Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
07:05 uur

Egbert Lachaert riskeert rechtszaak, ondanks parlementaire onschendbaarheid

Het Nieuwsblad

25/11/2021 - 05:26

De Gentse procureur-generaal heeft een brief gestuurd naar de Kamer over Egbert Lachaert. Daaruit blijkt dat de Open VLD-voorzitter, ondanks zijn parlementaire onschendbaarheid, is gedagvaard voor de correctionele rechtbank. Dat schrijft De Tijd donderdag.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert riskeert rechtszaak, ondanks parlementaire onschendbaarheid (25/11/2021 - De Morgen)
  Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert is, ondanks zijn parlementaire onschendbaarheid, gedagvaard voor de correcionele rechtbank. Dat blijkt uit een brief die de Gentse procureur-generaal naar de Kamer stuurde, schrijft De Tijd.
  [naar artikel]
 2. Lachaert riskeert voor strafrechter te belanden (25/11/2021 - De Tijd)
  01:00 De Gentse procureur-generaal heeft een brief gestuurd naar De Kamer over Egbert Lachaert. Daaruit blijkt dat de Open VLD-voorzitter, ondanks zijn parlementaire onschendbaarheid, is gedagvaard voor de ...
  [naar artikel]
 3. Ook PS'er riskeert onschendbaarheid te verliezen (door zware voet) (22/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Niet alleen de parlementaire onschendbaarheid van Dries Van Langenhove staat op de helling, ook die van PS-Kamerlid Jean-Marc Delizée. Het gerecht wil de socialistische politicus vervolgen voor een fameuze snelheidsovertreding.
  [naar artikel]
 4. Venezolaanse oppositieleider Guaidó is parlementaire onschendbaarheid kwijt en kan nu opgepakt worden (03/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Grondwetgevende Vergadering in Venezuela, die de regering trouw is, heeft de parlementaire onschendbaarheid van de zelfverklaarde...
  [naar artikel]
 5. Preformateur Egbert Lachaert test positief op covid-19 (08/09/2020 - De Standaard)
  Open VLD-voorzitter en preformateur Egbert Lachaert is besmet geraakt met het nieuwe coronavirus. Dat heeft zijn partij bekendgemaakt. Lachaert gaat veertien dagen in quarantaine.
  [naar artikel]
 6. Egbert Lachaert (Open VLD) test positief op Covid-19 (08/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Open VLD-voorzitter en preformateur Egbert Lachaert is besmet geraakt met het nieuwe coronavirus. Dat heeft zijn partij bekendgemaakt. Lachaert gaat veertien dagen in quarantaine.
  [naar artikel]
 7. Frans Parlement heft parlementaire onschendbaarheid Marine Le Pen op (08/11/2017 - Knack)
  In Frankrijk heeft de Nationale Vergadering woensdag besloten om de parlementaire onschendbaarheid op te heffen van Marine Le Pen, voorzitster van de Franse extreemrechtse partij Front national.
  [naar artikel]
 8. Preformateur Egbert Lachaert (Open Vld) test positief op corona (08/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Open Vld-voorzitter en preformateur Egbert Lachaert is besmet geraakt met het coronavirus. Dat heeft zijn partij bekendgemaakt. Lachaert gaat veertien dagen in quarantaine.
  [naar artikel]
 9. Preformateur Egbert Lachaert (Open Vld) test positief op Covid-19 (08/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Open Vld-voorzitter en preformateur Egbert Lachaert is besmet geraakt met het nieuwe coronavirus. Dat heeft zijn partij bekendgemaakt. Lachaert gaat veertien dagen in quarantaine.
  [naar artikel]
 10. Commissie Vervolgingen wil parlementaire onschendbaarheid Dries van Langenhove opheffen (10/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Kamercommissie Vervolgingen stelt voor om de parlementaire onschendbaarheid van Vlaams Belang-fractielid Dries Van Langenhove op te heffen. Dat schrijft De Standaard. Van Langenhove heeft eerder al gezegd dat hij zelf wil dat zijn onschendbaarheid wordt opgeheven, zodat hij zich voor het gerecht kan verdedigen.
  [naar artikel]
 11. Guaidó riskeert onschendbaarheid kwijt te raken (02/04/2019 - De Morgen)
  Het Hooggerechtshof in Venezuela, dat onder controle staat van president Nicolás Maduro, heeft vandaag gevraagd om de parlementaire onschendbaarheid op te heffen van oppositieleider Juan Guaidó. Het hof voert aan dat Guaidó een verbod om het land te verlaten naast zich neer heeft gelegd.
