Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
06:51 uur

Rechtbank verbiedt Brusselse chauffeurs met Uber-app te werken

Express

24/11/2021 - 22:14

Lees dit artikel: Rechtbank verbiedt Brusselse chauffeurs met Uber-app te werken Het Brusselse hof van beroep heeft woensdag geoordeeld dat chauffeurs niet langer kunnen werken met de Uber-app. Dat heeft het taxiplatform woensdag bekendgemaakt. Concreet zullen de 2.000 Uber-chauffeurs vanaf vrijdag 18:00 uur niet langer de app kunnen gebruiken, en wordt de app dus zo goed als onbruikbaar in de hoofdstad. Verouderde wet Vandaag rijden in […] Lees dit artikel: Rechtbank verbiedt Brusselse chauffeurs met Uber-app te werken


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Uber-chauffeurs blokkeren Brussel nadat rechtbank Uber-app bant: “We hebben niets meer te verliezen” (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Uber-chauffeurs reageren teleurgesteld op het besluit van het Brusselse hof van beroep dat chauffeurs niet langer kunnen werken met de Uber-app. Naar schatting zullen vanaf vrijdag 18 uur 2.000 Uber-chauffeurs de applicatie niet meer kunnen gebruiken in de hoofdstad. “We zullen vandaag en de komende dagen massaal op straat komen en het verkeer blokkeren”, zegt Fernando Redondo, voorzitter van de vereniging van Belgische Limousinechauffeurs (ACBL).
  [naar artikel]
 2. Brusselse taxisector wil 600 Uber-chauffeurs aanwerven (11/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Brusselse taxisector wil 600 Uber-chauffeurs aanwerven De taxisector in Brussel heeft een eigen plan klaar, in afwachting van het taxiplan van de Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) om de sector te moderniseren en te versterken. Eén van de voorstellen betreft de aanwerving van 600 Uber-chauffeurs, schrijft de Franstalige zakenkrant L’Echo zaterdag. “Het is geen vergezocht voorstel. Alleen al bij Victor Cab, […] Lees dit artikel: Brusselse taxisector wil 600 Uber-chauffeurs aanwerven
  [naar artikel]
 3. Rechter verbiedt Uber in Brussel (03/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Volgens de Brusselse rechtbank van koophandel, Nederlandstalige rol, zijn transportplatformen zoals Uber illegaal in Brussel. Dat schrijven La Libre Belgique en La Dernière Heure donderdag. De rechter bepaalde dat enkel chauffeurs die over een taxilicentie beschikken, en dus ook een lichtbak bovenop de wagen hebben, effectief taxiritten in de hoofdstad mogen uitvoeren.
  [naar artikel]
 4. Brusselse Uber-chauffeurs blokkeren verkeer zolang taxiplan uitblijft (25/11/2021 - De Tijd)
  15:06 Brusselse Uber-chauffeurs plannen elke dag protestacties tot er een taxiplan ligt van de Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS). Door een arrest van het Brusselse hof van beroep mogen zij de ...
  [naar artikel]
 5. Uber en zijn chauffeurs in het offensief na Brussels verbod: blokkades leggen stadsverkeer lam (25/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Uber en zijn chauffeurs in het offensief na Brussels verbod: blokkades leggen stadsverkeer lam Verscheidene blokkades van Uber-chauffeurs in en rond Brussel hebben donderdag geleid tot verkeershinder in de hoofdstad. Ze protesteren tegen het rechterlijke verbod op taxiritten via Uber vanaf vrijdag 18 uur. Het platform zelf probeert intussen de gebruikers te mobiliseren. Een Brusselse rechtbank oordeelde woensdag dat chauffeurs met een VVB-licentie (verhuur van voertuig met bestuurder) geen […] Lees dit artikel: Uber en zijn chauffeurs in het offensief na Brussels verbod: blokkades leggen stadsverkeer lam
  [naar artikel]
 6. Rechter verbiedt Uber in Brussel (03/01/2019 - Metro)
