Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
08:25 uur

ASSISEN. “Hij kwam altijd lachend naar de klas. En dan was er plots dat lege bankje”

Het Laatste Nieuws

25/11/2021 - 05:13

“Een vrolijk en leergierig kind, dat nooit problemen had op school. Een lieve, guitige, slimme en speelse jongen met pit.” Wie hem kende, zal de kleine Ryan nooit vergeten. Psychiaters probeerden uit te leggen hoe een moeder zo ver kan komen dat ze zo’n prachtige zoon vermoordt. Verslag van de voorlaatste procesdag in de zaak Tamara Nuijts.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Plots een lege plaats in de klas. Wat als een medeleerling sterft in het verkeer? (06/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Plots een lege plaats in de klas. Het gebeurt helaas elk schooljaar ergens in Vlaanderen. Zoals in Ertvelde, waar Anouk Van de Walle (10) op de
  [naar artikel]
 2. Lege opblaasbootjes en kajak gevonden voor Belgische kust: “Kans bestaat dat er lichamen gaan aanspoelen” (18/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de Belgische kust trof de scheepvaartpolitie afgelopen weekend verschillende lege opblaasbotjes en een lege kajak aan, stuurloos drijvend op het water. “Het vermoeden is groot dat het gaat om bootjes die gebruikt werden in het kader van mensensmokkel. Als we lege bootjes aantreffen, vrezen het ergste”, zegt procureur Frank Demeester van het Brugse parket.
  [naar artikel]
 3. Lerares getuigt in tranen over lege schoolbankje van Ryan: “Kinderen vroegen of hun mama dat ook bij hun ging doen” (24/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  In tranen getuigde lerares Christel Greyn woensdag in het Tongerse assisenhof over hoe ze de dood van Ryan aan zijn klasgenootjes moest uitleggen. “Elke keer als je binnenkomt, zag je zijn bankje leeg staan. De kinderen vroegen of hun mama dat nu ook bij hun ging doen.”
  [naar artikel]
 4. Lege opblaasbootjes en kajak gevonden voor Belgische kust: “Kans bestaat dat er lichamen zullen aanspoelen” (18/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de Belgische kust heeft de scheepvaartpolitie afgelopen weekend verscheidene lege opblaasbootjes en een lege kajak aangetroffen, stuurloos drijvend op het water. “Het vermoeden is groot dat het gaat om vaartuigen die gebruikt werden in het kader van mensensmokkel. Als we lege bootjes aantreffen, vrezen we het ergste”, zegt procureur Frank Demeester van het Brugse parket.
  [naar artikel]
 5. Dak stort plots in, Jeanique en haar hondje ontsnappen aan dood: “Ik kon nog net stap achteruitzetten” (17/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een vrouw uit Kuurne heeft vrijdagmiddag veel geluk gehad bij een opmerkelijk incident in haar woning. Toen ze van het toilet kwam en naar de woonkamer wilde stappen, stortte het dak van haar bungalow plots in. “Ik heb nog net op tijd een stap achteruit kunnen zetten”, zegt Jeanique.
  [naar artikel]
 6. Anna (85) aan het graf van echtgenoot Hubert (84): “Op het laatste heb ik hem gezegd: ‘Suske, laat het los nu’” (30/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Hubert moest Nat King Cole nog maar horen of hij kwam mij zoeken in huis om er samen met mij op te dansen. Wij twee, schuifelend over het tapijt. Dichter konden twee mensen elkaar niet vastpakken.” Aan het woord is Anna Moors, op een bankje aan het graf van haar man die ze elke dag van haar tweeënzestig mooie huwelijksjaren heeft gezegd dat ze hem graag zag. “En dat blijf ik hem hier zeggen, zolang ik leef.”
  [naar artikel]
 7. Ma Agna en pa Patrick: “Iedereen vindt het op den duur maar normaal wat Remco doet, maar dat is het niet” (26/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Rustig”, bleven Evenepoels ouders erbij in Harrogate. “Tot de start van de tijdrit”, preciseert mama Agna lachend. “Van dan af steeg toch wel de...
  [naar artikel]
 8. Scholen willen graag voldoen aan ideaal van CO2-meter in elke klas, “maar dat geld is er niet” (24/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ook dit schooljaar zal het niet verplicht zijn om in elke klas de luchtkwaliteit te meten met een CO2-meter, in de strijd tegen corona. De meeste scholen behelpen zich met één meter voor meerdere lokalen. Een uitzondering is Heers, waar in elke klas van elke school zo’n meter hangt. “Gekregen van de gemeente.”
