Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
07:06 uur

De snelweg-laadpaal als nieuwe goudmijn

De Tijd

25/11/2021 - 03:24

03:00 Nu investeringsgigant BlackRock er een half miljard euro in pompt, is de run op snelweglaadpalen geopend. Zijn die onmisbare schakels in de doorbraak van de elektrische auto daadwerkelijk ook een fina...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hasseltse ondernemer ontwikkelt laadpaal voor rijhuisbewoners (23/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Hasseltse ondernemer ontwikkelt laadpaal voor rijhuisbewoners De Hasseltse ondernemer Danny Vaes heeft een slimme laadpaal voor elektrische wagens ontwikkeld die een oplossing voor mensen zonder oprit of garage moet bieden. Het nieuwe systeem is maandag in Hasselt voorgesteld, in aanwezigheid van de Vlaamse ministers Bart Somers en Lydia Peeters (Open Vld). Het nieuwe LUPYS-systeem (Line UP Your Street) ziet er in […] Lees dit artikel: Hasseltse ondernemer ontwikkelt laadpaal voor rijhuisbewoners
  [naar artikel]
 2. Sportpaus mikt met EK hockey op extra goudmijn (16/08/2019 - De Tijd)
  09:25 Bob Verbeeck, de CEO van het sporteventbureau Golazo, boort met de organisatie van het EK hockey in Antwerpen een nieuwe goudmijn aan. ‘De vraag naar merkenbegeleiding is groot.’
  [naar artikel]
 3. Een laadpaal thuis: dit is het volledige kostenplaatje (05/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een elektrische auto kan je thuis aan het stopcontact opladen. Een laadpaal of wallbox is echter veel veiliger. Een laadpaal heeft immers een eigen zekering, wat het risico op overbelasting van je elektriciteitsnet verkleint. Bovendien gaat het opladen natuurlijk sneller. Afhankelijk van de technische specificaties van je elektrische wagen en van de beperkingen van je thuisinstallatie, gaat laden via een thuislaadpaal tot 10 keer sneller.
  [naar artikel]
 4. Vluchtmisdrijf na omverrijden van laadpaal in Landen (17/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Aan het Stationsplein heeft een (vracht)wagen een laadpaal voor elektrische voertuigen omvergereden. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf.
  [naar artikel]
 5. Tesla brandt uit aan laadpaal (02/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In Luithagen-Haven is een Tesla zaterdagavond volledig uitgebrand. Het voertuig stond was aangesloten aan een laadpaal en daarbij ontstond rookontwikkeling.
  [naar artikel]
 6. Tesla brandt uit aan laadpaal (02/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Luithagen-Haven in Antwerpen is een Tesla zaterdagavond volledig uitgebrand. Het voertuig was aangesloten aan een laadpaal en daarbij ontstond rookontwikkeling.
  [naar artikel]
 7. Tesla brandt uit aan laadpaal (02/06/2019 - De Standaard)
  In Luithagen-Haven in Antwerpen is een Tesla zaterdagavond volledig uitgebrand. Het voertuig was aangesloten aan een laadpaal en daarbij ontstond rookontwikkeling.
  [naar artikel]
 8. Nieuwe snelweg tussen Brugge en Knokke-Heist is klaar (25/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  De A11, de nieuwe snelweg tussen Brugge en Knokke-Heist, wordt zaterdag officieel geopend. De nieuwe snelweg van 12 km moet de haven van Zeebrugge beter ontsluiten en toeristen vlotter naar de oostkust leiden. De nieuwe snelweg van zowat 12 km heeft 674 miljoen euro gekost en er is meer dan drie jaar aan gewerkt. Vanaf 1 september kan alle verkeer ervan gebruik maken.
