Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
06:40 uur

Herbricht, het uitdovende gehucht dat steeds overstroomd wordt: “De Maas? Dat is mijn tweede vrouw, met wie ik af en toe ruzie heb”

Het Nieuwsblad

25/11/2021 - 03:23

“Toen ik klein was, leefden hier nog zo’n veertig mensen. Vandaag zijn we met zes, straks met vijf.” Herbricht, een gehucht van Neerharen in de winterbedding van de Maas, was nooit bruisend, maar vandaag is het vrijwel uitgestorven. De meeste bewoners zijn verjaagd door de rivier waarmee ze hun leven deelden. De meesten vertrokken na de overstroming te veel. Dat is ook de reden waarom nu het plaatselijke café sluit, waardoor er nog maar vier bewoonde huizen overblijven.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Welkom in het vergeten gehucht Herbricht: vier huizen, één caravan en acht inwoners (31/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De overheid zag in 2009 geen andere keuze dan het gehucht Herbricht van de kaart te vegen. Figuurlijk, want het was de Maas die het al decennia...
  [naar artikel]
 2. Gehucht Herbricht in Lanaken wordt geëvacueerd: "Als het water in Luik stijgt, komt dat hier ook terecht" (15/07/2021 - VRT NWS)
  De inwoners van Herbricht, een klein gehucht in Lanaken in de winterbedding van de Maas, zullen door de wateroverlast geëvacueerd moeten worden. Dat liet burgemeester Marino Keulen (Open VLD) weten.
  [naar artikel]
 3. Inwoners gehucht Herbricht mogelijk twee dagen afgesloten van buitenwereld (15/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Herbricht, het piepkleine gehucht in de winterbedding van de Maas, kijken de bewoners met spanning naar het stijgende water van de rivier. De toegangsweg staat al onder water, de huizen gelukkig nog niet. “Het is 41 jaar geleden dat we een overstroming in de zomer hebben gehad. Hopelijk komt het niet zo ver”, klinkt het.
  [naar artikel]
 4. Een maand na de overstroming: “Als het café dicht blijft, is Herbricht dood” (21/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De modder is weggespoeld maar de materiële en emotionele ravage is groot. Een maand na de zwaarste overstroming uit zijn geschiedenis kleurt de toekomst voor het Lanakense gehucht Herbricht somberder dan ooit.
  [naar artikel]
 5. Rudi Smeets als enige uit Herbricht geëvacueerd: “Water staat tot aan mijn knieën.” (15/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer van Maasmechelen heeft donderdagavond Rudi Smeets (57), uitbater van café De Maasvallei uit het gehucht Herbricht geëvacueerd. De andere vijf bewoners besloten donderdagavond nog om in Herbricht te blijven.
  [naar artikel]
 6. Evacuatie van Limburgs gehucht wordt helse boottocht op woeste Maas: “Ze hebben hun leven gewaagd voor ons” (20/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  De inwoners van het Limburgse gehucht Herbricht (Lanaken) waren door na het noodweer en het woeste water van de Maas van de buitenwereld afgesloten. Een helse boottocht op leven en dood wachtte hen om in veiligheid te raken. Pas nu het waterpeil van de rivier zakt, wordt duidelijk hoe de Herbrichtenaren door het oog van de naald zijn gekropen. Nu spreken ze op regionale zender TV Limburg voor het eerst over hun evacuatie.
  [naar artikel]
 7. Burgemeester Keulen: “Ramptoeristen blijf weg uit het gehucht Herbricht.” (17/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  In het Lanakens gehucht Herbricht zijn dranghekken geplaatst om de ramptoeristen tegen te houden. Burgemeester Marino Keulen roept op om weg te blijven uit het gehucht. “De teruggekeerde inwoners - en ook ik - vragen dat met aandrang. Zij zijn samen met onze gemeentelijke technische dienst volop bezig met de opruiming van het zwerfvuil, het slijk, de achtergebleven rommel, enzovoort. Pottenkijkers kunnen ze missen.”
  [naar artikel]
 8. Verplichte evacuatie in Herbricht (16/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het eerste Maasdorp dat gisteren verplicht geëvacueerd werd was Herbricht in Lanaken. Het gehucht ligt in de winterbedding van de Maas. Omstreeks half zeven werden daar de eerste mensen uit hun huis gehaald. De evacuatie verliep moeizaam, een boot van het leger moest aangevoerd worden om de laatste mensen op het droge te brengen.
