Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
07:02 uur

Kazakhstan gedwongen richting nucleaire energie door crypto-miners

Express

24/11/2021 - 22:14

Lees dit artikel: Kazakhstan gedwongen richting nucleaire energie door crypto-miners De influx van steeds meer cryptominers uit China kan ertoe leiden dat Kazakhstan op termijn nucleaire energie zal nodig hebben. Het delven van cryptomunten kost immers een fortuin aan elektriciteit, wat het land niet aankan. Het kampt nu al regelmatig met stroomtekorten als gevolg van de crypto-industrie. Ook het opsporen van zogenoemde grijze miners lijkt […] Lees dit artikel: Kazakhstan gedwongen richting nucleaire energie door crypto-miners


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Schaduwkant van de crypto-boom: Kazachstan worstelt met energieverbruik van door China verbannen Bitcoin-miners (14/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Schaduwkant van de crypto-boom: Kazachstan worstelt met energieverbruik van door China verbannen Bitcoin-miners Geregistreerde Bitcoin-miners in het Centraal-Aziatische land Kazachstan beginnen zich te keren tegen de activiteiten van “grijze” miners; crypto-spelers die niet geregistreerd zijn bij de overheid. Toen China eerder dit jaar Bitcoin-mining aan banden legde, werd meer dan de helft van de hashrate (of: meeteenheid van de rekenkracht) van het Bitcoin-netwerk in ballingschap gedwongen. Een groot […] Lees dit artikel: Schaduwkant van de crypto-boom: Kazachstan worstelt met energieverbruik van door China verbannen Bitcoin-miners
  [naar artikel]
 2. Crypto-miljardair: “Vertrek van Bitcoin-miners uit China is positieve zaak” (01/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Crypto-miljardair: “Vertrek van Bitcoin-miners uit China is positieve zaak” Ondanks de ‘ondermijning’ door China bestaat Bitcoin (BTC) nog steeds en vindt de gemeenschap rond de grootste cryptomunt constant nieuwe manieren om te overleven, zegt Mike Novogratz, de CEO van crypto-investeringsbank Galaxy Digital. In het nieuws: Veel crypto-miners verlaten China na het harde optreden van het land tegen Bitcoin (BTC) (zo trekken ze onder meer […] Lees dit artikel: Crypto-miljardair: “Vertrek van Bitcoin-miners uit China is positieve zaak”
  [naar artikel]
 3. Deze firma mijnt koolstofarm Bitcoins en krijgt steun van de Winklevoss-tweeling (22/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Deze firma mijnt koolstofarm Bitcoins en krijgt steun van de Winklevoss-tweeling Crusoe Energy vangt vrijkomend gas uit olievelden op en gebruikt die energie om Bitcoin te delven. Crusoe Energy is momenteel een van de grootste Amerikaanse crypto-miners. De onderneming trok geld aan van het beursgenoteerde crypto-uitwisselplatform Coinbase en de broertjes Winkelvoss. Crusoe is niet het enige bedrijf dat actief is in deze sector. Zo hebben bedrijven […] Lees dit artikel: Deze firma mijnt koolstofarm Bitcoins en krijgt steun van de Winklevoss-tweeling
  [naar artikel]
 4. Groene transitie in China: Bitcoin-miners verdreven voor… elektrische wagens (10/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Groene transitie in China: Bitcoin-miners verdreven voor… elektrische wagens De energie die onbenut is na de verdrijving van Bitcoin-miners moet de elektrische transitie van ’s werelds grootste automarkt voortstuwen. Zo hoopt Peking zijn klimaatdoelstellingen te halen. Dus dit was de verborgen agenda van Peking? Het lijkt haast het perfecte scenario, schrijft het Hongkongse medium South China Morning Post (SCMP). Het verbod van de Chinese […] Lees dit artikel: Groene transitie in China: Bitcoin-miners verdreven voor… elektrische wagens
  [naar artikel]
 5. Nucleaire sector achteraan in de rij voor middelen Energietransitiefonds (13/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De nucleaire sector krijgt voortaan de laagste prioriteit bij de verdeling van middelen uit het Energietransitiefonds. Dat heeft minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) beslist. Het fonds wordt gestijfd door de nucleaire taks die Engie Electrabel betaalt om Doel 1 en 2 open te houden tot 2025. Maar de voorbije jaren bleek 40 procent van de gesubsidieerde projecten afkomstig van de nucleaire sector.