  Volgens de Brusselse rechtbank van koophandel zijn transportplatformen zoals Uber illegaal in Brussel. Dat schrijven La Libre Belgique en La Dernière Heure vandaag. De rechter bepaalde dat enkel chauffeurs die over een taxilicentie beschikken, en dus ook een lichtbak bovenop de wagen hebben, effectief taxiritten in de hoofdstad mogen uitvoeren. De gerechtelijke beslissing dateert al van december. In het vonnis verduidelijkt de rechter een beslissing uit 2015, toen Uberpop al werd verboden. Het bedrijf Uber wilde niet reageren tegenover de krant. Op het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet zegt men “het vonnis te bestuderen”. bron: Belga Het bericht Rechter verbiedt Uber in Brussel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Rechter verbiedt Uber in Brussel (03/01/2019 - Metro)
  Volgens de Brusselse rechtbank van koophandel zijn transportplatformen zoals Uber illegaal in Brussel. Dat schrijven La Libre Belgique en La Dernière Heure vandaag. De rechter bepaalde dat enkel chauffeurs die over een taxilicentie beschikken, en dus ook een lichtbak bovenop de wagen hebben, effectief taxiritten in de hoofdstad mogen uitvoeren. De gerechtelijke beslissing dateert al van december. In het vonnis verduidelijkt de rechter een beslissing uit 2015, toen Uberpop al werd verboden. Het bedrijf Uber wilde niet reageren tegenover de krant. Op het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet zegt men “het vonnis te bestuderen”. bron: Belga Het bericht Rechter verbiedt Uber in Brussel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Brussel tackelt Uber (01/03/2021 - De Tijd)
  11:45 Het Brussels Gewest verbiedt Uber-chauffeurs om reservaties aan te nemen met hun smartphone. Uber vraagt de overheid het advies van het Grondwettelijk Hof af te wachten.
  [naar artikel]
 9. Hof van beroep legt Uber stil: “2.000 chauffeurs vallen nu zonder inkomsten” (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Brusselse hof van beroep heeft woensdag geoordeeld dat chauffeurs niet langer kunnen werken met de Uber-app. Dat heeft het Amerikaanse taxiplatform woensdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 10. Uber-chauffeurs leggen verkeer kleine Brusselse ring stil uit protest (04/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan honderd protesterende Uber-chauffeurs hebben vandaag actie gevoerd tegen het verbod op smartphonegebruik voor chauffeurs. De proteststoet zorgde tot 13.30 uur nog altijd voor aanzienlijke verkeershinder in de hoofdstad, met name op de Brusselse kleine ring.
  [naar artikel]
 11. Rechter verbiedt Uber in Brussel (03/01/2019 - De Standaard)
  Volgens de Brusselse rechtbank van koophandel zijn transportplatformen zoals Uber in Brussel illegaal. Dat schrijven La Libre Belgique en La Dernière Heure donderdag.
  [naar artikel]
 12. Chauffeurs Uber mogen in Brussel geen ritten meer aanvaarden op smartphone (01/03/2021 - VRT NWS)
  De Brusselse overheid heeft de chauffeurs van Uber verboden om hun smartphone te gebruiken om ritten te aanvaarden. Dat schrijft La Libre Belgique. Een contract voor een rit moet bovendien ook minstens drie uur vooraf gesloten worden. Chauffeurs van Uber die de regels weigeren na te leven riskeren een in beslagname van hun wagen.
  [naar artikel]
 13. Rechter verbiedt Uber in Brussel (03/01/2019 - Knack)
  Volgens de Brusselse rechtbank van koophandel, Nederlandstalige rol, zijn transportplatformen zoals Uber illegaal in Brussel. Dat schrijven La Libre Belgique en La Dernière Heure donderdag.
  [naar artikel]
 14. Brusselse taxisector wil 600 Uber-chauffeurs aanwerven (11/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De taxisector in Brussel heeft een eigen plan klaar, in afwachting van het taxiplan van de Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) om de sector te moderniseren en te versterken. Een van de voorstellen is de aanwerving van 600 Uber-chauffeurs, schrijft de Franstalige zakenkrant L’Echo zaterdag.
  [naar artikel]
 15. Honderden Uber-chauffeurs voeren actie in Brussel (25/11/2021 - VRT NWS)
  Verschillende chauffeurs gelinkt aan taxiapp Uber hebben woensdagavond het verkeer verstoord op de Brusselse ring. Dat meldt Mobiris, het verkeerscentrum van de hoofdstad.