  [naar artikel]
 9. Laat die elektrische auto maar komen: dit bedrijf geeft elke werknemer een laadpaal (30/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Iedereen een elektrische laadpaal thuis? Bij Planet Group op The Loop is het binnenkort geen sciencefiction meer, maar realiteit. Het ICT-bedrijf heeft al het grootste elektrische wagenpark van het land en wil tegen 2024 alléén nog elektrische bedrijfswagens. En dus krijgen werknemers die niet in de stad wonen, een eigen laadpaal thuis. “Op kosten van de firma.”
  [naar artikel]
 10. Slimme laadpaal van Bosch maakt zelf herlaadafspraak met je elektrische wagen (15/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse autotoeleverancier Bosch heeft vandaag een prototype voorgesteld van een intelligente laadpaal voor elektrische auto's. Het bedrijf wil...
  [naar artikel]
 11. Laadpaal in Koersel (16/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Recent werd op het Kerkplein in Koersel een laadpaal voor elektrische voertuigen geïnstalleerd. Die bevindt zich naast de mindervalidenparkeerplaats vlak bij de rotonde in het centrum en kan gelijktijdig twee voertuigen laden.
  [naar artikel]
 12. Borgloon heeft eerste publieke laadpaal voor elektrische wagens (11/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De eerste publieke laadpaal voor elektrische wagens in Limburg staat in Borgloon. De voorzitter van Infrax Limburg, Eric Awouters, heeft de laadpaal vandaag ingehuldigd samen met de burgemeester van Borgloon.
  [naar artikel]
 13. Smappee introduceert laadpaal voor zakelijk gebruik (22/09/2020 - Knack)
  Het Belgische cleantechbedrijf Smappee heeft dinsdag zijn EV Base voorgesteld, een slimme laadpaal voor elektrische wagens die voornamelijk gericht is naar bedrijven.
  [naar artikel]
 14. Minstens 50 doden nadat Congolese goudmijn instort (12/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bij de instorting van een goudmijn in de Democratische Republiek Congo zijn volgens een lokale ngo zeker 50 mensen om het leven gekomen. Dat meldt het Britse Sky News zaterdag.
  [naar artikel]
 15. Elektrische laadpaal achter gemeentehuis (10/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Achter het gemeentehuis staat een publieke elektrische laadpaal. Stabroek breidde zijn wagenpark ook uit met twee plug-in-hybridewagens.
  [naar artikel]
 16. Elektrische laadpaal op parking gemeentehuis (22/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De gemeente Kortessem heeft Infrax de opdracht gegeven om een elektrische laadpaal te installeren op de parking achter het gemeentehuis.
  [naar artikel]
 17. Zeker 23 doden nadat goudmijn onder water loopt in Zimbabwe (14/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een ongeluk in een goudmijn in Zimbabwe zijn minstens 23 mensen om het leven gekomen. De goudzoekers waren op eigen initiatief de mijn...
  [naar artikel]
 18. Laadpaal voor elektrische wagen op 700 meter? Te ver (04/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Omdat de 68-jarige Greta Van Hoeck uit Wilrijk een elektrische wagen wilde kopen, deed ze een aanvraag om een publieke laadpaal in de buurt van haar woning te laten installeren. De vrouw heeft zelf immers geen oprit of garage. Na maanden wachten op een antwoord van de bevoegde diensten blijkt de enige geschikte locatie voor een laadpaal zich nu op een afstand van 700 meter van Greta's huis te bevinden. "Te ver", vinden Greta en haar dochter. Bovendien is de carpoolparking 's avonds ook slecht verlicht.
  [naar artikel]
 19. A11 is nieuwste, maar ook duurste snelweg van Vlaanderen (25/08/2017 - VRT NWS)
  Morgen wordt in West-Vlaanderen een nieuwe snelweg, de A11, feestelijk geopend. Die snelweg moet zorgen voor een vlotte verbinding tussen de haven van Zeebrugge en het binnenland. Voor automobilisten is het nog wachten tot begin september voordat ze erop mogen rijden.  Met een prijskaartje van 674 miljoen euro is het meteen ook de duurste snelweg van Vlaanderen.