  [naar artikel]
 9. Gehucht Herbricht meet schade op nadat het bijna een meter onder water stond (17/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een bulldozer en veegmachine zijn zaterdagvoormiddag aan het werk op de toegangsweg naar Herbricht. Het Lanakense gehucht stond sinds vrijdag urenlang volledig onder water. De inwoners en hun dieren hebben de overstroming allemaal overleefd. Maar de schade is aanzienlijk.
  [naar artikel]
 10. Slachtoffers watersnood eregast op straatfeest Ladderstraat (14/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dat ze uitgenodigd werden voor het straatfeest van de Ladderstraat in Neerharen was zonder meer een grote verrassing voor de inwoners van Herbricht en de Geulerweg, twee plekken die zwaar werden getroffen door de recente overstroming van de Maas. “Het is de vijftiende editie van ons straatfeest en ruim 80 procent van de inwoners doet mee. Vandaag zijn er zo’n 80 aanwezigen” verduidelijkt Peter Verheyen. “We hebben de inwoners van de nabijgelegen Geulerweg en Herbricht ook uitgenodigd om te tonen dat we solidair zijn. Zij konden mee genieten van een mooie avond met barbecue en zang. De eregasten waren bijzonder dankbaar. “Zoveel solidariteit en warmte doet ons werkelijk goed. Het doet ons ook even de ellende vergeten van de waterramp”, verwoordt Rudi Smeets het collectieve gevoelen.
  [naar artikel]
 11. “Eerste processie in honderd jaar” (08/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  De kapel van het Heilig Hart in het Neerharense gehucht Herbricht wordt vandaag 100 jaar en dat wordt gevierd met een processie. “De eerste in die honderd jaar”, klinkt het. Bij de kapel aan de oevers van de Maas houden immers nog altijd heel wat wandelaars, fietsers en gelovigen halt voor een dankgebedje of Weesgegroet.
  [naar artikel]
 12. Baby valt op hoofdje tijdens ruzie, moeder gaat partner te lijf met mes: “Dacht dat mijn kindje dood was” (06/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een 37-jarige vrouw uit Damme staat in de Brugse rechtbank terecht voor poging tot doodslag op haar vriend. V.G. ging de man met een mes te lijf, nadat hun drie maanden oude zoontje tijdens een ruzie op zijn hoofdje was gevallen. “Ik dacht dat mijn kindje dood was”, zei ze maandag in de Brugse rechtbank.
  [naar artikel]
 13. “Hier vertrekken? Alleen tussen zes planken” (10/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Ooit waren er meer dan zestig inwoners, nu zijn het er nog acht. Na zware overstromingen van de Maas werd midden jaren negentig beslist dat het Lanakense gehucht Herbricht tegen 2010 moest verdwijnen. Bijna tien jaar later willen de laatste Herbrichtenaren van geen wijken weten.
  [naar artikel]
 14. Pasgetrouwde Afghaanse Belg zit nog steeds vast in Kaboel: “We raakten niet bij de poort. Er is geen doorkomen aan. En de sfeer wordt steeds grimmiger” (20/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De 33-jarige Afghaan uit Oostende, die in Wingene werkt als lasser en vorige vrijdag in zijn geboorteland huwde, zit nog steeds vast in Kaboel. Al twaalf uur staat het koppel in de omgeving van de luchthaven. “Mijn vrouw en ik gaan hier de nacht doorbrengen. Iets anders zit er niet op.”
  [naar artikel]
 15. Burgemeester Bart De Wever reageert op ruzie tussen coalitiepartners: “Jammer dat onenigheid naar buiten komt” (26/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerps burgemeester en voorzitter van het schepencollege Bart De Wever (N-VA) zegt de ruzie tussen zijn schepenen en het niet vinden van een consensus te betreuren. “Ik tracht in ieder dossier consensus te bereiken”, zegt De Wever. “Het is altijd jammer dat onenigheid naar buiten komt, want dat straalt af op de hele ploeg. Derhalve zal ik zoals steeds binnenskamers mijn best doen om moeilijke dossiers te ontmijnen.”