  [naar artikel]
 12. Egbert Lachaert: 'Het is logisch dat Sophie Wilmès de formatie overneemt' (09/06/2020 - Knack)
  'Het zou onverantwoord zijn dat de regering zomaar ontslag neemt in september', zegt Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert.
  [naar artikel]
 13. Parlementaire onschendbaarheid van Venezolaanse oppositieleider Guaido opgeheven, arrestatie dreigt (03/04/2019 - Knack)
  De Grondwetgevende Vergadering in Venezuela, die de regering getrouw is, heeft dinsdag de parlementaire onschendbaarheid opgeheven van de zelfverklaarde interimpresident Juan Guaidó.
  [naar artikel]
 14. Koning verlengt opdracht Egbert Lachaert: ‘Inhoudelijk nog veel werk aan ons project’ (28/08/2020 - De Morgen)
  Koning Filip heeft de opdracht van Egbert Lachaert (Open Vld) verlengd. Lachaert trok deze voormiddag naar de koning met de boodschap dat hij een Vivaldi-coalitie wil vormen.
  [naar artikel]
 15. Ook Egbert Lachaert wil Gwendolyn Rutten opvolgen (30/01/2020 - De Standaard)
  Met een ‘running mate’ uit elke provincie stelt Kamerlid Egbert Lachaert zich kandidaat voor het voorzitterschap van Open VLD, wellicht vandaag al.
  [naar artikel]
 16. Frankrijk heft parlementaire onschendbaarheid Marine Le Pen op (08/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Frankrijk heeft de Nationale Vergadering besloten om de parlementaire onschendbaarheid op te heffen van Marine Le Pen, voorzitster van de Franse...
  [naar artikel]
 17. Egbert Lachaert: ‘Onderhandelen? Ik was het kotsbeu’ (03/10/2020 - De Morgen)
  Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert denkt dat Vivaldi een succes wordt. Hij begint aan het avontuur zonder heimwee naar N-VA. ‘De Wever maakte een historische blunder.’
  [naar artikel]
 18. Crisis Venezuela – Grondwetgevende Vergadering heft parlementaire onschendbaarheid Guaidó op (03/04/2019 - Metro)
  De Grondwetgevende Vergadering in Venezuela heeft de parlementaire onschendbaarheid opgeheven van oppositieleider en zelfverklaard interimpresident Juan Guaidó. Dat zegt de voorzitter van de assemblee, Diosdado Cabello, dinsdag in Caracas. De Grondwetgevende Vergadering geldt als regeringsgetrouw, net als het Venezolaanse Hooggerechtshof, dat vroeg om de opheffing. bron: Belga Het bericht Crisis Venezuela – Grondwetgevende Vergadering heft parlementaire onschendbaarheid Guaidó op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Egbert Lachaert (Open Vld) wil debat over nut avondklok (18/02/2021 - Express)
  Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert wil dat er een debat komt over met politici en experts over het nut van de avondklok in België. Hij vraagt zich af of de maatregelen nog wel efficiënt is in de bestrijding van het coronavirus en geen ‘disproportionele en onnodige vrijheidsbeperking’. Sinds maandag 19 oktober 2020 is er in België […] The post Egbert Lachaert (Open Vld) wil debat over nut avondklok appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Egbert Lachaert: “De Wever ging respectloos met ons om” (04/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De regeringsonderhandelingen laten duidelijk littekens na. Zo is Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert scherp voor N-VA-voorzitter Bart De Wever in het actualiteitsprogramma Wakker op Zondag op ATV. “De Wever is fout geweest om op zo’n dergelijke respectloze manier met ons om te gaan”, zegt Lachaert.
  [naar artikel]
 21. Van Langenhove verliest parlementaire onschendbaarheid (18/03/2021 - Knack)
  De plenaire vergadering van de Kamer heeft het voorstel van de Commissie Vervolgingen om de parlementaire onschendbaarheid van Vlaams Belang-fractielid Dries Van Langenhove op te heffen, donderdagavond aangenomen. Alleen onafhankelijk parlementslid Jean-Marie Dedecker verzette zich daartegen.
  [naar artikel]
 22. Egbert Lachaert test positief op coronavirus, ook koning Filip laat zich testen (08/09/2020 - De Morgen)
  Preformateur en Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert is besmet met het coronavirus. Dat meldt zijn partij. Hij gaat meteen veertien dagen in quarantaine. Lachaert bracht vorige week vrijdag nog verslag uit bij de koning en die zal nu ook een coronatest ondergaan.
