Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2021
00:13 uur

Komt er nog iets van de aangekondigde pensioenhervorming? 

Express

24/11/2021 - 21:12

Lees dit artikel: Komt er nog iets van de aangekondigde pensioenhervorming?  Een ernstige pensioenhervorming is één van de belangrijkste opdrachten voor de huidige federale regering. De financiële houdbaarheid van het pensioenstelsel veilig stellen, moet daarbij een cruciaal element zijn. Totnogtoe lijkt er evenwel amper aandacht daarvoor.  Nu corona terug alle aandacht opeist, dreigt het structurele beleidswerk opnieuw ondergesneeuwd te raken. Een van de belangrijkste werven voor […] Lees dit artikel: Komt er nog iets van de aangekondigde pensioenhervorming? 


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nood aan een ernstige pensioenhervorming (01/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Nood aan een ernstige pensioenhervorming Het politieke debat over de pensioenhervorming werd deze week op gang geschoten met politiek gekibbel over details. Dat voorspelt weinig goeds voor de cruciale grondige pensioenhervorming die we dringend nodig hebben.   Dat ons pensioenstelsel aan hervorming toe is, weten we al lang. De veroudering van de bevolking zet het systeem immers financieel onder druk. Tegen […] Lees dit artikel: Nood aan een ernstige pensioenhervorming
  [naar artikel]
 2. Hoe de pensioenen het vakbondsprotest opnieuw aanwakkeren (14/05/2018 - De Morgen)
  Met hun protest tegen de pensioenhervorming hebben de vakbonden een instrument in handen waarmee ze de regering pijn kunnen doen. Komt er weer vuur in het vakbondsverzet?
  [naar artikel]
 3. "Pas na tien jaar aan mijn ouders opgebiecht dat ik geen maturiteitsdiploma had ontvangen" (28/06/2018 - De Morgen)
  Doffe ellende? Een onvergetelijk feest? Of iets ertussenin? In deze rubriek kijken bekende ex-studenten terug op hun examentijd. Vandaag: Eric Goens (49), journalist en reportagemaker. 
  [naar artikel]
 4. Algemene staking Frankrijk – Nieuwe dag van mobilisatie tegen Franse pensioenhervorming op 6 februari (30/01/2020 - Metro)
  De Franse vakbonden en andere organisaties die actievoeren tegen de pensioenhervorming van de regering hebben opgeroepen tot een nieuwe algemene mobilisatie op 6 februari. Dat hebben ze woensdagavond in een communiqué laten weten. Bedoeling is dat er opnieuw wordt gestaakt en gemanifesteerd. In verschillende Franse steden kwamen woensdag opnieuw duizenden mensen op straat tegen de pensioenhervorming die de regering van president Emmanuel Macron wil doorvoeren. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken werden ruim 108.000 manifestanten geteld. Het ging om de achtste dag van acties sinds de vakbonden begin december voor het eerst op straat kwamen tegen de aangekondigde hervormingen. Volgens een telling van de Franse autoriteiten was woensdagmiddag 0,58 pct van de ambtenaren aan het staken, tegenover 4,42 pct op de vorige actiedag, 24 januari. Toen telde Binnenlandse Zaken 249.000 betogers. De regering lanceerde vorige week wel al de wet voor de pensioenhervorming. Donderdag houden vakbonden en regering nieuw overleg, over hoe de pensioenhervorming gefinancierd moet worden. Bron: Belga   Het bericht Algemene staking Frankrijk – Nieuwe dag van mobilisatie tegen Franse pensioenhervorming op 6 februari verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. LIVE: Kan Mechelen iets rapen op de Bosuil? (0-0) (25/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ref: Delferière Stadion: Bosuilstadion  Behoudt Antwerp plaats bij eerste zes?  Kan KV Mechelen voorsprong op Eupen vergroten? 
  [naar artikel]
 6. LIVE (18u): Kan Mechelen iets rapen op de Bosuil? (25/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ref: Delferière Stadion: Bosuilstadion  Behoudt Antwerp plaats bij eerste zes?  Kan KV Mechelen voorsprong op Eupen vergroten? 
