Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
07:42 uur

Veertig actievoerders in slaapzak voor kabinet Sammy Mahdi

De Standaard

24/11/2021 - 13:53

Veertig actievoerders klaagden woensdag aan de Regentlaan in Brussel, in de buurt van het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V), de verzadiging van het opvangnetwerk voor asielzoekers aan. Ze gingen op een stuk karton in een slaapzak op de middenberm liggen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “Moet er iemand doodvriezen?”: actievoerders liggen op stuk karton aan kabinet Sammy Mahdi (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zo’n veertig actievoerders hebben aan de Regentlaan in Brussel de verzadiging van het opvangnetwerk voor asielzoekers aangeklaagd. Ze gingen op een stuk karton in een slaapzak op de middenberm liggen, als symbool voor de asielzoekers die op straat moeten slapen. De actie vond plaats in de buurt van het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi.
  [naar artikel]
 2. Kabinet Sammy Mahdi: ‘Imam die homofobe uitspraken deed is vertrokken’ (23/04/2021 - De Morgen)
  De imam die eerder dit jaar vanwege homofobe uitspraken het bevel kreeg om het Belgische grondgebied te verlaten, is nu effectief vertrokken. Dat maakte het kabinet van Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) bekend in een persbericht.
  [naar artikel]
 3. Staatssecretaris Sammy Mahdi grijpt in: ‘Deense haatpredikers niet welkom’ (12/11/2020 - De Standaard)
  Vijf Denen hebben ons land op bevel van Dienst Vreemdelingenzaken moeten verlaten, meldt het kabinet van voor asiel en migratie, Sammy Mahdi. Het zou gaan om vijf aanhangers van de Deense politicus Rasmus Paludan, die een koranverbranding in Molenbeek wilde organiseren. ‘Een ernstig gevaar voor de openbare orde in België’, oordeelde Mahdi in overleg met het ministerie van Binnenlandse Zaken.
  [naar artikel]
 4. Forse kritiek op ‘spaghettivrijdag’ van Sammy Mahdi (17/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  “Eerste regel opgelegd op kabinet: vrijdag spaghettidag. Heel trots op mijn dreamteam.” Het was kersvers staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi die het vrijdag tweette, met een foto erbij waarop te zien is hoe medewerkers aan tafeltjes van vier zitten te eten. Maar al vrij snel kreeg de CD&V’er bakken kritiek.
  [naar artikel]
 5. Sammy Mahdi geen voorstander van paars-groene coalitie: “Moeilijk om met PS en Ecolo programma uit te voeren” (28/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Sammy Mahdi en Joachim Coens, de laatste twee kandidaat-voorzitters van CD&V, debatteerden gisterenavond in Deinze. Mahdi zei tijdens dat debat dat...
  [naar artikel]
 6. Hongerstaking na 60 dagen afgelopen, zónder beloftes volgens Sammy Mahdi: “Stop ermee of we ruimen het hier op” (22/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Uitzichtloosheid, gevaar voor het leven en toenemende druk om de actie dringend te beëindigen, hebben de hongerstakers woensdag doen beslissen er na 60 dagen mee te stoppen. Op een overleg met staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V), vertegenwoordigers van de stakers en bemiddelaar Dirk Van den Bulck werd de knoop doorgehakt. Dat de roep in regeringskringen om in te grijpen steeds luider weerklonk, deed de actievoerders overstag gaan. Volgens Mahdi zijn er geen beloftes gedaan.
  [naar artikel]
 7. Ook Sammy Mahdi is kandidaat-voorzitter CD&V (18/10/2019 - De Morgen)
  Sammy Mahdi (30) stelt zich kandidaat voor de voorzittersverkiezingen van CD&V. Dat heeft hij zelf aangekondigd op Twitter. Momenteel is Mahdi voorzitter van Jong CD&V.
  [naar artikel]
 8. LIVESTREAM. Sammy Mahdi en Theo Francken bakkeleien over….sereniteit (18/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) legt vandaag in de Kamer zijn beleidsverklaring af. Volg het hier live.
  [naar artikel]
 9. Jongerenvoorzitter Sammy Mahdi wil CD&V leiden (18/10/2019 - Knack)
  Sammy Mahdi, jongerenvoorzitter van CD&V, stelt zich kandidaat om CD&V-voorzitter te worden. Dat meldt hij op twitter. Mahdi (30) komt uit Vilvoorde, waar hij fractieleider is in de gemeenteraad. Zijn kandidatuur was verwacht. Op Twitter post hij een foto met als opschrift 'terug naar de basis'.