  [naar artikel]
 16. Sam openhartig in ‘Expeditie Gooris’: “Mijn vrouw, dat is mijn beste vriendin” (09/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘Expeditie Gooris’ vertellen Kelly en Sam in Rome vanavond over de sterke relatie die ze hebben: “We lachen meer met elkaar én door elkaar, dan dat we eigenlijk ruzie maken” vertelt Kelly.
  [naar artikel]
 17. Sam openhartig in ‘Expeditie Gooris’: “Mijn vrouw, dat is mijn beste vriendin” (09/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘Expeditie Gooris’ vertellen Kelly en Sam in Rome vanavond over de sterke relatie die ze hebben: “We lachen meer met elkaar én door elkaar, dan dat we eigenlijk ruzie maken” vertelt Kelly.
  [naar artikel]
 18. Edegemse stadsgids in New York: “Nog nooit zoiets als storm Ida meegemaakt” (03/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Edegemnaar Patrick Van Rosendaal is al 12 jaar stadsgids in New York en beleefde storm Ida vanop de eerste rij. De voorbije dagen raasde de orkaan over de Verenigde Staten en maakte al 44 dodelijke slachtoffers. “Wij zijn door het oog van de naald gekropen”, getuigt Van Rosendaal. “Een uur voor de storm stond ik nog met mijn kinderen in de metro die daarna is overstroomd”.
  [naar artikel]
 19. Febe en Joeri kopen en verbouwen verlaten gehucht in Frankrijk: “Antwerpen voelde voor ons als een gouden kooi” (25/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Soms moet je gewoon niet te veel nadenken, want dan doe je het niet.” Het zijn de woorden van Joeri Verelst (48) en Febe Claeys (37). Het koppel uit Antwerpen kocht een verlaten gehucht in het Franse Aveyron en bouwde het eigenhandig om tot Rêve. Een bijzondere Franse droom waar vakantie beleven naar een nieuw niveau wordt getild.
  [naar artikel]
 20. Febe en Joeri kopen en verbouwen verlaten gehucht in Frankrijk: “Antwerpen voelde voor ons als een gouden kooi” (25/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Soms moet je gewoon niet te veel nadenken, want dan doe je het niet.” Het zijn de woorden van Joeri Verelst (48) en Febe Claeys (37). Het koppel uit Antwerpen kocht een verlaten gehucht in het Franse Aveyron en bouwde het eigenhandig om tot Rêve. Een bijzondere Franse droom waar vakantie beleven naar een nieuw niveau wordt getild.
  [naar artikel]
 21. INTERVIEW. Topchefs Louis en Geert Van Hecke: “Wij hebben nog nooit ruzie gemaakt” (01/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Net 65 en zelfs na de lange lockdown heeft Geert Van Hecke (Zet’Joe en ex-De Karmeliet in Brugge) als één van de strafste sterrenchefs van het land nog geen seconde aan pensioen gedacht: “Wat zou ik thuis ook moeten doen?” En zo kan hij zijn zoon Louis (Refter) nog wat langer naar gastronomische glorie leiden. “Al zal ik nooit zo’n goede chef worden als mijn pa, maar ik kan wel zijn toestellen repareren.” Gesprek met vader en zoon, als twee handen op een wat vollere koksbuik: “Wij hebben nog nooit ruzie gemaakt.”
  [naar artikel]
 22. Bo Van Spilbeeck: “Mijn eerste dag als vrouw is mijn topmoment” (02/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bo Van Spilbeeck blikt terug op dertig jaar VTM. “Mijn persoonlijk hoogtepunt was mijn eerste werkdag als vrouw”, vertelt ze. “Dat ik op 58-jarige...
  [naar artikel]
 23. Moeder van slachtoffer Bart Teichmann legt emotionele getuigenis af: “Waarom heb je mijn zoon doodgestoken?” (29/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De familie van Bart Teichmann heeft het heel zwaar met zijn gewelddadige dood drie jaar geleden, veroorzaakt door de messteek die Dimitri Gorris hem na een ruzie had gegeven. “Ik zie dat beeld van mijn zoon in het ziekenhuis nog altijd voor me”, vertelde zijn mama Patricia in tranen. “Pas laat in de nacht kon ik hem zien, ik ben meteen in shock gegaan.”