  [naar artikel]
 6. Britse windmolenparken voor het eerst goedkoper dan nucleaire energie (12/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De subsidiëringskost van offshore-wind in Groot-Brittannië is voor het eerst kleiner dan de steun voor nieuwe nucleaire energie. Dat melden
  [naar artikel]
 7. Nucleaire rente kan niet eenzijdig verlaagd worden (30/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Door een contract dat ondertekend werd door voormalig premier Charles Michel en minister van Energie Marie Christine Marghem kan de nucleaire rente eenzijdig gewijzigd worden. Dat antwoordde minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) donderdag tijdens het vragenuurtje in de Kamer op een rits vragen over de hoge energieprijzen aan haar en haar collega van Economie Vincent Van Peteghem.
  [naar artikel]
 8. Christopher Mivis neemt matige start op Kazakhstan Open (21/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Christopher Mivis heeft met een openingsronde van 73 slagen en een daarbijhorende gedeelde 79e plaats dag één afgesloten op het Kazakhstan Open golftoernooi (Challenge Tour/450.000 euro), dat wordt betwist op de Nurtau golfbaan in Almaty.
  [naar artikel]
 9. Elektriciteitsreus zit vast in nucleaire ketenen (30/04/2021 - De Tijd)
  06:30 De Franse elektriciteitsreus EDF heeft grote ambities inzake hernieuwbare energie, maar wordt daarin gefnuikt door zijn uitgebreide nucleaire activiteiten. Parijs zoekt een manier om EDF van die keten...
  [naar artikel]
 10. WHO stelt onderzoek in naar ‘raadselachtige’ ziekteuitbraak Kazakhstan (12/07/2020 - De Morgen)
  De Wereldgezondheidsorganisatie stelt een onderzoek in naar de bewering van China dat in Kazakhstan 1.772 mensen zijn overleden aan een longontsteking die géén Covid-19 is. De WHO denkt dat het wel degelijk gaat om een uitbraak van het coronavirus, maar houdt ‘een open oog’ voor de mogelijkheid dat er een ander virus in het spel is.
  [naar artikel]
 11. 'Geen toekomst voor nucleaire energie' (22/09/2017 - De Morgen)
  In de hele wereld worden kerncentrales voorbijgestoken door zonnepanelen en windmolens als meest aantrekkelijke energiebron. De ooit zo machtige nucleaire industrie staat stilaan voor de keuze: zichzelf heruitvinden of ten onder gaan.
  [naar artikel]
 12. 'Geen toekomst voor nucleaire energie' (04/04/2019 - De Morgen)
  In de hele wereld worden kerncentrales voorbijgestoken door zonnepanelen en windmolens als meest aantrekkelijke energiebron. De ooit zo machtige nucleaire industrie staat stilaan voor de keuze: zichzelf heruitvinden of ten onder gaan.
  [naar artikel]
 13. Crypto rukt op in de VS: deal van 700 miljoen verandert Staples Center in de Crypto.com Arena (17/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Crypto rukt op in de VS: deal van 700 miljoen verandert Staples Center in de Crypto.com Arena Cryptomunten nestelen zich steeds dieper in het culturele onderbewustzijn van de Amerikanen. Woensdag kondigde de eigenaar van het Staples Center in Los Angeles aan dat het sportstadion weldra de Crypto.com Arena zal noemen. Het Staples Center in Los Angeles kan 20.000 bezoekers ontvangen en is de thuisbasis van bekende NBA-ploegen, zoals de LA Lakers en […] Lees dit artikel: Crypto rukt op in de VS: deal van 700 miljoen verandert Staples Center in de Crypto.com Arena
  [naar artikel]
 14. Minister van Energie wil beheersovereenkomsten voor nucleaire instellingen (05/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Energie Tinne Van der Straeten wil beheersovereenkomsten afsluiten met de nucleaire instellingen SCK, NIRAS en IRE. Dat antwoordde ze dinsdag op vragen van Groen-fractieleider Kristof Calvo, CD&V-fractieleider Servais Verherstraeten en Ecolo-parlementslid Samuel Cogolati in de subcommissie Rekenhof van de Kamer. “Een kwestie van goed bestuur”, zegt ze.