  [naar artikel]
 9. ASSISEN. “Als Tamara een beslissing neemt, komt ze daar niet vaak op terug” (22/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Tamara zei altijd dat ze zich goed voelde. Dat het wel ging. Maar ik zag aan haar dat het anders was.” Op het assisenproces tegen Tamara Nuijts, de verpleegkundige die terechtstaat voor moord op haar zoontje Ryan (6), getuigde vandaag haar moeder.
  [naar artikel]
 10. Opgelucht ademhalen: ex-Anderlechtspeler N’Sakala “maakt het goed”, nadat hij tijdens wedstrijd plots in elkaar zakte (22/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Plots schrikken in de Turkse competitie: tijdens de match tussen Gaziantep en Besiktas zakte ex-Anderlechtspeler Fabrice N’Sakala na 70 minuten plots in elkaar. Gelukkig kwam er al snel goed nieuws: de linksachter zou enkel “uit voorzorg” naar het ziekenhuis zijn gevoerd en is ook weer bij bewustzijn, dat meldde de club op Twitter. Niet veel later deelde de verdediger zelf een lachende, geruststellende foto. Hij blijft wel nog in het ziekenhuis ter observatie.
  [naar artikel]
 11. “Wederzijds geflirt”, “leugens”, of “één fatale sms”: verdediging Bart De Pauw trekt vrouwen een voor een in twijfel op tweede procesdag (15/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Maaike? “Ze liegt.” Ella-June? “Een fatale sms, meer niet.” Lize? “Wederzijds flirten.” Ellen? “Actief geronseld en dus geen slachtoffer.” Dymphne? “Nooit een affaire.” Helena? “Stuurde altijd terug.” Jenka? “Leugenachtige verklaringen.” Liesa? “Gekwetst, maar nooit gestalkt.” Bart De Pauw (53) bood donderdag in tranen zijn excuses aan voor zijn “foutief” gedrag, dat hij een (serie)stalker is, ontkende hij fel. De hele dag was één langgerekte tegenaanval op álle vrouwen. “Er is met belastinggeld een dossier gefabriceerd.”ah
  [naar artikel]
 12. Bloed, tragedie en lachend sterven: aflevering 5 van ‘Game Of Thrones’ in vogelvlucht (13/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Aflevering 5 wordt groter”, had Emilia ‘Khaleesi’ Clarke ons al vooraf gewaarschuwd. “Zorg dat je de grootste tv gebruikt die je kan vinden.”...
  [naar artikel]
 13. Jelle Cleymans: “Katrien en ik wonen niet meer samen en zijn geen koppel zoals de maatschappij dat definieert. En dan?” (27/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Als het aan Jelle Cleymans zelf zou hebben gelegen, gaf hij nu geschiedenis in een of andere school. Helaas voor hem kruiste Gert Verhulst zijn pad en werd hij – in die volgorde – het gezicht van Spring, Ketnet-wrapper, acteur, musical-mens en zanger. Dat laatste is wat hij echt wil. Met eigen liedjes, zonder al te veel franjes. Want, zegt hij, hij is intussen een man van 36 met een willetje. Nog altijd ros, nog altijd breed lachend naar de wereld. En met een wat eigenzinnige kijk op de liefde. “Mijn nieuwe partner zal moeten kunnen leven met wat Katrien en ik samen hebben.”
  [naar artikel]
 14. Leerlingen basisschool de Startbaan keren met teletijdmachine naar het verleden (29/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De leerlingen van het vijfde leerjaar van basisschool De Startbaan in Lanklaar hebben samen met hun juf Lore Schuermans een teletijdmachine gebouwd. “Het is een hele grote tijdmachine”, zegt Zarah Isaris. “Je kan er instappen en dan waan je je in de ruimte. Je kan naar het verleden vliegen en naar de toekomst. We hebben de tijdmachine gemaakt als een groepswerk. In groepjes in onze klas onderzoeken we elk een periode. Iedere groep presenteert zijn werk aan de andere leerlingen van de klas.”