  [naar artikel]
 10. Sammy Mahdi: “België zal ook vrouwenrechtenactivisten evacueren” (17/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  De regering zal naast Belgische onderdanen en Afghaanse medewerkers zoals tolken en fixers ook vrouwenrechtenactivisten evacueren uit Afghanistan.e Dat zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) op Twitter. Zijn kabinet bevestigt. “Ze zijn de eerste en grootste slachtoffers van de taliban”, klinkt het. Er wordt gekeken naar organisaties die een band hebben met ons land.
  [naar artikel]
 11. Sammy Mahdi: “België zal ook vrouwenrechtenactivisten evacueren” (17/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De regering zal naast Belgische onderdanen en Afghaanse medewerkers zoals tolken en fixers ook vrouwenrechtenactivisten evacueren uit Afghanistan.e Dat zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) op Twitter. Zijn kabinet bevestigt. “Ze zijn de eerste en grootste slachtoffers van de taliban”, klinkt het. Er wordt gekeken naar organisaties die een band hebben met ons land.
  [naar artikel]
 12. Sammy Mahdi over Jan Jambon: 'Ik heb het heel moeilijk gehad met zijn uitspraak' (31/12/2019 - Knack)
  CD&V-jongerenvoorzitter Sammy Mahdi betreurt de uitspraken die minister-president Jan Jambon (N-VA) over het kindergeld voor asielzoekers. 'Ik verwacht geen leugens.'
  [naar artikel]
 13. Sammy Mahdi herverkozen als voorzitter van Jong CD&V (17/11/2019 - De Standaard)
  Sammy Mahdi is herverkozen als voorzitter van Jong CD&V. Mahdi was de enige kandidaat om zichzelf op te volgen. Er is ook een nieuw nationaal bureau verkozen.
  [naar artikel]
 14. Sammy Mahdi (CD&V): 'Hongerstaking had niet zo lang geduurd als regering met één stem had gesproken' (10/08/2021 - Knack)
  'We moeten migranten screenen aan de Europese buitengrenzen', zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V).
  [naar artikel]
 15. Sammy Mahdi neemt holle communicatie CD&V op de korrel (15/10/2021 - De Tijd)
  09:51 In een interview naar aanleiding van zijn nieuwe boek toont staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi zich kritisch over CD&V. 'Ik moet zelf terugspoelen om min of meer te begrijpen wat onze...
  [naar artikel]
 16. Sammy Mahdi pleit voor meer alcoholcontroles (16/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  “Aantal jaren rijbewijs: 11. Controles: 1.” Met die korte boodschap raakte Sammy Mahdi (CD&V) een gevoelige snaar op Twitter. Heel wat Vlamingen reageerden dat ook zij zelden tot nooit een alcoholtest moeten afleggen. Volgens Mahdi maakt dat duidelijk hoe laag de pakkans is bij dronken rijgedrag. Hij wil geen nultolerantie, maar meer controles.
  [naar artikel]
 17. Jongerenvoorzitter Sammy Mahdi wil CD&V leiden: 'In de strijd tegen radicalen moeten wij radicaal reageren' (18/10/2019 - Knack)
  Sammy Mahdi, jongerenvoorzitter van CD&V, stelt zich kandidaat om CD&V-voorzitter te worden. Dat meldt hij op Twitter. Mahdi (30) komt uit Vilvoorde, waar hij fractieleider is in de gemeenteraad. Zijn kandidatuur was verwacht. Op Twitter post hij een foto met als opschrift 'terug naar de basis'.
  [naar artikel]
 18. De blitzcarrière van Sammy Mahdi: geen voorzitter, wel incontournable (06/12/2019 - De Standaard)
  Hij heeft nog maar vijf jaar een lidkaart, maar na een onwaarschijnlijke verkiezingsrace maakt Sammy Mahdi zich nu al incountournable in de partij.
  [naar artikel]
 19. Het beleid van Sammy Mahdi (CD&V) is niet revolutionair: ‘Ik zie vooral continuïteit’ (01/07/2021 - De Morgen)
  Door de hongerstaking van sans-papiers in Brussel botst staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) voor het eerst op het migratiedilemma: wanneer het over het leven van mensen gaat, volg je dan strikt de wet of maak je toch een uitzondering?