  [naar artikel]
 15. Van der Straeten wil meer controle op nucleaire instellingen (06/01/2021 - De Tijd)
  02:15 Minister van Energie Tinne Van der Straeten wil meer zicht krijgen op het gebruik van overheidsgeld door de nucleaire instellingen. Ze wil beheersovereenkomsten sluiten met het SCK, NIRAS en IRE.
  [naar artikel]
 16. Thorium, het nucleaire ei van Columbus volgens de fans (10/04/2019 - De Morgen)
  De dreigende ramp in de kerncentrale van Fukushima-Daiichi doet het protest tegen nucleaire energiebronnen weer oplaaien. Maar ze wakkert ook de discussie aan over een ander soort nucleaire energie. Hard lobbyende experts hebben een concreet voorstel: thorium is efficiënter, minder gevaarlijk en ruimer voorhanden dan uranium.
  [naar artikel]
 17. Zes cryptomunten verbruikten evenveel energie als België (31/12/2018 - De Tijd)
  14:19 Ondanks de veelbesproken crash van de bitcoin en andere virtuele munten, bleef de ‘crypto-economie’ in 2018 hard groeien. De zes belangrijkste munten slorpten daarbij evenveel energie op als België in...
  [naar artikel]
 18. Twee burgemeesters bij Miners (31/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Basketbalclub Miners Beringen telt niet één, maar twee burgemeesters in de rangen. Thomas Vints (33, Beringen) is zelfs voorzitter van de club. Ook Marc Heselmans (58, Ham) is na een lange carrière als speler en coach nog steeds aangesloten.
  [naar artikel]
 19. Aanhoudende defensieve druk Hades kraakt Miners (29/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Verdiende overwinning van Hades in de derby tussen twee van corona revaliderende ploegen. De Miners leidden maximaal met 35-43, maar bezweken finaal onder de aangehouden defensieve druk van de thuisploeg.
  [naar artikel]
 20. Ervaren Miners overdonderen jong Limburg United C (22/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Beringen is rode lantaarn af in Eerste landelijke (mannen). De fysiek sterkere en meer ervaren Miners overdonderden het jonge Limburg United C en legden de derby meteen in een beslissende plooi.
  [naar artikel]
 21. Nieuwe records aan hernieuwbare energie (03/07/2018 - VRT NWS)
  De maanden mei en juni waren zeer goed voor de productie van energie uit zon en wind. Mei was zelfs een recordmaand en zondagmiddag, 3 juli, werd er meer hernieuwbare dan nucleaire energie geproduceerd. De droogte wordt wel een beetje een spelbreker: er ligt intussen veel stof op de zonnepanelen.
