Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2021
01:00 uur

Online veilinghuis Vavato opgeslorpt door Europese marktleider

De Tijd

25/11/2021 - 01:20

01:05 Het online veilinghuis Vavato, in 2015 opgericht door drie jonge Sint-Niklase ondernemers, komt in handen van het Nederlandse TB Auctions. Dat is de grootste speler op de Europese markt van online vei...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Eenmaal, andermaal, online verkocht! (17/02/2018 - De Tijd)
  01:03 Drie jaar geleden besloten drie jonge ondernemers het stof van de oubollige veilingwereld te blazen. Vandaag heeft hun online veilinghuis Vavato grote Europese uitbreidingsplannen. Techpionier Jurgen ...
  [naar artikel]
 2. Online veilinghuis verdubbelt bij eerste grote overname (22/02/2019 - De Tijd)
  18:36 Het amper vier jaar oude online veilingplatform Vavato neemt zijn veel oudere sectorgenoot Jorisco, specialist in faillissementsgoederen, over. Het verdubbelt zo in omzet.
  [naar artikel]
 3. Veilinghuis zet peperdure wagens in de etalage: deze exclusieve auto’s gaan online onder de hamer (02/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Is het tijd voor een cadeautje voor uzelf of ligt er nog wat geld onder uw matras? Dan kunt u misschien een bod uitbrengen op een van de 22 exclusieve wagens van het Hasseltse Vintage Planet. Die worden online geveild via de website van Vavato. (zie verder voor link). Exclusief? Jawel, van enkele bolides bestaan er wereldwijd nog maar 250 stuks. De prijs? Eveneens exclusief.
  [naar artikel]
 4. Veilinghuis zet peperdure wagens in de etalage: deze exclusieve auto’s gaan online onder de hamer (03/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Is het tijd voor een cadeautje voor uzelf of ligt er nog wat geld onder uw matras? Dan kunt u misschien een bod uitbrengen op een van de 22 exclusieve wagens van het Hasseltse Vintage Planet. Die worden online geveild via de website van Vavato. (zie verder voor link). Exclusief? Jawel, van enkele bolides bestaan er wereldwijd nog maar 250 stuks. De prijs? Eveneens exclusief.
  [naar artikel]
 5. Van vreugde tot een schuldgevoel: dit gaat er door je heen als je online shopt (20/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Online winkelen is een emotionele rollercoaster. Dat blijkt uit de recente Emotional Shopping Index van de Nederlandse tak van Klarna, de Europese marktleider op het gebied van betaaloplossingen voor webshops.
  [naar artikel]
 6. Ferrari van 600.000 euro of zeldzame Porsche: veilinghuis zet peperdure wagens in de etalage (02/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Is het tijd voor een cadeautje voor uzelf of ligt er nog wat geld onder uw matras? Dan kunt u misschien een bod uitbrengen op een van de 22 exclusieve wagens van het Hasseltse Vintage Planet. Die worden online geveild via www.vavato.com. Exclusief? Jawel, van enkele bolides bestaan er wereldwijd nog maar 250 stuks. De prijs? Eveneens exclusief.
  [naar artikel]
 7. Europese marktleider in smartphonereparatie fuseert met Belgische Helpix (06/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Europese marktleider in smartphonereparatie fuseert met Belgische Helpix De Franse reparatieketen voor smartphones Save fusioneert met haar Belgische rivaal Helpix. Het wordt daarmee het grootste winkelnetwerk in ons land dat tablets en smartphones herstelt.  Save, de Europese marktleider in smartphone- en tabletreparatie, is sinds februari vorig jaar actief in België. Maar met de fusie wil Save, dat 230 winkels heeft over het hele […] Lees dit artikel: Europese marktleider in smartphonereparatie fuseert met Belgische Helpix
  [naar artikel]
 8. Bekend Italiaans restaurant in Antwerpen failliet door coronacrisis (23/04/2021 - De Standaard)
  Het bekende Italiaanse restaurant I Famosi, op het Antwerpse Zuid, is failliet. Dat meldt ATV. Er is een curator aangesteld die op zoek gaat naar een overnemer. De inboedel van I Famosi wordt al aangeboden op de website van veilinghuis Vavato.