  [naar artikel]
 20. OnlyFans zegt pikante beelden (en goudmijn) vaarwel (20/08/2021 - De Morgen)
  Naaktbeelden zijn een goudmijn op het online platform OnlyFans, een betalende, pikantere versie van Instagram. Toch moet het er vanaf oktober wat kuiser aan toe gaan. Hoe komt dat?
  [naar artikel]
 21. Minstens 50 doden bij instorting goudmijn in Congo (12/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de instorting van een goudmijn in de Democratische Republiek Congo zijn vrijdag volgens een lokale ngo zeker 50 mensen om het leven gekomen....
  [naar artikel]
 22. Minstens 30 doden na instorting goudmijn (06/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij de instorting van een tunnel in een goudmijn in het noordoosten van Afghanistan zijn zondag minstens 30 mensen om het leven gekomen. Dat melden verschillende lokale media.
  [naar artikel]
 23. Dieven stelen laadpaal voor elektrische wagens (24/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  In een parking in de Parijsstraat hebben onbekenden in het paasweekend een laadpaal voor elektrische wagens gestolen. Ze konden de parking betreden en koppelden het laadstation los.
  [naar artikel]
 24. Laadpaal voor elektrische auto’s (13/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op de parking achter de Sint Martinuskerk in Meeuwen is de eerste openbare elektrische laadpaal geïnstalleerd. Iedereen met een elektrische wagen kan zijn batterij aansluiten en via een betaalsysteem met een kaart stroom tappen. Hoe snel je een wagen kan opladen, is afhankelijk van de batterij.
  [naar artikel]
 25. Vijf doden bij ongeluk in illegale goudmijn in Indonesië (04/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Indonesische provincie Noord-Sulawesi zijn vijf mijnwerkers om het leven gekomen nadat de illegale goudmijn waarin ze aan het werken waren,...
  [naar artikel]
 26. Snijdt OnlyFans in eigen vel? Site zegt pikante beelden (en goudmijn) vaarwel (21/08/2021 - De Morgen)
  Naaktbeelden zijn een goudmijn op het online platform OnlyFans, een betalende, pikantere versie van Instagram. Toch moet het er vanaf oktober wat kuiser aan toe gaan. Hoe komt dat?
  [naar artikel]
 27. Minstens 50 doden bij instorting goudmijn in Congo (12/09/2020 - De Morgen)
  Bij de instorting van een goudmijn in de Democratische Republiek Congo zijn vrijdag volgens een lokale ngo zeker 50 mensen om het leven gekomen. Dat meldt het Britse Sky News zaterdag.
  [naar artikel]
 28. Elektrische auto's die te lang bij laadpaal staan, worden niet beboet (08/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Laadpaalklevers, bestuurders van elektrische wagens die bij een laadpaal parkeren maar hun wagen niet of veel te lang laten opladen, worden niet...
  [naar artikel]
 29. 750 nieuwe laadpalen voor elektrische wagens in 2017 (16/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Eerder dit jaar werd aangekondigd dat tegen 2020 er 2.500 nieuwe publieke laadpalen voor elektrische wagens worden geplaatst. Eandis en Infrax, die in heel Vlaanderen behalve Sint-Truiden, Antwerpen en Leuven instaan voor de palen, hebben nu aangekondigd dat 750 van die laadpalen volgend jaar al worden geplaatst. In elke gemeente, zelfs in Herstappe, komt volgend jaar minstens één laadpaal. "We werken volgens het principe 'laadpaal volgt wagen'", legt minister van Energie Bart Tommelein uit.
  [naar artikel]
 30. De nieuwste, de duurste én de kalmste snelweg: gemiddeld slechts 16.100 auto’s per dag op A11 (28/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Behalve de nieuwste en de duurste is de A11 ook de kalmste snelweg van Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Verkeerscentrum. In de openingsmaand september kreeg de nieuwe snelweg ongeveer een half miljoen wagens over zich heen.