  [naar artikel]
 22. Munt van Crypto.com steeg met 91 procent sinds het bedrijf de naamrechten van Staples Center in LA verwierf (23/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Munt van Crypto.com steeg met 91 procent sinds het bedrijf de naamrechten van Staples Center in LA verwierf Het zijn hoogdagen voor de koers van het Crypto.com-token CRO. De reden? De aankondiging van de crypto exchange dat de naam van het Staples Center, de thuisbasis van de Los Angeles Lakers en de Los Angeles Clippers, zou worden veranderd naar de Crypto.com Arena. 13de grootste cryptomunt Crypto.com rallyde op maandag naar 0,7536 dollar; een […] Lees dit artikel: Munt van Crypto.com steeg met 91 procent sinds het bedrijf de naamrechten van Staples Center in LA verwierf
  [naar artikel]
 23. Poetin praat over crypto: “Mogelijk een oppotmiddel in de toekomst” (14/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Poetin praat over crypto: “Mogelijk een oppotmiddel in de toekomst” Cryptomunten zijn volop aan het ontwikkelen en hebben het recht om te bestaan, meent Russisch president Vladimir Poetin. Woensdag was Poetin gastspreker op het Russische Energieweek in Moskou. Hij gaf er ook een interview aan CNBC-nieuwsanker Hadley Gamble. Het gesprek ging vooral over energie en geopolitiek, maar Poetin deelde ook kort zijn mening over cryptomunten. […] Lees dit artikel: Poetin praat over crypto: “Mogelijk een oppotmiddel in de toekomst”
  [naar artikel]
 24. Chinese internetproviders beginnen toegang tot handelsplatformen voor crypto’s te censureren (09/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Chinese internetproviders beginnen toegang tot handelsplatformen voor crypto’s te censureren China heeft de afgelopen weken een strengere houding aangenomen tegenover de cryptomunten. De regering gaat nu nog een stapje verder door de toegang tot de handelsplatformen voor crypto’s te censureren. Op woensdag begonnen grote Chinese internetdiensten censuurmaatregelen uit te vaardigen tegen de meest populaire handelsplatformen voor crypto’s. De maatregelen zijn van toepassing voor onder meer […] Lees dit artikel: Chinese internetproviders beginnen toegang tot handelsplatformen voor crypto’s te censureren
  [naar artikel]
 25. WK-KWALIFICATIES. Frankrijk wint makkelijk in Kazakhstan, Mbappé mist strafschop (28/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Geen Kylian Mbappé in de basis bij Frankrijk, maar dat deerde ‘Les Bleus’ niet in Kazakhstan. Na twintig minuten klommen de wereldkampioenen al op voorsprong via Ousmane Dembélé, de goeie assist was van Anthony Martial. Écht doordrukken deed Frankrijk nadien niet, maar door een owngoal van Malyi ging de ploeg van Deschamps toch met 0-2 rusten. Dat was ook de eindstand, omdat de na rust ingevallen Mbappé een kwartiertje voor tijd een strafschop miste. De spits van PSG had die zelf uitgelokt.
  [naar artikel]
 26. Bitcoin mijnen brengt elke dag 57 miljoen dollar op (28/04/2021 - Express)
  Gegevens verkregen door cryptovaluta-handelssimulator Crypto Parrot geven aan dat de inkomsten van ‘bitcoin miners’ de afgelopen 30 dagen een gemiddelde van 57 miljoen dollar (ongeveer 47 miljoen euro) per dag bedroegen. Het hoogste bedrag, 81.172 dollar, werd geregistreerd op 15 april. De laagste dagelijkse opbrengst bedroeg 45.028 dollar, op 17 april. In vergelijking met de ‘bull-run’ (langdurige periode waarin […] Lees dit artikel: Bitcoin mijnen brengt elke dag 57 miljoen dollar op
  [naar artikel]
 27. De nieuwe burgemeester van New York wil dat scholen lesgeven over crypto, en dat is lang niet zijn enige pro-crypto initiatief (10/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: De nieuwe burgemeester van New York wil dat scholen lesgeven over crypto, en dat is lang niet zijn enige pro-crypto initiatief De Democraat Eric Adams, die vorige week werd verkozen, volgt op 1 januari Bill de Blasio op als burgemeester van New York City. Een van zijn prioriteiten voor de Big Apple is: alles wat met de crypto-industrie te maken heeft. De voormalige senator heeft verschillende projecten in de pijplijn zitten. De afgelopen dagen heeft Eric […] Lees dit artikel: De nieuwe burgemeester van New York wil dat scholen lesgeven over crypto, en dat is lang niet zijn enige pro-crypto initiatief
  [naar artikel]
 28. Groen zet druk op regering over nucleaire spaarpot (07/11/2018 - De Tijd)
  13:23 De groenen willen dat minister van Energie Marie-Christine Marghem en premier Charles Michel dringend werk maken van garanties voor de nucleaire spaarpot, om een 'financiële atoombom' te voorkomen.
  [naar artikel]
 29. ALLES WAT JE MOET WETEN OVER... MINERS BERINGEN (06/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse zaalsportclubs (met uitzondering van de provinciale reeksen) krijgen dit seizoen allemaal een eigen pagina op de website van Het Belang van Limburg. Daarop vindt u ploeg- en clubinfo, spelersinfo, transfers, kalender en programma,... Hieronder alles wat u moet weten over Miners Beringen.