  [naar artikel]
 20. Het beleid van Sammy Mahdi (CD&V) is niet revolutionair: ‘Ik zie vooral continuïteit’ (01/07/2021 - De Morgen)
  Door de hongerstaking van sans-papiers in Brussel botst staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) voor het eerst op het migratiedilemma: wanneer het over het leven van mensen gaat, volg je dan strikt de wet of maak je toch een uitzondering?
  [naar artikel]
 21. Jongerenvoorzitter Sammy Mahdi vierde kandidaat-voorzitter CD&V (18/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Jongerenvoorzitter Sammy Mahdi is ook kandidaat-voorzitter van CD&V. Dat maakte hij net bekend. Mahdi is, na Katrien Partyka, Vincent Van Peteghem...
  [naar artikel]
 22. Sammy Mahdi herverkozen als voorzitter van Jong CD&V (17/11/2019 - Metro)
  Sammy Mahdi is herverkozen als voorzitter van Jong CD&V. Mahdi was de enige kandidaat om zichzelf op te volgen. Er is ook een nieuw nationaal bureau verkozen. “Voor het eerst is het bureau paritair samengesteld, er raakten vijf mannen en vijf vrouwen verkozen”, zegt Mahdi. Sammy Mahdi werd twee jaar geleden voor het eerst jongerenvoorzitter en doet er nu dus in principe twee jaar bij. Hij is ook één van de zeven kandidaten om nationaal voorzitter te worden. De resultaten van de eerste ronde worden maandag bekendgemaakt. “Als ik tot nationaal voorzitter verkozen wordt, zal er voor de jongeren een interimvoorzitter aangeduid worden en volgen er binnen de drie maanden nieuwe verkiezingen voor Jong CD&V”, zegt Mahdi. bron: Belga Het bericht Sammy Mahdi herverkozen als voorzitter van Jong CD&V verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Sammy Mahdi volgend jaar ‘geen kandidaat-voorzitter CD&V’ (17/10/2021 - De Standaard)
  Ook al werpt de staatssecretaris voor Asiel en migratie, Sammy Mahdi, zich op als ideologische roer­ganger van de CD&V, hij blijft zijn voorzitter Joachim Coens (CD&V).
  [naar artikel]
 24. Staatssecretaris Sammy Mahdi wil nieuwe Turkije-deal voor Afghaanse vluchtelingen (02/08/2021 - De Standaard)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) wil de zogenaamde Turkije-deal uitbreiden. Mahdi verwacht een nieuwe vluchtelingenstroom vanuit Afghanistan door het toenemende geweld en wil dat Europa voorbereid is.
  [naar artikel]
 25. Sammy Mahdi: “Ik heb het heel moeilijk gehad met de uitspraak van Jambon” (31/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V-jongerenvoorzitter Sammy Mahdi vraagt dat Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) “juiste cijfers” gebruikt in zijn communicatie over het...
  [naar artikel]
 26. Kiezen tussen het hart en het hoofd: het migratiebeleid van Sammy Mahdi doorgelicht (01/07/2021 - De Morgen)
  Door de hongerstaking van sans-papiers in Brussel botst staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) voor het eerst op het migratiedilemma: wanneer het over het leven van mensen gaat, volg je dan strikt de wet of maak je toch een uitzondering?
  [naar artikel]
 27. PS-vicepremier Dermagne over hongerstakers: “Sammy Mahdi moet met oplossingen komen” (30/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik verander mijn beleid niet omdat mensen beslissen niet meer te eten”, zei staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) over de 450 sans-papiers die nu al 40 dagen in hongerstaking zijn, in de hoop een collectieve regularisatie af te dwingen. Maar ook de PS, die het niet eens is met Mahdi, houdt voet bij stuk. Federaal minister van Werk en vicepremier Pierre-Yves Dermagne roept Mahdi op om de zaak ter harte te nemen.
  [naar artikel]
 28. Sammy Mahdi herverkozen als voorzitter van Jong CD&V (17/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Sammy Mahdi is herverkozen als voorzitter van Jong CD&V. Mahdi was de enige kandidaat om zichzelf op te volgen. Er is ook een nieuw nationaal...