  [naar artikel]
 24. De do’s en don’ts van melige posts op Instagram (17/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Van “Mijn eerste kerst met mijn liefje” tot “You are my everything” of “Hoera, 15 maanden samen met de liefde van mijn leven”. Tijdens de...
  [naar artikel]
 25. Barcelona zakt steeds dieper weg, Koeman onder vuur: “Moeten we met deze selectie dan Tiki-taka spelen?” (21/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  FC Barcelona gaat een moeilijk seizoen tegemoet. Nadat het in de Champions League werd weggezet door Bayern, ontsnapte het nu ook aan een thuisnederlaag tegen laagvlieger Granada. De roep om het ontslag van Ronald Koeman wordt steeds luider. “Mijn positie in gevaar? Ik praat niet meer over mijn toekomst”, reageert de Nederlander.
  [naar artikel]
 26. “Ik ben dit niet”: Lotte Vanwezemael reageert op insinuaties dat zij vrouw is aan altaar (03/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Seksuologe Lotte Vanwezemael reageert op Instagram op de vele insinuaties dat zij de roodharige vrouw zou zijn die seks heeft aan het altaar van de kerk in Bree. “Voor iedereen die denkt dat ik dit ben: de laatste keer dat ik checkte had ik nog steeds tatoeages op mijn rug en heup. Dus stop spreading shit. Thanks”, staat er bij de beelden van de sekspartij.
  [naar artikel]
 27. Medewerkster Blauwe Lijn ontslagen na ongehoorde reacties in telefoongesprekken: “Waarom moeten mijn collega’s komen? Omdat ge ruzie hebt met uw vrouw?” (06/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Antwerpse politie heeft begin dit jaar een medewerkster ontslagen die het in meerdere gesprekken met burgers wel erg bont maakte. Slachtoffers van intrafamiliaal geweld werden genegeerd en de lijn werd soms dichtgegooid. “Dit is het eerste ontslag in bijna twintig jaar Blauwe Lijn”, reageert de Antwerpse politie op de feiten van de vrouw, die haar ontslag aanvecht.
  [naar artikel]
 28. Vrouw bekend onmiddellijk moord op echtgenoot: “Hopelijk komen jullie te laat” (24/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een Britse vrouw verscheen afgelopen dinsdag voor de rechtbank omdat ze verdacht wordt van de moord op haar echtgenoot. Penelope Jackson (66) geeft toe dat ze haar 78-jarige partner neerstak met een keukenmes omdat hij “agressief was” en ze “er genoeg van had”. Dat vertelde ze ook op 13 februari 2021 toen ze de hulpdiensten contacteerde om haar misdaad te bekennen. “Ik heb hem neergestoken met een keukenmes”, zei de vrouw tegen de agenten die bodycams droegen. “Ik hoop dat jullie te laat komen.”
  [naar artikel]
 29. “Ons huwelijk is één grote leugen.” De vrouw van Rob (46) was verliefd op haar eigen neef, seksuoloog Wim Slabbinck geeft raad (03/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In een ver verleden had de vrouw van Rob (46) een incestueuze relatie met haar neef. “Mijn vrouw biechtte op dat ze in bed steeds ‘aan hem moest denken’.” Jarenlang heeft ze die relatie verzwegen, bedekt met de mantel der (verboden) liefde. Toen eind 2019 de waarheid aan het licht kwam, zakte de grond onder Robs voeten weg. Hoe overleef je als koppel zo’n gigantische leugen? Relatietherapeut en seksuoloog Wim Slabbinck geeft advies én een praktische doetip. “Focus op het nu, niet op het verleden.”
  [naar artikel]
 30. Ankerpunt van autoveerpont aangetroffen op bodem van de Maas
  (29/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Donderdag is het ankerpunt van het autoveerpont teruggevonden op de bodem van de Maas. Dit anker is bij mensenheugenis nog nooit weggespoeld bij een Maasoverstroming. “Het is wel het belangrijkste punt om mijn veer veilig te laten varen,” aldus veerman Ton Paulus.