  [naar artikel]
 30. Electrabel en EDF laten verzet tegen nucleaire taks varen (12/01/2017 - De Tijd)
  06:55 De twee eigenaars van de Belgische kerncentrales stoppen 'al hun procedures' die ze voerden tegen de nucleaire taks, zo staat in een brief aan Marie-Christine Marghem (MR), minister van Energie.
  [naar artikel]
 31. Starbucks: “Een betrouwbare crypto-munt komt er aan, maar het is niet bitcoin” (26/01/2018 - Express)
  “Ik denk niet dat de bitcoin de munt van vandaag of morgen is. Maar ik denk wel dat er één of enkele betrouwbare digitale munten uit de blockchaintechnologie zullen voortkomen.” Dat heeft Howard Schultz, de voormalige CEO en stichter van de Amerikaanse koffieketen Starbucks, gezegd tijdens een conference call. “Deze cryptomunten zullen moeten worden erkend door een merk in de fysieke omgeving. Een merk dat de transactie uitvoert en dat het vertrouwen van de consument heeft”, zei Schulz. Volgens analisten is dit mogelijk een hint dat Starbucks plannen heeft om in de toekomst betalingen per crypto-munt te testen en/of te gaan aanvaarden. Starbucks heeft crypto-wereld iets te bieden Schultz voegde er snel aan toe dat het bedrijf uit Seattle geen plannen heeft om een eigen nieuwe crypto-munt uit te geven. Voorlopig wordt nog getracht de crypto-wereld te begrijpen, zei Schultz. “Pas dan zullen definitieve stappen in welke richting dan ook worden aangekondigd.” “Laat niemand die nu luistert veronderstellen dat we het allemaal begrijpen en het voor elkaar hebben, want dat is niet het geval. Ook niet dat we grote investeringen op dit vlak doen, want dat is niet waar. Wel hebben we de bedrijven die dit alles nastreven iets te bieden.” The post Starbucks: “Een betrouwbare crypto-munt komt er aan, maar het is niet bitcoin” appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 32. Ook Belgisch leger gebruikte toestellen van Crypto AG (19/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Belgische ministerie van Defensie heeft tot het midden van de jaren '70 encryptietoestellen van het Zwitserse bedrijf Crypto AG gebruikt. Dat...
  [naar artikel]
 33. U10 5 van Miners Beringen maken debuut (28/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De U10 5 (microben) van de Miners Beringen speelden op zondag 24 september hun allereerste wedstrijd in het nieuwe basketseizoen. Voordien speelden zij een aantal wedstrijdjes op de startdag. Op de foto zien we op de achterste rij: Alexander Ercken, Yonathan Vandebergh, Vincent Demulder, coach Ferre, Ibe Zeelmaekers en Lucca Jans en op de voorste rij: Sander Reynaert, Seth Heyligen, Bastiaan Vandecan en Linus Vandekerkhof
  [naar artikel]
 34. Ambtenaren nieuwe scheidsrechters in debat over nucleaire rente (29/03/2019 - De Morgen)
  De Nationale Bank houdt een kater over aan haar berekeningen van de nucleaire rente. Ze laat de regering weten dat ze niet meer wil voortwerken op het thema. Ambtenaren van Financiën en Energie moeten nu scheidsrechter spelen.
  [naar artikel]
 35. 3 tips voor beginnende crypto-investeerders van een 29-jarige cryptomiljardair (12/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 3 tips voor beginnende crypto-investeerders van een 29-jarige cryptomiljardair De 29-jarige Sam Bankman-Fried is een legende binnen de wereld van crypto. Door zijn slimme beleggingen belandde hij dit jaar op de Forbes-lijst van cryptomiljardairs. De jonge man verdween met zijn fortuin niet naar een eiland in de Caraïben maar wijdt tegenwoordig zijn tijd aan de lancering van een gebruiksvriendelijke cryptobeurs. Bankman-Fried heeft drie gouden […] Lees dit artikel: 3 tips voor beginnende crypto-investeerders van een 29-jarige cryptomiljardair
  [naar artikel]
 36. Suez moet nucleaire taks betalen (13/04/2019 - De Morgen)
  Het Grondwettelijk Hof heeft het beroep van drie energie-producenten tegen de nucleaire taks verworpen. Electrabel, in handen van Suez Gaz de France, moest het leeuwendeel van de taks op tafel leggen: 222 miljoen.
