Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
08:14 uur

Twintig arrestaties in Antwerps en Nederlands drugsmilieu, met dank aan informatie via Sky ECC

De Standaard

24/11/2021 - 14:24

De Antwerpse Antwerpse federale gerechtelijke politie (FGP) heeft een twintigtal huiszoekingen uitgevoerd in België en Nederland. Twintig personen werden daarbij gearresteerd. Er werd ook vastgoed in beslag genomen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Elf arrestaties bij huiszoekingen in Antwerps drugsmilieu (05/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Antwerpse politie heeft deze week zeventien huiszoekingen uitgevoerd in het drugsmilieu. Daarbij werden grote hoeveelheden luxekledij,...
  [naar artikel]
 2. Nederland geeft meer informatie over arrestaties in drugsmilieu en ontdekking van martelcontainers vlakbij de Belgische grens (07/07/2020 - VRT NWS)
  In een loods in Wouwse Plantage, vlakbij de Belgische grens, zijn containers aangetroffen die waren ingericht als gevangenis of martelkamer. De ontdekking kwam er nadat de politie versleutelde boodschappen van drugscriminelen kon onderscheppen. Dat leidde tot tientallen arrestaties in verschillende landen. Nu heeft het Nederlandse gerecht meer informatie vrijgegeven over een lugubere martelcontainer.
  [naar artikel]
 3. Man gedood in Nederland: slachtoffer is bekende in Antwerps drugsmilieu (09/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  In het Nederlandse Kloosterzande, in de gemeente Hulst, is vorige week donderdag naast een uitgebrande auto het lichaam van een man gevonden. Volgens onze informatie gaat het om Raouf B. (41), een man uit Temse die bekend is in het Antwerpse drugsmilieu. Volgens de Nederlandse politie staat het vast dat de man werd gedood.
  [naar artikel]
 4. Man gedood in Nederland: slachtoffer is bekende in Antwerps drugsmilieu (09/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In het Nederlandse Kloosterzande, in de gemeente Hulst, is vorige week donderdag naast een uitgebrande auto het lichaam van een man gevonden. Volgens onze informatie gaat het om Raouf B. (41), een man uit Temse die bekend is in het Antwerpse drugsmilieu. Volgens de Nederlandse politie staat het vast dat de man werd gedood.
  [naar artikel]
 5. Vijf nieuwe arrestaties in onderzoek naar geweld binnen Antwerps drugsmilieu (20/06/2019 - Metro)
  Bij in totaal 25 huiszoekingen in de provincies Antwerpen en Limburg zijn vandaag vijf mannen opgepakt in het kader van een onderzoek naar gewelddadige incidenten binnen het Antwerpse drugsmilieu. Dat meldt het Antwerpse parket. Het gaat niet om het onderzoek naar de drie brandstichtingen van 6 maart, maar ditmaal draait de zaak rond onder meer een kortstondige ontvoering, het gooien van een granaat naar een woning en het beschieten van een woning. Volgens het parket waren de onderzochte incidenten het gevolg van onrust in het drugsmilieu die ontstond toen een deel van een partij cocaïne verdween eind 2017. Tussen 13 december 2017 en 1 januari 2018 resulteerde dat onder meer in een ontvoering van enkele uren van een 30-jarige man in Maasmechelen, het gooien van een granaat naar een woning in Lanklaar en het beschieten van een woning in Dilsen-Stokkem. Hoewel die feiten zich dus niet in Antwerpen afspeelden, werd het toch een Antwerps onderzoek gezien de linken met cocaïnesmokkel via Antwerpen. Vandaag vonden er op 25 plaatsen huiszoekingen plaats in Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Bree, Maaseik, Brasschaat, Brecht, Antwerpen en de Antwerpse districten Berchem en Deurne. De federale gerechtelijke politie (FGP) van Antwerpen kreeg daarbij steun van de collega’s van FGP Limburg en de lokale politiezones CARMA, LAMA en Maasland. Vijf mannen van 30, 34, 43, 43 en 46 jaar oud, allen woonachtig in Limburg, werden daarbij gearresteerd. Ze zullen worden verhoord en vervolgens voorgeleid bij de onderzoeksrechter. bron: Belga Het bericht Vijf nieuwe arrestaties in onderzoek naar geweld binnen Antwerps drugsmilieu verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Opnieuw arrestaties in Antwerpse drugsmilieu na grote telefoonkraak "Operatie Sky": 10 verdachten opgepakt (25/10/2021 - VRT NWS)
  De Federale Gerechtelijke politie Antwerpen heeft vanmorgen 10 mensen gearresteerd in een cocaïne-dossier. Zes verdachten werken of hebben gewerkt voor een havenbedrijf. Opnieuw leverde informatie uit ontsleutelde berichten van SKY ECC extra informatie op. Een week geleden werd ook al een grote drugsbende opgerold in de nasleep van “operatie Sky”.