  [naar artikel]
 15. De Zeven Wereldwonderen van Soe Nsuki: “Plots besefte ik hoe oud de aarde is” (20/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Je kunt je afvragen wanneer ze eigenlijk slaapt. Soe Nsuki is met alles en nog wat bezig. “Ik heb afwisseling nodig”, heeft ze eens gezegd. Break-dance, dj’en, televisie maken en vooral comedy, dat is haar lange leven. Op zoek naar haar wereldwonderen reizen we in haar herinnering. “Ik keek uit over de Grand Canyon en besefte plots hoe oud de aarde is.”
  [naar artikel]
 16. Schooldirecteur over lerarentekort: “Eén klas zit 18 uur per week zonder leerkracht, op sommige vacatures krijgen we 0 reacties” (17/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Scholen krijgen het tekort aan leerkrachten niet opgevangen. In de GO! Spectrumschool in Deurne gaat directeur Christine Hannes dan maar zelf terug voor de klas staan. “Op bepaalde vacatures krijgen we zelfs totaal geen reactie meer”, zegt ze.
  [naar artikel]
 17. PODCAST. “Kom maar op, feministes. Ik sta klaar met mijn baseball bat.” Hoe een Facebookrel voor assisen kwam (22/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Geen moord, geen ontvoering, zelfs geen fysiek geweld werd Sami Haenen (34) aangewreven. En toch stond hij vorige week voor het Hof van Assisen in Luik. Haenen is een gefrustreerde eenzaat, die lange tijd vooral gekke YouTube-filmpjes maakte waarbij hij niet altijd even toonvast zong. Maar één post ontaardde in een gigantische Facebookrel, die ontspoorde in Wallonië en heel Frankrijk.
  [naar artikel]
 18. ASSISEN. Waar is geheugenkaart uit dashcam van beschuldigde? “Intensief speurwerk van politie en groendienst leverden niets op” (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Groot mysterie in het onderzoek naar de dodelijke crash van Sharon Gruwez (22) blijft de onvindbaarheid van de geheugenkaart uit de dashcam van Davy Kesteman (32). Werd die door diens moeder uit het wrak gehaald of raakte hij verloren bij de crash? “Het is alleszins mogelijk om dat kaartje te verwijderen”, stelde de verkeersdeskundige maandag in het Brugse assisenhof. De voorzitter gaf hem de opdracht om restanten van het toestel te onderzoeken, net als bewakingsbeelden waarop plots wél een remlicht van de BMW 316 te zien zou zijn.
  [naar artikel]
 19. Mike Trésor na zege in Kortrijk: “Kracht van veel spelers met verschillende profielen” (09/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Ik ben altijd blij dat er weer een dag om is”, glimlachte John van den Brom, die aftelt naar 7 september, de dag dat de zomermercato afloopt. “Het zou geweldig zijn om met deze kern het seizoen af te werken.”
  [naar artikel]
 20. Olly is de eerste non-binaire kandidaat in ‘K2 zkt K3': “De kindjes in mijn klas mogen me zowel juf als meester noemen” (02/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Primeur in ‘K2 Zoekt K3’ vanavond. Dankzij Olly treedt er voor het eerst een non-binaire kandidaat aan in de zangwedstrijd. Met hun deelname wil Olly vooral aantonen dat K3 er voor iedereen is. “Je hoeft echt geen label te plakken op iemand.” De kleuterleider vertelt over hun outing, panseksueel zijn en voor de klas staan met een andere genderidentiteit. “Experimenteren met make-up of een rokje in het openbaar, dat doe ik (nog) niet. Het is ook voor mij nog een beetje zoeken.”
  [naar artikel]
 21. Olly is de eerste non-binaire kandidaat in ‘K2 zkt K3': “De kindjes in mijn klas mogen me juf én meester noemen” (02/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Primeur in ‘K2 Zoekt K3’ vanavond. Dankzij Olly treedt er voor het eerst een non-binaire kandidaat aan in de zangwedstrijd. Met hun deelname wil Olly vooral aantonen dat K3 er voor iedereen is. “Je hoeft echt geen label te plakken op iemand.” De kleuterleider vertelt over hun outing, panseksueel zijn en voor de klas staan met een andere genderidentiteit. “Experimenteren met make-up of een rokje in het openbaar, dat doe ik (nog) niet. Het is ook voor mij nog een beetje zoeken.”