  [naar artikel]
 37. Bitcoin mijnen verbruikt acht keer meer energie dan Facebook en Google samen (11/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Bitcoin mijnen verbruikt acht keer meer energie dan Facebook en Google samen Dat de opkomst van Bitcoin en andere cryptomunten gepaard gaat met een stevig ecologisch prijskaartje is geen publiek geheim. Uit cijfers van de financiële nieuwssite Finbold blijkt dat ‘miners’ tot acht keer meer energie verbruiken dan de techgiganten Facebook en Google samen. Waarom is dit belangrijk? Het energieverbruik van mijnen naar cryptomunten is al een […] Lees dit artikel: Bitcoin mijnen verbruikt acht keer meer energie dan Facebook en Google samen
  [naar artikel]
 38. Crypto en de Belgische fiscus: hoeveel belasting moet ik betalen op mijn cryptowinsten? (10/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Crypto en de Belgische fiscus: hoeveel belasting moet ik betalen op mijn cryptowinsten? Business AM sprak met Antwerps fiscaal advocaat Thomas Spaas – gespecialiseerd in de crypto-industrie – over hoe de belastingwet in ons land wordt toegepast op digitale valuta’s.  Vooreerst: in België betaal je (momenteel) geen belastingen als je gewoon cryptomunten bezit of als je met crypto een aankoop doet; als je het met andere woorden als betaalmiddel gebruikt. […] Lees dit artikel: Crypto en de Belgische fiscus: hoeveel belasting moet ik betalen op mijn cryptowinsten?
  [naar artikel]
 39. Premier en Engie onderhandelen over nucleaire spaarpot (03/07/2018 - De Tijd)
  10:44 Op vraag van de Franse energiereus Engie voeren premier Charles Michel (MR) en minister van Energie Marie-Christine Marghem (MR) discrete onderhandelingen over de nucleaire spaarpot Synatom, die gepar...
  [naar artikel]
 40. “Het tijdperk van de kernenergie is onherroepelijk voorbij” (29/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  De zwartepiet doorschuiven voor het dreigend stroomtekort brengt niet één Watt energie meer op. De overgang van nucleaire naar hernieuwbare energie duldt geen uitstel meer. Limburg kan daarbij het voortouw nemen.
  [naar artikel]
 41. Niet alleen de crypto’s, maar ook de Europese beurzen duiken in het rood (19/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Niet alleen de crypto’s, maar ook de Europese beurzen duiken in het rood Het is allesbehalve een fijne dag voor de beleggers. Naast de crypto’s moeten ook de Europese beurzen terrein prijsgeven. Nadat de Europese beurzen gisteren nipt uit de rode zijn kunnen blijven, doken ze woensdag alsnog de dieperik in. De Bel20 verloor 1,3 procent en de Eurostoxx50 ging 1,65 procent lager. Vandaag hebben ook de crypto’s […] Lees dit artikel: Niet alleen de crypto’s, maar ook de Europese beurzen duiken in het rood
  [naar artikel]
 42. Britse windmolenparken voor het eerst goedkoper dan nucleaire energie (12/09/2017 - Metro)
  De subsidiëringskost van offshore-wind in Groot-Brittannië is voor het eerst kleiner dan de steun voor nieuwe nucleaire energie. Dat melden Britse media. Na een veiling werden subsidies toegekend voor nieuwe windmolenparken op zee aan 57,50 pond per megawattuur stroom. In 2015 bedroeg de subsidie nog 114 à 120 pond per megawattuur stroom. De steun voor offshore-wind komt zo onder de 92,50 pond per megawattuur stroom subsidie die de nieuwe nucleaire centrale Hinkley Point ontvangt, de eerste nieuwe kerncentrale in Groot-Brittannië in ruim twintig jaar. bron: Belga  
  [naar artikel]
 43. Britse windmolenparken voor het eerst goedkoper dan nucleaire energie (12/09/2017 - Metro)
  De subsidiëringskost van offshore-wind in Groot-Brittannië is voor het eerst kleiner dan de steun voor nieuwe nucleaire energie. Dat melden Britse media. Na een veiling werden subsidies toegekend voor nieuwe windmolenparken op zee aan 57,50 pond per megawattuur stroom. In 2015 bedroeg de subsidie nog 114 à 120 pond per megawattuur stroom. De steun voor offshore-wind komt zo onder de 92,50 pond per megawattuur stroom subsidie die de nieuwe nucleaire centrale Hinkley Point ontvangt, de eerste nieuwe kerncentrale in Groot-Brittannië in ruim twintig jaar. bron: Belga  
  [naar artikel]
 44. Belasting op kerncentrales Doel vloeit terug naar nucleaire sector (07/03/2018 - Knack)
  Hoewel minister van Energie Marie Christine Marghem (MR) in 2015 benadrukte dat de miljoenenbelasting op Doel 1 en 2 niet zou terugvloeien naar de nucleaire sector, blijkt dat nu toch mogelijk. Dat bericht De Morgen woensdag.