  [naar artikel]
 31. 955 opgesloten kompels in Zuid-Afrikaanse goudmijn na 31 uur weer bovengronds (02/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Alle 955 mijnwerkers die vanaf woensdagavond opgesloten zaten in een goudmijn in de Zuid-Afrikaanse provincie Vrijstaat zijn sinds deze ochtend...
  [naar artikel]
 32. Vijf doden bij ongeluk in illegale goudmijn in Indonesië (04/06/2018 - De Morgen)
  In de Indonesische provincie Noord-Sulawesi zijn vijf mijnwerkers om het leven gekomen nadat de illegale goudmijn waarin ze aan het werken waren, tijdens een zware regenbui instortte. Een zesde man is nog steeds vermist.
  [naar artikel]
 33. 955 kompels gered uit Zuid-Afrikaanse goudmijn (02/02/2018 - Knack)
  Alle 955 mijnwerkers die sinds woensdagavond opgesloten zaten in een goudmijn in de Zuid-Afrikaanse provincie Vrijstaat zijn sinds vrijdagochtend weer bovengronds. Dat meldt hun werkgever Sibanye-Stillwater.
  [naar artikel]
 34. De nieuwe goudmijn van VRT: seks (11/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Brussel
  [naar artikel]
 35. Elektrische auto’s die te lang bij laadpaal staan, worden niet beboet (08/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Laadpaalklevers, bestuurders van elektrische wagens die bij een laadpaal parkeren maar hun wagen niet of veel te lang laten opladen, worden niet beboet. De Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG) wil dat dat verandert, zo meldt Radio 2.
  [naar artikel]
 36. Bonheiden creëert met bidirectionele laadpaal eigen stroombiotoop: “Wagen dient als accu wanneer zon minder schijnt” (16/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Woensdag werd aan het gemeentehuis in Bonheiden de eerste bidirectionele laadpaal in gebruik genomen. De paal levert niet alleen stroom aan elektrische voertuigen maar geeft via de voertuigen ook stroom terug aan het gekoppelde gebouw. Voor ons land is dit een primeur.
  [naar artikel]
 37. De auto die ook het licht doet branden: staat de slimste laadpaal in Bonheiden? (24/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De regering wil het bedrijfswagenpark de komende jaren drastisch vergroenen. Elektrisch rijden en de bijbehorende laadpalen worden daarbij erg belangrijk. Experts dringen erop aan om zo veel mogelijk voor slimme laadpalen te kiezen. In Bonheiden gaan ze -na een processie van Echternach- nog een stapje verder en hebben ze het neusje van de zalm staan: de eerste bidirectionele laadpaal.
  [naar artikel]
 38. Regels voor elektrische auto’s allesbehalve logisch: “Laadpaal aanvragen? Eerst moest ik auto kopen” (31/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaanderen wil tegen 2020 vijfduizend publieke laadpalen voor elektrische wagens installeren. Het Antwerpse aandeel bedraagt 272 laadpalen. Maar het is allesbehalve simpel om zelf een laadpaal aan te vragen, zo klaagt Frederik Saen van Antwerpen-Linkeroever aan.
  [naar artikel]
 39. Zeker dertig doden bij aardverschuiving in Congolese goudmijn (15/12/2019 - Metro)
  Bij een aardverschuiving in een goudmijn in het noordoosten van Congo zijn tenminste dertig mensen omgekomen, zo hebben de autoriteiten bekendgemaakt. Het ongeluk heeft zich gisteren voorgedaan tussen 16.30 en 17.00 uur Belgische tijd in de artisanale Ndiyo-goudmijn in Watsa in de provincie Haut-Uele nabij de grens met Oeganda Provinciaal Mijnbouwminister Dieudonne Apasa zei dat tot nu toe dertig lijken zijn geborgen en dat de balanns wellicht zal oplopen. De reddingsacties lopen nog door. Hoeveel mensen er zeventien meter diep onder de grond zaten toen de mijn instortte is niet geweten. De dagenlange regenval de jongste tijd in de regio is de vermoedelijke oorzaak, aldus Apasa. bron: Belga Het bericht Zeker dertig doden bij aardverschuiving in Congolese goudmijn verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Somers wil dat elke gemeente een laadpaal-plan opstelt (25/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) reikt de steden een reeks ideeën aan waarmee ze het aantal laadpalen kunnen opkrikken. Hij wil dat elke gemeente een laadpaal-plan opstelt, waarin ze aangeeft hoeveel laadpalen ze wil en hoe ze dat concreet gaat realiseren.