  [naar artikel]
 7. Openbaar vervoer in Parijs ligt stil door een staking (13/09/2019 - VRT NWS)
  Het openbaar vervoer in Parijs ligt vandaag zo goed al lam. Dat komt door een staking tegen de aangekondigde pensioenhervorming van president Emmanuel Macron. Hij wil op termijn één pensioenstelsel, waardoor alle bestaande speciale regelingen verdwijnen. En dat pikken de vakbonden niet.
  [naar artikel]
 8. Mag gezondheidszorg misschien iets kosten, Maggie De Block? (17/05/2018 - De Morgen)
  Dissidentie mag ook, onder die vlag vaart Hugo Camps elke donderdag.
  [naar artikel]
 9. Crombez vraagt dat Michel pensioenhervorming komt toelichten (08/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  “Dit is geen manier van beleid voeren op zo’n belangrijk departement.” Dat zegt SP.A-voorzitter John Crombez, nadat bleek dat de ministerraad vrijdag nog geen beslissing heeft genomen over de uitvoering van de pensioenhervorming. “De premier zou beter zelf naar het parlement komen, zodat de onduidelijkheid stopt.”
  [naar artikel]
 10. Crombez vraagt dat Michel pensioenhervorming komt toelichten (08/09/2017 - De Standaard)
  'Dit is geen manier van beleid voeren op zo’n belangrijk departement.' Dat zegt SP.A-voorzitter John Crombez, nadat bleek dat de ministerraad vrijdag nog geen beslissing heeft genomen over de uitvoering van de pensioenhervorming. 'De premier zou beter zelf naar het parlement komen, zodat de onduidelijkheid stopt.'
  [naar artikel]
 11. Wendy Van Wanten: “Ik ben mezelf voorbij gelopen. Ik heb mijn verdriet verdrongen en nu komt dat naar boven” (21/10/2018 - De Morgen)
  Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Vijfentwintig directe vragen, evenveel openhartige antwoorden. Vandaag: zangeres en tv-icoon Wendy Van Wanten (58). Wie is zij in het diepst van haar gedachten? 
  [naar artikel]
 12. Frans lagerhuis neemt controversiële pensioenhervorming aan (04/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De controversiële pensioenhervorming van de Franse president Emmanuel Macron is deze nacht in een eerste lezing aangenomen in het Assemblée...
  [naar artikel]
 13. Annelien Coorevits: “Ik dacht: als mij nu iets overkomt, zal niemand weten dat ik hier dood lig” (24/03/2019 - De Morgen)
  Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Vijfentwintig directe vragen, evenveel openhartige antwoorden. Vandaag: tv-presentatrice Annelien Coorevits (32). Wie is zij in het diepst van haar gedachten?
  [naar artikel]
 14. Zwitsers verwerpen pensioenhervorming (24/09/2017 - VRT NWS)
  In een referendum hebben de Zwitsers de pensioenhervorming verworpen. De overheid wilde ondermeer de pensioenleeftijd voor vrouwen gelijktrekken met die van mannen.
  [naar artikel]
 15. Angelique Van Ombergen: 'Astronauten zijn ideale proefkonijnen voor de geneeskunde' (17/12/2019 - De Tijd)
  07:00 Beluister op Apple Podcasts | Spotify | Pocket Casts | Google Podcasts | Podcast A...
  [naar artikel]
 16. Frederik Anseel: 'De basis van management is simpel: mensen het gevoel geven dat ze er toe doen' (26/11/2019 - De Tijd)
  07:03 Beluister op Apple Podcasts | Spotify | Pocket Casts | Google Podcasts | Podcast A...
  [naar artikel]
 17. Kamer keurt pensioenhervorming gemeentepersoneel goed (30/03/2018 - VRT NWS)
  De plenaire Kamer heeft donderdag, meerderheid tegen oppositie, de pensioenhervorming voor de lokale ambtenaren goedgekeurd.  
  [naar artikel]
 18. ‘Ik heb tientallen #MeToo-verhalen. Maar wijs ik al die mannen met de vinger? Nee’ (14/04/2019 - De Morgen)
  Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Vijfentwintig directe vragen, evenveel openhartige antwoorden. Vandaag: Phaedra Hoste (47). Wie is zij in het diepst van haar gedachten?