  [naar artikel]
 23. Egbert Lachaert, de man die niet aan de zijlijn kon blijven staan (22/05/2020 - De Tijd)
  13:51 De 42-jarige Egbert Lachaert wordt met 61 procent van de stemmen de nieuwe voorzitter van de Vlaamse liberalen. Zijn politieke loopbaan startte twintig jaar geleden.
  [naar artikel]
 24. Egbert Lachaert wordt fractieleider Open Vld (27/06/2019 - Metro)
  Egbert Lachaert wordt de nieuwe fractieleider van Open Vld in de Kamer. Hij werd unaniem verkozen door de liberale fractie, zo kondigt Lachaert zelf aan via Twitter. Open Vld moest op zoek naar een nieuwe fractieleider, nu Patrick Dewael werd verkozen tot Kamervoorzitter. De 41-jarige Lachaert werd op 26 mei herverkozen in de Kamer en begint zo aan zijn tweede legislatuur in het federale parlement. Voordien zat hij korte tijd in het Vlaams parlement. bron: Belga Het bericht Egbert Lachaert wordt fractieleider Open Vld verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Vier uitdagingen voor Egbert Lachaert (22/05/2020 - De Standaard)
  Als nieuwe voorzitter moet Egbert Lachaert meteen puinruimen. Dat gaat flink verder dan wat therapie voor gekneusde ego’s.
  [naar artikel]
 26. Egbert Lachaert spreekt zondag met CDH (29/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Koninklijk opdrachthouder Egbert Lachaert zit zondag rond de tafel met CDH-voorzitter Maxime Prévot. Dat is uit goede bron vernomen, na een bericht in Le Soir.
  [naar artikel]
 27. Egbert Lachaert (Open VLD): 'Een silent majority snapt de koers van de regering-De Croo' (16/03/2021 - Knack)
  'De N-VA geeft een nogal egoïstische interpretatie aan het begrip vrijheid', zegt Egbert Lachaert (Open VLD).
  [naar artikel]
 28. Paars-geel of Vivaldi? Egbert Lachaert (Open Vld) heeft al gekozen (19/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na het ontslag van preformateurs Paul Magnette (PS) en Bart De Wever (N-VA) is Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert aan zet. Hij staat nu voor de...
  [naar artikel]
 29. Egbert Lachaert ook kandidaat-voorzitter Open Vld (30/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Egbert Lachaert zal zich donderdag kandidaat stellen om Gwendolyn Rutten op te volgen als ­partijvoorzitter. Hij gaat de strijd aan met Bart Tommelein en Els Ampe.
  [naar artikel]
 30. Kamer heft parlementaire onschendbaarheid Van Langenhove op (18/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De plenaire vergadering van de Kamer heeft het voorstel van de Commissie Vervolgingen om de parlementaire onschendbaarheid van Vlaams Belang-fractielid Dries Van Langenhove op te heffen, donderdagavond aangenomen. Alleen onafhankelijk parlementslid Jean-Marie Dedecker verzette zich daartegen.
  [naar artikel]
 31. Kamer heft parlementaire onschendbaarheid Van Langenhove op (18/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De plenaire vergadering van de Kamer heeft het voorstel van de Commissie Vervolgingen om de parlementaire onschendbaarheid van Vlaams Belang-fractielid Dries Van Langenhove op te heffen, donderdagavond aangenomen. Alleen onafhankelijk parlementslid Jean-Marie Dedecker verzette zich daartegen.
  [naar artikel]
 32. Kamer heft parlementaire onschendbaarheid Van Langenhove op (18/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  De plenaire vergadering van de Kamer heeft het voorstel van de Commissie Vervolgingen om de parlementaire onschendbaarheid van Vlaams Belang-fractielid Dries Van Langenhove op te heffen, donderdagavond aangenomen. Alleen onafhankelijk parlementslid Jean-Marie Dedecker verzette zich daartegen.
  [naar artikel]
 33. Kamer heft parlementaire onschendbaarheid Van Langenhove op (18/03/2021 - De Standaard)
  De plenaire vergadering van de Kamer heeft het voorstel van de Commissie Vervolgingen om de parlementaire onschendbaarheid van Vlaams Belang-fractielid Dries Van Langenhove op te heffen, donderdagavond aangenomen. Alleen onafhankelijk parlementslid Jean-Marie Dedecker verzette zich daartegen.
  [naar artikel]
 34. Egbert Lachaert: “De Wever heeft zwaar geblunderd op historisch moment” (04/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  “Bart De Wever en N-VA hebben ons publiekelijk beledigd en vernederd.” Dat zei Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert zondagochtend in het duidingsprogramma De Zevende Dag.