  [naar artikel]
 31. Baby valt op hoofdje tijdens ruzie, moeder gaat partner te lijf met mes (06/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een 37-jarige vrouw uit Damme staat in de Brugse rechtbank terecht voor poging tot doodslag op haar vriend. V.G. ging de man met een mes te lijf, nadat hun drie maanden oude zoontje tijdens een ruzie op zijn hoofdje was gevallen. “Ik dacht dat mijn kindje dood was”, zei ze maandag in de Brugse rechtbank.
  [naar artikel]
 32. Liveblog: Waterpeil van de Maas blijft dalen, enorme omvang van de ramp wordt langzaamaan duidelijk (17/07/2021 - VRT NWS)
  Het waterpeil van de Maas in de Limburgse gemeente blijft dalen, al blijft de stad Maaseik wel het advies voor vrijwillige evacuatie aanhouden in het gehucht Heppeneert. In alle getroffen provincies wordt de enorme omvang van de ramp langzaamaan steeds duidelijker. Opruimen en schoonmaken is echter allesbehalve een evident. Volg het nieuws over het noodweer en zijn gevolgen op de voet in deze liveblog.
  [naar artikel]
 33. Maas bereikt hoogste stand in 9 jaar,  maar ingrepen van afgelopen jaren werken (31/01/2021 - VRT NWS)
  De Maas staat erg hoog: 44,60 meter TAW is vandaag gemeten in Lanaken. TAW staat voor "Tweede Algemene Waterpassing", en die term wordt gebruikt voor hoogtemeting in België. Maar die hoge waterstand veroorzaakt geen echte problemen in het Maasland: alleen een aantal fiets-en wandelpaden en natuurgebieden zijn overstroomd. De veerpont tussen Meeswijk en Berg vaart ook niet.
  [naar artikel]
 34. Gert De Mangeleer ging door een diep dal: “Die miskraam van mijn vrouw drong zelfs niet echt tot me door” (04/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik heb mijn vrouw al gewaarschuwd: ik ga nooit met pensioen.” Het zijn de woorden van chefkok Gert De Mangeleer (44), die met Hertog Jan drie sterren bij elkaar kookte, maar er financieel en mentaal bijna aan onderdoor ging. Hij vertelt openhartig over hoe onmogelijk het leek om meer dan 4 miljoen euro af te betalen, de miskraam van z’n vrouw en hoe onthaasten niets voor hem bleek te zijn. “Het was een dubbeltje op z’n kant, ik vergeet nooit hoe diep ik ben moeten gaan.”
  [naar artikel]
 35. De zaak Julien Staelens: “Vanaf nu ben ik een Andras Pandy. Ge moogt mijn vrouw in stukken voor mijn neus komen leggen, ik zeg niets meer” (18/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Maandag 15 februari 1999, even na de middag. Julien Staelens stapt het politiekantoor van Zomergem binnen. “Mijn vrouw is spoorloos verdwenen. Ik zag haar het laatst vanmorgen, om tien voor negen. Op tafel ligt een briefje. ‘Ik ben naar Magda.’ Maar ze is daar nooit geweest.” Ook de familie, vrienden en buren hebben “Dianeke” Flement niet meer gezien. Pas vier dagen later bekent Staelens hoe hij Diane wurgde en in stukken zaagde.
  [naar artikel]
 36. Lotte Vanwezemael reageert op insinuaties dat zij vrouw is die seks had op altaar van kerk: “Ik ben dit niet” (03/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Seksuologe Lotte Vanwezemael reageert op Instagram op de vele insinuaties dat zij de roodharige vrouw zou zijn die seks heeft aan het altaar van de kerk in Bree. “Voor iedereen die denkt dat ik dit ben: de laatste keer dat ik checkte had ik nog steeds tatoeages op mijn rug en heup. Dus stop spreading shit. Thanks”, staat er bij de beelden van de sekspartij.
  [naar artikel]
 37. Justine Vanhulle uit ‘K2 zoekt K3’: “Of ik mijn haar zou blonderen voor K3? Direct!” (22/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie wordt het nieuwe K3’tje? Het antwoord op die vraag komt steeds dichterbij. Nu zaterdag starten de eerste studioshows met de twaalf overgebleven kandidaten. Voor Justine Vanhulle (24) kan haar inschrijving sowieso al niet meer stuk. De West-Vlaamse schreef zich zonder al te veel verwachtingen in. “Ja, die auditie was mijn allereerste optreden ooit. Het was waanzin”, vertelt ze. “Ik zou er echt alles aan doen om naast Marthe en Hanne op een podium te staan.”