  [naar artikel]
 16. Zware verkeershinder in Brussel verwacht door actie van Uber- en zelfstandige chauffeurs (30/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Brussel houden tot duizend limousinechauffeurs, die onder meer voor Uber werken, vandaag een manifestatie. De Brusselse politie verwacht grote verkeershinder en roept op om de omgeving te vermijden. De chauffeurs uiten hun ongenoegen omdat de gewestregering nog altijd geen nieuw taxidecreet klaar heeft.
  [naar artikel]
 17. Tientallen taxichauffeurs protesteren in Brussel tegen Uber (12/12/2017 - De Standaard)
  Op het Brusselse Rogierplein protesteren sinds dinsdagochtend 7.00 uur taxichauffeurs om maatregelen te eisen tegen chauffeurs van Uber, die onder het statuut van limousinechauffeur werken. Volgens de politie protesteren meer dan 70 chauffeurs, de organisatoren hebben het over bijna 150 betogers. Het verkeer is slechts licht verstoord, aldus politiewoordvoerster Ilse Van de Keere.
  [naar artikel]
 18. Rechter verbiedt Uber in Brussel (03/01/2019 - De Morgen)
   Volgens de Brusselse rechtbank van koophandel zijn transportplatformen zoals Uber illegaal in Brussel. Dat schrijven La Libre Belgique en La Dernière Heure. 
  [naar artikel]
 19. Uberchauffeurs voeren actie voor Brusselse justitiepaleis (14/11/2018 - Metro)
  Meer dan 165 chauffeurs die ritten uitvoeren voor de taxi-app Uber, hebben actiegevoerd voor het Brusselse justitiepaleis. Ze kwamen er bijeen in de marge van een zitting van de handelsrechtbank in het geschil dat dat de Belgische taxifederatie (Febet) plus een 20-tal taxichauffeurs hebben ingesteld. Met een stakingsvordering tegen Uber en een tiental Uber-chauffeurs willen de taxibestuurders immers bekomen dat Uber-chauffeurs niet langer in Brussel kunnen rondrijden met een licentie voor huurwagens met chauffeur. De manifestatie verliep zonder incidenten. De Uber-chauffeurs hadden hun voertuigen geparkeerd op de rotonde aan het Poelaertplein. “1.000 bedrijven in gevaar”, luidde de slogan op het spandoek. “We zijn geen Uberchauffeurs, maar partners van Uber. We zijn allemaal beroepschauffeurs met een licentie, technische controle … We werken legaal”, zei Fernando Redondo, voorzitter van de Belgische federatie van limousinechauffeurs. Febet en het 20-tal taxichauffeurs willen verhinderen dat bestuurders via een “limousine-licentie”, een vergunning voor de verhuur van voertuigen met bestuurder, samenwerken met Uber. Ze eisen ook een dwangsom van 1 miljoen euro per dag. bron: Belga Het bericht Uberchauffeurs voeren actie voor Brusselse justitiepaleis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Morgenochtend grote verkeersproblemen verwacht in Brussel door manifestatie van Uber- en andere zelfstandige chauffeurs (29/09/2021 - VRT NWS)
  De Brusselse politie verwacht morgenochtend zeer grote verkeersproblemen in het centrum van de hoofdstad. Vanaf 8 uur zullen namelijk tot 1.000 limousinechauffeurs (die onder meer werken via Uber) actie voeren. De chauffeurs klagen dat de gewestregering nog steeds geen nieuwe taxidecreet klaar heeft.
  [naar artikel]
 21. Uber mag niet meer rijden in Duitsland (19/12/2019 - Express)
  Een rechtbank in Frankfurt verbiedt de diensten van de taxi-app in het hele land. Uber werkt in Duitsland alleen met autoverhuurbedrijven en hun chauffeurs. De rechter voert nu aan dat het bedrijf geen licentie heeft om met gehuurde wagens rond te rijden. Het verbod gaat meteen van kracht, maar kan nog aangevochten worden. ‘We nemen […] The post Uber mag niet meer rijden in Duitsland appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. Uber heeft flink betaald om chauffeurs na coronastilte terug te halen (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Taxibedrijf en maaltijdbezorger Uber heeft in het tweede kwartaal flinke kosten gemaakt om chauffeurs die het bedrijf eerder verlieten weer terug te krijgen. Veel chauffeurs stopten met rijden voor Uber doordat de vraag naar ritjes sterk was teruggelopen als gevolg van de coronapandemie. Uber tastte dan ook diep in de buidel om te chauffeurs in kwestie te overhalen om weer terug te keren.
