nauwe relaties met China te verbreken als er niet meer duidelijkheid komt over de situatie van ex-speelster Peng Shuai. China organiseert jaarlijks elf tennistoernooien en de lucratieve WTA-finals.
  [naar artikel]
 43. Nieuwe beelden tonen vermiste Chinese tennisster Peng Shuai op lokaal tennistoernooi en op restaurant, niet zeker of de beelden echt zijn (21/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op sociale media werden beelden gedeeld van de Chinese tennisster Peng Shuai, die al weken vermist was nadat ze op sociale media meedeelde dat ze door de Chinese vicepremier gedwongen werd tot een seksuele relatie. De videobeelden zijn van een etentje op restaurant en een tennistoernooi in Peking dat werd georganiseerd door China Open. De echtheid van de beelden kon voorlopig nog niet worden geverifieerd door een onafhankelijke bron.
  [naar artikel]
 44. "Happy weekend": veel twijfel na nieuwe "geruststellende" boodschap van verdwenen Chinese tennisster Peng Shuai  (20/11/2021 - VRT NWS)
  "Happy weekend". Die boodschap zou de Chinese tennisster Peng Shuai verstuurd hebben, vergezeld van drie foto's in een kamer vol knuffels. De tennisster is al bijna drie weken van de radar verdwenen nadat ze een toppoliticus beschuldigd had van misbruik. Een eerdere "geruststellende" boodschap werd al sceptisch onthaald en ook bij deze nieuwe boodschap rijzen er veel vragen.
  [naar artikel]
 45. Leidt de zorgwekkende verdwijning van een Chinese tennisster tot een boycot van de Olympische Winterspelen? (19/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Leidt de zorgwekkende verdwijning van een Chinese tennisster tot een boycot van de Olympische Winterspelen? De internationale tenniswereld maakt zich grote zorgen om de verdwijning van Peng Shuai, een Chinese tennisster die een Chinese toppoliticus beschuldigde van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Sinds Peng Shuai haar ervaring deelde, is ze van de aardbol verdwenen. Verschillende landen eisen nu een diplomatische boycot van de Winterspelen in Peking. Diplomatische boycot Politici en atleten over […] Lees dit artikel: Leidt de zorgwekkende verdwijning van een Chinese tennisster tot een boycot van de Olympische Winterspelen?
  [naar artikel]
 46. Oorverdovende stilte (28/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 47. WTA heeft “garantie” dat bedreigde Peng veilig is: “Ze wordt niet bedreigd” (15/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Tennisster Peng Shuai zou in veiligheid zijn en niet bedreigd worden. Steve Simon, voorzitter van de profbond voor tennissters (WTA), zegt dat in gesprek met The New York Times. “We hebben van meerdere bronnen, waaronder de Chinese tennisbond, de bevestiging gekregen dat ze veilig is en niet wordt bedreigd”, klinkt het hoopgevend. Maar Simon geeft meteen toe dat niemand van de WTA Tour, zoals officials en andere speelsters, reeds in staat zijn geweest Peng rechtstreeks te bereiken om haar veiligheid te bevestigen.
  [naar artikel]
 48. De oorverdovende stilte rond paars-geel (24/07/2020 - De Morgen)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-kopman Paul Magnette zijn een week aan zet. Voorlopig werken ze in alle stilte aan paars-geel. Ook de andere partijen vernemen weinig of niets van de onderhandelingen.
  [naar artikel]
 49. Tennisbond WTA: “We hebben garantie dat Peng veilig is en niet wordt bedreigd” (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tennisster Peng Shuai is veilig en wordt niet bedreigd. Steve Simon, voorzitter van de profbond voor tennissters WTA, zegt dat in gesprek met The New York Times. “We hebben van meerdere bronnen, waaronder de Chinese tennisbond, de bevestiging gekregen dat ze veilig is en niet wordt bedreigd.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.