  [naar artikel]
 19. Pensioenhervorming: de regering kan zich niet meer verbergen (09/11/2018 - Apache)
  De vakbonden en de patroons zijn het niet eens geraakt over een lijst van zware beroepen die het sluitstuk moest worden van de pensioenhervorming van de regering-Michel. Hakt die regering nu zelf de knoop door of komt er voorlopig geen vervroegd pensioen voor wie hard labeur verricht? De vakbonden maken zich op voor een mobilisatie.
  [naar artikel]
 20. Draco Malfoy uit 'Harry Potter' komt naar Facts (28/08/2018 - De Morgen)
  De Belgische scifi-beurs Facts verwelkomt Harry Potter-acteur Tom Felton in Gent. Felton zal op 29 en 30 september beschikbaar zijn voor panels, handtekeningsessies en fotoshootsessies.
  [naar artikel]
 21. Franse Gemeenschap trekt ten strijde tegen pensioenhervorming (30/06/2018 - De Tijd)
  08:19 De Fédération Wallonie-Bruxelles stapt naar het Grondwettelijk Hof tegen twee onderdelen van de pensioenhervorming van de federale regering.
  [naar artikel]
 22. Wie rouwt er nu om een huisdier? Waarom het verlies van een hond of kat zo diep kan snijden (26/10/2018 - De Morgen)
  Als je huisdier sterft, koop je toch gewoon een nieuw? Het lijkt simpel, maar sommige baasjes gaan na de dood van hun dier door een lang en diep dal. “Verdriet hebben om een huisdier is echt niet alleen iets voor kinderen.”
  [naar artikel]
 23. Grieken staken tegen pensioenhervorming (18/02/2020 - De Tijd)
  18:10 In Griekenland is het openbare leven dinsdag deels stilgevallen. Duizenden mensen legden het werk neer om te protesteren tegen de geplande pensioenhervorming.
  [naar artikel]
 24. Dan toch hoorzittingen over pensioenhervorming (14/04/2019 - De Morgen)
  In de bevoegde Kamercommissie is na zestien uur vergaderen een punt gezet achter het debat over de pensioenhervorming. De oppositie haalde haar slag thuis: er komen wel degelijk hoorzittingen.
  [naar artikel]
 25. Nieuw-Zeeland dient wapens in (25/03/2019 - De Morgen)
  Honderden Nieuw-Zeelanders hebben stappen gezet om hun wapens in te leveren, naar aanleiding van het aangekondigde verbod op de verkoop van automatische en semi-automatische geweren. Dat komt er na de aanslagen in Christchurch.
  [naar artikel]
 26. Enthousiasme voor protest tegen pensioenhervorming taant in Frankrijk (29/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  In verschillende Franse steden zijn woensdag opnieuw duizenden mensen op straat gekomen tegen de pensioenhervorming die de regering van president Emmanuel Macron wil doorvoeren. Die regering lanceerde vorige week wel al de wet voor de pensioenhervorming. Volgens een telling van de Franse autoriteiten was woensdagmiddag 0,58 pct van de ambtenaren aan het staken, tegenover 4,42 pct op de vorige actiedag, 24 januari. Toen telde Binnenlandse Zaken 249.000 betogers.
  [naar artikel]
 27. LIVE: Eupen komt beter in de wedstrijd, Garcia knalt op de paal (0-0) (04/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Stadion: Stayen  Ref: Jan Boterberg  Sint-Truiden heeft met 18 op 21 een ijzersterke thuisreputatie  Eupen bengelt op een vijftiende plaats 
  [naar artikel]
 28. Nieuwe protesten tegen pensioenhervorming in Frankrijk, maar enthousiasme taant (29/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In verschillende Franse steden zijn opnieuw duizenden mensen op straat gekomen tegen de pensioenhervorming die de regering van president Emmanuel...
  [naar artikel]
 29. Franse ministerraad keurt omstreden pensioenhervorming goed, 400.000 betogers komen opnieuw op straat (24/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks de aanhoudende protesten hebben de Franse ministers de pensioenhervorming toch goedgekeurd. Het voorstel moet wel nog naar het parlement,...