  [naar artikel]
 29. Sammy Mahdi: ‘Ik heb het heel moeilijk gehad met de uitspraak van Jambon’ (31/12/2019 - De Morgen)
  CD&V-jongerenvoorzitter Sammy Mahdi vraagt dat Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) “juiste cijfers” gebruikt in zijn communicatie over het kindergeld voor asielzoekers. “Het is goed dat de regering die anomalie, door de vorige regering-Bourgeois ingevoerd, uit de wet haalt. Maar daar kan je ook op een normale manier over communiceren, zonder te overdrijven”, aldus Mahdi in De ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 30. Sammy Mahdi wil asielzoekers meteen aan de slag krijgen: “Win-winsituatie voor iedereen” (12/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Sammy Mahdi (CD&V) wil het komende jaar inzetten op de activering van asielzoekers en op hun competentieverwerving. Dat staat te lezen in de beleidsnota van de staatssecretaris voor Asiel en Migratie.
  [naar artikel]
 31. Christelijk middenveld kritisch voor Sammy Mahdi: 'Dit is niet wat we verwacht hadden' (28/09/2021 - Knack)
  De spanningen tussen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) en het christelijke middenveld nemen toe. 'Met zijn discours maakt hij N-VA en Vlaams Belang groter'
  [naar artikel]
 32. Sammy Mahdi (CD&V): 'Wij moeten ons aan niemand vastklampen, niet aan N-VA, niet aan PS' (02/02/2020 - Knack)
  Jongerenvoorzitter van CD&V Sammy Mahdi zegt in een gesprek met De Zondag dat een regering met N-VA niet noodzakelijk is. 'Ik mis de staatsmannen van vroeger.'
  [naar artikel]
 33. CD&V-voorzittersverkiezing: 'Sammy Mahdi zal er nu een andere strijd van moeten maken' (18/11/2019 - Knack)
  Joachim Coens en Sammy Mahdi maken in een tweede stemronde onder elkaar uit wie de nieuwe voorzitter van CD&V wordt. Drie vragen aan politoloog Nicolas Bouteca (UGent).
  [naar artikel]
 34. CD&V-voorzittersrace: 'Sammy Mahdi zal er nu een andere strijd van moeten maken' (18/11/2019 - Knack)
  Joachim Coens en Sammy Mahdi maken in een tweede stemronde onder elkaar uit wie de nieuwe voorzitter van CD&V wordt. Drie vragen aan politoloog Nicolas Bouteca (UGent).
  [naar artikel]
 35. Van Grieken: "Ik zal u verrassen, Sammy Mahdi is niet zo links als iedereen denkt” (01/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken toont zich opvallend positief over de keuze voor Sammy Mahdi (CD&V) op Asiel en Migratie. "Ik zal u...
  [naar artikel]
 36. Sammy Mahdi herverkozen als voorzitter van Jong CD&V (17/11/2019 - VRT NWS)
  Sammy Mahdi is herverkozen als voorzitter van Jong CD&V. Hij was de enige kandidaat om zichzelf op te volgen. Er is ook een nieuw nationaal bureau van Jong CD&V verkozen. Mahdi is ook een van de zeven kandidaten om Wouter Beke op te volgen als partijvoorzitter van CD&V.
  [naar artikel]
 37. Ook Sammy Mahdi kandidaat-voorzitter CD&V (18/10/2019 - De Standaard)
  Ook jongerenvoorzitter Sammy Mahdi wil Wouter Beke als voorzitter van de CD&V opvolgen.
  [naar artikel]
 38. Hongerstakende sans-papiers beschuldigen Sammy Mahdi van ‘verraad zonder weerga’ (01/11/2021 - De Morgen)
  Vertegenwoordigers van de mensen zonder verblijfspapieren die eerder dit jaar een hongerstaking hielden in de Brusselse Begijnhofkerk beschuldigen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) van ‘verraad zonder weerga’. ‘Sammy Mahdi respecteert de woorden die hij zelf heeft uitgesproken niet’, zegt Daniel Alliet, die als priester verbonden is aan de Begijnhofkerk.
  [naar artikel]
 39. Sammy Mahdi (Jong CD&V): 'Ik ben gelukkig als ik de zon zie opkomen boven de Middellandse Zee' (30/07/2017 - Knack)
  Sammy Mahdi is voorzitter van Jong CD&V. Hij verhuist binnenkort van Brussel naar Vilvoorde. Maar hoe viert hij zijn vakantie? Om deze 15 vragen te beantwoorden, had hij 10 minuten en 23 seconden nodig.