  [naar artikel]
 9. Limburgse online apotheek Farmaline is na tien jaar Belgisch marktleider (07/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Tongerse pionier Farmaline, de online apotheek van het koppel Lode Fastré (37) en Leen Ponet (39), mag zich sinds kort ook Belgisch marktleider noemen. Het bedrijf telt nu al 45 medewerkers.
  [naar artikel]
 10. Twee vrouwen staan gezellig te keuvelen als ze plots worden opgeslorpt door zinkgat (25/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Turkije zijn twee voetgangers door een zinkgat opgeslorpt. De vrouwen waren nietsvermoedend aan het kuieren en praten toen de grond plots onder...
  [naar artikel]
 11. Bod van 6 miljoen voor Expodroom (21/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Er ligt een bod van 6 miljoen euro op tafel voor de voormalige polyvalente basketbaltempel Expodroom en de omliggende bedrijfshallen. Dat werd maandagavond duidelijk na het afsluiten van de internetbieding georganiseerd door Troostwijk, het grootste industriële online veilinghuis van Europa. Maar intussen daagde een tweede serieuze speler op, en die deed ook een ernstig bod. Het online veilinghuis zegt enkele weken tijd nodig te hebben om het dossier, in overleg met de eigenaar, af te ronden.
  [naar artikel]
 12. Marktleider digitaal onderwijs tankt enkele miljoenen bij (13/05/2020 - De Tijd)
  01:08 Signpost, de Belgische marktleider voor de digitalisering van de onderwijssector, haalt vers kapitaal en nieuwe investeerders aan boord. Dat moet helpen de Europese expansieplannen te versnellen.
  [naar artikel]
 13. Denemarken is Europees marktleider in sociale mediagebruik (01/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Denemarken is Europees marktleider in sociale mediagebruik Het voorbije jaar was in de Europese Unie gemiddeld 57 procent van de bevolking actief op een sociaal netwerk. Dat betekende een stijging met 3 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een studie van Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek, op basis van een enquête bij een groep Europeanen tussen zestien en […] Lees dit artikel: Denemarken is Europees marktleider in sociale mediagebruik
  [naar artikel]
 14. Bekend Italiaans restaurant I Famosi op Antwerpse Zuid failliet (22/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het bekende Italiaanse restaurant I Famosi op het Antwerpse Zuid is failliet, een gevolg van de coronacrisis. Dat meldt ATV. Er is een curator aangesteld die op zoek gaat naar een overnemer. De inboedel van I Famosi wordt al aangeboden op de website van veilinghuis Vavato.
  [naar artikel]
 15. Veilinghuis Sotheby’s gaat zelf luxeproducten verkopen via webshop (19/12/2020 - Express)
  Het veilinghuis Sotheby’s heeft met zijn online winkel Buy Now zijn bedrijfsmodel verder gediversifieerd. Op het nieuwe platform kunnen klanten... The post Veilinghuis Sotheby’s gaat zelf luxeproducten verkopen via webshop appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Nederlanders openen offensief in online drukwerk (12/07/2021 - De Tijd)
  13:00 De Nederlandse groep Simian wil met Drukland.be de Belgische marktleider worden in online drukwerk. Het bedrijf opent een kantoor in Brugge.
  [naar artikel]
 17. Plopsa verkoopt hoogste indoor glijbaan ter wereld tijdens online veiling. Dit is het startbod (21/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Destijds was de 22,5 meter hoge glijbaan hét paradepaardje van Comics Station aan het Centraal Station in Antwerpen. Maar sinds de Plopsa Group het pretpark heeft overgenomen, is er voor de gigantische indoor attractie geen plaats meer. Via het online veilingplatform van Vavato wordt de glijbaan verkocht. Het startbod is 5.000 euro, meldt Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 18. Lego-steentje geveild voor 19.000 euro (02/02/2017 - De Morgen)
  Online veilinghuis Catawiki heeft een zeldzaam Lego-steentje, gemaakt van 14-karaats massief goud, gisteren geveild voor bijna 19.000 euro. De nieuwe eigenaar is een verzamelaar uit Engeland. Dat meldt het veilinghuis vandaag.
  [naar artikel]
 19. EU gaat strijd aan met fake news (26/04/2018 - VRT NWS)
  De Europese Commissie wil de verspreiding van fake news en online ‘desinformatie’ tegengaan. Op die manier wil ze de bescherming van de Europese waarden en de democratie garanderen in aanloop naar de Europese verkiezingen in 2019. De Commissie zal een gedragscode opstellen voor online platformen over het gebruik van informatie online.