  [naar artikel]
 7. Alweer granaataanslag in Antwerpse woonwijk: meerdere arrestaties na drugsgeweld (08/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Twee granaten hebben vrijdag een ravage aangericht in de Dijlestraat in de wijk Dam in Antwerpen-Noord. Ze waren vermoedelijk bedoeld voor de familie E.M., bekend in het drugsmilieu. Er volgden al arrestaties.
  [naar artikel]
 8. Antwerps onderwijs heeft plan om klaar om jonge kinderen uit drugsmilieu te houden (23/05/2018 - VRT NWS)
  Na de Pano-reportage over het drugsmilieu in Antwerpen ging er een schokgolf door het onderwijsveld. Op de beelden was te zien hoe zeer jonge kinderen ingezet worden als hulpje bij drugshandel. De voorbije maanden zaten scholen en jeugdwerkers samen om een plan uit te werken.  Bedoeling is om in te grijpen voor een kind verstrikt raakt in het drugsmilieu.
  [naar artikel]
 9. Vergeet Sky ECC: Antwerps drugsmilieu heeft al ‘nieuw’ communicatiekanaal (11/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Antwerpse drugsmilieu is volop aan het overstappen op een ‘nieuw’ communicatiekanaal. De uitverkoren dienst lijkt na de grote politieactie van dinsdag de plaats van Sky ECC in te nemen.
  [naar artikel]
 10. Schutter vraagt vrijspraak maar krijgt 20 jaar cel voor fatale schietpartij in Antwerps drugsmilieu (06/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Antwerpse hof van beroep heeft Boualam C. (26) veroordeeld tot twintig jaar cel voor de moord op Hicham Yachou (30) en de moordpoging op diens...
  [naar artikel]
 11. Bart De Wever: 'Vraag me ook af wanneer er arrestaties zullen volgen rond drugsgeweld' (26/03/2019 - Knack)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft maandag tijdens de gemeenteraad zijn beleid en politiekorps verdedigd naar aanleiding van het aanhoudend geweld binnen het drugsmilieu. 'De lokale politie is niet bevoegd en moet die dossiers meteen afgeven', zei hij onder meer.
  [naar artikel]
 12. Wapenleverancier Antwerps drugsmilieu veroordeeld tot elf jaar gevangenis (01/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een bende Nederlandse wapenhandelaars is deze week veroordeeld, het kopstuk kreeg elf jaar cel. De organisatie leverde onder meer wapens op verschillende plaatsen in België, ook het Antwerpse drugsmilieu behoorde tot de afnemers.
  [naar artikel]
 13. De Wever: Antwerps drugsgeweld is niet het gevolg van “war on drugs” (22/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) bevestigt aan VRT Radio dat er in zijn stad “een oorlog bezig is binnen het zwaardere drugsmilieu”. Zondagochtend werd in het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo nog een woning onder vuur genomen en een wagen in brand gestoken. De Wever wil geen concrete informatie kwijt omdat het om gerechtelijke materie gaat, maar stelt wel dat de reeks soortgelijke feiten geen gevolg is van spanningen door de in Antwerpen gevoerde “war on drugs”.
  [naar artikel]
 14. De Wever: ‘Antwerps geweld geen gevolg van war on drugs’ (22/05/2017 - De Standaard)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) bevestigt aan VRT Radio dat er in zijn stad 'een oorlog bezig is binnen het zwaardere drugsmilieu'. Zondagochtend werd in het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo nog een woning onder vuur genomen en een wagen in brand gestoken. De Wever wil geen concrete informatie kwijt omdat het om gerechtelijke materie gaat, maar stelt wel dat de reeks soortgelijke feiten geen gevolg is van spanningen door de in Antwerpen gevoerde 'war on drugs'.