  [naar artikel]
 23. Uber-chauffeurs naar Brussels Parlement na protestacties (26/11/2021 - De Tijd)
  18:54 Een delegatie Uber-chauffeurs is ontvangen in het Brussels Parlement, nadat ze vrijdag actie hadden gevoerd na een arrest van het Brusselse hof van beroep. Dat maakt hen de facto werkloos.
  [naar artikel]
 24. Uber tast diep in de buidel om chauffeurs na coronastilte terug te halen (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Taxibedrijf en maaltijdbezorger Uber heeft in het tweede kwartaal flinke kosten gemaakt om chauffeurs die het bedrijf eerder verlieten weer terug te krijgen. Veel chauffeurs stopten met rijden voor Uber doordat de vraag naar ritjes sterk was teruggelopen als gevolg van de coronapandemie. Uber tastte dan ook diep in de buidel om te chauffeurs in kwestie te overhalen om weer terug te keren.
  [naar artikel]
 25. Brusselse taxisector wil 600 Uber-chauffeurs aanwerven (11/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  De taxisector in Brussel heeft een eigen plan klaar om de sector te moderniseren en te versterken. Zo willen ze 600 Uber-chauffeurs zelf aanwerven, schrijft de Franstalige zakenkrant L’Echo.
  [naar artikel]
 26. Uber-chauffeurs voeren ook vanmorgen actie in Brussel: politie gaat hun auto’s wegtakelen als ze niet vertrekken (26/11/2021 - VRT NWS)
  Sinds vanmorgen blokkeren Uber-chauffeurs een deel van de Wetstraat en de Leopold II-tunnel naar het centrum van Brussel. Ze zijn erg boos omdat ze na een uitspraak van een Brusselse rechter, eerder deze week, met ingang van vanavond niet langer met de Uber-applicatie mogen werken en zo hun inkomen verliezen. De politie dreigt er nu mee om hun auto’s één voor één weg te takelen als ze niet snel de weg vrijmaken.
  [naar artikel]
 27. Taxidienst Uber belandt voor Brusselse strafrechter (22/12/2017 - De Tijd)
  18:26 De Brusselse raadkamer heeft het taxiplatform Uber doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Uber dreigt vervolgd te worden voor de ondertussen opgedoekte dienst UberPop.
  [naar artikel]
 28. Brusselse Uber-chauffeurs mogen bestelling via smartphone niet langer aanvaarden (01/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Uber-chauffeurs mogen bestellingen voor ritten niet langer aanvaarden met hun smartphone. Dat heeft de Brusselse overheid beslist, meldt La Libre Belgique maandag.
  [naar artikel]
 29. Taxi-chauffeurs halen slag thuis: Egypte verbiedt Uber (20/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Uber mag niet langer gebruikt worden in Egypte. Dat besliste een rechter in Caïro, na een klacht van een groep professionele taxichauffeurs. Het...
  [naar artikel]
 30. Brusselse taxichauffeurs protesteren opnieuw tegen Uber (12/12/2017 - VRT NWS)
  Op het Brusselse Rogierplein protesteren sinds 7 uur vanmorgen een 200-tal taxichauffeurs om maatregelen te eisen tegen de chauffeurs van taxi-app Uber.  De taxichauffeurs vinden dat Uber hun jobs in gevaar brengt.
  [naar artikel]
 31. Taxidienst Uber belandt voor Brusselse strafrechter (23/12/2017 - Knack)
  De Brusselse raadkamer heeft het taxiplatform Uber doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Uber dreigt vervolgd te worden voor de ondertussen opgedoekte dienst UberPop. Dat berichten de Tijd en L'Echo.
  [naar artikel]
 32. Nederlandse rechter: 'Uber-chauffeurs zijn werknemers' (13/09/2021 - De Tijd)
  13:05 De zowat 4.000 Nederlandse chauffeurs van de taxidienst Uber zijn geen zelfstandigen, maar werknemers. Dat heeft een rechtbank in Amsterdam bepaald.