  [naar artikel]
 22. Bloed, tragedie en lachend sterven, dít is waar we op hebben gewacht: aflevering 5 van ‘Game Of Thrones’ in vogelvlucht (13/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Aflevering 5 wordt groter”, had Emilia ‘Khaleesi’ Clarke ons al vooraf gewaarschuwd. “Zorg dat je de grootste tv gebruikt die je kan vinden.”...
  [naar artikel]
 23. ASSISEN. Kesteman dreigde al eerder: “Ik ga mij zat drinken en tegen een boom rijden” (14/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De twee vrouwen die korte tijd het leven van Davy Kesteman deelden voor Sharon Gruwez in beeld kwam, hadden een gevoel van déjà vu toen ze het verhaal van het slachtoffer hoorden. “Ik herken echt heel mijn verhaal in het verhaal van Sharon”, getuigde Annabeth (31).
  [naar artikel]
 24. “Ik vrees voor lege rekken tussen Sinterklaas en Kerstmis”: effect coronacrisis zal nog lang nazinderen (11/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zes maanden wachten op een vaatwasser en een jaar op een nieuwe auto of grasmaaier. Coronagolven, een tekort aan grondstoffen en een gigantische knoop in de wereldwijde containertrafiek hebben ons in een ‘wachtlijsteconomie’ gestort. “Ik vrees voor lege winkelrekken tussen Sinterklaas en Kerstmis.”
  [naar artikel]
 25. “Ik vrees voor lege rekken tussen Sinterklaas en Kerstmis”: effect coronacrisis zal nog lang nazinderen (11/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Zes maanden wachten op een vaatwasser en een jaar op een nieuwe auto of grasmaaier. Coronagolven, een tekort aan grondstoffen en een gigantische knoop in de wereldwijde containertrafiek hebben ons in een ‘wachtlijsteconomie’ gestort. “Ik vrees voor lege winkelrekken tussen Sinterklaas en Kerstmis.”
  [naar artikel]
 26. “Ik vrees voor lege rekken tussen Sinterklaas en Kerstmis”: effect coronacrisis zal nog lang nazinderen (11/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Zes maanden wachten op een vaatwasser en een jaar op een nieuwe auto of grasmaaier. Coronagolven, een tekort aan grondstoffen en een gigantische knoop in de wereldwijde containertrafiek hebben ons in een ‘wachtlijsteconomie’ gestort. “Ik vrees voor lege winkelrekken tussen Sinterklaas en Kerstmis.”
  [naar artikel]
 27. Nederland schaft anderhalvemeterregel af, wij discussiëren over mondmaskerplicht: geven we “makkelijke” verdedigingslijnen niet te snel op? (13/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Zo lang het coronavirus al bestaat houden we anderhalve meter afstand. Maar plots zal Nederland die basisregel afschaffen. En het mondmasker, altijd al voorwerp van discussie, willen sommigen in ons land ook weg. Is dat wel verstandig? “Een vierde golf tekent zich af”, zegt Steven Van Gucht (Sciensano). “Als we een paar van die kleine, goedkope maatregelen aanhouden, kunnen we die golf halveren.”
  [naar artikel]
 28. Alle 15.000 bijen in tentoonstellingskast van De Boerderbij plots gestorven: “Vermoedelijk zijn ze vergiftigd met een soort pesticide” (28/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Imker Nick Bogaerts van De Boerderbij in Meerhout kwam voor een wel erg onaangename verrassing te staan. De 10 à 15.000 bijen die in zijn tentoonstellingskast zaten, bleken allemaal dood te zijn. Alles wijst erop dat ze vergiftigd zijn geweest. “Maar we gaan niets veranderen en gaan verder met het project. We vertrouwen nog altijd op de goedheid van de mensen.”
  [naar artikel]
 29. Doodrijder of kille moordenaar? Davy (32) verschijnt voor assisen na dodelijke crash met z’n ex-vriendin Sharon (22): “Dit was géén ongeval” (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  1,47 promille had Poperingenaar Davy Kesteman (32) in z’n bloed toen hij op 1 november 2018 aan bijna 200 kilometer per uur uit de bocht vloog met zijn BMW 316. Zijn ex-vriendin Sharon Gruwez (22) werd uit de wagen geslingerd en stierf ter plaatse. Een proces voor de politierechtbank, zo leek het, maar drie jaar later staat Kesteman plots voor het hof van assisen voor moord. Door een klacht van de nabestaanden, die niet geloven in een ongeval. “Als ik je niet kan hebben, zal niemand je hebben”, hoorden zij Kesteman meermaals zeggen tegen Sharon.