  [naar artikel]
 15. Recherche deelt flinke tik uit aan Antwerps drugsmilieu (01/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse lokale recherche heeft deze week een flinke tik uitgedeeld aan het Antwerpse drugsmilieu. In het kader van een grootschalig drugsonderzoek werden in totaal 21 mensen gearresteerd. Ze worden verdacht van handel in mari­huana en hasj.
  [naar artikel]
 16. Leerkracht moet drugskoeriertjes helpen opsporen: “Kinderen uit drugsmilieu zo snel mogelijk detecteren” (23/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerps onderwijsschepen Claude Marinower (Open Vld) wil kinderen en jongeren die verwikkeld zijn geraakt in het drugsmilieu opsporen. Hij wil alle onderwijspartners bij die missie betrekken en hen begeleiden in het herkennen van kwetsbare jongeren.
  [naar artikel]
 17. Internationale actie tegen drugsmilieu aan de gang: meer dan 50 arrestaties in en rond België  (05/04/2019 - VRT NWS)
  De politie voert sinds woensdag in vijf Europese landen, waaronder België, een grote operatie tegen cannabisplantages. Een 70-tal mensen is opgepakt, zo is vrijdag uit gerechtelijke bron vernomen. Het onderzoek wordt geleid door twee onderzoeksrechters in Doornik. Veel informatie is er nog niet, om 16 uur volgt een persconferentie. 
  [naar artikel]
 18. Schutter vraagt vrijspraak maar krijgt 20 jaar cel voor fatale schietpartij in Antwerps drugsmilieu (06/10/2017 - De Morgen)
  Het Antwerpse hof van beroep heeft Boualam C. (26) veroordeeld tot twintig jaar cel voor de moord op Hicham Yachou (30) en de moordpoging op diens neef Mourad (31). Het hof bevestigde daarmee de straf die hij in eerste aanleg had gekregen.
  [naar artikel]
 19. 12 verdachten opgepakt voor granaataanslagen en brandstichtingen in Antwerps drugsmilieu (08/04/2021 - VRT NWS)
  Bij 24 huiszoekingen in en rond Antwerpen zijn deze ochtend twaalf verdachten opgepakt van geweld in het drugsmilieu. Ze worden onder andere verdacht van granaataanslagen, brandstichtingen en bedreigingen van mensen die in de haven werken.
  [naar artikel]
 20. Geen arrestaties maar paniek in Limburgs drugsmilieu na gekraakte berichten (10/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Davert het Antwerpse misdaadmilieu op zijn grondvesten nadat de speurders een miljard ‘onkraakbaar’ gewaande berichten onderschepten, ook in het Limburgse drugsmilieu heerst grote ongerustheid. Het uitpluizen van de gigantische berg berichten zal ongetwijfeld leiden tot een hoop nieuwe onderzoeken. “Heel wat cliënten zijn in paniek”, klinkt het bij enkele Limburgse advocaten.
  [naar artikel]
 21. Explosief gegooid naar bandencentrale op het Kiel, parket onderzoekt link met drugsmilieu (18/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In de Van Halmalestraat op het Kiel is vrijdagnacht een explosief ontploft tegen de garagepoort van een bandencentrale. Het Antwerps parket onderzoekt een link met het drugsmilieu. Niemand raakte gewond.
  [naar artikel]
 22. Aanslagen in Antwerps drugsmilieu bestraft met celstraffen tot zes jaar (16/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vijf jonge mannen hebben woensdag van de correctionele rechtbank van Antwerpen celstraffen tot zes jaar gekregen voor een reeks aanslagen in het Antwerpse drugsmilieu in het voorjaar van 2019. Het gaat onder meer om het in brand steken van auto’s, het beschieten van een woning en het gooien van een granaat in de buurt van het Antwerpse Park Spoor Noord.
  [naar artikel]
 23. 10 arrestaties en 13 huiszoekingen in groot drugsonderzoek na Operatie Sky (25/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  De federale gerechtelijk politie heeft maandag 10 personen gearresteerd tijdens een gerechtelijke actie. Zes personen werken of hebben gewerkt voor een havenbedrijf. Het Antwerps parket stelt dat informatie uit ontsleutelde berichten van Operatie Sky extra gegevens opleverden in dit onderzoek.