  [naar artikel]
 41. STANDPUNT. Komt in de stad parkeermeter terug in gedaante van laadpaal? (19/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Vanaf 2026 geldt alleen nog een fiscale aftrek voor geheel groene bedrijfswagens. Dat zal een forse stroomstoot geven voor de elektrische auto, maar gaan we die dan nog allemaal opgeladen krijgen? Komt in de stad de parkeermeter terug in de gedaante van de laadpaal?
  [naar artikel]
 42. Elf mijnwerkers al drie dagen lang vast in illegale Colombiaanse goudmijn (30/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Reddingsdiensten in Colombia proberen elf geblokkeerde arbeiders te bevrijden die al drie dagen vastzitten in een illegale goudmijn. Ze zitten 17 meter onder de grond vast na overstromingen.
  [naar artikel]
 43. 17 jaar werd er over nagedacht, maar de nieuwste en duurste snelweg van Vlaanderen is ook de kalmste (29/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Behalve de nieuwste en de duurste is de A11 tussen Brugge en Knokke-Heist ook de kalmste snelweg van Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Verkeerscentrum. In de openingsmaand september kreeg de nieuwe snelweg ongeveer een half miljoen wagens over zich heen.
  [naar artikel]
 44. Infrax installeerde eerste laadpaal voor auto's (15/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Omdat Infrax ondertussen in de Karmellaan de eerste Kampse laadpaal voor elektrische voertuigen installeerde, moest door de gemeenteraad een aanvullend verkeersreglement gestemd worden. Dit was nodig om de 2 aanpalende parkeerplaatsen voortaan enkel te laten gebruiken door elektrische voertuigen.
  [naar artikel]
 45. Fietsbrug over E34 ligt op zijn plaats, snelweg weer open (09/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  De E34 tussen Antwerpen en Knokke is zondagavond rond 22.30 uur weer opengesteld ter hoogte van Waaslandhaven-Oost. De snelweg was er sinds zaterdagochtend 6 uur in beide richtingen afgesloten voor de plaatsing van een nieuwe fietsbrug in het kader van de aanleg van de Oosterweelverbinding. De snelweg zou ten laatste maandagochtend om 5 uur weer open gaan, maar dat lukte dus wat vroeger.
  [naar artikel]
 46. Tientallen levend begraven na instorting illegale goudmijn in Indonesië (27/02/2019 - De Morgen)
  Bij een mijnramp op het Indonesische eiland Sulawesi zijn volgens lokale autoriteiten mogelijk zestig mensen levend begraven toen een illegale goudmijn instortte. Er is inmiddels één dode geborgen. Dertien mijnwerkers zijn gered.
  [naar artikel]
 47. Gemeenten willen boetes voor elektrische wagens die laadpaal te lang bezet houden (08/02/2019 - De Standaard)
  Als een gewone wagen parkeert bij een laadpaal voor elektrische wagens, dan kan die een boete krijgen. Maar elektrische wagens die de plaats nodeloos bezet houden, riskeren dat niet. Dat moet veranderen, vindt de Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG).
  [naar artikel]
 48. Snelweg dicht net voorbij Massenhoven (24/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De snelweg E313 is op dit moment volledig versperd in de richting van Antwerpen. Het verkeer moet de snelweg verlaten in Massenhoven en
  [naar artikel]
 49. Nieuwe snelweg A11: Minister Weyts is fier op "Vlaams vakmanschap" (26/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe snelweg A11 tussen Brugge en Knokke-Heist wordt vandaag om 10.45 uur officieel ingehuldigd. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.