  [naar artikel]
 30. Uitvaartcentrum legt witte roos op 3.500 lege graven: “Er sterven nog te veel mensen in eenzaamheid” (05/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Op 3.500 lege graven op de stedelijke begraafplaats in Mechelen zijn vrijdagmiddag witte rozen gelegd. Het gaat om een symbolische actie van het uitvaartcentrum Thibaut. “We willen hiermee de aandacht vestigen op hoe belangrijk het is om elkaar te herinneren. Het valt op hoeveel graven er het hele jaar door leeg blijven”, zegt Natascha Rylant.
  [naar artikel]
 31. Bart De Pauw gaat resoluut voor vrijspraak en kiest frontale aanval: vrouwen een voor een onderuit geschoffeld (15/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Maaike? “Ze liegt.” Ella-June? “Een fatale sms, meer niet.” Lize? “Wederzijds flirten.” Ellen? “Actief geronseld en dus geen slachtoffer.” Dymphne? “Nooit een affaire.” Helena? “Stuurde altijd terug.” Jenka? “Leugenachtige verklaringen.” Liesa? “Gekwetst, maar nooit gestalkt.” Bart De Pauw (53) bood donderdag in tranen zijn excuses aan voor zijn “foutief” gedrag, dat hij een (serie)stalker is, ontkende hij fel. De hele dag was één langgerekte tegenaanval op álle vrouwen. “Er is met belastinggeld een dossier gefabriceerd.”
  [naar artikel]
 32. Bart De Pauw gaat resoluut voor vrijspraak en kiest frontale aanval: vrouwen een voor een onderuit geschoffeld (15/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Maaike? “Ze liegt.” Ella-June? “Een fatale sms, meer niet.” Lize? “Wederzijds flirten.” Ellen? “Actief geronseld en dus geen slachtoffer.” Dymphne? “Nooit een affaire.” Helena? “Stuurde altijd terug.” Jenka? “Leugenachtige verklaringen.” Liesa? “Gekwetst, maar nooit gestalkt.” Bart De Pauw (53) bood donderdag in tranen zijn excuses aan voor zijn “foutief” gedrag, dat hij een (serie)stalker is, ontkende hij fel. De hele dag was één langgerekte tegenaanval op álle vrouwen. “Er is met belastinggeld een dossier gefabriceerd.”
  [naar artikel]
 33. ASSISEN. Moeder van Davy (32) zet kwaad bloed bij nabestaanden: “Ik vind dat Sharon mijn zoon bedrogen heeft” (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zoals enigszins verwacht werd, heeft Karien Kesteman (57) tijdens haar getuigenis in het Brugse assisenhof flink uitgehaald naar het slachtoffer. De moeder van de beschuldigde stelde onomwonden dat Sharon Gruwez (22) haar zoon bedrogen heeft. “Ze was soms heel lief, maar kon ook plots helemaal omkeren”, vertelde ze over haar voormalige schoondochter. En ook over de zoektocht naar de dashcam van haar zoon gaf moeder Kesteman haar eigen versie.
  [naar artikel]
 34. ASSISEN. Vader slachtoffer Sharon: “Davy heeft zijn auto gebruikt als moordwapen” (12/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik was tegen die relatie, ja. Ik wilde mijn dochter weg bij haar toekomstige moordenaar. Maar ze ging er altijd opnieuw naartoe. Waarom? Dat vroegen we ons allemaal af. Sharon zag Davy graag. Ze dacht dat ze hem kon veranderen.” Op het proces tegen Davy Kesteman getuigden vandaag de ouders van het slachtoffer.
  [naar artikel]
 35. ASSISEN. Echtgenoot helikopterbruid wilde huwelijk in gevangenis laten vermelden in ‘Goednieuwskrant’: “Plots stonden we op elke voorpagina” (19/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks dat ze elkaar geen blik gunden in de Leuvense assisenzaal, verzekerde Mike Gielen dat er nog geen sleet zit op zijn relatie met Kristel Appelt. Het koppel trouwde bijna twee geleden in de gevangenis van Hasselt. Sindsdien verschijnt Gielen regelmatig in de (inter)nationale pers. Dat hij zijn eega met een helikopter uit de vrouwengevangenis van Berkendael probeerde te bevrijden, deed daar natuurlijk geen goed aan. “In het voordeel van mijn cliënt zou ik u toch wil vragen om vanaf nu weg te blijven uit de media”, kwam advocaat Jan De Man met een niet mis te verstane boodschap voor de Limburger.