  [naar artikel]
 24. 10 arrestaties en 13 huiszoekingen in groot drugsonderzoek na Operatie Sky (25/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De federale gerechtelijk politie heeft maandag 10 personen gearresteerd tijdens een gerechtelijke actie. Zes personen werken of hebben gewerkt voor een havenbedrijf. Het Antwerps parket stelt dat informatie uit ontsleutelde berichten van Operatie Sky extra gegevens opleverden in dit onderzoek.
  [naar artikel]
 25. 10 arrestaties en 13 huiszoekingen in groot drugsonderzoek na Operatie Sky (25/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De federale gerechtelijk politie heeft maandag 10 personen gearresteerd tijdens een gerechtelijke actie. Zes personen werken of hebben gewerkt voor een havenbedrijf. Het Antwerps parket stelt dat informatie uit ontsleutelde berichten van Operatie Sky extra gegevens opleverden in dit onderzoek.
  [naar artikel]
 26. Informatie over corona, in eenvoudig Nederlands (27/03/2020 - VRT NWS)
  Is Nederlands lezen moeilijk voor jou? VRT en Wablieft, het centrum voor duidelijke taal, geven ook jou goede informatie over corona. Je kan de tekst lezen of beluisteren.
  [naar artikel]
 27. Vorig jaar 1.500 arrestaties dankzij informanten (04/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In 2017 kon de politie 1.500 arrestaties verrichten dankzij informatie die rechtstreeks afkomstig was van informanten. Dat blijkt uit cijfers van...
  [naar artikel]
 28. Israëlische broers opgepakt voor lijk in sporttas, Antwerps parket denkt aan afrekening in drugsmilieu (16/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Twee Israëlische broers, Netanel en Adir K., zijn aangehouden op verdenking van de moord op hun jeugdvriend en landgenoot Uri Zerihun (21). Zijn lichaam, met schotwonden, werd in een sporttas in het Kattendijkdok gedumpt. Het Antwerpse parket kijkt naar een afrekening in het drugsmilieu.
  [naar artikel]
 29. ‘Een huurmoord voor 5.000 euro’: waarom de Nederlandse misdaad zo gewelddadig werd (08/07/2021 - De Morgen)
  Met de aanslag op Pieter R. de Vries, Nederlands bekendste misdaadjournalist, heeft de onderwereld van onze noorderburen een nieuwe mijlpaal van geweld bereikt. Twee criminologen analyseren de groeiende driestheid van het drugsmilieu in Nederland, van getolereerde hasj tot bloedrode cocaïne. ‘Twintig jaar geleden kostte een huurmoord nog 30.000 euro, nu amper een zesde.’
  [naar artikel]
 30. Een huurmoord voor 5.000 euro in Nederland: hoe misdaad een maatschappij kan binnensluipen (08/07/2021 - De Morgen)
  Met de aanslag op Pieter R. de Vries, Nederlands bekendste misdaadjournalist, heeft de onderwereld van onze noorderburen een nieuwe mijlpaal van geweld bereikt. Twee criminologen analyseren de groeiende driestheid van het drugsmilieu in Nederland, van getolereerde hasj tot bloedrode cocaïne. ‘Twintig jaar geleden kostte een huurmoord nog 30.000 euro, nu amper een zesde.’
  [naar artikel]
 31. ANALYSE. Hoe het gedogen van een jointje heeft geleid tot niets ontziend geweld in Nederland (07/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Met de aanslag op Pieter R. de Vries, Nederlands bekendste misdaadjournalist, heeft de onderwereld van onze noorderburen een nieuwe mijlpaal van geweld bereikt. Twee criminologen analyseren de groeiende driestheid van het drugsmilieu in Nederland, van de getolereerde hasj tot de bloedrode cocaïne. “Twintig jaar geleden kostte een huurmoord nog 30.000 euro, nu amper een zesde.”