  [naar artikel]
 20. Duits veilinghuis verkoopt 840 nazispullen ondanks ongenoegen van joodse organisaties (20/11/2019 - VRT NWS)
  In de Duitse stad München worden vandaag 840 nazispullen geveild, waaronder enkele persoonlijke bezittingen van Adolf Hitler, zijn maîtresse Eva Braun en kopstukken zoals Hermann Göring of Rudolf Hess. Rabbi Menachem Margolin van de Europese Joodse Associatie (EJA) heeft het veilinghuis gevraagd om de veiling te schrappen, maar volgens veilinghuis Hermann Historica wordt al het mogelijke gedaan om te verhinderen dat de spullen in verkeerde handen terechtkomen.
  [naar artikel]
 21. Op zoek naar een speeltje? Brits veilinghuis veilt unieke Porsche van Diego Maradona (01/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een Porsche 911 Carrera 2 ‘works turbo look’ cabriolet die in 1992 door wijlen Diego Maradona gekocht werd en waar de voetballegende mee reed toen hij in 1993 speelde voor Sevilla, gaat online onder de hamer bij veilinghuis Bonhams. De veiling ‘Les grandes marques du monde à Paris’ start woensdag en loopt een week later af, op woensdag 10 maart. Geschatte opbrengst van de sportwagen: 150.000 euro tot 200.000 euro.
  [naar artikel]
 22. Oktoberfiles dit jaar veel langer tijdens piekperiodes (30/10/2016 - De Redactie)
  Dat blijkt uit cijfers verzameld door TomTom, De Europese marktleider op het vlak van navigatietoepassingen.
  [naar artikel]
 23. Limburgs veilinghuis biedt tientallen iconische oldtimers aan (14/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Veilinghuis Hammertime in Kortessem biedt momenteel 51 iconische oldtimers aan. Via een online platform kan de koper tot dinsdag een bod uitbrengen op z’n favoriete exemplaar. Het opzet van de veiling is om klassieke auto’s aan een betaalbare prijs aan te bieden. Daardoor gaan er niet alleen exclusieve Porsches en Ferraris onder de hamer, maar ook meer betaalbare wagens zoals Citroën en Fiat.
  [naar artikel]
 24. Nieuwe Europese btw-regels voor online aankopen gaan donderdag in (30/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  De nieuwe Europese btw-regels voor online aankopen bij webwinkels buiten de Europese Unie gaan donderdag in. België voert dan de Europese regelgeving in die bepaalt dat de btw-vrijstelling vervalt voor online aankopen tot 22 euro. Dat betekent dat de klant bij de levering soms moet bijbetalen.
  [naar artikel]
 25. Nieuwe Europese btw-regels voor online aankopen gaan donderdag in (30/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  De nieuwe Europese btw-regels voor online aankopen bij webwinkels buiten de Europese Unie gaan donderdag in. België voert dan de Europese regelgeving in die bepaalt dat de btw-vrijstelling vervalt voor online aankopen tot 22 euro. Dat betekent dat de klant bij de levering soms moet bijbetalen.
  [naar artikel]
 26. Volg de gids: De kunstwereld gaat online (04/04/2019 - De Morgen)
  Zowat alles waar een prijskaartje op past, vind je tegenwoordig ook op internet. Maar er is één markt die nog altijd een beetje vies lijkt van het www: de kunstmarkt. Kopers lijken vooralsnog liever een galerie of veilinghuis binnen te lopen. Al komen er barstjes in die traditie. Zo zet u als kunstkoper zelf uw eerste stapjes online.
  [naar artikel]
 27. De Lijn veilt tweedehandsbussen vanaf 450 euro (11/02/2019 - De Tijd)
  09:45 De 30 passagiersbussen moeten de deur uit via online veilinghuis Moyersoen.
  [naar artikel]
 28. Eenvoudiger btw-regels voor online verkoop (05/12/2017 - VRT NWS)
  De Europese ministers van Financiën zijn het eens geraakt over vereenvoudigde btw-regels voor de online handel. Vanaf 2021 wordt een online éénloketsysteem ingevoerd, waar bedrijven een aangifte kunnen indienen voor alle btw-verplichtingen in de hele Europese Unie. 