  [naar artikel]
 38. 32-jarige Belg heeft mooiste nektapijt van Europa: “Ik ga mijn haren niet knippen, zelfs niet voor de mooiste vrouw ter wereld!” (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nicolas Vanderkelen (32) mag zich Europees kampioen noemen: in het Franse Chéniers werd zijn coiffure het voorbije weekend verkozen tot “mooiste nektapijt van Europa”, zijn Elvis-bakkebaarden en Lemmy-moustache ten spijt. “Ik heb al sinds mijn twaalfde een mullet, het definieert mijn persoonlijkheid”, zegt de vrachtwagenchauffeur uit Namen.
  [naar artikel]
 39. Veerpont krijgt nieuwe locatie in de Maas en schuift tot 7 meter landinwaarts op
  (09/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse Waterweg gaat het autoveerpont tussen Meeswijk en Berg-Urmond een andere locatie geven in de Maas. “Het autoveerpont zal aan Vlaamse zijde in de toekomst ruim 7 meter landinwaarts aanmeren,” aldus Vlaams minister Lydia Peeters van Mobiliteit (Open Vld). “De Maas krijgt dan aan het veerpont meer ruimte en de sterke stroming bij hoogwater komt dan niet meer in de flank van de pont terecht.”
  [naar artikel]
 40. Romain (78) aan het graf van echtgenote Agnes (81): “Elke dag bedank ik haar voor mijn leven met haar” (31/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Onbeschrijflijk hoe hard ik haar mis. Voor mij was ze de beste vrouw van de wereld.” Meer dan een halve eeuw deden Romain Snoeck (78) en zijn vrouw Agnes Hopmans (81) álles samen, tot ze een jaar geleden in zijn armen stierf aan de gevolgen van een hersenbloeding. Sindsdien draagt Romain altijd een pillendoosje met een beetje as van Agnes bij zich, om haar dicht bij zich te voelen. “Ik ga ermee slapen en ik sta ermee op. Voor ik ‘s avonds mijn ogen sluit, klem ik het in mijn hand en als ik wakker word, heb ik dat potteke nog altijd in mijn hand.”
  [naar artikel]
 41. Vrouw (22) sterft bijna na eten van ijsje tijdens droomreis in Rome: “Dokters vochten voor mijn leven” (06/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wat een droomreis moest worden voor een Amerikaanse vrouw, draaide helemaal anders uit. Annika Larson (22) werd op de tweede dag van haar verblijf in Rome telefonisch gedumpt door haar vriend, en wilde zichzelf opbeuren door een hele dag lang te proeven van al het lekkers dat de Italiaanse keuken te bieden heeft. Maar toen Annika - die allergisch is aan noten en zeevruchten - een ijsje at, liep het mis. Ze kreeg een allergische reactie en belandde in een ernstige toestand in het ziekenhuis. “De dokters vochten voor mijn leven”, klinkt het op TikTok, waar het verhaal al talloze keren werd bekeken. “Ik ben hen erg dankbaar.”
  [naar artikel]
 42. “Haar dominantie dreef hem tot het uiterste”: was ‘Wies’ (87) moegetergd toen hij Mariette (87) het hoofd insloeg? (21/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl zijn broer Eric boodschappen deed voor het koppel, bracht Aloïs D. maandagmiddag in Oostrozebeke zijn vrouw Mariette Cannoot, ook 87, om het leven. “Toen ik terugkwam, stond hij daar, in de keuken”, zegt Eric. “Mariette lag op de grond. Ze leefde nog. Na al de ruzies van de afgelopen jaren had ik het net omgekeerd verwacht. Er moet iets geknapt zijn bij hem, anders doe je zoiets niet.” Kan zijn, denkt ook een neef van het slachtoffer. “Al heb ik hen persoonlijk nooit ruzie zien maken.”