  [naar artikel]
 32. Vijf nieuwe arrestaties in onderzoek naar geweld binnen drugsmilieu (20/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Bij in totaal 25 huiszoekingen in de provincies Antwerpen en Limburg zijn donderdag vijf mannen opgepakt in het kader van een onderzoek naar gewelddadige incidenten binnen het Antwerpse drugsmilieu. Dat meldt het Antwerpse parket. Het gaat niet om het onderzoek naar de drie brandstichtingen van 6 maart, maar ditmaal draait de zaak rond onder meer een kortstondige ontvoering, het gooien van een granaat naar een woning en het beschieten van een woning.
  [naar artikel]
 33. Granaten, auto’s in brand en schietpartijen: aanslagen in Antwerps drugsmilieu bestraft met celstraffen tot zes jaar (16/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vijf jonge mannen hebben woensdag van de correctionele rechtbank van Antwerpen celstraffen tot zes jaar gekregen voor een reeks aanslagen in het Antwerpse drugsmilieu in het voorjaar van 2019. Het gaat onder meer om het in brand steken van auto’s, het beschieten van een woning en het gooien van een granaat in de buurt van het Antwerpse Park Spoor Noord.
  [naar artikel]
 34. Nederlands-Limburgs autobedrijf spil in wietteelt, ook arrestatie in Lanaken (22/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bij een grote actie donderdag tegen de georganiseerde wietteelt vanuit Nederlands-Limburg heeft de politie veertien arrestaties verricht, waaronder eentje in Lanaken. Veertien auto’s werden in beslag genomen, waarvan zeven bij een autobedrijf in het Nederlands-Limburgse Beek.
  [naar artikel]
 35. Vorig jaar 1.500 arrestaties dankzij informanten (04/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  In 2017 kon de politie 1.500 arrestaties verrichten dankzij informatie die rechtstreeks afkomstig was van informanten. Dat blijkt uit cijfers van de federale gerechtelijke politie, waarover La Dernière Heure woensdag bericht.
  [naar artikel]
 36. Twintig jaar cel gevorderd voor fatale schietpartij in drugsmilieu (08/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Boualam C. (25) is vrijdag voor het Antwerpse hof van beroep verschenen voor de moord op Hicham Yachou (30) en de moordpoging op diens neef Mourad (31). In eerste aanleg had hij daarvoor twintig jaar cel gekregen. Het openbaar ministerie vorderde de bevestiging van die straf.
  [naar artikel]
 37. Antwerps burgemeester De Wever over War on Drugs: “Wij kunnen de rioolkolk niet sluiten” (21/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  “Wij pakken alles aan wat uit de rioolkolk komt, maar de rioolkolk sluiten ligt niet in onze handen.” Dat zei Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) maandagavond tijdens de raadscommissie. Daar werd een stand van zaken gegeven over de strijd tegen het drugsmilieu.
  [naar artikel]
 38. Antwerps burgemeester Bart De Wever permanent bewaakt voor dreigende aanslag uit drugsmilieu (24/03/2021 - De Morgen)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) wordt sinds vorige week permanent bewaakt omdat drugscriminelen mogelijk een aanslag beramen.
  [naar artikel]
 39. Duchateau noemt bewering Van Besien dat OCMW informatie over vluchtelingen opvroeg bij Syrische overheid “kermispraat” (05/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het OCMW van Antwerpen heeft in 2015 contact gehad met de Syrische ambassade om na te gaan of zij informatie zouden kunnen verstrekken over inkomsten of eigendommen van Antwerpse OCMW-klanten in Syrië. Dat zegt Antwerps Groen-lijsttrekker Wouter Van Besien in een interview met Knack. Een kwartaalrapport bevestigt die informatie, al lijkt er geen navraag te zijn gebeurd naar concrete personen. “Kermispraat moet je houden voor de kermis”, zo reageert Antwerps OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA) laconiek op Facebook.
  [naar artikel]
 40. Liefde voor Willy Sommers en flikken in het Antwerpse drugsmilieu: dit kan je vanavond op tv bekijken (15/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het verplichte verblijf in uw kot, met dank aan corona, wordt deze krokusvakantie vergemakkelijkt door de start van het klassieke tv-lenteoffensief. Om het bos door de bomen te ontwaren, bezorgen wij u dagelijks een compleet overzicht van alle nieuwe programma’s én van de toptitels die terugkeren. Met tekst, uitleg en exclusieve videofragmenten, zodat u voor geen verrassingen komt te staan. Voor de snelle beslissers is er dit handige overzicht. Wie meer informatie wil, klikt op een programmatitel en wordt op zijn wenken bediend.