  [naar artikel]
 33. Tientallen taxichauffeurs protesteren in Brussel tegen Uber (12/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Op het Brusselse Rogierplein protesteren sinds dinsdagochtend 7.00 uur taxichauffeurs om maatregelen te eisen tegen chauffeurs van Uber, die onder het statuut van limousinechauffeur werken. Volgens de politie protesteren meer dan 70 chauffeurs, de organisatoren hebben het over bijna 150 betogers. Het verkeer is slechts licht verstoord, aldus politiewoordvoerster Ilse Van de Keere. Een delegatie van de betogers ging langs bij minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a), “om met hem het droge brood te delen dat de chauffeurs door zijn halsstarrig beleid al een tijdje eten”. Om 9.00 uur volgde een onderhoud bij Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS).
  [naar artikel]
 34. Uber heeft tekort aan Britse chauffeurs nu taxigebruik toeneemt (29/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Taxi-app Uber heeft in het Verenigd Koninkrijk te weinig chauffeurs. Die zijn tijdens het hoogtepunt van de coronapandemie, toen er nauwelijks gebruik kon worden gemaakt van taxi's, overgestapt naar bijvoorbeeld een baan als maaltijd- of pakketbezorger. Ook verliest Uber chauffeurs aan concurrerende taxidiensten zoals Bolt, dat minder hoge kosten bij zijn chauffeurs in rekening brengt.
  [naar artikel]
 35. Belgische taxichauffeurs dagen Uber-bestuurders voor rechter (16/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een twintigtal taxichauffeurs van de Belgische Taxifederatie (Febet) stappen naar de rechter om een verbod te vragen op Uber BV (in Nederland) en een tiental chauffeurs die op het platform werken. Dat bericht L’Echo zaterdag. Ze willen dat de Uber-chauffeurs niet langer in Brussel rondrijden met een licentie voor verhuurwagens met chauffeur, op straffe van een dwangsom van 1 miljoen euro per dag.
  [naar artikel]
 36. Belgische taxichauffeurs dagen Uber-bestuurders voor rechter (16/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een twintigtal taxichauffeurs van de Belgische Taxifederatie (Febet) stappen naar de rechter om een verbod te vragen op Uber BV (in Nederland) en een tiental chauffeurs die op het platform werken. Dat bericht L’Echo zaterdag. Ze willen dat de Uber-chauffeurs niet langer in Brussel rondrijden met een licentie voor verhuurwagens met chauffeur, op straffe van een dwangsom van 1 miljoen euro per dag.
  [naar artikel]
 37. Pascal Smet gooit Brusselse taxisector radicaal om: ook licentie voor Uber-chauffeurs (15/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) vindt dat chauffeurs van de alternatieve taxidienst Uber net als "klassieke" taxichauffeurs
  [naar artikel]
 38. Uber-chauffeurs stappen naar Raad van State: “Ook de Vlamingen moeten de kans krijgen om de vervoersmogelijkheden te kiezen die zij zelf willen” (29/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Verschillende Uber-chauffeurs en het taxibedrijf zijn naar de Raad van State gestapt tegen twee bepalingen uit het Vlaams Taxidecreet. Dat meldt De Standaard woensdag, en het nieuws wordt bevestigd door Fernando Redondo, de voorzitter van de Association Belge des Chauffeurs Limousine, die 700 Uber-chauffeurs vertegenwoordigt.
  [naar artikel]
 39. Nederlandse rechter oordeelt dat Uber-chauffeurs werknemers zijn (13/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Nederlandse rechter oordeelt dat Uber-chauffeurs werknemers zijn Volgens een Nederlandse rechter zijn de ongeveer 4.000 Uber-chauffers in het land geen zelfstandigen, maar werknemers. “Deze uitspraak laat zien wat wij al jaren zeggen: Uber is een werkgever en de chauffeurs werknemers, dus moet Uber zich aan de cao Taxivervoer houden”, reageert Zakaria Boufangacha, vicevoorzitter van de vakbond FNV. Het was de FNV die […] Lees dit artikel: Nederlandse rechter oordeelt dat Uber-chauffeurs werknemers zijn
  [naar artikel]
 40. Uber-chauffeurs mogen smartphone niet meer gebruiken in Brussel (01/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Chauffeurs van Uber mogen niet langer bestellingen voor ritten aanvaarden met hun smartphone. Dat heeft de Brusselse overheid beslist, zo meldt La Libre Belgique maandag.