  [naar artikel]
 29. Recor wordt via online veiling opgeruimd (28/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Met een vierledige online veiling bij veilinghuis Troostwijk wordt het failliete bedrijf Recor in Hasselt leeggehaald. Alles wat in de toonzaal stond, moet de deur uit. Maar ook het machinepark, onafgewerkte producten en de inrichting van werkplaatsen en kantoren worden geveild.
  [naar artikel]
 30. Europa maakt online shoppen makkelijker door afschaffing geoblocking (06/02/2018 - VRT NWS)
  Onder het motto ‘online shoppen stopt niet aan de grens’ zal iedere Belgische online consument vanaf eind 2018 in principe kunnen genieten van dezelfde prijzen en verkoops-of betalingsvoorwaarden doorheen de hele Europese Unie. 
  [naar artikel]
 31. Online shoppen op Europese sites loopt regelmatig fout (25/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Shopt u wel eens online? Dan bent u niet alleen. Steeds meer Europeanen kopen spullen via het internet, ook bij handelaars uit andere Europese
  [naar artikel]
 32. Belgische buizenreus koopt marktleider VS (23/08/2019 - De Tijd)
  22:29 Vorig jaar slorpte de buizenreus de Indiase marktleider op.
  [naar artikel]
 33. Tiens bedrijf CarsOnTheWeb verkocht voor 156 miljoen euro (28/11/2018 - De Tijd)
  14:46 Het Belgische online veilinghuis voor de handel in tweedehandswagens wordt door zijn Nederlandse eigenaars verkocht aan de Amerikaanse beursgenoteerde groep KAR Auction Services.
  [naar artikel]
 34. Nationale grenzen vervagen in Europese internethandel (21/11/2017 - De Tijd)
  14:03 De Europese Unie verwijdert de nationale barrières bij online handel. Nu durven prijzen soms verschillen naargelang het land van waaruit je de online bestelling plaatst.
  [naar artikel]
 35. Voorraden Mega World-winkels worden online geveild (04/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De voorraden van het failliet verklaarde Mega World zullen in opdracht van de curatoren verkocht worden in een online veiling. Hetzelfde geldt voor de uitrustingsgoederen van de winkels, zoals kassasystemen of winkelrekken, meldt veilinghuis VH auctions.
  [naar artikel]
 36. Nieuwe regels maken online aankopen veiliger, maar ook omslachtiger (17/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wie iets online koopt, zal dat binnenkort niet meer kunnen regelen door enkel een kredietkaartnummer en de drie cijfers op de achterkant van de kaart door te geven. Europese wetgeving vereist extra veiligheid, zegt bankenfederatie Febelfin.
  [naar artikel]
 37. Veilinghuis verkoopt decors en podia van failliete decorbouwer Phixion: “De interesse is al heel groot” (16/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Veilinghuis VH Auctions houdt een uitverkoop van de unieke inboedel van de failliete decorbouwer Impressive Experience 4 You, het voormalige Phixion, in Beerse. Personen of bedrijven die altijd al eens een festivalpodium of een ander decorstuk op de kop wilden tikken, kunnen vanaf 2 september hun kans wagen bij een online veiling. “Er is zelfs al interesse uit Canada,” zegt Kurt Van Hunsel van VH Auctions.
  [naar artikel]
 38. Vanaf morgen bijbetalen voor kleine online aankopen buiten de EU: nieuwe btw-regels gaan in (30/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe Europese btw-regels voor online aankopen bij webwinkels buiten de Europese Unie gaan donderdag in. België voert dan de Europese regelgeving in die bepaalt dat de btw-vrijstelling vervalt voor online aankopen tot 22 euro. Dat betekent dat de klant soms moet bijbetalen.
  [naar artikel]
 39. Voorraden van failliete Mega World-winkels worden online geveild (04/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De voorraden van het failliet verklaarde Mega World zullen in opdracht van de curatoren verkocht worden in een online veiling. Hetzelfde geldt voor de uitrustingsgoederen van de winkels, zoals kassasystemen of winkelrekken, meldt veilinghuis VH auctions.