  [naar artikel]
 36. Ventilatie-experte ziet geen heil in CO2-meters in elke klas: “We moeten de luchtkwaliteit zelf aanpakken” (17/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Moet elke klas verplicht de luchtkwaliteit meten met een CO2-meter? De discussie zal vandaag volop woeden tijdens het onderwijsoverleg over de start van het schooljaar. Naast de kwestie, vindt ventilatie-expert Leen Peeters. “We wéten dat de luchtkwaliteit slecht is, we zouden er beter iets aan doen met luchtfilters en ventilatiesystemen.”
  [naar artikel]
 37. Landen er straks lege vliegtuigen uit Azië op Zaventem door EU-regels? “Geen realiteitsbesef” (02/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Luchtvaartmaatschappijen moeten van de Europese Unie frequent vliegen deze winter. Maar Aziatische maatschappijen mogen dat niet door strenge regels thuis, Europese zien geen vraag. Lege ‘spookvluchten’ lijken onafwendbaar. “De EU heeft geen realiteitsbesef.”
  [naar artikel]
 38. Grootste Vlaamse onderwijsvakbond vernietigend voor voorstel om mensen met secundair diploma voor klas te laten staan: “Een kaakslag, onaanvaardbaar en onbespreekbaar” (29/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Christelijke Onderwijscentrale (COC), de grootste onderwijsvakbond in Vlaanderen, reageert vrijdag vernietigend op het voorstel van de koepel van steden en gemeenten (OVSG) om mensen met enkel een middelbaar diploma mee voor de klas te laten staan. “Dit hallucinant idee zal de onderwijskwaliteit verder doen afbrokkelen”, zegt Koen Van Kerkhoven, secretaris-generaal van de COC, die ook waarschuwt over de onvrede die sluimert in het onderwijsveld. “Er hangt elektriciteit in de lucht.”
  [naar artikel]
 39. Grootste Vlaamse onderwijsvakbond vernietigend voor voorstel om mensen met secundair diploma voor klas te laten staan: “Een kaakslag, onaanvaardbaar en onbespreekbaar” (29/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Christelijke Onderwijscentrale (COC), de grootste onderwijsvakbond in Vlaanderen, reageert vrijdag vernietigend op het voorstel van de koepel van steden en gemeenten (OVSG) om mensen met enkel een middelbaar diploma mee voor de klas te laten staan. “Dit hallucinant idee zal de onderwijskwaliteit verder doen afbrokkelen”, zegt Koen Van Kerkhoven, secretaris-generaal van de COC, die ook waarschuwt over de onvrede die sluimert in het onderwijsveld. “Er hangt elektriciteit in de lucht.”
  [naar artikel]
 40. Waarom Davy Kesteman veroordeeld kon worden voor moord, en welke gevolgen dat heeft voor toekomstige verkeersmisdrijven (15/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Voor het eerst is in ons land een verkeersrechtelijk dossier voor het hof van assisen behandeld. Davy Kesteman (32) werd veroordeeld tot 23 jaar cel voor de moord op Sharon Gruwez (22): volgens de jury veroorzaakte hij moedwillig het ongeval waarbij Gruwez om het leven kwam door enorm snel en roekeloos te rijden. Volgens experts zal deze zaak er niet toe leiden dat we plots meer ongevallen behandeld zullen zien voor assisen. “Maar ik denk wel dat bepaalde verkeerssituaties nu anders benaderd zullen worden.”
  [naar artikel]
 41. John van den Brom: “Niet alles plots koek en ei maar wel grote stap gezet” (31/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Iedereen deed zijn job en vanuit onze organisatie hebben we ons vertrouwen, goed voetbal en scorend vermogen teruggevonden”, glunderde John van den Brom na de 2-6 op Zulte Waregem. “Maar daarom is niet alles plots koek en ei, dit vraagt om een vervolg.”