  [naar artikel]
 45. Morgan Stanley-CEO: “Ik denk niet dat crypto zal verdwijnen” (15/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Morgan Stanley-CEO: “Ik denk niet dat crypto zal verdwijnen” James Gorman, CEO van de grote investeringsbank Morgan Stanley, beweert dat crypto niet in trek is bij de klanten van zijn bank. Toch gaf hij bij de Q3-winstoproep van de grootbank toe dat cryptomunten niet slechts een rage zijn, bericht Business Insider. Morgan Stanley-CEO James Gorman zegt dat crypto geen groot deel uitmaakt van de […] Lees dit artikel: Morgan Stanley-CEO: “Ik denk niet dat crypto zal verdwijnen”
  [naar artikel]
 46. De crypto-boksmatch van het jaar (20/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: De crypto-boksmatch van het jaar Elon Musk en Jack Dorsey die het debat over Bitcoin aangaan. Het is een confrontatie die er al weken zat aan te komen. Woensdag is het eindelijk zover. De twee techmiljardairs zullen met Ark Investment-baas Cathie Wood praten over de toekomst van ’s werelds grootste cryptomunt op de digitale “B word”-conferentie. De uiteenlopende opvattingen van […] Lees dit artikel: De crypto-boksmatch van het jaar
  [naar artikel]
 47. Passief inkomen genereren met crypto? 5 interessante altcoins om te “staken” (09/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Passief inkomen genereren met crypto? 5 interessante altcoins om te “staken” Tally Greenberg, hoofd commerciële ontplooiing bij staking provider Allnodes, legde aan Business Insider uit waarom het nu een goed moment is om crypto te staken. Ook deelde ze 5 altcoins die jaarlijks tot 16 procent aan passief inkomen kunnen opleveren. Staking zou wel eens de volgende retailvriendelijke investeringstrend kunnen worden. Johann Kerbrat, de crypto-CTO van […] Lees dit artikel: Passief inkomen genereren met crypto? 5 interessante altcoins om te “staken”
  [naar artikel]
 48. De 'nucleaire voetbal' en het 'nucleaire koekje' wijken nooit van Obama's zijde (23/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De president van de Verenigde Staten neemt de 'nucleaire voetbal' altijd en overal mee. Kan hij dan te allen tijde een nucleaire aanval lanceren?
  [naar artikel]
 49. Crypto is onmogelijk te vernietigen, zegt Elon Musk (29/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Crypto is onmogelijk te vernietigen, zegt Elon Musk Nu wereldwijd regelgevers de crypto-industrie onder de loep nemen, heeft Tesla-CEO Elon Musk zijn steun voor digitale munten nog eens uitgesproken. Op een techconferentie in Californië noemde hij ze namelijk onvernietigbaar. Met name het decentrale karakter van cryptomunten zal een flinke uitdaging blijken voor álle overheden, suggereerde Musk, en dus ook de Chinese. De regerende […] Lees dit artikel: Crypto is onmogelijk te vernietigen, zegt Elon Musk
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.