  [naar artikel]
 41. Uber zet 70.000 Britse chauffeurs op loonlijst (16/03/2021 - De Tijd)
  23:03 De Britse chauffeurs van taxidienst Uber zijn niet langer zelfstandigen, maar werknemers. Dat gebeurt na de uitspraak van een rechter. Het model van bedrijven als Uber en Deliveroo komt in Europa stee...
  [naar artikel]
 42. Taxichauffeurs dagen Uber-chauffeurs voor rechter (16/06/2018 - Metro)
  Een twintigtal taxichauffeurs van de Belgische Taxifederatie (Febet) stappen naar de rechter om een verbod te vragen op Uber BV (in Nederland) en een tiental chauffeurs die op het platform werken. Dat bericht L’Echo zaterdag. Ze willen dat de Uber-chauffeurs niet langer in Brussel rondrijden met een licentie voor verhuurwagens met chauffeur, op straffe van een dwangsom van 1 miljoen euro per dag. “Uber en zijn chauffeurs zijn oneerljke concurrentie en schenden de sociale en regionale wetgeving. Je kan moderniseren en een platform oprichten, maar je moet je aan de wet houden”, zeggen Antoine Chomé en Nicholas Ouchinsky, twee advocaten die Febet en de taxichauffeurs verdedigen. Ze vragen aan de Franstalige handelsrechtbank in Brussel om een hele reeks documenten te eisen, met name de BTW-listing van Uber en de gedagvaarde chauffeurs, de routekaarten van de chauffeurs, de geschreven ‘limousine’-contracten en de RSZ-listing van Uber in Nederland. “We zullen aantonen dat Uber het publiek en het Brussels gewest bedriegt door licenties voor verhuurvoertuigen te gebruiken terwijl de chauffeurs in realiteit met taxi’s rijden”, klinkt het. Daarvoor werden er ook al vaststellingen gedaan door deurwaarders. De zaak komt op 27 juni voor. bron: Belga Het bericht Taxichauffeurs dagen Uber-chauffeurs voor rechter verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Uber-chauffeurs in Brussel mogen via smartphone geen ritten meer aanvaarden (01/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Chauffeurs van Uber mogen niet langer bestellingen voor ritten aanvaarden met hun smartphone. Dat heeft de Brusselse overheid beslist, zo meldt La Libre Belgique vandaag.
  [naar artikel]
 44. Als je baas een app is: "Uber-chauffeurs moeten werken tot ze erbij neervallen" (05/10/2018 - De Morgen)
  Uber brak de taxiwereld open, met veel tevreden klanten als resultaat. Van kinds af aan was rijden op een taxi al een soort droom voor Jeroen van Bergeijk (52). Hij reed een halfjaar voor Uber en schreef er een boek over. "Je moet werken tot je erbij neervalt."
  [naar artikel]
 45. Israëlische gerecht verbiedt taxidienst Uber (27/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De omstreden taxidienst Uber mag niet langer actief zijn in Israël. Dat heeft een rechtbank in Tel Aviv maandag beslist.
  [naar artikel]
 46. Franse Hof van Cassatie bestempelt Uber-chauffeurs als werknemers (04/03/2020 - Express)
  Het Franse Hof van Cassatie, het hoogste rechtsorgaan in Frankrijk, beschouwt de werkrelatie tussen een chauffeur en taxi-app Uber en als een arbeidscontract. Uber blijft er echter bij dat de bestuurders optreden als zelfstandigen. Het Hof verwierp dinsdag het cassatieberoep van Uber en bevestigde zo een eerdere uitspraak in beroep in een zaak aangespannen door […] The post Franse Hof van Cassatie bestempelt Uber-chauffeurs als werknemers appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. Hoe Uber zijn chauffeurs manipuleert (04/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Uber wil dat chauffeurs zo veel mogelijk rond rijden. Het gebruikt psychologische trucs uit videogames om hen zover te krijgen.
  [naar artikel]
 48. Hoe Uber zijn chauffeurs manipuleert (04/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Uber wil dat chauffeurs zo veel mogelijk rond rijden. Het gebruikt psychologische trucs uit videogames om hen zover te krijgen.
  [naar artikel]
 49. Uber-chauffeurs hebben recht op minimumloon en vakantie (28/10/2016 - De Tijd)
  15:52 Uber-chauffeurs in het VK zijn geen zelfstandigen, maar werknemers. Dat heeft een rechter vrijdag beslist.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.