  [naar artikel]
 30. Tienduizenden betogers in Rusland tegen pensioenhervorming (28/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In diverse Russische steden zijn vandaag tienduizenden mensen op straat gekomen voor betogingen tegen de pensioenhervorming die de regering van...
  [naar artikel]
 31. Wauw: dit is de grootste pizza ter wereld die je kan bestellen (04/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Pizza is wereldwijd een geliefd gerecht. Ben jij écht gek op de combinatie van een knapperige bodem met een smeuïge laag kaas? Dan is dit echt iets...
  [naar artikel]
 32. Een iets minder Grote Poëzieprijs a.u.b. Toch als je het geld zoekt waar het niet zit (29/11/2018 - De Morgen)
  Carl De Strycker (Poëziecentrum),  Leo Peeraer (Uitgeverij P), Jurgen Maas (Uitgeverij Jurgen Maas) en Nanne Nauta (Uitgeverij crU)
  [naar artikel]
 33. Duco Sickinghe: 'We beginnen in de Benelux een Silicon Valley op te bouwen' (24/12/2019 - De Tijd)
  07:00 Beluister op Apple Podcasts | Spotify | Pocket Casts | Google Podcasts | Podcast AddictDuco Sickinghe is intussen een oude rot in het telecomvak. Na 12 jaar aan het hoofd van Telenet werd hij in 2013 ...
  [naar artikel]
 34. Dit mag u niet missen op tv vanavond (03/08/2018 - De Morgen)
  Zin om uw lachspieren te trainen vanavond? Dan kan u vanavond kiezen voor Sacha Baron Cohen in The Dictator. Meer in voor een thriller? Dan is Memento zeker iets voor u. Hieronder onze vijf tv-tips, het volledige overzicht kan u hier raadplegen. 
  [naar artikel]
 35. 'Het halsstarrig verzet tegen elke pensioenhervorming brengt onze sociale zekerheid in gevaar' (30/11/2017 - Knack)
  'Het doorbreken van de eenheid van loopbaan is logisch én rechtvaardig.' Kamerlid Jan Spooren (N-VA) reageert op de beslissing van ACV-voorzitter Marc Leemans om een rechtzaak te beginnen tegen de pensioenhervorming. '
  [naar artikel]
 36. Jelle De Beule was een pestkop, en werd later zelf gepest: “Ik, die kleine klootzak had het wel verdiend” (10/02/2019 - De Morgen)
  Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Vijfentwintig directe vragen,  evenveel openhartige  antwoorden. Vandaag: comedian en televisiemaker Jelle De Beule (37). Wie is hij in het diepst van zijn gedachten?
  [naar artikel]
 37. Gregory Frateur is homo en heeft twee kinderen met een vriendin: “Ik zag mezelf als papa” (17/02/2019 - De Morgen)
  Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Vijfentwintig directe vragen, evenveel openhartige antwoorden. Vandaag: Dez Mona-zanger Gregory Frateur (39). Wie is hij in het diepst van zijn gedachten?
  [naar artikel]
 38. ACV wil rechtzaak starten tegen pensioenhervorming (24/11/2017 - Knack)
  De recente pensioenhervorming die de Kamer goedkeurde, betekent 'contractbreuk voor meer dan 30.000 mensen', zo hekelt ACV-voorzitter Marc Leemans. De christelijke bond zal naar de rechter trekkens eens het KB dat na de wet moet volgen van kracht is, hoogstwaarschijnlijk bij de Raad van State.
  [naar artikel]
 39. Waarom onze 29e plaats op de ranglijst voor ondernemerschap een probleem is (16/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Waarom onze 29e plaats op de ranglijst voor ondernemerschap een probleem is België blijft ondermaats scoren op het vlak van ondernemerschap. Inzetten op een gezondere ondernemersdynamiek is een goedkope maatregel om onze economie te versterken. In de internationale rangschikkingen van het World Economic Forum (WEF) staat België op een 29e plaats voor ondernemerschap (op 141 landen). Daarmee staan we zowat laatste onder de meer noordelijke Europese landen. Ter vergelijking, Nederland en Zweden staan in de top 5.  Ook op andere […] Lees dit artikel: Waarom onze 29e plaats op de ranglijst voor ondernemerschap een probleem is
  [naar artikel]
 40. Vakbonden drukken een miljoen kranten uit protest tegen pensioenhervorming (17/03/2018 - VRT NWS)
  De drie vakbonden beginnen maandag met een campagne over de pensioenhervorming. Ze zullen speciale kranten uitdelen met antwoorden over die hervorming. De actie start in het station van Vilvoorde.