  [naar artikel]
 40. Franse miljardair Patrick Drahi koopt veilinghuis Sotheby’s (17/06/2019 - VRT NWS)
  De Franse miljardair Patrick Drahi gaat het het vermaarde veilinghuis Sotheby’s kopen. De ondernemer heeft een bod van 3,7 miljard dollar gedaan. Als de deal wordt beklonken, zal het veilinghuis na 31 jaar verdwijnen van de beurs van New York.
  [naar artikel]
 41. Veilinghuis Hammertime verkoopt inboedel legendarisch café Pool Planet: “En de echte golf faillissementen moet nog komen” (28/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Terwijl het in Antwerpen faillissementen regent in de horeca en de ene na de andere zaak sluit, zijn de werkdagen voor Steven Teughels van veilinghuis Hammertime zelden zo druk geweest. Hij rent van faillissement naar faillissement om te inventariseren en een online veiling op te starten. “En de echte vlaag moet nog komen, want nu is het nog gerechtelijk verlof”, klink het . Of hoe de een zijn dood, de ander zijn brood is...
  [naar artikel]
 42. Online veilen is de toekomst, maar de Vrijdagmarkt blijft zo gezellig… (28/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Van een speciale fles whisky van De Poldernaer, 21 jaar gerijpt op oude eik, tot een James Bondboot: bij online veilinghuis Moyersoen gaat het allemaal onder de digitale hamer. Maar tegelijkertijd slaagt de laatste openluchtveiling op de Antwerpse Vrijdagmarkt erin om het digitale tijdperk te overleven. Hoe kan dat? Onze reporter trok op onderzoek.
  [naar artikel]
 43. Nederlanders zijn grootste online shoppers van de Europese Unie (24/02/2021 - Express)
  Het voorbije jaar maakte 89 procent van de bevolking tussen de zestien en vierenzeventig jaar in de Europese Unie gebruik van het internet. In deze groep had 72 procent online goederen of diensten gekocht of besteld. Dat betekende een stijging met 4 procentpunt tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van Eurostat, het […] The post Nederlanders zijn grootste online shoppers van de Europese Unie appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 44. Veilinghuis Bernaerts gaat helemaal virtueel: “Misschien vinden we zo wel een nieuw publiek” (14/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een lockdown betekent ook voor een veilinghuis niet veel goeds. Net nu er begin mei een grote veiling van Oude en Romantische Meesters bij het Antwerpse huis Bernaerts op de planning staat, komt de quarantaine dan ook heel ongelegen. Daarom heeft het veilinghuis een onlineplatform ontwikkeld en zal Peter Bernaerts in mei voor een lege veilingzaal plaatsnemen.
  [naar artikel]
 45. Herman Brood, Panamarenko en Jan Fabre nu online te koop bij Hammertime (11/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Online veilinghuis Hammertime start met een maandelijkse veiling van kunstwerken. Zo kan je een gigantisch werk van Herman Brood kopen, maar ook werk van Raveel, Jan Fabre, Panamarenko, Luc Tuymans, Steve Locatelli en nog veel meer.
  [naar artikel]
 46. Auto's opgeslokt door zinkgat in VS (11/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een zestal auto’s is gisteravond opgeslorpt door een zinkgat in het Amerikaanse Lancaster. De voertuigen stonden op de parking van een...
  [naar artikel]
 47. Marktleider hospitalisatie­verzekering wordt duurder (16/08/2017 - De Redactie)
  Marktleider DKV maakt een aantal hospitalisatie­verzekeringen duurder. Dat moet omdat de tarieven verlieslatend zijn.
  [naar artikel]
 48. Europese gratis wifi vertraagd door technische problemen (13/07/2018 - De Tijd)
  08:44 Het plan van de Europese Commissie om duizenden gratis wifihotspots te installeren loopt minstens enkele maanden vertraging op. Dat komt door een domme fout in de online aanmeldingsprocedure.
  [naar artikel]
 49. Wereldbekend veilinghuis op schattenjacht aan Belgische kust: “Ons doel? Enkele honderdduizenden euro’s taxeren” (12/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het wereldbekende veilinghuis Christie’s streek donderdag neer in Knokke-Heist om een dag lang juwelen en horloges van geïnteresseerden te schatten. Christie’s hoopte om zo enkele honderdduizenden euro aan ‘verborgen waarde’ te ontdekken. “Zo wil het veilinghuis naar de interesse voor een vaste stek in onze badstad polsen.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.