  [naar artikel]
 43. Eric Abidal vraagt zijn vrouw om vergiffenis op Instagram na affaire met mishandelde PSG-speelster: “Vergeef me” (23/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Voormalig FC Barcelona-speler Éric Abidal is op Instagram diep door het stof gegaan voor zijn vrouw Hayet Abidal. Zij wil van hem scheiden, nadat bekend werd dat hij een affaire had met de onlangs mishandelde PSG-speelster Kheira Hamraoui. “Vergeef me. Wat je beslissing ook is, je blijft in mijn ogen de vrouw van mijn leven.”
  [naar artikel]
 44. Priske voor clash tegen Anderlecht: “Dat dit mogelijk mijn laatste match is, houdt me niet bezig” (05/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het is dezer dagen niet fijn om trainer van Antwerp te zijn. Nauwelijks een week na de bekeruitschakeling zit ook het Europese avontuur voor de Great Old er zo goed als op. Niet toevallig werd coach Brian Priske vrijdag overstelpt met vragen over zijn wankelende positie. “Van het bestuur heb ik niemand gehoord”, zei de Deen. “Mijn focus ligt op mijn spelers, bij wie ik het gevoel heb dat ze nog steeds honderd procent achter de trainer staan.”
  [naar artikel]
 45. Vanaf zaterdag brengt veerpont in Meeswijk eindelijk weer auto’s over de Maas (18/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ten laatste zaterdag is het opnieuw mogelijk om met de veerpont de Maas over te steken in Meeswijk (Maasmechelen). De overzet was zeven weken uit de vaart door de werken die er plaatsvinden. Die duren langer dan verwacht. “Wellicht wordt er tot eind 2021 grind aangevoerd in de Maas tussen Leut en Stokkem”, zegt minister Lydia Peeters (Open Vld).
  [naar artikel]
 46. Onderzoeksjournalist Faroek: “Dat ik mijn vrouw pas laat heb leren kennen, is mijn grote geluk geweest” (22/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De voorbije weken mocht Faroek Özgünes (57) nog eens plaatsnemen op de ankerstoel van VTM Nieuws, maar minstens even graag zet hij als onderzoeksjournalist zijn tanden in een spraakmakende zaak. “Het is onze verdomde plicht als journalist om verborgen zaken naar boven te brengen”, vertelt hij in dit gesprek over zijn gezin, ijdelheid, de moord op Peter R. De Vries en de zaak-Demarez. “Zodra ik op antenne ben, weet ik dat mijn microfoon zo goed als altijd open staat.”
  [naar artikel]
 47. Jayden (2) slaat alarm bij brand: “Dankzij hem kon ik ontkomen, samen met mijn andere kleine kinderen” (28/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ruim dertien jaar nadat ze al eens haar kinderen moest redden tijdens een slaapkamerbrand in Outrijve (Avelgem), overkwam Joke Avet (37) uit Meulebeke dinsdagavond net hetzelfde. “Mijn jongste zoontje sloeg alarm, het ventje is amper twee”, zucht de vrouw die sinds anderhalf jaar een kleerwinkel uitbaat. “De schade is groot maar ik prijs me gelukkig. Mijn drie kleine kinderen zijn ongedeerd, dat is het voornaamste.”
  [naar artikel]
 48. Professor Ive Marx: “Mijn middelbaar was een ramp” (07/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Aan het eind van het middelbaar dachten ze dat het niets ging worden met mij.” Maar in 1986 ­herpakte de toen 19-jarige Ive Marx zich en ging hij politieke wetenschappen studeren. “Ik geloof enorm in ­mensen tweede kansen geven.”
  [naar artikel]
 49. “Wederzijds geflirt”, “leugens”, of “één fatale sms”: verdediging Bart De Pauw trekt vrouwen een voor een in twijfel op tweede procesdag (15/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Maaike? “Ze liegt.” Ella-June? “Een fatale sms, meer niet.” Lize? “Wederzijds flirten.” Ellen? “Actief geronseld en dus geen slachtoffer.” Dymphne? “Nooit een affaire.” Helena? “Stuurde altijd terug.” Jenka? “Leugenachtige verklaringen.” Liesa? “Gekwetst, maar nooit gestalkt.” Bart De Pauw (53) bood donderdag in tranen zijn excuses aan voor zijn “foutief” gedrag, dat hij een (serie)stalker is, ontkende hij fel. De hele dag was één langgerekte tegenaanval op álle vrouwen. “Er is met belastinggeld een dossier gefabriceerd.”ah
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.