  [naar artikel]
 41. Het succes van de spijbelacties: “Dit is een nieuwe vorm van politiek” (18/01/2019 - De Morgen)
  12.500 scholieren trokken door Brussel en spijbelden voor het klimaat. Ze sturen zo een belangrijk signaal naar de politiek. “Je moet de regels breken om iets te veranderen.”
  [naar artikel]
 42. ‘De duurzaamste pensioenhervorming is een dynamisch activeringsbeleid’ (01/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: ‘De duurzaamste pensioenhervorming is een dynamisch activeringsbeleid’ Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) moet tegen begin september met voorstellen komen om de pensioenen betaalbaar te houden, zo werd in het regeerakkoord De Croo afgesproken. Philip Neyt, de voorzitter van pensioenfondsenkoepel Pensioplus, waarschuwt voor een definitieve vertrouwensbreuk bij de bevolking als de regering te veel gaat morrelen aan de regels. Interview Emmanuel Vanbrussel/ […] Lees dit artikel: ‘De duurzaamste pensioenhervorming is een dynamisch activeringsbeleid’
  [naar artikel]
 43. Johan Thijs (KBC): 'De echte concurrenten van de banken zijn Google, Facebook en Amazon' (10/12/2019 - De Tijd)
  07:00 Beluister op Apple Podcasts | Spotify | Pocket Casts | Google Podcasts | Podcast AddictDe klassieke bankwereld staat aan alle kanten onder druk: de veeleisende consument, kleine bedrijven die actief z...
  [naar artikel]
 44. De Tijd Herstart | Op weg naar het nieuwe normaal (02/06/2020 - De Tijd)
  18:34 Beluister op Apple Podcasts | Spotify | Pocket Casts | Podcast AddictHoe pak je als bedrijf de draad weer op wanneer een virus de wereldeconomie heeft platgelegd? En zullen bedrijven en de economie bl...
  [naar artikel]
 45. Franse regering stelt pensioenhervorming voor: verdeel en heers tussen generaties? (11/12/2019 - VRT NWS)
  In Frankrijk heeft premier Edouard Philippe de toekomstige pensioenhervorming officieel voorgesteld. De hervorming geldt niet voor mensen die ouder zijn dan 45, maar het is de vraag of dat de gemoederen kan bedaren.
  [naar artikel]
 46. Na recente dood van 10-jarig meisje in Amerika: hoe vaak en waar komt de pest nog voor?   (28/07/2021 - VRT NWS)
  In de Amerikaanse staat Colorado doet momenteel niet enkel het coronavirus maar ook de pestbacterie de ronde. Hoewel de kans klein is dat mensen anno 2021 de pest oplopen, stierf recent een 10-jarig meisje aan de ziekte. Hoe vaak en waar komt de pest nog voor?
  [naar artikel]
 47. Franse vakbonden staken 6 februari opnieuw tegen pensioenhervorming (30/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse vakbonden en andere organisaties die actievoeren tegen de pensioenhervorming van de regering hebben opgeroepen tot een nieuwe algemene...
  [naar artikel]
 48. Poetin versoepelt pensioenhervorming na protest (29/08/2018 - Knack)
  De Russische president Vladimir Poetin versoepelt zijn pensioenhervorming, die tot manifestaties en een daling van zijn populariteit had geleid. Dat kondigde hij aan in een toespraak op televisie.
  [naar artikel]
 49. Italië start klopjacht naar schuldige na ongeluk met brug (17/08/2018 - De Morgen)
  Wie is verantwoordelijk voor het instorten van de brug in Genua? De huidige Italiaanse populistische regering bestaande uit de anti-migratiepartij Lega en protestpartij Vijfsterrenbeweging trekken fel ten strijde tegen de beheerder en de vorige regeringen. Volgens de oppositie zijn juist de regeringspartijen verantwoordelijk voor de ramp.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.