  [naar artikel]
 35. Zomeren met Egbert Lachaert (Open VLD): 'Ik houd nogal van avonturen' (14/07/2020 - Knack)
  Egbert Lachaert is voorzitter van de Open VLD. Maar hoe viert hij vakantie? Om deze vijftien vragen te beantwoorden, had hij 8 minuten en 50 seconden nodig.
  [naar artikel]
 36. Egbert Lachaert: ‘De Wever heeft zwaar geblunderd op historisch moment’ (04/10/2020 - De Standaard)
  ’Bart De Wever en N-VA hebben ons publiekelijk beledigd en vernederd.’ Dat zei Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert zondagochtend in het duidingsprogramma De Zevende Dag.
  [naar artikel]
 37. Egbert Lachaert: “De Wever heeft zwaar geblunderd op historisch moment” (04/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  “Bart De Wever en N-VA hebben ons publiekelijk beledigd en vernederd.” Dat zei Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert zondagochtend in het duidingsprogramma De Zevende Dag.
  [naar artikel]
 38. Kamer heft parlementaire onschendbaarheid Dries Van Langenhove op (18/03/2021 - De Morgen)
  De Kamer van Volksvertegenwoordigers heeft donderdag de opheffing van de parlementaire onschendbaarheid van Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) goedgekeurd. Alleen het onafhankelijke parlementslid Jean-Marie Dedecker maakte bezwaar.
  [naar artikel]
 39. Dirk De Kort (CD&V) dreigt parlementaire onschendbaarheid te verliezen (29/09/2016 - De Redactie)
  Volgende week dinsdag buigt de Commissie voor de Vervolgingen in het Vlaams Parlement zich over het opheffen van de parlementaire onschendbaarheid van Vlaams Parlementslid Dirk De Kort (CD&V). De CD&V'er werd betrapt op rijden onder invloed.
  [naar artikel]
 40. Groenen hadden “constructieve” vergadering met Egbert Lachaert over federale formatie (21/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert, die deze week van de koning een opdracht kreeg in de regeringsvorming, heeft vrijdag met Groen en Ecolo vergaderd. Zowel Lachaert als de groenen spreken achteraf van een “constructieve” vergadering, maar willen verder geen commentaar kwijt.
  [naar artikel]
 41. Groenen hadden “constructieve” vergadering met Egbert Lachaert over federale formatie (21/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert, die deze week van de koning een opdracht kreeg in de regeringsvorming, heeft vrijdag met Groen en Ecolo vergaderd. Zowel Lachaert als de groenen spreken achteraf van een “constructieve” vergadering, maar willen verder geen commentaar kwijt.
  [naar artikel]
 42. Guaidó is onschendbaarheid kwijt (03/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Grondwetgevende Vergadering in Venezuela, die de regering getrouw is, heeft de parlementaire onschendbaarheid van de zelfverklaarde...
  [naar artikel]
 43. Alexander De Croo kiest kamp: 'Egbert Lachaert heeft wat de Open VLD nodig heeft' (10/03/2020 - Knack)
  In een interview in Knack spreekt vicepremier en oud-partijvoorzitter Alexander De Croo zich voor het eerst uit over de nakende voorzittersverkiezingen in zijn partij. Het is een full endorsment voor Egbert Lachaert: 'Egbert is een absolute topper.'
  [naar artikel]
 44. Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert krijgt tien dagen om te beslissen (18/08/2020 - De Morgen)
  Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert krijgt tien dagen om te beslissen: heeft paars-geel ondanks alles nog een toekomst? Of wendt hij de steven definitief naar paars-groen?
  [naar artikel]
 45. Analyse. Terwijl de animo voor verkiezingen groeit moet Egbert Lachaert nog twee hordes over (28/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Kan Egbert Lachaert (Open Vld) nieuwe verkiezingen vermijden? Van de koning krijgt hij nog een week om een Vivaldi-coalitie te vormen, maar de...
  [naar artikel]
 46. ? Egbert Lachaert volgt Gwendolyn Rutten op als voorzitter van Open Vld (22/05/2020 - De Morgen)
  De eerste stemronde voor de voorzittersverkiezing bij Open Vld is vanmiddag beëindigd. Kan Egbert Lachaert zijn favorietenrol waarmaken? Volg hier live de persconferentie van de partij.
  [naar artikel]
 47. Lachaert moet straks kleur bekennen (18/08/2020 - De Morgen)
  Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert krijgt tien dagen om te beslissen: heeft paars-geel ondanks alles nog een toekomst? Of wendt hij de steven definitief naar paars-groen?
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.