  [naar artikel]
 41. Twintig jaar cel voor fatale schietpartij in drugsmilieu (05/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Boualam Chih (25) veroordeeld tot twintig jaar cel voor de moord op Hicham Yachou (30) en de moordpoging op zijn neef Mourad (31). Broer Mohammed Chih (21) werd vrijgesproken, zoals het openbaar ministerie ook gevorderd had.
  [naar artikel]
 42. Twintig jaar cel voor fatale schietpartij in drugsmilieu (05/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Boualam Chih (25) veroordeeld tot twintig jaar cel voor de moord op Hicham Yachou (30) en de moordpoging op zijn neef Mourad (31). Broer Mohammed Chih (21) werd vrijgesproken, zoals het openbaar ministerie ook gevorderd had.
  [naar artikel]
 43. Twintig jaar cel voor fatale schietpartij in drugsmilieu (05/12/2016 - De Standaard)
  De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Boualam Chih (25) veroordeeld tot twintig jaar cel voor de moord op Hicham Yachou (30) en de moordpoging op zijn neef Mourad (31). Broer Mohammed Chih (21) werd vrijgesproken, zoals het openbaar ministerie ook gevorderd had.
  [naar artikel]
 44. "Jopie Dopie" - de getuigenis van een Europese bokskampioen die drugscrimineel werd: “Ik verdiende 25.000 euro per uur” (27/02/2019 - VRT NWS)
  Hij werd vroeger wel eens "Jopie Dopie" genoemd, maar zijn echte naam is Joop Gottmers. Een ex-drugscrimineel die twintig jaar geleden aan de top stond van het Nederlandse drugsmilieu en ver daarbuiten. Nu heeft hij zijn celstraf uitgezeten en het criminele drugsmilieu de rug toegekeerd. "Ik snap niet dat ik dit allemaal overleefd heb".
  [naar artikel]
 45. Dossier SKY levert opnieuw doorbraak: 10 verdachten gearresteerd in drugsonderzoek (25/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen heeft vandaag 13 huiszoekingen en 10 arrestaties uitgevoerd in het kader van een groot drugsonderzoek. Dat laat het Antwerps parket weten. Informatie uit de ontsleutelde berichten van het dossier SKY ECC leverde belangrijke extra gegevens op voor dit onderzoek. “Zes mensen die gearresteerd zijn, werken of hebben gewerkt voor een havenbedrijf.”
  [naar artikel]
 46. Vrees voor aanslag uit drugsmilieu: Antwerps burgemeester Bart De Wever krijgt extra bewaking (24/03/2021 - VRT NWS)
  Er wordt gevreesd dat drugscriminelen een aanslag willen plegen op de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA). Daarom krijgen hij en zijn familie sinds vorige week extra beveiliging. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen en wordt door de woordvoerder van de burgemeester aan Radio 2 Antwerpen bevestigd. Twee weken geleden werd Operatie Sky bekendgemaakt, wat de grootste actie ooit tegen het drugsmilieu genoemd wordt.
  [naar artikel]
 47. Opnieuw ambtenaren opgepakt in Sky ECC-zaak (06/04/2021 - De Standaard)
  Drie bedienden zijn de voorbije dagen in Antwerpen aangehouden omdat ze hand-en-spandiensten verleenden aan criminelen uit het drugsmilieu. De arrestaties zijn het gevolg van het grote Sky ECC-onderzoek. Dat bevestigt het Antwerpse parket.
  [naar artikel]
 48. Denkt Antwerps burgemeester De Wever (N-VA) aan legalisering cocaïne? (10/10/2020 - Express)
  In een nieuw Nederlands boek noemt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) het ‘een optie’ om de piste van een... The post Denkt Antwerps burgemeester De Wever (N-VA) aan legalisering cocaïne? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 49. Twaalf nieuwe arrestaties in kader van Operatie Sky (08/04/2021 - De Tijd)
  14:35 Een nieuwe stap in het grootschalige drugsonderzoek Operatie Sky. In het drugsmilieu zijn donderdag twaalf verdachten van granaataanslagen en brandstichtingen gearresteerd.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.