  [naar artikel]
 42. Klimaatactivisten gaan opnieuw acties houden op vrijdag, tegen de zin van minister Weyts: “Spijbelen is altijd verkeerd” (10/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Naast de grote klimaatmars van zondag in Brussel staan er de komende weken ook opnieuw “spijbelacties” gepland. Dat heeft Anuna De Wever, een van de gezichten van de Belgische klimaatbetogingen, zondag aangekondigd. Dat is niet naar de zin van onderwijsminister Ben Weyts. “Spijbelen is altijd verkeerd”, zegt hij.
  [naar artikel]
 43. Ventilatie-experte pleit voor verregaande maatregelen voor betere luchtkwaliteit: “CO2-meters in de klas geven vals veiligheidsgevoel” (17/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Moet elke klas verplicht de luchtkwaliteit meten met een CO2-meter? De discussie zal vandaag volop woeden tijdens het onderwijsoverleg over de start van het schooljaar. Naast de kwestie, vindt ventilatie-expert Leen Peeters. “We wéten dat de luchtkwaliteit slecht is, we zouden er beter iets aan doen met luchtfilters en ventilatiesystemen.”
  [naar artikel]
 44. INTERVIEW. Sterrenchef Roger van Damme (50) en zijn leraar bakkerij (60): “Er zaten monsters in mijn klas. En ik onderging” (25/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag is hij sterrenchef, collega’s over heel de wereld kopiëren zijn desserten. Op school was ‘Rogjeetje Patissjeetje’ het mikpunt van etterbakken in de klas. “Je mòet soms klappen krijgen, om te geraken waar je wil.” Zijn leraar bakkerij stak hem wel een stootkussen toe.
  [naar artikel]
 45. Doodgeschoten Halyna Hutchins was een “rijzende ster” in Hollywood: van legerbasis op de poolcirkel naar ‘La La Land’ (22/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Cameraregisseur Halyna Hutchins (42) kwam om het leven in een woestijn in New Mexico, maar ze groeide op in een legerbasis op de poolcirkel. De Oekraïense was een “rijzende ster”, in de wereld van de cinematografie. Collega’s noemen haar een “groot talent” en een “ongelooflijke artiest”. “Maar vooral ook een fantastische moeder.”
  [naar artikel]
 46. INTERVIEW. Sterrenchef Roger van Damme (50) en zijn leraar bakkerij Pol Vandenberghe (60): “Er zaten monsters in mijn klas. En ik onderging.” (25/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag is hij sterrenchef, collega’s over heel de wereld kopiëren zijn desserten. Op school was ‘Rogjeetje Patissjeetje’ het mikpunt van etterbakken in de klas. “Je mòet soms klappen krijgen, om te geraken waar je wil.” Zijn leraar bakkerij stak hem wel een stootkussen toe.
  [naar artikel]
 47. Spaanse media zien trieste nieuwe realiteit bij FC Barcelona: “Als je Ronald Koeman niet mag, ontsla hem dan” (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Het is wat het is”, “de trieste realiteit” en “arm Barça”. De krantenkoppen onderstrepen vandaag wat Ronald Koeman gisteren ook al zei na de met 0-3 verloren wedstrijd tegen Bayern München: “Dit is het beste wat we konden doen.” Achteraf kwam het Barça-bestuur ook bijeen in een spoedvergadering.
  [naar artikel]
 48. Tuchtonderzoek naar leerkracht die leerlingen bestookt met antivaxinfo: “Mening opdringen voor de klas is niet oké” (19/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een middelbare school in Beveren en het gemeentebestuur van Beveren-Waas zijn een tuchtonderzoek gestart naar een leerkracht die leerlingen bestookt zou hebben met eenzijdige informatie over het coronavirus, de coronavaccins en die het mondmasker niet altijd droeg. “Een eigen mening hebben, mag natuurlijk wel, maar hij mag die niet opdringen aan zijn leerlingen”, reageert de directeur.
  [naar artikel]
 49. Waarom de rekken bij Delhaize leeg zijn: “Overstromingen zijn flauw excuus” (28/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Veel lege rekken in verschillende Delhaize-winkels in het land. Volgens de keten zelf komt dat door de watersnood. “Een flauw excuus”, zegt een zelfstandige uitbater. “De leveringen draaien al maandenlang in de soep.” En dus moeten klanten noodgedwongen naar andere winkels om inkopen te doen. Belangenvereniging Buurtsuper.be dreigt met een rechtszaak.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.