  [naar artikel]
 40. Sammy Mahdi gooit zich in strijd om voorzitterschap CD&V (18/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Sammy Mahdi stelt zich kandidaat om de nieuwe voorzitter van CD&V te worden. Dat maakt de jongerenvoorzitter van de partij vrijdagmiddag zelf bekend op Facebook. Hij is de vierde christendemocraat die Wouter Beke wil opvolgen.
  [naar artikel]
 41. Sammy Mahdi gooit zich in strijd om voorzitterschap CD&V (18/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Sammy Mahdi stelt zich kandidaat om de nieuwe voorzitter van CD&V te worden. Dat maakt de jongerenvoorzitter van de partij vrijdagmiddag zelf bekend op Facebook. Hij is de vierde christendemocraat die Wouter Beke wil opvolgen.
  [naar artikel]
 42. Sammy Mahdi gooit zich in strijd om voorzitterschap CD&V (18/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Sammy Mahdi stelt zich kandidaat om de nieuwe voorzitter van CD&V te worden. Dat maakt de jongerenvoorzitter van de partij vrijdagmiddag zelf bekend op Facebook. Hij is de vierde christendemocraat die Wouter Beke wil opvolgen.
  [naar artikel]
 43. Sammy Mahdi wil hardleerse sans-papiers uit huis laten plukken (11/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een wettelijk verbod op het opsluiten van uitgewezen kinderen, een verplichte coronatest voor mensen in illegaal verblijf en een minder scherpe wet op de woonstbetredingen: staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) legt vandaag/vrijdag een migratienota op de tafel van de federale regering.
  [naar artikel]
 44. Groenen schieten plan van Sammy Mahdi (CD&V) over woonstbetredingen af: ‘No pasaran’ (11/06/2021 - De Morgen)
  ‘No pasaran.’ Regeringspartijen Groen en Ecolo stellen hun veto tegen het voorstel van staatssecretaris voor Migratie Sammy Mahdi (CD&V) om in bepaalde gevallen woonstbetredingen toe te laten bij personen zonder papieren.
  [naar artikel]
 45. Steven Vanackere steunt kandidatuur Sammy Mahdi (29/11/2019 - De Tijd)
  14:49 Voormalig CD&V-minister en directeur bij de Nationale Bank Steven Vanackere heeft bij de CD&V-voorzittersverkiezingen op Sammy Mahdi gestemd.
  [naar artikel]
 46. Hongerstakende sans-papiers beschuldigen Sammy Mahdi van "verraad zonder weerga" (01/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vier vertegenwoordigers van de mensen zonder verblijfspapieren die eerder dit jaar een hongerstaking hielden in de Brusselse Begijnhofkerk beschuldigen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) maandag van "verraad zonder weerga". Tijdens een gesprek met Mahdi werden volgens hen criteria vooropgesteld op basis waarvan veel hongerstakers geregulariseerd hadden kunnen worden, maar dat is niet gebeurd, klagen ze aan in een persbericht. "Sammy Mahdi respecteert de woorden die hij zelf heeft uitgesproken niet", zegt Daniel Alliet, die als priester verbonden is aan de Begijnhofkerk. Mahdi zelf ontkent nogmaals dat er nieuwe richtlijnen afgesproken zouden zijn.
  [naar artikel]
 47. Joachim Coens en Sammy Mahdi gaan naar tweede ronde CD&V-voorzittersverkiezingen (18/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Jongerenvoorzitter Sammy Mahdi en Zeebrugs havenbaas en burgemeester van Damme Joachim Coens strijden de komende weken om het CD&V-voorzitterschap....
  [naar artikel]
 48. Staatssecretaris Sammy Mahdi: 'Vaccinatiecampagne draait op volle toeren' (18/04/2021 - Knack)
  In gesprek met De Zondagzegt staatssecretaris voor migratie Sammy Mahdi (CD&V) dat België niet tegen een verloren zomer aankijkt. 'We doen vandaag beter dan landen zoals Duitsland, waar we vroeger jaloers naar keken.'
  [naar artikel]
 49. Socialistische en groene Kamerleden verhogen druk op Sammy Mahdi in opvangcrisis (25/11/2021 - Knack)
  Hoe kouder de nachten, hoe nijpender de opvangcrisis voor asielzoekers. PS, Vooruit, Ecolo en Groen jagen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) aan om snel capaciteit te vinden, of te creëren. 'Waarom niet met tenten?'
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.